זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 34-37 דקות
מס’ מנות: 25 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
לתחתית:
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
שקית (10 ג’) סוכר וניל
כף (12.5 ג’) סוכר
1 ביצה גדולה
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)
למילוי: כוס ריבה בטעם שאוהבים
לקראמבל: ¾ כוס קמח לבן, חצי כוס אגוזים טחונים, 2 כפות סוכר, רבע כוס שמן
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 22X31.
-מערבבים את כל חומרי התחתית עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מים בהדרגה ולפי מידת הצורך). מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומכניסים לתנור החם.
-בינתיים מערבבים את חומרי הקראמבל עד לקבלת תערובת פירורית.
-לאחר 12 דקות מוציאים את הבצק מהתנור (משאירים את התנור דולק ומכוונים ל-170 מעלות).
-מצננים מעט את הבצק ומורחים בנדיבות מעל ריבה. מפזרים את הפירורים באופן אחיד ומחזירים לתנור החם (170 מעלות). אופים במשך 22-25 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.
-מוציאים ומניחים בצד לקירור מוחלט. לאחר מכן חותכים לריבועים בגודל 3-4 ס”מ.
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
יש לי ביצים לארג’. כמה לשים?
שימי 2 ביצים ויכול להיות שלא תצטרכי לשים מים
כמה חמאה צריך לבצק ולקראמבל?מה זמן אפייה של הבצק ושל העוגה עם הריבה והקראמבל? לא הבנתי למה התכוונת
בתחתית 150 גרם
בקראמבל 50 גרם
זמן אפיה של התחתית -10 דקות
זמן אפיה של הקראמבל – 18-20 דקות
אפרת המקסימה!מה כמות החומרים לתבנית בגודל 3 אינגליש?מכינה עם חמאה במקום שמן.האם להמיס במיקרו ואז לערבב?מה זמן אפייה?תודה!
לתחתית:
3 כוסות (420 ג’) קמח לבן
3/4 כפית אבקת אפיה
שקית וחצי (15 ג’) סוכר וניל
כף וחצי סוכר
2 ביצים M
3/4 כוס שמן
3-6 כפות מים (להוסיף בהדרגה)
למילוי: כוס וחצי ריבה בטעם שאוהבים
לקראמבל: כוס + כף גדושה קמח לבן, 3/4 כוס אגוזים טחונים, 3 כפות סוכר, שליש כוס שמן
אם את שמה חמאה אז יש להמיס אותה לפני.
זמן אפיה – 10 דקות תחתית + 18-20 דקות.
אפרת המקסימה!רוצה להכין עם מחמאה במקום שמן. מה הכמות לבצק ולקראמבל?
לקראמבל 50 גרם
לבצק 100 גרם
יצא מושלםם
טעים מאד
תודה לך🙏
תודה לך על השיתוף❤️
אפשר שוקולד למריחה או קקאו סוכר במקום ריבה?
כן. עדיף ממרח שוקולד
הי אפרת האלופה! יש אפשרות לשים בקראמבל קמח ולוותר על האגוזים הטחונים? אין לי…
תודה!
אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף רבע כוס קמח.
שמתי כבר את הבצק בתבנית ושכחתי לשים את הבצק בתנור וכבר שמתי את הריבה… זה יהרוס?
ראיתי עכשיו. איך יצא?
בסוף הורדתי כמה שאני יכולה את הריבה והכנסתי לתנור ואח״כ מרחתי את שאר הריבה ופיזרתי את הפירורים… אבל יצא מעולה! התחסל!
יופי שמחה שהסתדרת.
והכי חשוב שיצא טעים:)
הי, אם אני מכינה ביום ראשון ורוצה שיהיה לשבת, אפשר להקפיא? זה נשמר טוב?
וגם, אני רוצה להכין בתבנית חדפ גדולה 25*33 ויש לי רק ביצים xl, אפשר לשים אחת במקום שתי m? או עדיף שתיים? ביחס לכמויות שמופיעות פה באחת התמונות לגודל הזה של התבנית…
כן אפשר להקפיא.
אפשר להתחיל בביצה אחת. אם התערובת פירורית/יבשה תוסיפי ביצה נוספת.
הכנתי את החלק העליון עם קמח 80% וקמח שקדים.
ויש מצב שלא היה ממש חצי כוס ריבה, כנראה פחות (לקחתי שאריות ריבה מהמקרר)
יצאה תערובת פירורית, ואחרי האפיה זה לא ממש התגבש ויצא קצת חולי.
אני תוהה למה זה קרה? אולי כי שכבת הריבה לא עבה מספיק? אולי התערובת השתנתה בגלל השינוי הקל ברכיבים?
היי אופירה,
כנראה שזה בגלל השינוי ברכיבים.
תודה על המענה. ננסה שוב והפעם נצמד לרכיבים המקוריים.
