זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 15-20 כדורים

סוג: חלבי/פרווה

מצרכים:

100 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת במיקרוגל

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כוס (140 ג’) קמח רגיל

כוס אגוזי פקאן קצוצים דק או טחונים

לקישוט: אבקת סוכר




אופן הכנה:

לערבב בקערה את כל החומרים יחד עד ליצירת בצק. יש לעבד עם הידיים (קודם חמאה עם סוכר ותמצית וניל, אח”כ קמח ובסוף אגוזים).

להכין כדורים בעזרת הידיים ולהניח בתבנית על נייר אפייה. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-20 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות. להניח לקירור ולפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת שוקולד דיאטטיתעוגת שוקולד דיאטטית
לחמניות גבינה לחמניות גבינה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
עדי (21:40 1.08.2021)

הי אפרת😊
יש מצב להכין ללא גלוטן?
זה ישאר עדיין פריך וטעים?
ממש תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 1.08.2021)

היי עדי,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל. המרקם ישתנה (יהיה יותר נימוח ופחות פריך) אבל עדיין אמור לצאת מצוין😊

avatar
עדי (22:48 1.08.2021)

ממש תודה על התשובה המהירה!!!!
אעדכן בעז”ה איך יצא😋

avatar
דבי (10:21 24.02.2021)

בוקר אור אפרת!
האם יש לך כבר ניסיון עם הקפאת התערובת?
מומלץ?
כמה זמן אפשר לשמור את התערובת במקרר?
אני מחפשת מתכונים שאפר לשמור את התערובת במקפיא או במקרר כ-4 ימים, יש לך עוד רעיונות?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:09 24.02.2021)

היי דבי,
אפשר לשמור במקפיא כמה ימים. ברוב מתכוני העוגיות אפשר לשמור את התערובת במקפיא:)

avatar
גילי (15:21 23.02.2021)

היי אפשר להכין עם אגוז אחר או שקדים?
או רק פקאן מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 23.02.2021)

היי גילי,
אפשר להכין עם אגוזי מלך או שקדים🙂

avatar
טלי (09:03 21.07.2020)

היי מתכון קל ופצצה אהבתי.
אבבבל אחרי עשרים דקות הוצאתי עושה רושם שהן מתפוררות, הגיוני? או שלאחר קירור הן מתקשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:17 21.07.2020)

היי טלי,
אחרי קירור הן אמורות להתייצב.

avatar
יסמיו מסרי (19:07 7.05.2020)

שלום אנחנו הכנו וזה מאוד טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:08 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
דבי (18:41 7.05.2020)

סיימתי להכין כמות כפולה ויצאו טעים מאד עוד לפני אבקת הסוכר.
אני עושה עם שקדים קלויים טחונים היטב וכ-50 גר\’
תודה ושבת שלום!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:09 7.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבת שלום!

avatar
רותם (20:29 21.07.2019)

אפשר לעשות אותן שטוחות ולא כדורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 21.07.2019)

כן.

avatar
דבי (08:07 8.03.2019)

בוקר אור!

אפשר להקפיא את התערובת לפני אפייה?

את העוגיות?

יש דרך לעשות חיפוש בתגובות? כך אוכל למצוא תשובות לשאלות שכבר שאלתי.

תודה רבה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 8.03.2019)

בוקר טוב,
אני חושבת שאפשר להקפיא.
אם תלחצי במקלדת Ctrl+F יפתח לך חלון חיפוש.
שבת שלום 🌷

avatar
צופיה (13:04 29.10.2018)

הי אפרת צריך אגוזים קצוצים או טחונים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 29.10.2018)

טחונים או קצוצים דק.

avatar
אולה גראור (11:17 19.10.2018)

האם ניתן להחליף חמאה בשמן קוקוס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 19.10.2018)

כן. אפשר לשים חצי כוס שמן קוקוס מומס/נוזלי.

avatar
דבי (12:00 20.08.2018)

שוב ושוב עושה אותם אבל עם שקדים קלויים טחונים וחצי מהכמות.

מדהים בטעם וביופי!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 20.08.2018)

שמחה שיצא מוצלח 🙂

avatar
דבי (23:58 28.07.2018)

שוב עשיתי והן ממש מעולות!

(מלבד החמין, קציצות הדגים ברוטב לשבת ואולי עוד משהו מהאתר)

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:44 29.07.2018)

מצוין 🙂
תודה דבי 🌷

avatar
דבי (23:32 5.05.2018)

שבוע טוב,

שוב עשיתי והפעם עם פקאן מסוכר.

טעים, אבל לא מתקרב לשקדים קלויים טחונים. שאז זה פשוט מעדן!

