שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים (7-8 יחידות):

500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות)

שקית שמרים יבשים (11 גרם)

3 כפות סוכר

חצי ביצה טרופה (*לטבעונים/רגישים לביצים – ניתן לוותר על הביצה ולהוסיף 2-4 כפות מים)

כוס מים חמימים (240 מ"ל)

3 כפות שמן זית

כפית מלח

לציפוי: חצי ביצה טרופה, שומשום (*לטבעונים/רגישים לביצים – במקום ביצה טרופה אפשר להבריש בכף שמן+3 כפות מים)

אופן הכנה:

-מערבבים בעזרת כף את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר ומערבבים.

-מוסיפים חצי ביצה טרופה ומים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתגבש. מוסיפים שמן ומערבבים. לשים עם הידיים במשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). מוסיפים מלח בצורה אחידה וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות (כמובן שאפשר ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה).

-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומניחים לו לתפוח כשעה.

-מחלקים את הבצק ל 7-8 כדורים שווים. מכל כדור יוצרים גליל באורך של כ-25 ס"מ או בייגלה (יוצרים חור באמצע כל כדור בצק ומרחיבים את החור לקבלת צורה של בייגלה). מניחים על נייר אפיה במרווחים קלים.

-מכסים במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה (לאחר 20 דקות יש להדליק את התנור ל200 מעלות).

-מברישים כל גליל/בייגלה בחצי ביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.

-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.

בייגלה ירושלמי

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
גרגירי חומוס מתובלים
מרק קינואה ועדשים כתומות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שמחה (17:28 30.07.2020)

אפשר לעשות לא מקמח לבן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:37 30.07.2020)

אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא או קמח מלא רגיל אבל כדאי לשלב עם קצת קמח לבן, שלא ייצא דחוס מידי (2.5 כוסות קמח מלא + כוס קמח לבן).

Avatar
מיכל (14:49 5.08.2020)

אין על הלחמניות האלו!
תציד מכינה אותם אבל הפעם אנחנו בבידוד וזו פעם שניה שהכנתי השבוע! תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:07 5.08.2020)

נראה מושלם 🙂
תודה מיכל

Avatar
זוהר (13:06 27.07.2020)

היי ,
אני זוכרת שהיה מתכון לבייגלה ירושלמי שצריך לטבול במים לפני הכניסה לתנור ולפני ששמים ביצה.. מוכר לך ? או שהתבלבלתי עם אתר אחר? הכנתי את המתכון הזה עכשיו והבצק בהתפחה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:40 27.07.2020)

היי זוהר,
אולי התכוונת למתכון הזה- בייגלה?

Avatar
זוהר (14:58 27.07.2020)

היי , תודה על המענה !
לא, באמת התכוונתי לאתר אחר , שם טובלים את הבצק לאחר שעושים את הצורה במים ואז ישר בשומשום ומכניסים לתנור 250 מעלות ל15 דק..
עשיתי את המתכון שלך , עם הטיפ מאתר אחר של המים
יצא מדהים !!!! תודה !!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:39 27.07.2020)

מעולה 🙂

Avatar
חני (11:03 19.07.2020)

היי אפרת,
את יכולה בבקשה לשלוח לי קישור למתכונים לבר מצווה?!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:56 19.07.2020)

היי חני,
מתנצלת אבל אין לי ריכוז של מתכונים לבר מצווה.
את מכינה חלבי/בשרי?

Avatar
קרן (02:05 12.07.2020)

לא לא ! טעים ברמות שלא הכרתי…… תודה תודה תודה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 12.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
שני (21:02 9.07.2020)

היי, בעניין השמרים…קודם כל תודה על מתכון מעולה, עכשיו בעניין הכמויות מדובר על שלוש כפות "רזות" של שמרים יבשים על ק"ג קמח. תודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 9.07.2020)

לא נורא.

Avatar
שני (07:59 10.07.2020)

תודה

Avatar
שני (15:40 9.07.2020)

היי. שמתי בלי כוונה יותר מידי שמרים , בבקשה, מה המשמעויות ? לזרוק ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:48 9.07.2020)

כמה יותר? זה תלוי

Avatar
לאה (10:38 8.05.2020)

האם אפשר להוסיף זעתר במקום שומשום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:54 8.05.2020)

נראה מעולה 🙂
כן אפשר.

Avatar
שמרית (19:25 5.05.2020)

מברכים על זה המוציא?? מישהי יודעת? אם כן איך להפוך למזונות?

