שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 חציל גדול מאורך חתוך לפרוסות בעובי של 1 ס"מ

שמן זית

מלח, פלפל

אופן הכנה:

הכנה מוקדמת כדי להיפטר מהמרירות של החציל (לא חובה): מניחים את פרוסות החצילים על מגש ומפזרים עליהם מלח משני הכיוונים עד שהן "מזיעות" ומפרישות נוזלים (15-30 דקות). מנגבים את פרוסות החצילים בנייר סופג.

משמנים נייר אפיה ומניחים את פרוסות החצילים. מברישים כל פרוסה בשמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור.

-מכניסים לאמצע התנור שחומם מראש ל190 ואופים במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר 30 דקות הופכים את החצילים צד ל 15 דקות עד שהפרוסות מקבלות גוון זהבהב-שחום.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ לאכול עם טחינה – מתכון לטחינה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת תפוזים מקמח שקדים
מיני מאפים מהירים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שרה (15:55 17.07.2020)

באיזו תכנית לאפות? טורבו או גריל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:18 17.07.2020)

אני אפיתי בתוכנית רגילה- חום עליון ותחתון.
אפשר לאפות גם בגריל או בטורבו אבל יהיה כדאי להוריד ל180 מעלות ולאפות קצת פחות זמן.

Avatar
אביבית (17:10 7.05.2020)

יש רטבים כאלו שאפשר לפזר מעל החצילים לפני ההגשה יש לך מתכון אולי לרוטב מוצלח כזה מעל חצילים ככה פרוסים שבושלו בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:19 7.05.2020)

היי אביבית,
אין לי מתכון לרוטב מיוחד אבל זה טעים מאוד להגיש עם טחינה מעל.
אפשר גם לשים מעל סלט טורקי או סלט ירקות מבושלים בצ'ילי.

Avatar
רחל (17:16 6.05.2020)

הי אפרת ,האם צריך לשמן את המגש עם שמן זית או קנולה, ועוד שאלה,אם אני מוסיפה סילאן ורוטב סויה זה יצא יותר טעים וממש יוסיף או שלא? ותודה רבה על המתכונים הקלים והטעימים שאת מפרסמת הם משדרגים את כל הארוחה!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 7.05.2020)

אפשר לשמן את נייר האפיה ואז לשמן רק את הצד העליון של החצילים או לשמן את החצילים משני הצדדים ואז אין צורך לשמן את הנייר.
אפשר להוסיף קצת סילאן ורוטב סויה.

Avatar
שלום (13:54 17.04.2020)

תודה!
כיף לראות שלכל שאלה את עונה.
שבת שלום ובריאות לכל!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:42 17.04.2020)

שבת שלום והמון בריאות 🌺

Avatar
ענבר (14:14 11.12.2019)

נשרף לחלוטין…זה יהיה קשור לעובי או להוריד את הכמות מעלות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 11.12.2019)

גם וגם.
*שימי לב שיש לאפות על חום עליון וחום תחתון.

Avatar
שרון אלון (21:22 12.10.2019)

היי, ניתן להוסיף לתיבול סויה וסילאן? אם כן כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 13.10.2019)

אפשר לתבל בכף סילאן + 2 כפות רוטב סויה.

Avatar
לאה (15:32 4.10.2019)

סוף סוף מתכון קל לחצילים!
נתרמת מהאתר המון! תודה גדולה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 4.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום!

Avatar
דבי (10:33 10.12.2018)

בוקר אור!

מניסיון בחציל בתנור דומה לזה, אפשר להקפיא, נשאר אותו דבר!

שאלתי: מתאים לפזר רצועות בצל או פרוסות שום?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:29 10.12.2018)

היי דבי,
אני חושבת שכן. אם אלה פרוסות שום כדאי להוסיף אותם לאחר חצי שעה של אפיה כדי שהם לא יישרפו עד שהחצילים מוכנים.

Avatar
שרון (13:51 20.09.2018)

היי אפרת, אפשר להקפיא את החיילים?
רוצה להכין היום לחג…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:53 20.09.2018)

היי שרון,
לדעתי עדיף להמנע מהקפאה. אפשר להכין 2-3 ימים לפני ולשמור במקרר.

Avatar
ליטל (10:26 16.08.2017)

מאוד אוהבת את המתכונים שלך..
מנסה כעת את החצילים.
רציתי לדעת תוך כמה זמן מומלץ לצרוך ובאיזה תנאים לשמור לאחר שמוכן? קופסא אטומה במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 16.08.2017)

היי ליטל,
כמובן שביום יומיים הראשונים הכי מומלץ לצרוך אבל בגדול ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר במשך 5-4 ימים.
יום מקסים 🙂

Avatar
נופר לייקין (12:34 25.07.2017)

הכנתי את המתכון כמה עמים כבר בעבר ויצא מעולה… אבל יש לי שאלה… האם אני יכולה להשתמש בשמן תרסיס

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 25.07.2017)

לדעתי כן.

