שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

מס’ מנות: 20 לביבות בננה

סוג: חלבי

מצרכים:

1 ביצה

בננה בינונית קלופה מעוכה למחית

200 מ”ל יוגורט (או שמנת חמוצה)

2 כפות מלאות סוכר

חצי כפית תמצית וניל

כוס (140 ג’) קמח תופח

1-2 כפות מים (*יש להוסיף אם השתמשתם בביצה קטנה)

*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת חלקה (התערובת אמורה להיות לא נוזלית מידי ולא סמיכה מידי, כמו ממרח חומוס קנוי).

-מחממים מחבת רחבה עם כפית גדושה שמן (יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק!). כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כף מהתערובת למחבת (מומלץ לטגן 4-5 לביבות בכל סבב). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומכסים את המחבת. כעבור 2.5 דקות מרימים את המכסה ובעזרת תרווד הופכים את הלביבות צד. מכסים את המחבת ומשאירים במשך 2.5 דקות.

*מומלץ להניח ללביבות לנוח כ-3 דקות לפני שאוכלים אותן (בזמן זה הן מתייצבות). אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

הערה:

-יש לשמן את המחבת בין כל סבב.

לביבות בננה ויוגורט

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות קישואים ובטטה
עוואמה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
גבע (12:54 31.07.2021)

היי אפרת, אמא שלי מכינה לי את זה כל יום שבת. וכל הזמן זה יוצא טעים ומושלם.
אמא שלי מכינה מזה כפול כדי שנוכל להינות מזה …

מתכונים ב-10 דקות (20:25 31.07.2021)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון❤

אניטה (10:19 21.07.2021)

היי אפרת. תודה על האתר הנפלא 🙂
יש לי גביעי יוגורט של 150 גרם שאוכלים עם כפית. זה בסדר? כמה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (11:17 21.07.2021)

היי אניטה,
היוגורט שיש לך מצוין. היות וצריך 200 גרם יוגורט יש לשים מיכל+ 1/4 יוגורט.
בהצלחה😊

רותי (20:58 11.07.2021)

יצא מקסים וטעים !!

מתכונים ב-10 דקות (00:16 12.07.2021)

איזה כיף לשמוע😊

Alis Cohen (17:19 29.05.2021)

חייבת לציין שאף פעם לא קרה לי שעשיתי כל כך הרבה מתכונים מאותו אתר וכולם פשוטים וטעימים בלי להסתבך, פשוט תודה על כל מתכון ומתכון🙏🏻❤️

מתכונים ב-10 דקות (20:45 29.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה ושבוע נפלא😊

ויקה (11:21 25.05.2021)

נשארה לי קצת דלעת מאודה מרוסקת שהכנתי לתינוקת. שמתי אותה במקום הבננה ויצא פגז! תודה רבה על המתכון, טעים ממש

מתכונים ב-10 דקות (14:48 25.05.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף ויקה😊

עינת (18:55 25.02.2021)

היי אפרת
רק רוצה להודות על מתכון קל וטעים לילדי הקטנים.
פנקייק לא כל כך הולך לי אבל זה מצליח .
איזה כיף.

מתכונים ב-10 דקות (20:11 25.02.2021)

שמחה כל כך לשמוע!🥰

אלי קליין (20:56 30.01.2021)

היי, יצא ממש מעולה
זה אמור לצאת מאוד רך בתוכו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:40 30.01.2021)

זה אמור לצאת רך (לא מאוד).
כדאי לאכול אחרי 5 דקות ואז המרקם קצת מתייצב.

נינה (20:15 27.01.2021)

יצא טעים! החלפתי לקנח כוסמין וכפית אבקת אפיה ואת הסוכר ל 3 כפות מייפל. מושלם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:52 27.01.2021)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

רונית (23:33 10.01.2021)

היי, נראה מעולה. יש לי שתי שאלות. האם אפשר לוותר על הבננה? פחות אוהבים פה. זה ייצא עדיין טוב? ואני רק רוצה לוודא שהבנתי… צריך לשים כף אחת רגילהשל בלילה ? זה לא מעט מידי ויוצא קטן?

