התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

קוביות חזה עוף בסירופ מייפל עם שום ואגוזי קשיו

חזה עוף במייפל

מצרכים (כ-3 מנות):

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

2 כפות קורנפלור או קמח רגיל

שליש כוס אגוזי קשיו קלויים

רוטב מייפל: 6 שיני שום פרוסות, 5 כפות מייפל, 2 כפות רוטב סויה, רבע כוס מים (60 מ"ל), שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מתבלים את קוביות חזה העוף בחצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מקמחים את קוביות חזה העוף בקורנפלור או קמח. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את העוף כדקה מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (העוף אמור להיות "חצי מבושל").

-באותה מחבת, מחממים כפית שמן ומטגנים את פרוסות השום במשך כדקה (יש לשים לב שהשום לא נשרף). מוסיפים מייפל, רוטב סויה, מים, מלח ופלפל שחור ומחממים במשך 1-2 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מעט מסמיכה.

-מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים על אש בינונית במשך 4-5 דקות, עד שהעוף מתקרמל ומזהיב. מוסיפים אגוזי קשיו, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.

הערה: רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.

ראו גם
אצבעות פילו במילוי גבינה
גזר צבעוני בתנור

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אורטל (17:27 9.12.2019)

ויתרתי על האגוזים ועל הקמח כך שיהיה פחות משמין, ויצא ממש טעים! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 9.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורטל

Avatar
אפרת (12:41 28.11.2019)

מה אפשר לשים תחליף לקשיו
או שאפשר לוותר עליו?
תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים אחד אחד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 28.11.2019)

אפשר להכין בלי הקשיו.

Avatar
קארן (16:08 7.11.2019)

כולם אהבו מאוד בעיקר הילדים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 7.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
לימור (15:01 3.11.2019)

יצא יותר מדי מתוק…איך אפשר לעדן את טעם המייפל? אפילו הילדה לא אכלה 🙁

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 3.11.2019)

השתמשת במקרה בסירופ מייפל עם תוספת סוכר?
אפשר לעדן את הטעם ע"י הוספה של מים רותחים וקצת רוטב סויה.

Avatar
ציבי (16:44 26.09.2019)

מיוחד מאוד מאוד!!
תודה רבה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 26.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
טוהר (17:06 30.08.2019)

טעים ממש! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 30.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טוהר

Avatar
אלה (20:48 25.08.2019)

יותר טעים ממסעדה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 25.08.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

Avatar
אלה (09:57 23.08.2019)

משום מה האתר לא הותן להעלות תמונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 24.08.2019)

זה בבדיקה.

Avatar
אורית (08:45 22.08.2019)

נראה טעים ונפחא!
לגבי הרדיו – האם אפשרי גם לקלות בעצמי קשיו טבעי או שאאבד כך את המליחות שיש בקלוי הקנוי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 22.08.2019)

כן, אפשר לקנות לבד (לא חייב שיהיה מלוח).

Avatar
הדסה (08:34 22.08.2019)

היי אפרת
אפשר פרגית במקום חזה עוף?
העוף לא יוצא יבש?
תודה
הדסה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 22.08.2019)

היי הדסה,
אפשר פרגית במקום חזה עוף.
המעטפת של הקורנפלור/קמח משאירה את העוף רך ועסיסי. כמובן שגם בישול יתר עלול לייבש אותו ולכן מומלץ לבשל לפי הזמנים המומלצים במתכון.

Avatar
אלה (22:05 21.08.2019)

יותר טעים מהאוכל במסעדה
כלום עבודה
פשוט מושלם
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 21.08.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
מיכל (12:12 20.08.2019)

היי אפרת
נראה מתכון מדהים, תודה
אנחנו בדיוק עברנו דירה ועדיין אין לי מושג איפה המחבתות בין כל הקרטונים
יש לי ווק
אפשר להשתמש בו או שזה בעיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 20.08.2019)

כן אפשר.

Avatar
חן (16:46 19.08.2019)

שלום אפרת
אני גרה בחול ויש פה שתי אופציות לקשיו קלוי: על האחד כתוב קשיו קלוי ועל השני קשיו קלוי וממולח. איזה עדיף לקנות?
כמו כן אני רוצה להכין את זה בבוקר כשיש לי זמן ולתת לילדים לחמם בצהריים: אשמח להוראות לגבי איך לחמם (האם אפשר במיקרו, כמה זמן וכו)
יום נעים ☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:53 19.08.2019)

היי חן,
תקני את הקשיו הקלוי.
אפשר לחמם במיקרוגל במשך כדקה (אם זה היה במקרר).

Avatar
אלה (16:02 19.08.2019)

היי אפרת, כמה שאלות של מתחילה:
– לאיזה גודל צריך לחתוך את חזה העוף?
– יש עדיפות לקמח או קורנפלור, מה עדיף, יש לי את שניהם.
הקשוי הקלוי – לשים אותו כמו שהוא בשלמותו בשקית או צריך לחתוך?
– המים לרוטב מייפל זה מים רגילים מהברז או רותחים?
– יש בשופרסל שיני שום טרי קלוף – אפשר להשתמש בזה? לאיזה גודל לחתוך את השום?
– כמה זמן צריך לחמם את המחבת עם השמן? ואיזה שמן?
– בין טיגון העוף לטיגון הרוטב צריך לנגב את המחבת?
– למה הכוונה עד שהעוף מתקרמל?
– באיזה גודל מחבת להשתמש?
-אם אני רוצה שיצא לי פי 1.5 להגדיל את כל הרכיבים פי 1.5? את כולם? צריך לשנות עוד משהו?
סליחה על מבול השאלות ותודה על מתכון שנראה מדהים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:51 19.08.2019)

2-3 ס"מ
שימי קורנפלור
קשיו שלם
עדיף רותחים
אפשר להשתמש בשיני שום טרי קלוף. לחתוך לפרוסות בעובי עד חצי ס"מ.
שמן זית/קנולה. לחמם כחצי דקה.
רצוי לנגב את המחבת.
הכוונה שהעוף מזהיב בחלקו החיצוני מהרוטב
מחבת רחבה.
כן, להגדיל הכל ב1.5.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.