שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50-60 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 חציל גדול מאורך חתוך לפרוסות בעובי של 1 ס”מ

שמן זית

מלח, פלפל

אופן הכנה:

-הכנה מוקדמת כדי להיפטר מהמרירות של החציל (לא חובה): מניחים את פרוסות החצילים על מגש ומפזרים עליהם מלח משני הכיוונים עד שהן “מזיעות” ומפרישות נוזלים (15-30 דקות). מנגבים את פרוסות החצילים בנייר סופג.

משמנים נייר אפיה ומניחים את פרוסות החצילים. מברישים כל פרוסה בשמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור.

-מכניסים לאמצע התנור שחומם מראש ל190 ואופים במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר 30 דקות הופכים את החצילים צד ל 20-30 דקות עד שהפרוסות מקבלות גוון זהבהב-שחום.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ לאכול עם טחינה – מתכון לטחינה.

 

0/5 (0 Reviews)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

0/5 (0 Reviews)
ראו גם
עוגת תפוזים מקמח שקדיםעוגת תפוזים מקמח שקדים
מיני מאפים מהירים מיני מאפים מהירים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
עינת (11:53 1.04.2025)

היי אפרת
אז אם יש לי חמישה שלבים בתנור
לשים את הרשת על שלב שלישי ?
מלמטה ?
כי רשמת שלב שני מלמטה
אבל על פי תמונה של אחד המגיבים פה
רשום לשים על הרשת והיא בשלב השלישי מלמטה
אז מה נכון לעשות ?
תודה מראש על המענה .

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:05 1.04.2025)

לשים על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה.

0/5 (0 Reviews)
avatar
ליאת (11:40 19.08.2024)

היי אפרת,אני לא יודעת למה אבל כשאני אופה את פרוסות החצילים בתנור הן יוצאות לי מצ’וקמקות ומכווצות .

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 19.08.2024)

היי ליאת,
חצילים אכן מתכוונים קצת כשאופים אותם בתנור.

0/5 (0 Reviews)
avatar
ליאת (18:10 19.08.2024)

תודה על המענה,אבל אני רואה בסרטון שאצלך יצאו ממש לתפארת ושמרו על צורתם.

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 20.08.2024)

את יכולה לשלוח לי תמונה?

0/5 (0 Reviews)
avatar
מור (14:28 16.04.2024)

אפשר לקצוץ פטרוזיליה מעל ואם כן לפני או אחרי אפייה?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 16.04.2024)

אחרי האפיה שלא יישרף.

0/5 (0 Reviews)
avatar
חיים (21:32 22.11.2023)

ערב טוב אפרת:)
אני מאוד אוהב חצילים אפויים בתנור
אבל יש בעיה כשאני שם אותם בתנור הפ לא מקבלים את הצבע החום היפה כמו בתמונה שלך אלא כמו משחירים ולא נאפים בצבע החום היפה יש מצב שתגידי לי מה הבעיה?
רק אגיד שאני אופה בקומה השלישית בגובה התחתון
ומורח מעט שמן עם מברשת על החלק עליון וחורץ 2 חריצים בעליון
איפה אני טועה?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 23.11.2023)

היי חיים,
אם החצילים משחירים זה כנראה בגלל אפיה בחום גבוה מידי/מיקום לא נכון של התבנית בתנור.
יש להניח את התבנית על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה.
אפיה בחום עליון- תחתון (ולא בטורבו).
אם זה מה שאתה עושה אז ייתכן והתנור שלך חזק וכדאי לאפות ב180 מעלות ולא ב 190 מעלות.

0/5 (0 Reviews)
avatar
חיים (10:38 23.11.2023)

תנור של Miele העילית של העילית
השקעתי עליו הרבה כסף
ובאמת אני שם בשלישי קומה 1
אז יכול להיות שזו הבעיה
כשאני מבריש אז משני הצדדים? כי הריי משמנים את התבנית
כשמברישים אז בצורה נדיבה או בקטנה?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:29 23.11.2023)

להבא תשים בשלב השני מלמטה ובכל זאת תנמיך ל185 מעלות.
תבריש את החצילים משני הצדדים למרות שאתה גם משמן את התבנית.
לגבי כמות השמן- חצילים אוהבים שמן אז יותר בנדיבות:)

0/5 (0 Reviews)
avatar
‪haim (17:39 23.11.2023)

תודה על העזרה 🙂
לשים מתוך 5 קומה 2 ת”א 1?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 23.11.2023)

בשלב 2 מלמטה. צירפתי תמונה:)

0/5 (0 Reviews)
חצילים בתנור
avatar
שרית (13:37 20.05.2023)

יצא טוב… בתוספת טחינה 👍

0/5 (0 Reviews)
חצילים בתנור
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:03 20.05.2023)

נראה טעים! תודה על השיתוף🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
נטע (14:43 31.03.2022)

היי, אפרת.
שתי שאלות:
1. כמה לשמן את התבנית, והאם לשמן בשמן זית?
2. האם מספיק רק להבריש כל חציל, או צריך לשפוך על כל חציל שמן בכמות נדיבה כדי שלא יישרף?
תודה רבה!!

