שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 10 סיגרים

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

5 דפי בצק פילו מופשרים (רצוי לילה לפני במקרר)

1 בצל בינוני קצוץ

1/4 כרוב חתוך לרצועות

1 גזר גדול מגורד גס

1 קישוא בינוני מגורד גס (לא חובה)

1 שן שום קצוצה

תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, 2 כפיות רוטב צילי מתוק, 1 כפית רוטב סויה,  מלח, פלפל

לקישוט: 1 ביצה טרופה, שומשום

אופן הכנה:

-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.

-מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית במחבת עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב קל כ-5 דקות עד שהירקות מעט מתרככים. מסירים מהאש ומצננים לטמפ' החדר.

-מחממים תנור ל 190 מעלות.

-פורשים דף פילו שלם על משטח עבודה. מברישים מחצית מהדף במעט שמן (ניתן להשתמש בספריי שמן) ומקפלים לשני חלקים שווים.

-חותכים את המלבן שנוצר לשני חלקים שווים ומברישים במעט שמן.

-מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל חלק (ובצד שבו מתחילים את הקיפול), מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.

-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון במעט שמן ואחר כך בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט. אופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן להכין כמות כפולה (פשוט להכפיל את הכמויות המצוינות במתכון).

*טיפ: ניתן לחסוך את זמן העבודה ולהשתמש בשקית כרוב וגזר חתוכים מוכנה (ניתן להשיג בכל סופר).

 

בצק פילו ממולא, בצק פילו ממולא בירקות, בצק פילו במילוי ירקות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בצק פילו ממולא בשר
מרק כתום

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
עדי (20:17 9.07.2020)

שלום
אוהבת את האתר המעולה, תודה

האם אפשר להוסיף למילוי נבטים?
אם כן, באיזה שלב להוסיף אותם (לבישול או רק לפני האפייה)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 9.07.2020)

כן אפשר להוסיף נבטים לתערובת הירקות כדקה לפני סיום הבישול.

Avatar
עדי (22:11 9.07.2020)

תודה אפרת 🙏🏻
את נהדרת!

Avatar
חן (16:20 22.05.2020)

אם היום עשיתי (יום שישי) פילו ממולא ונשארו לי דפים בחבילה שבמקרר, אפשרי ביום שני עוד לעבוד איתם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:06 22.05.2020)

כן אבל יש לעטוף אותם היטב שלא יתייבשו.

Avatar
יפעת (07:07 7.05.2020)

היי מה אפשר לשים במקום רוטב צילי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 7.05.2020)

אפשר לשים כפית סילאן או דבש במקום הצ'ילי המתוק.

Avatar
יודית (08:41 1.05.2020)

היי
איך אפשר לעשות את זה עם בצק עלים? (לרדד דק?)
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:16 1.05.2020)

אפשר לחתוך בצק עלים למלבנים, לשים את המילוי ולהדק את הקצוות. משהו כמו במתכון הזה- מקלות בצק עלים במילוי גבינה, רק בגלל שהמילוי שונה כדאי להכין את המלבנים קצת יותר גדולים.

Avatar
שולי (21:43 26.12.2019)

שלום אפרת,
אפשר להוסיף לירקות גם פטריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 26.12.2019)

כן אפשר.

Avatar
דבורה רות (05:28 28.11.2019)

הי אפרת,
אני שומרת שבת. ויש לי רק פלטת שבת.
המתכון הזה מתאים?
האם אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה?
ואם כן – איך הכי טוב לחמם – מכוסה או פתוח?
תודה על אתר מהמם 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 28.11.2019)

כן אפשר אבל הבצק כבר לא יהיה קריספי.
אפשר לחמן מכוסה כדי שגם המילוי יתחמם ואח"כ פתוח.

Avatar
נעמה (11:00 16.08.2019)

הי אפרת. תודה על המתכון המעולה!
שאלה- קניתי כרוב וגזר מוכן בשקית. כמה צריך לשים? (קניתי חבילה של 400 גרם)
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 16.08.2019)

היי נעמה,
שימי כ-300 גרם.

