זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
מס’ מנות: 16 לביבות
סוג: פרווה
חצי חבילת כרישה חתוכה של סנפרוסט (300 גרם)
תפוח אדמה גדול קלוף חתוכים לקוביות גדולות
כוס עלי פטרוזיליה
2 שיני שום
2 ביצים
2 כפות גדושות קמח מצה
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
-מבשלים את הכרישה במים רותחים במשך 5 דקות ומעבירים למסננת.
-מניחים במעבד מזון את הכרישה, קוביות תפוח אדמה, פטרוזיליה ושום וטוחנים לתערובת קצוצה דק.
-מוסיפים לתערובת ביצה, קמח מצה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-יוצרים קציצות בקוטר כ-5 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות.
-הופכים צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.
*ניתן גם לטגן את הקציצות במחבת כ-2 דקות מכל צד.
אם משתמשים בכרישה רגילה יש להשתמש רק בחלק הלבן הירוק בהיר. יש לחתוך אותה לעיגולים ולבשל במשך 15-20 דקות במים רותחים.
לביבות פרסה, לביבות פראסה, לביבות כרישה
- קציצות פרסה צמחוניות |
- לביבות ברוקולי וחומוס |
- לביבות כרובית ותירס |
- לביבות בטטה וקולורבי |
- קציצות ברוקולי ושיבולת שועל |
- לביבות קולורבי וירק
היי,
מה אפשר לשים במקום קמח מצה?
רוצה להכין לא לפסח
אפשר לשים רבע כוס פירורי לחם.
כרישה של סנפרוסט צריכה בישול וטחינה?
5 דקות בישול במים.
היי אפרת,
אני צריכה לבשל המון דברים לחג, וחייבת להכין מוקדם את הסימנים.
לא דחוף לי שיהיה מרשים, כן חשוב שלא יהיה מקולקל. מתי הכי מוקדם שאפשר להכין?
תודה!
היי
ניתן להכין את הסימנים עד יומיים לפני החג(:
תודה 🙂
אפרת, שבוע טוב. את הכרישה לבשל ואת תפוח האדמה לא?
היי רימה,
נכון(:
אם משתמשים בכרישה טריה, בכמה להשתמש?
300 גרם.
כיצד מכינים עם כרישה טריה?
אין שינוי באופן ההכנה
אם אין לי מעבד מזון כשל”פ, יש דרך אחרת?
היי,
אפשר לקצוץ הכל דק דק עם סכין, אך זה ישנה את המרקם ויצא פחות יציב.
מה אפשר במקום תפוח אדמה? ירק שאינו פחמימתי
אפשר לנסות עם קישוא אבל המרקם והטעם ישתנו.
אולי קולרבי