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 31.03.2022)

היי,
1. נייר האפייה צריך להיות משומן היטב, כפית שמן תספיק.
2. מספיק להבריש היטב.
בהצלחה!

0/5 (0 Reviews)
avatar
נטע (15:23 31.03.2022)

תודה רבה!

0/5 (0 Reviews)
avatar
אביגיל (14:47 23.07.2021)

היי שמתי בטעות שמן קנולה במקום שמן זית יש בזה בעיה?

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:01 23.07.2021)

גם שמן קנולה זה בסדר(:

0/5 (0 Reviews)
avatar
חיים (10:39 3.05.2021)

בוקר טוב אפרת בעיניי את הכוכבת של עולם הבישול:)
באיזה קומה בתנור לשים את החצילים

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 3.05.2021)

היי חיים,
כדאי במרכז התנור.
המשך יום מקסים😊

0/5 (0 Reviews)
avatar
חיים (11:36 3.05.2021)

THX:)
קומה 3?
מדף ראשון או שני?

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 3.05.2021)

אם יש 3 קומות אז בשני😊

0/5 (0 Reviews)
avatar
חיים (15:21 3.05.2021)

יש 5 קומות יש לי תנור גורד שחקים:)
אז בשלישית?

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:45 3.05.2021)

חחח כן, זה מצוין😊

0/5 (0 Reviews)
avatar
דנה (13:35 1.05.2021)

הכנתי לפי ההוראות- רק בתיבול שונה. יצא מדהים, מרקם כמו של מטוגן אבל בלי תועפות השמן. תודה! רק חבל לקלף את החציל ולאבד את הערכים הטובים שיש בה.

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:16 1.05.2021)

מעולה, שמחה שיצא מוצלח! שבוע מקסים😊

0/5 (0 Reviews)
avatar
Asi Hizkiahu (19:39 9.04.2021)

ניסיתי בעבר מתכון שהפיץ בשלן מוכר, לפרוסות חצילים בתנור. היום, לכבוד שבת, ניסיתי המתכון שלך, אפרת. ואת לוקחת בגדול. התוצאה לא שונה בהרבה בטעם, מחציל מטוגן בשמן עמוק. תיבלתי במלח, שום, מיץ לימון וחומץ. קצת טחינה ופשוט גן עדן. שוב תודה רבה. גם מהבעלול והבייבי 🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:20 10.04.2021)

כיף לשמוע שאהבתם! תודה על השיתוף שרון🌺

0/5 (0 Reviews)
avatar
שיראל וקנין (21:10 25.02.2021)

היי אפרת, אין כמו האתר שלך!
עשיתי את התהליך של ההמלחה, חיכיתי דיי הרבה זמן (בערך שעתיים), ונראה לי ששמתי דיי הרבה מלח, אבל בסוף שטפתי וניגבתי אותו..
החצילים יצאו טעימים אבל מאוד מלוחים.. יש מה לעשות עם זה?

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:02 25.02.2021)

היי שיראל,
אם החצילים כבר אפויים אני לא חושבת שאפשר לעשות משהו כדי להפחית את המליחות.
מה שכן את יכולה אולי לאפות בתנור ירקות אחרים כמו קישוא, פטריות ועוד, לתבל אותם ללא מלח ולצרף אותם למנת החצילים כך שיאזנו את המליחות.
מקווה שעזרתי:)

0/5 (0 Reviews)
avatar
שיראל וקנין (10:30 26.02.2021)

תודה רבה!
יש לך רעיון לפעם הבאה מה אפשר לעשות?

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:42 26.02.2021)

את יכולה להפחית מכמות המלח ששמת הפעם, ולהקפיד לשטוף היטב.
בהצלחה!

0/5 (0 Reviews)
avatar
שיראל וקנין (13:08 26.02.2021)

תודה ענקית!

