זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 24 ריבועי בראוניז
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30
מצרכים:
בראוניז קפה:
150 ג’ שוקולד מריר
חצי כוס (100 ג’) שמן
3 ביצים
2/3 כוס (132 ג’) סוכר
2 כפות (20 מ”ל) מים
3/4 כוס (105 ג’) קמח לבן
כף (10 ג’) אבקת קקאו
כפית אבקת נס קפה
סירופ לבראוניז:
רבע כוס (60 מ”ל) מים
כף מלאה (14 ג’) סוכר
קרם קפה:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)
שליש כוס (80 מ”ל) חלב קר (לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה או רבע כוס מים קרים)
3 כפות גדושות (45 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
כפית אבקת נס קפה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20X30.
–הכנת הבראוניז: מניחים בקערה את קוביות השוקולד והשמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת חלקה.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים 2 כפות מים, קמח, קקאו ונס קפה ומערבבים עד לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים.
-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים בפינג’ן או סיר קטן על הגז רבע כוס מים עם כף סוכר ומערבבים במשך 2-3 דקות עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש. כשהעוגה מוכנה יוצקים מעליה את הסירופ באופן שווה ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר.
–הכנת קרם קפה: מקציפים מיכל שמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב, פודינג וניל ונס קפה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר עד שהעוגה מתקררת לגמרי.
-לאחר שהעוגה התקררה – חותכים לריבועים בגודל כ 5X4 ס”מ ומעל לכל ריבוע מזליפים קרם קפה (יש למלא את הקרם בשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב. אפשר לוותר על הזילוף ולשטח את הקרם ישירות על העוגה ולהכניס למקרר. לפני ההגשה או תוך כדי ההגשה עצמה- לחתוך לריבועים).
*הבראוניז נשמרים במקרר בתוך קופסה אטומה 3-4 ימים.
יצא פצצה!!
קיבלתי מלא פרגונים על העוגה!
שמחה שיצא טעים❤️
היי,
אפשר להשתמש בכוס קרטון רגילה?
אין לי כוס זכוכית בגודל הזה
אם אין ברירה אפשר.
תודה על כל המתכונים הטעימים והקלים!
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה איזה קוטר מתאים שלא יצא מידי נמוך?
תודה רבה
קוטר 22
אפשר לשים גנאש במקום הקצפת?
ואם כן לשים סירופ או לא?
תודה!
אפשר, לא צריך סירופ במקרה כזה(:
הי אפרת
הכנתי בלי הסירופ והקרם ויצא מעולה!
כולם ממש אהבו
תודה על המתכון המוצלח!
איזה כיף שיצא טעים ושאהבתם את המתכון❤
תודה על השיתוף(:
למה אין א. אפיה? העוגה לא צריכה לגבוה?
זה בראוניז, הם אמורים להיות נמוכים ואין צורך בתפיחה(:
תודה רבה! ערוץ מושלםםםם אם אני רוצה להכין 2 הוגות אז איך להחפיל? 😄😅😚🤣😁😍😙😂🤣😍😙🥰😙🥰😗😆
אם את רוצה לקבל 2 תבניות תכפילי את כל הכמויות פי 2(:
נראה טוב! אפשר להכין 4-5 ימים לפני ולהקפיא?
היי,
היות ויש כאן קרם הבראוניז פחות מתאימים להקפאה.
היי אני רוצה להכין את זה פרווה אפשר לוותר על הקצפת? תודה ולילה טוב
היי,
אפשר לוותר על הקצפת(:
היי אפרת:) תודה על המתכון. זה הרגע יצא מהתנור. חשבתי לוותר על הסירופ אבל עכשיו אני חושבת שאולי ארצה לחמם קצת את הבראוניז על הפלטה כדי להגיש עם גלידה בשבת. האם להכין את הסירופ ולשפוך אחרי החימום קצת? או שעדיין יהיה טעים גם בלי הסירופ?
היי,
את מתכוונת להכין את הבראוניז ללא הקרם, כן?
את יכולה לשפוך את הסירופ סמוך לאפייה ולחמם על הפלטה כך. אם לאחר חימום הבראוניז יתייבשו את יכולה לשפוך עוד קצת סירופ.
אחלה. תודה!
