שום דבר לא נמצא
    >

כדורי ברוקולי בציפוי פריך וקראנצ'י שאי אפשר להפסיק לאכול- שילוב מנצח של בריאות וטעם..

כדורי ברוקולי

מצרכים:

חצי שקית ברוקולי קפואה (400 גרם)

1/2 בצל

1 ביצה

1/3 כוס פירורי לחם

2 כפות שמן זית/קנולה

תיבול:  1/2 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), מלח ופלפל שחור

לציפוי – פירורי לחם

אופן הכנה:

– מחממים תנור ל 200 מעלות.

– מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה. יוצרים כדורים ומגלגלים בפירורי לחם. מניחים את הכדורים בתבנית משומנת ומרססים אותם במעט שמן.

– אופים בתנור. לאחר 30 דקות הופכים צד ואופים כ- 10 דקות נוספות עד שהכדורים נעשים זהובים ופריכים.

טיפ לגיוון: אפשר להוסיף לתערובת גבינה צהובה וגבינה בולגרית/פטה (50-100 גרם).

ראו גם
פסטה צבעונית מוקרמת
עוגת שוקולד צ'יפס

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
עינת (09:53 4.02.2020)

בוקר טוב אפרת

לטחון הכוונה לעיסה ממש? לא לחתיכות קטנות
תודה ויום נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 4.02.2020)

זה יוצא בין פירורים קטנים לעיסה. כל עוד את מצליחה ליצור כדורים יציבים מהתערובת זה בסדר.
יום מקסים 🙂

Avatar
חן (22:17 4.06.2019)

כמה כדורים זה יוצא? מספיק ל5 אנשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 5.06.2019)

בסביבות 15-20 כדורים, תלוי בגודל שמכינים אותם.

Avatar
בני (20:29 18.03.2019)

הכנו עם ברוקולי נא ויצא מעולה. הילדים שבהתחלה לא היו מוכנים לשמוע על ברוקולי טרפו את הכדורים. תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 18.03.2019)

שמחה שהם אהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן

Avatar
איילת (23:07 3.10.2018)

היי אפרתוש הברוקולי עשה לי את זה פשוט ביתי הפך למיזללה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 4.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
יפית (17:06 25.07.2018)

היי. המתכונים שלך נהדרים, מנסה מידי פעם..במה ניתן להחליף את פירורי הלחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 25.07.2018)

היי יפית,
את מחפשת תחליף שהוא ללא גלוטן?

Avatar
ליאת (11:13 15.12.2017)

היי, תודה על המתכון! הוא מעולה! יש לי שאלה. אני מכינה את זה למחר בצהריים. אני יכולה להכין את הכדורים ורק לאפות מחר? או עדיף לאפות היום ולשמור בקירור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:21 15.12.2017)

היי ליאת,
עדיף להכין כעת ולשמור בקירור ולאפות לפני ההגשה.
חנוכה שמח 🙂

Avatar
מתן (09:03 14.12.2017)

שלום. מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 14.12.2017)

אפשר פשוט לוותר על אבקת המרק.

Avatar
חני (10:13 4.12.2017)

היי ממש מודה לך על המתכון הטעים התלקקנו מזה אתמול…..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:14 4.12.2017)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה חני ויום מקסים

Avatar
ליבי (15:29 15.11.2017)

היי,
האם צריך להשרות קודם את הברוקולי או לבשל אותו או שטוחנים אותו כשהוא קפוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 15.11.2017)

אפשר לטחון כשהוא קפוא.

Avatar
חגית אש הרשטיק (09:55 10.11.2017)

היי תודה על המתכון הכנסתי כבר ברוקולי טרי למים רותחים לכעשר דק' עדיין יכולה להשתמש במתכון שלך? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 10.11.2017)

כן, אין בעיה.

Avatar
הילה (23:09 16.08.2017)

הי לך, ראשית תודה רבה על האתר! יצא לי להכין כבר כמה מתכונים מאוד מוצלחים ממנו.
גם כדורי הברוקולי יצאו ממש טעימים, הבעיה שהתערובת יצאה ממש דביקה, כך שלא יכולתי לעבוד איתה. מצאתי את עצמי מוסיפה עוד ועוד פירורי לחם.. מה התפקשש..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:15 16.08.2017)

היי הילה,
אולי טחנת את התערובת יותר מידי? טחנת לתערובת פירורית או ממש למרקם של מחית/פירה? גם יכול להיות שהתערובת היתה נוזלית מידי כתוצאה משימוש בביצה גדולה או מהנוזלים של הברוקולי והבצל.
פעם הבאה אולי כדאי לטחון רק את הברוקולי והבצל לפירורים דקים, לסחוט מנוזלים ואז לערבב עם הביצה, פירורי הלחם ויתר החומרים.

