זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22-27 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
100-150 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות (1X1 ס”מ)
1 בצל בינוני קצוץ גס
2 גזרים גדולים חתוכים למקלות דקים
1 גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות
סלסלת פטריות שמפיניון/פורטבלו חתוכות גס
כוס שעועית ירוקה שלמה משקית קפואה
תיבול: 5 כפות רוטב סויה, כף מלאה סילאן, כף צ’ילי מתוק, מעט מלח ופלפל שחור, רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
*מעט שומשום לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה ומשרים ל10 דקות לפחות. מחממים מחבת קטנה ומטגנים את קוביות הטופו עם כף שמן כ-5 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.
-מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן ומטגנים על אש בינונית את הבצל כדקה. מוסיפים את הגזר, הגמבה והפטריות. ממליחים מעט עם המלחייה, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות (מומלץ לכסות את המחבת. יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים 5-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים. מוסיפים את הטופו ומתבלים ב3 כפות רוטב סויה, כף סילאן, כף צ’ילי מתוק, מעט מלח ופלפל שחור ופפריקה חריפה (לטעם פיקנטי). מערבבים כדקה לספיגת הטעמים ומפזרים מעט שומשום.
יצא ממש מעולה, תודה! עשיתי כמות כפולה של הכל, במקום צ׳ילי מתוק שמתי חצי פלפל צ׳ילי טרי קצוץ, במקום שעועית שמתי קישוא ורבע כרוב חלוטים. מתכון מאוד קל וכיפי.
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לעדכן:)
תודה על המתכון
הכנתי כמות גדולה מידי. האם יש אפשרות להקפיא/ כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
היי נחמה,
ניתן לשמור במקרר כ-4 ימים.
לגבי הקפאה- לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
היי, אם אני רוצה להכין 300 גרם טופו, להכפיל כמויות בהכל? בירקות ובתיבול?
היי שרית,
את הירקות את לא חייבת להכפיל. להחלטתך.
אם את מכפילה גם את הירקות תכפילי גם את התיבול.
אם את מכפילה רק את הטופו אז התיבול: 7 כפות רוטב סויה, כף וחצי סילאן, כף וחצי צ’ילי מתוק, מעט מלח ופלפל שחור, רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
היי, הכנתי היום ויצא נפלא (: תודה!
מה את מציעה להגיש ליד זה לארוחת צהריים?
היי שרית🙂
הכי טעים להגיש עם אורז לבן או פירה.
היי אפשר אפונה במקום השעועית? ואם כן, כמה לשים וכמה זמן לבשל?
תודה רבה!
אפשר לשים כמות של כוס אפונה משקית קפואה. אין שינוי באופן ההכנה. תוסיפי מתי שאמורים להוסיף את השעועית הירוקה.
אם אני רוצה להוסיף ברוקולי – האם צריך לבשל אותו קודם במים?
אפשר להוסיף ברוקולי. אם תחתכי אותו קטן אין צורך לבשל לפני כן.
לכמה זמן זה טוב במקרר?
מומלץ עד 3-4 ימים.
רק רוצה להגיד שבכנתי ויצא מושלם! רציתי לצלם ושכחתי ואז באתי לצלם וראיתי שהכל כבר התחסלל 🙈
תודה לך🥰
איזה כיף שיצא מוצלח והתחסל! תודה על השיתוף🌷
היי, אף אני רוצה להוסיף נודלס, איך לעשות את זה? תודה על כל המתכונים, אין מתכון שלא מצליח😘
היי דבורה,
ראשית אני שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לבשל את הנודלס במים (ההוראות על גבי האריזה) בנפרד, לסנן, ולערבב אותן עם הטופו והירקות דקה- שתיים לפני סיום הבישול שלהם.
שוב אני😅
מתכננת לנסות להכין מחר… יש מקום להוסיף קישוא וחציל? או שפחות מתאים מבחינת הטעם? ואם כן, כמה בערך? תודה על הסבלנות, פעם ראשונה שאני מכינה טופו🥴
היי,
קישוא אפשר להוסיף. חציל לטעמי פחות מוצלח אבל את יכולה לנסות(:
שימי קישוא אחד גדול או שניים קטנים, ואם את מוסיפה חציל- חצי חציל גדול או אחד בינוני יספיקו.
בהצלחה!
הכנתי! הייתי גמישה עם הירקות, הורדתי את הפטריות כי לא אוהבים אצלנו, והוספתי כרוב, גמבה ב2 צבעים וקישוא. וואוווווווו! פשוט נזלל😋 כרגיל, אין מתכון שלא מצליח, בדוק נכנס לספר מתכונים הקבוע שלי😘
תודה!!!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
מעולה!
