שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 34-37 דקות

מס’ מנות: 25 עוגיות

סוג: פרווה

מצרכים:

לתחתית:

2 כוסות (280 ג’)  קמח לבן

חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה

שקית (10 ג’) סוכר וניל

כף (12.5 ג’) סוכר

1 ביצה גדולה

חצי כוס (120 מ”ל) שמן

2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)

למילוי:  כוס ריבה בטעם שאוהבים

לקראמבל: ¾ כוס קמח לבן, חצי כוס אגוזים טחונים, 2 כפות סוכר, רבע כוס שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 22X31.

-מערבבים את כל חומרי התחתית עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מים בהדרגה ולפי מידת הצורך). מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומכניסים לתנור החם.

-בינתיים מערבבים את חומרי הקראמבל עד לקבלת תערובת פירורית.

-לאחר 12 דקות מוציאים את הבצק מהתנור (משאירים את התנור דולק ומכוונים ל-170 מעלות).

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

-מצננים מעט את הבצק ומורחים בנדיבות מעל ריבה. מפזרים את הפירורים באופן אחיד ומחזירים לתנור החם (170 מעלות). אופים במשך 22-25 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.

הפעל טיימר (22 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומניחים בצד לקירור מוחלט. לאחר מכן חותכים לריבועים בגודל 3-4 ס”מ.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סטייק פרגית במחבת
מרק צח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חנה (12:04 17.09.2021)

תודה רבה על המתכונים המעולים!
מה אפשר לשים במקום אגוזים טחונים בקראמבל?

מתכונים ב-10 דקות (12:25 17.09.2021)

היי חנה,
אפשר לוותר על האגוזים או להמיר בשקדים. אני חושבת שאפשר גם להמיר הקוואקר.

הילי קשרי (23:40 8.09.2021)

אפרת המתכון נראה מעולה!
1. האם אפשר לאפות את הכל יחד? כלומר, לרפד תבנית עם הבצק, להוסיף מילוי, מעל הקראמבל ואז להכניס לתנור או שחובה קודם לאפות את התחתית?
2. אשמח אם תעזרי לי במתכון למילוי מתאים בטעם שוקולד ו”בריא” יחסית לממרח(מעדיפה לא להשתמש בממרח אלא להכין בעצמי)
תודה מראש ❤

מתכונים ב-10 דקות (00:51 9.09.2021)

היי הילי,
1. לא מומלץ לוותר על שלב האפייה הראשוני, כי אז הבצק לא יצא אפוי מספיק.
2. יש לי מתכון לציפוי שוקולד שעשוי להתאים כאן:
3 כפות שטוחות אבקת קקאו
2 כפות שמן או 30 גרם חמאה מומסת (הערה: עם שמן הציפוי יוצא יותר נוזלי)
4 כפות מים רותחים
3-4 כפות מלאות אבקת סוכר (אם אין אפשר לשים סוכר לבן רגיל)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערית. מומלץ להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה לפי המתיקות שאוהבים (אם משתמשים בסוכר לבן רגיל יש לחמם את התערובת כמה שניות במיקרוגל ולערבב עד שהסוכר נמס לגמרי).
בהצלחה!

נעמה (12:27 6.08.2021)

וואוווווו
יצא מושלם!
מתכון פצצה!! 🔥🔥🔥

מתכונים ב-10 דקות (12:50 6.08.2021)

נראה ממש מעולה! תודה ששיתפת😊

נעמה (20:38 4.08.2021)

היי, מתכון מושלםםם
פשוט פריך וטעים!!!
שאלה,
אפשר לשים במקפיא? או להאיר בשיש?

מתכונים ב-10 דקות (21:02 4.08.2021)

היי נעמה,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להקפיא, או לשמור במקרר בקופסה אטומה- כך נשמר הכי טוב. ואפשר גם לשמור מחוץ למקרר במקום קריר יחסית בתוך קופסה אטומה.

לאה (15:04 18.07.2021)

עכשיו אני שמה לב שיש גם שמן בקראמבל. כמה חמאה לשים בתחתית וכמה חמאה לשים בקראמבל?

מתכונים ב-10 דקות (15:50 18.07.2021)

100 גרם בתחתית. אם את מעוניינת להכין עם חמאה גם את הפירורים יש לשים 50 גרם חמאה.

