שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: צמחוני

רכיבים

300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות (1X1 ס”מ)

תיבול לטופו: כף סילאן, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

1 בצל בינוני קצוץ גס

2 גזרים גדולים חתוכים לחצאי עיגולים

חצי גמבה חתוכה גס

סלסלה וחצי פטריות שמפיניון חתוכות גס

2 שיני שום קצוצות

4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

תיבול: 3 כפות מים, 4 כפות רוטב סויה, כפית תבלין גריל, רבע כפית פפריקה חריפה או תבלין צ’ילי חריף, קמצוץ פלפל שחור, רבע כפית מלח.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים את קוביות הטופו עם כף סילאן, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

-מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאז’ עם כף שמן ומטגנים את קוביות הטופו כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה קלה (יש להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק). מעבירים את הטופו לצלחת.

-מחממים את המחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-3 דקות. מוסיפים גזר, גמבה, פטריות, שום, ממליחים מעט, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (מומלץ לכסות את המחבת. יש לערבב מידי פעם).

-מערבבים את כל חומרי התיבול בקערית ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים במשך כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים.

ראו גם
ריבועי שוקולד קפואיםריבועי שוקולד קפואים
עוגיות טחינה מקמח שקדים עוגיות טחינה מקמח שקדים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אבי (11:01 2.09.2022)

היי,
האם אפשר לוותר על הבצל הירוק, והאם ניתן להחליפו בבצל סגול?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:32 2.09.2022)

היי,
אפשר לוותר על בצל ירוק ואפשר להחליף את הבצל בבצל סגול (זה ישנה מעט את הצבע).

avatar
מיכל (15:48 18.07.2021)

היי אפרת.
שאלה.
אחרי שמטגנים את הטופו, 2 דקות לכל צד.
באיזה שלב את מוסיפה את הטופו לתבשיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 18.07.2021)

היי,
יש להוסיף את הטופו אחרי הבצל הירוק בסוף הבישול(:

avatar
מיכל שחר (09:39 16.07.2021)

שאלה.
לדעתך אפשר לדלג על הטיגון הראשוני של הטופו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:38 16.07.2021)

אני חושבת שאפשר, ואז יש להוסיף את הטופו אחרי הבצל ולטגן מעט. לאחר מכן להמשיך כרגיל במתכון.

avatar
שלומית (15:22 15.07.2021)

על איזה סוג טופו את ממליצה ? יש רמות שונות של “קושי” (טופו רך / קשה / בינוני) אני גרה בארה”ב וכאן מגדירים טופו לפי רמות הגמישות / רכות של הטופו…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:33 15.07.2021)

היי שלומית,
כל טופו קשה מתאים כאן. רצוי לא להשתמש בטופו רך (או משי) במתכון הזה.
בהצלחה!

avatar
נחמה (20:35 13.07.2021)

הטופו באמת סופג את הטעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:55 13.07.2021)

כן, הטופו מקבל כל טעם שמוסיפים לו(:

לקריאת כל התגובות