זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 20 לביבות בננה
סוג: חלבי
מצרכים:
1 ביצה
בננה בינונית קלופה מעוכה למחית
200 מ”ל יוגורט (או שמנת חמוצה)
2 כפות מלאות סוכר
חצי כפית תמצית וניל
כוס (140 ג’) קמח תופח
1-2 כפות מים (*יש להוסיף אם השתמשתם בביצה קטנה)
*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת חלקה (התערובת אמורה להיות לא נוזלית מידי ולא סמיכה מידי, כמו ממרח חומוס קנוי).
-מחממים מחבת רחבה עם כפית גדושה שמן (יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק!). כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כף מהתערובת למחבת (מומלץ לטגן 4-5 לביבות בכל סבב). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומכסים את המחבת. כעבור 2.5 דקות מרימים את המכסה ובעזרת תרווד הופכים את הלביבות צד. מכסים את המחבת ומשאירים במשך 2.5 דקות.
*מומלץ להניח ללביבות לנוח כ-3 דקות לפני שאוכלים אותן (בזמן זה הן מתייצבות). אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.
הערה:
-יש לשמן את המחבת בין כל סבב.
- סלט מלפפונים, גזר וצנונית |
- עוף בתיבול פיקנטי |
- תבשיל ירקות אסייתי |
- עוגיות לפסח ללא ביצים |
- מצה במילוי גבינות |
- עוגיות חמאה ושקדים
תגובות
היי אפרת
רק רוצה להודות על מתכון קל וטעים לילדי הקטנים.
פנקייק לא כל כך הולך לי אבל זה מצליח .
איזה כיף.
שמחה כל כך לשמוע!🥰
היי, יצא ממש מעולה
זה אמור לצאת מאוד רך בתוכו?
זה אמור לצאת רך (לא מאוד).
כדאי לאכול אחרי 5 דקות ואז המרקם קצת מתייצב.
יצא טעים! החלפתי לקנח כוסמין וכפית אבקת אפיה ואת הסוכר ל 3 כפות מייפל. מושלם!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי, נראה מעולה. יש לי שתי שאלות. האם אפשר לוותר על הבננה? פחות אוהבים פה. זה ייצא עדיין טוב? ואני רק רוצה לוודא שהבנתי… צריך לשים כף אחת רגילהשל בלילה ? זה לא מעט מידי ויוצא קטן?
היי רונית,
אפשר להמיר את הבננה בכמה כפות חלב.
וכף אחת מספיקה במידה ותרצי לעשות פנקייקים קטנים כמו בתמונה
כמובן שניתן גם יותר גדול אם תרצי, יכול להיות שיהיה קשה יותר להפוך אותן .
טעיםםםם כל כך, איזה כיף… פיצצתי בסוכר וקנמון ולעזאזל הקלוריות!!!
חחח איזה כיף 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🌸🌸
תודה על המתכונים
האם אני חייבת קמח תופח?
אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה.
תודההה
כל הכבוד על המהירות!
יצא מדהים!!! זה אוצר לאומי
תודה דניאל, שמחה שאהבת 🙂
הי, ייצא בסדר גם בלי לכסות? אין לי מכסה מתאים..
לא חייב, בעיקרון כדאי
תוכלי לכסות אולי עם צלחת או משהו אחר בגודל המתאים
וואו הכנתי כמה פעמים וזה יוצא פשוט מושלם!! טעים בטירוףףף
ממליצה להוסיף שוקולד ציפס לבלילה כי אז זה נמס ועוד יותר טעיםםם
תודה נאוה ❤️
למה הם מתפנצרות כשאני מוציאה אותם מהמחבת ?
זה קורה שהנפח יורד כשמסירים מהמחבת החמה.
נראה טוב:) יש לי יוגורט במתיקות מעודנת, האם יתקבל טוב? וכמה סוכר להוריד מהמתכון אם כן? תודה רבה!
זה בסדר.
אין צורך להפחית מהסוכר.
אפשר להכין עם לבן??