לאה (12:08 18.07.2021)

הי אפרת, אני רוצה להכין את החיתוכיות בגרסה חלבית. אשמח לדעת איך ומה הכמויות

מתכונים ב-10 דקות (14:22 18.07.2021)

היי לאה,
לגרסה חלבית יש להמיר את השמן ב100 גרם חמאה רכה (להוציא מהמקרר כשעה לפני ההכנה).

לאה (14:57 18.07.2021)

תודה על המענה המהיר. אין על האתר שלך!!

רונית (08:36 24.06.2021)

הי אפרת המתכונים שלך ממש טובים עם חומרי גלם שתמיד יש, פשוטים וקלים להכנה. האם ניתן להמיר כוס אחת של קמח בקמח שקדים?

מתכונים ב-10 דקות (09:33 24.06.2021)

לא ניסיתי כך שאני לא יודעת להגיד בוודאות, אבל לדעתי אמור לצאת טוב.
אשמח שתעדכני אם את מנסה❤

יונית (09:18 11.06.2021)

היי אפרת
תודה על המתכון
שאלה, מה לעשות אם יש לי רק ביצה M בבית? לשים שתי ביצים או בכל זאת אחת?

מתכונים ב-10 דקות (09:30 11.06.2021)

אני חושבת שיצא בסדר גם עם ביצה M, ואפשר גם להוסיף מעט ביצה (לטרוף ביצה נוספת ולהוסיף רק חלק ממנה לתערובת).
בהצלחה🌷

רותי (17:37 6.05.2021)

הי אפרת,
הכנתי ויצא מעטלה-כמותמיד האתרים שלך מהממים!
ממליצה מאד, להוסיף חצי כפית מלח לקרמבל, נותן עיקצוץ מושלם בתוך המתוק הזה.

מתכונים ב-10 דקות (18:14 6.05.2021)

תודה רותי, שמחה שיצא מוצלח!😊

נעמה (20:13 15.04.2021)

האם אפשר לשים מהריבה כוס ח.פ.?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:02 15.04.2021)

היי נעמה,
כן, כוס חד פעמית לשתייה חמה. את גם תוכלי לראות בעצמך אם הכמות מספיקה כשתמרחי את הריבה מעל הבצק😊

רותי (15:42 3.03.2021)

נראה לי שהכנתי אותן פעם ונהניתי מאוד.
הפעם רוצה להכין בגרסה בריאה-
האם אפשר להחליף את השמן ברסק תפוחים ללא סוכר? 🤔

מתכונים ב-10 דקות (16:31 3.03.2021)

היי רותי,
את יכולה לנסות להחליף חצי מכמות השמן ברסק: שימי רבע כוס שמן+ רבע כוס רסק תפוחים. כדאי גם להוסיף לרסק התפוחים חצי כפית סודה לשתייה כדי לנטרל את החומציות שלו.

עינת (11:17 25.02.2021)

אפרת יקרה
אני מאוד אוהבת את האתר ולוקחת מתכונים באופן קבוע
רציתי לשאול, הבצק של התחתית יצא לי מאוד שומני ולא נוח לעבודה
כעת כשחתכתי את העוגיות לאחר שהתקררו ראיתי שנוצרה שכבה עבה של הבצק בתחתית, נראה שמן ולא עשוי טוב.
מה עשיתי לא נכון?
השתמשתי בתבנית שרשמת ואני משתמשת בכוסות מדידה
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (12:41 25.02.2021)

היי עינת:)
יכול להיות שלא אפית מספיק זמן ולכן הבצק עדיין לא אפוי. נסי להכניס לתנור על 160 מעלות לעוד כ5-10 דקות.
לגבי השומניות- לא אמור לצאת ככה אם דייקת בכמויות ובתבנית. בפעם הבאה אולי כדאי לנסות להפחית מעט מכמות השמן…

ענבר (12:25 20.02.2021)

אהלן, לגרסה טבעונית אפשר לוותר על הביצה?

מתכונים ב-10 דקות (18:36 20.02.2021)

היי ענבר,
יתכן שאפשר להחליף את הביצה בחצי בננה מרוסקת. מצרפת לך מדריך לתחליפי ביצים
בהצלחה!

