זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
2 גביעי מעדן שוקולד (סה”כ 250 גרם)
4 כפות (40 מ”ל) חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
אופן הכנה:
מערבבים את המעדן עם החלב הממותק עד לתערובת אחידה. מעבירים למנג’טים ומקפיאים לפחות 3-4 שעות לפני ההגשה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
מה יכולה להיות הסיבה שבשלתי חלב עם סוכר ולא יצא מזה כלום? זה נשאר לגמרי נוזלי.
צריך לבשל את זה בסיר סגור עם מכסה?
היי
זה יכול לקרות אם לא מדייקים בכמויות עם כוס מדידה בנפח 240 מל, או שמבשלים על אש נמוכה מדי.
אפשר להכין את זה עם מעדן שוקולד בננה?
אפשר להכין עם משהו אחר כגון קוביות שוקולד וכדו\’? איך?
אפשר להכין עם מעדן שוקולד בננה
ואפשר גם להוסיף שוקולד צ’יפס חתוך קטן או שוקולד מגורד לפני ההכנסה למקפיא
תודה על המתכון אבל איךאני מכין את זה במעדן אחד וניל
אותו דבר.
תודה האם יכול להיות כמה ימים בהקפאה כדי להשתמש מספר פעמים?
כן בטח.
עם איזה מנג’טים משתמשים?
רצוי מנג’טים בקוטר 4.
למי ששאלה אם יש חלב מרוכז ללא חלב נוכרי – אז יש חנות שנקראת “צ’וקי” שמחזיקה לחב מרוכז בהכשר בדץ העדה החרדים ירושלים. מקונדיטורית מקצועית שמעתי שהוא מאוד מאוד מוצלח.
תודה מיכל 🙂
איפה החנות הזאת? יש חלב מרוכז בד”ץ בעוד מקום?
יש דרך ל”טבען” את זה? נגיד מעדן סויה עם משהו? תודה
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי אפר תגידי ידוע לך אם יש את החלב מרוכז ממותק הזה לא באבקת חלב נוכרי?
אשמח לשמוע אם כן
יש אבל קצת יותר קשה למצוא.
אני ממליצה להכין לבד – חלב מרוכז ממותק.
נשמע טוב חייבת לנסות. אגב יכול ללכת עם יוגורט?
יש מתכון דומה לגלידת יוגורט.
שלום אפרת.
רציתי לשאול: חסמתי את הפלאפון לאינטרנט, ואני יכולה להכנס רק לאפליקציות.האם יש סיכוי שבזמן הקרוב תיהייה אפליקציה של האתר שלך.
אם כן אשמח לדעת מתי?
היי שפרה,
לצערי יש עיכובים בנושא (אלה דברים שלוקחים זמן). מקווה שתוך חצי שנה תהיה.
היי תודה אפרת על ההסבר
לא מצאתי אותו בסופר יש לזה אולי תחליף?
אם כן אז מה?
אין לזה תחליף אבל אפשר להכין את זה לבד – מצרפת לינק למתכון חלב מרוכז ממותק.
היי אפרת אשמח לשמוע למה הכוונה חלב ממותר?
זה חלב עם סוכר או שזה חלב מסויים שאני לא יודעת עליו.
חלב מרוכז ממותק זה חלב שבישלו אותו עם סוכר עד שהוא מסמיך. הוא מגיע בדר”כ בתוך קופסת שימורים (זה נמצא בכל סופר במדף של קופסאות השימורים).
היה נורא טעים
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי לשבת והילדים ליקקו את הצלחות!
יוצא מן הכלל!
תודה על המתכון המוצלח!
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל
לכמה מנג’טים זה מספיק?
3-4 יחידות.
זה יוצא נפלא גם עם מעדן וניל.
אני לא אוהב שוקולד אז החלפתי את המעדן שוקולד במעדן וניל, פשוט יוצא מן הכלל!
מתכון נפלא שלא משאיר עוד רצון ללכת לקנות גלידה במכולת.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
איך מכינים חלב מרוכז בבית?
מצרפת לינק לחלב מרוכז ביתי.
שלום רב מה אפשר לשים במקום חלב מרוכז?
אפשר גם מעדן וניל?
תודה.
החלב המרוכז מרכך את המרקם לאחר ההקפאה וגורם לזה להיות במרקם “גלידתי”. אין לי רעיון לתחליף אחר אבל יש מתכון לחלב מרוכז ביתי.
אפשר להכין עם מעדן וניל.