בכל אופן, לא משאר פירור מהעוגה גם במתכונת שהשתבשה מעט 😄
אני אוהבת מאוד את האתר שלך, המתכונים הפשוטים להכנה. תמיד שאני מחפשת מתכון – לכאן אני נכנסת לפני כולם. בגלל הפשטות, המענה שלך והתגובות של הגולשים שניתן ללמוד מהם המון. תודה
תודה אופירה💗
בטי
היי בטי,
לא בטוחה כמה זה מתאים. אולי זה יפגע בפריכות העוגיות.
האוכמניות הקפואות יותר מתאימות לעוגה – עוגת פירות יער.
שלום אפרת, 1. ריבה פשוטה או קונפיטורה?
2. את יודעת למה ריבה פשוטה היא גוש אחד וקשה למרוח אותו בעוגות?
תודה רבה ושבת שלום
היי
אפשר ריבה פשוטה(:
מרקם הריבה תלוי באיכותה- ריבה איכותית לא תהיה קשה מדי.
הי
תודה על האתר המדהים משתמשת בו המון
זו עוגה מנצחת
הכנתי עכשיו בפעם המי יודע כמה לשמחת תורה
יצא מושלם כרגיל:)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי יצא ממש טעים אך בצק התחתית יצא יבש וקשה. האם כך צריך להיות? וגם הם יוצאות מאוד נמוכות.. השתמשתי בכוס בינלאומית 236 מ”ל. בנוסף בקמח כוסמין 80%. תודה וחתימה טובה
היי
אלו חיתוכיות- הן אמורות לצאת נמוכות.
יכול להיות שהיה צריך לאפות קצת פחות.
מצוין שאת משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל.
היי אפרת
יש לי קונפיטורת תות שדה, זה מתאים להשתמש בזה?
כן(:
הכנתי היום ויצא פשוט וואוו! הקפאתי כדי שיישאר משהו לשבת 🙂 תודה רבה אפרת ולילה טוב 🙂
שמחה כל כך שיצא מוצלח😊
תודה על השיתוף🩷
יצא טעים להפליא, כמו כל המתכונים שלך. במקום אגוזים שמתי שקדים.
תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
וואו איזה מתכון מנצח!! יצא לי מושלם
איזה כיף לשמוע🥰
יצא מעולה, תוספת הולמת לקפה קר או חם ואפשר לגוון עם ריבה בטעמים שונים. נחמד ומהנה להכין עם ילדים. בן ה – 4 שמח מאוד להיות הסו שף ומחכה כבר לנסות המאפה הבא. תודה, תודה, תודה 🙂
איזה כיף שאהבתם את המתכון ונהניתם מההכנה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת היקרה
רציתי לשאול מה עדיף לדעתך מבחינת הטעם, להכין עם שמן או חמאה. הרבה יותר קל מן הסתם לעבוד עם שמן מאשר חמאה, אך האם יש ערך מוסף במרקם/טעם לחמאה?
היי,
החמאה נותנת טעם חמאתי יותר ומרקם קצת יותר נימוח. השמן נותן יותר פריכות.
האם אפשר במקום ריבה למקוח ריבת חלב?
בטח, אפשר(:
הכנתי עכשיו יצא מוששש תודה אפרת!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊
הי אפרת,
קודם כל המתכונים נהדרים!
שאלה-הבצק של התחתית נררה טוב, אבל למה הוא מתפורר? לא ככ יצא בצק אחיד ..עשיתי בדיוק לפי מה שרשמת..
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)? השתמשת בביצה גדולה?
יכול להיות גם שהיה צריך להוסיף עוד קצת מים.
האם אפשר בקראמבל להוסיף נגיעות של טחינה?!
מה הכוונה נגיעות טחינה?
אם התכוונת לזלף מעט טחינה מעל- אפשר אם אוהבים(:
אני מאוהבת באתר שלך!!
עושה הכל מהכל ממנו ותמיד יוצא שלימות!
אורז, קציצות, עוף, עוגיות ועוגות.
איזה כיף שיש אתר כזה, פשוט, ברור וטעיםםםם!
תודה לך❤
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
תודה אפרת מתכון פשוט מושלם וטעים!!
איך לשמור? במקרר? בחוץ?
תודה מראש (:
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר לשמור בקופסה אטומה על השיש למשך כ-3-4 ימים.
איזו שלמות. הכנתי את הקרמבל עם שקדים טחונים וריבת אוכמניות ויצא מושלם.
פריך ונימוח עם רמת מתיקות מדוייקת, לא מתוק מדי עם חמיצות מעודנת מהריבה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן😊
באיזה תבנית להשתמש?
אפשר בתבנית גדולה של תנור? או שצריך להוסיף בכמויות?
המתכון מתאים לתבנית מלבנית 22*31. לתבנית התנור יש להכפיל כמויות.