כן
תודה על תשובה מהירה! אלופה את אפרת
יצא מדהים הילדים טרפו את זה וגם אני ☺
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
מדהים!!!!
תודה דלית 🙂
פשוט מצויין! נטרף ברגע !
תודה מור 🙂
מעולה!!!
נחטף בשנייה
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה פנינה
היי האם ניתן להמיר את הביצה והסוכר במשהו אחר שיותאם לתינוקת שאלרגית לביצים (ואמא שלא מעוניינת לתת סוכר😉)
תודה
היי שני,
לא ניסיתי להכין בלי ביצה אבל אני מניחה שאפשר לשים כמה כפות מים במקום.
לגבי הסוכר אפשר לוותר.
הכנתי בלי בננה , ויצא מושלם .
כמובן שהכפלתי כמויות
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרתי,
אפשר להשתמש יוגורט שעבר התוקף שלו?
כמו באפייה?
כן.
זה יצא מעולה וטעים ברמות תודה רבה על מתכונים טעימים ונפלאים❤
שמחה לשמוע 🙂
תודה צופנת
יום העצמאות קמנו בבוקר וגילינו שאין חלב וגם אין מאיפה להשיג. מצאתי את המתכון והוא היה פתרון מעולה וטעים.
נהנים מהמתכונים תודה רבה!
שמחה שנהניתם ❤️
אפשר להחליף את הבננה בגבינה לבנה? או משהו אחר?
אפשר להמיר בכמה כפות חלב.
רעיון נחמד לארוחת ערב. יצא טעים
נראה מעולה 🙂
תודה אדוה
היי אפרת, אפשר במקום סוכר לשיים סילאן טבעי? כמה לשיים? תודה רבה!
כן. אפשר לשים 2-3 כפות סילאן.
בוקר טוב אפרת
האם ניתן לאפות? ואם כן כמה זמן באיזו טמפרטורה?
תוד
לא ניסיתי אבל מניחה שאפשר לאפות בתבנית שקעים משומנת.
יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות במשך כ-10 דקות.
היי אפרת,
ראיתי בסופר יוגורט סויה האם ניתן להשתמש בו לפרווה?
תודה רבה.
לא יודעת, לא ניסיתי.
הי אפרת
יעבוד עם בננה קפואה שהפשרתי?
בעונה הזאת זה כל מה שיש לי…
תודה 🙂
אני חושבת שכן.
איך אפשר שזה יהיה פרווה?
אני חושבת שאפשר לשים 3/4 כוס מים במקום היוגורט.
סוף סוף משהו שהייתה עליו הסכמה מלאה. תודה ענקית
איזה כיף 🙂
תודה
יצא מושלם!!!! 😋
שמחה לשמוע 🙂
תודה מורן
יש אפשרות להחליף את היוגורט במשהו אחר? אולי גבינה לבנה?
כן אפשר.
יצא טעים וחוסל במהירות, אבל יצאו ממש קצת לביבות ולא הורגשה כמעט הבננה…
חבל
כמה לביבות יצאו לך?
באיזה גודל כוס השתמשת?
שמת כמות של כף מהתערובת במחבת?
אפשר להכין עם קמח מלא או עם קמח כוסמין?
אפשר להכין עם חצי כוס קמח לבן + חצי כוס קמח מלא + כפית אבקת אפיה או עם כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
היי
האם אפשרי עם קמח תפוחי אדמה?
תודה
קמח תפוח אדמה לעיתים גורם למרקם צמיגי. לא ניסיתי במתכון הזה כך שאני לא יודעת.
וואו מתכון מדהים! הן תופחות ואווריריות וממש לביביות 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה שרה
יש דרך לגוון? פירות אחרים?
יש גרסה מלוחה?
היי שרה,
אם רוצים להכין עם פירות נוספים כדאי להכין את אחד המתכונים האלה – פנקייק תפוחים או פנקייק אפוי (גם לביבות הבננה הן במרקם המזכיר פנקייק).
בגלל שהלביבות עם בננה פחות מומלץ להכין אותן בגרסה המלוחה.
