זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 20-25 כדורים
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס (115 ג’) גרנולה (עדיף ללא תוספת סוכר)
כוס (125 ג’) קמח מלא (או קמח לבן רגיל)
שליש כפית (2 ג’) אבקת אפיה
3 כפות (40 ג’) סוכר
3 כפות (50 ג’) טחינה גולמית
1 כף (20 ג’) דבש/ סילאן
4 כפות (32 ג’) שמן קנולה
1-4 כפות מים
אופן הכנה:
-מניחים בקערה את כל החומרים לפני הסדר בו הם רשומים (גרנולה, קמח, א.אפיה, סוכר וכו’..) ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים בסוף ובהדרגה את המים עד שמתקבלת תערובת אחידה (אם התערובת יבשה או מתפוררת יש להוסיף עוד מים ולערבב).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-בעזרת ידיים רטובות, יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר של 3 ס”מ ומניחים על נייר אפיה.
-אופים במשך 20 דקות עד להזהבה, מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי לטמפ’ החדר (העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות אך מתקשות לאחר קירור מוחלט).
היי אפרת
אין לנו טחינה בבית אז הכנסתי פשוט את התערובת לתבנית אינגליש קייק,
אחרי התנור שמתי במקפיא לכמה שעות ופשוט יצא מעדן!
אז רק חזרתי לומר לך תודה על הרעיון שנתת לי איך להיפטר מהגרנולה:)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת איזה כיף האתר שלך! כל מה שרוצים להכין נמצא כאן בפשטות ומובן , אני כ”כ נהנית! במיוחד בתקופת הקורונה עם הקושי בבית והילדים פתאום נכנסתי למטבח יותר וממש החזרת לנו את השמחה!
עשיתי המון מתכונים שלך וכולם יצאו מעולים, דווקא הכדורי גרנולה יצאו גם טעימים אבל מאוד קשים ממש קשה ללעוס, את יודעת מה הסיבה? ותודה לך גם על התגובות המהירות!
היי תמר,
יתכן שיצא קשה בגלל חוסר נוזלים/ שומן בתערובת, חום אפייה גבוה מדי או משך אפייה ארוך מדי…
תנסי להבא להוסיף קצת טחינה ולאפות מעט פחות. בהצלחה!
היי 🙂
אפשר מחמאה במקום שמן? או משהו אחר וכמה?
היי שירן😁
ניתן להחליף את השמן ב: שמן זית, שמן קוקוס, או 25 גרם מחמאה.
בהצלחה.
תודה רבה 🙂
אפשר להחליף את הטחינה בחמאת בוטנים? בלי לפגוע במרקם? או להכניס במקום משהו אחר במתכון?
יש לי גם גרנולה וגם חמאת בוטנים שאני רוצה להיפטר מהם…
כן אפשר אבל שימי 2 כפות כדי שזה לא ישתלט יותר מידי על הטעם.
אפשר לוותר על האבקת אפיה?
כן.
טעים מאוד! נהננו ! מכינה עכשיו שוב 🙂
שמחה שאהבתם 🙂
האם אפשר להמיר את הסוכר בסילאן או מרכיב אחר?
כן, אפשר לשים מייפל טבעי או סילאן. אני מניחה שתצטרכי להוסיף פחות מים או שלא תצטרכי בכלל.
שמתי 2 כפות ממרח תמרים במקום הטחינה, ו-2 כפות גדושות דבש במקום הסוכר והדבש…
יצא טעים ממש, אבל גם יבש מאוד… מה לדעתך הסיבה?
תודה!!
היי אלמוג,
אני מניחה שזה בגלל שטחינה גולמית היא שומנית ולעומת זאת ממרח תמרים לא מכיל שומן.
היי אפשר להשתמש בגרנולה שיש בה פירות יבשים? חמוציות, בננה, תמרים…
אני חושבת שכן.
מתכון נהדר!! הכנתי עם חמאת בוטנים ואת תערובת ה”גרנולה” הכנתי משיבולת שועל מלאה שקליתי והוספתי תמר וחצי קצוץ
הרבה זמן חיפשתי מתכון לעוגיות כאלה – שיזכירו חטיפים קנויים (כמו נייצר ואלי) רק יותר בריאות 🙂
כיף שסוף סוף מצאתי.
ללא ספק אכין עוד פעמים רבות. וגם זה שהן טבעוניות זה בונוס!
שמחה שיצאו טעימות 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת
יש מצב לעשות עם גרנולה ביתית?
אם כן,איך?
כן אפשר לשים כוס גרנולה ביתית.
אפשר פשוט לערבב שני שליש כוס שיבולת שועל עבה + שליש כוס אגוזים טחונים/קצוצים דק.
היי הכדורים בתנור ושכחתי להוסיף טחינב, כמה זה נורא?
