שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 22 לביבות

סוג: פרווה

רכיבים

חצי בצל קצוץ

400 גרם ברוקולי קפוא

כוס חומוס קפוא (130 ג’)

ביצה גדולה

שן שום

כף שמן

תיבול: רבע כפית כמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לתערובת אחידה (מתקבלת תערובת פירורית).

-יוצרים קציצות עם הידיים בקוטר 4-5 ס”מ ועובי כ1 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן.

-מברישים או מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור כ-25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

 

ראו גם
סלט כרוב צבעוניסלט כרוב צבעוני
עוגת פרג ויוגורט עוגת פרג ויוגורט
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אני (17:03 11.05.2024)

בדרך כלל משתגעת על המתכונים הפשוטים שלך, אבל כאן פשוט לא מבינה מה עשיתי לא נכון או מה אמור לצאת…

הקציצות לא התגבשו, לא נאפו (ניסיתי להציל אותן עם טיגון, אבל אפילו לא ניתן לטגן אותן, מתפרקות לגמרי), עם ריח וטעם לא טובים. חוץ מזה ששמתי כוס וחצי חומוס מבושל משימורים, הכל כמו במתכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:45 11.05.2024)

היי,
יש מצב גדול שזה בגלל החומוס בשימורים.

avatar
גיתית ג'ורג' מור (15:19 11.03.2024)

טעים ממש! אני שמתי את הבלילה בתוך שבלונות של כוכבים שהילדים שלי ינסו לטעום והם אהבו מאוד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:17 11.03.2024)

מהמם🙂
תודה שחזרת לשתף

avatar
לביאה (10:09 14.02.2024)

הי אפרת תודה על מתכונים מעולים את ממש שליחה טובה שיצא אוכל טעים ומזין
רציתי לשאול אני רוצה להכין קציצות לתינוקת בת 7.5 חודשים שלא כ”כ אוהבת טחון ורק רוצה להחזיק משהו ביד , מה את ממליצה והאם אפשר להקפיא את הקציצת האלו , או כל קציצות אחרות כי אני רוצה להכין כמות, בנוסף קציצות עוף טחון טובות בהקפאה?
ושוב תודה ענקית!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:30 14.02.2024)

היי🙂
המתכון זה יכול להתאים אם את רוצה משהו צמחוני.
אפשר להקפיא כל קציצות כל עוד לא מכילות תפו”א.

avatar
רות (13:20 1.12.2023)

יצא טעיםם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 1.12.2023)

שמחה לשמוע🙂
תודה רות

avatar
רות (01:26 18.09.2023)

היי אפרת,
לא מצאתי מקום לשאלות באתר אז אני אשאל כאן כי באמת אני לא יודעת מה להחליט..
אני רוצה להכין לביבות אפויות אבל כל המתכונים שלך מסנוורים אותי;)
יש לך המלצה למתכון לביבות מנצח? (בתנור)
תודה רבה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:04 18.09.2023)

היי
המתכון ללביבות כרובית ותירס והמתכון ללביבות בטטה מאד מוצלחים. ויש עוד הרבה מתכוני לביבות מעולים באתר.

avatar
מיכל (07:38 20.12.2022)

אין לי משקל ואני מתכננת להשתמש בברוקולי טרי, איך אני יכולה לאמוד כמה בערך צריך?
והאם את ממליצה להשתמש רק בפרחים או גם בגזע?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:19 20.12.2022)

היי,
למתכון תשתמשי ב-4.5-5 כוסות ברוקולי.
אפשר להשתמש בגזעים קטנים, אבל מומלץ לא להשתמש בגזע מאד גדול.

avatar
רונית (17:47 31.10.2022)

תודה רבה אפרת!
מה אפשר לעשות אם הקציצות מתפרקות לי אחרי האפייה?
כדאי להוסיף עוד ביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 31.10.2022)

היי,
אפשר לאפות עוד קצת (רק להיזהר מאפיית יתר) ואפשר לנסות להוסיף עוד ביצה קטנה.
אשמח לשמוע אם זה משפר את התפרקות הקציצות(:

avatar
אוסנת (20:18 15.10.2022)

שבוע טוב. כוס חומוס סנפרוסט נתנה לי 100 גרם ובמתכון כוס חומוס היא 300 גרם. הכוס שהשתמשתי היא כוס מדידה.
אז שקלתי 300 גרם והוספתי לברוקולי.
הקציצות יצאו ממש יבשות.
איפה הטעות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 16.10.2022)