Avatar
זוהר (13:20 7.05.2020)

למה שלא יברכו על זה המוציא?

Avatar
עדי ארביב (10:22 8.07.2020)

עניין של מתיקות, של כמות שמן… בגדול מאוד- בודקים האם מורגש בטעם. אין מידה מדוייקת. תלוי במתכון ואיך הכל מתקבל בעיסת הבצק. וכמובן תלוי האם הולכים לפי הלכות של אשכנזים או ספרדים. מקווה שלא תצא תקלה על ידי.

Avatar
לאה (14:26 5.05.2020)

יצא טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:10 5.05.2020)

נראה מעולה! 🙂
תודה לאה

Avatar
רחל (13:25 27.04.2020)

כמה כמות לחמניות זה יוצא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:39 27.04.2020)

7-8 יחידות.

Avatar
חני (15:58 21.04.2020)

יצא טעים בטרוףףףף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:12 21.04.2020)

מושלם 😍

Avatar
הדר (13:16 20.04.2020)

אני רוצה לומר לך שיצא פשוט מושלם!
הזמנו גם את הספרים שלך…
את מהממת!!!
תודה רבה!

Avatar
הדר (13:21 20.04.2020)

יש לציין שהכפלתי את הכמות ועשיתי צורה של בייגלה שמונה ויצא באמת מושלם!🥨🤩

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:03 20.04.2020)

שמחה שיצא טעים!
תודה 💖

Avatar
נגה (11:04 17.04.2020)

תודה רבה, מתכון מעולה!
טבלתי במים במקום הביצה ויצא ממש כמו במאפיה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 17.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
ורד (15:11 30.03.2020)

הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מאוד טעים! (מצרפת תמונה)
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:50 30.03.2020)

מהמם 😍
תודה על השיתוף!

Avatar
יעל (19:02 23.03.2020)

תודה על המתכון, יצא טעים מאוד….
איך ניתן לעשות את המרקם החיצוני קראנצ\'י כמו במאפייה?

Avatar
אלה (16:43 14.04.2020)

אם את רוצה אותם קרנצ\'ים, אז לא שמים ביצה מעל, אלא טובלים במים ואז בשומשום ומכניסים לתנור

Avatar
נעמי (00:14 19.03.2020)

אפרת שלום,
נגמרו לי השמרים מה לדעתך אפשר לשים במקום (אבקת אפיה וכמה)?
והאם זה מתאים גם ללחמניות המתוקות שלך התחליף? ולכל סוג לחם אחר?
תודה רבה נעמי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:14 19.03.2020)

היי נעמי,
אי אפשר להכין את הלחמניות האלה בלי שמרים. אבקת אפיה לא מתאימה במקרה הזה. המרקם ייצא אחר לגמרי.
כנ"ל לגבי הלחמניות המתוקות או כל מאפה עם שמרים.

Avatar
נעמי (17:28 19.03.2020)

תודה

Avatar
נ (22:11 9.03.2020)

אני מכינה עכשיו את הבייגל, והבצק (לאחר התפיחה) יצא קשה. ככה זה צריך להיות? יש סיכוי שהבייגלים יצאו בסדר לאחר האפיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:05 9.03.2020)

הוא לא אמור לצאת קשה. אולי חסרים לו נוזלים? הוא אמור לצאת רך אבל יציב ונוח לעבודה.

Avatar
נ (22:12 7.03.2020)

היי, הכנתי ויצא מעולה. תודה רבה רבה על כל המתכונים.
1. כמה כפיות שמרים יבשים שמים לק\"ג קמח?
2. כמה זמן ניתן לשמור לאחר ההכנה (בלי להקפיא)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:21 8.03.2020)

1. 4 כפיות.
2. זה נשמר בחוץ בשקית אטומה כיומיים. אם רוצים לשמור ליותר זמן מומלץ להקפיא.

Avatar
מזל (15:17 6.02.2020)

קודם כל, תודה על אתר מלא במתכונים נהדרים! עוקבת קבועה שלך 😉
רציתי לשאול אם לדעתך אפשר לשלב בביגלה גבינה צהובה? ואם כן, איך? באיזה שלב? יש לי כמות גבינהבמקרר שאני צריכה לסיים…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:52 6.02.2020)

היי מזל,
אפשר לעשות צורה של גליל ואז לרדד עם מערוך. לשים גבינה צהובה מגורדת או פרוסות גבינה צהובה חתוכות לרצועות ואז לקפל את הבצק לשניים ושוב ליצור צורה של גליל ואז להתפיח התפחה שניה.