במה עוד ניתן להחליף את האגוזים? חוץ משקדים….
אפשר לוותר עליהם ולהוסיף רבע כוס קמח(:
אלווף כמו תמיד תודה רבה!!
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌷
יצא מושלם! הכנתי עם ריבה בייתית
הכפתי כמויות…
עכשיו רק נשאר שזה יתקרר לחתוך ולהתענג😋
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
האם אפשר להחליף את האגוזים לשקדים?
היי,
אפשר(:
ווואאו יצה פשוט פגזזז
הכנתי לשבת ויצא מושלם, גם בריא וגם טעים
תודה ענקית!!!!
ושבת שלום!
איזה כיף שיצא מוצלח, תודה על השיתוף😊
וואו מוצלח ממש!!
השתמשתי בקונפיטורת משמש טבעית, קמח כוסמין וסוכר חום
יצא משגע!!
וכמובןן הכפלתי כמויות לתבנית תנור גדולה
תודה יקרה💖💖
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף וצירפת תמונה מקסימה❤
💖💖💖
יש לך מתכון לעוגיות שנקראות “חומיות” זה נראה כמו עוגיות רעידת אדמה רק בלי אבקת סוכר
אני רוצה לנסות בגירסה הבריאה
את מתכוונת למתכון לבראוניז ללא סוכר? יש לי מתכון לעוגיות רעידת אדמה אבל יש בהן אבקת סוכר.
לא לא.. התכוונתי למשהו אחר,
אבל לא נורא, יש מתכון של רעידת אדמה?
ותודה שאת ככה זמינה ועונה💖
כן, הנה המתכון לעוגיות מושלגות.
בהצלחה🌺
לא אהבתי מה שיצא. בספר עוגות לכל עת עמוד 181 יש חיתוכיות הרבה יותר מוצלחות.
היי,
אם תשתפי מה בדיוק לא יצא מוצלח (טעם? מרקם?) אוכל לעזור לך להבין מה הסיבה לכך.
בספר עוגות לכל עת המתכון הוא על בסיס מרגרינה, וכאן זה על בסיס שמן, הייתי מכינה אותו שנים עד שמצאתי את המתכון שלך אפרת, והוא יותר בריא ויותר מוצלח
הי עשיתי את המתכון עם 80% קוסמין ללא המים עם ריבה וגם עם שוקולד יצא מדהים!!!!! אלוף כולם התלהבו!
תודה רבה על המתכונים הטעימים והזמינים!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
אפשר את המתכון לשוקולד שעשית? תודה!
אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן? לפי אותן הכמויות?
היי,
אפשר, ללא שינוי(:
הכנתי לכבוד שבת, וואו יצא טעים ברמות!!
פשוט קל וטעים!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
הי אפרת
נהנית מאד מהאתר שלך! מתכונים פצצה!
הכנתי היום את החיתוכיות ובעלי עףף 😊
אין עלייך
תודה
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על הפרגון🙂
שלום
האם אפשר לוותר על האגוזים בקראמבל?
היי,
האגוזים מוסיפים מאד אבל אפשר לוותר עליהם ולהוסיף רבע כוס קמח.
היי אפרת,
האם אפשר במקום ריבת תות, ריבת חלב?
קרם פטיסייר מתאים?
ממרח שוקולד כלשהו?
היי,
ריבת חלב, ממרח תמרים, ממרח לוטוס, ממרח חלווה וממרח שוקולד- כל אלו יתאימו(:
היי
אפשר כמויות לתבנית בינונית רגילה ח”פ?
תודה
הי תמר,
האם את מתכוונת לתבנית בגודל 32*25?
אם כן הנה הכמויות:
לתחתית:
3 כוסות (420 ג’) קמח לבן
3/4 כפית אבקת אפיה
שקית וחצי (15 ג’) סוכר וניל
כף וחצי סוכר
2 ביצים M
3/4 כוס שמן
3-6 כפות מים (להוסיף בהדרגה)
למילוי: כוס וחצי ריבה בטעם שאוהבים
לקראמבל: כוס + כף גדושה קמח לבן, 3/4 כוס אגוזים טחונים, 3 כפות סוכר, שליש כוס שמן
כמה זמן אפשר להקפיא את העוגיות
היי,
העוגיות במיטבן בהקפאה עד 3 שבועות.
היי הקראמבל יצא לי לא פרורי מה לעשות?
היי שיר,
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה?
בכל מקרה את יכולה להוסיף מעט קמח עד לקבלת פירורים.
הכנתי וכמו כל המתכונים שלך יצא נפלא. .
את אלןפה ומסבירה נהדר. תודה
פעם הבאה את האפיה של הבצק לא אאעשה בנפרד אלא הכל ביחד ולתנור. כי נתתי לו 12 דקות והוא יצא כמו עוגיה ובחלק התפורר.