0/5 (0 Reviews)
avatar
עמוס (11:18 9.01.2021)

היי אפרת, הכנתי את פרוסות החצילים ככתובם. מה אגיד לך, נחמד אבל לא יותר מזה.
נראה שפרוסות חציל עדיף לטגן. פחות בריא אבל זה הדבר האמיתי.
תודה.

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 9.01.2021)

זה בעיקרון עניין של טעם ותחליף מעולה לאנשים הסולדים מטיגון..
שבוע נפלא עמוס 🌸

0/5 (0 Reviews)
avatar
יעל (10:40 7.01.2021)

בתמונה (על הצלחת השקופה) החציל נראה שלא קולף בכלל. אבל בסרטון של המתכון. מקולף לסירוגין. למה לא שמת תמונה של החציל מהמתכון האמיתי ?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 7.01.2021)

היי יעל,
התמונה שבמתכון היא גם מהמתכון האמיתי, רק שאת הסרטון צילמתי מאוחר (הכנתי את המתכון פעם נוספת).
בהתחלה לא קילפתי ועכשיו עשיתי חצי קילוף 🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
דבי (19:21 19.12.2020)

שבוע טוב אפרת🙂
איך יודעים שהחציל מוכן?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 19.12.2020)

שבוע טוב דבי 🌺
את תראי שהחצילים מתכווצים קצת ומזהיבים (כמו בתמונה).

0/5 (0 Reviews)
avatar
חיים (17:47 10.12.2020)

חג שמח אפרת:)
רק שאלה לגבי החצילים
באיזה מדף לשים(יש לי 5) ויש לי כמו 2 קומות בכל מדף בעליונה או בנמוכה?
ואם אעשה במצב גריל (הבנתי שזה מיועד לזה)האם זה אותו הזמן?

0/5 (0 Reviews)
חצילים בתנור
avatar
דורית (19:41 15.08.2020)

היי אפרת היקרה
אין לי נסיון עם חציל.. בעלי רוצה שיהיו לו פרוסות חציל במקרר שיהיה אפשר להוסיף לסנדוויצ’ים. האם להכין לשם כך את המתכון הזה או שאת ממליצה על משהו אחר? כמו כן האם נשמר במקרר ולכמה ימים? ראיתי ששואלים ואת עונה שאפשר להוסיף סויה וסילאן. כדאי להוסיף? סליחה מראש על ריבוי השאלות

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 15.08.2020)

היי דורית,
המתכון הזה מתאים ואין צורך להוסיף סויה וסילאן.
אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר כ-5 ימים.

0/5 (0 Reviews)
avatar
שרה (15:55 17.07.2020)

באיזו תכנית לאפות? טורבו או גריל?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:18 17.07.2020)

אני אפיתי בתוכנית רגילה- חום עליון ותחתון.
אפשר לאפות גם בגריל או בטורבו אבל יהיה כדאי להוריד ל180 מעלות ולאפות קצת פחות זמן.

0/5 (0 Reviews)
avatar
אביבית (17:10 7.05.2020)

יש רטבים כאלו שאפשר לפזר מעל החצילים לפני ההגשה יש לך מתכון אולי לרוטב מוצלח כזה מעל חצילים ככה פרוסים שבושלו בתנור?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:19 7.05.2020)

היי אביבית,
אין לי מתכון לרוטב מיוחד אבל זה טעים מאוד להגיש עם טחינה מעל.
אפשר גם לשים מעל סלט טורקי או סלט ירקות מבושלים בצ’ילי.

0/5 (0 Reviews)
avatar
רחל (17:16 6.05.2020)

הי אפרת ,האם צריך לשמן את המגש עם שמן זית או קנולה, ועוד שאלה,אם אני מוסיפה סילאן ורוטב סויה זה יצא יותר טעים וממש יוסיף או שלא? ותודה רבה על המתכונים הקלים והטעימים שאת מפרסמת הם משדרגים את כל הארוחה!!!!

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 7.05.2020)

אפשר לשמן את נייר האפיה ואז לשמן רק את הצד העליון של החצילים או לשמן את החצילים משני הצדדים ואז אין צורך לשמן את הנייר.
אפשר להוסיף קצת סילאן ורוטב סויה.

0/5 (0 Reviews)
avatar
שלום (13:54 17.04.2020)

תודה!
כיף לראות שלכל שאלה את עונה.
שבת שלום ובריאות לכל!

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:42 17.04.2020)

שבת שלום והמון בריאות 🌺

0/5 (0 Reviews)
avatar
ענבר (14:14 11.12.2019)

נשרף לחלוטין…זה יהיה קשור לעובי או להוריד את הכמות מעלות?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 11.12.2019)

גם וגם.
*שימי לב שיש לאפות על חום עליון וחום תחתון.

