זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 8-10 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
קישוא קלוף בינוני מגורד בפומפיה דקה (כ-¾ כוס דחוסה)
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק (לא חובה)
ביצה גדולה
שליש כוס (46 ג’) קמח רגיל או קמח כוסמין מלא
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-סוחטים את הקישוא משאריות נוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב (יש לערבב בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת).
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן. כשהשמן חם, יוצקים למחבת כמות של כף מהתערובת (אפשר להכין 4-5 חביתיות בכל פעם, תלוי בגודל של המחבת). מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומטגנים במשך כ 2.5 דקות, עד שהתחתית מתייצבת. בעזרת תרווד הופכים צד, מכסים ומטגנים 2.5 דקות. מעבירים לצלחת ומניחים לחביתיות להתקרר כ-5 דקות לפני ההגשה.
*יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
- זוקיני בתנור |
- אורז עם קישוא וגזר |
- סלט קישואים וגמבה |
- מרק ברוקולי וקישואים |
- דלעת עם ירקות בתנור |
- לביבות קישואים ובטטה
היי יצא מהמם אבל קצת חסר טעם
אולי זה בגלל שריססתי שמן ולא טיגנתי?
לא חושבת. אולי היה חסר מלח?
היי אפרת היקרה…תודה רבה על מתכונים נפלאים.רק שאלה דחופההה..בטעות שמתי אפיה בבלילה,עירבבתי ורק אז את הקמח האם זה נורא?האם לזרוק?האם יכול ןהזיק לילד חלילה?
ראיתי עכשיו. זה לא נורא.
איך יצא?
היי, לביבות נהדרות. הכנתי כל כך הרבה פעמים…. לפסח במה אפשר להחליף את הקמח? ראיתי בסופר קמח תופח כשר לפסח. האם מתאים ובאותה כמות? תודה
אפשר לשים רבע כוס קמח מצה. נראה לי אפילו עדיף מקמח תופח כשל”פ
אם כך לכמות של 4 קישואים להוסיף כוס קמח מצה. נכון?
נכון אבל יש להכפיל את כל הכמויות, לא רק של הקישוא וקמח המצה.
הייתי ממליצה קודם להכין כמות קטנה ולראות איך יוצא עם קמח מצה לפני שמכפילים.
אמור לצאת בסדר אבל זה קצת משנה את הטעם.
תודה
וואו הכנתי ויצא מעולה! ממש כמו פנקייק יפה. תודה על המתכונים והרעיונות הטעימים!
שמחה שאהבת🙂
אפרת המדהימה!
הכנתי את המתכון הזה כמה פעמים וכולם טרפו תמיד!
לא יודעת למה פעם אחרונה פחות התלהבו הילדים שלי ובקושי אכלו, אולי יש לך רעיון איך אני יכולה לגרום להם כן לאכול? ממש מודה לך! אני רוצה להכין עכשיו ..
היי
אפשר להכין את החביתיות במחבת צורות כדי להפוך אותן לאטרקטיביות יותר לילדים.
אם בכל זאת הטעם לא אהוב על הילדים את יכולה לנסות להכין מבחר מתכוני לביבות וקציצות ירק מהאתר(:
ניסיתי שוב וברוך ד’ אכלו !! תודה רבה!!
היי, האם היחס הוא קישוא אחד מגורד לכל 46 גרם קמח?
היי,
נכון.
הי אפרת הילדה שלי בררנית באוכל ועל המתכון הזה עפה. האם אפשר להכין חביתיות נוספות לא עם קישוא אלא ירק אחר מזין? רוצה לנצל את הפשטות שלו ואת האהבה שלה 🙂
היי,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון(:
לא ניסיתי, אבל אפשר לגוון עם הירקות: דלעת, בטטה, כרובית, קישוא+גזר ועוד.
תודה. אז אם כרובית – אז לגרד בפומפיה? או לבשל עד לריכוך ולמעוך? וכמה בערך כדאי שיהיה מהירק? חצי כוס כזה?
אם זו כרובית טרייה יש לחלוט אותה קודם עד לריכוך. לאחר מכן למעוך ולערבב עם שאר המרכיבים.
