זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 8-10 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
קישוא קלוף בינוני מגורד בפומפיה דקה (כ-¾ כוס דחוסה)
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק (לא חובה)
ביצה גדולה
שליש כוס (46 ג') קמח רגיל או קמח כוסמין מלא
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-סוחטים את הקישוא משאריות נוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב (יש לערבב בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת).
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן. כשהשמן חם, יוצקים למחבת כמות של כף מהתערובת (אפשר להכין 4-5 חביתיות בכל פעם, תלוי בגודל של המחבת). מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומטגנים במשך כ 2.5 דקות, עד שהתחתית מתייצבת. בעזרת תרווד הופכים צד, מכסים ומטגנים 2.5 דקות. מעבירים לצלחת ומניחים לחביתיות להתקרר כ-5 דקות לפני ההגשה.
*יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
- סלט קישואים וגמבה |
- מרק ברוקולי וקישואים |
- דלעת עם ירקות בתנור |
- לביבות קישואים ובטטה |
- קישואים, גמבה וזיתים |
- תבשיל קישואים ושעועית ירוקה
תגובות
מה זה הדבר המטורף הזה? חבר'ה לשלש כמויות!!! התחסל ברגע כולל הילדים! תודה אפרת על עוד מתכון מושלם!!!
תודה בתאל, שמחה שאהבתם ❤️
שבת שלום!
היי אפרת,
כמה חביתיות אפשר להכין מהכמות שבמתכון?
אשמח לתשובה, אני רוצה להכין את המתכון.
תודה רבה!
היי הללי,
במתכון הכמות יוצאת בין 8-10 לביבות, תלוי בעובי הלביבות שתכיני.
חג שמח❤️
תודה רבה! חג שמח!
יצא כל כך טעים! התחסל בשניה! תודה רבה על עוד מתכון משגע!
❤️
היי, אפשר להשתמש בקמח חומוס?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר אבל עם כמות קטנה יותר (כ-3 כפות קמח חומוס).
היי אפרת,
קודם כל כבר הרבה זמן אני רוצה להגיד לך תודה רבה על האתר הנפלא הזה, כל דבר שאני רוצה להכין אני ישר פותחת את האתר שלך!
המהירות לא מורידה מהטעם וזה תענוג…
רציתי לשאול אם לדעתך יתאים במתכון הזה כוסברה במקום פטרוזיליה?
תודה וסופש נעים 🙂
תודה עומר, כיף לשמוע 🙂
אפשר כוסברה.
האם אפשר להשתמש בזוקיני במקום הקישורים?
קישואים *
כן.
מתכון קל ומצוין! הגנתי לקטן לארוחת ערב ונשנשתי לו כמעט הכל. הוספתי גינה צהובה מגורדת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף והתמונה!
האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה ?
כן.
פשוט מעדן!!! הוספתי למתכון גבינה צהובה מגורדת ויצא פשוט מושלם! תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדי
האם אפשר להחליף את הקישוא בתפוח אדמה? זה יצא מוצלח באותו האופן?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
הכנתי ויצא ממש מצוין!
הילדים אהבו מאד, וגם אנחנו.
רק לציין ראיתי שכתבו שלא מרגישים שזה קישואים…אז כן מרגישים לדעתי. אבל זה טעים.
הילדים פחות אוהבים קישואים במרק וזה…ואת זה הם אכלו בשמחה!
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה בתאל
היי אפרת.
ראיתי בתגובות שילדים טורפים את החביתה הזו אז רציתי לבדוק את העניין.
חזרתי לספר לך שאני ואשתי פשוט הופתענו מכמה שזה טעים ופשוט להכנה והכי חשוב, מכיל מעט שמן (בשימוש במחבת נון סטיק).
תודה רבה על העבודה שאת משקיעה.
בזכות ההנגשה שאת עושה, הכל הופך לקל מהיר וטעים.
שמחה שאהבתם 🙂
תודה ארז
היי אפרתי,
הייתי סקפטית לגבי הילדים אם הם יאכלו את זה או לא,
הם חיסלו את זה ואמרו שזה ממש טעים.
הכפלתי כמויות מראש(בכל זאת 4 ילדים קטנים😊) גיליתי באמצע שלא היה לי מספיק קמח אז השלמתי את החסר עם קמח מצה.
יצא קצת נוזלי אבל התייצב במחבת.
תודה רבה על עוד מתכון מושלם🙂
שמחה שהם אהבו ❣️
תודה רותם
נראה מעולה! מתכוונת להכין מחר. אפשר קמח תופח נכון? תודה!
כן אפשר ואז יש לוותר על אבקת האפיה.
טעים ומהיר, תודה רבה !
אני ובעלי בבידוד חפשתי ארוחת בוקר משודרגת קלה ובריאה, הוספתי כמון יצאה מושלם!!!
נראה מעולה 🙂
המון בריאות!
וואוו
הכנתי (הכפלתי כמויות), הכל נ-ט-ר-ף!! יש לציין שהילדים שלי סולדים מקישואים והיה להם טעים בטירוף
תודה אלופה:)
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
הי
האם ניתן לאפות במקום לטגן?
לא ניסיתי לאפות אבל אם את מנסה אז כדאי להשתמש בתבנית מאפינס, לשמן את השקע ולמלא עד גובה 1.5-2 ס"מ מהשקע.
לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות (תלוי בעובי).
שלום אפרת, איך אפשר לטבען אותן, מה יעבוד במקום הביצה?
לא ניסיתי במתכון הזה אבל אולי אפשר לנסות עם אחד התחליפים המוזכרים כאן – תחליפי ביצים.
