שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

מס’ מנות: 16 לביבות

סוג: פרווה

רכיבים

חצי חבילת כרישה חתוכה של סנפרוסט (300 גרם)

תפוח אדמה גדול קלוף חתוכים לקוביות גדולות

כוס עלי פטרוזיליה

2 שיני שום

2 ביצים

2 כפות גדושות קמח מצה

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מבשלים את הכרישה במים רותחים במשך 5 דקות ומעבירים למסננת.

-מניחים במעבד מזון את הכרישה, קוביות תפוח אדמה, פטרוזיליה ושום וטוחנים לתערובת קצוצה דק.

-מוסיפים לתערובת ביצה, קמח מצה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-יוצרים קציצות בקוטר כ-5 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות.

-הופכים צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.

*ניתן גם לטגן את הקציצות במחבת כ-2 דקות מכל צד.

טיפים והערות

אם משתמשים בכרישה רגילה יש להשתמש רק בחלק הלבן הירוק בהיר. יש לחתוך אותה לעיגולים ולבשל במשך 15-20 דקות במים רותחים.

לביבות פרסה, לביבות פראסה, לביבות כרישה

ראו גם
סברינה כשרה לפסחסברינה כשרה לפסח
מתכון למופלטה מתכון למופלטה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
איילה (09:35 17.04.2024)

כרישה של סנפרוסט צריכה בישול וטחינה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:44 17.04.2024)

5 דקות בישול במים.

avatar
מיכל (17:55 6.09.2023)

היי אפרת,
אני צריכה לבשל המון דברים לחג, וחייבת להכין מוקדם את הסימנים.
לא דחוף לי שיהיה מרשים, כן חשוב שלא יהיה מקולקל. מתי הכי מוקדם שאפשר להכין?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:13 7.09.2023)

היי
ניתן להכין את הסימנים עד יומיים לפני החג(:

avatar
מיכל (09:04 7.09.2023)

תודה 🙂

avatar
רימה (11:23 13.08.2023)

אפרת, שבוע טוב. את הכרישה לבשל ואת תפוח האדמה לא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 13.08.2023)

היי רימה,
נכון(:

avatar
מיכל (21:09 12.04.2023)

אם משתמשים בכרישה טריה, בכמה להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:25 12.04.2023)

300 גרם.

avatar
לי (11:53 9.04.2023)

אם אין לי מעבד מזון כשל”פ, יש דרך אחרת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 9.04.2023)

היי,
אפשר לקצוץ הכל דק דק עם סכין, אך זה ישנה את המרקם ויצא פחות יציב.

avatar
שרון (16:34 29.03.2023)

מה אפשר במקום תפוח אדמה? ירק שאינו פחמימתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:14 29.03.2023)

אפשר לנסות עם קישוא אבל המרקם והטעם ישתנו.

avatar
נילי (15:29 30.03.2023)

אולי קולרבי

לקריאת כל התגובות