מתכונים ב-10 דקות (23:51 10.01.2021)

היי רונית,
אפשר להמיר את הבננה בכמה כפות חלב.
וכף אחת מספיקה במידה ותרצי לעשות פנקייקים קטנים כמו בתמונה
כמובן שניתן גם יותר גדול אם תרצי, יכול להיות שיהיה קשה יותר להפוך אותן .

אפי (14:08 2.01.2021)

טעיםםםם כל כך, איזה כיף… פיצצתי בסוכר וקנמון ולעזאזל הקלוריות!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:02 2.01.2021)

חחח איזה כיף 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🌸🌸

יעל (20:30 9.12.2020)

תודה על המתכונים
האם אני חייבת קמח תופח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:55 9.12.2020)

אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה.

יעל (21:03 9.12.2020)

תודההה

כל הכבוד על המהירות!

דניאל ביטון (18:38 8.12.2020)

יצא מדהים!!! זה אוצר לאומי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:37 8.12.2020)

תודה דניאל, שמחה שאהבת 🙂

סיון (17:45 29.11.2020)

הי, ייצא בסדר גם בלי לכסות? אין לי מכסה מתאים..

מתכונים ב-10 דקות (20:37 29.11.2020)

לא חייב, בעיקרון כדאי
תוכלי לכסות אולי עם צלחת או משהו אחר בגודל המתאים

נאוה:)) (13:47 13.11.2020)

וואו הכנתי כמה פעמים וזה יוצא פשוט מושלם!! טעים בטירוףףף
ממליצה להוסיף שוקולד ציפס לבלילה כי אז זה נמס ועוד יותר טעיםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:22 13.11.2020)

תודה נאוה ❤️

ליזי (12:20 20.10.2020)

למה הם מתפנצרות כשאני מוציאה אותם מהמחבת ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 20.10.2020)

זה קורה שהנפח יורד כשמסירים מהמחבת החמה.

תמר (18:36 12.10.2020)

נראה טוב:) יש לי יוגורט במתיקות מעודנת, האם יתקבל טוב? וכמה סוכר להוריד מהמתכון אם כן? תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:36 13.10.2020)

זה בסדר.
אין צורך להפחית מהסוכר.

לידור (19:10 6.10.2020)

אפשר להכין עם לבן??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:22 6.10.2020)

כן

לידור (19:25 6.10.2020)

תודה על תשובה מהירה! אלופה את אפרת

לידור (08:19 7.10.2020)

יצא מדהים הילדים טרפו את זה וגם אני ☺

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 7.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

דלית (12:16 26.09.2020)

מדהים!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:55 26.09.2020)

תודה דלית 🙂

Mor Halevy Sela (20:42 21.08.2020)

פשוט מצויין! נטרף ברגע !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 22.08.2020)

תודה מור 🙂

פנינה (10:22 31.07.2020)

מעולה!!!
נחטף בשנייה
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:01 31.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה פנינה

שני (20:44 14.07.2020)

היי האם ניתן להמיר את הביצה והסוכר במשהו אחר שיותאם לתינוקת שאלרגית לביצים (ואמא שלא מעוניינת לתת סוכר😉)
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 14.07.2020)

היי שני,
לא ניסיתי להכין בלי ביצה אבל אני מניחה שאפשר לשים כמה כפות מים במקום.
לגבי הסוכר אפשר לוותר.

Jen (19:42 21.06.2020)

הכנתי בלי בננה , ויצא מושלם .
כמובן שהכפלתי כמויות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 21.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂

רותם (16:52 20.05.2020)

היי אפרתי,
אפשר להשתמש יוגורט שעבר התוקף שלו?
כמו באפייה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:03 20.05.2020)

כן.

צופנת ברוק (22:27 18.05.2020)

זה יצא מעולה וטעים ברמות תודה רבה על מתכונים טעימים ונפלאים❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 19.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה צופנת

שושנה (10:27 29.04.2020)

יום העצמאות קמנו בבוקר וגילינו שאין חלב וגם אין מאיפה להשיג. מצאתי את המתכון והוא היה פתרון מעולה וטעים.
נהנים מהמתכונים תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:22 29.04.2020)

שמחה שנהניתם ❤️

דנית (18:13 7.04.2020)

אפשר להחליף את הבננה בגבינה לבנה? או משהו אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 7.04.2020)

אפשר להמיר בכמה כפות חלב.