שמחה שאהבת את המתכון🙂 יתכן והתנור שלך חזק יחסית ולכן זה נאפה מהר… תודה על השיתוף!
תודה רבה על המתכונים המעולים!
מה אפשר לשים במקום אגוזים טחונים בקראמבל?
היי חנה,
אפשר לוותר על האגוזים או להמיר בשקדים. אני חושבת שאפשר גם להמיר הקוואקר.
אפרת המתכון נראה מעולה!
1. האם אפשר לאפות את הכל יחד? כלומר, לרפד תבנית עם הבצק, להוסיף מילוי, מעל הקראמבל ואז להכניס לתנור או שחובה קודם לאפות את התחתית?
2. אשמח אם תעזרי לי במתכון למילוי מתאים בטעם שוקולד ו”בריא” יחסית לממרח(מעדיפה לא להשתמש בממרח אלא להכין בעצמי)
תודה מראש ❤
היי הילי,
1. לא מומלץ לוותר על שלב האפייה הראשוני, כי אז הבצק לא יצא אפוי מספיק.
2. יש לי מתכון לציפוי שוקולד שעשוי להתאים כאן:
3 כפות שטוחות אבקת קקאו
2 כפות שמן או 30 גרם חמאה מומסת (הערה: עם שמן הציפוי יוצא יותר נוזלי)
4 כפות מים רותחים
3-4 כפות מלאות אבקת סוכר (אם אין אפשר לשים סוכר לבן רגיל)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערית. מומלץ להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה לפי המתיקות שאוהבים (אם משתמשים בסוכר לבן רגיל יש לחמם את התערובת כמה שניות במיקרוגל ולערבב עד שהסוכר נמס לגמרי).
בהצלחה!
ניסתי להכין את העוגה הזאות עם השוקולד כמו שכתבת,
ויצא לא מתוק ביכלל,
בגלל שכניראה בריבה יש הרבהה יותר בוכר מהשוקולד שם,
אז מי שעושה עם שוקולד
מומלץ להוסיף כמה כפיות סוכר..
בהצלחה😍
היי שיר,
מעניין שיצא פחות מתוק, באיזה שוקולד השתמשת?
בכל מקרה תודה על השיתוף!
שיר,
אני עשיתי עם השוקולד ויצא מושלם! (שכחתי לעדכן כי העוגיות נטרפו)
השתמשתי ב3 כפות מלאות אבקת סוכר וזה היה בסדר גמור. אני מניחה שילדים יאהבו את העוגיות עם עוד כף אחת מלאה אבקת סוכר כמו שרשמה אפרת במתכון-3-4 כפות מלאות. הילדים שלי קטנים מדי בכדי להביע דעה😅.
כנראה זה עניין של טעם 😉
שבת שלום 🌷
תודה על העדכון הילי🌺
וואוווווו
יצא מושלם!
מתכון פצצה!! 🔥🔥🔥
נראה ממש מעולה! תודה ששיתפת😊
היי, מתכון מושלםםם
פשוט פריך וטעים!!!
שאלה,
אפשר לשים במקפיא? או להאיר בשיש?
היי נעמה,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להקפיא, או לשמור במקרר בקופסה אטומה- כך נשמר הכי טוב. ואפשר גם לשמור מחוץ למקרר במקום קריר יחסית בתוך קופסה אטומה.
עכשיו אני שמה לב שיש גם שמן בקראמבל. כמה חמאה לשים בתחתית וכמה חמאה לשים בקראמבל?
100 גרם בתחתית. אם את מעוניינת להכין עם חמאה גם את הפירורים יש לשים 50 גרם חמאה.
הי אפרת, אני רוצה להכין את החיתוכיות בגרסה חלבית. אשמח לדעת איך ומה הכמויות
היי לאה,
לגרסה חלבית יש להמיר את השמן ב100 גרם חמאה רכה (להוציא מהמקרר כשעה לפני ההכנה).
תודה על המענה המהיר. אין על האתר שלך!!
הי אפרת המתכונים שלך ממש טובים עם חומרי גלם שתמיד יש, פשוטים וקלים להכנה. האם ניתן להמיר כוס אחת של קמח בקמח שקדים?
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת להגיד בוודאות, אבל לדעתי אמור לצאת טוב.
אשמח שתעדכני אם את מנסה❤
היי אפרת
תודה על המתכון
שאלה, מה לעשות אם יש לי רק ביצה M בבית? לשים שתי ביצים או בכל זאת אחת?
אני חושבת שיצא בסדר גם עם ביצה M, ואפשר גם להוסיף מעט ביצה (לטרוף ביצה נוספת ולהוסיף רק חלק ממנה לתערובת).
בהצלחה🌷
הי אפרת,
הכנתי ויצא מעטלה-כמותמיד האתרים שלך מהממים!