ואוווו!יצא מושלםםםם הכנתח עם כמח כרגיל ללא גלוטן
תודהה
שמחה מאד שיצא טעים גם ללא גלוטן🙂
תודה שחזרת לשתף(:
וואו נראה טוב אני אכין בעז”ה
שמחה שאהבת(:
רציתי לשאול לגבי הסירופ ,צריך שיצא הסוכר והמים כמו הקרמל ? או שאפשר לחמם במיקרוגל וזה מספיק כדי להמיס את זה ?
היי,
אין צורך לקרמל את הסוכר, מספיק להמיס לחלוטין(:
אפשר להחליף את השוקולד בבראוניז לממרח כלשהו כמו לוטוס, ריבת חלב ועוד…?, ומה הכמות?
היי טל,
במתכון הזה פחות מומלץ להחליף את השוקולד, אני מצרפת לך קישור למתכון שבו תוכלי להחליף את ממרח השוקולד ללוטוס/ריבת חלב לבחירתך
המתכון כאן
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
מה הכמויות לתבנית עגולה 24
הכמויות במתכון מתאימות. זה אמור לצאת קצת נמוך.
הי אפרת, אני רוצה להכין את הבראוניז ולוותר על הקרם-קפה.
לוותר גם על הסירופ? או להשאיר אותו?
לא חייב לשים את הסירופ.
תטעמי ותחליטי. אפשר להוסיף גם אח”כ.
שלום 🙂 יצא מעולה! תודה. אני רוצה להכין את הקצפת לפני שבת ולזלף מיד לפני ההגשה. איך כדאי בינתיים לשמור יום וחצי את העוגה בלי שום ציפוי? גם במקרר או על השיש? אני כרגע לא חותכת כדי לשמור על טריות מרבית. שוב תודה רבה
היי אניטה,
כעקרון אפשר לשמור את העוגה על השיש במקום קריר ומוצל. בימים חמים כדאי להכניס למקרר. בכל מקרה חשוב לכסות היטב.
את הקצפת כדאי לשמור במקרר עד הזילוף.
תודה על התשובה המהירה אפרת. האם היית ממליצה על הקפאה או שאין הבדל בין הקפאה לשיש לזמן המדובר?
אין צורך להקפיא אם זה רק ליום וחצי למרות שזה אפשרי אם את ממש רוצה לשמור על טריות.
ב”ה הסתדרתי, תודה.
דחוף!!!
אני צריכה להכין את העוגה הזאת ולא מצליחה להשיג אינסטנט ריבת חלב (לקצפת. במקום קפה-מומלץ בחום.)
יש בחנות ריבת חלב (לא אינסטנט) פרווה, את חושבת שזה יהיה אותו דבר אם אעשה את הקצפת עם אינסטנט וניל לייצובה והוסיף ריבת חלב?
אם כן כמה ריבת חלב(פרווה!) לשים?
תודה מראש.
כן אפשר. תוסיפי 3-4 כפות מלאות ריבת חלב (תטעמי אחרי 3 כפות ותחליטי אם להוסיף כף נוספת).
עפו על זה שבת שעברה וחייבו ;( אותי לעשות שוב. אך הפעם עשיתי כמובן כמות מרובעת (פעם קודמת עשיתי כמות כפולה והכל התחסל כבר בערב שבת) חצי רגיל וחצי עם קצפת שונה-קצפת עם אינסטנט פודינג ריבת חלב. יצא מושלם! פעם הבאה בעז”ה אעשה רק עם ריבת חלב (זה פרווה!) הביקוש היה מוגבר.
תודה.
נשמע מעולה 🙂
תודה שירה
אה, ובסוף כן עשיתי עם זילוף, יצא מושלם!
מתכון תשיעי (מתוך תשעה) שנוחל הצלחה מרובה.
אז שוב תודה.
שבוע טוב,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני מבינה שאין הפרדת ביצים?
כלומר, אני לא חייבת מיקסר.
נכון.
אפשר בבקשה כמויות לתבנית בגודל 32X40?
אם אני מורחת את הקצפת כשכבה אחידה להוסיף לכמות?
כעקרון יש להכפיל כמויות ב-2 אבל אני חייבת לציין שלא ניסיתי להכפיל כמויות כך שאני לא יודעת אם זה יפגע במרקם ובטעם. קחי בחשבון שגם זמן האפיה עשוי להתארך.
אפשר למרוח את הקצפת כשכבה אחת.
יצא מעולה! הכנתי בלי הקרם והסירופ, סיננתי אבקת סוכר מלמעלה. יצא ממש ממש טעים אבל מה שכן לא מרגישים בכלל אפילו קצת את הקפה. אם אוסיף עוד בפעם הבאה זה יפגע במתיקות? כי יצא מושלם.
