שום דבר לא נמצא
    >
ספרי מתכונים ב10 דקות

במקום לטגן ומבלי להתפשר על הטעם- מתכון לחצילים אפויים בתנור בציפוי פריך 

חצילים אפויים בציפוי פריך

מצרכים (12-15 פרוסות):

חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי כ1 ס"מ

1 ביצה גדולה (טבעונים– ניתן לשים במקום 2 כפות שמן זית)

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף שמן זית/קנולה

רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור

3/4 כוס פירורי לחם

כפית גדושה תבלין מיובש של פטרוזיליה/כוסברה (לא חובה)

אופן הכנה:

-כדי להיפטר מהמרירות של החציל (לא חובה): מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים מלח משני הכיוונים עד שהן "מזיעות" ומפרישות נוזלים (כחצי שעה). שוטפים את הפרוסות ומנגבים בנייר סופג.

-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר בנדיבות.

-מערבבים בקערית ביצה, רוטב צ'ילי מתוק, כף שמן, מלח ופלפל (קערת הרטובים). בקערה אחרת מערבבים את פירורי הלחם עם תבלין מיובש (קערת היבשים).

-טובלים כל פרוסת חציל משני הצדדים בקערת הרטובים ולאחר מכן בקערת היבשים (יש להדק היטב משני הצדדים על מנת שפירורי הלחם יידבקו היטב). מניחים על נייר אפיה משומן. מרססים או מברישים כל פרוסה במעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות. הופכים בזהירות את פרוסות החצילים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.

חצילים אפויים בציפוי פריך

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ירקות צלויים במייפל
מוס שוקולד לבן

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
טלי (11:44 24.04.2020)

רק רציתי לעדכן שזה מתכון מעולה, מומלץ בחום!!!! לגזור ולשמור
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:18 24.04.2020)

תודה טלי 🙂

Avatar
שמחה (21:35 18.05.2019)

היי שבוע טוב! הכנתי את החצילים יצאו ממש טעימים האורחים התלהבו הגשתי עים רוטב צילי והתלהבו מאוד גם ממרק עוף הביתי הבאתי מתכונים.. תודה רבה ושבוע טוב ומבורך❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 18.05.2019)

שבוע טוב 🌷
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.

Avatar
פנינה (10:32 5.05.2019)

יצא טעים מאד 😊
הגשתי עם טריאקי והיה מעולה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 5.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
reizy (07:46 10.03.2019)

היי אפרת,
במקום הצ'ילי הבנתי שעלי להוסיף פפריקה, צריך להוסיף גם סוכר למתיקות מעודנת, במקום הצ'ילי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 10.03.2019)

אין צורך להוסיף גם סוכר כי הפפריקה כבר מתקתקה.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
חנה (10:29 20.12.2018)

היי 😊
חזרתי לעדכן על מתכון מדהים וטעים במיוחד כשלא רוצים לאכול מטוגן .
תודה לך יקרה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 20.12.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
רוית (11:54 23.09.2018)

הי אפרת
האם אפשר להכין מעכשיו להיום בערב?
תודה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 23.09.2018)

כן. כדי שהפריכות תשמר יש להמתין שהחצילים יתקררו לגמרי לפני שמכסים אותם כדי שהאדים לא ירככו אותם.
חג שמח 🌺

Avatar
חיה (13:56 31.08.2018)

יצא נהדר!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 31.08.2018)

תודה חיה, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
ורד (09:48 27.05.2018)

בנוסף לחצילים שהכנתי עפ"י המתכון הזה ויצאו מעולים,הכנתי "על הדרך" פרוסות קישואים עפ"י אותו מתכון.יצא נפלא!!!
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 27.05.2018)

מעולה 🙂
תודה ורד ושבוע נפלא!

Avatar
עינת (22:06 26.05.2018)

היי אפרת

מה אפשר במקום הצ'ילי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 26.05.2018)

היי עינת,
אפשר לשים כפית פפריקה מתוקה. מישהי בתגובות רשמה שהיא הוסיפה גם קצת כמון יחד עם הפפריקה ויצא לה טעים.

Avatar
מירב (23:36 26.03.2018)

הכנתי בדיוק לפי ההוראות רק עם פירורי לחם ללא גלוטן ויצא מעולה!!! פריך וטעים
תןדה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 27.03.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה מירב וחג שמח 🙂

Avatar
אביבית (11:10 2.09.2017)

מתכון מעולההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 2.09.2017)

תודה אביבית, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
נטלי (20:15 19.06.2017)

כרגיל, את אלופה. כל מתכון קולע בול והפירגונים לא מפסיקים להגיע. לאחת כמוני זה ממש הישג!
אלף תודות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:31 19.06.2017)

תודה נטלי, כיף לשמוע 🙂

Avatar
יהודית (15:05 27.11.2016)

שלום,
אפשר להקפיא אחרי האפיה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:19 27.11.2016)

אני חושבת שכן.

Avatar
רלי (21:41 1.10.2016)

שלום 🙂
אפשר לטגן במקום בתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:45 1.10.2016)

בטח 🙂 יש לשים שמן בנדיבות.
חג שמח ושנה טובה!

Avatar
מור (14:36 13.07.2016)

הכנתי היום עשיתי בלי הצ׳ילי שמתי גם פפריקה וכמון יצא סוף 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:47 13.07.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא

Avatar
אורנית (11:19 28.02.2016)

בכמה מעלות בתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:24 28.02.2016)

190 מעלות.

Avatar
שרית (14:47 4.01.2016)

נשארו לי שאריות חצילים משבת שהכנתי כמו במתכון
הוספתי רסק עגבניות ותבלינים והיה לי תוספת מצוינת לארוחה.
אין כמו האתר הזה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:00 4.01.2016)

רעיון מעולה! תודה שרית 🙂
המשך יום מקסים

Avatar
שרית (10:51 30.12.2015)

מי שלא מכינה מפסידה….מדהים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:55 30.12.2015)

תודה שרית!
יום מקסים 🙂

Avatar
ליאת (14:19 29.12.2015)

עשיתי עם פירורי לחם מתובלים. אני לא מחזיקה את הרגילים. יצא מעולה! התחסל. מאמצת להלאה תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:35 29.12.2015)

מעולה! תודה ליאת שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
מיטל (09:06 28.12.2015)

היי אפרת רציתי לשאול כמה זה 3/4 כוס במספרים? וכמה זה חצי כוס במספרים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:20 28.12.2015)

היי מיטל,
את מתכוונת לנפח כוס (מ"ל)? אם כן חצי כוס זה 120 מ"ל ושלושת רבעי כוס זה 180 מ"ל.
יום נפלא 🙂

Avatar
נוי (18:00 24.12.2015)

היי אפרת,
במידה ואין לי צ'ילי מתוק, יש תחליף אחר?
אם אני אעשה רק עם שמן זית הפירורים ידבקו באותה מידה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:50 24.12.2015)

היי נוי,
הפירורים אמורים להדבק גם בלי הצ'ילי.
אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה בשביל הטעם.
בהצלחה 😉

Avatar
דורית (16:58 21.12.2015)

היי אפרת
אוכלים חם או גר?
או גם וגם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:09 21.12.2015)

היי דורית,
אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.