Avatar
עינת (09:14 5.02.2020)

בוקר טוב
איך שומרים על הביגלה במקפיא בלי שיהפך לקשה למחרת או לכמה ימים?
אני לא משתמשת בביצה ושמה רסק תפוחים במקום השמן אותה כמות

ויוצא מעולה וטעים

השאלה לגבי הטריות או המרקם הרך גם למחרת או לכמה ימים
וגם לגבישאר הבייגלה שבאתר שיצא מוצלח מבחינת טעם ומרקם לאותו יום .
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 5.02.2020)

היי עינת,
כשאת מקפיאה ומפשירה זה יוצא קשה?
את מקפיאה רק לאחר שהבייגלה התקרר נכון?
ניסית לחמם בתנור קצת?

Avatar
רבקה (22:37 19.01.2020)

יצא רך וטעים, הכנתי ביום צום לא נשאר כלום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 20.01.2020)

ואו מהמם 😍

Avatar
שירה (08:21 10.12.2019)

שלום אפרת
דבר ראשון תודה רבה על המתכונים המדהימים שתמיד מצליחים וטעימים!!
שאלה לגבי המתכון הזה אני רוצה להכין כמות גדולה יותר של קילו
איך אפשר להכפיל את הכמות לכמות של קילו קמח
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 10.12.2019)

כמויות לקילו קמח:
2 שקיות שמרים יבשים (22 גרם)
6 כפות סוכר
ביצה
2 כוסות מים חמימים (480 מ"ל)
6 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
לציפוי: ביצה טרופה, שומשום

Avatar
עינת (20:10 18.11.2019)

היי אפרת

אז לא כדאי להכין מחצי קמח כוסמין לבן וחצי קמח כוסמין מלא?
(מניסיון יוצא בצק לא נוח לעבודה )

אפשרי מקמח כוסמין מלא כולו? (קראתי באחת מתשובתייך שאם הבצק כולו מקמח כוסמין מלא ולא קמח רגיל מלא אפשר רק קמח כוסמין מלא בלי לשלב קמח לבן או קמח כוסמין מלא הבנתי נכון?
תודות .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 18.11.2019)

אפשר להכין מקמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא אבל את המים כדאי להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
אם הבצק כולו מקמח כוסמין לבן אז אין בעיה. אם זה קמח כוסמין מלא אז כדאי לשלב 2.5 כוסות קמח כוסמין + 1 כוס קמח לבן.

Avatar
עינת (16:39 13.10.2019)

היי
במידה ומשתמשת בשמרים טריים משקית האם צריך גם להכין באותה דרך שהצעת למישהי לערבב עם סוכר (הכונה לקוביית שמרים ) ולהניח בצד ?

האם אפשר להפחית מהשמן או להמנע בכלל?

בעבר ניסיתי מתכונים עם 70 אחוז קמח כוסמין ושמרים טריים משקית ושמן זית והטעם טעם לוואי יצא מדוע?

תודה וחג שמח .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 14.10.2019)

אם אלה שמרים טריים בגרגירים אז תשתמשי בהם כמו בשמרים יבשים ופשוט תוסיפי אותם ישירות לקמח (יש לשים 25 גרם).
מניחה שאפשר להפחית לכף וחצי שמן זית.
לא אמור להיות לזה טעם לוואי. אולי שמן הזית שהשתמשת בו היה עם טעם חזק? או ששמת יותר מידי שמרים?

Avatar
ליזה (12:03 4.09.2019)

היי אפרת,
ניתן להשתמש בקובית שמרים טריה?
כמה להשתמש לכמות הזו?
תודה🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 4.09.2019)

כן. אפשר לשים חצי קוביה (25 גרם).
את השמרים יש לפורר בעזרת כף/מזלג עם כף סוכר עד שהעיסה הופכת למרקם משחתי. לאחר מכן להוסיף חצי כוס מים חמימים, לערבב ולהניח בצד. לאחר 10-15 דקות התערובת אמורה לתסוס ואמור להווצר מן קצף עדין (אם אין קצף- השמרים לא תקינים ואין להשתמש בהם).
את תערובת השמרים שתססה יש לערבב עם 3.5 כוסות קמח ו-2 כפות סוכר (כף סוכר אחת כבר השתמשת לערבוב עם השמרים). מוסיפים ביצה, חצי כוס מים חמימים וממשיכים כרגיל לפי המתכון.