נראה מעולה 🙂
אפשר פעם הבאה להגדיל קצת את כמות הקפה.
יצא לי ממש טעים!!!
עד שגמרתי תוך שניה פס שלם
המרקם ממש טוב, רך אבל אפוי, כמו שאני אוהבת
אבל למה זה יצא לי נמוך טיפה יותר משלך?
היי שירה,
באיזה כוס השתמשת?
זה לא אמור לצאת גבוה. שכבת הבראוניז יוצאת בערך בגובה 2.5-3 ס”מ, אם אני זוכרת נכון.
כוס קרטון
שזה כמו כוס מדידה
ובאיזה גובה הבראוניז יצאו לך? כמה ס”מ?
זה נראה שפחות ממך
וגם שאחרי ששמתי במקרר לכמה שעות
העוגה נהיתה יותר דביקה
המרקם של העוגה משתנה קצת בקירור.
נסי פעם הבאה בכל זאת להשתמש בכוס זכוכית עם ידית, כמו שאני משתמשת בה.
היי
יש אפשרות להפוך את העוגה לטבעונית?
במה ניתן להמיר את הביצים?
תודה 🙂
יש את המתכון הזה שהוא טבעוני – בראוניז שוקולד וקצפת.
הי
נראה לי שעדיף שתתעלמי מהשאלה הקודמת שלי…
לא יודעת מה קורה לי, פספסתי שכתוב על הסירופ.
זה יספיק לעוגה שהתקשתה ממש?
תודה
היי לימור,
זה לא משנה אם זה קשה, חשוב יותר שזה לא יהיה יבש מבפנים. לכן כדאי לטעום.
אם זה יצא יבש תגדילי את כמות הסירופ לשליש כוס מים וכף וחצי סוכר.
הי אפרת,
בגלל תקלה שלי הבראוניז התקשו מידי (אפיתי 25 דקות מבלי לבדוק לפני והקיסם יצא יבש ממש והעוגה לאחר קירור מרגישה קשה מאד).
בקיצור האם יש דרך לרכך קצת לפני ששמים את הקרם?
אולי לשפוך חלב או משהו על התחתית, או שאין ברירה וצריך להכין שוב את הבראוניז?
תודה, לימור
עוגה מדהימה, תודה רבה.
תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂
עוגה מושלמת ממש!! מומלצת בחום!וגם קלה מאוד להכנה. תודה!
תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת.
רציתי לשאול האם זמן האפיה מתקצר כשמכינים ב2 תבניות אינגליש קייק ואם כן כמה זמן?
תודה ושבת שלום ❤
היי אבישג,
אני מעריכה שזמן האפיה בתבנית אינגליש קייק יהיה בסביבות 12-15 דקות.
שבת שלום 🌺
שלום אפרת
תודה על המתכונים אני מכינה מהם ומאוד מרוצה
תוכלי לשלוח מתכון של בראוניז הקפה לתבנית תנור גדולה?
תודה רבה
היי אושרה,
מה גודל התבנית?
40/40
לא מכירה תבנית בגודל כזה. זאת התבנית המלבנית בגודל של התנור? היא אמורה להיות בגודל 32X40.
לתבנית בגודל של התנור יש להכפיל את כל הכמויות ב-2, כולל של הקרם.
אם מדדת את התבנית בחלקה העליון והיא בגודל 40X40 אז צריך לעשות חישוב אחר. עדכני אותי אם כן..
שלום אפרת,
אתר מעולה ומתכונים מצויינים, תודה רבה!
העוגה הזאת מצויינת ועשיתי אותה הרבה פעמים כבר, רציתי לשאול אם אפשר לעשות את זה מקמח כוסמין או קמח מלא?
תודה!
היי צופיה,
אפשר. עדיף קמח כוסמין.
חייבים לשים במקרר ל3 ימים?
לא חייבים. אפשר להגיש כבר אחרי שעה-שעתיים במקרר.
אהלן אפרת 🙂
עם קפה ברזילאי יעבוד?
כן, למה לא? 🙂
אם זה מגורען אז בתערובת הבראוניז אפשר להמיס כפית שטוחה עם 2 כפות המים שיש כבר במתכון (יש להשתמש במים רותחים כמובן).
בקרם הקפה אפשר להמיס כפית שטוחה נס קפה מגורען עם 2 כפות מים רותחים. לקרר במקרר במשך כ-10 דקות ואז להוסיף לתערובת הקצפת יחד עם החלב ויתר החומרים (חשוב שזה יהיה קר אחרת זה עלול לפגוע בהקצפה).