היי אתי,
ראיתי רק עכשיו. הצלחת ליצור כדורים בלי הטחינה? כי היא אמורה לסייע לאיחוד הכדורים.
בכל מקרה מאמינה שיצא טעים גם בלי.
שלום,
אכן נוצרו כדורים, הרטבתי את הידיים במים וכנראה זה מה שהדביק..
יצאו טעימים למרות הכל 🙂
יום מקסים
מצוין 🙂 תודה שחזרת לעדכן.
יום נפלא
אפרת המקסימה אפשר לשים טחינה מלאה וכמה?אפשר לקצץ גם קצת בכמות הסילאן?
היי שרון,
אפשר לשים טחינה מלאה באותה כמות (שימי 3 כפות שטוחות). הסילאן/דבש עוזרים לחומרים להדבק ולכן אני לא ממליצה להפחית בכמות.
אפשר אולי במקום גרנולה להשתמש בשיבולת שועל דקה? ואולי להוסיף חמוציות?
מה את אומרת?
היי שיר,
אם הייתה לך שיבולת שועל עבה זה היה עדיף ואז היה אפשר להוסיף אגוזים/שקדים קצוצים וקצת חמוציות.
לגבי שיבולת שועל דקה אני חוששת זה לא ייצא פריך מספיק. אולי אפשר להגדיל את כמות השמן ל-8 כפות וזה יפתור את הבעיה.
היי, אפרת,
רציתי לברר מדוע לא ניתן להעתיק ולהדפיס את המתכונים כבעבר?
לאחרונה, כשאני רוצה להדפיס, ההדפסה יוצאת בצד שמאל עם רווחים ענקיים.
יש לך יופי של מתכונים!
היי יהודית,
אצלי ההדפסה עובדת כמו שצריך. אני בודקת עם מחשבים נוספים וברגע שאמצא את הבעיה אשתדל לסדר את זה בהקדם.
שבוע טוב וחג שמח 🙂
שלום 🙂 קודם כל האתר שלך מקסים והמתכונים מעולים ממש, תודה רבה! האם אפשר לשים קמח שיפון במתכון הזה? ערב טוב 🙂
תודה ספיר 🙂
לגבי קמח שיפון, אני מניחה שכן.
ערב מצוין ושבוע נפלא!
מצוין, תודה רבה:) ויישר כוח! שבוע מקסים 🙂
היי! אפשר להחליף את הסוכר בסוכר חום?
כן נופית, אפשר.
היי,שמעתי לתגובתך והכנתי אתמול את העוגיות יצאו… שלמות(-:
אבל לצערי המראה שלהם שונה מהתמונה)-:
יצרתי כדורים( ואפילו כדורים סימטריים יפים) והכל התפשט בתנור הם ניהיו עוגיות שטוחות…
את יודעת להגיד לי למה זה קרה?
תודה.
היי מיכל,
מוזר, כי העוגיות לא אמורות בכלל להשתטח. עברת על הכמויות לבדוק שלא פספסת משהו בטעות (שליש כפית אבקת אפיה? 4 כפות שמן?) באיזה גודל כוס השתמשת?
איך המרקם של התערובת היה לפני האפיה (מוצק? רך? נוזלי? שומני?)
היי,
האם אפשר להקפיא את הכדורים?
( אולי אחרי ההקפאה הם עלולים להתפורר?!)
תודה❤️
היי מיכל,
חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. לא נראה לי שהם יתפוררו.
בהצלחה 😉
ואוו שלמות העוגיות טעימות ממש וממש קלות להכנה!!תודה רבה
תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
עשיתי את המתכון עם כמה שינויים
2 כפות ממרח תמרים במקום טחינה
במקום סוכר וכף דבש שמתי 3 כפות סירופ אגבה
השתמשתי בשיבולת שועל עבה והוספתי אגוזי מלך קצוצים
יצא מעדן
כולם מאוד אהבו 🙂
אלופה! תודה שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂
יום מקסים
פיצוץ של מתכון! תקשיבי אליפות!זמן הכנה לעומת הטעם והתלהבות והמחמאות שקוצרים …עלית פה על משו שמצדיק פרס
תודה איילת! שמחה שאהבת 🙂
יש לי שאלה
אם אני שמה 3 כפות סירופ אגבה במקום הסוכר ו2 כפות ממרח תמרים במקום הטחינה
יש צורך גם בכף דבש או סילאן?
אין צורך. את יכולה לוותר במקרה הזה על כף סילאן/דבש.
קמח כוסמין הולך פה?
בהחלט 🙂
שבוע נפלא
האם אפשר לשים במקום הסוכר סירופ אגבה או יותר דבש או סילאן?
והאם ניתן לשים במקום הטחינה ממרח תמרים?
