שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-45 דקות

מס’ מנות: 12-15 פרוסות

סוג: פרווה

מצרכים:

חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי כ1 ס”מ

1 ביצה גדולה (טבעונים– ניתן לשים במקום 2 כפות שמן זית)

2 כפות רוטב צ’ילי מתוק

1 כף שמן זית/קנולה

רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור

3/4 כוס פירורי לחם

כפית גדושה תבלין מיובש של פטרוזיליה/כוסברה (לא חובה)




אופן הכנה:

-כדי להיפטר מהמרירות של החציל (לא חובה): מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים מלח משני הכיוונים עד שהן “מזיעות” ומפרישות נוזלים (כחצי שעה). שוטפים את הפרוסות ומנגבים בנייר סופג.

-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר בנדיבות.

-מערבבים בקערית ביצה, רוטב צ’ילי מתוק, כף שמן, מלח ופלפל (קערת הרטובים). בקערה אחרת מערבבים את פירורי הלחם עם תבלין מיובש (קערת היבשים).

-טובלים כל פרוסת חציל משני הצדדים בקערת הרטובים ולאחר מכן בקערת היבשים (יש להדק היטב משני הצדדים על מנת שפירורי הלחם יידבקו היטב). מניחים על נייר אפיה משומן. מרססים או מברישים כל פרוסה במעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות את פרוסות החצילים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

חצילים אפויים בציפוי פריך

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ירקות צלויים במייפל
מוס שוקולד לבן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יעל מויאל (18:24 28.01.2021)

היי אפרת,
האם אפשר לטגן את החצילים??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:17 28.01.2021)

כן.

יעל מויאל (20:04 28.01.2021)

בסוף אפיתי אותם
יצאא נדיר!!
כבר התחסל חצי…
תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 28.01.2021)

שמחה לשמוע 🙂

Atzmona (10:39 10.12.2020)

בוקר טוב, רוצה להכין את החצילים היום ולהגיש בשבת אפשר?
אם כן, לחמם לפני בתנור? להוציא לפני ולהגיש בטמפרטורת החדר?
תודה לך על התשובות המהירות. אתר מצוין.

מתכונים ב-10 דקות (12:20 10.12.2020)

היי עצמונה 🙂
אפשר להכין היום לכסות ולשמור במקרר ולהגיש בשבת
הייתי מחממת בתנור לדעתי יותר טעים אבל יש כאלו האוהבים גם בטמפ’ החדר 🙂

Atzmona (12:52 10.12.2020)

אכן גם לטעמי עדיף לחמם בתנור. לכמה זמן ובכמה מעלות?

מתכונים ב-10 דקות (14:48 10.12.2020)

תוכלי לחמם תנור ל180 מעלות ולחמם ל5-7 דק’

Atzmona (21:02 10.12.2020)

תודה

שירה (21:10 26.11.2020)

הכנתי וכולם התלהבו! ממש טעים וכיף להכניס הכל לתנור בפעם אחת ולא לטגן אחד- אחד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 26.11.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה שירה

מיכל (20:54 1.08.2020)

שאלה.
לא מקלפים את החצילים, נכון? לפי מה שאני רואה בצילום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:27 1.08.2020)

אני לא קילפתי אבל אפשר לקלף.

מיכל (14:49 23.07.2020)

שלום אפרת.
הכנתי, טעים מאד, הסתיים ב 5 דקות. הכנתי עם פירורי פנקו, וללא רוטב צ’ילי. הגשה טריאקי.
שאלה:
האם לדעתך אפשר להמיר את פירורי הלחם בקמח עדשים כתומות/ קווקר? למען הבריאות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:14 23.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
לא ניסיתי אבל בתור התחלה הייתי ממליצה לשלב פירורי לחם עם קמח עדשים.

טלי (11:44 24.04.2020)

רק רציתי לעדכן שזה מתכון מעולה, מומלץ בחום!!!! לגזור ולשמור
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:18 24.04.2020)

תודה טלי 🙂

שמחה (21:35 18.05.2019)

היי שבוע טוב! הכנתי את החצילים יצאו ממש טעימים האורחים התלהבו הגשתי עים רוטב צילי והתלהבו מאוד גם ממרק עוף הביתי הבאתי מתכונים.. תודה רבה ושבוע טוב ומבורך❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 18.05.2019)

שבוע טוב 🌷
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.

