חומוס ביתי מושלם בהכנה מהירה במיוחד! מתכון פשוט וקל לחומוס ביתי משימורים שמכינים ב-5 דקות בלבד. טעים בדיוק כמו בחומוסיה, אך בריא יותר וחסכוני.


המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!
ערכים תזונתיים של חומוס ביתי:חומוס עשיר בחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B, ברזל, מגנזיום, אבץ וסלניום. הוא מקור טוב לשומנים בריאים מהטחינה ושמן הזית. חומוס ביתי מכיל פחות מלח ומשמרים לעומת חומוס קנוי, והוא בחירה מצוינת לתזונה מאוזנת.
עוד מתכונים שיעניינו אתכם וישתלבו נהדר עם החומוס הביתי :מתכונים ליום העצמאות, סלטים לעל האש, תוספות לעל האש
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
השרו 2 כוסות גרגירי חומוס יבשים למשך 12 שעות, בשלו עד שמתרככים (כ-90 דקות), והשתמשו ב-1+3/4 כוסות מהגרגירים המבושלים במתכון זה. הכנת חומוס מגרגירים יבשים דורשת זמן ותכנון מראש, אך רבים מעדיפים את הטעם וההרגשה של הכנה “מאפס”. השרו את הגרגירים במים קרים למשך לילה (לפחות 12 שעות), סננו ושטפו. בשלו במים חדשים עם מעט סודה לשתייה (חצי כפית) למשך כ-90 דקות או עד שהגרגירים רכים מאוד. ודאו שאפשר למעוך אותם בקלות בין האצבעות. סננו את המים (כדאי לשמור מעט ממי הבישול) והשתמשו בכמות המתאימה למתכון.
חומוס ביתי טרי נשמר במקרר בכלי אטום עד 5 ימים. שמירה בכלי אטום היא חשובה כדי שהחומוס לא יתייבש או יספוג ריחות מהמקרר. אם החומוס מסמיך מדי אחרי אחסון במקרר, אפשר להוסיף מעט מים קרים ולערבב היטב לפני ההגשה. חשוב לציין שחומוס ביתי טעים ביותר ביום ההכנה עצמו.
כן, אפשר להקפיא חומוס ביתי עד חודשיים בכלים אטומים או שקיות הקפאה. להקפאה יעילה, חלקו את החומוס למנות אישיות לפני ההקפאה. הפשירו במקרר למשך לילה. המרקם עלול להשתנות מעט לאחר ההפשרה, אך ניתן לתקן זאת בקלות על ידי הוספת מעט מים ומיץ לימון טרי ובחישה טובה. אפשר גם להקפיא רק את גרגירי החומוס המבושלים ללא התיבול, ולהכין חומוס טרי לאחר ההפשרה.
הכינו את החומוס לפי המתכון, צרו גומה במרכז צלחת ההגשה ומזגו שקשוקה חמה לתוכה. חומוס עם שקשוקה הוא שילוב טעמים נהדר ומנה מזינה. הכינו שקשוקה קלאסית עם רוטב עגבניות וביצים או גרסה צמחונית עם ירקות מוקפצים. כשהחומוס מוכן, צרו גומה, מזגו לתוכה את השקשוקה החמה וקשטו בפטרוזיליה קצוצה. הגישו מיד עם פיתות טריות.
לחומוס חלק במיוחד, טחנו את הגרגירים במעבד מזון כשהם עדיין חמים, הסירו את קליפות הגרגירים, והוסיפו קרח במקום מים. סוד החומוס החלק של המסעדות טמון בכמה טריקים: ראשית, אם אתם מבשלים גרגירים מיבשים, הוסיפו חצי כפית סודה לשתייה למי הבישול כדי לרכך אותם. שנית, טחנו את הגרגירים כשהם עדיין חמים. אפשר גם להסיר את קליפות הגרגירים אחרי הבישול (עבודה, אך משתלמת למרקם!). בנוסף, נסו להחליף את המים הקרים בקוביות קרח בזמן הטחינה – זה יוצר מרקם אוורירי יותר. לבסוף, טחנו את החומוס במעבד המזון לפחות 5 דקות לקבלת מרקם קטיפתי.
פחות מומלץ אבל אפשר להכין חומוס גם ללא טחינה, אך הטעם והמרקם יהיו שונים. לחומוס ללא טחינה, טחנו את גרגירי החומוס עם שום, מיץ לימון, מלח וכמון. הוסיפו מעט יותר שמן זית והמים כדי להגיע למרקם רצוי. אפשרות נוספת לאלרגים לשומשום היא להחליף את הטחינה בממרח שקדים טבעי או אבוקדו בשל. הטעם יהיה שונה.
חממו את הגרגירים המבושלים לפני הטחינה, או חממו את החומוס המוכן בעדינות במיקרוגל או על להבה נמוכה תוך הוספת מעט מים. בחומוסיות מגישים חומוס חם – זה אחד הסודות לטעם המושלם. אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסת שימורים, שטפו אותם ואז חממו אותם בסיר קטן עם מעט מלח וכמון למשך 3-5 דקות. טחנו כשהם חמים. אם כבר הכנתם את החומוס והוא התקרר, חממו אותו בעדינות במיקרוגל עם תוספת של 1-2 כפות מים או במחבת על להבה נמוכה מאוד תוך ערבוב מתמיד. הגישו מיד.
אפשרויות פופולריות כוללות בשר מטוגן, פטריות מוקפצות, חצילים קלויים, פול מבושל, עשבי תיבול, שמן זית וגרגירי חומוס שלמים. חומוס ביתי הוא בסיס מושלם למגוון תוספות: בשר טחון מתובל (עם בצל וירקות), פטריות מוקפצות בשום ותבלינים, פול מבושל, ביצה קשה מגורדת, זיתים, צנוברים קלויים, סומק, פפריקה מעושנת, כמון, פטרוזיליה או כוסברה קצוצה, בצל ירוק, לימון כבוש קצוץ או חריף קצוץ. מזגו שמן זית איכותי מעל להעשרת הטעם.