עינב (19:48 2.02.2021)

כיוון שאני מאוד נעזרת בתגובות חייבת להגיב לך כי מגיע לך מכל הלב. הכנתי עכשיו ומרוצה מאוד, ברוך ה’ מתכון אליפות !!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 2.02.2021)

נראה מעולה 😍
תודה עינב

תמר (12:06 24.01.2021)

וואו מתכון פצצההה

מתכונים ב-10 דקות (12:47 24.01.2021)

שמחה שאהבת.
שבוע טוב

תמר (01:28 17.01.2021)

הכנתי פעם שניה יצא מושלם!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:57 17.01.2021)

מהמם 😍
תודה תמר

נאוה:)) (11:52 14.01.2021)

היי:) אפשר לעשות עם הבצק עוגיות פרח ריבה? פשוט כי אני רוצה בצק פרווה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:57 14.01.2021)

כן 🙂

תהילה (21:39 13.01.2021)

נהנתי ממש להכין את המתכון, קליל וטעים מאדדד 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:04 13.01.2021)

תודה תהילה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🙏🌸

יפעת (22:40 12.01.2021)

היי, אפשר בבקשה כמות לתבנית גדולה של תנור? וזמן אפיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:13 13.01.2021)

יש להכפיל כמויות ב-2
את התחתית נראה לי שכדאי לאפות 15-18 דקות (תראי לפי הצבע, זה צריך להזהיב קצת אבל לא יותר מידי).
אחרי הוספת הריבה והפירורים בסביבות 30-35 דקות, אולי קצת יותר, עד שהפירורים מזהיבים.

שירה (09:49 27.12.2020)

אפרת שלום ,
הכנתי את העוגה בתבנית בינונית ח”פ , התחתית יצאה לי ממש קשה ולא פריכה … למה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:25 27.12.2020)

היי שירה,
אפית ב180 מעלות חום עליון ותחתון? כמה זמן אפית את התחתית?
באיזה כוס השתמשת? עשית שינוי כלשהו במתכון?

[email protected] (17:11 28.12.2020)

הבנתי את הבעיה שקרתה לי

בכל אופן אני חייבת לציין שהיא גם ככה יצאה ממש טעימה ונגמרה מהר…

מתכונים ב-10 דקות (19:42 28.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת שירה 🌸

לילך (23:34 24.12.2020)

מתכון מעולה, מהיר וטעים ונראה ממש מושקע. אין ספק שאת גאון אפרת

מתכונים ב-10 דקות (10:22 25.12.2020)

נראה מעולה לילך!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️🌸
שבת שלום

מורן שרעבי (18:42 5.12.2020)

יצא לי מושלם! קל להכנה וטעים בטירוף! העוגיות האהובות עלי

מתכונים ב-10 דקות (19:16 5.12.2020)

נראה מעולההה מורן תודה 🙂
שבוע טוב ❤️

שירן (19:10 28.11.2020)

הי אפרת,
בשביל להכין את העוגה באינגליש קייק 1 צריך לחלק את המתכון ל2 ?
והאם אפשר לוותר על שלב האפיה הראשוני ופשוט להכניס הכל יחד לתנור?

מתכונים ב-10 דקות (12:58 29.11.2020)

אם מדובר על העוגה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית אז אפשר לחלק את הרכיבים לחצי
ולא מומלץ לוותר על שלב האפיה הראשוני, כי אז הבצק לא יצא אפוי מספיק
בהצלחה ♥

עדי (19:25 24.11.2020)

היי הבצק בתחתית יצא לי ממש שומני…
ועשיתי בדיוק לפי הכמויות
הרגע בתנור מה הסיבה?

מתכונים ב-10 דקות (20:12 24.11.2020)

היי עדי,
מה גודל התבנית שלקחת? אולי היא קטנה מדי?
ובאיזה כוס השתמשת למדידת השמן?

עדי (21:18 24.11.2020)

היי אפרת , כתבתי את התגובה לפני סיום האפיה.. בסוף יצאו מושלמות תודה רבה על מתכון קליל וטעים ואתר מהממם 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:37 25.11.2020)

נראה מעולה עדי!!
תודה רבה על השיתוף יקירה,
יום נפלא🌸

תהילה (18:01 23.11.2020)

שלום אפרת,
קודם כל תודה על המתכונים המעולים!
רציתי לשאול אם יש לך רעיון למלית שוקולד פרווה שתלך טוב עם הבצק הזה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:46 23.11.2020)

תוכלי להשתמש פשוט בממרח שוקולד פרווה שאת אוהבת 🙂

הילה (15:41 18.11.2020)

יצא לי מושלם וטעים !!! תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:32 18.11.2020)

נראה מעולה הילה!!
תודה רבה על השיתוף 🙂
ערב נעים ❤️

יפעת (22:28 16.11.2020)

היי האם אפשר להכפיל כמויות, ולאפות בשתי תבניות בתנור ביחד?