אדוה (18:59 31.03.2020)

רעיון נחמד לארוחת ערב. יצא טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:03 31.03.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה אדוה

סיון (18:15 4.03.2020)

היי אפרת, אפשר במקום סוכר לשיים סילאן טבעי? כמה לשיים? תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:10 4.03.2020)

כן. אפשר לשים 2-3 כפות סילאן.

עינת (09:16 7.08.2019)

בוקר טוב אפרת

האם ניתן לאפות? ואם כן כמה זמן באיזו טמפרטורה?

תוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 7.08.2019)

לא ניסיתי אבל מניחה שאפשר לאפות בתבנית שקעים משומנת.
יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות במשך כ-10 דקות.

קרינה (19:52 6.08.2019)

היי אפרת,
ראיתי בסופר יוגורט סויה האם ניתן להשתמש בו לפרווה?
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:42 7.08.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

ליאור (13:22 30.07.2019)

הי אפרת
יעבוד עם בננה קפואה שהפשרתי?
בעונה הזאת זה כל מה שיש לי…
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 30.07.2019)

אני חושבת שכן.

ספיר (18:19 12.06.2019)

איך אפשר שזה יהיה פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 12.06.2019)

אני חושבת שאפשר לשים 3/4 כוס מים במקום היוגורט.

מיכאלה הרשקו (07:23 31.05.2019)

סוף סוף משהו שהייתה עליו הסכמה מלאה. תודה ענקית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 31.05.2019)

איזה כיף 🙂
תודה

מורן (08:07 25.05.2019)

יצא מושלם!!!! 😋

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:18 26.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מורן

רונה (08:46 23.05.2019)

יש אפשרות להחליף את היוגורט במשהו אחר? אולי גבינה לבנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 23.05.2019)

כן אפשר.

רבקה (15:32 21.05.2019)

יצא טעים וחוסל במהירות, אבל יצאו ממש קצת לביבות ולא הורגשה כמעט הבננה…
חבל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 21.05.2019)

כמה לביבות יצאו לך?
באיזה גודל כוס השתמשת?
שמת כמות של כף מהתערובת במחבת?

אביבית (08:49 8.05.2019)

אפשר להכין עם קמח מלא או עם קמח כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 8.05.2019)

אפשר להכין עם חצי כוס קמח לבן + חצי כוס קמח מלא + כפית אבקת אפיה או עם כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.

דנה (08:38 7.05.2019)

היי
האם אפשרי עם קמח תפוחי אדמה?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 7.05.2019)

קמח תפוח אדמה לעיתים גורם למרקם צמיגי. לא ניסיתי במתכון הזה כך שאני לא יודעת.

שרה (08:45 27.04.2019)

וואו מתכון מדהים! הן תופחות ואווריריות וממש לביביות 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 27.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שרה

שרה (14:47 28.04.2019)

יש דרך לגוון? פירות אחרים?
יש גרסה מלוחה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 28.04.2019)

היי שרה,
אם רוצים להכין עם פירות נוספים כדאי להכין את אחד המתכונים האלה – פנקייק תפוחים או פנקייק אפוי (גם לביבות הבננה הן במרקם המזכיר פנקייק).
בגלל שהלביבות עם בננה פחות מומלץ להכין אותן בגרסה המלוחה.

מיכל (20:41 23.03.2019)

מתכון מדהים!!!
הבת שלי וגם הילדים של השכנים לא הפסיקו לאכול את זה.
לא הייתי צריכה לשמן את המחבת בין כל סבב השתמשתי במחבת נון סטיק.
ממליצה בחום. בהחלט יכנס לספר המתכונים שלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 23.03.2019)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🌹

שירה (21:35 25.02.2019)

היי אפרת יש לי שאלה האם במתכון הזה מרגישים את הבננה?
כי אני לא כ״כ מעדיפה שירגישו את הבננה
תודה
שירה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 26.02.2019)

היי שירה,
מרגישים טעם מעודן של בננה, לא חזק מידי. תלוי כמה את לא אוהבת את הטעם.

