זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: צמחוני
300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות (1X1 ס”מ)
תיבול לטופו: כף סילאן, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
1 בצל בינוני קצוץ גס
2 גזרים גדולים חתוכים לחצאי עיגולים
חצי גמבה חתוכה גס
סלסלה וחצי פטריות שמפיניון חתוכות גס
2 שיני שום קצוצות
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
תיבול: 3 כפות מים, 4 כפות רוטב סויה, כפית תבלין גריל, רבע כפית פפריקה חריפה או תבלין צ’ילי חריף, קמצוץ פלפל שחור, רבע כפית מלח.
-מערבבים את קוביות הטופו עם כף סילאן, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
-מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאז’ עם כף שמן ומטגנים את קוביות הטופו כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה קלה (יש להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק). מעבירים את הטופו לצלחת.
-מחממים את המחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-3 דקות. מוסיפים גזר, גמבה, פטריות, שום, ממליחים מעט, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (מומלץ לכסות את המחבת. יש לערבב מידי פעם).
-מערבבים את כל חומרי התיבול בקערית ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים במשך כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים.
היי,
האם אפשר לוותר על הבצל הירוק, והאם ניתן להחליפו בבצל סגול?
תודה
היי,
אפשר לוותר על בצל ירוק ואפשר להחליף את הבצל בבצל סגול (זה ישנה מעט את הצבע).
היי אפרת.
שאלה.
אחרי שמטגנים את הטופו, 2 דקות לכל צד.
באיזה שלב את מוסיפה את הטופו לתבשיל?
היי,
יש להוסיף את הטופו אחרי הבצל הירוק בסוף הבישול(:
שאלה.
לדעתך אפשר לדלג על הטיגון הראשוני של הטופו?
אני חושבת שאפשר, ואז יש להוסיף את הטופו אחרי הבצל ולטגן מעט. לאחר מכן להמשיך כרגיל במתכון.
על איזה סוג טופו את ממליצה ? יש רמות שונות של “קושי” (טופו רך / קשה / בינוני) אני גרה בארה”ב וכאן מגדירים טופו לפי רמות הגמישות / רכות של הטופו…
היי שלומית,
כל טופו קשה מתאים כאן. רצוי לא להשתמש בטופו רך (או משי) במתכון הזה.
בהצלחה!
הטופו באמת סופג את הטעם?
כן, הטופו מקבל כל טעם שמוסיפים לו(: