שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

חצי שקית ברוקולי קפואה (400 גרם)

1/2 בצל

1 ביצה

1/3 כוס פירורי לחם

2 כפות שמן זית/קנולה

תיבול:  1/2 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), מלח ופלפל שחור

לציפוי – פירורי לחם

אופן הכנה:

– מחממים תנור ל 200 מעלות.

– מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה. יוצרים כדורים ומגלגלים בפירורי לחם. מניחים את הכדורים בתבנית משומנת ומרססים אותם במעט שמן.

– אופים בתנור 30 דקות

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

לאחר 30 דקות הופכים צד ואופים כ- 10 דקות נוספות עד שהכדורים נעשים זהובים ופריכים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

טיפ לגיוון: אפשר להוסיף לתערובת גבינה צהובה וגבינה בולגרית/פטה (50-100 גרם).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה צבעונית מוקרמת
עוגת שוקולד צ’יפס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עינת (21:30 19.04.2021)

היי אפרת
אני משתמשת בברוקולי טרי
כמה כוסות בערך זה 400 גרם ברוקולי טרי?
והכמות 400 גרם היא עם הגבעולים(או גזע) או בלי?
בתודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (22:51 19.04.2021)

היי עינת,
400 גרם ברוקולי יוצא בערך 4 וחצי כוסות.
אפשר להשתמש גם בגבעולים, אבל רצוי שיהיו יותר ראשים מאשר גבעולים.
בהצלחה🙂

שרון (10:41 6.03.2021)

טיגנתי במעט שמן ויצא נדיר
מתכון מושלם!

מתכונים ב-10 דקות (19:05 6.03.2021)

נראה טעים! תודה על השיתוף שרון:)

אורטל (14:33 6.02.2021)

ויתרתי על פירורי הלחם, ושמתי בולגרית בפנים גם..
יצא מאד טעים, תודה רבה על המתכון 🥰

מתכונים ב-10 דקות (18:59 6.02.2021)

היי אורטל,
תודה רבה על העידכון שמחה לשמוע שנהנית❤️

טובה איטה (11:56 23.12.2020)

יש לי ברוקולי טרי. האם לתת לו 8 דקות במים רותחים? ואז להמשיך לפי המתכון?

מתכונים ב-10 דקות (18:25 23.12.2020)

כן 🙂

אני (12:08 24.11.2020)

היי, נישמע טעים ברמות אבל אין לי פירורי לחם מה יכול להוות תחליף? נניח שבתוך התערובת אני מוותרת על פירורי הלחם אבל כן רוצה משהו אחר כציפוי.

מתכונים ב-10 דקות (12:18 24.11.2020)

היי
תוכלי להחליף את הפירורי לחם אולי בקורנפלקס מפורר דק או בקמח מצה

אני (12:45 24.11.2020)

תודה רבה רבה🤩

עינת (08:58 10.07.2020)

היי
אין לי מעבד מזון עם קוצץ ירקות שווה לנסות ?
בתנאי כמובן שיהיה תערובת סמיכה וגרגרית כמובן.

תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 10.07.2020)

אפשר לנסות.

דולב (16:04 4.06.2020)

יצא מושלם! תודה רבה! ♥

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:33 4.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דולב

אורי (20:16 9.04.2020)

וואו!! יצא פשוט מדהים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:23 9.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורי

רותם (12:46 29.02.2020)

מתכון מנצח. הכנתי כמה פעמים ונהניתי מאוד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:29 29.02.2020)

שמחה שאהבת ❤️

עינת (09:53 4.02.2020)

בוקר טוב אפרת

לטחון הכוונה לעיסה ממש? לא לחתיכות קטנות
תודה ויום נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 4.02.2020)

זה יוצא בין פירורים קטנים לעיסה. כל עוד את מצליחה ליצור כדורים יציבים מהתערובת זה בסדר.
יום מקסים 🙂

חן (22:17 4.06.2019)

כמה כדורים זה יוצא? מספיק ל5 אנשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 5.06.2019)

בסביבות 15-20 כדורים, תלוי בגודל שמכינים אותם.

בני (20:29 18.03.2019)

הכנו עם ברוקולי נא ויצא מעולה. הילדים שבהתחלה לא היו מוכנים לשמוע על ברוקולי טרפו את הכדורים. תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 18.03.2019)

שמחה שהם אהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן

איילת (23:07 3.10.2018)

היי אפרתוש הברוקולי עשה לי את זה פשוט ביתי הפך למיזללה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 4.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂

יפית (17:06 25.07.2018)

היי. המתכונים שלך נהדרים, מנסה מידי פעם..במה ניתן להחליף את פירורי הלחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 25.07.2018)

היי יפית,
את מחפשת תחליף שהוא ללא גלוטן?