Avatar
ליזה (16:29 4.09.2019)

תודה רבה
על הקוביה רשום 25 קניתי כזה מארז כפול שעל כל 1 רשום 25 אז לשים קוביה או חצי קוביה.
ועוד שאלה זה יכול להיות טוב עם קמח כוסמין גם?
מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא מפסיקה לאפות הכל תמיד טעים ומוצלח🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 4.09.2019)

אם קוביה = 25 ג' אז שימי קוביה.
אם זה קמח כוסמין לבן אין בעיה.
אם זה קמח כוסמין מלא אז כדאי לשים 2.5 כוסות קמח כוסמין + 1 כוס קמח רגיל.
מאחר וקמח כוסמין סופח מים אחרת ממליצה להתחיל בשני שליש כוס מים ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך.

Avatar
אירנה גרוס (22:29 3.09.2019)

שלום. האם אפשר להכין את הבצק מראש? ואם כן- איך את ממליצה לאחסן.
אני רוצה שיהיה לי מוכן ולהכניס לתנור כל פעם שצריך.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 4.09.2019)

אפשר להכין את הבצק, להתפיח אותו התפחה ראשונה ולעצב צורה. לאחר מכן ניתן להקפיא (יש לכסות היטב).
לפני האפיה יש להוציא להפשרה בחוץ ולהתפיח התפחה שנייה.
לאחר מכן אפשר לאפות.
אפשר גם להקפיא את זה אפוי. זה נשמר עד 3 שבועות עטוף היטב.

Avatar
ליזה (16:39 24.08.2019)

היי,אפרת.
תודה כמה כוסות שוות 600 גרם?
המון תודה🤗

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 24.08.2019)

4 ורבע כוסות.
*מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית.

Avatar
ליזה (15:44 23.08.2019)

היי אפרת,
תודה על המתכונים.
כמה זה 11 גרם?
אשמח עם תוכלי לעזור לי בהמרה של 600 גרם קמח לכוסות.
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 23.08.2019)

11 גרם = כף מלאה שמרים יבשים.

600 גרם קמח לבן
כף גדושה שמרים (13 גרם)
3.5 כפות סוכר
חצי ביצה טרופה
כוס מים חמימים + 5 כפות מים (290 מ"ל)
4 כפות שמן זית
כפית מלאה מלח

שבת שלום 🙂

Avatar
לורה (01:07 15.08.2019)

היי אפרת,

כמה זמן אפשר לשמוע אותן במקפיא? ואיך אפשר לשמור אותן? האם יש שקיות מיוחדות או כלי אחר מתאים?

תודה! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 15.08.2019)

אפשר להשתמש בשקיות הקפאה או לעטוף בשקית כפולה ולסגור היטב.
ההמלצה להקפיא עד 3 שבועות. יכול להישמר גם יותר אבל אח"כ כבר הטעם מתחיל להיפגע.

Avatar
לילך בלייברג (20:08 8.08.2019)

אפרת, תודה רבה רבה על מתכונים מאלפים.
הבייגלים יצאו מעולים. אני מבשלת המון מהמתכונים שלך ותמיד התוצאות משובחות ביותר.
את משמחת אותי ואת כל משפחתי, אשרייך!
לילך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 8.08.2019)

שמחה לשמוע ❤️
תודה לילך

Avatar
צביה (21:13 20.07.2019)

ניסיתי הרבה מתכונים והם לא יצאו משהו.
אבל כשהכנתי את הבייגל יצא טעים ממש.
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 20.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

Avatar
שירה (21:07 24.06.2019)

הוספתי בטעות יותר ביצים.. אחרי זה תיקנתי את זה עם קמח, זה יפגע בטעם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:07 25.06.2019)

ראיתי רק עכשיו.. איך יצא? 🙂

Avatar
הדס (09:19 23.06.2019)

כמה כפיות שמרים זה 11 גרם?
יש לי את השקית הגדולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 23.06.2019)

זה יוצא 2 כפיות או כף מלאה.

Avatar
נפי (16:02 11.06.2019)

אפשר לעשות הכל במיקסר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 11.06.2019)

כן, במיקסר עם וו לישה.

Avatar
ברק ש. (20:20 9.06.2019)

מתכון שלישי של שמרים שאני מנסה מהמתכונים שלך, והכל יוצא מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 9.06.2019)

נראה מעולה!!
תודה ברק

Avatar
דקלה (18:28 3.06.2019)

היי,
האם צריך שהתנור יהיה על טורבו?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:40 3.06.2019)

לא. תוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון.

