שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

ריבועי בצק פריכים וממכרים עם ריבה ופירורי קראמבל (ללא מרגרינה)

חיתוכיות ריבה ופירורים

מצרכים (כ-25 עוגיות):

לתחתית:

2 כוסות (280 ג')  קמח לבן

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

שקית (10 ג') סוכר וניל

כף (12.5 ג') סוכר

1 ביצה גדולה

חצי כוס (80 מ"ל) שמן

2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)

למילוי:  כוס ריבה בטעם שאוהבים

לקראמבל: ¾ כוס קמח לבן, חצי כוס אגוזים טחונים, 2 כפות סוכר, רבע כוס שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 22X31.

-מערבבים את כל חומרי התחתית עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מים בהדרגה ולפי מידת הצורך). מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומכניסים לתנור החם. 

-בינתיים מערבבים את חומרי הקראמבל עד לקבלת תערובת פירורית.

-לאחר 12 דקות מוציאים את הבצק מהתנור (משאירים את התנור דולק ומכוונים ל-170 מעלות). 

-מצננים מעט את הבצק ומורחים בנדיבות מעל ריבה. מפזרים את הפירורים באופן אחיד ומחזירים לתנור החם (170 מעלות). אופים במשך 22-25 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.

-מוציאים ומניחים בצד לקירור מוחלט. לאחר מכן חותכים לריבועים בגודל 3-4 ס"מ.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סטייק פרגית במחבת
מרק צח

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
אביגיל (20:19 20.05.2020)

איך שומרים על הטריות של העוגיות? הקפאה / קירור / בחוץ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:38 20.05.2020)

אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש (במקום מוצל וקריר יחסית)

Avatar
אודליה (23:10 19.05.2020)

היי אפרת, הכנתי היום ויצא מאוד טעים! רק שהסתבכתי קצת עם הקראמבל – יצא סמיך ודביק מדי ולא פירורי בהתחלה ונאלצתי להוסיף הרבה יותר קמח. השתמשתי בכל המתכון בקמח כוסמין מלא ושמתי 3 כפות מים. את חושבת שזה בגלל סוג הקמח? בכל זאת יצא מעולה בסוף! טעמנו קצת והשאר מחכה במקפיא לשבת קודש 🙂 תודה רבה ולילה טוב 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:37 20.05.2020)

כן, קמח כוסמין מצריך פחות נוזלים 🙂

Avatar
Ester Twena (18:01 13.05.2020)

עשיתי עכשיו, יצא נהדר!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 13.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
נועה (15:26 8.05.2020)

היי, האם אפשר להחליף את הקמח לבן בקמח תופח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:32 8.05.2020)

פחות מומלץ כי יכול להיות שזה ייצא פחות פריך.

Avatar
יונית (21:47 7.05.2020)

תודה..מתכון מעולה
אפשר לשמור במקרר?

Avatar
יונית (21:45 7.05.2020)

היי..תודה על מתכון מעולה…
רציתי לדעת אם אפשר לשמור במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 7.05.2020)

מהמם 😍
אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש (אין צורך לשמור בקירור).

Avatar
אדוה (22:19 15.04.2020)

האם ניתן לפורר ביסקוויטים מעל, במקום פירורי הקראמבל? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 15.04.2020)

אני חושבת שכן למרות שיותר טעים עם פירורי הקראמבל.

Avatar
לירון (14:27 15.04.2020)

אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן אז כמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 15.04.2020)

כן. 100 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר.

Avatar
שני (04:07 3.04.2020)

היי רציתי לדעת אם סוכר וניל זה הכרחי במידה ואין ואם אפשרי להחליף את הריבה בממרח אחר כמו שוקולד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 3.04.2020)

במקום שקית סוכר וניל אפשר להוסיף כף שטוחה סוכר.
אפשר לשים ממרח שוקולד.

Avatar
הודיה (17:27 30.03.2020)

האם אפשר להחליף במתכוני עוגיות חמאה בשמן? ואם כן, איך? תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:01 30.03.2020)

בגדול אפשר להמיר את החמאה בשמן ביחס שעל כל 50 גרם חמאה שמים רבע כוס שמן (100 גרם חמאה = חצי כוס שמן).
העניין הוא שזה משנה את המרקם. עם חמאה העוגיות יוצאות יותר פריכות ועם שמן הן יוצאות קשות יותר.

Avatar
עדה (23:34 27.03.2020)

חיתוכיות ריבה עם פירורים יצא מעולה, פשוט פשוט וטעים, מתאים לקפה של הבוקר, תודה רבה על המתכון.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:35 28.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדה

Avatar
אלה (09:03 27.03.2020)

בוקר טוב. מה המרקם של העוגיות המוכנות? הן יוצאות פריכות ממש או נימוחות יותר רכות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 27.03.2020)

מרקם שהוא בין פריך לנימוח.

Avatar
כבי (11:04 8.03.2020)

יצא מושלם- קל להכנה וטעים מאד.
הכנתי כמות כפולה
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 8.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.

Avatar
חן (09:30 4.03.2020)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה הזו פעמיים..בפעם הראשונה יצא מושלם..
אבל בפעם השנייה התחתית יצאה שומנית מאד ואפילו בתנור זה לא יסתדר…
עשיתי בדיוק לפי הכמויות…
מה יכולה להיות הטעות?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:09 4.03.2020)

היי חן,
אולי השתמשת הפעם בתבנית קטנה יותר או בכוס שונה?

Avatar
חן (14:17 6.03.2020)

את האמת עשיתי אותה בתבנית מאפינס מסיליקון. .
אבל גם לפני ששמתי את הבצק הוא היה שומני מאד למרות שהוספתי עוד קמח…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 6.03.2020)

מוזר. פעם הבאה נסי לשים פחות שמן, נגיד כשליש כוס.

Avatar
תמר (20:39 20.02.2020)

אני צריכה דחוףף תשובה:
אם אני מכינה בתבנית בינונית רגילה (ח\"פ) מה הכמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 20.02.2020)

אני חושבת שכדאי להכין את הכמויות האלה:
תחתית:
2.5 כוסות קמח לבן
שני שליש כפית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
כף ושליש סוכר
1 ביצה גדולה
שני שליש כוס שמן
2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)
למילוי: כוס ורבע ריבה בטעם שאוהבים
לקראמבל: כוס קמח לבן, שני שליש כוס אגוזים טחונים, 2 כפות סוכר, שליש כוס שמן

Avatar
תמר (21:45 20.02.2020)

יאא איזה מאמי תודה על התשובה המהירה, כבר הכנתי פעם אחת את העוגה היא מהממת כמו כל המתכונים שלך!
אגב.. תראי את התאריך והשעה של התשובה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 20.02.2020)

עכשיו אני רואה, מגניב 🙂

Avatar
לבנת רווח (10:23 12.02.2020)

שלום אפרת,
כמה זמן אפשר לשמור בהקפאה?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:44 12.02.2020)

לדעתי עד שבועיים. אח"כ כבר הטעם יפגע.

Avatar
גליוש (10:29 4.02.2020)

הי אפרת
ניתן להחליף את הריבה בממרח תמרים ?
תודה על מתכונים מושלמים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 4.02.2020)

כן אפשר.

Avatar
שרה (22:29 27.01.2020)

אפרת יקרה!
אינסוף תודות על המתכונים המושלמים שלך,
הכנתי ויצא פשוט טעים!!!!
שאלה קטנה,
איפה לאחסן את העוגיות ולכמה זמן,
שוב תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 28.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לאחסן בקופסה סגורה על השיש במשך כ-5 ימים, אולי קצת יותר.

Avatar
רונית (23:03 10.01.2020)

הבת שלי אלרגית לאגוזים. מה אפשר לשים בקרמבל כתחליף לחצי כוס אגטזים טחונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 11.01.2020)

אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף רבע כוס קמח.

Avatar
רונית (23:31 12.01.2020)

תודה 🙂 האם אפשר חצי כוס שקדים טחונים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 13.01.2020)

כן.

Avatar
גל (15:54 3.01.2020)

כמו תמיד, מתכונים מושלמים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 3.01.2020)

נראה מעולה!
תודה גל 🌺

Avatar
ליזה (19:37 30.12.2019)

היי אפרת,
איך יודעים עם יש צורך במים רשמת בין 2 ל4 להתחיל עם כמות מסויימת? ניתן להחליף במיץ תפוזים
איך הבצק אמור לצאת?
תודה🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 30.12.2019)

כן, תתחילי בכף אחת ותוסיפי כל פעם כף, לפי הצורך, עד לקבלת מרקם אחיד ונוח לעבודה.
אפשר להחליף במיץ תפוזים.

Avatar
פנינה (11:39 27.12.2019)

הכנתי את העוגה עם קמח חיטה 80%, מייפל במקום סוכר, שקדים טחונים
וריבת פרי ללא תוספת סוכר- יצא ממש טעים- זו הפעם השלישית שאני מכינה:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 27.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה פנינה

Avatar
ליזה (12:50 16.12.2019)

היי אפרת,
כוסמין לבן אפשרי ללא שינויים?
תודה🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 16.12.2019)

כן.

Avatar
יהודית (18:19 15.12.2019)

יצא נפלא!! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 15.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יהודית

Avatar
נחמה (17:17 12.12.2019)

שתי התבניות נחטפו ולא נשאר פירור!
קל וכיפי!!!
תודות! ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 12.12.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ושבת שלום

Avatar
אלייה (20:25 11.12.2019)

ערב טוב !

איזה סוג של אגוזים טחונים יש להוסיף לקראמבל ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 11.12.2019)

אגוזי מלך.

