שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 38 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ

400 גרם בשר טחון

1 שן שום כתושה

2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה

חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

2 כפות מלאות רסק עגבניות

כוס וחצי מים רותחים (360 מ”ל)

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח וקמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כ-3 דקות, עד שמתבשל ומשנה את צבעו. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את השעועית הירוקה, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים רותחים ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-30 דקות. מערבבים מידי פעם. לאחר מכן טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אלפחורסאלפחורס
מתכון לפיתות מתכון לפיתות
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
גל פורמן (23:18 22.10.2021)

היי
האם מתאים להחליף את השעועית בבמיה קפואה?
תודה רבה על אתר מעולה ומתכונים פצצה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 23.10.2021)

היי גל,
כן, אפשר להשתמש בבמיה(:

avatar
ענבל (16:42 19.05.2021)

הי, אפשר להחליף את הבשר בטופו? אם כן, מה עושים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:35 19.05.2021)

היי ענבל,
אפשר בהחלט להשתמש בטופו, יצא מעולה!
יש לחתוך את הטופו לקוביות, להוסיף לבצל המטוגן ולטגן עד להשחמה משני הצדדים. לאחר מכן להוסיף את השעועית, עגבניות מרוסקות, רסק, ורק רבע כוס מים, לתבל במלח, פלפל ורצוי גם להוסיף כף רוטב סויה. להמשיך לבשל תוך ערבוב כ-10 דקות או עד שלא נשארים נוזלים.
בהצלחה😊

avatar
מיכל (21:06 5.03.2021)

הכנתי היום עם אפונה במקום שעועית, והוספתי פתיתים בדקות האחרונות כדי לקבל תוספת בסיר אחד 🙂
יצא מעולה!!!! אני ושלושת הילדים חיסלנו את כל הסיר!
כדי לפצות על תוספת הנוזלים שהפתיתים צריכים השתמשתי בקופסה שלמה של עגבניות מרוסקות (400 גרם) ועוד חצי כוס מים רותחים. את התיבול לא שיניתי.
ממליצה!

בשר טחון עם שעועית ירוקה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:02 6.03.2021)

נשמע ונראה מעולה:) תודה על השיתוף מיכל

avatar
אוריאל (22:56 16.02.2021)

שדרגתי ל500 גרם בשר טחון, עם תפוח אדמה פרוס (רוכך במיקרוגל), 2 פטריות פורטובלו גדולות ו2 קישואים פרוסים, גזר מגורד ו400 גרם עגבניות קוביות בנוסף לרסקים.
ותיבלנתי עם מלח, פלפל שחור, פפריקה, מעט כמון ואגוז מוסקט, פטרוזיליה מיובשת. וכוסברה בסוף הבישול.

מעדן

אני אוהב דווקא את המתכונים היותר פשוטים שלך כי הם מינימליסטיים ומדויקים וקל לי להתבסס עליהם ולשדרג לפי הטעם ולפי מה שיש במקרר

בשר טחון עם שעועית ירוקה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 17.02.2021)

זה נראה מעולה 🙂
תודה אוריאל

avatar
עפרה (21:22 3.08.2020)

היי אפרת איך מכינים כמות כפולה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:48 3.08.2020)

אפשר להשתמש בבצל בינוני ולהכפיל את יתר החומרים ב-2, כולל התיבול.
מים – תשימי 2.5 כוסות ואם תרצי לדלל תוסיפי עוד חצי כוס.

avatar
ליאת (17:05 24.07.2020)

היי אפרת, אפשר לוותר על הרסק עגבניות? הוא נותן טעם של ילדים ואני פחות אוהבת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:22 24.07.2020)

הרסק קצת מסמיך את הרוטב אבל אפשר לוותר.

avatar
אביגיל (11:14 11.06.2020)

רציתי לשאול בלי קשר
הפשרתי בשר טחון במקרר כבר מיום שלישי בערב, יש מצב להשתמש בזה עכשיו או שכבר מאוחר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:28 11.06.2020)

אם זה היה בקירור עד עכשיו אז אפשר. אבל תשתמשי בזה עכשיו כי מחר זה כבר לא יהיה טוב.

avatar
קרן (21:52 18.11.2019)

הכנתי עם שעועית צהובה ומה שנשאר מהאפונה העדינה – מעין ארוחת שאריות (עם אטריות שעועית) – יצא מוצלח ביותר!!
טעים, משביע וקל להכנה ממש. תודה אפרת!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 19.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרן

avatar
סימה (22:41 14.11.2019)

היי,ראשית תודה על מתכונים מנצחים
איזה תוספת מתאים לתבשיל??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 15.11.2019)

לדעתי הכי מתאים אורז לבן אבל אפשר להגיש גם עם פירה, פתיתים, פסטה.

avatar
גילה (14:55 6.03.2019)

אפשר שעועית משימורים?
תודה על כל המתכונים המדהימים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:22 6.03.2019)

כן.

avatar
יעקב (11:46 24.06.2018)

שלום
אפשר להכין גם עם עוף או שלא ייצא טעים כ”כ ?
תודה על הכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 24.06.2018)

אפשר אבל עם בשר יוצא יותר טעים.

avatar
ariel (17:22 20.06.2018)

הי אפרת,
הכנתי היום עם תוספת קלה של פלפל ירוק טרי חריף (רק בגלל שאני אוהבת חריף).
לאחר ש”זללתי” הרגשתי צורך לומר לך תודה, ושבזכותך הוספתי טעמים חדשים במטבח שלי.
ושוב תודה
ג’ודי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 20.06.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה🌷

avatar
מאיה (13:28 31.05.2018)

אפשר להחליף את השעועית באפונה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:34 31.05.2018)

כן אפשר.

avatar
יפעת (10:12 15.02.2018)

אפשר להוסיף פלפלים לרוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 15.02.2018)

כן, אפשר.

avatar
שרון (19:49 14.02.2018)

אפשר עם שעועית שלמה?צריך להפשיר?רוצה להכין כמות כפולה,להכפיל את כל המרכיבים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 14.02.2018)

אפשר להשתמש בשעועית שלמה אבל מומלץ לחתוך אותה.
אין צורך להפשיר לפני שימוש.
וכן, אפשר פשוט להכפיל את כל המרכיבים.

avatar
ענת (19:19 14.02.2018)

שלום אפרת
אפשר להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 14.02.2018)

כן, אפשר.

avatar
מירי (09:11 12.02.2018)

היי מה אפשר לשים במקום עגבניות מרוסקות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 12.02.2018)

היי מירי,
אני מניחה שאפשר לרסק (או לגרד בפומפיה דקה) 2 עגבניות טריות גדולות.

לקריאת כל התגובות