Avatar
הילה (22:06 17.08.2017)

נכון. תודה ! טחנתי למרקם של מחית 🙂 טעויות של מתחילים (או של אחת שמתלהבת מהבלנדר החדש שלה..)

Avatar
טלי (19:21 10.07.2017)

בצל- לא מטוגן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:32 10.07.2017)

לא, אין צורך לטגן.

Avatar
נוי (18:15 28.05.2017)

היי
כמה גבינה להוסיף? 50 או 100 גרם. האם מספיק רק סוג אחד?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:49 28.05.2017)

היי נוי,
אם רוצים להוסיף גבינה לתערובת אפשר לשים כ-50 גרם גבינה צהובה מגורדת (זה יוצא כחצי כוס). אפשר גם לשים כ-2 כפות בולגרית מפוררת.
חג שמח 🙂

Avatar
אושרת (15:13 31.03.2017)

הי,
כמה שאלות:
1. יש לי מדליוני ברוקולי. אפשרי?
2.האם להפשיר לפני?
3. האם טעים גם למחרת?
תודה רבה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:21 31.03.2017)

היי אושרת,
את מתכוונת למדליוני תרד? כי המתכון הוא עם ברוקולי
אפשר להכין מראש ולחמם למחרת לפני ההגשה אבל יותר טעים כשאוכלים מיד.

Avatar
גילית (09:08 16.02.2017)

אם אין לי ספריי שמן מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:58 16.02.2017)

אפשר להבריש/למרוח שמן רגיל.

Avatar
גליה (19:53 12.12.2016)

יצא נהדר כמו כל המתכונים שלך שניסיתי. תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:01 12.12.2016)

תודה גליה 🙂

Avatar
אתי (19:34 21.11.2016)

אם אשים טחינה גולמית במקום ביצה זה אמור לחבר את התערובת כך שהכדור לא יתפרק.
אני יכולה להשתמש בפרורי פנקו במקום פרורי לחם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:03 21.11.2016)

היי אתי,
את יכולה לנסות לשים טחינה גולמית.
אפשר לשים פנקו.

Avatar
אריאלה גולדמן (11:30 18.08.2016)

בוקר טוב
הכנתי ויצא נפלא
ומוכרחה לספר שמן התנור יצאה עוגת גבינה שלך יפהפיה להפליא
אלפי תודות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:36 18.08.2016)

תודה אריאלה 🙂

Avatar
אורלי (13:03 10.06.2016)

ועוד לחשוב שהייתי קונה את זה… אליפות של מתכון. מאמצת!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:08 10.06.2016)

תודה אורלי, שמחה שיצא טעים!
חג שמח 🙂

Avatar
רעות (22:10 17.03.2016)

היי,
אין לי מעבד מזון.
נראה לך שאם אעשה בבלנדר זה יצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:51 17.03.2016)

היי רעות,
האמת שלא ניסיתי 🙂 אבל יכול להיות שכן, רק חשוב לרסק עד לקבלת תערובת סמיכה וגרגירית ולא לרסק יותר מידי אחרת התערובת עלולה לצאת רכה מידי או נוזלית.
בהצלחה!

Avatar
דנה (22:19 16.03.2016)

שאלה – כשגלגלתי את הכדורים בפירורי לחם לא הצלחתי ליצור ציפוי טוב לכדורים. כלומר, ממש מעט פירורים נדבקו לכדורים. יש לך מושג מה עשיתי לא בסדר?
בנוסף, הכדורים מעט התפרקו לי (נוצרו בהם רווחים). אשמח לדעת כיצד למנוע את זה פעם הבאה.
תודה רבה (:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:46 16.03.2016)

היי דנה,
יכול להיות שהברוקולי עדיין היה קפוא? או שהכדורים היו יבשים יחסית? בכל אופן בגלל שאין ביצה טרופה שמדביקה את הפירורים, הציפוי נדבק פחות טוב.
הרווחים שנוצרים בכדורים זו תופעה ידועה. כתוצאה ממכת החום הגבוה של התנור הציפוי כאילו "נשבר". אפשר לאפות פעם הבאה ב190 מעלות. אני מניחה שזה יאריך את משך האפיה ב5-10 דקות נוספות.

Avatar
הילה (19:46 3.03.2016)

מתכון פשוט ומוצלח מאוד, נחטף ברגע גם ע"י הקטנטנים(לא להאמין) הבולגרית והגבינה צהובה מאוד מוסיפים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:48 3.03.2016)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
נופר (17:05 17.01.2016)

הוספתי כרובית , ויתרתי על הביצה (שמתי טחינה) ויצא מושלם!!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:21 17.01.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
חדוה (20:51 5.01.2016)

מה אפשר לשים במקום ביצה אם אני טבעונית

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:27 5.01.2016)

היי חדוה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים במקום 1-2 כפות טחינה גולמית.

