זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 95 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
600 גרם פרחי כרובית
4 כפות שמן זית
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
כוס דחוסה (90 ג’) גבינת צ’דר
3 כפות פירורי לחם
מעט עלי טימין (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
-מערבבים בתבנית פרחי כרובית עם שמן זית, מלח ופלפל שחור. מכניסים לתנור ואופים במשך כשעה.
הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור ומפזרים מעל גבינת צ’דר, פירורי לחם ועלי טימין.
-מחזירים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- פסטה ברוטב לימון |
- כדורי גבינה מטוגנים
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים חלביים
אפשר לשמור במקרר ולאכול יום אחריי ? )לאחר חימום(?
כן אפשר.
אין לי את סוג הגבינה
רק גבינה רגילה /קוטג /צהובה
האם עדיף מתכון אחר לכרובית או להחליף סוג גבינה?
היי
ניתן לשים גבינה צהובה.
יצא מהמם מהמם
תודה
שלום,
תודה רבה רבה על מתכונים נהדרים!
אם אני מכינה עם כרובית קפואה, אני מניחה שזמן האפייה מתקצר.
תוכלי לכתוב איך לעשות?
תודה רבה
היי
משך האפייה יתקצר לכ-25-30 דקות.
איזה עוד גבינה אפשרי ?
אפשר גבינה צהובה או פרמז’ן.
שלום אפרת.
עשיתי, טעים מאד.
מדוע פירורי לחם? למה הם תורמים?
היי
שמחה שיצא מוצלח!
פירורי לחם מוסיפים קראנציות למנה ומשדרגים.
חג שמח
לרגישים לגלוטן,יש תחליף לפירורח הלחם?
היי
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או לוותר.
הי, איזה עלי תבלין אחרים מתאימים במקום תימין?
אפשר לפזר קצת עשבי תיבול יבשים אם יש לך כמו פטרוזיליה, בזיליקום, אורגנו.
אם לא, לא חייב לשים כלום. התימין לא משמעותי.
אפשר להכין יום לפני
כן(:
נראה מתכון מעולה
עם איזה עוד גבינות יכול ללכת?
אפשר כרובית קפואה
היי
אפשר כרובית קפואה. אפשר לשלב כל גבינה קשה- פרמז’ן, בולגרית, מוצרלה…