ערב טוב אפרת!!!!!
את פשוט אלופה ממש אני מהממת מהמון מתכונים באתר שלך כמעט כל מה שאני מבשלת זה רק משם! אני אמא לשתי בנות קטנות וזה ככ כיף שהכל קל טעים ומהיר!
היום הכנתי את החבתיות קישואים וקראתי את כל התגובות כמו שאני עושה בדרך כלל בשביל לראות כבר מה שאלו ואיך בדיוק זה יוצא…
חייבת להגיד לך שעשיתי את הכמות פי 4 ומזל כי זה טעייים ממש שפשוט נגמר!
אז תודה רבה
מושקי
תודה מושקי💖 שמחה לשמוע!
יצא טעים!!!
תודה על השיתוף! 🙂
היי אם אין ביצה גדולה?
אפשרי ללא ביצה?
תשתמשי באיזה ביצה שיש לך. זה עדיף מאשר לוותר על הביצה.
אה…. ורציתי לשאול האם 3/4 כוס שכתבת זה אחרי שסחטתי את הקישוא מנוזלים או לפני? תודה:)
לפני.
ווא הכנתי למישהי שילדה את זה וכמעט גמרתי לה הכל…:) שנה מתוקה מתוקה
שמחה שיצא טעים 🙂
שנה טובה ומתוקה!
שלום,רוצה להכין ממש עכשיו.
אם אופים, לחמם תנור מראש? לכמה מעלות וכמה זמן לאפות?
מנסה לעשות עם קישוא (בינוני/גדול") וגזר אחד -להכפיל גם את שאר החומרים?- קמח וביצים וכו'?
תודה מראש!
היי חן,
חייבת לציין שלא ניסיתי לאפות. נראה לי שכדאי לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות (תלוי בעובי).
כדאי להשתמש בתבנית מאפינס, לשמן את השקע ולמלא עד גובה 1.5-2 ס"מ מהשקע.
וכן, כדאי להכפיל גם את יתר הכמויות.
הי… אפשר לוותר על אבקת המרק ? באופן כללי אני שמה לב שאת משתמשת בזה הרבה. תודה
אני משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים ללא מונוסודיום גלוטמט.
בכל מקרה, אפשר לוותר על אבקת המרק.
כמו כן גירדתי בצל קטן במגרדת דקה הוסיף פיקנטיות
מעולה 🙂
תודה ציפי 🌷
הכנתי ויצא מוצלח ביותר.תודה רבה🤗🤗
תודה רבה יצא נחמד מאד
במקום לגרד במגרדת ריסקתי בסלייסר כמה שיותר קטן (אין לי כוח לגרד..)
אז נראה לי שלא מספיק הצלחתי להסתיר מהילדים את הקישואים.. לא נורא הסתדרתי עם לאכול את זה בעצמי..
רק הכמויות באתר מאד קטנות עשיתי פי 4 ועדיין לא היה הרבה, הייתי שמחה אם היית יכולה להוסיף בתחתית המתכון כמויות גדולות יותר
תודה
היי יונה,
אמורות לצאת מהכמות במתכון 8-10 חביתיות. כמה יצאו לך?
הי
האם אפשר להכין במחבת של פנקייק?
כן.
הכנתי. יוצא מצוין!
תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה הילה
היי נישמע מצויין מה יכול ללכת עם זה בתוספת קלה ומעניינת?
היי מלי,
זאת ארוחה קלילה שבדר"כ מספיק להגיש עם סלט או ירקות חתוכים.
יש כאלה שאוהבים לאכול את זה עם לחם/לחמניה.
על איזה כוס מדובר על הכמויות ??
היי הודיה,
מדובר בכוס בנפח של 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
המלצה שלי – לשלש כמויות!
כמעט טרפתי הכל לבד
שמחה שאהבת 🙂
מדהים!!! יצא טעים מאוד. פשוט ונוח.
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להכין במקום קישואים עם בטטות?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
מה זה הדבר הטעים הזה?? וואוווו! מפתיעה כל פעם מחדש.
עם אלו עוד ירקות אפשר לעשות את זה?
תודה!!
היי שירן,
לא ניסיתי להכין עם ירקות אחרים אבל אני מניחה שאפשר להכין עם גזר (הייתי משלבת גזר עם קישוא).
במי ניתן להמיר את הביצה?
איפה להחסן את הקמח כוסמין?וכמה זמן הוא מחזיק?
אין לי רעיון לתחליף ביצה.
קמח כוסמין אפשר לאחסן במגירה/ארון מטבח. מחזיק עד לתאריך התפוגה שלו.
תודה על המתכון אפרת! מנסיוני עדיף לאחסן קמח במקרר. גם מרחיק מזיקים כמו עש וחרקים וגם מאריך את חיי המדף שלו בבית, מעבר לתאריך התפוגה.
זה חביתיות או לביבות??
משהו באמצע 🙂
האם אפשר לאפות אותן ?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים בתבנית מאפינס ולאפות. למלא עד גובה 1.5-2 ס"מ מהשקע.
יש אפשרות להקפיא?
נ.ב יהיה נהדר אם תהיה קטגוריה למתכונים שמתאימים לתינוקות ופעוטות (finger food וכד')
🙂
לדעתי כן.
(מקווה לפתוח בהמשך).
איך אוכל להכין קציצות אלו ללא קמח
האם אוכל לקבל תחליף?
צריך משהו שיספח את הנוזלים. אולי אפשר לנסות עם 2-3 כפות קמח חומוס.
קורנפלור גם יכול לעבוד?
עדיף אולי קמח תפו"א אם יש לך.
לפעמים הטעם של הקורנפלור מורגש.