יעל (19:46 26.12.2018)

היי הבן שלי אבא של שבת ביום שישי וחשבתי להכין
האם אפשר להכין מראש יום לפני ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 27.12.2018)

אני חושבת שאפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר עטוף היטב. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה או לפחות להוציא מהמקרר כשעה לפני.

עידית דותן (09:56 20.12.2018)

יש מצב לאפיה ובכך לחסוך את הטיגון ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 20.12.2018)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר למלא בתבנית שקעים משומנת (עד גובה 1 ס”מ) ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אסף (15:36 18.12.2018)

אפשר בלי תמצית וניל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 18.12.2018)

כן.

דנה (11:36 16.12.2018)

היי
אפשר בלי סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 16.12.2018)

אפשר. זה ייצא במתיקות מאוד מאוד מעודנת (רק מהבננה).

Nir Schwartz (16:23 13.12.2018)

היי אפרת,

אםשר להכין את הלביבות במחבת פנקייקים?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 13.12.2018)

כן אפשר.

שיראל (11:06 12.12.2018)

האם אפשר להמיר בקמח רגיל? אם כן כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 12.12.2018)

אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

יעל (14:24 11.12.2018)

הכנתי לילדים בחנוכה. יצא מצוין. הכל התחסל תוך דקות.
תודה על עוד מתכון נהדר שלך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 11.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל

רפי (10:03 10.12.2018)

היי אפרת.
מעוניין לקנות 5 ספרים (יש הנחה)
יש אולי בצרפתית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 10.12.2018)

היי רפי,
שלחתי לך תשובה למייל.

אלה (16:58 6.12.2018)

היי אפרת, חג שמח! תודה על כל המתכונים המושקעים 🙂 מקודם כתבתי פה תגובה אבל נראה לי שלאא שלחתי אותה, למקרה שכן מצטערת שכותבת כפול.
כמה שאלות לגבי המתכון:
1. עם מה מערבבים את כל הומרים? כף או מטרפה ידנית או משהו אחר?
2. באיזה יוגורט להשתמש?
3. לגבי הקמח רוצה להכין אופציה ללא גלוטן – יש קמח כרגיל ויש קמח שמרים ללא גלוטן של אוסם. במה להשתמש? באיזו כמות? האם להוסיף משהו? יכולה לקנות גם קמח אחר.
4.עניין המים לא ברור. להוסיף מים בכל מקרה או רק אם הביצה קטנה. משתמשת בביצה גדולה – לשים מים?
5.כמה אבקת סוכר לפזר על כל לביבה?
6.איך מועכים בננה?
7.יש לי שמן חמניות ושמן זית, במה להשתמש? יכולה לקנות שמן אחר
8.המחבת היחידה שיש לי עם ציפוי לא נדבר היא קטנה ותכיל רק שתי לביבות כל פעם, בכמה שמן לשמן אותה וכמה שמן להוסיף בין סיבוב לסיבוב?
תודה שבזכותך גם מישהי שהיא ממש ממש לא בשלנית מצליחה להכין מטעמים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 6.12.2018)

היי,
1. כף או מטרפה ידנית.
2. יוגורט רגיל. השתמשתי בBIO
3. עדיף בקמח כרגיל באותה כמות ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
4. רק אם הביצה קטנה או אם המרקם יוצא סמיך מידי.
5. כמה שבא לך 🙂
6. בעזרת מזלג
7. שמן חמניות
8. כפית שמן. בין כל סבב כחצי כפית.

יהודית (13:29 28.10.2020)

היי אפרת נתקלתי בתגובה הזו כשהסתכלתי על המתכון ואני חייבת להגיד לך שאני בהלם מהסבלנות שלך!!!! איזה מדהימה!! וגם המתכון נראה טוב… מנסה אותו עכשיו תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:49 28.10.2020)

תודה יהודית 🙂

מלי (15:26 6.12.2018)

כמה זמן מראש אפשר להכין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 6.12.2018)

עדיף להכין באותו יום ולפני ההגשה לחמם קצת.
חג שמח 🌷

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.