ממליצה מאד, להוסיף חצי כפית מלח לקרמבל, נותן עיקצוץ מושלם בתוך המתוק הזה.
תודה רותי, שמחה שיצא מוצלח!😊
האם אפשר לשים מהריבה כוס ח.פ.?
תודה
היי נעמה,
כן, כוס חד פעמית לשתייה חמה. את גם תוכלי לראות בעצמך אם הכמות מספיקה כשתמרחי את הריבה מעל הבצק😊
נראה לי שהכנתי אותן פעם ונהניתי מאוד.
הפעם רוצה להכין בגרסה בריאה-
האם אפשר להחליף את השמן ברסק תפוחים ללא סוכר? 🤔
היי רותי,
את יכולה לנסות להחליף חצי מכמות השמן ברסק: שימי רבע כוס שמן+ רבע כוס רסק תפוחים. כדאי גם להוסיף לרסק התפוחים חצי כפית סודה לשתייה כדי לנטרל את החומציות שלו.
אפרת יקרה
אני מאוד אוהבת את האתר ולוקחת מתכונים באופן קבוע
רציתי לשאול, הבצק של התחתית יצא לי מאוד שומני ולא נוח לעבודה
כעת כשחתכתי את העוגיות לאחר שהתקררו ראיתי שנוצרה שכבה עבה של הבצק בתחתית, נראה שמן ולא עשוי טוב.
מה עשיתי לא נכון?
השתמשתי בתבנית שרשמת ואני משתמשת בכוסות מדידה
תודה רבה
היי עינת:)
יכול להיות שלא אפית מספיק זמן ולכן הבצק עדיין לא אפוי. נסי להכניס לתנור על 160 מעלות לעוד כ5-10 דקות.
לגבי השומניות- לא אמור לצאת ככה אם דייקת בכמויות ובתבנית. בפעם הבאה אולי כדאי לנסות להפחית מעט מכמות השמן…
אהלן, לגרסה טבעונית אפשר לוותר על הביצה?
היי ענבר,
יתכן שאפשר להחליף את הביצה בחצי בננה מרוסקת. מצרפת לך מדריך לתחליפי ביצים
בהצלחה!
כיוון שאני מאוד נעזרת בתגובות חייבת להגיב לך כי מגיע לך מכל הלב. הכנתי עכשיו ומרוצה מאוד, ברוך ה’ מתכון אליפות !!!!
נראה מעולה 😍
תודה עינב
וואו מתכון פצצההה
שמחה שאהבת.
שבוע טוב
הכנתי פעם שניה יצא מושלם!!
מהמם 😍
תודה תמר
היי:) אפשר לעשות עם הבצק עוגיות פרח ריבה? פשוט כי אני רוצה בצק פרווה.
כן 🙂
נהנתי ממש להכין את המתכון, קליל וטעים מאדדד 🙂
תודה תהילה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🙏🌸
היי, אפשר בבקשה כמות לתבנית גדולה של תנור? וזמן אפיה?
יש להכפיל כמויות ב-2
את התחתית נראה לי שכדאי לאפות 15-18 דקות (תראי לפי הצבע, זה צריך להזהיב קצת אבל לא יותר מידי).
אחרי הוספת הריבה והפירורים בסביבות 30-35 דקות, אולי קצת יותר, עד שהפירורים מזהיבים.
אפרת שלום ,
הכנתי את העוגה בתבנית בינונית ח”פ , התחתית יצאה לי ממש קשה ולא פריכה … למה ?
היי שירה,
אפית ב180 מעלות חום עליון ותחתון? כמה זמן אפית את התחתית?
באיזה כוס השתמשת? עשית שינוי כלשהו במתכון?
הבנתי את הבעיה שקרתה לי
בכל אופן אני חייבת לציין שהיא גם ככה יצאה ממש טעימה ונגמרה מהר…
שמחה לקרוא שאהבת שירה 🌸
מתכון מעולה, מהיר וטעים ונראה ממש מושקע. אין ספק שאת גאון אפרת
נראה מעולה לילך!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️🌸
שבת שלום
יצא לי מושלם! קל להכנה וטעים בטירוף! העוגיות האהובות עלי
נראה מעולההה מורן תודה 🙂
שבוע טוב ❤️
הי אפרת,
בשביל להכין את העוגה באינגליש קייק 1 צריך לחלק את המתכון ל2 ?
והאם אפשר לוותר על שלב האפיה הראשוני ופשוט להכניס הכל יחד לתנור?
אם מדובר על העוגה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית אז אפשר לחלק את הרכיבים לחצי
ולא מומלץ לוותר על שלב האפיה הראשוני, כי אז הבצק לא יצא אפוי מספיק
בהצלחה ♥
היי הבצק בתחתית יצא לי ממש שומני…
ועשיתי בדיוק לפי הכמויות
הרגע בתנור מה הסיבה?