מתכונים ב-10 דקות (10:43 17.11.2020)

פחות מומלץ לאפות את שתי התבניות יחד, יכול לפגוע במרקם העוגיות
עדיף לאפות ב2 נגלות נפרדות עם חום עליון ותחתון

חוה (14:52 12.11.2020)

עשיתי את העוגה ויצא מדהים!
תודה רבה!
רק שאלה קטנה – נשאר לי המון מהקראמבל, יש לך מתכון שאפשר להשתמש עם זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:46 12.11.2020)

היי חוה,
תסתכלי בלינק הזה- https://www.10dakot.co.il/?s=%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%9E%D7%91%D7%9C
את יכולה להכין קראמבל תפוחים, עוגת תפוחים פירורים, קינוח פירות יער, גבינה ופירורים.

מלי (17:14 29.10.2020)

איך חצי כוס שמן = 80 מ”ל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:55 30.10.2020)

צודקת, תוקן 🙂

מלי (00:27 30.10.2020)

יצא מהמם גם עם 80… רק אחרי ששמתי בתנור שמתי לב לטעות…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:33 30.10.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️

סיגל (11:30 18.10.2020)

טעיםםם!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:02 18.10.2020)

מהמם ❤️
תודה סיגל

סיגל (11:29 18.10.2020)

פשוט להכנה וטעים ברמות!!!

סיגל (11:28 18.10.2020)

נדיר!!!!

סיון (19:17 15.10.2020)

היי
האם חייבים אגוזים ?
בעלי לא כל כך אוהב

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:12 15.10.2020)

אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף רבע כוס קמח.

מארי (20:07 14.10.2020)

היי אפרת,
זו תבנית A4, נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:45 14.10.2020)

כן.

נטלי (18:06 29.08.2020)

הכנתי עם ריבת אוכמניות חמצמצה ונטרף הן על ידי המבוגרים והן הילדים. תודה רבה. מתכון מוצלח. אפיתי חצי מהכמות כמעט 40 דק כדי שיהיה קריספי.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 29.08.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נטלי

איריס (14:13 27.08.2020)

אפשר להחליף את הסוכר וניל בתמצית וניל? אם כן, מה הכמות? 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 27.08.2020)

אפשר לשים חצי כפית תמצית וניל + כף שטוחה סוכר.

מורן (19:22 25.08.2020)

ממש נראה מעולה רציתי לשאול אם אני רוצה לאפות בתבנית עגולה 24 כי אין לי תבנית כמו שבמתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:22 26.08.2020)

אפשר.

מורן (12:40 26.08.2020)

היי אפרת ומה לגבי הכמויות נשאר אותו הדבר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:11 26.08.2020)

מבחינת כמויות, כדאי להכין את אלה:
לתחתית:
כוס וחצי קמח לבן
שליש כפית אבקת אפיה
שקית (10 ג’) סוכר וניל
חצי כף סוכר
1 ביצה קטנה
שליש כוס שמן
1-3 כפות מים (להוסיף בהדרגה)
למילוי: ¾ כוס ריבה בטעם שאוהבים
לקראמבל: שני שליש כוס קמח לבן, שליש כוס אגוזים טחונים, כף וחצי סוכר, 4-5 כפות שמן

מיכל (15:30 30.07.2020)

על איזו תוכנית לאפות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 30.07.2020)

חום עליון וחום תחתון.

דריה (08:29 9.09.2020)

אם יש לי אלגריה לאגוזים במה להחליף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 9.09.2020)

אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף רבע כוס קמח.