0/5 (0 Reviews)
avatar
שרון אלון (21:22 12.10.2019)

היי, ניתן להוסיף לתיבול סויה וסילאן? אם כן כמה?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:40 13.10.2019)

אפשר לתבל בכף סילאן + 2 כפות רוטב סויה.

0/5 (0 Reviews)
avatar
לאה (15:32 4.10.2019)

סוף סוף מתכון קל לחצילים!
נתרמת מהאתר המון! תודה גדולה ושבת שלום!

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:48 4.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום!

0/5 (0 Reviews)
avatar
דבי (10:33 10.12.2018)

בוקר אור!

מניסיון בחציל בתנור דומה לזה, אפשר להקפיא, נשאר אותו דבר!

שאלתי: מתאים לפזר רצועות בצל או פרוסות שום?

תודה!

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:29 10.12.2018)

היי דבי,
אני חושבת שכן. אם אלה פרוסות שום כדאי להוסיף אותם לאחר חצי שעה של אפיה כדי שהם לא יישרפו עד שהחצילים מוכנים.

0/5 (0 Reviews)
avatar
שרון (13:51 20.09.2018)

היי אפרת, אפשר להקפיא את החיילים?
רוצה להכין היום לחג…

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:53 20.09.2018)

היי שרון,
לדעתי עדיף להמנע מהקפאה. אפשר להכין 2-3 ימים לפני ולשמור במקרר.

0/5 (0 Reviews)
avatar
ליטל (10:26 16.08.2017)

מאוד אוהבת את המתכונים שלך..
מנסה כעת את החצילים.
רציתי לדעת תוך כמה זמן מומלץ לצרוך ובאיזה תנאים לשמור לאחר שמוכן? קופסא אטומה במקרר?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:46 16.08.2017)

היי ליטל,
כמובן שביום יומיים הראשונים הכי מומלץ לצרוך אבל בגדול ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר במשך 5-4 ימים.
יום מקסים 🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
נופר לייקין (12:34 25.07.2017)

הכנתי את המתכון כמה עמים כבר בעבר ויצא מעולה… אבל יש לי שאלה… האם אני יכולה להשתמש בשמן תרסיס

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:57 25.07.2017)

לדעתי כן.

0/5 (0 Reviews)
avatar
נתנאל יעקובי (11:54 3.06.2017)

האם דילוג על שלב המלחת החצילים לפני ההכנסה לתנור עשוי להשפיע על אפיית החצילים ?
תודה.

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:36 3.06.2017)

לא. המלחת החצילים קשורה רק לנטרול המרירות.

0/5 (0 Reviews)
avatar
אליעזר (14:33 20.04.2017)

המתכונים שלכם נראים מעולה חחח

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:35 20.04.2017)

תודה 🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
מלכי (10:18 18.04.2017)

בוקר טוב אפרת
כח החג כמעט בטשל לפי המתכונים שלך!
מוצלחים אחד אחד!!!
יש לך מתכון למוסקה (חציל+בשר טחון)?
לא הצלחתי לאתר…
תודה רבה מאד

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:23 18.04.2017)

היי מלכי,
קודם כל אני שמחה לשמוע שמה שהכנת יצא טעים!
שלחתי לך מתכון למייל.
אם במקרה לא קיבלת, עדכני אותי.
יום מקסים 🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
אודליה (16:48 15.04.2018)

היי אפרת, יש סיבה למה את לא מעלה את המתכון למוסקה לאתר, כך שכולים יכולים ליהנות ממנו? האם זה מסובך, ז”א לא מתכון של 10 דקות? במקרה אני גם מאוד אוהבת מוסקה ואשמח לדעת איך מכינים 🙂 תודה רבה!