Avatar
אפרת (22:12 27.04.2019)

ערב טוב,
הכנתי היום, יצא פשוט מעולה!
תודה על מתכון קל ופשוט 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:38 27.04.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

Avatar
דינה בן עמי (17:18 23.04.2019)

כרגע מכניסה לתנור מקמח כרגיל! הוספתי עוד קצת מים כדי שלא יהיה יבש ודחוס…יצא בצק מעולה. תכף נראה מה יצא..
יצא מושלם!!! טעים ברמות ונראה ממש כמו המקור! חבל שלא הכנתי כמות כפולה. 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 23.04.2019)

נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!

Avatar
עינת (11:05 17.03.2019)

בוקר טוב אפרת

מחר אכין את המתכון הזה

השאלה אם לא אשתמש בשומשום האם זה ישפיע על המרקם יצא פחות רך?

ודבר להכין רק לשניים האם להכין אותו דבר רק העל בחצי כמות (מים קמח וכדומה ) ?

תודה לך וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 17.03.2019)

השומשום לא משפיע על המרקם, רק מוסיף לטעם.
וכן, אפשר להכין מחצית מכל הכמויות.
פורים שמח 🙂

Avatar
יערה (15:32 17.02.2019)

האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ? האם באותה כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 17.02.2019)

כן אותה כמות.

Avatar
מורן (15:51 18.01.2019)

היי, מעוניינת להכין לאימי שנמנעת מסוכר. את מאמינה שיש אפשרות ? ואם לא, אז מתכון למאפה אחר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:10 18.01.2019)

תכיני בלי הסוכר.

Avatar
נופר (12:21 5.01.2019)

מה זה חצי ביצה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:36 5.01.2019)

תטרפי ביצה בקערית ותשתמשי רק במחצית מהבלילה.

Avatar
אמיר (18:15 5.01.2019)

טורפים ביצה ומוזגים חצי מהנוזל.

Avatar
שרון (11:06 5.01.2019)

אם רוצה להכפיל כמות אז שמה 4 כפות שמרים יבשים?

ויש לי קמח של שטיבל "קמח לחלה" – עדיף להשתמש בלבן רגיל או שזה בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 5.01.2019)

כן.
קמח לחלה מצוין.

Avatar
מיטל (13:50 3.01.2019)

היי אפרת, יש לי חבילה גדולה של שמרים ולא שקית קטנה, כמה כפיות/כפות לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 3.01.2019)

כף מלאה או 2 כפיות.

Avatar
חנה מאיר (12:45 3.01.2019)

הי
כשמשתמשים בקמח אוסם זה אותם כמויות כמו בקמח לבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:34 3.01.2019)

אלה אותן כמויות אבל מה רשום עליו?
אם זה קמח שמרים אז יש לוותר על השמרים.

Avatar
חדי (12:23 3.01.2019)

מי ניסתה עם קמח כרגיל ללא גלוטן??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 23.04.2019)

מעולה 🙂

Avatar
מיכל (11:00 29.12.2018)

הי אפרת, הכנתי מקמח כוסמין ויצא מעולה.
איך כדאי לאחסן את הבייגלה כדי לשמור על הטריות לכמה ימים? במקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 29.12.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
כדאי להקפיא.

Avatar
עינת (15:43 19.12.2018)

היי אפרת
מה אפשר במקום הסוכר האם סוכר חום הולך
והאם חייב שמן
ולסיום האם מספיק להשתמש ב9 גרם שמרים יבשים יש לי בקופסא אחת במקום 11 גרם
תודות לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:56 19.12.2018)

אפשר לשים סוכר חום.
כדאי לשים עם שמן אבל אפשר גם להכין בלי.
לגבי השמרים, תשתמשי במה שיש לך.

Avatar
עינת (09:05 17.12.2018)

בוקר טוב אפרת

מה ניתן לשים במקום סוכר? אולי מייפל מה עוד אפשרי וכמה?

תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 17.12.2018)

הסוכר טוב לפעולת השמרים לכן כדאי להוסיף לפחות כפית.
אפשר להמתיק במייפל טבעי או דבש ולשים 2 כפות או 3 כפות אם את רוצה שזה יהיה מתקתק יותר.

Avatar
ריקי (08:59 11.12.2018)

שלום.האם אפשר להוסיף שוקולד ציפס לפני ההכנסה לתנור? תודה והמשך יום מקסים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 11.12.2018)

כן אבל כדאי לערבב אותם עם הבצק.
יום מקסים 🙂

Avatar
תהיל (10:24 9.12.2018)

שלום, רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בקמח שמרים של אסם לפיצה ופוקאצ'ות במרום קמח לבן ושמרים.?
תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 9.12.2018)

כן אפשר.