ליאת (11:13 15.12.2017)

היי, תודה על המתכון! הוא מעולה! יש לי שאלה. אני מכינה את זה למחר בצהריים. אני יכולה להכין את הכדורים ורק לאפות מחר? או עדיף לאפות היום ולשמור בקירור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:21 15.12.2017)

היי ליאת,
עדיף להכין כעת ולשמור בקירור ולאפות לפני ההגשה.
חנוכה שמח 🙂

מתן (09:03 14.12.2017)

שלום. מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 14.12.2017)

אפשר פשוט לוותר על אבקת המרק.

חני (10:13 4.12.2017)

היי ממש מודה לך על המתכון הטעים התלקקנו מזה אתמול…..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:14 4.12.2017)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה חני ויום מקסים

ליבי (15:29 15.11.2017)

היי,
האם צריך להשרות קודם את הברוקולי או לבשל אותו או שטוחנים אותו כשהוא קפוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 15.11.2017)

אפשר לטחון כשהוא קפוא.

חגית אש הרשטיק (09:55 10.11.2017)

היי תודה על המתכון הכנסתי כבר ברוקולי טרי למים רותחים לכעשר דק’ עדיין יכולה להשתמש במתכון שלך? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 10.11.2017)

כן, אין בעיה.

הילה (23:09 16.08.2017)

הי לך, ראשית תודה רבה על האתר! יצא לי להכין כבר כמה מתכונים מאוד מוצלחים ממנו.
גם כדורי הברוקולי יצאו ממש טעימים, הבעיה שהתערובת יצאה ממש דביקה, כך שלא יכולתי לעבוד איתה. מצאתי את עצמי מוסיפה עוד ועוד פירורי לחם.. מה התפקשש..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:15 16.08.2017)

היי הילה,
אולי טחנת את התערובת יותר מידי? טחנת לתערובת פירורית או ממש למרקם של מחית/פירה? גם יכול להיות שהתערובת היתה נוזלית מידי כתוצאה משימוש בביצה גדולה או מהנוזלים של הברוקולי והבצל.
פעם הבאה אולי כדאי לטחון רק את הברוקולי והבצל לפירורים דקים, לסחוט מנוזלים ואז לערבב עם הביצה, פירורי הלחם ויתר החומרים.

הילה (22:06 17.08.2017)

נכון. תודה ! טחנתי למרקם של מחית 🙂 טעויות של מתחילים (או של אחת שמתלהבת מהבלנדר החדש שלה..)

טלי (19:21 10.07.2017)

בצל- לא מטוגן?

מתכונים ב-10 דקות (21:32 10.07.2017)

לא, אין צורך לטגן.

נוי (18:15 28.05.2017)

היי
כמה גבינה להוסיף? 50 או 100 גרם. האם מספיק רק סוג אחד?

מתכונים ב-10 דקות (20:49 28.05.2017)

היי נוי,
אם רוצים להוסיף גבינה לתערובת אפשר לשים כ-50 גרם גבינה צהובה מגורדת (זה יוצא כחצי כוס). אפשר גם לשים כ-2 כפות בולגרית מפוררת.
חג שמח 🙂

אושרת (15:13 31.03.2017)

הי,
כמה שאלות:
1. יש לי מדליוני ברוקולי. אפשרי?
2.האם להפשיר לפני?
3. האם טעים גם למחרת?
תודה רבה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (17:21 31.03.2017)

היי אושרת,
את מתכוונת למדליוני תרד? כי המתכון הוא עם ברוקולי
אפשר להכין מראש ולחמם למחרת לפני ההגשה אבל יותר טעים כשאוכלים מיד.

גילית (09:08 16.02.2017)

אם אין לי ספריי שמן מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות (10:58 16.02.2017)

אפשר להבריש/למרוח שמן רגיל.

גליה (19:53 12.12.2016)

יצא נהדר כמו כל המתכונים שלך שניסיתי. תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:01 12.12.2016)

תודה גליה 🙂

אתי (19:34 21.11.2016)

אם אשים טחינה גולמית במקום ביצה זה אמור לחבר את התערובת כך שהכדור לא יתפרק.
אני יכולה להשתמש בפרורי פנקו במקום פרורי לחם?