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 15.04.2018)

היי אודליה,
לא העלתי אותו לאתר כי הוא מצריך קצת עבודה וזמן. בכל אופן הוא עדיין קל להכנה.
תבנית פיירקס מלבנית קטנה בגודל 15X30
מצרכים:
2 חצילים גדולים מאורכים
1 בצל בינוני קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
3-4 שיני שום כתושות/קצוצות
400 גרם עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק עגבניות
שליש כוס כוסברה קצוצה
תיבול לרוטב: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור
עגבנייה גדולה חתוכה לפרוסות דקות
רבע כפית תבלין אורגנו/ בזיליקום
מעט מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
הכנת החצילים:
-פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי עד 1 ס”מ. מפזרים עליהם מלח ומניחים בצד לפחות חצי שעה עד שהחצילים מפרישים נוזלים. שוטפים את פרוסות החצילים ומנגבים היטב (זה בכדי להוציא את המרירות מהחצילים).
-משמנים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומניחים עד נייר אפיה. אופים בתנור במשך חצי שעה. לאחר מכן הופכים אות צד ומשאירים 15 דקות נוספות.
רוטב עגבניות ובשר טחון:
-מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמשנה צבעו. מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות, הרסק ומערבבים היטב.
-מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים עוד כדקה ומסירים מהאש.
סידור המנה:
משמנים את התבנית.
מסדרים שליש מפרוסות החציל בתחתית (באופן שיכסו את התחתית). מעליהן משטחים חצי מכמות רוטב הבשר הטחון.
מעל מסדרים שליש מפרוסות החצילים, מעל משטחים את מחצית הרוטב שנותר ובסוף מניחים שוב חצילים.
משמנים פרוסות עגבנייה בשמן זית ומניחים אותן מעל החצילים. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור בעזרת המלחייה ורבע כפית תבלין אורגנו/בזיליקום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 30-40 דקות.

0/5 (0 Reviews)
avatar
אודליה (08:20 16.04.2018)

וואו זה נראה ממש מרשים ומגרה!! 8.00 בבוקר ובא לי עכשיו לאכול את זה ישר מהתמונה חחח 🙂 ינוסה בקרוב בע”ה!! תודה רבה רבה! חשבת אולי להוסיף לאתר “מדור יותר מ10 דקות אבל עדיין קל להכנה”?? 🙂 בטוחה שגולשים רבים ישמחו 🙂 חודש טוב ומבורך אפרת!

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:23 16.04.2018)

כן חשבתי על זה ואולי אני אוסיף בהמשך 🙂
יום נפלא!

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 15.04.2018)

היי אודליה,
לא העלתי אותו לאתר כי הוא מצריך קצת עבודה וזמן. בכל אופן הוא עדיין קל להכנה.
תבנית פיירקס מלבנית קטנה בגודל 15X30
מצרכים:
2 חצילים גדולים מאורכים
1 בצל בינוני קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
3-4 שיני שום כתושות/קצוצות
400 גרם עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק עגבניות
שליש כוס כוסברה קצוצה
תיבול לרוטב: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור
עגבנייה גדולה חתוכה לפרוסות דקות
רבע כפית תבלין אורגנו/ בזיליקום
מעט מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
הכנת החצילים:
-פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי עד 1 ס”מ. מפזרים עליהם מלח ומניחים בצד לפחות חצי שעה עד שהחצילים מפרישים נוזלים. שוטפים את פרוסות החצילים ומנגבים היטב (זה בכדי להוציא את המרירות מהחצילים).
-משמנים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומניחים עד נייר אפיה. אופים בתנור במשך חצי שעה. לאחר מכן הופכים אות צד ומשאירים 15 דקות נוספות.
רוטב עגבניות ובשר טחון:
-מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמשנה צבעו. מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות, הרסק ומערבבים היטב.
-מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים עוד כדקה ומסירים מהאש.
סידור המנה:
משמנים את התבנית.
מסדרים שליש מפרוסות החציל בתחתית (באופן שיכסו את התחתית). מעליהן משטחים חצי מכמות רוטב הבשר הטחון.
מעל מסדרים שליש מפרוסות החצילים, מעל משטחים את מחצית הרוטב שנותר ובסוף מניחים שוב חצילים.
משמנים פרוסות עגבנייה בשמן זית ומניחים אותן מעל החצילים. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור בעזרת המלחייה ורבע כפית תבלין אורגנו/בזיליקום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 30-40 דקות.

0/5 (0 Reviews)
avatar
נטלי (20:08 19.01.2021)

היי אתר מהממםםםם אני חוגגת בו לקראת כל סופש :)) אפשר להוסיף דפי לזניה בין לבין?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:57 20.01.2021)

היי נטלי 🙂
אני חושבת שכן, רק כדאי להרטיב את הדפים היטב ברוטב.
אפשר גם להכין לזניה בשרית ולהוסיף פרוסות חצילים.

0/5 (0 Reviews)
avatar
אופירה (10:52 16.02.2017)

האם אפשר לצפות בביצה?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:11 16.02.2017)

אפשר. יש מתכון לפרוסות חצילים עם ביצה ופירורי לחם.