היי עדי,
מה גודל התבנית שלקחת? אולי היא קטנה מדי?
ובאיזה כוס השתמשת למדידת השמן?
היי אפרת , כתבתי את התגובה לפני סיום האפיה.. בסוף יצאו מושלמות תודה רבה על מתכון קליל וטעים ואתר מהממם 🙂
נראה מעולה עדי!!
תודה רבה על השיתוף יקירה,
יום נפלא🌸
שלום אפרת,
קודם כל תודה על המתכונים המעולים!
רציתי לשאול אם יש לך רעיון למלית שוקולד פרווה שתלך טוב עם הבצק הזה?
תודה
תוכלי להשתמש פשוט בממרח שוקולד פרווה שאת אוהבת 🙂
יצא לי מושלם וטעים !!! תודה
נראה מעולה הילה!!
תודה רבה על השיתוף 🙂
ערב נעים ❤️
היי האם אפשר להכפיל כמויות, ולאפות בשתי תבניות בתנור ביחד?
פחות מומלץ לאפות את שתי התבניות יחד, יכול לפגוע במרקם העוגיות
עדיף לאפות ב2 נגלות נפרדות עם חום עליון ותחתון
עשיתי את העוגה ויצא מדהים!
תודה רבה!
רק שאלה קטנה – נשאר לי המון מהקראמבל, יש לך מתכון שאפשר להשתמש עם זה?
היי חוה,
תסתכלי בלינק הזה- https://www.10dakot.co.il/?s=%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%9E%D7%91%D7%9C
את יכולה להכין קראמבל תפוחים, עוגת תפוחים פירורים, קינוח פירות יער, גבינה ופירורים.
איך חצי כוס שמן = 80 מ”ל?
צודקת, תוקן 🙂
יצא מהמם גם עם 80… רק אחרי ששמתי בתנור שמתי לב לטעות…
שמחה שיצא טעים ❤️
טעיםםם!!!!
מהמם ❤️
תודה סיגל
פשוט להכנה וטעים ברמות!!!
נדיר!!!!
היי
האם חייבים אגוזים ?
בעלי לא כל כך אוהב
אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף רבע כוס קמח.
היי אפרת,
זו תבנית A4, נכון?
כן.
הכנתי עם ריבת אוכמניות חמצמצה ונטרף הן על ידי המבוגרים והן הילדים. תודה רבה. מתכון מוצלח. אפיתי חצי מהכמות כמעט 40 דק כדי שיהיה קריספי.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נטלי
אפשר להחליף את הסוכר וניל בתמצית וניל? אם כן, מה הכמות? 🙂
אפשר לשים חצי כפית תמצית וניל + כף שטוחה סוכר.
ממש נראה מעולה רציתי לשאול אם אני רוצה לאפות בתבנית עגולה 24 כי אין לי תבנית כמו שבמתכון
אפשר.
היי אפרת ומה לגבי הכמויות נשאר אותו הדבר
מבחינת כמויות, כדאי להכין את אלה:
לתחתית:
כוס וחצי קמח לבן
שליש כפית אבקת אפיה
שקית (10 ג’) סוכר וניל
חצי כף סוכר
1 ביצה קטנה
שליש כוס שמן
1-3 כפות מים (להוסיף בהדרגה)
למילוי: ¾ כוס ריבה בטעם שאוהבים
לקראמבל: שני שליש כוס קמח לבן, שליש כוס אגוזים טחונים, כף וחצי סוכר, 4-5 כפות שמן
על איזו תוכנית לאפות?
חום עליון וחום תחתון.
אם יש לי אלגריה לאגוזים במה להחליף
אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף רבע כוס קמח.
הכנתי אתמול יצא מושלםם!!
רוצה להכין עכשיו שוב כי הכל חוסל..נגמרו לי האגוזים הטחונים אפשר עם בוטנים טחונים??
כן אפשר 🙂
איך שומרים על הטריות של העוגיות? הקפאה / קירור / בחוץ?
אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש (במקום מוצל וקריר יחסית)
היי אפרת, הכנתי היום ויצא מאוד טעים! רק שהסתבכתי קצת עם הקראמבל – יצא סמיך ודביק מדי ולא פירורי בהתחלה ונאלצתי להוסיף הרבה יותר קמח. השתמשתי בכל המתכון בקמח כוסמין מלא ושמתי 3 כפות מים. את חושבת שזה בגלל סוג הקמח? בכל זאת יצא מעולה בסוף! טעמנו קצת והשאר מחכה במקפיא לשבת קודש 🙂 תודה רבה ולילה טוב 🙂
כן, קמח כוסמין מצריך פחות נוזלים 🙂
עשיתי עכשיו, יצא נהדר!