Avatar
מיכל (16:40 18.11.2018)

הי אפרת, זה ייצא טוב עם קמח כוסמין? האם לשנות משהו בכמויות? תודה רבה! חייבת לציין שהאפשרןת לכתוב תגובות ולשאול שאלות, מאוד מועילה! מיכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:56 18.11.2018)

כן אפשר. מאחר וקמח כוסמין סופח מים אחרת אני ממליצה להתחיל בשני שליש כוס מים ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך.

Avatar
ענת (14:11 18.10.2018)

הי,כמה כפות זה 11 גרם שמרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 18.10.2018)

כף מלאה.

Avatar
איילת (21:59 2.10.2018)

יצא מאלףףף….. שתיזכי להכין למלך המשיח👑

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 3.10.2018)

תודה איילת 🙂

Avatar
צופיה (12:36 16.08.2018)

יצא מדההיםםם!!!!!!!!!!!
הכנתי בשבוע שעבר כמות די גדולה ונגמר בשנייה!
אגב, הגשתי עם גבינות מתובלות – כל החבר'ה נהנו ושיבחו את המתכון ולכן פה זו הזדמנות מצויינת להוקיר לך תודה, אפרת המקסימה!
יום מקסים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 16.08.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
דבורה (17:31 31.07.2018)

היי
אפשר לשים דבש במקום סוכר פשוט נגמר הסוכר…
ואם עם מתי לשים אותו?
תודה. האתר מושלם!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 31.07.2018)

כן, אפשר לשים 3 כפות דבש לאחר שמוסיפים את השמן.

Avatar
ניר (00:27 29.07.2018)

תודה מעומק הלב.
יצא אליפות כל כך מדוייק!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 29.07.2018)

תודה ניר, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
ש.ק (08:22 10.07.2018)

תודה רבה על המתכון!
אפשר לקבל את המתכון לפי קילו קמח?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 10.07.2018)

היי,
קילו קמח לבן
2 שקיות שמרים יבשים (22 גרם)
6 כפות סוכר
ביצה
2 כוסות מים חמימים (480 מ"ל)
6 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
לציפוי: ביצה טרופה, שומשום
יום מקסים 🌷

Avatar
Shir.C (20:42 1.07.2018)

כל כך נראה טוב!!!
איך מומלץ לשמור אותם?להקפיא? זה מתאים גם לצורות אחרות?לחמניות?
אפשר להכין קילו מזה? זמן ההתפחה יתארך?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 1.07.2018)

היי שיר,
אפשר להכין צורות אחרות, גם לחמניות.
זה נשמר בחוץ בשקית אטומה כיומיים. אם רוצים לשמור ליותר זמן מומלץ להקפיא.
אפשר להכפיל כמויות. זמן ההתפחה לא משתנה.

Avatar
Shir.C (03:35 4.07.2018)

הכנתי ובמקום סוכר שמתי סילאן והתוצאה ברוך השם הייתה מעולה! יצא מ ד ה י ם !
כולם נדלקו ואני פשוט מרוצה!
תודה רבה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 4.07.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה שיר ויום מקסים 🌷

Avatar
סימה (12:30 25.06.2018)

היי אפרת,
אם אני רוצה להכין במתכון הזה באגט/לחמנית אצבע ארוכה כמו בתמונה
איך עושים את הצורה הזאת הכוונה יהיה צורך בלרדד את הבצק לעלה לקפל ולגלגל או רק לשחק עם הבצק
עד לקבלת הצורה הרצויה?
תודה סימה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 25.06.2018)

היי סימה,
אין צורך לרדד את הבצק. מספיק לקחת ממנו חתיכה ולעצב צורה שרוצים.

Avatar
רנה (20:23 13.06.2018)

הי יצא מצוין!!! תודה רבה על האתר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 13.06.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
michal (14:41 21.05.2018)

היי אני משתמשת בשמרים יבשים האם את יכולה לציין כמה כפיות זה 11 גר שמרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 21.05.2018)

11 גרם שמרים יבשים = 1 כף.

Avatar
בת שבע (19:47 17.05.2018)

יצא מושלם!!למה מצאתי את האתר הזה רק עכשיו!הבייגלה יצא מושלם.היה אמור להיות לחג אבל נגמר היום:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 20.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
לינוי (15:21 12.04.2018)

תודה על המתכון.
אפשר לוותר על הסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:53 12.04.2018)

כדאי לשים לפחות כף סוכר אחת. זה גם מאזן את הטעם וגם מסייע לפעולת השמרים.