0/5 (0 Reviews)
avatar
Paz (09:55 24.07.2016)

כמה מלח שמים בהתחלה?
האם צריך לשטוף את המלח מהחצילים ה׳מזיעים׳?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:04 24.07.2016)

היי,
מפזרים בסביבות כפית שטוחה מלח גס או חצי כפית מלח רגיל.
את המלח מנגבים מהחצילים המזיעים בעזרת נייר סופג. אין צורך לשטוף.
שבוע נפלא 🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
זהבה (11:32 20.02.2016)

רגילה לשים בטוסטר ואז זה מוכן מהר יותר וטעים
הבוקר ניסיתי את המתכון שלך ואני ממש מודה. יצא כל כך טעים ומדוייק.
הצעה לשדרוג – מעל החציל גרדתי מעט שום (שום אחד גדול לחציל אחד)
אי אפשר להפסיק….

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:35 20.02.2016)

מעולה! אני שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

0/5 (0 Reviews)
avatar
יפה כהן (19:38 10.06.2016)

שעות לקח לי לצלות את החצילים בתנור, לא מבינה מה עשיתי לא נכון,החצילים לא הזהיבו.

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:05 10.06.2016)

היי יפה,
אפית ב190 מעלות? אולי הפרוסות היו עבות מידי? הן אמורות להיות בעובי של 1 ס”מ.

0/5 (0 Reviews)
avatar
יפה כהן (08:09 11.06.2016)

תודה על התגובה,התנור היה על 180(האם זאת הסיבה?) כל השאר עשיתי נכון, והשאלה האם ניתן להשתמש בחצילים החיורים?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:19 11.06.2016)

היי יפה,
אני חושבת שאם התנור היה על 190 מעלות זמן האפיה היה מתקצר משמעותית והחצילים היו משחימים.
גם אם החצילים לא הזהיבו את יכולה להשתמש בהם.

0/5 (0 Reviews)
avatar
דליה (13:59 17.02.2016)

החצילים נשרפים לי ומתבייבשים מה עושים?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:09 17.02.2016)

היי דליה,
יכול להיות שפרסת אותם דק מידי? או שהתנור שלך חזק? במקרה כזה יש לאפות בטמפ’ נמוכה יותר.

0/5 (0 Reviews)
avatar
חיה (01:47 3.02.2016)

האתר הזה מדהים… כל המאכלים יצאו לי מקסימים…. כולם פה ליקקו את האצבעות!! תודה

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:34 3.02.2016)

תודה חיה! כיף לשמוע 🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
לינוי (08:31 25.12.2015)

כתבת משמנים, כמה שמן שמים בנייר אפיה?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:03 25.12.2015)

היי לינוי,
תשפכי מעט שמן על נייר האפיה (בערך 3 כפות) ותמרחי על כל הנייר באופן שווה בעזרת נייר סופג.
שבת שלום 🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
פז (19:50 20.09.2015)

חובה שהם יזיעו או שצריך לתת להם את הזמן שאמרת ה 15 דק עד 30 דק ?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:03 20.09.2015)

היי פז,
הם צריכים להזיע קצת. אם הם לא מזיעים אחרי 30 דקות יכול להיות שאין עליהם מספיק מלח.

0/5 (0 Reviews)
avatar
אמא לתינוקות (12:45 21.08.2015)

הי, שכחת לכתוב בערך באיזה עובי
תודה

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:47 21.08.2015)

נכון, מיד מתקנת 🙂
תחתכי בעובי של 1 ס”מ.
תודה ושבת שלום!

0/5 (0 Reviews)
avatar
אסתר (23:03 8.07.2015)

מאוד מאוד טעים, עכשיו הכנתי ובכלל כל מתכון שהכנתי ממך יצא טעים ונגמר יום למוחרת. תבורכי 🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:08 8.07.2015)

תודה אסתר! שמחה מאוד לשמוע 🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
אני (11:45 19.06.2015)

שאלה: אם עשיתי את הפעולה הראשונה, פיזרתי עליהם מלח והנחתי אותם לכמה דקות, האם צריך לשים מלח אחר כך ????

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:05 19.06.2015)

לא, אין צורך. הם כבר מלוחים.

0/5 (0 Reviews)
avatar
איבון (01:08 19.06.2015)

כל המתכונים ב- 10 דקות יצאו לי מוצלחים. מומלץ בחום ותודה רבה

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:58 19.06.2015)

תודה איבון, שמחה לשמוע 🙂

0/5 (0 Reviews)
לקריאת כל התגובות