שמחה לשמוע 🙂
היי, האם אפשר להחליף את הקמח לבן בקמח תופח?
פחות מומלץ כי יכול להיות שזה ייצא פחות פריך.
תודה..מתכון מעולה
אפשר לשמור במקרר?
היי..תודה על מתכון מעולה…
רציתי לדעת אם אפשר לשמור במקרר?
מהמם 😍
אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש (אין צורך לשמור בקירור).
האם ניתן לפורר ביסקוויטים מעל, במקום פירורי הקראמבל? תודה!
אני חושבת שכן למרות שיותר טעים עם פירורי הקראמבל.
אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן אז כמה?
כן. 100 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר.
היי רציתי לדעת אם סוכר וניל זה הכרחי במידה ואין ואם אפשרי להחליף את הריבה בממרח אחר כמו שוקולד
במקום שקית סוכר וניל אפשר להוסיף כף שטוחה סוכר.
אפשר לשים ממרח שוקולד.
האם אפשר להחליף במתכוני עוגיות חמאה בשמן? ואם כן, איך? תודה.
בגדול אפשר להמיר את החמאה בשמן ביחס שעל כל 50 גרם חמאה שמים רבע כוס שמן (100 גרם חמאה = חצי כוס שמן).
העניין הוא שזה משנה את המרקם. עם חמאה העוגיות יוצאות יותר פריכות ועם שמן הן יוצאות קשות יותר.
חיתוכיות ריבה עם פירורים יצא מעולה, פשוט פשוט וטעים, מתאים לקפה של הבוקר, תודה רבה על המתכון.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדה
בוקר טוב. מה המרקם של העוגיות המוכנות? הן יוצאות פריכות ממש או נימוחות יותר רכות?
מרקם שהוא בין פריך לנימוח.
יצא מושלם- קל להכנה וטעים מאד.
הכנתי כמות כפולה
תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה הזו פעמיים..בפעם הראשונה יצא מושלם..
אבל בפעם השנייה התחתית יצאה שומנית מאד ואפילו בתנור זה לא יסתדר…
עשיתי בדיוק לפי הכמויות…
מה יכולה להיות הטעות?
תודה רבה
היי חן,
אולי השתמשת הפעם בתבנית קטנה יותר או בכוס שונה?
את האמת עשיתי אותה בתבנית מאפינס מסיליקון. .
אבל גם לפני ששמתי את הבצק הוא היה שומני מאד למרות שהוספתי עוד קמח…
מוזר. פעם הבאה נסי לשים פחות שמן, נגיד כשליש כוס.
אני צריכה דחוףף תשובה:
אם אני מכינה בתבנית בינונית רגילה (ח\”פ) מה הכמויות?
אני חושבת שכדאי להכין את הכמויות האלה:
תחתית:
2.5 כוסות קמח לבן
שני שליש כפית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
כף ושליש סוכר
1 ביצה גדולה
שני שליש כוס שמן
2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)
למילוי: כוס ורבע ריבה בטעם שאוהבים
לקראמבל: כוס קמח לבן, שני שליש כוס אגוזים טחונים, 2 כפות סוכר, שליש כוס שמן
יאא איזה מאמי תודה על התשובה המהירה, כבר הכנתי פעם אחת את העוגה היא מהממת כמו כל המתכונים שלך!
אגב.. תראי את התאריך והשעה של התשובה 🙂
עכשיו אני רואה, מגניב 🙂
שלום אפרת,
כמה זמן אפשר לשמור בהקפאה?
תודה
לדעתי עד שבועיים. אח”כ כבר הטעם יפגע.
הי אפרת
ניתן להחליף את הריבה בממרח תמרים ?
תודה על מתכונים מושלמים
כן אפשר.
אפרת יקרה!
אינסוף תודות על המתכונים המושלמים שלך,
הכנתי ויצא פשוט טעים!!!!
שאלה קטנה,
איפה לאחסן את העוגיות ולכמה זמן,
שוב תודה רבה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לאחסן בקופסה סגורה על השיש במשך כ-5 ימים, אולי קצת יותר.
הבת שלי אלרגית לאגוזים. מה אפשר לשים בקרמבל כתחליף לחצי כוס אגטזים טחונים?
אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף רבע כוס קמח.
תודה 🙂 האם אפשר חצי כוס שקדים טחונים במקום?
כן.
כמו תמיד, מתכונים מושלמים:)
נראה מעולה!
תודה גל 🌺
היי אפרת,
איך יודעים עם יש צורך במים רשמת בין 2 ל4 להתחיל עם כמות מסויימת? ניתן להחליף במיץ תפוזים
איך הבצק אמור לצאת?
תודה🙏
כן, תתחילי בכף אחת ותוסיפי כל פעם כף, לפי הצורך, עד לקבלת מרקם אחיד ונוח לעבודה.
אפשר להחליף במיץ תפוזים.
