זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-45 דקות
מס’ מנות: 12-15 פרוסות
סוג: פרווה
מצרכים:
חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי כ1 ס”מ
1 ביצה גדולה (טבעונים– ניתן לשים במקום 2 כפות שמן זית)
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כף שמן זית/קנולה
רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור
3/4 כוס פירורי לחם
כפית גדושה תבלין מיובש של פטרוזיליה/כוסברה (לא חובה)
אופן הכנה:
-כדי להיפטר מהמרירות של החציל (לא חובה): מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים מלח משני הכיוונים עד שהן “מזיעות” ומפרישות נוזלים (כחצי שעה). שוטפים את הפרוסות ומנגבים בנייר סופג.
-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר בנדיבות.
-מערבבים בקערית ביצה, רוטב צ’ילי מתוק, כף שמן, מלח ופלפל (קערת הרטובים). בקערה אחרת מערבבים את פירורי הלחם עם תבלין מיובש (קערת היבשים).
-טובלים כל פרוסת חציל משני הצדדים בקערת הרטובים ולאחר מכן בקערת היבשים (יש להדק היטב משני הצדדים על מנת שפירורי הלחם יידבקו היטב). מניחים על נייר אפיה משומן. מרססים או מברישים כל פרוסה במעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות.
-הופכים בזהירות את פרוסות החצילים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.
היי
זה הולך חם או קר?
עדיף חם
חוסלו… תודה על המתכונים טעימים
תודה על השיתוף!
הי אפרת
תודה על עוד מתכון טעים
חייבת לציין שהכנתי חצי כמות במחבת וחצי בתנור
והתנור יצא טעים יותר!!!!!!!!!
תודה שחזרת לשתף🙂
הי אפרת, אשמח לדעת אם ניתן לעשות עם קמח שיבולת שועל/ קמח שקדים/ קמח אורז במקום פירורי לחם? תודה!
היי
ניתן לנסות עם קמח שקדים אבל עדיף לקנות פירורי לחם ללא גלוטן אם יש רגישות לגלוטן.
היי אפרת
אם כבר יש לי פרוסות חצילים אפויות
איך אפשר לעשות את המתכון?
היי רחלי,
לא מומלץ להשתמש בחצילים אפויים למתכון.
אפרת המהממת,
תודה רבה על המתכון המושלם! שוב בזכותך אני מכינה דברים מיוחדים לחג 🙂
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
מתכון נהדר! החצילים יצאו רכים וממש טעימים
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
אפשר לעשות עם קמח מצה?
היי,
אפשר אבל התוצאה תהיה שונה.
אפשר לוותר על הרוטב צ’ילי?
היי,
אפשר לוותר על רוטב צ’ילי, ניתן להוסיף תבלינים אחרים כמו פפריקה מתוקה.
היי
ואם אפיתי כבר את החצילים, אפשר לעשות את הציפוי ולהכניס לאפיה קצרה?
אפשר, אבל הציפוי עשוי לנשור מעט ולא להידבק היטב.
וכמה זמן אפיה? ובאיזה חום?
תודה על התשובה המהירה!!
חום האפייה נשאר 190, וזמן האפייה מתקצר לכ-10 דקות מכל צד.
היי אפרת,
האם אפשר לטגן את החצילים??
כן.
בסוף אפיתי אותם
יצאא נדיר!!
כבר התחסל חצי…
תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
בוקר טוב, רוצה להכין את החצילים היום ולהגיש בשבת אפשר?
אם כן, לחמם לפני בתנור? להוציא לפני ולהגיש בטמפרטורת החדר?
תודה לך על התשובות המהירות. אתר מצוין.
היי עצמונה 🙂
אפשר להכין היום לכסות ולשמור במקרר ולהגיש בשבת
הייתי מחממת בתנור לדעתי יותר טעים אבל יש כאלו האוהבים גם בטמפ’ החדר 🙂
אכן גם לטעמי עדיף לחמם בתנור. לכמה זמן ובכמה מעלות?
תוכלי לחמם תנור ל180 מעלות ולחמם ל5-7 דק’
תודה
הכנתי וכולם התלהבו! ממש טעים וכיף להכניס הכל לתנור בפעם אחת ולא לטגן אחד- אחד
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה שירה
שאלה.
לא מקלפים את החצילים, נכון? לפי מה שאני רואה בצילום
אני לא קילפתי אבל אפשר לקלף.
שלום אפרת.
הכנתי, טעים מאד, הסתיים ב 5 דקות. הכנתי עם פירורי פנקו, וללא רוטב צ’ילי. הגשה טריאקי.