וואי יצא מעולה, טעים ויפה!!!
תודה רבה אפרת :-*
(לא היה לי חומרים לקצפת וזה בעז”ה יוגש עם גלידה…)
ממצלמה גרועה כמו שרואים 🙂
זה נראה טעים 🙂
רעיון מעולה להגיש עם גלידה. תודה שחזרת לעדכן!
מעודכן יותר 🙂
יאמי!!
ויתרתי על הקצפת כי אין לי מיקסר. יצא נהדר!
תודה על המתכון!
שמחה שיצא טעים גם בלי הקצפת 🙂
תודה מיכל.
חובה לשים סירופ?
שבת שלום!
היי נטע,
לא חובה אבל מומלץ כדי להרטיב קצת את הבראוניז.
שבת שלום 🌷
היי אפשר להוסיף אגוזי מלך לתערובת?
כן, אפשר לשים בסביבות חצי כוס אגוזי מלך קצוצים.
תודה רבה יצא מדהים
תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים חג שמח ושנה טובה.
וואו! צודקת 🙂
תודה יקירה וחג שמח
מישהו שהכין, הבראוניז הזה לילדים?
הוא טעים?
היי,
אם זה מיועד לילדים אני ממליצה לוותר על נס הקפה או לפחות להפחית את הכמות בחצי.
היי 🙂
לאחר האפייה הסוכר לא נמס לגמרי. רואים נקודות לבנות וגם מרגישים את הגרירים בכל ביס. זה קרה לי גם במתכונים אחרים של בראוניז. מדוע זה קורה? מה ניתן לעשות?
תודה, מיטל
היי מיטל,
זה בגלל שהסוכר לא נמס כמו שצריך. השתמשת בסוכר לבן רגיל נכון?
חשוב לערבב היטב את הסוכר עם הביצים, אפילו להניח את זה דקה בצד ואז להמשיך לערבב. גם אחרי שמוסיפים את תערובת השוקולד ולפני שמוסיפים את יתר החומרים כדאי לוודא שהסוכר נמס.
יום מקסים 🙂
תודה רבה על המענה המהיר 🙂 השתמשתי בסוכר לבן רגיל.
אנסה לערב היטב בפעם הבאה. אם לאחר הוספת תערובת השוקולד אני רואה שהסוכר עדיין לא נמס לגמרי, מה ניתן לעשות?
אם זה קורה אז אני ממליצה להניח את התערובת בצד לכמה דקות ולהמשיך לערבב. דרך אגב אם יש לך מטרפה ידנית עדיף להשתמש בה.
פתרון נוסף לבעיה הוא להשתמש באבקת סוכר במקום בסוכר רגיל כשאת מכינה בראוניז.
תודה רבה! 🙂
האם אפשר להכין 4 ימים מראש? במידה וכן- להקפיא? ואם מקפיאים אז להקפיא עם הקצפת או בלי?
אפשר להכין 4 ימים מראש ולהקפיא.
אפשר להקפיא עם הקצפת.
אני נהנת מאוד מהמתכונים הם מאוד מוצלחים,תודה רבה
רציתי לשאול בבקשה
האם אוכל לחלק את הבלילה לתבנית שקעים?
כן מורן, אפשר. אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל12-15 דקות.
החומרים טובים לתבנית אינגליש קיק
אפשר, למרות שהקרם מאוד מוסיף.
הכמות מתאימה ל2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
היי אפשר להכין את העוגה עצמה בלי הקרם
אפרת המקסימה העוגה יצאה כל כך טעימה גם עם קצפת צמחית. הכנתי בסוף עם חלב סויה וקרם הקפה יצא מעודן מאוד. קיבלתי כל כך הרבה מחמאות. תודה רבה על מתכון מדהים!
שמחה מאוד לשמוע!
תודה יקירה ושבוע נפלא 🙂
או לעשות אם 140 גרם שוקולד מריר
היי,
אפשר לעשות קצפת שקולד ולא וניל?
ועוד שאלה, אפשר לעשות 100 גרם שוקולד מריר וחמישים גרם חלב?
תודה מראש
היי סנטנה,
אפשר להכין קצפת שוקולד.
אפשר לשים 100 גרם שוקולד מריר + 50 שוקולד חלב.
מכינה כפרווה – איפה נמצא חלב קוקוס בסופר?לכמה זמן הוא טוב?
