זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 6 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
מחבת בקוטר 26-28 ס"מ
80 גרם חמאה
250 גרם שערות קדאיף
250 גבינת ריקוטה (או 200 גרם ריקוטה + 50 גרם גבינת עיזים)
לסירופ:
כוס מים
שליש כוס סוכר
אופן ההכנה
הכנת הסירופ:
שופכים לסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה קלה תוך כדי בחישה (כשיש בועות קטנות). מחממים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומניחים בצד.
הכנת הכנאפה:
-ממיסים את החמאה כמה שניות במיקרוגל.
-משמנים תחתית של מחבת עם 3 כפות חמאה מומסת, מבלי להדליק עדיין את האש (יש להשתמש במחבת בקוטר 26-28 עם ציפוי שאינו נדבק).
-מערבבים את שערות הקדאיף עם יתר החמאה המומסת ומפרידים את השערות תוך כדי בעזרת האצבעות.
-מפזרים חצי מכמות שערות הקדאיף באופן אחיד בתחתית המחבת ומחממים את המחבת על אש בינונית.
-מורחים באמצעות כף את הגבינה באופן אחיד על שיערות הקדאיף ומפזרים מעל הגבינה את יתר שערות הקדאיף.
-מכסים את המחבת ומטגנים במשך כ-7 דקות עד שתחתית הכנאפה מזהיבה קצת והופכת להיות מעט פריכה.
-הופכים את הכנאפה (ניתן להיעזר בצלחת כדי להפוך ולהחזיר למחבת), מכסים ומטגנים את הצד השני במשך כ-3 דקות נוספות.
-מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הסירופ באופן אחיד.
*מומלץ לאכול חם.
- פנקוטה |
- גלידת בננה ושוקולד |
- גלידת שוקו וניל |
- מוס שוקולד מקרם קוקוס |
- קינוח קדאיף וקרם גבינה |
- שטרודל תפוחים מבצק עלים
תגובות
אפרת היקרה, יצא מושלם! מתכון פשוט וקל. לא היה לי ריקוטה , אז הכנתי עם גבינת טוב טעם + כדור מוצרלה טרי. תודה רבה מכל הלב.
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן:)
שלמות. ממש קל ופשוט להכנה וטעים טעים טעים!!!
חסרה לי קצת מתיקות, כמו בכל כנאפה, אז הכנתי עוד סירופ
נראה ממש טוב מעיין!! 🙂
שמחה לקרוא שאהבת
שבת שלום❤️
היי אפרת, האם צריך להפשיר את שיערות הקדאיף לגמרי לפני ההכנה? או שעדיף שישארו קצת קפואות
לטעמי כדאי להפשיר, במידה והן ברובן מופשרות זה גם טוב 🙂
אוקי תודה.
רציתי לשאול שאלה נוספת: איך כדאי והאם בכלל לשמור את הכנאפה במידה ונישאר?
ממש תודה על התשובות המהירות
אפשר לשמור במקרר לעוד יום או יומיים גג ולחמם לפני שאוכלים שוב 🙂
היי, ניתן להשתמש בגבינת חמד16% במקום הריקוטה ?
הייי אוהד,
ניתן להשתמש בגבינת חמד אך הייתי מציעה לך להשרות במי ברז למס' שעות כדי לנטרל את מליחות הגבינה
בהצלחה♥
היי אשמח לדעת כמה אחוזים הגבינות היחסים תודה לך 🙂
זה לא משנה. גבינת הריקוטה יכולה להיות גם 5%.
האם אפשר להכין מגבינה אחרת חוץ מגבינת ריקוטה או גבינת עיזים??
רצוי להשתמש בגבינה מוצקה בטעם טבעי כמו גבינת טוב טעם.
יצא טעים!!! שווה לנסות!
לפני הרבה זמן אכלתי כנאפה בשוק ומאז חיכיתי להזדמנות לנסות להכין לבד. בזכות שהמתכון הוא של אפרת אני סומכת שיצא טוב. בגלל שניסיתי המון מתכונים מהאתר, אפילו עם אילתורים תמיד יוצא טוב, גם כאן לא דאגתי. ובאמת יצא טעים!!! אני עשיתי במחבת קטנה אז הורדתי את כל הכמויות בחצי. ואין מה להשוות לקנוי בכלל! קודם כל לרוב משתמשים במרגרינה במקום חמאה וגם אפשר לשלוט על כמות הסוכר.
חצי מהכמות הספיק לאדם אחד די והותר .
אפרת את תותחית! זה אומנות לכתוב מתכון פשוט עם הסברים פשוטים כדי שנצליח להכין מתכונים מגניבים!
תודה רבה שפרה יקרה ❤️
היי, עשינו קניות ובטעות השארנו את שערות הקדאיף בחוץ למשך הלילה, האם ניתן להשתמש? תודה רבה!
אני מניחה שכן.
אם יש לי מחבת גדול – אפשר להכפיל כמויות?
כן.
האם אפשר גם בתנור במקום בגז ?
אני מניחה שאפשר (לא ניסיתי).
איזו גבינת עיזים? רכה כמו זו שמגיעה בגליל? תודה
כן.
אפשר להשתמש באטריות כלשהן במקום שערות קדאיף?
לא בטוחה, לא ניסיתי.