שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 38 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ

400 גרם בשר טחון

1 שן שום כתושה

2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה

חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

2 כפות מלאות רסק עגבניות

כוס וחצי מים רותחים (360 מ”ל)

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח וקמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כ-3 דקות, עד שמתבשל ומשנה את צבעו. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את השעועית הירוקה, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים רותחים ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-30 דקות. מערבבים מידי פעם. לאחר מכן טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אלפחורס
מתכון לפיתות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ענבל (16:42 19.05.2021)

הי, אפשר להחליף את הבשר בטופו? אם כן, מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות (18:35 19.05.2021)

היי ענבל,
אפשר בהחלט להשתמש בטופו, יצא מעולה!
יש לחתוך את הטופו לקוביות, להוסיף לבצל המטוגן ולטגן עד להשחמה משני הצדדים. לאחר מכן להוסיף את השעועית, עגבניות מרוסקות, רסק, ורק רבע כוס מים, לתבל במלח, פלפל ורצוי גם להוסיף כף רוטב סויה. להמשיך לבשל תוך ערבוב כ-10 דקות או עד שלא נשארים נוזלים.
בהצלחה😊

מיכל (21:06 5.03.2021)

הכנתי היום עם אפונה במקום שעועית, והוספתי פתיתים בדקות האחרונות כדי לקבל תוספת בסיר אחד 🙂
יצא מעולה!!!! אני ושלושת הילדים חיסלנו את כל הסיר!
כדי לפצות על תוספת הנוזלים שהפתיתים צריכים השתמשתי בקופסה שלמה של עגבניות מרוסקות (400 גרם) ועוד חצי כוס מים רותחים. את התיבול לא שיניתי.
ממליצה!

מתכונים ב-10 דקות (19:02 6.03.2021)

נשמע ונראה מעולה:) תודה על השיתוף מיכל

אוריאל (22:56 16.02.2021)

שדרגתי ל500 גרם בשר טחון, עם תפוח אדמה פרוס (רוכך במיקרוגל), 2 פטריות פורטובלו גדולות ו2 קישואים פרוסים, גזר מגורד ו400 גרם עגבניות קוביות בנוסף לרסקים.
ותיבלנתי עם מלח, פלפל שחור, פפריקה, מעט כמון ואגוז מוסקט, פטרוזיליה מיובשת. וכוסברה בסוף הבישול.

מעדן

אני אוהב דווקא את המתכונים היותר פשוטים שלך כי הם מינימליסטיים ומדויקים וקל לי להתבסס עליהם ולשדרג לפי הטעם ולפי מה שיש במקרר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 17.02.2021)

זה נראה מעולה 🙂
תודה אוריאל

עפרה (21:22 3.08.2020)

היי אפרת איך מכינים כמות כפולה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:48 3.08.2020)

אפשר להשתמש בבצל בינוני ולהכפיל את יתר החומרים ב-2, כולל התיבול.
מים – תשימי 2.5 כוסות ואם תרצי לדלל תוסיפי עוד חצי כוס.

ליאת (17:05 24.07.2020)

היי אפרת, אפשר לוותר על הרסק עגבניות? הוא נותן טעם של ילדים ואני פחות אוהבת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:22 24.07.2020)

הרסק קצת מסמיך את הרוטב אבל אפשר לוותר.

אביגיל (11:14 11.06.2020)

רציתי לשאול בלי קשר
הפשרתי בשר טחון במקרר כבר מיום שלישי בערב, יש מצב להשתמש בזה עכשיו או שכבר מאוחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:28 11.06.2020)

אם זה היה בקירור עד עכשיו אז אפשר. אבל תשתמשי בזה עכשיו כי מחר זה כבר לא יהיה טוב.

קרן (21:52 18.11.2019)

הכנתי עם שעועית צהובה ומה שנשאר מהאפונה העדינה – מעין ארוחת שאריות (עם אטריות שעועית) – יצא מוצלח ביותר!!
טעים, משביע וקל להכנה ממש. תודה אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 19.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרן

סימה (22:41 14.11.2019)

היי,ראשית תודה על מתכונים מנצחים
איזה תוספת מתאים לתבשיל??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 15.11.2019)

לדעתי הכי מתאים אורז לבן אבל אפשר להגיש גם עם פירה, פתיתים, פסטה.

גילה (14:55 6.03.2019)

אפשר שעועית משימורים?
תודה על כל המתכונים המדהימים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:22 6.03.2019)

כן.

יעקב (11:46 24.06.2018)

שלום
אפשר להכין גם עם עוף או שלא ייצא טעים כ”כ ?
תודה על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 24.06.2018)

אפשר אבל עם בשר יוצא יותר טעים.

ariel (17:22 20.06.2018)

הי אפרת,
הכנתי היום עם תוספת קלה של פלפל ירוק טרי חריף (רק בגלל שאני אוהבת חריף).
לאחר ש”זללתי” הרגשתי צורך לומר לך תודה, ושבזכותך הוספתי טעמים חדשים במטבח שלי.
ושוב תודה
ג’ודי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 20.06.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה🌷

מאיה (13:28 31.05.2018)

אפשר להחליף את השעועית באפונה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:34 31.05.2018)

כן אפשר.

יפעת (10:12 15.02.2018)

אפשר להוסיף פלפלים לרוטב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 15.02.2018)

כן, אפשר.

שרון (19:49 14.02.2018)

אפשר עם שעועית שלמה?צריך להפשיר?רוצה להכין כמות כפולה,להכפיל את כל המרכיבים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 14.02.2018)

אפשר להשתמש בשעועית שלמה אבל מומלץ לחתוך אותה.
אין צורך להפשיר לפני שימוש.
וכן, אפשר פשוט להכפיל את כל המרכיבים.

ענת (19:19 14.02.2018)

שלום אפרת
אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 14.02.2018)

כן, אפשר.

מירי (09:11 12.02.2018)

היי מה אפשר לשים במקום עגבניות מרוסקות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 12.02.2018)

היי מירי,
אני מניחה שאפשר לרסק (או לגרד בפומפיה דקה) 2 עגבניות טריות גדולות.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.