זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 10 לביבות
סוג: חלבי
מצרכים:
3 מצות
2 ביצים
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה דק
שליש כוס כוסברה קצוצה דק
כף שמן
שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
4 כפות גבינה בולגרית מפוררת
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מרטיבים את המצות כדקה במים פושרים, מנערים מעודפי מים ומפוררים לקערה.
-מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
-מחממים מחבת עם שמן, עם הידיים יוצרים קציצות בקוטר של כ-6 ס”מ ועובי עד 1 ס”מ וכשהשמן חם מניחים במחבת. מטגנים על אש בינונית כ-3 דקות עד להזהבה יפה, הופכים צד ומטגנים 2-3 דקות נוספות עד להזהבה.
-מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
*חייבת לציין שהלביבות יותר טעימות ועסיסיות כשמטגנים אותן במחבת אבל מי שבכל זאת רוצה לאפות את הלביבות -יש לשמן נייר אפיה. להניח את הלביבות, להבריש את החלק העליון במעט שמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-15 דקות.
-להפוך צד ולאפות כ-10 דקות נוספות.
שלום אפרת, האם במקום מצות אפשר להשתמש בקמח מצה, קמח כשר… ואם כן איזה כמות? האם אפשר להקפיא? תודה
היי,
אפשר להמיר את המצות בכחצי כוס קמח מצה. פחות מומלץ להקפיא כי המרקם משתנה לאחר הפשרה.
מה לשנות/להוסיף כשאי אפשר להשתמש בירוקים?
אפשר להכין בלי העלים.
אפרת שלום.
זאת לא הפעם הראשונה שאני מכינה דברים מהמתכונים שלך והאמת שרוב הזמן זה ממך.
אבל הפעם הקציצות נגמרו עוד לפני שהספקתי לצלחת.
אז תודה רבה את מצילה אותי בפסח. ולא רק
תודה תפארת, כיף לשמוע 💗
שלום אפרת,
האם אפשר להחליף את הכוסברה בביזיליקום או ירק אחר כמו ראשד, טרגון ?
לא אוהבים אצלי כוסברה.
ובכלל, אני מחפשת מתכונית צמחוניים כשרים לפסח ללא קטניות .
האם אפשר את עזרתך?
המתכונים שלך מעולים, אני נעזרת בהם המון. התחלת עכשיו להוסיף מתכונים שמתאימים גם לסוכרתיים וזה נהדר.
ממש תודה וחג שמח !!
היי נירה,
אפשר להמיר בכל ירק אחר שאתם אוהבים.
כל המתכונים לפסח מרוכזים בלינק אחד – מתכונים לפסח. יש שם גם מתכונים צמחוניים ללא קטניות.
אני מקווה שאספיק השנה לעשות סדר ולמיין את המתכונים.
חג שמח ❤️
הלביבות גבינה וירק היו ממש טובות הכנתי את זה פעמיים במהלך הפסח
תודה סיגלית, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח
תודה
הכנתי את זה ויצא פיצוץץץץץץץץץץץץץץ
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להשתמש בגבינה אחרת במקום גבינה בולגרית?
אפשר לוותר על הבולגרית.
האם כף השמן שברשימת המצרכים נכנסת לתערובת או שהיא לצורך הטיגון?
היי דורית,
כף השמן היא לתערובת הלביבות.
כבר הכנתי אתמול בלי שמן ויצא מצויין.
בפעם הבאה אכין עם שמן ואולי….ייצא עוד יותר טעים.
עשיתי כרגע,כל כך קל וכל כך טעים!! תודה רבה!
עשיתי כרגע והקטנטנים שלי טרפו הכל! (וזה אחרי שגיליתי שהם לא אוהבים מצה…) עכשיו הולכת להכין לביבות מצה בטעם פיצה ..תודה לך!:-)
חג כשר ושמח
איזה כיף לשמוע! שמחה שהם אהבו 🙂
תודה וחג שמח