שמחה שאהבת את המתכון😊
המתכון נהדר , רק מה , הסתבכתי עם הטופו כי זאת פעם ראשונה שמכינה. הוא הגיע רטוב ובנוסף השרתי אותו בסויה כפי שכתבת. בזמן הטיגון התפרק לגמרי ונשאר ממנו מן רסק. במה טעיתי? אולי הטעם יהיה בסדר אבל אין קוביות. מה אפשר לעשות לפעם הבאה? תודה על התשובה
היי,
באיזה טופו השתמשת? הסיבה הכי נפוצה לכך היא שימוש בטופו מסוג עדין/רך/משי (כתוב על האריזה)…
בנוסף, פחות סביר אבל יכול להיות שחתכת אותו לקוביות קטנות מדי?
היי אפרת, זה נראה טעים בטירוף!!
האם אפשר להכין בלי לכסות את המחבת? אין לי מכסה שמתאים למחבת הנון סטיק שלי. אם אפשר להשתמש במחבת שאני לא בטוחה אם היא עם ציפוי נון סטיק, אז יש לי אחת עם מכסה.
ואם מכפילים כמויות, זה ייכנס לתוך מחבת גדולה?
היי ורד,
שמחה שאהבת את המתכון!
ללא מכסה הירקות עשויים שלא להתבשל כמו שצריך. לכן עדיף להשתמש במחבת עם המכסה ופשוט לשמן אותה היטב.
בנוסף, אם המחבת גדולה יחסית אמורה להיכנס בה כמות כפולה(:
תודה 🙂
בנוסף, אין לי רוטב צ’ילי מתוק. עד כמה זה קריטי למתכון?
זה לא קריטי, את יכולה להוסיף עוד חצי כפית סילאן במקום(:
נראה טעים מאד אפשר להחליף תא השעועית בברוקולי?
כן, אפשר(:
שבת שלום!
היי
ניתן לשים במקום רוטב סויה רוטב טריאקי?
היי טליה,
אפשר(:
מישהי יכולה להגיד מה כמות הקלוריות במנה?
היי,
להערכתי מדובר בכ-260 קלוריות למנה של 330 גרם.
היי אפרת, מה הכמות ל300 גרם טופו? יותר מבחינת הטיבול
היי עדי,
תכפילי כמויות פי 2😊
מעולה, תודה!
ניתן להוסיף ערמונים?
היי יהודית,
חושבת שכן. תוסיפי את הערמונים אחרי הבצל יחד עם הירקות. יתכן שזמן הבישול יתארך ולכן לפני שאת מוסיפה את הטופו תוודאי שהערמונים התרככו.
בהצלחה😊
חזרתי לעדכן שהערמונים מאוד מוסיפים
נראה מעולה! תודה על העדכון🌺
מושלם !!! קצת שיניתי ובמקום לשים סויה וצילי מתוק (בשביל הבריאות) שמתי סילאן עם דבש והיה מושלם …תודה רבה !
נראה מעולהההה יצחק 🙂
תודה שחזרת לשתף,
חג שמח❤️
טעים.הכפלתי כמויות.
נראה מעולה 😍
האם אפשר להוסיף עגבניות?או שזה מיותר
נראה לי מיותר.
תודה
הכנתי ויצא מעולה!!!!
תודה על מתכונים נפלאים!
האם אפשר להכין ערב קודם למחרת בצהריים?
כן.
היי אפרת,
רוצה להכין את המנה הטעימה הזאת. שתי שאלות:
אפשר בלי פטריות?
יש לי טופו בזיליקום של תנובה, מתאים?
אם אני רוצה להוסיף כרוב אז באיזה שלב?
תודה!
היי אסתי,
אפשר לוותר על הפטריות.
לגבי הטופו, אני חושבת שאפשר.
אפשר לקצוץ כרוב ולהוסיף אותו יחד עם הגזר והגמבה.
תודה אפרת!
מייבשים את הטופו לפני ההשריה?
לא חובה.
כמה קלוריות ל100 גרם?
65 קלוריות ל100 גרם.
פשוט מושלם ! 💕
מהמם 🙂
תודה על השיתוף
היי אפרת:)
הכנתי עם טופו פיקנטי ויצא מטורףףף!!
עשיתי מלא מתכונים והם יצאו פצצה!
תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה חיה
הי, אני באמריקה ומשום מה אין פה סילאן….במה אפשר להשתמש במקום?
במקום סילאן אפשר לשים דבש או מייפל.
Oded
היי אפרת היקרה
מקווה שתספיקי לענות לי..
החלטתי להכין את המתכון לאורחים טבעוניים.
האם אפשר להקפיץ שום במקום הבצל עם הירקות?
אפשר להכין שעה לפני הגעתם? כי יש לי עוד הרבה דברים להכין או שיהיה סמרטוטי?
כמו כן, יתאים לפזר קשיו קלוי מלמעלה?
היי דורית,
אפשר לוותר על הבצל ולהוסיף שום אבל לא לוותר על הירקות.
חשוב לשים לב שהשום לא נשרף כי אם כן הוא יכול לגרום לטעם מר.
אפשר להכין שעה לפני. וכן, אפשר לפזר קשיו קלוי מעל לפני ההגשה.
