זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 22 לביבות
סוג: פרווה
רכיבים
חצי בצל קצוץ
400 גרם ברוקולי קפוא
כוס חומוס קפוא (130 ג’)
ביצה גדולה
שן שום
כף שמן
תיבול: רבע כפית כמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לתערובת אחידה (מתקבלת תערובת פירורית).
-יוצרים קציצות עם הידיים בקוטר 4-5 ס”מ ועובי כ1 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן.
-מברישים או מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור כ-25 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
תודה רבה על המתכון!! ניסיתי אותו אבל הקציצות לא התגבשו והתפרקו. מה כדאי לעשות?
אפשר להוסיף עוד ביצה.
בדרך כלל משתגעת על המתכונים הפשוטים שלך, אבל כאן פשוט לא מבינה מה עשיתי לא נכון או מה אמור לצאת…
הקציצות לא התגבשו, לא נאפו (ניסיתי להציל אותן עם טיגון, אבל אפילו לא ניתן לטגן אותן, מתפרקות לגמרי), עם ריח וטעם לא טובים. חוץ מזה ששמתי כוס וחצי חומוס מבושל משימורים, הכל כמו במתכון
היי,
יש מצב גדול שזה בגלל החומוס בשימורים.
טעים ממש! אני שמתי את הבלילה בתוך שבלונות של כוכבים שהילדים שלי ינסו לטעום והם אהבו מאוד
מהמם🙂
תודה שחזרת לשתף
הי אפרת תודה על מתכונים מעולים את ממש שליחה טובה שיצא אוכל טעים ומזין
רציתי לשאול אני רוצה להכין קציצות לתינוקת בת 7.5 חודשים שלא כ”כ אוהבת טחון ורק רוצה להחזיק משהו ביד , מה את ממליצה והאם אפשר להקפיא את הקציצת האלו , או כל קציצות אחרות כי אני רוצה להכין כמות, בנוסף קציצות עוף טחון טובות בהקפאה?
ושוב תודה ענקית!!!!!
היי🙂
המתכון זה יכול להתאים אם את רוצה משהו צמחוני.
אפשר להקפיא כל קציצות כל עוד לא מכילות תפו”א.
יצא טעיםם
שמחה לשמוע🙂
תודה רות
היי אפרת,
לא מצאתי מקום לשאלות באתר אז אני אשאל כאן כי באמת אני לא יודעת מה להחליט..
אני רוצה להכין לביבות אפויות אבל כל המתכונים שלך מסנוורים אותי;)
יש לך המלצה למתכון לביבות מנצח? (בתנור)
תודה רבה רבה!!
היי
המתכון ללביבות כרובית ותירס והמתכון ללביבות בטטה מאד מוצלחים. ויש עוד הרבה מתכוני לביבות מעולים באתר.
אין לי משקל ואני מתכננת להשתמש בברוקולי טרי, איך אני יכולה לאמוד כמה בערך צריך?
והאם את ממליצה להשתמש רק בפרחים או גם בגזע?
היי,
למתכון תשתמשי ב-4.5-5 כוסות ברוקולי.
אפשר להשתמש בגזעים קטנים, אבל מומלץ לא להשתמש בגזע מאד גדול.
תודה רבה אפרת!
מה אפשר לעשות אם הקציצות מתפרקות לי אחרי האפייה?
כדאי להוסיף עוד ביצה?
היי,
אפשר לאפות עוד קצת (רק להיזהר מאפיית יתר) ואפשר לנסות להוסיף עוד ביצה קטנה.
אשמח לשמוע אם זה משפר את התפרקות הקציצות(:
שבוע טוב. כוס חומוס סנפרוסט נתנה לי 100 גרם ובמתכון כוס חומוס היא 300 גרם. הכוס שהשתמשתי היא כוס מדידה.
אז שקלתי 300 גרם והוספתי לברוקולי.
הקציצות יצאו ממש יבשות.
איפה הטעות?
היי,
את צודקת, זו טעות בכמות במתכון- כוס חומוס קפוא= כ-130 גרם.
תיקנתי במתכון.
אפשר להחליף את הברוקולי לירק אחר חוץ מכרובית? איזה?
גזר יכול להתאים?
היי,
מצרפת לך מתכון לקציצות חומוס שיש בהן גזר.
הי אפרת , המתכונים שלך מעולים. יש לי את כל החוברות! יש לי שאלה-האם מדובר בחומוס מושרה קפוא או בחומוס מבושל קפוא? תודה ויום טוב!
היי,
הכוונה חומוס קפוא שמגיע בשקית להקפאה, כמו של סנפרוסט.
אם אין לך את יכולה להשתמש בכוס וחצי חומוס יבש מבושל.
האם מבשלים את החומוס והברוקולי לפני שטוחנים או שטוחנים אותו קפוא?
היי,
אין צורך לבשל לפני ההכנה משום שמשתמשים במרכיבים קפואים(:
אפשר להחליף את הברוקולי לכרובית?
וגם,הברוקולי יכול להטחן קפוא?
נשמח מאד לתשובה.תודה רבה.
היי,
אפשר להשתמש בכרובית, אפשר גם לטחון אותה קפואה אלא אם כן יש לך מעבד מזון חלש במיוחד(:
טעים טעים טעים!
למעבד מזון שלי היה קשה וקפאו לי האצבעות אבל לגמרי שווה את זה! טעים גם קר!
כשניסיתי להפוך הן התפרקו אז ויצרתי ועדיין יצא שחום ויפה
איזה כיף לשמוע שהתוצאה שווה את המאמץ, אלופה! תודה על השיתוף❤
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש ב-300 גרם חומוס משימורים, המרקם עשוי לצאת טיפה שונה.
שלום אפרת!
ראשית המון תודות על מתכונים מעולים.
האם ניתן להחליף את הברוקולי הקפוא לברוקולי טרי?? והאם יש צורך לחלוט את הברוקולי.
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בברוקולי טרי, יש לחלוט אותו לפני כן.
היי אפרת!!
נהנית ממש מהמתכונים שלך!!
יש לך רעיון לגרסה טבעונית של המתכון- ללא ביצים?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים🌺
אפשר לנסות אחד מהתחליפים הבאים:
-חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית
-חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה
-2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים
אשמח לשמוע איך יוצא!
אפרת תודה על המתכונמים שלך המהממים,
חומוס לא טוב לי בעיכול
מה אפשר להחליף במקום חומוס?
היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה ללביבות ברוקולי וקישואים.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
שאלה.
חבילות ברוקולי קפואות זה של 800 גר’.
אם כך, להכפיל את כל המצרכים או רק חלק, לדעתך?
היי,
אם את מכינה עם 800 גאם ברוקולי יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.
היי אפרת.
תודה על כל המתכונים המצויינים שלך.
כמה חומוס לשים אם אני משתמשת בחומוס משימורים?
האם צריך להפשיר את הברוקולי?
תודה
היי,
לא בטוח שיצא מוצלח מבחינת היציבות עם חומוס בשימורים, אבל אפשר לנסות. שימי כוס וחצי- שתי כוסות.
את הברוקולי לא צריך להפשיר.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
היי אפרת
אין ברשותי מעבד מזון אך יש לי בלנדר מוט אפשרי או מה אפשר במקום?
והאם חומוס מבושל רגיל יעבוד?
תודה מראש.
היי,
אני חוששת שבלנדר מוט אינו חזק מספיק לטחינת המרכיבים, אבל את יכולה לנסות…
חומוס מבושל אמור גם כן לעבוד(: כדאי לשים כוס וחצי ממנו.