אם זו כרובית קפואה- להפשיר ולקצוץ דק.
כדאי לשמור על כמות של כ-3/4 כוס מהירקות.
אפשר לוותר על הקמח או לשים משהו אחר במקום?
יש לי סכרת הריון ושום קמח לא עובר לי
אולי להוסיף גבינות? זה יכול “להדביק”?
תודה
היי,
אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים.
לא ניסיתי, אבל אפשר לנסות להחליף את הקמח ב-2-3 כפות גבינת שמנת 15% ומעלה. זה לא יהיה תחליף דומה והמרקם ישתנה, אבל יכול להיות שיצא מוצלח באופן כזה(:
תודה על המתכון יצא טעים ממש!
הוספתי גבינת ברי ובולגרית.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
רציתי לשאול אם אני שמה בקופסה במקרר זה ישאר אותו מרקם? או שזה יהיה עוד יותר רך ורטוב ממה שזה עכשיו?
המרקם מעט ישתנה במקרר ויהיה קצת רטוב.
אפשר לטגן אותן או לחמם במיקרוגל/בתנור על מנת לשפר את המרקם לאחר קירור.
הי, האם ניתן להחליף, את הקמח בקמח תםוחי אדמה?
היי,
אפשר לנסות עם קמח תפו”א, אך עדיף יותר לשים כ-3 כפות קמח חומוס.
שלום אפרת.
תודה רבה על המתכונים המדהימים.
1. אם יש לי ביצה M, איך אני מסתדרת עם זה?
2. האם אפשר להכין עם קמח כוסמין 80%?
היי נטע,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
1. את יכולה להשתמש בביצה אחת M או לטרוף ביצה נוספת ולהשתמש בשליש מהכמות שלה בנוסף לביצה שלימה.
2. אפשר
יצא מושלם! תודה!
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤
מודה שהייתי סקפטית..אבל הן יצאו כ”כ טעימות!! הוספתי קצת גבינת מוצלרה מגורדת והכפלתי כמויות..נראה לי פעם הבאה אצטרך להכין יותר כי הן מתחסלות!!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤
אפרת מתכון מעולה! מכינה בשנית, הפעם שדרגתי ואני ממליצה לכולם לנסות!
*הוספתי פטריה גדולה חתוכה
*גבינה צהובה מגורדת
*במקום פטרוזיליה , בצל ירוק
*השלמתי לכוס קמח מלאה
ושמתי בתנור הפכתי צד אחרי 10 דקות עם מעט שמן זית על התבנית
ראיתי שרשמת שלא ניסית בתנור אני ממליצה מאד לנסות, יותר טעים ואפילו קריספי פשוט וואו.
היי נגה,
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה על השיתוף וההמלצות(:
בס”ד
היי אפרת, מאוהבת באתר שלך 😉
אם אני רוצה להכין את זה לקטני בן 9 חודשים כאוכל אצבעות, האם לגרד את הקישוא בפומפיה כפי שרשום או לטחון בבלנדר?
תוגה רבה 🙏❤
היי, הייתי טוחנת בבלנדר ולאחר הנסיון הראשון מגרדת בפומפייה.
בס”ד
עשיתי עם טחון 🙂 זה ממש נראה כמו פנקייק ונפלא. טעמתי אחת כדי לוודא שמתאים לו והיא מאוד טעימה, רכה ונימוחה. אין מצב שזה נימוח בגלל שזה חי נכון? מה גם שטיגנתי פחות משתי דקות אני חושבת אחרת זה היה נשרף לי. סליחה על הפרנואידיות חחח ותודה על כל המענה
כן המרקם אמור להשתנות בגלל הטחינה של הירקות… שמחה שיצא מוצלח🙂
מעולה!
נראה מעולה, שמחה שאהבת❤
אין לי ציפוי לא נדבק למחבת, איך אוכל להכין?
עדיין תוכלי להכין אם תקפידי לשמן את המחבת ולהפוך צד בחביתיות בעדינות. יתכן שמעט ידבק אבל זה לא קריטי.