מתכונים ב-10 דקות (20:03 21.11.2016)

היי אתי,
את יכולה לנסות לשים טחינה גולמית.
אפשר לשים פנקו.

אריאלה גולדמן (11:30 18.08.2016)

בוקר טוב
הכנתי ויצא נפלא
ומוכרחה לספר שמן התנור יצאה עוגת גבינה שלך יפהפיה להפליא
אלפי תודות

מתכונים ב-10 דקות (11:36 18.08.2016)

תודה אריאלה 🙂

אורלי (13:03 10.06.2016)

ועוד לחשוב שהייתי קונה את זה… אליפות של מתכון. מאמצת!!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:08 10.06.2016)

תודה אורלי, שמחה שיצא טעים!
חג שמח 🙂

רעות (22:10 17.03.2016)

היי,
אין לי מעבד מזון.
נראה לך שאם אעשה בבלנדר זה יצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות (22:51 17.03.2016)

היי רעות,
האמת שלא ניסיתי 🙂 אבל יכול להיות שכן, רק חשוב לרסק עד לקבלת תערובת סמיכה וגרגירית ולא לרסק יותר מידי אחרת התערובת עלולה לצאת רכה מידי או נוזלית.
בהצלחה!

דנה (22:19 16.03.2016)

שאלה – כשגלגלתי את הכדורים בפירורי לחם לא הצלחתי ליצור ציפוי טוב לכדורים. כלומר, ממש מעט פירורים נדבקו לכדורים. יש לך מושג מה עשיתי לא בסדר?
בנוסף, הכדורים מעט התפרקו לי (נוצרו בהם רווחים). אשמח לדעת כיצד למנוע את זה פעם הבאה.
תודה רבה (:

מתכונים ב-10 דקות (23:46 16.03.2016)

היי דנה,
יכול להיות שהברוקולי עדיין היה קפוא? או שהכדורים היו יבשים יחסית? בכל אופן בגלל שאין ביצה טרופה שמדביקה את הפירורים, הציפוי נדבק פחות טוב.
הרווחים שנוצרים בכדורים זו תופעה ידועה. כתוצאה ממכת החום הגבוה של התנור הציפוי כאילו “נשבר”. אפשר לאפות פעם הבאה ב190 מעלות. אני מניחה שזה יאריך את משך האפיה ב5-10 דקות נוספות.

הילה (19:46 3.03.2016)

מתכון פשוט ומוצלח מאוד, נחטף ברגע גם ע”י הקטנטנים(לא להאמין) הבולגרית והגבינה צהובה מאוד מוסיפים

מתכונים ב-10 דקות (20:48 3.03.2016)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

נופר (17:05 17.01.2016)

הוספתי כרובית , ויתרתי על הביצה (שמתי טחינה) ויצא מושלם!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:21 17.01.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

חדוה (20:51 5.01.2016)

מה אפשר לשים במקום ביצה אם אני טבעונית

מתכונים ב-10 דקות (21:27 5.01.2016)

היי חדוה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים במקום 1-2 כפות טחינה גולמית.

סימה (13:18 20.11.2015)

היי. מתכון נהדר. הכנתי לפי הכמויות והכדורים חוסלו כמו פיצוחים.מכינה עכשיו כמות כפולה. תודה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (13:28 20.11.2015)

תודה סימה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

מיכל (07:35 20.11.2015)

הי אפרת, כמה כדורים אמורים לצאת מהכמות הזו?

מתכונים ב-10 דקות (09:55 20.11.2015)

היי מיכל,
בסביבות 15-20 כדורים, תלוי בגודל שמכינים אותם.
שבת שלום 🙂

יפעת (14:16 19.08.2015)

המתכון נהדר, אפילו ביתי בת ה 5 החליטה לנסות ורוצה עוד… וזו ילדה שלא ממש התקרבה לברוקולי לפני זה. אין לי מעבד מזון, אז ריככתי את הברוקולי במים ואז מעכתי אותם עם מועך תפו”א ואת הבצל קצצתי דק. עירבבתי הכל ויצא נהדר. תודה, זה נכנס למתכוני הבית 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:02 19.08.2015)

איזה כיף לשמוע יפעת!
תודה והמשך יום נפלא 🙂

mor (11:25 24.07.2015)

שמתי הכל במעבד וזה לא עושה תערובת למה?