אפרת היקרה
היה לי ברור מראש שאיתך לא מפספסים אף פעם, אך בכל זאת חששתי כי זאת פעם ראשונה שעבדתי עם טופו. אבל עם מתכון כה מדויקים ומפורטים אני ממש מרגישה שאת לצידי כשאני מבשלת, עוזרת ובאמת רוצה שכולנו נצליח במטבח. את ממש בדרגת צדיקה, מאפשרת לכל כך הרבה אנשים לאכול אוכל טוב ולשמוח. מה צריך יותר מזה. תודה מכל ה❤ גם על תגובתך המהירה. זה כל כך עוזר.. אין עלייך!
תודה רבה דורית יקרה 💗
היי
רציתי לשאול אם אני משתמשת עם קישואים הם צריכים להיות לפני הגזר או אחרי?
יחד עם הגזר.
היי אפרת יקרה!!
יש אפשרות להחליף את הסויה במשהו אחר? (חוץ מטריאקי..)
ואם לא אם אפשר לוותר על זה?
היי ריקי,
אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות סילאן נוספות.
היי אפרת!
האם צריך לחתוך את הפטריות המשומרות השלמות?
האם ניתן להקפיא תבשיל זה?
תודה מראש
היי חנה,
אם הן קטנות אז אין צורך.
לא רואה בעיה להקפיא.
היי אפרת!
זו לי פעם ראשונה,שאני מבשלת עם טופו.
האם ניתן להכין מתכון זה עם פטריות משומרות?
תודה,
חנה
כן אפשר. רצוי שאלה יהיו פטריות שלמות ולא חתוכות.
מעולה!
הפחתתי את המתוקים (סילאן ורוטב צ’ילי) לכפית במקום כף. ארוחה טעימה ומשביעה.
תודה רבה 🙂
מעולה 🙂
תודה אפרת.
אפרת היקרה,
קודם כל אפתח ואומר שהמתכונים שלך נהדרים ואני נעזרת בהם המון (ואני אחת שפחדה להתקרב למטבח בכלל), הכל באמת כל כך פשוט וטעים!
אני לא אוכלת בשר. הרבה פעמים ניסיתי למצוא תחליפי בשר לתבשילים אבל לא המרקם של הטופו ולא של השבבי סויה מספיק טובים לדעתי. מצאתי כמה מתכונים לתבשילים עם סייטן, שהטעם והמרקם שלו הרבה יותר דומים לבשר, אבל כל מחברי המתכונים האלו לא מגיעים לרמה שלך, לדעתי האישית:)
אני ממש ממש ממש אשמח אם תוכלי להוסיף גם מתכוני תבשילים עם סייטן.
תודה ושבת שלום!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
אעלה בהמשך מתכונים עם סייטן.
שבוע טוב!
היי אפרת.
הכנתי, ומעדכנת שיצא טעים 🙂
תודה!
תודה על העדכון🌺
מה אפשר במקום סילאן וסויה אני לא מחבבת כ”כ
אפשר לשים 5-6 כפות רוטב טריאקי במקום.
שלום אפרת! שאלה בעלי קנה סייטן קפוא בגוש האם אפשר להשתמש בזה אותו הדבר ואם לא אשמח אם יש לך מתכון עם סייטן תודה מראש ויום מקסים!
היי דבורה,
אין לי ניסיון עם סייטן (עדיין 🙂 ). בכל מקרה, אני יודעת שמכינים מוקפץ ירקות גם עם סייטן כך שזה אמור להתאים למתכון הזה.
יום נפלא
יצא מעולה בלי מה שרציתי להוסיף תודה רבה רבה
שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
יש לי קישואים וכרוב אפשר להוסיף למרכיבים שכתבת תודה
כן תמי, אפשר בהחלט.
וואי ממש מתאים לי! מעוניינת להכין – אבל לא קניתי טופו אף פעם! איפה קונים את זה בדרך כלל ובאיזה צורה זה מגיע? צריך קירור? תודה רבה ושבת שלום 🙂
היי אודליה,

אני קונה את זה בשופרסל במחלקת green אבל בכל אופן אני יודעת שכיום ניתן למצוא טופו בכל סופר. זה נמצא במקרר ומגיע ארוז בקופסת קרטון (מרובע). לפעמים ארוז בניילון עבה.
צריך לשמור את זה במקרר. כעקרון אין לטופו שום טעם אבל הוא מקבל את הטעמים של אותו תבשיל.
מצרפת לך תמונות של טופו (כמובן שאת יכולה להשתמש בכל סוג שתמצאי).
בהצלחה ושבת שלום 🙂
אפרת, תודה רבה רבה!! בע”ה אקנה, אכין ואחזור לעדכן 🙂 שבוע טוב ומבורך 🙂
הי, נראה מעולה!
אפשר לוותר על הצ’ילי? או להחליף במשהו אחר?
אפשר לוותר על הצ’ילי.
יום מקסים 🙂