חן (19:49 23.06.2020)

הכנתי אתמול יצא מושלםם!!
רוצה להכין עכשיו שוב כי הכל חוסל..נגמרו לי האגוזים הטחונים אפשר עם בוטנים טחונים??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:14 23.06.2020)

כן אפשר 🙂

אביגיל (20:19 20.05.2020)

איך שומרים על הטריות של העוגיות? הקפאה / קירור / בחוץ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:38 20.05.2020)

אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש (במקום מוצל וקריר יחסית)

אודליה (23:10 19.05.2020)

היי אפרת, הכנתי היום ויצא מאוד טעים! רק שהסתבכתי קצת עם הקראמבל – יצא סמיך ודביק מדי ולא פירורי בהתחלה ונאלצתי להוסיף הרבה יותר קמח. השתמשתי בכל המתכון בקמח כוסמין מלא ושמתי 3 כפות מים. את חושבת שזה בגלל סוג הקמח? בכל זאת יצא מעולה בסוף! טעמנו קצת והשאר מחכה במקפיא לשבת קודש 🙂 תודה רבה ולילה טוב 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:37 20.05.2020)

כן, קמח כוסמין מצריך פחות נוזלים 🙂

Ester Twena (18:01 13.05.2020)

עשיתי עכשיו, יצא נהדר!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 13.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

נועה (15:26 8.05.2020)

היי, האם אפשר להחליף את הקמח לבן בקמח תופח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:32 8.05.2020)

פחות מומלץ כי יכול להיות שזה ייצא פחות פריך.

יונית (21:47 7.05.2020)

תודה..מתכון מעולה
אפשר לשמור במקרר?

יונית (21:45 7.05.2020)

היי..תודה על מתכון מעולה…
רציתי לדעת אם אפשר לשמור במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 7.05.2020)

מהמם 😍
אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש (אין צורך לשמור בקירור).

אדוה (22:19 15.04.2020)

האם ניתן לפורר ביסקוויטים מעל, במקום פירורי הקראמבל? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 15.04.2020)

אני חושבת שכן למרות שיותר טעים עם פירורי הקראמבל.

לירון (14:27 15.04.2020)

אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן אז כמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 15.04.2020)

כן. 100 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר.

שני (04:07 3.04.2020)

היי רציתי לדעת אם סוכר וניל זה הכרחי במידה ואין ואם אפשרי להחליף את הריבה בממרח אחר כמו שוקולד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 3.04.2020)

במקום שקית סוכר וניל אפשר להוסיף כף שטוחה סוכר.
אפשר לשים ממרח שוקולד.

הודיה (17:27 30.03.2020)

האם אפשר להחליף במתכוני עוגיות חמאה בשמן? ואם כן, איך? תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:01 30.03.2020)

בגדול אפשר להמיר את החמאה בשמן ביחס שעל כל 50 גרם חמאה שמים רבע כוס שמן (100 גרם חמאה = חצי כוס שמן).
העניין הוא שזה משנה את המרקם. עם חמאה העוגיות יוצאות יותר פריכות ועם שמן הן יוצאות קשות יותר.

עדה (23:34 27.03.2020)

חיתוכיות ריבה עם פירורים יצא מעולה, פשוט פשוט וטעים, מתאים לקפה של הבוקר, תודה רבה על המתכון.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:35 28.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדה

אלה (09:03 27.03.2020)

בוקר טוב. מה המרקם של העוגיות המוכנות? הן יוצאות פריכות ממש או נימוחות יותר רכות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 27.03.2020)

מרקם שהוא בין פריך לנימוח.

כבי (11:04 8.03.2020)

יצא מושלם- קל להכנה וטעים מאד.
הכנתי כמות כפולה
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 8.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.

חן (09:30 4.03.2020)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה הזו פעמיים..בפעם הראשונה יצא מושלם..
אבל בפעם השנייה התחתית יצאה שומנית מאד ואפילו בתנור זה לא יסתדר…
עשיתי בדיוק לפי הכמויות…
מה יכולה להיות הטעות?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:09 4.03.2020)

היי חן,
אולי השתמשת הפעם בתבנית קטנה יותר או בכוס שונה?

חן (14:17 6.03.2020)

את האמת עשיתי אותה בתבנית מאפינס מסיליקון. .
אבל גם לפני ששמתי את הבצק הוא היה שומני מאד למרות שהוספתי עוד קמח…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 6.03.2020)

מוזר. פעם הבאה נסי לשים פחות שמן, נגיד כשליש כוס.