פנינה (10:32 5.05.2019)

יצא טעים מאד 😊
הגשתי עם טריאקי והיה מעולה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 5.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

reizy (07:46 10.03.2019)

היי אפרת,
במקום הצ’ילי הבנתי שעלי להוסיף פפריקה, צריך להוסיף גם סוכר למתיקות מעודנת, במקום הצ’ילי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 10.03.2019)

אין צורך להוסיף גם סוכר כי הפפריקה כבר מתקתקה.
שבוע נפלא 🙂

רבקה (16:48 14.07.2020)

וואו אפרת יצא מושש במקום הצ’ילי שמתי פשוט מלח פלפל ויצא מעולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 14.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

חנה (10:29 20.12.2018)

היי 😊
חזרתי לעדכן על מתכון מדהים וטעים במיוחד כשלא רוצים לאכול מטוגן .
תודה לך יקרה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 20.12.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

רוית (11:54 23.09.2018)

הי אפרת
האם אפשר להכין מעכשיו להיום בערב?
תודה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 23.09.2018)

כן. כדי שהפריכות תשמר יש להמתין שהחצילים יתקררו לגמרי לפני שמכסים אותם כדי שהאדים לא ירככו אותם.
חג שמח 🌺

חיה (13:56 31.08.2018)

יצא נהדר!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 31.08.2018)

תודה חיה, שמחה לשמוע 🙂

ורד (09:48 27.05.2018)

בנוסף לחצילים שהכנתי עפ”י המתכון הזה ויצאו מעולים,הכנתי “על הדרך” פרוסות קישואים עפ”י אותו מתכון.יצא נפלא!!!
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 27.05.2018)

מעולה 🙂
תודה ורד ושבוע נפלא!

עינת (22:06 26.05.2018)

היי אפרת

מה אפשר במקום הצ’ילי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 26.05.2018)

היי עינת,
אפשר לשים כפית פפריקה מתוקה. מישהי בתגובות רשמה שהיא הוסיפה גם קצת כמון יחד עם הפפריקה ויצא לה טעים.

מירב (23:36 26.03.2018)

הכנתי בדיוק לפי ההוראות רק עם פירורי לחם ללא גלוטן ויצא מעולה!!! פריך וטעים
תןדה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 27.03.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה מירב וחג שמח 🙂

אביבית (11:10 2.09.2017)

מתכון מעולההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 2.09.2017)

תודה אביבית, שמחה שאהבת 🙂

נטלי (20:15 19.06.2017)

כרגיל, את אלופה. כל מתכון קולע בול והפירגונים לא מפסיקים להגיע. לאחת כמוני זה ממש הישג!
אלף תודות

מתכונים ב-10 דקות (21:31 19.06.2017)

תודה נטלי, כיף לשמוע 🙂

יהודית (15:05 27.11.2016)

שלום,
אפשר להקפיא אחרי האפיה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:19 27.11.2016)

אני חושבת שכן.

רלי (21:41 1.10.2016)

שלום 🙂
אפשר לטגן במקום בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (21:45 1.10.2016)

בטח 🙂 יש לשים שמן בנדיבות.
חג שמח ושנה טובה!

מור (14:36 13.07.2016)

הכנתי היום עשיתי בלי הצ׳ילי שמתי גם פפריקה וכמון יצא סוף 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:47 13.07.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא

אורנית (11:19 28.02.2016)

בכמה מעלות בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (11:24 28.02.2016)

190 מעלות.

שרית (14:47 4.01.2016)

נשארו לי שאריות חצילים משבת שהכנתי כמו במתכון
הוספתי רסק עגבניות ותבלינים והיה לי תוספת מצוינת לארוחה.
אין כמו האתר הזה

מתכונים ב-10 דקות (15:00 4.01.2016)

רעיון מעולה! תודה שרית 🙂
המשך יום מקסים

שרית (10:51 30.12.2015)

מי שלא מכינה מפסידה….מדהים!

מתכונים ב-10 דקות (10:55 30.12.2015)

תודה שרית!
יום מקסים 🙂

ליאת (14:19 29.12.2015)

עשיתי עם פירורי לחם מתובלים. אני לא מחזיקה את הרגילים. יצא מעולה! התחסל. מאמצת להלאה תודה.

מתכונים ב-10 דקות (15:35 29.12.2015)

מעולה! תודה ליאת שחזרת לעדכן 🙂

מיטל (09:06 28.12.2015)

היי אפרת רציתי לשאול כמה זה 3/4 כוס במספרים? וכמה זה חצי כוס במספרים?

מתכונים ב-10 דקות (10:20 28.12.2015)

היי מיטל,
את מתכוונת לנפח כוס (מ”ל)? אם כן חצי כוס זה 120 מ”ל ושלושת רבעי כוס זה 180 מ”ל.
יום נפלא 🙂

נוי (18:00 24.12.2015)

היי אפרת,
במידה ואין לי צ’ילי מתוק, יש תחליף אחר?
אם אני אעשה רק עם שמן זית הפירורים ידבקו באותה מידה?

מתכונים ב-10 דקות (18:50 24.12.2015)

היי נוי,
הפירורים אמורים להדבק גם בלי הצ’ילי.
אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה בשביל הטעם.
בהצלחה 😉

דורית (16:58 21.12.2015)

היי אפרת
אוכלים חם או גר?
או גם וגם?

מתכונים ב-10 דקות (17:09 21.12.2015)

היי דורית,
אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.