גם המראה הרבה יותר מרשים כי הפקאן המסוכר כהה ופחות משתלב.

הרבה תודה ושבוע מקסים לך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:11 6.05.2018)

תודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🌷

avatar
דבי (14:04 27.04.2018)

פשוט מעדן!

חלק עשיתי עם פקאן רגיל וחלק שקדים קלויים, זה וזה טעים מאד! (אולי, ממש אולי השקדים יותר טוב).

מקווה עוד להשיג פקאן מסוכר גרוס לפעם אחרת.

הרבה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 27.04.2018)

אולי עלית פה על משהו 🙂
אנסה גם בהזדמנות. תודה!

avatar
דבי (21:15 26.04.2018)

תודה רבה!

הוא שינה בהרכב החומרים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 26.04.2018)

לפי מה שהבנתי ממנו הוא לא שינה.

avatar
דבי (19:20 26.04.2018)

הי אפרת,

קצת דחוף!

לא השגתי פקאן מסוכר גרוס. אפשר שקדים קלויים גרוסים?

לא הבנתי מה עשה הגולש בשם דני: בצק פריך ו…”, כדאי? מה לעשות? (אני עםשקדים קלויים).

הרבה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 26.04.2018)

כן אפשר לשים שקדים קלויים גרוסים או להכין הכל עם פקאן טבעי.
לגבי דני, הוא פשוט הכין את המתכון כבצק פריך ושילב בו אגוזים טחונים. זה יכול להיות תחתית של משהו או כעוגיות, לא משנה. את יכולה לעשות את זה גם עם שקדים קלויים.

avatar
דבי (21:23 22.04.2018)

ערב טוב אפרת,

מקווה להכין ורוצה להיות מוכנה:

הבנתי שמומלץ חצי כמות מפקאן מסוכר וחצי לא, אשמח לדעת מה המשקל של סך הפקאן?

איזה גודל זה קצוץ?

כמה כדורים יוצאים?

אפשר להמס בסיר?

הרבה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 23.04.2018)

בוקר טוב דבי,
זה יוצא כ-110 גרם פקאן.
עדיף קצוץ דק/טחון גס.
אפשר להמיס בסיר על אש הכי נמוכה.
לדעתי זה יוצא 15-20 כדורים, תלוי בגודל שלהם.

avatar
אליסה (23:56 17.03.2016)

האם אפשר גם להוסיף פקאן סיני מסוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:24 18.03.2016)

כן אליסה. מומלץ לשלב עם פקאן רגיל כדי שלא ייצא מתוק מידי.

avatar
דני (20:15 21.01.2016)

ערב טוב
אחרי שעשיתי לפי המתכון החלטתי לעשות את הבצק כבצק פריך עם אגוזים טחונים ויצא פצצה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 21.01.2016)

רעיון מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
דני (20:19 17.01.2016)

ערב טוב
חייבים לעבד עם הידיים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:26 17.01.2016)

היי דני,
בהתחלה יש לערבב את כל החומרים בעזרת כף עד לאיחוד החומרים ובסוף רצוי לעבד מעט עם הידיים כדי ליצור בצק אחיד.

avatar
מירב (16:56 16.10.2015)

תודה על המתכון.
קל ומאוד טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 16.10.2015)

שמחה שאהבת מירב 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

avatar
גפן (18:05 29.06.2015)

אפשר שקדים במקום פקאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 29.06.2015)

כן גפן, אפשר.

avatar
אילה (16:58 22.05.2015)

האם ניתן להשתמש בקמח מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 22.05.2015)

היי אילה,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
אם מנסים אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל כדי שהעוגיות לא יצאו דחוסות מידי. אם הבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף מעט מים עד שההוא הופך לנוח לעבודה.
חג שמח 🙂

avatar
הדס (10:37 15.12.2014)

שמתי פקאן
אולי אפיתי יותר מידי ..
לא יודעת
השאיר לי טעם מר

avatar
הדס (10:03 15.12.2014)

האמת .. שזה השאיר לי טעם מר קצת בפה …..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 15.12.2014)

באמת? הסיבה היחידה שעולה לי היא שכנראה שהמרירות נובעת מהאגוזים.

avatar
מזל (12:23 23.07.2014)

היי, אני יכולה להוסיף אגוזי מלך במקום אגוזי פקאן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:28 23.07.2014)

כן אפשר.

avatar
שושנה כהן (16:55 20.12.2013)

ממש טעים. ואם מורידים קצת את כמות הפקאן ומוסיפים קצת יותר קמח וסוכר זה יוצא מדהים!!

לקריאת כל התגובות