זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
מצרכים:
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
2 כפות קורנפלור או קמח רגיל
שליש כוס אגוזי קשיו קלויים
רוטב מייפל: 6 שיני שום פרוסות, 5 כפות מייפל, 2 כפות רוטב סויה, רבע כוס מים (60 מ"ל), שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מתבלים את קוביות חזה העוף בחצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מקמחים את קוביות חזה העוף בקורנפלור או קמח. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את העוף כדקה מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (העוף אמור להיות "חצי מבושל").
-באותה מחבת, מחממים כפית שמן ומטגנים את פרוסות השום במשך כדקה (יש לשים לב שהשום לא נשרף). מוסיפים מייפל, רוטב סויה, מים, מלח ופלפל שחור ומחממים במשך 1-2 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מעט מסמיכה.
-מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים על אש בינונית במשך 4-5 דקות, עד שהעוף מתקרמל ומזהיב. מוסיפים אגוזי קשיו, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.
הערה: רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
- ספגטי עם חזה עוף |
- פיתה עם חזה עוף |
- חזה עוף עם פטריות וגמבה |
- פסטה עם חזה עוף |
- תבשיל אורז, עוף ואפונה |
- תבשיל אטריות וחזה עוף
תגובות
יצא מעולה! תודה על הרעיון היצירתי.
נראה מעולה 🙂
תודה אילנה
וואו טעים ועסיסי.
הכנתי לארוחת שישי בערב. הכל חוסל במיידי. מחמאות רבות. לא האמינו שזה חזה עוף. כל כך רך. אפילו הילדים שלא אוהבים דברים חדשים, אהבו.
נראה מעולה 🙂
שמחה שאהבתם.
תודה שחזרת לעדכן!
הכנתי היום בשילוב אורז לבן עם שקדים קלויים וצימוקים – וואו, מנה טעימה ביותר, ברמה של מסעדה אסיאתית! אשמח להפניות למתכונים דומים בסגנון (גם אחפש, כמובן), נניח עוף ברוטב טריאקי, עם ירקות כגון ברוקולי וגזר וכו׳.
המון תודה על מתכון מעולה ממש וקל להכנה, כל כך נהנינו!
שמחה שיצא טעים 🙂
מתכונים נוספים:
חזה עוף ברוטב טריאקי
חזה עוף עם פטריות וגמבה
חזה עוף בדבש ושום
חזה עוף חמוץ מתוק
חזה עוף מוקפץ עם פטריות
תודה רבה על המתכונים הנפלאים! היום אכין את חזה העוף בטריאקי 🙂
❤️
וואו! טעים טעים טעים!
ופשוט מאוד, ממש ב10 דקות 🙂
כל המתכונים שלך אליפות!
שמחה שיצא טעים.
תודה קארין 💖
ערב טוב
האם אפשר פרגיות במקום חזה עוף??
כן אפשר.
היי אפרת, מה אפשר להשתמש במקום הסויה?
אפשר לוותר על הסויה, זה ייצא קצת יותר מתוק.
*רוטב הסויה מאזן את המתיקות.
ויתרתי על האגוזים ועל הקמח כך שיהיה פחות משמין, ויצא ממש טעים! תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורטל
תודה. חשוב. אעשה זאת גם.
מה אפשר לשים תחליף לקשיו
או שאפשר לוותר עליו?
תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים אחד אחד
אפשר להכין בלי הקשיו.
כולם אהבו מאוד בעיקר הילדים
שמחה לשמוע 🙂
יצא יותר מדי מתוק…איך אפשר לעדן את טעם המייפל? אפילו הילדה לא אכלה 🙁
השתמשת במקרה בסירופ מייפל עם תוספת סוכר?
אפשר לעדן את הטעם ע"י הוספה של מים רותחים וקצת רוטב סויה.
מיוחד מאוד מאוד!!
תודה רבה..
שמחה שאהבת 🙂
טעים ממש! תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה טוהר
יותר טעים ממסעדה!!!
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
משום מה האתר לא הותן להעלות תמונה
זה בבדיקה.
נראה טעים ונפחא!
לגבי הרדיו – האם אפשרי גם לקלות בעצמי קשיו טבעי או שאאבד כך את המליחות שיש בקלוי הקנוי?
כן, אפשר לקנות לבד (לא חייב שיהיה מלוח).
היי אפרת
אפשר פרגית במקום חזה עוף?
העוף לא יוצא יבש?
תודה
הדסה
היי הדסה,
אפשר פרגית במקום חזה עוף.
המעטפת של הקורנפלור/קמח משאירה את העוף רך ועסיסי. כמובן שגם בישול יתר עלול לייבש אותו ולכן מומלץ לבשל לפי הזמנים המומלצים במתכון.
יותר טעים מהאוכל במסעדה
כלום עבודה
פשוט מושלם
תודה!!!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
נראה מתכון מדהים, תודה
אנחנו בדיוק עברנו דירה ועדיין אין לי מושג איפה המחבתות בין כל הקרטונים
יש לי ווק
אפשר להשתמש בו או שזה בעיה?
כן אפשר.
שלום אפרת
אני גרה בחול ויש פה שתי אופציות לקשיו קלוי: על האחד כתוב קשיו קלוי ועל השני קשיו קלוי וממולח. איזה עדיף לקנות?
כמו כן אני רוצה להכין את זה בבוקר כשיש לי זמן ולתת לילדים לחמם בצהריים: אשמח להוראות לגבי איך לחמם (האם אפשר במיקרו, כמה זמן וכו)
יום נעים ☺
היי חן,
תקני את הקשיו הקלוי.
אפשר לחמם במיקרוגל במשך כדקה (אם זה היה במקרר).
היי אפרת, כמה שאלות של מתחילה:
– לאיזה גודל צריך לחתוך את חזה העוף?
– יש עדיפות לקמח או קורנפלור, מה עדיף, יש לי את שניהם.
הקשוי הקלוי – לשים אותו כמו שהוא בשלמותו בשקית או צריך לחתוך?
– המים לרוטב מייפל זה מים רגילים מהברז או רותחים?
– יש בשופרסל שיני שום טרי קלוף – אפשר להשתמש בזה? לאיזה גודל לחתוך את השום?
– כמה זמן צריך לחמם את המחבת עם השמן? ואיזה שמן?
– בין טיגון העוף לטיגון הרוטב צריך לנגב את המחבת?
– למה הכוונה עד שהעוף מתקרמל?
– באיזה גודל מחבת להשתמש?
-אם אני רוצה שיצא לי פי 1.5 להגדיל את כל הרכיבים פי 1.5? את כולם? צריך לשנות עוד משהו?
סליחה על מבול השאלות ותודה על מתכון שנראה מדהים
2-3 ס"מ
שימי קורנפלור
קשיו שלם
עדיף רותחים
אפשר להשתמש בשיני שום טרי קלוף. לחתוך לפרוסות בעובי עד חצי ס"מ.
שמן זית/קנולה. לחמם כחצי דקה.
רצוי לנגב את המחבת.
הכוונה שהעוף מזהיב בחלקו החיצוני מהרוטב
מחבת רחבה.
כן, להגדיל הכל ב1.5.