מתכון מהמם! הכנתי כפול וחוסל!
הוספתי בולגרית זה הקפיץ את המתכון בגדול! טעים ברמות
איזה כיף שאהבתם את המתכון! נראה מעולה ממש😊
איזה מתכון קליל וכיפי!!!
כל פעם שאני לא יודעת מה להכין ואין ממש כי להשקיע בזמן אני נכנסת לאתר הזה ונהנת מהמתכונים!
תודה רבה 🙂 😀
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🙂
היה מושלם, מתכון ממש מהיר. ילדים קטנים וגם הורים מאוד אהבו. אוספתי גבינה מוגרדת וכפית שום כתוש. וויתרתי על הפטרוזיליה כי לא היה
מעולה, איזה כיף שאהבתם!😊
מה הברכה על הלביבות?
לא יודעת בוודאות, כנראה אדמה אבל כדאי לשאול מישהו מוסמך…
מזונות
אני מצטרפת לתגובות פה: זה מאוד טעים ומהיר, הכנתי כמות כפולה מקמח חומוס ונגמר מהר חבל שאין לי עוד קישואים תכפילו פי ארבע מומלץ!!
שמחה כל כך לשמוע! תודה על השיתוף יערית:)
היי אפרת
האם אפשר להכין עם קמח מצה ואם כן, האם אותה כמות כמו קמח רגיל?
היי אורנה,
אפשר קמח מצה באותה כמות, ועדיף שיהיה קמח דק🙂.
האם החביתיות יהיו טעימות גם לאחר יום? (נחמם על הפלטה לפני האכילה)
היי מור,
לא בטוחה אם הן יהיו בדיוק כמו ביום ההכנה, אבל לא אמורה להיות בעיה להכין יום קודם ולחמם.
מתכון מעולה!! גם הבת שלי אהבה 🙂
שמחה שאהבתן:)
הוספתי לזה גבינה צהובה מגורדת ופטריות, יצא מעולה אפילו הילדים טעמו מזה
נשמע טעים!
שמחה שאהבתם
מה זה הדבר המטורף הזה? חבר’ה לשלש כמויות!!! התחסל ברגע כולל הילדים! תודה אפרת על עוד מתכון מושלם!!!
תודה בתאל, שמחה שאהבתם ❤️
שבת שלום!
היי אפרת,
כמה חביתיות אפשר להכין מהכמות שבמתכון?
אשמח לתשובה, אני רוצה להכין את המתכון.
תודה רבה!
היי הללי,
במתכון הכמות יוצאת בין 8-10 לביבות, תלוי בעובי הלביבות שתכיני.
חג שמח❤️
תודה רבה! חג שמח!
יצא כל כך טעים! התחסל בשניה! תודה רבה על עוד מתכון משגע!
❤️
היי, אפשר להשתמש בקמח חומוס?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר אבל עם כמות קטנה יותר (כ-3 כפות קמח חומוס).
היי אפרת,
קודם כל כבר הרבה זמן אני רוצה להגיד לך תודה רבה על האתר הנפלא הזה, כל דבר שאני רוצה להכין אני ישר פותחת את האתר שלך!
המהירות לא מורידה מהטעם וזה תענוג…
רציתי לשאול אם לדעתך יתאים במתכון הזה כוסברה במקום פטרוזיליה?
תודה וסופש נעים 🙂
תודה עומר, כיף לשמוע 🙂
אפשר כוסברה.
האם אפשר להשתמש בזוקיני במקום הקישורים?
קישואים *
כן.
מתכון קל ומצוין! הגנתי לקטן לארוחת ערב ונשנשתי לו כמעט הכל. הוספתי גינה צהובה מגורדת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף והתמונה!
האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה ?
כן.
פשוט מעדן!!! הוספתי למתכון גבינה צהובה מגורדת ויצא פשוט מושלם! תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדי
האם אפשר להחליף את הקישוא בתפוח אדמה? זה יצא מוצלח באותו האופן?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
הכנתי ויצא ממש מצוין!
הילדים אהבו מאד, וגם אנחנו.