Avatar
lil (19:02 10.12.2019)

מעולה
השתמשתי בריבת תות שדה מתוצרת עצמית.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 10.12.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
רבקה (18:48 10.12.2019)

אחלה מתכון…
ממליצה בחום….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 10.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה רבקה

Avatar
ahuva (19:07 9.12.2019)

לאפרת שלום
אני נהנית מאוד מכל המתכונים המעולים, הם קלים ומהירים. על אף שכיון שאסור לי סוכר אני מחליפה אותו בסוכרלוז, זה יוצא ממש
טעים כמו עוגות ועוגיות רגילות. תודה תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 9.12.2019)

תודה אהובה, שמחה לשמוע ❤️

Avatar
תמר (19:38 8.12.2019)

מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 8.12.2019)

נראה מעולה 😍
תודה תמר

Avatar
רעות (10:46 4.12.2019)

הי אפרת,
חיפשתי בנרות מתכון של חיתוכיות ללא חמאה 🙂
ראיתי אחת התגובות שניתן להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס.
האם מדובר על אותה הכמות (חצי כוס לתחתית ורבע כוס לקראמבל)?
בגלל מצב הצבירה של שמן הקוקוס אשמח אם תוכלי לרשום את הכמות בכפות?

תודה מראש,
רעות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 4.12.2019)

היי רעות,
אפשר לשים שמן קוקוס במצבו הנוזלי באותה כמות פחות כף (חצי כוס פחות כף לתחתית ורבע כוס פחות כף לקראמבל).
אם השמן נוזלי יהיה לך יותר נוח למדוד בכוס (יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
אם השמן מוצק אז יש לשים 5 כפות לתחתית ו2 כפות מלאות לקראמבל.

Avatar
טל (21:53 3.12.2019)

קודם כל תודה על המתכונים שכתובים בצורה ברורה ןמחומרים זמינים.
תמיד שאני מחפשת מתכון בכל הרשת, מגיעה בסוף לכאן…

אם אני יחליף את הריבה בממרח שוקולד זה יצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 4.12.2019)

כן 🙂

Avatar
נחמה (15:59 1.12.2019)

אפרת תודה על המתכונים הנפלאים אחד אחד! תמיד מציצה לראות מה חדש…
במתכון הזה צריך מיקסר או להכין את הבצק ביד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 1.12.2019)

אין צורך במיקסר. אפשר לערבב ידנית.

Avatar
דגנית (15:47 1.12.2019)

האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן וכמות בבקשה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 1.12.2019)

היי דגנית,
אולי אפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל באותה כמות (לא ניסיתי).

Avatar
כלנית (10:34 30.11.2019)

היי אפרת
אפשר לנסות מילוי אחר, כמו תמרים או תערובת פרג? תודה כלנית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 30.11.2019)

כן אפשר.

Avatar
מירי (16:34 28.11.2019)

אפשר לוותר על האגוזים מעל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 28.11.2019)

אפשר. שימי במקום עוד רבע כוס קמח.

Avatar
ציפי (13:39 28.11.2019)

שלום אפרת היקרה!
תודה על המתכונים המוצלחיםםםם
רציתי לשאול האם לדעתך כדאי להחליף את השמן בשמן קוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 28.11.2019)

אפשר, למה לא 🙂

Avatar
רחלי (10:45 28.11.2019)

לגבי מה שרשמת הוראות לעוגה בחושה
6. בסוף מוסיפים תוספות כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים, פירות יבשים וזאת לאחר שקימחנו אותם בקמח או קורנפלור (כדי שלא יישקעו). גם כאן הערבוב קצר וקליל.
מה כוונתך "לאחר שקימחנו"?
לא הבנתי את ההסבר הזה בהוראות
כיצד מוסיפים את תוספות בלי שישקעו? מה זה נקרא לקמח אותם?
תודה רבה על הכלל
את מדהימה
רחלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 28.11.2019)

היי רחלי,
הכוונה לפדר אותם בקמח. לערבב אותם בקערית עם כפית קמח ולסנן מעט משאריות קמח.

Avatar
רבקה יצחקי (09:44 28.11.2019)

האם אפשר להוסיף תפוחי עץ לחיתןכיות .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 28.11.2019)

אפשר להוסיף 1-2 תפוחים מגורדים סחוטים מנוזלים.

Avatar
מלי (09:35 28.11.2019)

אם אשתמש בקמח מלא או כוסמין ובסוכר חום זה יצא טעים?
פשוט אני משתדלת כמה שפחות לאכול קמח לבן סוכר.(למרות שהריבה מתוקה…יש אופציות אחרות במקום?)
תודה רבה!
האתר שלך מעווולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 28.11.2019)

היי מלי,
אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא עם חצי כמות קמח כוסמין לבן.
אפשר להשתמש בסוכר חום רק קחי בחשבון שהוא קצת יותר גרגירי ולפעמים מורגש בבצק גם לאחר אפיה.
כדאי להשתמש בריבה שהיא 100% פרי ללא תוספת סוכר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.