שאלה:
האם לדעתך אפשר להמיר את פירורי הלחם בקמח עדשים כתומות/ קווקר? למען הבריאות.
שמחה שיצא טעים 🙂
לא ניסיתי אבל בתור התחלה הייתי ממליצה לשלב פירורי לחם עם קמח עדשים.
רק רציתי לעדכן שזה מתכון מעולה, מומלץ בחום!!!! לגזור ולשמור
תודה רבה
תודה טלי 🙂
היי שבוע טוב! הכנתי את החצילים יצאו ממש טעימים האורחים התלהבו הגשתי עים רוטב צילי והתלהבו מאוד גם ממרק עוף הביתי הבאתי מתכונים.. תודה רבה ושבוע טוב ומבורך❤
שבוע טוב 🌷
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.
יצא טעים מאד 😊
הגשתי עם טריאקי והיה מעולה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
במקום הצ’ילי הבנתי שעלי להוסיף פפריקה, צריך להוסיף גם סוכר למתיקות מעודנת, במקום הצ’ילי?
אין צורך להוסיף גם סוכר כי הפפריקה כבר מתקתקה.
שבוע נפלא 🙂
וואו אפרת יצא מושש במקום הצ’ילי שמתי פשוט מלח פלפל ויצא מעולה
שמחה שיצא טעים 🙂
היי 😊
חזרתי לעדכן על מתכון מדהים וטעים במיוחד כשלא רוצים לאכול מטוגן .
תודה לך יקרה !!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת
האם אפשר להכין מעכשיו להיום בערב?
תודה וחג שמח
כן. כדי שהפריכות תשמר יש להמתין שהחצילים יתקררו לגמרי לפני שמכסים אותם כדי שהאדים לא ירככו אותם.
חג שמח 🌺
יצא נהדר!!!!
תודה חיה, שמחה לשמוע 🙂
בנוסף לחצילים שהכנתי עפ”י המתכון הזה ויצאו מעולים,הכנתי “על הדרך” פרוסות קישואים עפ”י אותו מתכון.יצא נפלא!!!
תודה!
מעולה 🙂
תודה ורד ושבוע נפלא!
היי אפרת
מה אפשר במקום הצ’ילי?
היי עינת,
אפשר לשים כפית פפריקה מתוקה. מישהי בתגובות רשמה שהיא הוסיפה גם קצת כמון יחד עם הפפריקה ויצא לה טעים.
הכנתי בדיוק לפי ההוראות רק עם פירורי לחם ללא גלוטן ויצא מעולה!!! פריך וטעים
תןדה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה מירב וחג שמח 🙂
מתכון מעולההה
תודה אביבית, שמחה שאהבת 🙂
כרגיל, את אלופה. כל מתכון קולע בול והפירגונים לא מפסיקים להגיע. לאחת כמוני זה ממש הישג!
אלף תודות
תודה נטלי, כיף לשמוע 🙂
שלום,
אפשר להקפיא אחרי האפיה?
תודה
אני חושבת שכן.
שלום 🙂
אפשר לטגן במקום בתנור?
בטח 🙂 יש לשים שמן בנדיבות.
חג שמח ושנה טובה!
הכנתי היום עשיתי בלי הצ׳ילי שמתי גם פפריקה וכמון יצא סוף 🙂
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא
בכמה מעלות בתנור?
190 מעלות.
נשארו לי שאריות חצילים משבת שהכנתי כמו במתכון
הוספתי רסק עגבניות ותבלינים והיה לי תוספת מצוינת לארוחה.
אין כמו האתר הזה
רעיון מעולה! תודה שרית 🙂
המשך יום מקסים
מי שלא מכינה מפסידה….מדהים!
תודה שרית!
יום מקסים 🙂
עשיתי עם פירורי לחם מתובלים. אני לא מחזיקה את הרגילים. יצא מעולה! התחסל. מאמצת להלאה תודה.
מעולה! תודה ליאת שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת רציתי לשאול כמה זה 3/4 כוס במספרים? וכמה זה חצי כוס במספרים?
היי מיטל,
את מתכוונת לנפח כוס (מ”ל)? אם כן חצי כוס זה 120 מ”ל ושלושת רבעי כוס זה 180 מ”ל.
יום נפלא 🙂
היי אפרת,
במידה ואין לי צ’ילי מתוק, יש תחליף אחר?
אם אני אעשה רק עם שמן זית הפירורים ידבקו באותה מידה?
היי נוי,
הפירורים אמורים להדבק גם בלי הצ’ילי.
אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה בשביל הטעם.
בהצלחה 😉
היי אפרת
אוכלים חם או גר?
או גם וגם?
היי דורית,
אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.