תודה
לדעתי אפשר לשים ממרח תמרים, כ-2 כפות.
במקום הסוכר את יכולה לשים 3 כפות סירופ אגבה או 2 כפות גדושות דבש.
האם ניתן להחליף את הגרנולה במוזלי או שיבולת שועל?
שלום וחג שמח 🙂 האם ניתן להחליף את השמן קנולה בשמן זית? ואת הגרנולה במוזלי?
היי נטע,
אפשר להשתמש בשמן זית ובמקום הגרנולה לשים מוזלי או שיבולת שועל עבה.
חג שמח 🙂
החלפתי שמן קנולה בשמן קוקוס. יצא מדהים. בעלי שבדרך כלל נמנע מלאכול רכיבים בריאים טעם ואמר שהעוגיות טעימות במיוחד…
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה יהודית שחזרת לעדכן
היי
רציתי לומר שהעוגיות יצאו מצויינות!!
עשיתי עם קוואקר רגיל ולא עם גרנולה קנוייה והוספתי אגוזים קצוצים ופירות יבשים. במקום סוכר שמתי יותר מהסילן. באמת עוגיות בריאות וגם טבעוניות 🙂
תודה על המתכון! 🙂
היי לי,
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף!
ויש לי עצה קטנה אם את תרצי את יכולה לפתוח אתר משלך שתכתבי בו מתקונים אולי בסוף זה יצא לך פשששש משו יצא
היוש שמי אור ויחסית לי אני דיי קטנה אני בת 11 והעוגיות יצאו לי משו אני רוצה להודות לך מאוד רק בזכותך יצא לי ממש תעים תודה לך מאוד
כל הכבוד אור! אני שמחה לשמוע שהכנת ושיצא לך טעים 🙂
מתכון אליפות!!!
תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
אפשר להשתמש בקמח כוסמין? ואם כן אז כמה?
כן אורה, אותה כמות (כוס קמח כוסמין).
הכנתי ובאמת ממכר תודה פשוט בזכותך עבר לי הצום בכיף וגם טעים בסוף
מעולה 🙂 כיף לשמוע
כדי לי להכין
רציתי להגיד תודה על המתכון הטעים, הפשוט והקל להכנה. כעצלנית וכאחת שלא אוהבת לבשל, אך אוכלת בריא מאוד זה אחד המתכונים הטובים כדי לאכול משהו טעים ובריא לצד הקפה. קצת שידרגתי לפי רצוני, אבל בזכות המתכון הפסקתי לקנות חטיפי אנרגיה יקרים המתיימרים להיות בריאים.
תודה
איזה כיף לשמוע!
תודה לך שחזרת לשתף 🙂
אפשר בלי טחינה גולמית? במה אפשר להחליף אותה?
היי תמר,
אני מניחה שאת יכולה אבל קחי בחשבון שהטחינה מוסיפה למרקם ולטעם. תנסי לשים במקום 25 גרם חמאה רכה או כפית מלאה שמן קוקוס מוצק. אפשר לשים במקום גם ממרח כלשהו כמו ממרח שקדים, חמאת בוטנים או חלבה.
בהצלחה 😉
טעים מאודדדד
שמחה שאהבת 🙂
יש לך מושג ערך קלורי בערך?
לצערי לא.
שבוע נפלא 🙂
היי,
איך לדעתך העוגיות ייצאו עם קוואקר ? אין לי גרנולה…
היי לינה,
אמור לצאת בסדר. לדעתי מומלץ לשלב עם הקוואקר אגוזים/שקדים טחונים (יוסיף טעם ופריכות).
שבת שלום 🙂
מתכון מעולה! בסוף השבוע האחרון הכנתי אותו שלוש פעמים, וכולם טורפים את העוגיות האלו בהנאה, כולל הילדים. ממליצה ליצור צורה של עיגולים שטוחים במקום כדורים, כדי שיהיו נוחים לאכילה. באופן כללי האתר מעולה, ולא יצא לי להתאכזב מאף מתכון כאן! כל הכבוד
איזה כיף לשמוע! תודה מיטל ושבוע נפלא 🙂
בלי ביצים?
הי גבריאלה,
אין צורך בביצים.
היי 🙂
האם הכוונה בגרנולה היא לקוואקר או למוצר גרנולה שמגיע עם תוספות האגוזים וכדומה?
תודה!
היי אורנה,
הכוונה למוצר גרנולה שמורכב משיבולת שועל עבה ותוספות של אגוזים וכו’.
יום נעים 🙂
היי, אחרי שהן מוכנות צריך לפזר מעליהן משהו?
( כגון:סוכר, אבקת סוכר)
תודה 🙂
היי נופר,
אפשר לפזר אבקת סוכר אבל לא חובה.