זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 15-20 כדורים
סוג: חלבי/פרווה
מצרכים:
100 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת במיקרוגל
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (140 ג’) קמח רגיל
כוס אגוזי פקאן קצוצים דק או טחונים
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה:
לערבב בקערה את כל החומרים יחד עד ליצירת בצק. יש לעבד עם הידיים (קודם חמאה עם סוכר ותמצית וניל, אח”כ קמח ובסוף אגוזים).
להכין כדורים בעזרת הידיים ולהניח בתבנית על נייר אפייה. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-20 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות. להניח לקירור ולפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
האם אפשר לעשות עם בוטנים במקום פקאן?
אני חושבת שכן
יצא נדיר!!תודה רבה לך
איזה כיף לשמוע😊
הי אפרת😊
יש מצב להכין ללא גלוטן?
זה ישאר עדיין פריך וטעים?
ממש תודה!!
היי עדי,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל. המרקם ישתנה (יהיה יותר נימוח ופחות פריך) אבל עדיין אמור לצאת מצוין😊
ממש תודה על התשובה המהירה!!!!
אעדכן בעז”ה איך יצא😋
בוקר אור אפרת!
האם יש לך כבר ניסיון עם הקפאת התערובת?
מומלץ?
כמה זמן אפשר לשמור את התערובת במקרר?
אני מחפשת מתכונים שאפר לשמור את התערובת במקפיא או במקרר כ-4 ימים, יש לך עוד רעיונות?
תודה רבה!
היי דבי,
אפשר לשמור במקפיא כמה ימים. ברוב מתכוני העוגיות אפשר לשמור את התערובת במקפיא:)
היי אפשר להכין עם אגוז אחר או שקדים?
או רק פקאן מתאים?
היי גילי,
אפשר להכין עם אגוזי מלך או שקדים🙂
היי מתכון קל ופצצה אהבתי.
אבבבל אחרי עשרים דקות הוצאתי עושה רושם שהן מתפוררות, הגיוני? או שלאחר קירור הן מתקשות?
היי טלי,
אחרי קירור הן אמורות להתייצב.
שלום אנחנו הכנו וזה מאוד טעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
סיימתי להכין כמות כפולה ויצאו טעים מאד עוד לפני אבקת הסוכר.
אני עושה עם שקדים קלויים טחונים היטב וכ-50 גר\’
תודה ושבת שלום!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבת שלום!
אפשר לעשות אותן שטוחות ולא כדורים?
כן.
בוקר אור!
אפשר להקפיא את התערובת לפני אפייה?
את העוגיות?
יש דרך לעשות חיפוש בתגובות? כך אוכל למצוא תשובות לשאלות שכבר שאלתי.
תודה רבה ושבת שלום!
בוקר טוב,
אני חושבת שאפשר להקפיא.
אם תלחצי במקלדת Ctrl+F יפתח לך חלון חיפוש.
שבת שלום 🌷
הי אפרת צריך אגוזים קצוצים או טחונים
טחונים או קצוצים דק.
האם ניתן להחליף חמאה בשמן קוקוס?
כן. אפשר לשים חצי כוס שמן קוקוס מומס/נוזלי.
שוב ושוב עושה אותם אבל עם שקדים קלויים טחונים וחצי מהכמות.
מדהים בטעם וביופי!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
שוב עשיתי והן ממש מעולות!
(מלבד החמין, קציצות הדגים ברוטב לשבת ואולי עוד משהו מהאתר)
תודה רבה!
מצוין 🙂
תודה דבי 🌷
שבוע טוב,
שוב עשיתי והפעם עם פקאן מסוכר.
טעים, אבל לא מתקרב לשקדים קלויים טחונים. שאז זה פשוט מעדן!
גם המראה הרבה יותר מרשים כי הפקאן המסוכר כהה ופחות משתלב.
הרבה תודה ושבוע מקסים לך.
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🌷
פשוט מעדן!
חלק עשיתי עם פקאן רגיל וחלק שקדים קלויים, זה וזה טעים מאד! (אולי, ממש אולי השקדים יותר טוב).
מקווה עוד להשיג פקאן מסוכר גרוס לפעם אחרת.
הרבה תודה!
אולי עלית פה על משהו 🙂
אנסה גם בהזדמנות. תודה!
תודה רבה!
הוא שינה בהרכב החומרים?
לפי מה שהבנתי ממנו הוא לא שינה.
הי אפרת,
קצת דחוף!
לא השגתי פקאן מסוכר גרוס. אפשר שקדים קלויים גרוסים?
לא הבנתי מה עשה הגולש בשם דני: בצק פריך ו…”, כדאי? מה לעשות? (אני עםשקדים קלויים).
הרבה תודה!
כן אפשר לשים שקדים קלויים גרוסים או להכין הכל עם פקאן טבעי.
לגבי דני, הוא פשוט הכין את המתכון כבצק פריך ושילב בו אגוזים טחונים. זה יכול להיות תחתית של משהו או כעוגיות, לא משנה. את יכולה לעשות את זה גם עם שקדים קלויים.
ערב טוב אפרת,
מקווה להכין ורוצה להיות מוכנה:
הבנתי שמומלץ חצי כמות מפקאן מסוכר וחצי לא, אשמח לדעת מה המשקל של סך הפקאן?
איזה גודל זה קצוץ?
כמה כדורים יוצאים?
אפשר להמס בסיר?
הרבה תודה!
בוקר טוב דבי,
זה יוצא כ-110 גרם פקאן.
עדיף קצוץ דק/טחון גס.
אפשר להמיס בסיר על אש הכי נמוכה.
לדעתי זה יוצא 15-20 כדורים, תלוי בגודל שלהם.
האם אפשר גם להוסיף פקאן סיני מסוכר?
כן אליסה. מומלץ לשלב עם פקאן רגיל כדי שלא ייצא מתוק מידי.
ערב טוב
אחרי שעשיתי לפי המתכון החלטתי לעשות את הבצק כבצק פריך עם אגוזים טחונים ויצא פצצה
רעיון מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
ערב טוב
חייבים לעבד עם הידיים?
היי דני,
בהתחלה יש לערבב את כל החומרים בעזרת כף עד לאיחוד החומרים ובסוף רצוי לעבד מעט עם הידיים כדי ליצור בצק אחיד.
תודה על המתכון.
קל ומאוד טעים.
שמחה שאהבת מירב 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
אפשר שקדים במקום פקאן?
כן גפן, אפשר.
האם ניתן להשתמש בקמח מלא?
היי אילה,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
אם מנסים אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל כדי שהעוגיות לא יצאו דחוסות מידי. אם הבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף מעט מים עד שההוא הופך לנוח לעבודה.
חג שמח 🙂
שמתי פקאן
אולי אפיתי יותר מידי ..
לא יודעת
השאיר לי טעם מר
האמת .. שזה השאיר לי טעם מר קצת בפה …..
באמת? הסיבה היחידה שעולה לי היא שכנראה שהמרירות נובעת מהאגוזים.
היי, אני יכולה להוסיף אגוזי מלך במקום אגוזי פקאן.
כן אפשר.
ממש טעים. ואם מורידים קצת את כמות הפקאן ומוסיפים קצת יותר קמח וסוכר זה יוצא מדהים!!