Avatar
אביבית (17:39 5.04.2019)

היי יצא מאד מאד טעים אבל טיפה יבש, יש איזשהו רוטב שאפשר להכין ולטבול בו את זה שיהיה פחות יבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 5.04.2019)

אפשר להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק.

Avatar
שלומית (14:18 4.03.2019)

היי אפרת,יש לי שאלה
הבצק פילו היה בהקפאה,הפשרתי את כל החבילה לעשות את המתכון.דרך אגב יצא טעים בטירוף.מה אני עושה עם החבילה של העלי פילו,מקפיאה שוב??
2.יש לך מתכון לבצק פילו עם תפוחים?
תודה רבה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:14 4.03.2019)

היי שלומית,
כעקרון רשום על האריזה שאין להקפיא שנית כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק.
אני מציעה לך להכין משהו נוסף מהבצק.
מצרפת לינק למתכונים עם בצק פילו. יש שם גם שטרודל תפוחים ממש טעים.

Avatar
מלכי (09:52 22.02.2019)

בוקר טוב אפרת.
המתכון יתאים עם עלי סיגר?
יתאים להוסיף קוביות חזה עוף?
תודה רבה מאד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 22.02.2019)

היי מלכי,
לגבי עלי סיגר, אני חושבת שכן.
אפשר להוסיף קוביות קטנות של חזה עוף מטוגנות.

Avatar
מלכי (13:20 22.02.2019)

תודה אפרת.
בסוף בחרתי במתכון של הטורטיות, אבל עם עלי הסיגר.
יצא יפה מאד.
נועם בשבת…
תודה רבה מאד ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 22.02.2019)

שבת שלום יקרה❤️

Avatar
טלי (12:38 28.11.2018)

היי אפרת,
איזה רוטב ניתן להוסיף לזה?
תודה

Avatar
טלי (12:40 28.11.2018)

ואם אין לי כרוב אז יש תחליף? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:16 28.11.2018)

הכרוב מוסיף אבל אם אין לך אפשר לשים פלפל אדום (גמבה) מגורד בפומפיה גסה. מומלץ להוסיף קישוא נוסף שייתן יותר נפח.
ניתן להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק.

Avatar
טלי (20:36 28.11.2018)

קפצתי לקנות כרוב, ויצא מדהים!! טעים ממש!! שמחה שלא ויתרתי על הכרוב.
מתכון מעולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 28.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
רות (11:53 23.11.2018)

אפשר להכין בתבנית שקעים (קאפקייקס)??

Avatar
רות קדוש (11:51 23.11.2018)

אפשר לעשות את זה התבנית קעריות (קאפקייקס)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 23.11.2018)

כן.

Avatar
דניאל (14:03 27.09.2018)

איזה תוספת מתאימה ליד הבורקס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 27.09.2018)

בדר"כ מכינים את זה כמנה ראשונה. אפשר להגיש לצד סלט ירקות או סלט חסה טרי.

Avatar
א (07:45 23.09.2018)

היי תודה על המתכונים!
רציתי לשאול לגבי החיתוך והקיפול של הבצק פילו אחרי שקיפלנו את הבצק לשניים וחתכנו את המלבן שנוצר אני פותחת את הקיפול?
כמה סיגרים יוצא מדף אחד?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:54 23.09.2018)

היי,
1. מקפלים את הבצק ל-2.
2. חוצים את המלבן שנוצר (לא פותחים את הקיפול).
3. מניחים מילוי בכל חצי מלבן ומגלגלים.
מכל דף יוצאים 2 סיגרים.
חג שמח 🌺

Avatar
אביבה (10:48 9.09.2018)

שלום
ראשית האתר מקסים וממש. עוזר נעזרתי בו מס פעמים.
לגבי הפילו במילוי ירקות. האם ניתן למלא הירקות נוספים כמו בטטה גמבא. תפוח אדמה. וכדומה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 9.09.2018)

הייתי הולכת על גמבה 🙂
שנה טובה 🌺

Avatar
מירי (13:34 18.05.2018)

הכנתי
יצא מעולה מעולה
חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 20.05.2018)

נראה מעולה!
תודה מירי 🙂

Avatar
אינה (12:52 18.06.2017)

העם ניתן להכין ואחר כמה שעות לאפות הבצק לא יתפזר ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:43 18.06.2017)

היי אינה,
אפשר להכין את מילוי הירקות כמה שעות לפני. את המילוי והגלגול כדאי לעשות סמוך לאפיה כדי שהבצק לא יירטב.