חלב קוקוס ארוז בשימורים. הוא נמצא בדר”כ במחלקת השימורים ואם לא אז במוצרים האסייתיים. שימי לב שלא מדובר מדובר במי קוקוס או קרם קוקוס.
לאחר שפותחים אותו ניתן לשמור במקרר במשך כשבוע.
האם גם עם קצפת צמחית יצא טעים?שואלת מפני שיש בה כפית נס קפה ואולי טעם הקפה מסווה קצת את טעם הלוואי של הקצפת הצמחית?גם עם מים קרים תצא טוב?
היי שרון,
זה יוצא טעים גם עם קצפת צמחית. אם את רוצה לשפר את הטעם של הקצפת אפשר להשתמש בשליש כוס חלב קוקוס או לפחות חלב סויה קר (עדיפות לחלב קוקוס). עם מים זה הכי פחות טעים.
היי
יש לי קפה נמס בטעם מוקה ואין לי רגיל…
אוכל להשתמש בזה?
כן תמר, אפשר.
הי אם אני מכינה רק את הבראוניז, שאני יכין גם את הסירופ לבראוניז? אני רוצה לכצוב מעל העוגה בשוקולד…
תודה רבה משתמשמת הרבה במתכונים שלך!!
היי אילנה,
אם את מכינה את הבראוניז בלי הקצפת את יכולה לוותר על הסירופ.
יש לי תבנית עגולה קוטר 24 אפשרלהכין בזה? אני באמצע להכין את העוגה
כן חני, אפשר.
יצאה עוגה טעימה וממש קלה להכנה. הייתי חייבת עוגה סופר טעימה לשבת במינימום זמן. תודה רבה ושבת שלום 🙂
תודה גילה 🙂
שבת שלום
היי מכינה עכשיו.. נשמע מצוין.
האם הכוס היא חד פעמית? אני מכינה אינגלישקייק לפי מה שרשמת בתגובות מטה.
תודההה
מנצלת, ראיתי עכשיו.
הכוס היא כוס זכוכית סטנדרטית רגילה בנפח 240 מ”ל. ראי בלינק המצורף תמונה של הכוס – המרת מידות אפיה.
כוס חד פעמית תהיה קטנה מידי.
שבת שלום 🙂
היי..
בנקום וניל אפשר לשים פודינג ריבת חלב?
זה ישתלב עם הנס?
היי רות,
נראה לי שכן.
היי אפרת,
ניסיתי ויצא מעולה!
תודה
מור;ׂׂׂׂׂׂׂׂׂׂׂׂׂׂׂׂ
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
זמן האפיה לא משתנה באינגליש קייק?
כדאי לבדוק עם קיסם כבר אחרי 15 דקות.
איך אפשר לפזר מעל הקצפת קקאו אם אין לי מסננת מיוחדת?
שכחתי לשאול מה הכמויות לאינגליש קייק אחת?
כמויות לאינגליש קייק:
75 גרם שוקולד מריר (3/4 חבילה)
רבע כוס שמן
2 ביצים
שליש כוס סוכר
כף מים
שליש כוס קמח לבן
כפית אבקת קקאו
חצי כפית אבקת נס קפה
סירופ: 3 כפות מים + כפית גדושה סוכר
קרם: חצי מיכל שמנת, רבע כוס חלב, כף וחצי פודינג וניל, חצי כפית אבקת נס קפה.
במקום הקקאו אפשר לפזר שוקולד מגורד. אם בכל זאת את רוצה לשים קקאו אפשר לפזר עם האצבעות בעדינות.
אפרת הבראוניז יהיה מספיק עשיר גם אם לא אכין קצפת ליד?
היי שרון,
אפשר להכין בלי הקצפת אבל לדעתי היא מאוד מוסיפה ומשתלבת טוב עם הבראוניז.
את יכולה להכין את הבראוניז (מבלי להרטיב אותו) ולטעום. מקסימום את הקצפת אפשר להכין אח”כ או אפילו יום למחרת.
מכינה בשישי אחה”צ ומביאה לאירוח בשבת בצהריים הבעיה שיש לי נסיעה של כמעט 3 שעות.בתגובה שלך אמרת שאפשר להקפיא את העוגה ואז לקחת אותה – האם המרקם שלה לא ייהרס כך?
אם העוגה מפשירה לגמרי זה לא אמור לפגוע במרקם שלה. אם היא תהיה עדיין קפואה, אפילו באופן חלקי, זאת בעיה.