Avatar
נתנאל יעקובי (11:54 3.06.2017)

האם דילוג על שלב המלחת החצילים לפני ההכנסה לתנור עשוי להשפיע על אפיית החצילים ?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:36 3.06.2017)

לא. המלחת החצילים קשורה רק לנטרול המרירות.

Avatar
אליעזר (14:33 20.04.2017)

המתכונים שלכם נראים מעולה חחח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:35 20.04.2017)

תודה 🙂

Avatar
מלכי (10:18 18.04.2017)

בוקר טוב אפרת
כח החג כמעט בטשל לפי המתכונים שלך!
מוצלחים אחד אחד!!!
יש לך מתכון למוסקה (חציל+בשר טחון)?
לא הצלחתי לאתר…
תודה רבה מאד

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:23 18.04.2017)

היי מלכי,
קודם כל אני שמחה לשמוע שמה שהכנת יצא טעים!
שלחתי לך מתכון למייל.
אם במקרה לא קיבלת, עדכני אותי.
יום מקסים 🙂

Avatar
אודליה (16:48 15.04.2018)

היי אפרת, יש סיבה למה את לא מעלה את המתכון למוסקה לאתר, כך שכולים יכולים ליהנות ממנו? האם זה מסובך, ז"א לא מתכון של 10 דקות? במקרה אני גם מאוד אוהבת מוסקה ואשמח לדעת איך מכינים 🙂 תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 15.04.2018)

היי אודליה,
לא העלתי אותו לאתר כי הוא מצריך קצת עבודה וזמן. בכל אופן הוא עדיין קל להכנה.
תבנית פיירקס מלבנית קטנה בגודל 15X30
מצרכים:
2 חצילים גדולים מאורכים
1 בצל בינוני קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
3-4 שיני שום כתושות/קצוצות
400 גרם עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק עגבניות
שליש כוס כוסברה קצוצה
תיבול לרוטב: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור
עגבנייה גדולה חתוכה לפרוסות דקות
רבע כפית תבלין אורגנו/ בזיליקום
מעט מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
הכנת החצילים:
-פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי עד 1 ס"מ. מפזרים עליהם מלח ומניחים בצד לפחות חצי שעה עד שהחצילים מפרישים נוזלים. שוטפים את פרוסות החצילים ומנגבים היטב (זה בכדי להוציא את המרירות מהחצילים).
-משמנים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומניחים עד נייר אפיה. אופים בתנור במשך חצי שעה. לאחר מכן הופכים אות צד ומשאירים 15 דקות נוספות.
רוטב עגבניות ובשר טחון:
-מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמשנה צבעו. מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות, הרסק ומערבבים היטב.
-מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים עוד כדקה ומסירים מהאש.
סידור המנה:
משמנים את התבנית.
מסדרים שליש מפרוסות החציל בתחתית (באופן שיכסו את התחתית). מעליהן משטחים חצי מכמות רוטב הבשר הטחון.
מעל מסדרים שליש מפרוסות החצילים, מעל משטחים את מחצית הרוטב שנותר ובסוף מניחים שוב חצילים.
משמנים פרוסות עגבנייה בשמן זית ומניחים אותן מעל החצילים. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור בעזרת המלחייה ורבע כפית תבלין אורגנו/בזיליקום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 30-40 דקות.

Avatar
אודליה (08:20 16.04.2018)

וואו זה נראה ממש מרשים ומגרה!! 8.00 בבוקר ובא לי עכשיו לאכול את זה ישר מהתמונה חחח 🙂 ינוסה בקרוב בע"ה!! תודה רבה רבה! חשבת אולי להוסיף לאתר "מדור יותר מ10 דקות אבל עדיין קל להכנה"?? 🙂 בטוחה שגולשים רבים ישמחו 🙂 חודש טוב ומבורך אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 16.04.2018)

כן חשבתי על זה ואולי אני אוסיף בהמשך 🙂
יום נפלא!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 15.04.2018)

היי אודליה,
לא העלתי אותו לאתר כי הוא מצריך קצת עבודה וזמן. בכל אופן הוא עדיין קל להכנה.
תבנית פיירקס מלבנית קטנה בגודל 15X30
מצרכים:
2 חצילים גדולים מאורכים
1 בצל בינוני קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
3-4 שיני שום כתושות/קצוצות
400 גרם עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק עגבניות
שליש כוס כוסברה קצוצה
תיבול לרוטב: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור
עגבנייה גדולה חתוכה לפרוסות דקות
רבע כפית תבלין אורגנו/ בזיליקום
מעט מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
הכנת החצילים:
-פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי עד 1 ס"מ. מפזרים עליהם מלח ומניחים בצד לפחות חצי שעה עד שהחצילים מפרישים נוזלים. שוטפים את פרוסות החצילים ומנגבים היטב (זה בכדי להוציא את המרירות מהחצילים).
-משמנים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומניחים עד נייר אפיה. אופים בתנור במשך חצי שעה. לאחר מכן הופכים אות צד ומשאירים 15 דקות נוספות.
רוטב עגבניות ובשר טחון:
-מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמשנה צבעו. מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות, הרסק ומערבבים היטב.
-מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים עוד כדקה ומסירים מהאש.
סידור המנה:
משמנים את התבנית.
מסדרים שליש מפרוסות החציל בתחתית (באופן שיכסו את התחתית). מעליהן משטחים חצי מכמות רוטב הבשר הטחון.
מעל מסדרים שליש מפרוסות החצילים, מעל משטחים את מחצית הרוטב שנותר ובסוף מניחים שוב חצילים.
משמנים פרוסות עגבנייה בשמן זית ומניחים אותן מעל החצילים. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור בעזרת המלחייה ורבע כפית תבלין אורגנו/בזיליקום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 30-40 דקות.

