זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 4 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 חציל קלוף חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס”מ
2 ביצים גדולות
2 שיני שום כתושות
כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פפריקה חריפה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
כשליש כוס קמח לבן
3/4 כוס פירורי לחם
אופן הכנה:
-כדי להפטר ממרירות החציל: מפזרים על קוביות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.
-בצלחת 1 – שמים קמח.
-בקערית 2 – מערבבים ביצים עם שום כתוש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור.
-בצלחת 3 – שמים פירורי לחם.
-מחממים מחבת עם כחצי כוס שמן (אש גבוהה).
-מצפים את קוביות החצילים בקמח, לאחר מכן טובלים בקערית עם ביצים ובסוף מצפים בפירורי לחם.
-כשהשמן חם מטגנים את קוביות החצילים כ2 דקות מכל צד (אש בינונית), עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.
*מומלץ להגיש את קוביות החצילים עם טחינה או רוטב צ’ילי מתוק.
אפרת תודה על המתכונים המדהימים!
האם צריך להגיש את זה חם?
חמים🙂
תודה… מאז שאני באתר שלך התחלתי להיות בשלנית… ה’ יברך אותך😍שנה טובה
ערב טוב
המתכון ממש ממש מגרה!!!! אני רוצה להכין אותו ובטוחה שכמו כל המתכונים שלך הוא יצא טעים!!!!!
שאלה: למה זה טוב הקמח לפני הביצה? מה התועלת בזה?
מעניין אותי… שוב תודה!!!!
הקמח עוזר לביצה להדבק טוב יותר לחציל:)
יוצא כמו חטיף נהדר🌷
תודה על עוד מתכון קל וטעים מאוד 🌷
תודה לך שחזרת לשתף❤️
החציל בפנים יצא לי חי. לא מבושל. מה אפשר לעשות? לשים בתנור?
כן, תכניסי לתנור.
מה הכוונה לייבש היטב את החצילים אחרי השטיפה?
תודה רבה! מתכון מעולה
היי
אפשר לייבש עם ניירות סופגים או מגבת מטבח.
תודה!
זה צריך להיות ממש יבש? כי החציל סופג המון נוזלים ותמיד לא מצליחה לייבש עד הסוף.
רצוי שיהיו כמה שיותר יבשים, לא חייב שיהיו יבשים לחלוטין.
תודה רבה!
היי אפרת,
שמתתי את החציל עם מלח ואני רוצה לטגן אותו רק מחר אחרי צהריים,
האם אני יכולה להשאיר את החציל עם המלח ככה עד מחר או לשטוף אותו ולהניח במקרר מכוסה
תודה רבה
עדיף לשטוף אותו מהמלח, לייבש ולשים מכוסה במקרר.
היי אפרת מדהימה
האם אפשרי להכין את המתכון בתנור במקום לטגן?
היי נטלי,
יש מתכון לחצילים אפויים בציפוי פריך.
שלום,
תודה רבה, יצא מעולה!!
אפשר להקפיא את החצילים?
כן אפשר.
מתכון מעולה!
ניסיתי גם עם קמח חומוס ומים במקום ביצים והטבעוני שלי אהב מאד.
תודה רבה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
נחטף!יצא מעולה!
תחליף לביצים כדי שזה יהיה טבעוני?
היי רונית,
נסי להדביק את הפירורים בלי ביצה, מה שידבק – ידבק 🙂
היי
עם איזו עוד תוספת אפשר להגיש? מה מתאים לזה?
וגם אם אין לי פפריקה חריפה, מה לשים?
היי,
החצילים המטוגנים מוגשים בדר”כ כתוספת לצד כל ארוחה (בשרית, צמחונית, חלבית).
אפשר לוותר על הפפריקה החריפה.
יצא מושלם💕
תודה רבהההההה
תודה לך! 😍
זה צריך להיות בשמן עמוק? או פשוט להפוך אותם ?
השמן לא צריך להיות עמוק. הוא צריך להיות כמו שמטגנים שניצלים. מספיק לשים חצי כוס שמן במחבת.
יצא מעולה!!!!
שמחה לשמוע 🙂
האםטעים גם לאחר שהות במקרר ?
או שכדאי לטגם במקום?
תודה
עדיף לטגן סמוך להגשה כי אז זה הכי פריך.
נראה מגרה…
אפשר להכין את הכל בלילה ורק לטגן למחרת בצהריים?
אפשר אבל כדאי לטבול את קוביות החצילים בבלילה בסמוך לטיגון.
יום נפלא 🌺
אם אני עושה שני חצילים להכפיל את כמויות התיבות ?
רק אם את שמה יותר מ-2 ביצים.
תקשיבי אני שונאת טיגונים..אבל רציתי להפתיע את בעלי השבת…והוא ממש עף על זה…..תודה על מתכון ממושלם
שמחה לשמוע! 🙂
לפני שהילד שלי יצא הבוקר לכתה, הוא ביקש שאכין את ה’חציל שניצל’ הטעים הזה.
הוא יקבל, אלא מה?!
כל המשפחה אוהבים את המתכונים שלך!
תודה וחודש טוב!
חמוד 🙂
תודה יקירה, חודש טוב ומבורך!
יצא להיט!!!
תודה רבקה, שמחה שאהבת 🙂
שלום וברכה
המתכון מעולה!!!
למי שמעוניינת ואוהבת – אני הוספתי גם קצת חרדל לביצה ולטעמי זה ממש שידרג…
בתאבון.
תודה אילה, נשמע מצוין 🙂
שבוע נפלא
לא קילפתי זה בסדר?
אם אפשר לענות בדחיפות תודה
והאם עכשיו אחרי שפרסתי לתקן ולחתוך את הקליפה כי עשיתי פרוסות עגולות
היי בתאל,
אם עדיין לא שמת את הציפוי אז אפשר להסיר את הקליפה גם אם חתכת כבר לפרוסות עגולות.
ממש טעים.מאד אהבנו
תודה שרית, שמחה לשמוע 🙂
זה לא טבעוני… זה נורא מבלבל שזה נמצא במתכונים הטבעוניים
זו טעות. תוקן.
אפשר פרוסות במקום קוביות ?
כן, אפשר.
שלום אפרת
פעם קראתי אצל אודטה שאם כשקוראים מתכון הוא נראה טעים – הוא בוודאי יהיה טעים גם בפועל.
זה מה שעושה לי המתכון של החצילים המטוגנים. תודה.
הדסה
🙂
אפרת לילה טוב,
הכנתי הערב את המתכון והוא יצא טעים ומתובל נחמד מאוד.
אהבתי!
ותודה כמובן….
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