קמח כוסמין טוב ? תודה אחלה אתר!
אני חושבת שכן 🙂
היי אפרת 🙂
המתכון עובד גם עם קמח תופח?
(אתר מדהים!)
היי הדס,
פחות מומלץ במקרה הזה להשתמש בקמח תופח כי זה ייצא כמו עוגה ופחות כמו בראוניז.
שבת שלום 🙂
יש המלצה לגבי שימוש בטוסטר אובן? מבחינת טמפ’ וזמן? הוא גדול וחזק 25 ליטר.
היי עדי,
ממליצה לאפות כמו שרשום במתכון ולעקוב אחרי האפיה. אם החלק העליון משחים מהר יש להנמיך את המעלות ולהמשיך לאפות.
בהצלחה 🙂
האם אפשר בקפקייק
כן בתיה, אפשר.
אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל15 דקות.
האם אפשר להמיר את השוקולד המריר בקקאו או שוקולית?
היי אור,
במקרה הזה לא מומלץ.
היי 🙂 אין לי אבקת נס קפה, רק קפה מגורען. יש דרך להשתמש בו למתכון זה?
היי נעה,
בתערובת הבראוניז אפשר להמיס כפית שטוחה נס קפה מגורען עם 2 כפות המים שיש כבר במתכון (יש להשתמש במים רותחים כמובן).
בקרם הקפה אפשר להמיס כפית שטוחה נס קפה מגורען עם 2 כפות מים רותחים. להכניס למקרר לכ-10 דקות ואז להוסיף לתערובת הקצפת יחד עם החלב ויתר החומרים (חשוב שזה יהיה קר אחרת זה עלול לפגוע בהקצפה).
בהצלחה 🙂
הי,
תודה על המתכון,למה צריך את הסירופ?
היי,
הסירופ הוא לא חובה אבל מומלץ כדי להרטיב קצת את הבראוניז.
הי אפרת,גודל התבנית שווה לשתי אינגליש קייק?מתכוונת להכין בשישי אחה”צ ולקחת בשבת-יש לי נסיעה של קרוב לשלוש שעות.מה לעשות כדי שהעוגה לא תתקלקל (מכינה כחלבי)?מה פיזרת על הקצפת ואיך עושים זאת?
היי שרון,
נכון, גודל התבנית שווה ל-2 אינגליש קייק (זאת התבנית המלבנית הקטנה מאלומיניום).
על הקצפת פיזרתי קצת אבקת קקאו. שמתי במסננת צפופה ופיזרתי על העוגה בתנועות עדינות.
זאת נסיעה יחסית ארוכה עם קצפת ואני חוששת שהקצפת תימס. אם יש לך צידנית עם קרח אני מציעה לשים את העוגה בפנים במהלך הנסיעה. אם לא, אולי כדאי להקפיא את העוגה ולהביא אותה קפואה או “חצי קפואה” ובמהלך הנסיעה היא תפשיר.
מה קורה?
אני עוד מעט יוצאת לתיכון לעוד יום של לימודים אז תדעי לך שהמתכון הזה עשה לי טוב כי אני יודעת כבר מה אני יעשה כשאי אחזור.
אפשר לשים בבראוניז גם שוקולד חלבי?
וגם שוקולדציפס?
אני אוהבת כמה שיותר שוקולדי אז עד איזו ככמות זה יתאים?
היי דבורי,
אני שמחה שהמתכון עשה לך טוב 🙂
בשוקולד מריר יש חומרים שאין בשוקולד חלב לכן אני ממליצה לשלב, נגיד לשים 100 גרם שוקולד מריר ו100 גרם שוקולד חלב. אגב, אני לא יודעת אם את אוהבת טעם של קפה אבל אם לא אז את יכולה לוותר על נס הקפה.
את יכולה להוסיף גם שוקולד צ’יפס, בסביבות רבע כוס כי גם ככה הבראוניז יהיו עשירים בשוקולד.
יום נפלא!
אין אין על האתר הזה! מעוגות אלופותת..:) הכנתי את הבראוניס בלי הקצפת ובלי הסירופ ויצא דיי יבש… מתחשק לי משו מלמעלה אבל לא קצפת.. כדאי לשים רק את הסירופ? או להכין ציפוי אחר??
היי רוחי,
נכון, בלי סירופ וקצפת יוצא קצת יבש. אפשר לשים סירופ ובנוסף לצפות בציפוי שוקולד.
שבת שלום 🙂