היי,
את צודקת, זו טעות בכמות במתכון- כוס חומוס קפוא= כ-130 גרם.
תיקנתי במתכון.

avatar
רעות (12:14 20.05.2022)

אפשר להחליף את הברוקולי לירק אחר חוץ מכרובית? איזה?
גזר יכול להתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:24 20.05.2022)

היי,
מצרפת לך מתכון לקציצות חומוס שיש בהן גזר.

avatar
מירב (10:38 7.04.2022)

הי אפרת , המתכונים שלך מעולים. יש לי את כל החוברות! יש לי שאלה-האם מדובר בחומוס מושרה קפוא או בחומוס מבושל קפוא? תודה ויום טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:53 7.04.2022)

היי,
הכוונה חומוס קפוא שמגיע בשקית להקפאה, כמו של סנפרוסט.
אם אין לך את יכולה להשתמש בכוס וחצי חומוס יבש מבושל.

avatar
ורד פרנסיב (06:38 5.04.2022)

האם מבשלים את החומוס והברוקולי לפני שטוחנים או שטוחנים אותו קפוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:58 5.04.2022)

היי,
אין צורך לבשל לפני ההכנה משום שמשתמשים במרכיבים קפואים(:

avatar
סיגל (09:25 10.03.2022)

אפשר להחליף את הברוקולי לכרובית?
וגם,הברוקולי יכול להטחן קפוא?
נשמח מאד לתשובה.תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 10.03.2022)

היי,
אפשר להשתמש בכרובית, אפשר גם לטחון אותה קפואה אלא אם כן יש לך מעבד מזון חלש במיוחד(:

avatar
שרה (17:55 28.02.2022)

טעים טעים טעים!
למעבד מזון שלי היה קשה וקפאו לי האצבעות אבל לגמרי שווה את זה! טעים גם קר!
כשניסיתי להפוך הן התפרקו אז ויצרתי ועדיין יצא שחום ויפה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 28.02.2022)

איזה כיף לשמוע שהתוצאה שווה את המאמץ, אלופה! תודה על השיתוף❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:44 28.02.2022)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש ב-300 גרם חומוס משימורים, המרקם עשוי לצאת טיפה שונה.

avatar
גבי (08:10 14.02.2022)

שלום אפרת!
ראשית המון תודות על מתכונים מעולים.
האם ניתן להחליף את הברוקולי הקפוא לברוקולי טרי?? והאם יש צורך לחלוט את הברוקולי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:43 14.02.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בברוקולי טרי, יש לחלוט אותו לפני כן.

avatar
שירה (00:17 11.02.2022)

היי אפרת!!
נהנית ממש מהמתכונים שלך!!
יש לך רעיון לגרסה טבעונית של המתכון- ללא ביצים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:48 11.02.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים🌺
אפשר לנסות אחד מהתחליפים הבאים:
-חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית
-חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה
-2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים
אשמח לשמוע איך יוצא!

avatar
רחלי (15:23 10.02.2022)

אפרת תודה על המתכונמים שלך המהממים,
חומוס לא טוב לי בעיכול
מה אפשר להחליף במקום חומוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:48 10.02.2022)

היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה ללביבות ברוקולי וקישואים.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!

avatar
מיכל (11:23 10.02.2022)

שאלה.
חבילות ברוקולי קפואות זה של 800 גר’.
אם כך, להכפיל את כל המצרכים או רק חלק, לדעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:24 10.02.2022)

היי,
אם את מכינה עם 800 גאם ברוקולי יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.

avatar
ברכה (09:40 10.02.2022)

היי אפרת.
תודה על כל המתכונים המצויינים שלך.
כמה חומוס לשים אם אני משתמשת בחומוס משימורים?
האם צריך להפשיר את הברוקולי?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 10.02.2022)

היי,
לא בטוח שיצא מוצלח מבחינת היציבות עם חומוס בשימורים, אבל אפשר לנסות. שימי כוס וחצי- שתי כוסות.
את הברוקולי לא צריך להפשיר.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!

avatar
עינת (17:42 9.02.2022)

היי אפרת
אין ברשותי מעבד מזון אך יש לי בלנדר מוט אפשרי או מה אפשר במקום?
והאם חומוס מבושל רגיל יעבוד?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:31 9.02.2022)

היי,
אני חוששת שבלנדר מוט אינו חזק מספיק לטחינת המרכיבים, אבל את יכולה לנסות…
חומוס מבושל אמור גם כן לעבוד(: כדאי לשים כוס וחצי ממנו.

לקריאת כל התגובות