מתכונים ב-10 דקות (12:00 24.07.2015)

היי מור,
אז מה זה כן עושה? זה אמור לטחון את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

mor (12:58 24.07.2015)

לא עשה כלום. יש מצב שצריך מים. לא הוספתי אבקת מרק כי אני אלרגית.מה אפשר במקום
אולי המעבד לא טוב יכול להיות?

מתכונים ב-10 דקות (14:44 24.07.2015)

אין צורך במים. יכול להיות שהמעבד לא טוב או לא מתאים.
אם יש לך בלנדר מוט ידני כדאי לטחון את החומרים איתו.

pnina (08:46 31.05.2015)

יצא טעים מאד מאד!
ובשבת אני ואחותי החלפנו רשמים על מתכונים שניסינו מפה. אני ממליצה לכולם על האתר.
תודה על מתכונים טעימים, מקווה שתמשיכי להביא עוד.
שבוע טוב

מתכונים ב-10 דקות (11:19 31.05.2015)

תודה פנינה! כיף גדול לשמוע 🙂
שבוע נפלא!

טל (13:43 22.05.2015)

אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה? איך לחמם אותם שוב לקראת ההגשה?

מתכונים ב-10 דקות (13:47 22.05.2015)

כן טל ומומלץ לא לכסות אותם לאחר שהם מוכנים כדי שהאדים לא ירככו אותם והם יאבדו את פריכותם. בכל מקרה, לפני ההגשה לחמם אותם מעט בתנור.
חג שמח 🙂

אביבה (15:05 15.05.2015)

יש אפשרות להשתמש בקמח מצה במקום בפירורי לחם?

מתכונים ב-10 דקות (16:53 15.05.2015)

לא ניסיתי אבל לדעתי כן.
שבת שלום 🙂

שני (17:28 1.05.2015)

הי ,

כשעשיתי את הבלילה בקושי הצלחתי לעשות כדורים, זה היה רך מדי ( הוספתי את הביצה ידנית אחרי

שטחנתי את כל שאר החומרים ) . עכשיו סיימתי לאפות את זה , הטעם טעים , אבל מבפנים המרקם

ממש ממש רך. ככה זה אמור להיות ?

מתכונים ב-10 דקות (17:38 1.05.2015)

היי שני,
יכול להיות שטחנת קצת יותר מידי את החומרים ולכן הם קיבלו מרקם רך מידי. פעם הבאה אם זה קורה אפשר להוסיף עוד פירורי לחם (באופן ידני, אין צורך לטחון שוב עם התערובת) עד שהתערובת נעשית יותר יציבה. אפשרות נוספת היא להכניס את התערובת למקפיא לחצי שעה ואז היא מתקשה מעט ויותר קל ליצור ממנה כדורים.
המרקם של הכדורים אמור לצאת פריך מבחוץ ורך מבפנים. פעם הבאה פשוט תטחני פחות זמן את החומרים ואז המרקם בפנים לא ייצא רך מידי.
שבת שלום 🙂

מיכל (09:50 27.03.2015)

אפשר להחליף את פירורי הלחם בשיבולת שועל?

מתכונים ב-10 דקות (11:46 27.03.2015)

הי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר (עדיף קוואקר דק)
שבת שלום 🙂

חמוטל (22:30 3.03.2015)

יצא מעולה!! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:46 3.03.2015)

שמחה לשמוע! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

אירית (11:15 9.01.2015)

מתכון קל טעים ומנצח עשיתי וכולם לא הפסיקו להגיד שזה מדהים

מתכונים ב-10 דקות (12:55 9.01.2015)

תודה אירית, שמחה לשמוע 🙂

עדי (22:50 14.12.2014)

כרגיל,כמו שאר המתכונים שלך, יצא מעולה,קל וטעים!!!!

מתכונים ב-10 דקות (22:58 14.12.2014)

תודה עדי! 🙂

ללא מעבד מזון (23:46 18.09.2014)

היי, האם קיימת איזושהי דרך לעשות את המתכון ללא מעבד המזון? אין ברשותי..
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:28 19.09.2014)

היי,
אפשר לנסות לקצוץ מאוד דק אך אני לא בטוחה אם הכדורים יחזיקו ויהיו יציבים.

שירה (17:08 3.07.2014)

כמה לשים גבינה?

מתכונים ב-10 דקות (17:26 3.07.2014)

הי שירה,
אפשר להוסיף כ-2 כפות מלאות גבינה צהובה מגורדת וכ-2 כפות גבינת פטה/בולגרית מפוררת.

