זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 38 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
מצרכים:
1 בצל קטן קצוץ
400 גרם בשר טחון
1 שן שום כתושה
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה
חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
2 כפות מלאות רסק עגבניות
כוס וחצי מים רותחים (360 מ”ל)
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח וקמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כ-3 דקות, עד שמתבשל ומשנה את צבעו. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים את השעועית הירוקה, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים רותחים ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-30 דקות. מערבבים מידי פעם. לאחר מכן טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
הכנתי את זה עכשיו ותוך כדי הכנה שמתי לב שאין לי עגבניות מרוסקות בשימורים אז ריסקתי שתי עגבניות בסלייסר ויצא טעים הכנתי קוסקוס ליד
מעולה:)
שמחה שיצא טעים
היי
האם מתאים להחליף את השעועית בבמיה קפואה?
תודה רבה על אתר מעולה ומתכונים פצצה
היי גל,
כן, אפשר להשתמש בבמיה(:
הי, אפשר להחליף את הבשר בטופו? אם כן, מה עושים?
היי ענבל,
אפשר בהחלט להשתמש בטופו, יצא מעולה!
יש לחתוך את הטופו לקוביות, להוסיף לבצל המטוגן ולטגן עד להשחמה משני הצדדים. לאחר מכן להוסיף את השעועית, עגבניות מרוסקות, רסק, ורק רבע כוס מים, לתבל במלח, פלפל ורצוי גם להוסיף כף רוטב סויה. להמשיך לבשל תוך ערבוב כ-10 דקות או עד שלא נשארים נוזלים.
בהצלחה😊
הכנתי היום עם אפונה במקום שעועית, והוספתי פתיתים בדקות האחרונות כדי לקבל תוספת בסיר אחד 🙂
יצא מעולה!!!! אני ושלושת הילדים חיסלנו את כל הסיר!
כדי לפצות על תוספת הנוזלים שהפתיתים צריכים השתמשתי בקופסה שלמה של עגבניות מרוסקות (400 גרם) ועוד חצי כוס מים רותחים. את התיבול לא שיניתי.
ממליצה!
נשמע ונראה מעולה:) תודה על השיתוף מיכל
שדרגתי ל500 גרם בשר טחון, עם תפוח אדמה פרוס (רוכך במיקרוגל), 2 פטריות פורטובלו גדולות ו2 קישואים פרוסים, גזר מגורד ו400 גרם עגבניות קוביות בנוסף לרסקים.
ותיבלנתי עם מלח, פלפל שחור, פפריקה, מעט כמון ואגוז מוסקט, פטרוזיליה מיובשת. וכוסברה בסוף הבישול.
מעדן
אני אוהב דווקא את המתכונים היותר פשוטים שלך כי הם מינימליסטיים ומדויקים וקל לי להתבסס עליהם ולשדרג לפי הטעם ולפי מה שיש במקרר
זה נראה מעולה 🙂
תודה אוריאל
היי אפרת איך מכינים כמות כפולה?
אפשר להשתמש בבצל בינוני ולהכפיל את יתר החומרים ב-2, כולל התיבול.
מים – תשימי 2.5 כוסות ואם תרצי לדלל תוסיפי עוד חצי כוס.
היי אפרת, אפשר לוותר על הרסק עגבניות? הוא נותן טעם של ילדים ואני פחות אוהבת
הרסק קצת מסמיך את הרוטב אבל אפשר לוותר.
רציתי לשאול בלי קשר
הפשרתי בשר טחון במקרר כבר מיום שלישי בערב, יש מצב להשתמש בזה עכשיו או שכבר מאוחר?
אם זה היה בקירור עד עכשיו אז אפשר. אבל תשתמשי בזה עכשיו כי מחר זה כבר לא יהיה טוב.
הכנתי עם שעועית צהובה ומה שנשאר מהאפונה העדינה – מעין ארוחת שאריות (עם אטריות שעועית) – יצא מוצלח ביותר!!
טעים, משביע וקל להכנה ממש. תודה אפרת!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרן
היי,ראשית תודה על מתכונים מנצחים
איזה תוספת מתאים לתבשיל??
לדעתי הכי מתאים אורז לבן אבל אפשר להגיש גם עם פירה, פתיתים, פסטה.
אפשר שעועית משימורים?
תודה על כל המתכונים המדהימים!
כן.
בהחלט!!!!!
שלום
אפשר להכין גם עם עוף או שלא ייצא טעים כ”כ ?
תודה על הכל
אפשר אבל עם בשר יוצא יותר טעים.
כן אפשרי אצלי אוהבים עופות אז זה טעים מאוד מוסיפה גם עגבניה שחתכתי לקטנים, לפעמים מוסיפה פטריות משימורים וממש טעים
הי אפרת,
הכנתי היום עם תוספת קלה של פלפל ירוק טרי חריף (רק בגלל שאני אוהבת חריף).
לאחר ש”זללתי” הרגשתי צורך לומר לך תודה, ושבזכותך הוספתי טעמים חדשים במטבח שלי.
ושוב תודה
ג’ודי
איזה כיף לשמוע!
תודה🌷
אפשר להחליף את השעועית באפונה?
כן אפשר.
אפשר להוסיף פלפלים לרוטב?
כן, אפשר.
אפשר עם שעועית שלמה?צריך להפשיר?רוצה להכין כמות כפולה,להכפיל את כל המרכיבים?
אפשר להשתמש בשעועית שלמה אבל מומלץ לחתוך אותה.
אין צורך להפשיר לפני שימוש.
וכן, אפשר פשוט להכפיל את כל המרכיבים.
שלום אפרת
אפשר להקפיא?
כן, אפשר.
היי מה אפשר לשים במקום עגבניות מרוסקות?
היי מירי,
אני מניחה שאפשר לרסק (או לגרד בפומפיה דקה) 2 עגבניות טריות גדולות.