Avatar
סימה (13:18 20.11.2015)

היי. מתכון נהדר. הכנתי לפי הכמויות והכדורים חוסלו כמו פיצוחים.מכינה עכשיו כמות כפולה. תודה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:28 20.11.2015)

תודה סימה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

Avatar
מיכל (07:35 20.11.2015)

הי אפרת, כמה כדורים אמורים לצאת מהכמות הזו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:55 20.11.2015)

היי מיכל,
בסביבות 15-20 כדורים, תלוי בגודל שמכינים אותם.
שבת שלום 🙂

Avatar
יפעת (14:16 19.08.2015)

המתכון נהדר, אפילו ביתי בת ה 5 החליטה לנסות ורוצה עוד… וזו ילדה שלא ממש התקרבה לברוקולי לפני זה. אין לי מעבד מזון, אז ריככתי את הברוקולי במים ואז מעכתי אותם עם מועך תפו"א ואת הבצל קצצתי דק. עירבבתי הכל ויצא נהדר. תודה, זה נכנס למתכוני הבית 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:02 19.08.2015)

איזה כיף לשמוע יפעת!
תודה והמשך יום נפלא 🙂

Avatar
mor (11:25 24.07.2015)

שמתי הכל במעבד וזה לא עושה תערובת למה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:00 24.07.2015)

היי מור,
אז מה זה כן עושה? זה אמור לטחון את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

Avatar
mor (12:58 24.07.2015)

לא עשה כלום. יש מצב שצריך מים. לא הוספתי אבקת מרק כי אני אלרגית.מה אפשר במקום
אולי המעבד לא טוב יכול להיות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:44 24.07.2015)

אין צורך במים. יכול להיות שהמעבד לא טוב או לא מתאים.
אם יש לך בלנדר מוט ידני כדאי לטחון את החומרים איתו.

Avatar
pnina (08:46 31.05.2015)

יצא טעים מאד מאד!
ובשבת אני ואחותי החלפנו רשמים על מתכונים שניסינו מפה. אני ממליצה לכולם על האתר.
תודה על מתכונים טעימים, מקווה שתמשיכי להביא עוד.
שבוע טוב

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:19 31.05.2015)

תודה פנינה! כיף גדול לשמוע 🙂
שבוע נפלא!

Avatar
טל (13:43 22.05.2015)

אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה? איך לחמם אותם שוב לקראת ההגשה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:47 22.05.2015)

כן טל ומומלץ לא לכסות אותם לאחר שהם מוכנים כדי שהאדים לא ירככו אותם והם יאבדו את פריכותם. בכל מקרה, לפני ההגשה לחמם אותם מעט בתנור.
חג שמח 🙂

Avatar
אביבה (15:05 15.05.2015)

יש אפשרות להשתמש בקמח מצה במקום בפירורי לחם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:53 15.05.2015)

לא ניסיתי אבל לדעתי כן.
שבת שלום 🙂

Avatar
שני (17:28 1.05.2015)

הי ,

כשעשיתי את הבלילה בקושי הצלחתי לעשות כדורים, זה היה רך מדי ( הוספתי את הביצה ידנית אחרי

שטחנתי את כל שאר החומרים ) . עכשיו סיימתי לאפות את זה , הטעם טעים , אבל מבפנים המרקם

ממש ממש רך. ככה זה אמור להיות ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:38 1.05.2015)

היי שני,
יכול להיות שטחנת קצת יותר מידי את החומרים ולכן הם קיבלו מרקם רך מידי. פעם הבאה אם זה קורה אפשר להוסיף עוד פירורי לחם (באופן ידני, אין צורך לטחון שוב עם התערובת) עד שהתערובת נעשית יותר יציבה. אפשרות נוספת היא להכניס את התערובת למקפיא לחצי שעה ואז היא מתקשה מעט ויותר קל ליצור ממנה כדורים.
המרקם של הכדורים אמור לצאת פריך מבחוץ ורך מבפנים. פעם הבאה פשוט תטחני פחות זמן את החומרים ואז המרקם בפנים לא ייצא רך מידי.
שבת שלום 🙂

Avatar
מיכל (09:50 27.03.2015)

אפשר להחליף את פירורי הלחם בשיבולת שועל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:46 27.03.2015)

הי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר (עדיף קוואקר דק)
שבת שלום 🙂

Avatar
חמוטל (22:30 3.03.2015)

יצא מעולה!! תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:46 3.03.2015)

שמחה לשמוע! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
אירית (11:15 9.01.2015)

מתכון קל טעים ומנצח עשיתי וכולם לא הפסיקו להגיד שזה מדהים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:55 9.01.2015)

תודה אירית, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
עדי (22:50 14.12.2014)

כרגיל,כמו שאר המתכונים שלך, יצא מעולה,קל וטעים!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:58 14.12.2014)

תודה עדי! 🙂

Avatar
ללא מעבד מזון (23:46 18.09.2014)

היי, האם קיימת איזושהי דרך לעשות את המתכון ללא מעבד המזון? אין ברשותי..
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:28 19.09.2014)

היי,
אפשר לנסות לקצוץ מאוד דק אך אני לא בטוחה אם הכדורים יחזיקו ויהיו יציבים.