הכנתי את העוגה עם קמח חיטה 80%, מייפל במקום סוכר, שקדים טחונים
וריבת פרי ללא תוספת סוכר- יצא ממש טעים- זו הפעם השלישית שאני מכינה:
נראה מעולה 🙂
תודה פנינה
היי אפרת,
כוסמין לבן אפשרי ללא שינויים?
תודה🙏
כן.
יצא נפלא!! תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה יהודית
שתי התבניות נחטפו ולא נשאר פירור!
קל וכיפי!!!
תודות! ושבת שלום
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ושבת שלום
ערב טוב !
איזה סוג של אגוזים טחונים יש להוסיף לקראמבל ?
אגוזי מלך.
מעולה
השתמשתי בריבת תות שדה מתוצרת עצמית.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אחלה מתכון…
ממליצה בחום….
נראה מעולה 🙂
תודה רבקה
לאפרת שלום
אני נהנית מאוד מכל המתכונים המעולים, הם קלים ומהירים. על אף שכיון שאסור לי סוכר אני מחליפה אותו בסוכרלוז, זה יוצא ממש
טעים כמו עוגות ועוגיות רגילות. תודה תודה.
תודה אהובה, שמחה לשמוע ❤️
מושלם
נראה מעולה 😍
תודה תמר
הי אפרת,
חיפשתי בנרות מתכון של חיתוכיות ללא חמאה 🙂
ראיתי אחת התגובות שניתן להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס.
האם מדובר על אותה הכמות (חצי כוס לתחתית ורבע כוס לקראמבל)?
בגלל מצב הצבירה של שמן הקוקוס אשמח אם תוכלי לרשום את הכמות בכפות?
תודה מראש,
רעות
היי רעות,
אפשר לשים שמן קוקוס במצבו הנוזלי באותה כמות פחות כף (חצי כוס פחות כף לתחתית ורבע כוס פחות כף לקראמבל).
אם השמן נוזלי יהיה לך יותר נוח למדוד בכוס (יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
אם השמן מוצק אז יש לשים 5 כפות לתחתית ו2 כפות מלאות לקראמבל.
קודם כל תודה על המתכונים שכתובים בצורה ברורה ןמחומרים זמינים.
תמיד שאני מחפשת מתכון בכל הרשת, מגיעה בסוף לכאן…
אם אני יחליף את הריבה בממרח שוקולד זה יצא טוב?
כן 🙂
אפרת תודה על המתכונים הנפלאים אחד אחד! תמיד מציצה לראות מה חדש…
במתכון הזה צריך מיקסר או להכין את הבצק ביד?
אין צורך במיקסר. אפשר לערבב ידנית.
האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן וכמות בבקשה.
היי דגנית,
אולי אפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל באותה כמות (לא ניסיתי).
היי אפרת
אפשר לנסות מילוי אחר, כמו תמרים או תערובת פרג? תודה כלנית
כן אפשר.
אפשר לוותר על האגוזים מעל?
אפשר. שימי במקום עוד רבע כוס קמח.
שלום אפרת היקרה!
תודה על המתכונים המוצלחיםםםם
רציתי לשאול האם לדעתך כדאי להחליף את השמן בשמן קוקוס?
אפשר, למה לא 🙂
לגבי מה שרשמת הוראות לעוגה בחושה
6. בסוף מוסיפים תוספות כמו שוקולד צ’יפס, אגוזים, פירות יבשים וזאת לאחר שקימחנו אותם בקמח או קורנפלור (כדי שלא יישקעו). גם כאן הערבוב קצר וקליל.
מה כוונתך “לאחר שקימחנו”?
לא הבנתי את ההסבר הזה בהוראות
כיצד מוסיפים את תוספות בלי שישקעו? מה זה נקרא לקמח אותם?
תודה רבה על הכלל
את מדהימה
רחלי
היי רחלי,
הכוונה לפדר אותם בקמח. לערבב אותם בקערית עם כפית קמח ולסנן מעט משאריות קמח.
האם אפשר להוסיף תפוחי עץ לחיתןכיות .
אפשר להוסיף 1-2 תפוחים מגורדים סחוטים מנוזלים.
אם אשתמש בקמח מלא או כוסמין ובסוכר חום זה יצא טעים?
פשוט אני משתדלת כמה שפחות לאכול קמח לבן סוכר.(למרות שהריבה מתוקה…יש אופציות אחרות במקום?)
תודה רבה!
האתר שלך מעווולה!!
היי מלי,
אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא עם חצי כמות קמח כוסמין לבן.
אפשר להשתמש בסוכר חום רק קחי בחשבון שהוא קצת יותר גרגירי ולפעמים מורגש בבצק גם לאחר אפיה.
כדאי להשתמש בריבה שהיא 100% פרי ללא תוספת סוכר.