>

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-45 דקות

מס’ מנות: 12-15 פרוסות

סוג: פרווה

מצרכים:

חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי כ1 ס”מ

1 ביצה גדולה (טבעונים– ניתן לשים במקום 2 כפות שמן זית)

2 כפות רוטב צ’ילי מתוק

1 כף שמן זית/קנולה

רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור

3/4 כוס פירורי לחם

כפית גדושה תבלין מיובש של פטרוזיליה/כוסברה (לא חובה)




אופן הכנה:

-כדי להיפטר מהמרירות של החציל (לא חובה): מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים מלח משני הכיוונים עד שהן “מזיעות” ומפרישות נוזלים (כחצי שעה). שוטפים את הפרוסות ומנגבים בנייר סופג.

-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר בנדיבות.

-מערבבים בקערית ביצה, רוטב צ’ילי מתוק, כף שמן, מלח ופלפל (קערת הרטובים). בקערה אחרת מערבבים את פירורי הלחם עם תבלין מיובש (קערת היבשים).

-טובלים כל פרוסת חציל משני הצדדים בקערת הרטובים ולאחר מכן בקערת היבשים (יש להדק היטב משני הצדדים על מנת שפירורי הלחם יידבקו היטב). מניחים על נייר אפיה משומן. מרססים או מברישים כל פרוסה במעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות את פרוסות החצילים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

חצילים אפויים בציפוי פריך

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ירקות צלויים במייפלירקות צלויים במייפל
מוס שוקולד לבן מוס שוקולד לבן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רחלי (13:49 17.09.2021)

היי
ואם אפיתי כבר את החצילים, אפשר לעשות את הציפוי ולהכניס לאפיה קצרה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:00 17.09.2021)

אפשר, אבל הציפוי עשוי לנשור מעט ולא להידבק היטב.

avatar
רחלי (14:22 17.09.2021)

וכמה זמן אפיה? ובאיזה חום?
תודה על התשובה המהירה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 17.09.2021)

חום האפייה נשאר 190, וזמן האפייה מתקצר לכ-10 דקות מכל צד.

avatar
יעל מויאל (18:24 28.01.2021)

היי אפרת,
האם אפשר לטגן את החצילים??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:17 28.01.2021)

כן.

avatar
יעל מויאל (20:04 28.01.2021)

בסוף אפיתי אותם
יצאא נדיר!!
כבר התחסל חצי…
תודה רבה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 28.01.2021)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
Atzmona (10:39 10.12.2020)

בוקר טוב, רוצה להכין את החצילים היום ולהגיש בשבת אפשר?
אם כן, לחמם לפני בתנור? להוציא לפני ולהגיש בטמפרטורת החדר?
תודה לך על התשובות המהירות. אתר מצוין.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 10.12.2020)

היי עצמונה 🙂
אפשר להכין היום לכסות ולשמור במקרר ולהגיש בשבת
הייתי מחממת בתנור לדעתי יותר טעים אבל יש כאלו האוהבים גם בטמפ’ החדר 🙂

avatar
Atzmona (12:52 10.12.2020)

אכן גם לטעמי עדיף לחמם בתנור. לכמה זמן ובכמה מעלות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:48 10.12.2020)

תוכלי לחמם תנור ל180 מעלות ולחמם ל5-7 דק’

avatar
Atzmona (21:02 10.12.2020)

תודה

avatar
שירה (21:10 26.11.2020)

הכנתי וכולם התלהבו! ממש טעים וכיף להכניס הכל לתנור בפעם אחת ולא לטגן אחד- אחד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 26.11.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה שירה

avatar
מיכל (20:54 1.08.2020)

שאלה.
לא מקלפים את החצילים, נכון? לפי מה שאני רואה בצילום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:27 1.08.2020)

אני לא קילפתי אבל אפשר לקלף.

avatar
מיכל (14:49 23.07.2020)

שלום אפרת.
הכנתי, טעים מאד, הסתיים ב 5 דקות. הכנתי עם פירורי פנקו, וללא רוטב צ’ילי. הגשה טריאקי.
שאלה:
האם לדעתך אפשר להמיר את פירורי הלחם בקמח עדשים כתומות/ קווקר? למען הבריאות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:14 23.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
לא ניסיתי אבל בתור התחלה הייתי ממליצה לשלב פירורי לחם עם קמח עדשים.

avatar
טלי (11:44 24.04.2020)

רק רציתי לעדכן שזה מתכון מעולה, מומלץ בחום!!!! לגזור ולשמור
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:18 24.04.2020)

תודה טלי 🙂

avatar
שמחה (21:35 18.05.2019)

היי שבוע טוב! הכנתי את החצילים יצאו ממש טעימים האורחים התלהבו הגשתי עים רוטב צילי והתלהבו מאוד גם ממרק עוף הביתי הבאתי מתכונים.. תודה רבה ושבוע טוב ומבורך❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 18.05.2019)

שבוע טוב 🌷
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.

avatar
פנינה (10:32 5.05.2019)

יצא טעים מאד 😊
הגשתי עם טריאקי והיה מעולה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 5.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
reizy (07:46 10.03.2019)