מתכון מדהים!!!
הבת שלי וגם הילדים של השכנים לא הפסיקו לאכול את זה.
לא הייתי צריכה לשמן את המחבת בין כל סבב השתמשתי במחבת נון סטיק.
ממליצה בחום. בהחלט יכנס לספר המתכונים שלי
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🌹
היי אפרת יש לי שאלה האם במתכון הזה מרגישים את הבננה?
כי אני לא כ״כ מעדיפה שירגישו את הבננה
תודה
שירה
היי שירה,
מרגישים טעם מעודן של בננה, לא חזק מידי. תלוי כמה את לא אוהבת את הטעם.
היי הבן שלי אבא של שבת ביום שישי וחשבתי להכין
האם אפשר להכין מראש יום לפני ?
אני חושבת שאפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר עטוף היטב. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה או לפחות להוציא מהמקרר כשעה לפני.
יש מצב לאפיה ובכך לחסוך את הטיגון ?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר למלא בתבנית שקעים משומנת (עד גובה 1 ס”מ) ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
אפשר בלי תמצית וניל?
כן.
היי
אפשר בלי סוכר?
אפשר. זה ייצא במתיקות מאוד מאוד מעודנת (רק מהבננה).
היי אפרת,
אםשר להכין את הלביבות במחבת פנקייקים?
תודה רבה!
כן אפשר.
האם אפשר להמיר בקמח רגיל? אם כן כמה?
אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
הכנתי לילדים בחנוכה. יצא מצוין. הכל התחסל תוך דקות.
תודה על עוד מתכון נהדר שלך.
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל
היי אפרת.
מעוניין לקנות 5 ספרים (יש הנחה)
יש אולי בצרפתית?
היי רפי,
שלחתי לך תשובה למייל.
היי אפרת, חג שמח! תודה על כל המתכונים המושקעים 🙂 מקודם כתבתי פה תגובה אבל נראה לי שלאא שלחתי אותה, למקרה שכן מצטערת שכותבת כפול.
כמה שאלות לגבי המתכון:
1. עם מה מערבבים את כל הומרים? כף או מטרפה ידנית או משהו אחר?
2. באיזה יוגורט להשתמש?
3. לגבי הקמח רוצה להכין אופציה ללא גלוטן – יש קמח כרגיל ויש קמח שמרים ללא גלוטן של אוסם. במה להשתמש? באיזו כמות? האם להוסיף משהו? יכולה לקנות גם קמח אחר.
4.עניין המים לא ברור. להוסיף מים בכל מקרה או רק אם הביצה קטנה. משתמשת בביצה גדולה – לשים מים?
5.כמה אבקת סוכר לפזר על כל לביבה?
6.איך מועכים בננה?
7.יש לי שמן חמניות ושמן זית, במה להשתמש? יכולה לקנות שמן אחר
8.המחבת היחידה שיש לי עם ציפוי לא נדבר היא קטנה ותכיל רק שתי לביבות כל פעם, בכמה שמן לשמן אותה וכמה שמן להוסיף בין סיבוב לסיבוב?
תודה שבזכותך גם מישהי שהיא ממש ממש לא בשלנית מצליחה להכין מטעמים
היי,
1. כף או מטרפה ידנית.
2. יוגורט רגיל. השתמשתי בBIO
3. עדיף בקמח כרגיל באותה כמות ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
4. רק אם הביצה קטנה או אם המרקם יוצא סמיך מידי.
5. כמה שבא לך 🙂
6. בעזרת מזלג
7. שמן חמניות
8. כפית שמן. בין כל סבב כחצי כפית.
היי אפרת נתקלתי בתגובה הזו כשהסתכלתי על המתכון ואני חייבת להגיד לך שאני בהלם מהסבלנות שלך!!!! איזה מדהימה!! וגם המתכון נראה טוב… מנסה אותו עכשיו תודה
תודה יהודית 🙂
כמה זמן מראש אפשר להכין?
עדיף להכין באותו יום ולפני ההגשה לחמם קצת.
חג שמח 🌷