קטיה (14:20 25.06.2014)

שלום.כמה קלרויות יש במנה זו?

מלין (17:04 8.06.2014)

היי, כמה מלח צריך להוסיף לתערובת? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (17:54 8.06.2014)

היי,
לפי הטעם, בערך 1/2 כפית שטוחה.

רוסלנה (15:12 6.06.2014)

אתר מצויייןן!!!! כל כך הרבה מתכונים טובים וקלים פשוט נפלא תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (16:22 6.06.2014)

תודה רוסלנה!

רוחלה (17:34 1.06.2014)

האם אפשרל הקפיא..ואם לא..כמה זמן אפשר להשאיר במקרר עד ההגשה

מתכונים ב-10 דקות (17:59 1.06.2014)

היי,
לא צריכה להיות בעיה להקפיא ואח”כ לחמם בתנור ב- 190 מעלות עד שהכדורים חוזרים להיות פריכים.

רביבו אתי (18:28 1.05.2014)

זה היה ניסיון ראשון..והתגובות של המתבגרים היו: מה זה?? ובסוף כולם התענגו.טעים .זריז בריא ומדוייק.חן חן.

מתכונים ב-10 דקות (20:57 1.05.2014)

תודה אתי, איזה כיף לשמוע 😉

יולי (17:10 8.04.2014)

1/3 כוס פירורי לחם זה לתערובת, ובנוסף לצפות בפירורי לם, נכון?

מתכונים ב-10 דקות (17:13 8.04.2014)

נכון 🙂

דפנה (12:58 15.03.2014)

הצעתי, לא לבשל את הברוקולי הקפוא או הטרי, אלא, לאדות אותו. מתקבלת תוצאה הרבה יותר טעימה.

בתיאבון

מתכונים ב-10 דקות (14:49 15.03.2014)

תודה על הטיפ דפנה 🙂

אלישבע (08:18 28.02.2014)

יש לכם אתר מקסים. בזכותכם למדתי לבשל המון מאכלים טעימים.
יש אפשרות להחליף את הפירורי לחם בקורפלקס ללא גלוטן?

מתכונים ב-10 דקות (08:22 28.02.2014)

תודה אלישבע, כיף לשמוע 🙂
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה אם את משתמשת בקורנפלקס מפורר דק.
בכל אופן אם תנסי, נשמח אם תעדכני אותנו.
שבת שלום!

שרה ארד (21:17 21.02.2014)

רק עכשיו נפגשתי עם המתכון, נראה סוף, בהחלט שווה לנסות

ליאת (08:16 20.02.2014)

הכנתי אתמול והוספתי גבינה בולגרית וצהובה, יצא מעדדןןן!

בילי (13:50 19.02.2014)

יש לי ברוקולי חי שנקנה במרכול. כמה זמן צריך לבשל אותו כדי שיהיה מוכן לשלב הבא במתכון?????

מתכונים ב-10 דקות (14:31 19.02.2014)

היי בילי, חתכי את הברוקולי לפרחים קטנים (כדי לזרז את משך הבישול) ותבשלי במים עד שהברוקולי מתרכך מעט, זאת אומרת עד שאת מצליחה לנעוץ בקלות יחסית את המזלג בברוקולי. זה יכול לקחת בין 15 ל-25 דקות בישול.

שירן (08:58 19.02.2014)

האם אפשר במקום ברוקולי כרובית…. לשלוק אותה לפני …

מתכונים ב-10 דקות (09:05 19.02.2014)

היי שירן, אפשר בהחלט להכין את הכדורים מכרובית מבושלת.

אורטל (21:56 18.02.2014)

מתכון נפלא, טעים ובריא! פשוט תענוג!!

מתכונים ב-10 דקות (08:32 19.02.2014)

תודה 🙂

אליאנה (21:12 18.02.2014)

יצא מהתנור ומייד חוסל! מתכון מצוין והכי חשוב בריא.

רוזי (18:05 18.02.2014)

יצא מעולה!! ממש ממש טעים.

אירית (12:37 18.02.2014)

את הברוקולי יש צורך להעביר בישול של 10 דקות או לעבד אותו קפוא?

מתכונים ב-10 דקות (12:40 18.02.2014)

היי אירית, מספיק לטבול את הברוקולי הקפוא בקערה עם מים פושרים כ-2 דקות ואז להעביר למעבד המזון.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.