שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 6 מנות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

מחבת בקוטר 26-28 ס"מ

80 גרם חמאה

250 גרם שערות קדאיף

250 גבינת ריקוטה (או 200 גרם ריקוטה + 50 גרם גבינת עיזים)

לסירופ:

כוס מים

שליש כוס סוכר

אופן ההכנה

הכנת הסירופ:

שופכים לסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה קלה תוך כדי בחישה (כשיש בועות קטנות). מחממים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומניחים בצד.

הכנת הכנאפה:

-ממיסים את החמאה כמה שניות במיקרוגל.

-משמנים תחתית של מחבת עם 3 כפות חמאה מומסת, מבלי להדליק עדיין את האש (יש להשתמש במחבת בקוטר 26-28 עם ציפוי שאינו נדבק).

-מערבבים את שערות הקדאיף עם יתר החמאה המומסת ומפרידים את השערות תוך כדי בעזרת האצבעות.

-מפזרים חצי מכמות שערות הקדאיף באופן אחיד בתחתית המחבת ומחממים את המחבת על אש בינונית.

-מורחים באמצעות כף את הגבינה באופן אחיד על שיערות הקדאיף ומפזרים מעל הגבינה את יתר שערות הקדאיף.

-מכסים את המחבת ומטגנים במשך כ-7 דקות עד שתחתית הכנאפה מזהיבה קצת והופכת להיות מעט פריכה.

-הופכים את הכנאפה (ניתן להיעזר בצלחת כדי להפוך ולהחזיר למחבת), מכסים ומטגנים את הצד השני במשך כ-3 דקות נוספות.

-מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הסירופ באופן אחיד.

*מומלץ לאכול חם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בורקס גבינה מדפי אורז
מאפה גבינות ותרד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שפרה (11:31 9.09.2020)

יצא טעים!!! שווה לנסות!
לפני הרבה זמן אכלתי כנאפה בשוק ומאז חיכיתי להזדמנות לנסות להכין לבד. בזכות שהמתכון הוא של אפרת אני סומכת שיצא טוב. בגלל שניסיתי המון מתכונים מהאתר, אפילו עם אילתורים תמיד יוצא טוב, גם כאן לא דאגתי. ובאמת יצא טעים!!! אני עשיתי במחבת קטנה אז הורדתי את כל הכמויות בחצי. ואין מה להשוות לקנוי בכלל! קודם כל לרוב משתמשים במרגרינה במקום חמאה וגם אפשר לשלוט על כמות הסוכר.
חצי מהכמות הספיק לאדם אחד די והותר .
אפרת את תותחית! זה אומנות לכתוב מתכון פשוט עם הסברים פשוטים כדי שנצליח להכין מתכונים מגניבים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 9.09.2020)

תודה רבה שפרה יקרה ❤️

Avatar
אני (12:27 19.08.2020)

היי, עשינו קניות ובטעות השארנו את שערות הקדאיף בחוץ למשך הלילה, האם ניתן להשתמש? תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:25 19.08.2020)

אני מניחה שכן.

Avatar
לילי (23:22 16.06.2020)

אם יש לי מחבת גדול – אפשר להכפיל כמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 17.06.2020)

כן.

Avatar
מאיה (17:57 22.05.2020)

האם אפשר גם בתנור במקום בגז ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 22.05.2020)

אני מניחה שאפשר (לא ניסיתי).

Avatar
לילי (12:24 22.05.2020)

איזו גבינת עיזים? רכה כמו זו שמגיעה בגליל? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:49 22.05.2020)

כן.

Avatar
אירית (22:44 21.05.2020)

אפשר להשתמש באטריות כלשהן במקום שערות קדאיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:05 22.05.2020)

לא בטוחה, לא ניסיתי.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.