Avatar
שירה (17:08 3.07.2014)

כמה לשים גבינה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:26 3.07.2014)

הי שירה,
אפשר להוסיף כ-2 כפות מלאות גבינה צהובה מגורדת וכ-2 כפות גבינת פטה/בולגרית מפוררת.

Avatar
קטיה (14:20 25.06.2014)

שלום.כמה קלרויות יש במנה זו?

Avatar
מלין (17:04 8.06.2014)

היי, כמה מלח צריך להוסיף לתערובת? תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:54 8.06.2014)

היי,
לפי הטעם, בערך 1/2 כפית שטוחה.

Avatar
רוסלנה (15:12 6.06.2014)

אתר מצויייןן!!!! כל כך הרבה מתכונים טובים וקלים פשוט נפלא תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:22 6.06.2014)

תודה רוסלנה!

Avatar
רוחלה (17:34 1.06.2014)

האם אפשרל הקפיא..ואם לא..כמה זמן אפשר להשאיר במקרר עד ההגשה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:59 1.06.2014)

היי,
לא צריכה להיות בעיה להקפיא ואח"כ לחמם בתנור ב- 190 מעלות עד שהכדורים חוזרים להיות פריכים.

Avatar
רביבו אתי (18:28 1.05.2014)

זה היה ניסיון ראשון..והתגובות של המתבגרים היו: מה זה?? ובסוף כולם התענגו.טעים .זריז בריא ומדוייק.חן חן.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:57 1.05.2014)

תודה אתי, איזה כיף לשמוע 😉

Avatar
יולי (17:10 8.04.2014)

1/3 כוס פירורי לחם זה לתערובת, ובנוסף לצפות בפירורי לם, נכון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:13 8.04.2014)

נכון 🙂

Avatar
דפנה (12:58 15.03.2014)

הצעתי, לא לבשל את הברוקולי הקפוא או הטרי, אלא, לאדות אותו. מתקבלת תוצאה הרבה יותר טעימה.

בתיאבון

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:49 15.03.2014)

תודה על הטיפ דפנה 🙂

Avatar
אלישבע (08:18 28.02.2014)

יש לכם אתר מקסים. בזכותכם למדתי לבשל המון מאכלים טעימים.
יש אפשרות להחליף את הפירורי לחם בקורפלקס ללא גלוטן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:22 28.02.2014)

תודה אלישבע, כיף לשמוע 🙂
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה אם את משתמשת בקורנפלקס מפורר דק.
בכל אופן אם תנסי, נשמח אם תעדכני אותנו.
שבת שלום!

Avatar
שרה ארד (21:17 21.02.2014)

רק עכשיו נפגשתי עם המתכון, נראה סוף, בהחלט שווה לנסות

Avatar
ליאת (08:16 20.02.2014)

הכנתי אתמול והוספתי גבינה בולגרית וצהובה, יצא מעדדןןן!

Avatar
בילי (13:50 19.02.2014)

יש לי ברוקולי חי שנקנה במרכול. כמה זמן צריך לבשל אותו כדי שיהיה מוכן לשלב הבא במתכון?????

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:31 19.02.2014)

היי בילי, חתכי את הברוקולי לפרחים קטנים (כדי לזרז את משך הבישול) ותבשלי במים עד שהברוקולי מתרכך מעט, זאת אומרת עד שאת מצליחה לנעוץ בקלות יחסית את המזלג בברוקולי. זה יכול לקחת בין 15 ל-25 דקות בישול.

Avatar
שירן (08:58 19.02.2014)

האם אפשר במקום ברוקולי כרובית…. לשלוק אותה לפני …

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:05 19.02.2014)

היי שירן, אפשר בהחלט להכין את הכדורים מכרובית מבושלת.

Avatar
אורטל (21:56 18.02.2014)

מתכון נפלא, טעים ובריא! פשוט תענוג!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:32 19.02.2014)

תודה 🙂

Avatar
אליאנה (21:12 18.02.2014)

יצא מהתנור ומייד חוסל! מתכון מצוין והכי חשוב בריא.

Avatar
רוזי (18:05 18.02.2014)

יצא מעולה!! ממש ממש טעים.

Avatar
אירית (12:37 18.02.2014)

את הברוקולי יש צורך להעביר בישול של 10 דקות או לעבד אותו קפוא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:40 18.02.2014)

היי אירית, מספיק לטבול את הברוקולי הקפוא בקערה עם מים פושרים כ-2 דקות ואז להעביר למעבד המזון.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.