שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 4 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 חציל קלוף חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס”מ

2 ביצים גדולות

2 שיני שום כתושות

כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית פפריקה חריפה

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

כשליש כוס קמח לבן

3/4 כוס פירורי לחם

אופן הכנה:

-כדי להפטר ממרירות החציל: מפזרים על קוביות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.

-בצלחת 1 – שמים קמח.

-בקערית 2 – מערבבים ביצים עם שום כתוש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור.

-בצלחת 3 – שמים פירורי לחם.

-מחממים מחבת עם כחצי כוס שמן (אש גבוהה).

-מצפים את קוביות החצילים בקמח, לאחר מכן טובלים בקערית עם ביצים ובסוף מצפים בפירורי לחם.

-כשהשמן חם מטגנים את קוביות החצילים כ2 דקות מכל צד (אש בינונית), עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.

*מומלץ להגיש את קוביות החצילים עם טחינה או רוטב צ’ילי מתוק.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שייק ירוק
ניוקי בשמן זית, שום ועגבניות מיובשות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרה (20:31 27.08.2020)

היי אפרת,
שמתתי את החציל עם מלח ואני רוצה לטגן אותו רק מחר אחרי צהריים,
האם אני יכולה להשאיר את החציל עם המלח ככה עד מחר או לשטוף אותו ולהניח במקרר מכוסה
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 27.08.2020)

עדיף לשטוף אותו מהמלח, לייבש ולשים מכוסה במקרר.

נטלי (12:06 12.02.2020)

היי אפרת מדהימה
האם אפשרי להכין את המתכון בתנור במקום לטגן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:43 12.02.2020)

היי נטלי,
יש מתכון לחצילים אפויים בציפוי פריך.

אלחנן (18:04 9.12.2019)

שלום,
תודה רבה, יצא מעולה!!

אפשר להקפיא את החצילים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:19 9.12.2019)

כן אפשר.

רונית (14:12 24.11.2019)

מתכון מעולה!
ניסיתי גם עם קמח חומוס ומים במקום ביצים והטבעוני שלי אהב מאד.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 24.11.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רונית (20:01 23.11.2019)

נחטף!יצא מעולה!
תחליף לביצים כדי שזה יהיה טבעוני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:18 24.11.2019)

היי רונית,
נסי להדביק את הפירורים בלי ביצה, מה שידבק – ידבק 🙂

יעלי (19:47 11.07.2019)

היי
עם איזו עוד תוספת אפשר להגיש? מה מתאים לזה?
וגם אם אין לי פפריקה חריפה, מה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 11.07.2019)

היי,
החצילים המטוגנים מוגשים בדר”כ כתוספת לצד כל ארוחה (בשרית, צמחונית, חלבית).
אפשר לוותר על הפפריקה החריפה.

נוי (17:44 31.05.2019)

יצא מושלם💕

תודה רבהההההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:25 31.05.2019)

תודה לך! 😍

נוי (19:20 30.05.2019)

זה צריך להיות בשמן עמוק? או פשוט להפוך אותם ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:25 30.05.2019)

השמן לא צריך להיות עמוק. הוא צריך להיות כמו שמטגנים שניצלים. מספיק לשים חצי כוס שמן במחבת.

יוליה (19:42 5.04.2019)

יצא מעולה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 6.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂

אריאלה (18:29 14.11.2018)

האםטעים גם לאחר שהות במקרר ?
או שכדאי לטגם במקום?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 14.11.2018)

עדיף לטגן סמוך להגשה כי אז זה הכי פריך.

גיטי (20:14 24.10.2018)

נראה מגרה…
אפשר להכין את הכל בלילה ורק לטגן למחרת בצהריים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 25.10.2018)

אפשר אבל כדאי לטבול את קוביות החצילים בבלילה בסמוך לטיגון.
יום נפלא 🌺

מירית (15:03 19.10.2018)

אם אני עושה שני חצילים להכפיל את כמויות התיבות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 19.10.2018)

רק אם את שמה יותר מ-2 ביצים.

הודיה (10:08 29.07.2018)

תקשיבי אני שונאת טיגונים..אבל רציתי להפתיע את בעלי השבת…והוא ממש עף על זה…..תודה על מתכון ממושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:40 29.07.2018)

שמחה לשמוע! 🙂

מלכי (09:11 13.06.2018)

לפני שהילד שלי יצא הבוקר לכתה, הוא ביקש שאכין את ה’חציל שניצל’ הטעים הזה.
הוא יקבל, אלא מה?!
כל המשפחה אוהבים את המתכונים שלך!
תודה וחודש טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:45 13.06.2018)

חמוד 🙂
תודה יקירה, חודש טוב ומבורך!

רבקה (00:51 23.03.2018)

יצא להיט!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:51 23.03.2018)

תודה רבקה, שמחה שאהבת 🙂

אילה (15:06 24.12.2017)

שלום וברכה
המתכון מעולה!!!
למי שמעוניינת ואוהבת – אני הוספתי גם קצת חרדל לביצה ולטעמי זה ממש שידרג…
בתאבון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:44 24.12.2017)

תודה אילה, נשמע מצוין 🙂
שבוע נפלא

בתאל (19:34 23.12.2017)

לא קילפתי זה בסדר?
אם אפשר לענות בדחיפות תודה
והאם עכשיו אחרי שפרסתי לתקן ולחתוך את הקליפה כי עשיתי פרוסות עגולות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 23.12.2017)

היי בתאל,
אם עדיין לא שמת את הציפוי אז אפשר להסיר את הקליפה גם אם חתכת כבר לפרוסות עגולות.

שרית (19:52 2.12.2017)

ממש טעים.מאד אהבנו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 2.12.2017)

תודה שרית, שמחה לשמוע 🙂

אסתר (12:14 26.11.2017)

זה לא טבעוני… זה נורא מבלבל שזה נמצא במתכונים הטבעוניים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 26.11.2017)

זו טעות. תוקן.

מיכל (00:22 17.11.2017)

אפשר פרוסות במקום קוביות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 17.11.2017)

כן, אפשר.

הדסה יצחקי (20:11 15.11.2017)

שלום אפרת
פעם קראתי אצל אודטה שאם כשקוראים מתכון הוא נראה טעים – הוא בוודאי יהיה טעים גם בפועל.
זה מה שעושה לי המתכון של החצילים המטוגנים. תודה.
הדסה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:10 16.11.2017)

🙂

יעל (21:02 8.11.2017)

אפרת לילה טוב,
הכנתי הערב את המתכון והוא יצא טעים ומתובל נחמד מאוד.
אהבתי!
ותודה כמובן….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 8.11.2017)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.