שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 6 מנות

סוג: חלבי

רכיבים

מחבת בקוטר 26-28 ס”מ

80 גרם חמאה

250 גרם שערות קדאיף

250 גבינת ריקוטה (או 200 גרם ריקוטה + 50 גרם גבינת עיזים)

לסירופ:

כוס מים

שליש כוס סוכר

אופן ההכנה

הכנת הסירופ:

שופכים לסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה קלה תוך כדי בחישה (כשיש בועות קטנות). מחממים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומניחים בצד.

הכנת הכנאפה:

-ממיסים את החמאה כמה שניות במיקרוגל.

-משמנים תחתית של מחבת עם 3 כפות חמאה מומסת, מבלי להדליק עדיין את האש (יש להשתמש במחבת בקוטר 26-28 עם ציפוי שאינו נדבק).

-מערבבים את שערות הקדאיף עם יתר החמאה המומסת ומפרידים את השערות תוך כדי בעזרת האצבעות.

-מפזרים חצי מכמות שערות הקדאיף באופן אחיד בתחתית המחבת ומחממים את המחבת על אש בינונית.

-מורחים באמצעות כף את הגבינה באופן אחיד על שיערות הקדאיף ומפזרים מעל הגבינה את יתר שערות הקדאיף.

-מכסים את המחבת ומטגנים במשך כ-7 דקות עד שתחתית הכנאפה מזהיבה קצת והופכת להיות מעט פריכה.

-הופכים את הכנאפה (ניתן להיעזר בצלחת כדי להפוך ולהחזיר למחבת), מכסים ומטגנים את הצד השני במשך כ-3 דקות נוספות.

-מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הסירופ באופן אחיד.

*מומלץ לאכול חם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בורקס גבינה מדפי אורז
מאפה גבינות ותרד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דבורי (01:12 16.05.2021)

הי אפרת,
יש אפשרות להשתמש בגבינה לבנה רגילה?
(אולי לשים אותה להתייבש כמה שעות.. )
אם כן אז איך עושים זאת.
אין לנו אפשרות להשיג ריקוטה/ עיזים/ טוב טעם..
תודה🙏🙏

מתכונים ב-10 דקות (02:16 16.05.2021)

היי דבורי,
לצערי גבינה לבנה לא תיתן תוצאה טובה, גם בגלל הטעם היותר מלוח שלה וגם בגלל המרקם הנוזלי.
מה שכן את יכולה לוותר על הגבינה, לטגן את הכנאפה בשכבה אחת במחבת ובסיום ההכנה לפזר מעל הסירופ גם פיסטוקים קצוצים או כל תוספת אחרת שתיתן טעם.
חג שמח🌺

לאורה (21:18 4.05.2021)

מאוד טעים, מאוד קל להכין. מתכון נפלא.
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (22:42 4.05.2021)

שמחה שאהבת! תודה על השיתוף לאורה❤

Lilach (11:22 25.01.2021)

אפרת היקרה, יצא מושלם! מתכון פשוט וקל. לא היה לי ריקוטה , אז הכנתי עם גבינת טוב טעם + כדור מוצרלה טרי. תודה רבה מכל הלב.

מתכונים ב-10 דקות (11:34 25.01.2021)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן:)

מעיין (07:36 1.01.2021)

שלמות. ממש קל ופשוט להכנה וטעים טעים טעים!!!
חסרה לי קצת מתיקות, כמו בכל כנאפה, אז הכנתי עוד סירופ

מתכונים ב-10 דקות (10:46 1.01.2021)

נראה ממש טוב מעיין!! 🙂
שמחה לקרוא שאהבת
שבת שלום❤️

אסתי (21:28 9.12.2020)

היי אפרת, האם צריך להפשיר את שיערות הקדאיף לגמרי לפני ההכנה? או שעדיף שישארו קצת קפואות

מתכונים ב-10 דקות (00:31 10.12.2020)

לטעמי כדאי להפשיר, במידה והן ברובן מופשרות זה גם טוב 🙂

אסתי (00:41 10.12.2020)

אוקי תודה.
רציתי לשאול שאלה נוספת: איך כדאי והאם בכלל לשמור את הכנאפה במידה ונישאר?
ממש תודה על התשובות המהירות

מתכונים ב-10 דקות (10:10 10.12.2020)

אפשר לשמור במקרר לעוד יום או יומיים גג ולחמם לפני שאוכלים שוב 🙂

אוהד דהן (19:25 16.11.2020)

היי, ניתן להשתמש בגבינת חמד16% במקום הריקוטה ?

מתכונים ב-10 דקות (10:38 17.11.2020)

הייי אוהד,
ניתן להשתמש בגבינת חמד אך הייתי מציעה לך להשרות במי ברז למס’ שעות כדי לנטרל את מליחות הגבינה
בהצלחה♥

אסתר (14:41 29.09.2020)

היי אשמח לדעת כמה אחוזים הגבינות היחסים תודה לך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:21 29.09.2020)

זה לא משנה. גבינת הריקוטה יכולה להיות גם 5%.

מעין (14:05 25.09.2020)

האם אפשר להכין מגבינה אחרת חוץ מגבינת ריקוטה או גבינת עיזים??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:45 26.09.2020)

רצוי להשתמש בגבינה מוצקה בטעם טבעי כמו גבינת טוב טעם.

שפרה (11:31 9.09.2020)

יצא טעים!!! שווה לנסות!
לפני הרבה זמן אכלתי כנאפה בשוק ומאז חיכיתי להזדמנות לנסות להכין לבד. בזכות שהמתכון הוא של אפרת אני סומכת שיצא טוב. בגלל שניסיתי המון מתכונים מהאתר, אפילו עם אילתורים תמיד יוצא טוב, גם כאן לא דאגתי. ובאמת יצא טעים!!! אני עשיתי במחבת קטנה אז הורדתי את כל הכמויות בחצי. ואין מה להשוות לקנוי בכלל! קודם כל לרוב משתמשים במרגרינה במקום חמאה וגם אפשר לשלוט על כמות הסוכר.
חצי מהכמות הספיק לאדם אחד די והותר .
אפרת את תותחית! זה אומנות לכתוב מתכון פשוט עם הסברים פשוטים כדי שנצליח להכין מתכונים מגניבים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 9.09.2020)

תודה רבה שפרה יקרה ❤️

אני (12:27 19.08.2020)

היי, עשינו קניות ובטעות השארנו את שערות הקדאיף בחוץ למשך הלילה, האם ניתן להשתמש? תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:25 19.08.2020)

אני מניחה שכן.

לילי (23:22 16.06.2020)

אם יש לי מחבת גדול – אפשר להכפיל כמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 17.06.2020)

כן.

מאיה (17:57 22.05.2020)

האם אפשר גם בתנור במקום בגז ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 22.05.2020)

אני מניחה שאפשר (לא ניסיתי).

לילי (12:24 22.05.2020)

איזו גבינת עיזים? רכה כמו זו שמגיעה בגליל? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:49 22.05.2020)

כן.

אירית (22:44 21.05.2020)

אפשר להשתמש באטריות כלשהן במקום שערות קדאיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:05 22.05.2020)

לא בטוחה, לא ניסיתי.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.