רק לציין ראיתי שכתבו שלא מרגישים שזה קישואים…אז כן מרגישים לדעתי. אבל זה טעים.
הילדים פחות אוהבים קישואים במרק וזה…ואת זה הם אכלו בשמחה!
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה בתאל
היי אפרת.
ראיתי בתגובות שילדים טורפים את החביתה הזו אז רציתי לבדוק את העניין.
חזרתי לספר לך שאני ואשתי פשוט הופתענו מכמה שזה טעים ופשוט להכנה והכי חשוב, מכיל מעט שמן (בשימוש במחבת נון סטיק).
תודה רבה על העבודה שאת משקיעה.
בזכות ההנגשה שאת עושה, הכל הופך לקל מהיר וטעים.
שמחה שאהבתם 🙂
תודה ארז
היי אפרתי,
הייתי סקפטית לגבי הילדים אם הם יאכלו את זה או לא,
הם חיסלו את זה ואמרו שזה ממש טעים.
הכפלתי כמויות מראש(בכל זאת 4 ילדים קטנים😊) גיליתי באמצע שלא היה לי מספיק קמח אז השלמתי את החסר עם קמח מצה.
יצא קצת נוזלי אבל התייצב במחבת.
תודה רבה על עוד מתכון מושלם🙂
שמחה שהם אהבו ❣️
תודה רותם
נראה מעולה! מתכוונת להכין מחר. אפשר קמח תופח נכון? תודה!
כן אפשר ואז יש לוותר על אבקת האפיה.
טעים ומהיר, תודה רבה !
אני ובעלי בבידוד חפשתי ארוחת בוקר משודרגת קלה ובריאה, הוספתי כמון יצאה מושלם!!!
נראה מעולה 🙂
המון בריאות!
וואוו
הכנתי (הכפלתי כמויות), הכל נ-ט-ר-ף!! יש לציין שהילדים שלי סולדים מקישואים והיה להם טעים בטירוף
תודה אלופה:)
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
הי
האם ניתן לאפות במקום לטגן?
לא ניסיתי לאפות אבל אם את מנסה אז כדאי להשתמש בתבנית מאפינס, לשמן את השקע ולמלא עד גובה 1.5-2 ס”מ מהשקע.
לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות (תלוי בעובי).
שלום אפרת, איך אפשר לטבען אותן, מה יעבוד במקום הביצה?
לא ניסיתי במתכון הזה אבל אולי אפשר לנסות עם אחד התחליפים המוזכרים כאן – תחליפי ביצים.
ערב טוב אפרת!!!!!
את פשוט אלופה ממש אני מהממת מהמון מתכונים באתר שלך כמעט כל מה שאני מבשלת זה רק משם! אני אמא לשתי בנות קטנות וזה ככ כיף שהכל קל טעים ומהיר!
היום הכנתי את החבתיות קישואים וקראתי את כל התגובות כמו שאני עושה בדרך כלל בשביל לראות כבר מה שאלו ואיך בדיוק זה יוצא…
חייבת להגיד לך שעשיתי את הכמות פי 4 ומזל כי זה טעייים ממש שפשוט נגמר!
אז תודה רבה
מושקי
תודה מושקי💖 שמחה לשמוע!
יצא טעים!!!
תודה על השיתוף! 🙂
היי אם אין ביצה גדולה?
אפשרי ללא ביצה?
תשתמשי באיזה ביצה שיש לך. זה עדיף מאשר לוותר על הביצה.
אה…. ורציתי לשאול האם 3/4 כוס שכתבת זה אחרי שסחטתי את הקישוא מנוזלים או לפני? תודה:)
לפני.
ווא הכנתי למישהי שילדה את זה וכמעט גמרתי לה הכל…:) שנה מתוקה מתוקה
שמחה שיצא טעים 🙂
שנה טובה ומתוקה!
שלום,רוצה להכין ממש עכשיו.
אם אופים, לחמם תנור מראש? לכמה מעלות וכמה זמן לאפות?
מנסה לעשות עם קישוא (בינוני/גדול”) וגזר אחד -להכפיל גם את שאר החומרים?- קמח וביצים וכו’?