תמר (20:39 20.02.2020)

אני צריכה דחוףף תשובה:
אם אני מכינה בתבנית בינונית רגילה (ח\”פ) מה הכמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 20.02.2020)

אני חושבת שכדאי להכין את הכמויות האלה:
תחתית:
2.5 כוסות קמח לבן
שני שליש כפית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
כף ושליש סוכר
1 ביצה גדולה
שני שליש כוס שמן
2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)
למילוי: כוס ורבע ריבה בטעם שאוהבים
לקראמבל: כוס קמח לבן, שני שליש כוס אגוזים טחונים, 2 כפות סוכר, שליש כוס שמן

תמר (21:45 20.02.2020)

יאא איזה מאמי תודה על התשובה המהירה, כבר הכנתי פעם אחת את העוגה היא מהממת כמו כל המתכונים שלך!
אגב.. תראי את התאריך והשעה של התשובה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 20.02.2020)

עכשיו אני רואה, מגניב 🙂

לבנת רווח (10:23 12.02.2020)

שלום אפרת,
כמה זמן אפשר לשמור בהקפאה?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:44 12.02.2020)

לדעתי עד שבועיים. אח”כ כבר הטעם יפגע.

גליוש (10:29 4.02.2020)

הי אפרת
ניתן להחליף את הריבה בממרח תמרים ?
תודה על מתכונים מושלמים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 4.02.2020)

כן אפשר.

שרה (22:29 27.01.2020)

אפרת יקרה!
אינסוף תודות על המתכונים המושלמים שלך,
הכנתי ויצא פשוט טעים!!!!
שאלה קטנה,
איפה לאחסן את העוגיות ולכמה זמן,
שוב תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 28.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לאחסן בקופסה סגורה על השיש במשך כ-5 ימים, אולי קצת יותר.

רונית (23:03 10.01.2020)

הבת שלי אלרגית לאגוזים. מה אפשר לשים בקרמבל כתחליף לחצי כוס אגטזים טחונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 11.01.2020)

אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף רבע כוס קמח.

רונית (23:31 12.01.2020)

תודה 🙂 האם אפשר חצי כוס שקדים טחונים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 13.01.2020)

כן.

גל (15:54 3.01.2020)

כמו תמיד, מתכונים מושלמים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 3.01.2020)

נראה מעולה!
תודה גל 🌺

ליזה (19:37 30.12.2019)

היי אפרת,
איך יודעים עם יש צורך במים רשמת בין 2 ל4 להתחיל עם כמות מסויימת? ניתן להחליף במיץ תפוזים
איך הבצק אמור לצאת?
תודה🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 30.12.2019)

כן, תתחילי בכף אחת ותוסיפי כל פעם כף, לפי הצורך, עד לקבלת מרקם אחיד ונוח לעבודה.
אפשר להחליף במיץ תפוזים.

פנינה (11:39 27.12.2019)

הכנתי את העוגה עם קמח חיטה 80%, מייפל במקום סוכר, שקדים טחונים
וריבת פרי ללא תוספת סוכר- יצא ממש טעים- זו הפעם השלישית שאני מכינה:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 27.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה פנינה

ליזה (12:50 16.12.2019)

היי אפרת,
כוסמין לבן אפשרי ללא שינויים?
תודה🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 16.12.2019)

כן.

יהודית (18:19 15.12.2019)

יצא נפלא!! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 15.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יהודית

נחמה (17:17 12.12.2019)

שתי התבניות נחטפו ולא נשאר פירור!
קל וכיפי!!!
תודות! ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 12.12.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ושבת שלום

אלייה (20:25 11.12.2019)

ערב טוב !

איזה סוג של אגוזים טחונים יש להוסיף לקראמבל ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 11.12.2019)

אגוזי מלך.

lil (19:02 10.12.2019)

מעולה
השתמשתי בריבת תות שדה מתוצרת עצמית.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 10.12.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רבקה (18:48 10.12.2019)

אחלה מתכון…
ממליצה בחום….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 10.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה רבקה

ahuva (19:07 9.12.2019)

לאפרת שלום
אני נהנית מאוד מכל המתכונים המעולים, הם קלים ומהירים. על אף שכיון שאסור לי סוכר אני מחליפה אותו בסוכרלוז, זה יוצא ממש
טעים כמו עוגות ועוגיות רגילות. תודה תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 9.12.2019)

תודה אהובה, שמחה לשמוע ❤️

תמר (19:38 8.12.2019)

מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 8.12.2019)

נראה מעולה 😍
תודה תמר

רעות (10:46 4.12.2019)

הי אפרת,
חיפשתי בנרות מתכון של חיתוכיות ללא חמאה 🙂
ראיתי אחת התגובות שניתן להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס.
האם מדובר על אותה הכמות (חצי כוס לתחתית ורבע כוס לקראמבל)?
בגלל מצב הצבירה של שמן הקוקוס אשמח אם תוכלי לרשום את הכמות בכפות?