Avatar
סמדר (07:52 8.06.2017)

כמה זמן לפני שמגיעים אורחים אני יכולה להכין את הפילו ירקות? האם אפשר יום לפני?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:47 8.06.2017)

היי סמדר,
את תערובת הירקות אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. באותו יום למלא את דפי הפילו ולאפות.
יום מקסים 🙂

Avatar
מורן (16:49 2.03.2017)

היי,האם ניתן לאפות את הירקות גם בבצק עלים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:49 2.03.2017)

כן בטח.

Avatar
אסתי (18:07 17.01.2017)

שאלה דחופה!!!
בטעות חתכתי את הגזר לרצועות דקות (במקום לגרד) וכבר הכנסתי לסיר. יש תקנה או שלהשתמש בזה למשהו אחר?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:30 17.01.2017)

היי אסתי,
אין בעיה להשתמש בזה.

Avatar
אסתי (18:38 17.01.2017)

אבל הם קצת ארוכים- זה לא יעשה לפילו צורה מוזרה- עם בליטות?
תודה רבה על התגובה!!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:14 17.01.2017)

את משכיבה אותם אז לא אמורה להיות בעיה.

Avatar
אסתי (19:45 17.01.2017)

השתמשתי בזה ויצא מצוין (מבחינת המראה- עוד לא טעמנו אבל נראה טעים מאד)
תודה על ההכוונה!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:15 17.01.2017)

שמחה שהסתדרת 🙂

Avatar
מירי (18:08 31.10.2016)

אין לי נייר אפייה..יש משהו במקום ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:21 31.10.2016)

היי מירי,
את יכולה פשוט לשמן היטב את התבנית ולהניח ישירות עליה.

Avatar
שרה (10:54 15.07.2016)

היי,
במידה ואין לי צ'ילי מתוק אפשר להמיר אותו עם משהו אחר או שאפשר לוותר עליו לגמרי?
תודה ושבת שלום.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:00 15.07.2016)

היי שרה,
את יכולה לשים כפית סילאן במקום/דבש במקום.
שבת שלום 🙂

Avatar
גולשת (18:22 13.06.2016)

אפשר כרוב סגול?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:24 13.06.2016)

כן אפשר.

Avatar
מיכל (13:38 5.06.2016)

האם ניתן להכין (כולל אפיה), להקפיא ולהפשיר על פלטה בשבת או שהטעם ייפגם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:36 5.06.2016)

היי מיכל,
לא ניסיתי להקפיא בצק פילו אפוי כך שאני לא יודעת. אני חושבת שהטעם והמרקם קצת יפגעו אבל אני לא יודעת לומר כמה.

Avatar
טל (09:51 25.02.2016)

לא הבנתי אחרי שחותכים לחצי את הבצק פילו חותכים אותם לחתיכות קטנות יותר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:00 25.02.2016)

היי טל,
מקפלים דף שלם לשניים ואת המלבן שהתקבל חותכים לשני חצאים שווים. מעבר לזה לא חותכים יותר.
יום נפלא 🙂

Avatar
שירי (20:58 20.12.2015)

האם ניתן להכין את הסיגרים מראש ולהקפיא ללא אפיה?
האם יצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:22 20.12.2015)

היי שירי,
כעקרון רשום על האריזה שלא ניתן להקפיא לאחר ההפשרה כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק. אני אישית לא ניסיתי אבל אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים והכל בסדר 🙂

Avatar
לירז (08:52 18.02.2015)

בוקר טוב!
במה ניתן להחליף את הצ'ילי?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:30 18.02.2015)

היי לירז,
אפשר לוותר על הצ'ילי המתוק והוסיף חצי כפית דבש רק כדי לאזן את הטעמים. אם נראה לך שחסר תיבול אפשר להעלות את הכמויות ל 2 כפיות רוטב סויה ו3/4 כפית דבש. בכל מקרה התערובת לא צריכה להיות רטובה כי אז תרטיב את דפי הפילו.
בהצלחה ויום נפלא 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.