Avatar
אדל ליבא (12:50 5.03.2018)

שלום אפרת. המתכונים שלך הם מעולים ממש ועוזרים לי (בתור עצלנית מטבח אבל אוהבת לאכול ולהגיד שהכנתי…)😉 אני מחפשת מתכון ללחמניות או פיתות או בגטים עם חמאה. יש כזה דבר? תודה רבה על הכל! תבורכי מפי עליון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 5.03.2018)

היי אדל,
קודם כל תודה, אני שמחה לשמוע 🙂
יש מתכון ללחמניות טעימות ופיתות שאפשר להמיר בהן את השמן לחמאה. זאת הכוונה?
לחמניות מתוקות
פיתות בתנור
מתכון לחלה (אפשר להכין מהבצק לחמניות)
בכל אחד מהמתכונים שצירפתי אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת במקום השמן.

Avatar
אדל ליבא (13:43 5.03.2018)

תודה רבה! כן זה בערך הכוונה. אני רוצה שיהיה לזה טעם של חמאה קצת… ובביגלה, גם אפשר? זה נראה שיוצא הרבה מכמות קטנה והם נראות טעימות ודורשות אכילה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:50 5.03.2018)

כן בטח. בבייגלה מספיק לשים 30 גרם חמאה מומסת ואחרי שהבייגלה יוצאים מהתנור (בעודם חמים) אפשר למרוח מעל חמאה מומסת.

Avatar
מיכל (19:03 18.02.2018)

יצא מדהים, ריח משגע, הילדים טורפים ואני בדרך…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:17 18.02.2018)

נראה מעולה!
שמחה שנהניתם 🙂

Avatar
ענת (19:10 14.02.2018)

שלום אפרת
אני רוצה להכין בכמות של הפרשת חלה, כלומר בערך 2.5 קילו. אם אכפיל הכל בחמש זה יצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 14.02.2018)

כן. אני רק ממליצה לרשום קודם על דף את הכמויות למניעת בלבול.
בגלל שזאת כמות גדולה חשוב ללוש את הבצק כמה שיותר. ככל שתלושי את הבצק יותר כך התוצאה תצא יותר מוצלחת.

Avatar
לואיזה (12:09 23.01.2018)

היי אפרת, הכוונה בשקית שמרים יבשים זה לכף מלאה שמרים? תודה! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 23.01.2018)

כן 🙂

Avatar
שם *ציפי (19:58 13.01.2018)

הכנתי כבר פעמיים. אני מפזרת גם מלח גס, קצח וזעתר. מתכון מוצלח ביותר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:11 13.01.2018)

מעולה 🙂
תודה ציפי ושבוע טוב!

Avatar
טוהר (23:51 7.01.2018)

וואו יצא מדהים! איזה כיף הכל חוסל 🙂
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 8.01.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
מימי (10:39 7.01.2018)

היי,
תודה על המתכונים. הם מעולים!!
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא 80 אחוז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 7.01.2018)

אני חושבת שכן אבל בתור התחלה הייתי משלבת ושמה 2.5 כוסות קמח מלא וכוס קמח לבן. אם יוצא מוצלח, פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות הקמח המלא.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
נתנאל (08:02 11.09.2019)

איך יצא לך עם קמח 80%? ועירבבת עם קמח לבן?

Avatar
ליז (16:00 27.12.2017)

תודה על המתכון, יצא מאוד טעים👍

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:41 27.12.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
מלאכי (12:11 26.12.2017)

עוד לא ניסיתי (בהחלט מחכה להזדמנות) אבל נראה לי שלפזר מעל השומשום קצת מלח גס יכול לשדרג ממש!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:38 26.12.2017)

מסכימה איתך 🙂

Avatar
מלכה (09:26 25.12.2017)

יוצא מן הכלל!
הכנתי עםם קמח כוסמין ויצא קריספי וטעים!

בכלל אני נהנית מה"עשר דקות" האלה, גם כשזה לוקח יותר זמן 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 25.12.2017)

תודה מלכה 🙂
יום נעים!

Avatar
אוהבת להכין בצקי שמרים (14:16 22.12.2017)

מתכון מצוין. ערבבתי חצי קמח מלא וחצי לבן. הבצק נוח מאוד לעבודה. מוצלח מאוד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 22.12.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה על העדכון.

Avatar
רעות (13:14 19.12.2017)

היי הכנתי היום את הביגלה הירושלמי,לחם מקמח מלא ושקשוקה. הכל יצא מושלם . תודה לך 💟

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 19.12.2017)

תודה רעות, כיף לשמוע 🙂

Avatar
דני (11:31 15.12.2017)

יצא פצצה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:08 15.12.2017)

תודה דני 🙂

Avatar
בתיה (13:59 12.12.2017)

נראה לך שיצא מוצלח גם עם קמח מלא (100%) ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 12.12.2017)

היי בתיה,
אני חוששת שעם קמח מלא 100% זה ייצא קצת דחוס. אני חושבת שכדאי לשלב לפחות שליש כמות קמח לבן.

Avatar
דסי (09:37 12.12.2017)

שלום
הכנתי את אותו המתכון רק עם קמח כוסמין ויצא מהמם…
למי שלא יכול לאכול קמח לבן…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 12.12.2017)

תודה דסי 🙂
חנוכה שמח 💛

Avatar
חני (12:36 7.12.2017)

איך מחלקים את הביצה לחצי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:42 7.12.2017)

היי חני,
שוברים את הביצה לקערית או כוס וטורפים עם מזלג. משתמשים רק במחצית מהבלילה ומחצית שניה שומרים לציפוי.

Avatar
רעות (10:46 7.12.2017)

היי ..מה מספר הכפות של שמרים היבשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 7.12.2017)

כף מלאה שמרים = 11 גרם.

Avatar
ענבל (10:39 7.12.2017)

נראה מעולהההה
אנסה בקרוב ואעדכן איך יצא.
בזכותך התחלתי לאפות חלות מדהימות!
תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 7.12.2017)

תודה ענבל, כיף לשמוע 🙂

Avatar
ענתי (08:42 7.12.2017)

וואוו נראה מעולההה. ושאלה שלא קקשורה למתכון: היכן רצוי לאחסן את השמרים? עד עכשיו אחסנתי במקרר בצנצנת זכוכית.רואה שיש כאלה רושמות שצריך בארן ולא במקרר כי השמרים סופגים לחות במקרר.אשמח לדעתךץתודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:04 7.12.2017)

היי ענתי,
שמרים יבשים רצוי לאחסן במקום קריר ומוצל (בתוך מגירה או ארון במטבח) אבל לא במקרר.

Avatar
ענתי (08:38 10.12.2017)

תודה רבה. ושבוע מבורך

Avatar
עדי (08:29 7.12.2017)

היי, נראה לי שאנסה לארוחת בוקר בשבת!
האם אפשר להכין את הצק נגיד בשישי בערב ולשמור במקרר ורק בבוקר לאפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 7.12.2017)

היי עדי,
אפשר להכין את הבצק יום לפני, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יום למחרת. ואז למחרת יישאר רק להכין צורה, להתפיח חצי שעה ולאפות.

Avatar
נחמי (08:05 7.12.2017)

יש סיכוי להפוך אותם ללא גלוטן???

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 7.12.2017)

היי נחמי,
יכול להיות שאפשר להשתמש בתערובת קמח ללחם ללא גלוטן (כמו "כרגיל" וכו').

Avatar
מלכה (16:20 6.12.2017)

פשוט מעולה. אציין שנגשתי לזה קצת סקפטית אבל נצמדתי להוראות ויצא מעולה!
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 6.12.2017)

תודה מלכה, שמחה שיצא מוצלח 🙂

Avatar
אודליה (16:34 4.12.2017)

וואו! נראה מדהים!! אפשר למלא אותם כמו סנדוויצ'ים? אפשר לשלב גם קמח מלא? תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:59 4.12.2017)

היי אודליה,
כן, אפשר לחתוך אותם באמצע ולמלא.
אפשר לשלב גם קמח מלא אבל אני ממליצה עד חצי מהכמות.
ערב נעים 🙂

Avatar
אודליה (20:14 6.12.2017)

בסוף השתמשתי רק בקמח לבן ויצאו מעולים!! תודה רבה!! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 6.12.2017)

נראה מעולה!!
תודה אודליה.

Avatar
הודיה (12:42 4.12.2017)

ניראה מגרה בטרוף אפשר להכין אותם מקמח כוסמין ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 4.12.2017)

לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. בתור התחלה הייתי שמה 2.5 כוסות קמח כוסמין + 1 כוס קמח רגיל.
מאחר וקמח כוסמין סופח מים אחרת ממליצה להתחיל בשני שליש כוס מים ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך.
בהצלחה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.