תודה מראש,
רעות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 4.12.2019)

היי רעות,
אפשר לשים שמן קוקוס במצבו הנוזלי באותה כמות פחות כף (חצי כוס פחות כף לתחתית ורבע כוס פחות כף לקראמבל).
אם השמן נוזלי יהיה לך יותר נוח למדוד בכוס (יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
אם השמן מוצק אז יש לשים 5 כפות לתחתית ו2 כפות מלאות לקראמבל.

טל (21:53 3.12.2019)

קודם כל תודה על המתכונים שכתובים בצורה ברורה ןמחומרים זמינים.
תמיד שאני מחפשת מתכון בכל הרשת, מגיעה בסוף לכאן…

אם אני יחליף את הריבה בממרח שוקולד זה יצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 4.12.2019)

כן 🙂

נחמה (15:59 1.12.2019)

אפרת תודה על המתכונים הנפלאים אחד אחד! תמיד מציצה לראות מה חדש…
במתכון הזה צריך מיקסר או להכין את הבצק ביד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 1.12.2019)

אין צורך במיקסר. אפשר לערבב ידנית.

דגנית (15:47 1.12.2019)

האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן וכמות בבקשה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 1.12.2019)

היי דגנית,
אולי אפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל באותה כמות (לא ניסיתי).

כלנית (10:34 30.11.2019)

היי אפרת
אפשר לנסות מילוי אחר, כמו תמרים או תערובת פרג? תודה כלנית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 30.11.2019)

כן אפשר.

מירי (16:34 28.11.2019)

אפשר לוותר על האגוזים מעל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 28.11.2019)

אפשר. שימי במקום עוד רבע כוס קמח.

ציפי (13:39 28.11.2019)

שלום אפרת היקרה!
תודה על המתכונים המוצלחיםםםם
רציתי לשאול האם לדעתך כדאי להחליף את השמן בשמן קוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 28.11.2019)

אפשר, למה לא 🙂

רחלי (10:45 28.11.2019)

לגבי מה שרשמת הוראות לעוגה בחושה
6. בסוף מוסיפים תוספות כמו שוקולד צ’יפס, אגוזים, פירות יבשים וזאת לאחר שקימחנו אותם בקמח או קורנפלור (כדי שלא יישקעו). גם כאן הערבוב קצר וקליל.
מה כוונתך “לאחר שקימחנו”?
לא הבנתי את ההסבר הזה בהוראות
כיצד מוסיפים את תוספות בלי שישקעו? מה זה נקרא לקמח אותם?
תודה רבה על הכלל
את מדהימה
רחלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 28.11.2019)

היי רחלי,
הכוונה לפדר אותם בקמח. לערבב אותם בקערית עם כפית קמח ולסנן מעט משאריות קמח.

רבקה יצחקי (09:44 28.11.2019)

האם אפשר להוסיף תפוחי עץ לחיתןכיות .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 28.11.2019)

אפשר להוסיף 1-2 תפוחים מגורדים סחוטים מנוזלים.

מלי (09:35 28.11.2019)

אם אשתמש בקמח מלא או כוסמין ובסוכר חום זה יצא טעים?
פשוט אני משתדלת כמה שפחות לאכול קמח לבן סוכר.(למרות שהריבה מתוקה…יש אופציות אחרות במקום?)
תודה רבה!
האתר שלך מעווולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 28.11.2019)

היי מלי,
אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא עם חצי כמות קמח כוסמין לבן.
אפשר להשתמש בסוכר חום רק קחי בחשבון שהוא קצת יותר גרגירי ולפעמים מורגש בבצק גם לאחר אפיה.
כדאי להשתמש בריבה שהיא 100% פרי ללא תוספת סוכר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.