Avatar
אופירה (10:52 16.02.2017)

האם אפשר לצפות בביצה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:11 16.02.2017)

אפשר. יש מתכון לפרוסות חצילים עם ביצה ופירורי לחם.

Avatar
Paz (09:55 24.07.2016)

כמה מלח שמים בהתחלה?
האם צריך לשטוף את המלח מהחצילים ה׳מזיעים׳?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:04 24.07.2016)

היי,
מפזרים בסביבות כפית שטוחה מלח גס או חצי כפית מלח רגיל.
את המלח מנגבים מהחצילים המזיעים בעזרת נייר סופג. אין צורך לשטוף.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
זהבה (11:32 20.02.2016)

רגילה לשים בטוסטר ואז זה מוכן מהר יותר וטעים
הבוקר ניסיתי את המתכון שלך ואני ממש מודה. יצא כל כך טעים ומדוייק.
הצעה לשדרוג – מעל החציל גרדתי מעט שום (שום אחד גדול לחציל אחד)
אי אפשר להפסיק….

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:35 20.02.2016)

מעולה! אני שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
יפה כהן (19:38 10.06.2016)

שעות לקח לי לצלות את החצילים בתנור, לא מבינה מה עשיתי לא נכון,החצילים לא הזהיבו.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:05 10.06.2016)

היי יפה,
אפית ב190 מעלות? אולי הפרוסות היו עבות מידי? הן אמורות להיות בעובי של 1 ס"מ.

Avatar
יפה כהן (08:09 11.06.2016)

תודה על התגובה,התנור היה על 180(האם זאת הסיבה?) כל השאר עשיתי נכון, והשאלה האם ניתן להשתמש בחצילים החיורים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:19 11.06.2016)

היי יפה,
אני חושבת שאם התנור היה על 190 מעלות זמן האפיה היה מתקצר משמעותית והחצילים היו משחימים.
גם אם החצילים לא הזהיבו את יכולה להשתמש בהם.

Avatar
דליה (13:59 17.02.2016)

החצילים נשרפים לי ומתבייבשים מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:09 17.02.2016)

היי דליה,
יכול להיות שפרסת אותם דק מידי? או שהתנור שלך חזק? במקרה כזה יש לאפות בטמפ' נמוכה יותר.

Avatar
חיה (01:47 3.02.2016)

האתר הזה מדהים… כל המאכלים יצאו לי מקסימים…. כולם פה ליקקו את האצבעות!! תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:34 3.02.2016)

תודה חיה! כיף לשמוע 🙂

Avatar
לינוי (08:31 25.12.2015)

כתבת משמנים, כמה שמן שמים בנייר אפיה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:03 25.12.2015)

היי לינוי,
תשפכי מעט שמן על נייר האפיה (בערך 3 כפות) ותמרחי על כל הנייר באופן שווה בעזרת נייר סופג.
שבת שלום 🙂

Avatar
פז (19:50 20.09.2015)

חובה שהם יזיעו או שצריך לתת להם את הזמן שאמרת ה 15 דק עד 30 דק ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:03 20.09.2015)

היי פז,
הם צריכים להזיע קצת. אם הם לא מזיעים אחרי 30 דקות יכול להיות שאין עליהם מספיק מלח.

Avatar
אמא לתינוקות (12:45 21.08.2015)

הי, שכחת לכתוב בערך באיזה עובי
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:47 21.08.2015)

נכון, מיד מתקנת 🙂
תחתכי בעובי של 1 ס"מ.
תודה ושבת שלום!

Avatar
אסתר (23:03 8.07.2015)

מאוד מאוד טעים, עכשיו הכנתי ובכלל כל מתכון שהכנתי ממך יצא טעים ונגמר יום למוחרת. תבורכי 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:08 8.07.2015)

תודה אסתר! שמחה מאוד לשמוע 🙂

Avatar
אני (11:45 19.06.2015)

שאלה: אם עשיתי את הפעולה הראשונה, פיזרתי עליהם מלח והנחתי אותם לכמה דקות, האם צריך לשים מלח אחר כך ????

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:05 19.06.2015)

לא, אין צורך. הם כבר מלוחים.

Avatar
איבון (01:08 19.06.2015)

כל המתכונים ב- 10 דקות יצאו לי מוצלחים. מומלץ בחום ותודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:58 19.06.2015)

תודה איבון, שמחה לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.