תודה מראש!
היי חן,
חייבת לציין שלא ניסיתי לאפות. נראה לי שכדאי לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות (תלוי בעובי).
כדאי להשתמש בתבנית מאפינס, לשמן את השקע ולמלא עד גובה 1.5-2 ס”מ מהשקע.
וכן, כדאי להכפיל גם את יתר הכמויות.
הי… אפשר לוותר על אבקת המרק ? באופן כללי אני שמה לב שאת משתמשת בזה הרבה. תודה
אני משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים ללא מונוסודיום גלוטמט.
בכל מקרה, אפשר לוותר על אבקת המרק.
כמו כן גירדתי בצל קטן במגרדת דקה הוסיף פיקנטיות
מעולה 🙂
תודה ציפי 🌷
הכנתי ויצא מוצלח ביותר.תודה רבה🤗🤗
תודה רבה יצא נחמד מאד
במקום לגרד במגרדת ריסקתי בסלייסר כמה שיותר קטן (אין לי כוח לגרד..)
אז נראה לי שלא מספיק הצלחתי להסתיר מהילדים את הקישואים.. לא נורא הסתדרתי עם לאכול את זה בעצמי..
רק הכמויות באתר מאד קטנות עשיתי פי 4 ועדיין לא היה הרבה, הייתי שמחה אם היית יכולה להוסיף בתחתית המתכון כמויות גדולות יותר
תודה
היי יונה,
אמורות לצאת מהכמות במתכון 8-10 חביתיות. כמה יצאו לך?
הי
האם אפשר להכין במחבת של פנקייק?
כן.
הכנתי. יוצא מצוין!
תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה הילה
היי נישמע מצויין מה יכול ללכת עם זה בתוספת קלה ומעניינת?
היי מלי,
זאת ארוחה קלילה שבדר”כ מספיק להגיש עם סלט או ירקות חתוכים.
יש כאלה שאוהבים לאכול את זה עם לחם/לחמניה.
על איזה כוס מדובר על הכמויות ??
היי הודיה,
מדובר בכוס בנפח של 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
המלצה שלי – לשלש כמויות!
כמעט טרפתי הכל לבד
שמחה שאהבת 🙂
מדהים!!! יצא טעים מאוד. פשוט ונוח.
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להכין במקום קישואים עם בטטות?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
מה זה הדבר הטעים הזה?? וואוווו! מפתיעה כל פעם מחדש.
עם אלו עוד ירקות אפשר לעשות את זה?
תודה!!
היי שירן,
לא ניסיתי להכין עם ירקות אחרים אבל אני מניחה שאפשר להכין עם גזר (הייתי משלבת גזר עם קישוא).
במי ניתן להמיר את הביצה?
איפה להחסן את הקמח כוסמין?וכמה זמן הוא מחזיק?
אין לי רעיון לתחליף ביצה.
קמח כוסמין אפשר לאחסן במגירה/ארון מטבח. מחזיק עד לתאריך התפוגה שלו.
תודה על המתכון אפרת! מנסיוני עדיף לאחסן קמח במקרר. גם מרחיק מזיקים כמו עש וחרקים וגם מאריך את חיי המדף שלו בבית, מעבר לתאריך התפוגה.
זה חביתיות או לביבות??
משהו באמצע 🙂
האם אפשר לאפות אותן ?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים בתבנית מאפינס ולאפות. למלא עד גובה 1.5-2 ס”מ מהשקע.
יש אפשרות להקפיא?
נ.ב יהיה נהדר אם תהיה קטגוריה למתכונים שמתאימים לתינוקות ופעוטות (finger food וכד’)
🙂
לדעתי כן.
(מקווה לפתוח בהמשך).
איך אוכל להכין קציצות אלו ללא קמח
האם אוכל לקבל תחליף?
צריך משהו שיספח את הנוזלים. אולי אפשר לנסות עם 2-3 כפות קמח חומוס.
קורנפלור גם יכול לעבוד?
עדיף אולי קמח תפו”א אם יש לך.
לפעמים הטעם של הקורנפלור מורגש.