היי אפרת,
במקום הצ’ילי הבנתי שעלי להוסיף פפריקה, צריך להוסיף גם סוכר למתיקות מעודנת, במקום הצ’ילי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 10.03.2019)

אין צורך להוסיף גם סוכר כי הפפריקה כבר מתקתקה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
רבקה (16:48 14.07.2020)

וואו אפרת יצא מושש במקום הצ’ילי שמתי פשוט מלח פלפל ויצא מעולה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 14.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
חנה (10:29 20.12.2018)

היי 😊
חזרתי לעדכן על מתכון מדהים וטעים במיוחד כשלא רוצים לאכול מטוגן .
תודה לך יקרה !!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 20.12.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
רוית (11:54 23.09.2018)

הי אפרת
האם אפשר להכין מעכשיו להיום בערב?
תודה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 23.09.2018)

כן. כדי שהפריכות תשמר יש להמתין שהחצילים יתקררו לגמרי לפני שמכסים אותם כדי שהאדים לא ירככו אותם.
חג שמח 🌺

avatar
חיה (13:56 31.08.2018)

יצא נהדר!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 31.08.2018)

תודה חיה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
ורד (09:48 27.05.2018)

בנוסף לחצילים שהכנתי עפ”י המתכון הזה ויצאו מעולים,הכנתי “על הדרך” פרוסות קישואים עפ”י אותו מתכון.יצא נפלא!!!
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 27.05.2018)

מעולה 🙂
תודה ורד ושבוע נפלא!

avatar
עינת (22:06 26.05.2018)

היי אפרת

מה אפשר במקום הצ’ילי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 26.05.2018)

היי עינת,
אפשר לשים כפית פפריקה מתוקה. מישהי בתגובות רשמה שהיא הוסיפה גם קצת כמון יחד עם הפפריקה ויצא לה טעים.

avatar
מירב (23:36 26.03.2018)

הכנתי בדיוק לפי ההוראות רק עם פירורי לחם ללא גלוטן ויצא מעולה!!! פריך וטעים
תןדה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 27.03.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה מירב וחג שמח 🙂

avatar
אביבית (11:10 2.09.2017)

מתכון מעולההה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 2.09.2017)

תודה אביבית, שמחה שאהבת 🙂

avatar
נטלי (20:15 19.06.2017)

כרגיל, את אלופה. כל מתכון קולע בול והפירגונים לא מפסיקים להגיע. לאחת כמוני זה ממש הישג!
אלף תודות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:31 19.06.2017)

תודה נטלי, כיף לשמוע 🙂

avatar
יהודית (15:05 27.11.2016)

שלום,
אפשר להקפיא אחרי האפיה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 27.11.2016)

אני חושבת שכן.

avatar
רלי (21:41 1.10.2016)

שלום 🙂
אפשר לטגן במקום בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:45 1.10.2016)

בטח 🙂 יש לשים שמן בנדיבות.
חג שמח ושנה טובה!

avatar
מור (14:36 13.07.2016)

הכנתי היום עשיתי בלי הצ׳ילי שמתי גם פפריקה וכמון יצא סוף 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:47 13.07.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא

avatar
אורנית (11:19 28.02.2016)

בכמה מעלות בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 28.02.2016)

190 מעלות.

avatar
שרית (14:47 4.01.2016)

נשארו לי שאריות חצילים משבת שהכנתי כמו במתכון
הוספתי רסק עגבניות ותבלינים והיה לי תוספת מצוינת לארוחה.
אין כמו האתר הזה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 4.01.2016)

רעיון מעולה! תודה שרית 🙂
המשך יום מקסים

avatar
שרית (10:51 30.12.2015)

מי שלא מכינה מפסידה….מדהים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:55 30.12.2015)

תודה שרית!
יום מקסים 🙂

avatar
ליאת (14:19 29.12.2015)

עשיתי עם פירורי לחם מתובלים. אני לא מחזיקה את הרגילים. יצא מעולה! התחסל. מאמצת להלאה תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:35 29.12.2015)

מעולה! תודה ליאת שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מיטל (09:06 28.12.2015)

היי אפרת רציתי לשאול כמה זה 3/4 כוס במספרים? וכמה זה חצי כוס במספרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:20 28.12.2015)

היי מיטל,
את מתכוונת לנפח כוס (מ”ל)? אם כן חצי כוס זה 120 מ”ל ושלושת רבעי כוס זה 180 מ”ל.
יום נפלא 🙂

avatar
נוי (18:00 24.12.2015)

היי אפרת,
במידה ואין לי צ’ילי מתוק, יש תחליף אחר?
אם אני אעשה רק עם שמן זית הפירורים ידבקו באותה מידה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:50 24.12.2015)

היי נוי,
הפירורים אמורים להדבק גם בלי הצ’ילי.
אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה בשביל הטעם.
בהצלחה 😉

avatar
דורית (16:58 21.12.2015)

היי אפרת
אוכלים חם או גר?
או גם וגם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 21.12.2015)

היי דורית,
אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות