זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 7-8 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות)
שקית שמרים יבשים (11 גרם)
3 כפות סוכר
חצי ביצה טרופה (*לטבעונים/רגישים לביצים – ניתן לוותר על הביצה ולהוסיף 2-4 כפות מים)
כוס מים חמימים (240 מ”ל)
3 כפות שמן זית
כפית מלח
לציפוי: חצי ביצה טרופה, שומשום (*לטבעונים/רגישים לביצים – במקום ביצה טרופה אפשר להבריש בכף שמן+3 כפות מים)
אופן הכנה:
-מערבבים בעזרת כף את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר ומערבבים.
-מוסיפים חצי ביצה טרופה ומים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתגבש. מוסיפים שמן ומערבבים. לשים עם הידיים במשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). מוסיפים מלח בצורה אחידה וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות (כמובן שאפשר ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה).
-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומניחים לו לתפוח כשעה.
-מחלקים את הבצק ל 7-8 כדורים שווים. מכל כדור יוצרים גליל באורך של כ-25 ס”מ או בייגלה (יוצרים חור באמצע כל כדור בצק ומרחיבים את החור לקבלת צורה של בייגלה). מניחים על נייר אפיה במרווחים קלים.
-מכסים במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה (לאחר 20 דקות יש להדליק את התנור ל200 מעלות).
-מברישים כל גליל/בייגלה בחצי ביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
- לחמניות יוגורט ופסטו |
- מקלות בייגל בציפוי גרעינים |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן |
- לחמניות מתוקות |
- לחם שום |
- לחמניות בננה טבעוניות
מתכון מושלם! אחרי שבשבוע שעבר הכנתי את החלה המושלמת שלך, השבוע הכנתי את הבייגל הירושלמי. מתכון מדויק, ברור, והמאפים יוצאים מעולים – יפים וטעימים. איזה כיף! תודה רבה אפרת
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף😍
יצא משגע!!
תודה רבה על האתר המקסים!
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה כל כך טוב! תודה על השיתוף❤
טעים😋
קל- ונראה טוב!!!
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
היי יוצא מושלם עשיתי פעמיים יצא ממש טוב
טרפו הכל…
יש לך רעיון מה להשים מעל במקום שומשום?
היי טובה,
שמחה מאד שיצא מוצלח!
אפשר לפזר מעל מלח גס/ פרג/ קצח.
הי אפרת,כמה כפות זה שקית שמרים? תודה
היי,
אם מדובר בשקית של 11 גרם זו כמות של כף אחת(:
היי אפרת תזכירי לי בבקשה על כמה מעלות לאפות ?
היי ליטל,
כפי שכתוב במתכון- 200 מעלות.
שבת שלום(:
הכנתי עכשיו יצא פצצה!!!
וואו נראה מעולה! שמחה מאד שיצא מוצלח😊
נראה שווהה.. גם אני מנסההה
שמחה שאהבת את המתכון(:
וואי אפרת
תמיד כיף לחפש מתכונים באתר שלך!!
הכל ברור ומסודר
והבייגלים האלו יצאו מושלםםםםםםםםם
תודה רבה רבה
נראה מעולה! שמחה ממש שיצא מוצלח ושאת נהנית מהאתר❤
יש עניין ללוש דווקא עם הידיים?
לא, אפשר ואפילו קל יותר במיקסר עם וו לישה.
יצאו מושלמים יפים עשיתי עם קמח מלא 70%
אני ממליצה עם קמח מלא להוסיף טיפה יותר מים
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
מה המשמעות של טבילה במים?
לוקחים את כל הבייגלה ומכניסים למים..? צריך להיות ממש רטוב? אפשר במקום למרוח במים (נראה לי שלהרים ולטבול יהרוס את הצורה.. לא?)
תודה
מתה על המתכונים שלך!!
היי,
התכוונת למתכון אחר? כי במתכון הזה אין צורך לבשל במים…
באופן כללי במתכונים לבייגלה שטובלים במים- יש להניח בזהירות בייגל אחד או שניים בכל פעם בסיר, למשך כ-20 שניות. למרוח במים בלבד ייתן תוצאה שונה:)
הכפלה של המתכון מכפילה פשוט את כל הרכיבים? או שיש הבדלים בשמרים והמלח?
אין שינוי, פשוט מכפילים הכל פי 2😊
היי אפרת האם מתאים להכין עם קמח שמרים של סוגת ?
תודה
היי ליטל,
לא ניסיתי, אבל אמור לתת את אותה תוצאה😊
תודה יקירה ננסה
היי אפרת אם אני רוצה להכין קילו וחצי האם אפשר להכין בפעם אחת?
היי ליטל,
אפשר. חג שמח😊
יצא מדהים! טעיםםםם
תודה רבה
שמחה מאד לשמוע! תודה רותי😊
שלום אפרת, נהנית מאוד מהאתר, האם אפשר להכין מהבצק הזה חלות?
ואם כן, עדיין לאפות בחום 200 מעלות?
היי רבקי,
הבצק הזה פחות מתאים לחלות, משום שהמרקם יותר קשה ובלי נפח:)
אבל הלחמניות יצאו לי מאוד אווריריות, והייתי רוצה כאלה חלות.
זה לא יצא טוב?
יש לך מתכון לחלות שתמיד יוצאות אוורירי וטוב?
זה כן יכול לצאת טוב, רק פחות במרקם של חלה🙂
מצרפת לך מתכון לחלה.
שבת שלום!
תודה רבה ושבת שלום.
אני אופה הרבה פעמים,
והשבוע ניסיתי את המתכון הזה, ויצאו לחמניות (בייגלה) מעולות!!! פשוט קנינו…
שמחה שאהבתם!😊
היי אפרת, האם יש אפשרות לעשות את הבייגלה מתוק?
היי,
לא ניסיתי, אבל יתכן שאפשר להגדיל קצת את כמות הסוכר.
אפשר לאפות בטוסטר אובן?
היי יהודית,
כן, אפשר🙂
תודה ענקית המתכונים שלך מוצלחים וטעימים!!
כיף להכין אותם. האתר משמש אותי רבות. תודה ענקית!!!
תודה יקירה!
היי
אפשר להחליף שמן זית בשמן קנולה?
היי חני,
אפשר:)
תודה
אפרת היקרה
הכנו למשלוחי מנות…..
יצאו יפים מאד!
תודה לך על עוד מתכון מוצלח!🌷
פורים שמח!
שמחה שאהבתם:)
פורים שמח
תודה רבה
אני נהנה מאוד מהאתר שלך מ-א-ו-ד-
אפילו שאני אומנם ילד!
עכשיו אני מכין לבר מצווה שלי כפול 10 !
תודה רבה
איזה כיף לשמוע! בהצלחה:)
מתכון פצצה יצא טעיםםםםםם!! הכל חוסל באותו יום! {אחרי שעשיתי את הצורה של הבייגלה טבלתי את זה בקערה עם מים בתוך המים שמתי חצי כפית מלח וחצי כפית סוכר ומיד אחר כך טבלתי בצלחת עם שומשום ומשם לתבנית להתפחה שניה.. לדעתי המים שידרגו מאוד ככה זה יצא קראנצ’י..
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי, האם שטובלחם במים, המים צריכים להיות חמים/רותחים/ מי ברז? ואחר כך האם צריך התפחה שוב?
היי אפרת בוקר טוב יש לי מספר שאלות :
1.אם אני מכינה קילו קמח ושמה סילאן במקום סוכר להשים 6 כפות ובכללי מה עדיף במתכון הזה סוכר או סילאן ?
2. אם לאפות בטורבו ?
תודה ויום נעים 🌺
בוקר טוב ליטל 🙂
1. אפשר (קחי בחשבון שזה עשוי לצבוע את הבצק ותצטרכי להפחית מעט מכמות המים). לטעמי עדיף סוכר.
2. לאפות בחום עליון ותחתון (לא טורבו).
יצא מעולה 🌺
גם נראה מעולה!
תודה ליטל😍🙏
וואו איזה יופי ממש. ל
תודה🙏💗
מעולה!! תודה רבה מקנדה
תודה אורית 🙂
שבוע נפלא❤️
וואו יצא מעולה .
יוצא 8 ביגלה עגולים ויפים,ממליצה להכפיל כמות .
תודה רבה
נראה מעולה חיה!!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבת שלום❤️🌸
אפרת יקרה דש מניו יורק הקרה
הכנתי הבוקר והכל נחטף תודה על עוד מתכון מנצח
אגב האם אפשר להכפיל כמויות?
כמובן אילת 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת❤️
יצא מעולה!
גם נראה מעולה!!
שמחה שיצא מוצלח🙏❤️
תודה אפרת. אני חדשה בנושא הבצקים :), אשמח להתייעץ: הבצק לא תפח הרבה ויצאה כמות קטנה יחסית. איפה כדאי להתפיח וכיצד הכי מומלץ? כמה זמן מומלץ ללוש את הבצק במיקסר? תודה!
בימים חמים מספיק לעטוף קערה במגבת ולהניח על השיש את הבצק והוא יתפח
בימים קרים כמו אלו- לוקח לבצק יותר זמן לתפוח וצריך סבלנות, ניתן לזרז בתוך תנור סגור או אפילו מעל מכשיר התמי 4
מומלץ ללוש במיקסר עם וו לישה למשך 3-4 דק’ עד לקבלת בצק אחיד 🙂
שבת שלום🌸
תודה ושבת שלום 🌻
הי אפרת,
אפשר להכין את המתכון מקמח כוסמין 70%.
אם כן האם משתנה משהו במתכון?
וכמה זה בכפות שקית שמרים יבשים?
תודה מראש,
כרמית
אני חושבת שאפשר.
מאחר וקמח כוסמין סופח מים אחרת ממליצה להתחיל בשני שליש כוס מים ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך.
זה יוצא כף שמרים יבשים.
מה הכמויות אם אני רוצה להכין חצי?
היי ליליה,
פשוט תחלקי את הכמויות בחצי.
250 גרם קמח לבן
חצי שקית שמרים יבשים (5.5 גרם)
1 וחצי כפות סוכר
חצי ביצה טרופה (*לטבעונים/רגישים לביצים – ניתן לוותר על הביצה ולהוסיף 2-4 כפות מים)
חצי כוס מים חמימים (120 מ”ל)
1 וחצי כפות שמן זית
חצי כפית מלח
אפרת היקרה, המתכון הזה פשוט שלמות!
אני אופה לחמים באופן קבוע והרבה. הבייגלה שלך לקחו מקום של כבוד! אגב, אפיתי עם קמח כוסמין לבן. השילוב של סוכר בכמות גדולה יותר (ביחס לבצקים אחרים שאני עושה) עם שמן הזית והביצה הוא שילוב מנצח גם בטעם וגם במקרם!
בזה הרגע הכל “נטרף” על ידי בני הבית לצד מטבוחה טריה, טחינה …ומרק ירקות עשיר בצד! עשית לנו את היום! תודה מכל הלב על עוד חוויה בלתי נשכחת!
שמחה שיצא טעים!
תודה לילך יקרה ❤️
איזה כיף לקרוא לילך! 🙂
שמחה שנהנתם יקירה❤️
היי אפרת,
יש לי קמח שמרים אני רוצה לשלב גם קמח מלא, האם ניתן?
היי נילי ניתן:)
אני חושבת שכדאי לשלב לפחות שליש כמות קמח לבן.
תודה על התשובה המהירה,
2 כוסות קמח מלא ועוד כוס וחצי קמח שמרים, וזהו מבחינת השמרים?או שצריך להוסיף עוד שמרים יבשים בנוסף?
תצטרכי להוסיף כ⅔ (שני שליש) כף שטוחה שמרים יבשים.
הי אפרת, אני נהנית מאוד מהאתר 🙂
האם אפשר להכין מקמח לחם?
ראיתי שרשמת בתגובות לטבול במים אם רוצים קראנצ’י, האם לטבול ממש את כל הבייגלה או רק להבריש עם מים מלמעלה? תודה!
היי שרון 🙂
אפשר (ואפילו עדיף) להשתמש בקמח לחם.
זה רלוונטי למתכון הזה- בייגלה.
במתכון הזה זה יוצא פריך בחלק העליון אז אין בעיה.
תודה רבה!
לחמניות מושלמות
נחטף מהתבנית
שמחה לקרוא שאהבתם❤️
אין על המתכונים שלך!
ארוחת בוקר מצוינת!
נראה מעולה!
תודה רבה יקירה
יום נפלא❤️
יש לי קמח שמרים של קילו ואני רוצה להשתמש בכולו.
פשוט להכפיל כמויות לכל המצרכים?
נכון מאוד 🙂
כמה זה 11 גרם שמרים יבשים?
כף מלאה של שמרים יבשים.
תודה רבה!
המתכונים שלך מושלמים כל מתכון שלי זה מכאן!
תודה רונה 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת
אגב, אבא שלי אלרגי לגלוטן (ואני לשומשום)
ויש פה מלא בשבילו תודה רבה!
פיתות ללא גלוטן
הכל נראה מעולה!
תודה וחודש טוב ומבורך 🙂
.
תודה על השיתוף!
לא האמנתי שיש מתכון כל כך פשוט לדבר כל כך שווה
יצא מטורףף!!!
הכנתי היום סעודת ראש חודש
והכל מהאתר שלך!
תודה עצומה
נראה מעולה!
תודה יהודה 🙂
שלום! המתכון נראה מצויין. שאלה – האם אפשר להתפיח במקרר למשך לילה?
כן אפשר.
הי אפרת
אפשר לעשות את המתכון עם קמח מלא?
(זה הקמח היחיד שנשאר בבית…..)
היי מעיין,
אני חוששת שעם קמח מלא 100% זה ייצא קצת דחוס. אני חושבת שכדאי לשלב לפחות שליש כמות קמח לבן.
בכל אופן קמח מלא זקוק ליותר מים אז תדאגי להוסיף מים בהדרגה עד שהבצק אחיד
בוקר טוב!
הבצק יצא מאוד שומני..
זה בסדר?
תודה
שבת שלום
היי יעל,
הבצק לא אמור לצאת שומני בכלל. שמת 3 כפות שמן או יותר?
לאחר התפיחה יצא לי דביק מידי יש מה לעשות עם זה?
דביק בצורה כזאת שלא ניתן לעבוד עם הבצק?
אפילו אם מרטיבים ידיים?
לא, שימנתי את הידיים והצלחתי.
תודה
מעולה 🙂
אפשר להכין בגודל של הרבה לחמניות אצבע?
כן.
האם אפשר להשתמש בסילן במקום בסוכר?
ותודה על כל המתכונים המצויינים שלך.
כן.
היי אפרת יצא מצויין. רציתי לשאול האם נראה לך שיתאים להכין מהבצק הזה לחמניות המבורגר? או שיש לך מתכון אחר שיכול להתאים ?
אני חושבת שכן.
אני אמנם ילדה, אבל מאז שיצא לי להכיר את האתר, אני כל ערב מכינה מתכונים מהאתר ומקבלת רק מחמאות! תודה אפרת!
תודה טלי ❤️
שנה טובה ומתוקה!
וואי ממש קל וטעים!!!!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תמר
יצא לי פצצה חולה על האתר הזה תודה
תקשיבי זה נראה מושלם ❣️
אלופה!
מזה ביצה טרופה אני םשוט באמע ואני לא יודעת
הכוונה לערבב את הביצה עם מזלג (כמו שעושים כשרוצים להכין חביתה).
מה זה שקית שמרים יבשים ואם אפשר להחליף בשמרים יבשים אז כמה????
ומה ההבדל תודה
הכוונה לכף מלאה של שמרים יבשים.
בצק מדהים. חוזרים ומכינים כל פעם מחדש (לנו יוצאים 6.5 בייגלים לטוסט).
נשמר בהקפאה מצויין.
תודה 🙂
וואו אני הכנתי יצא ממש טעים וטוב תודה על כול המתכונים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הראל
אפשר לעשות לא מקמח לבן?
אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא או קמח מלא רגיל אבל כדאי לשלב עם קצת קמח לבן, שלא ייצא דחוס מידי (2.5 כוסות קמח מלא + כוס קמח לבן).
אין על הלחמניות האלו!
תציד מכינה אותם אבל הפעם אנחנו בבידוד וזו פעם שניה שהכנתי השבוע! תודה!
נראה מושלם 🙂
תודה מיכל
היי ,
אני זוכרת שהיה מתכון לבייגלה ירושלמי שצריך לטבול במים לפני הכניסה לתנור ולפני ששמים ביצה.. מוכר לך ? או שהתבלבלתי עם אתר אחר? הכנתי את המתכון הזה עכשיו והבצק בהתפחה
היי זוהר,
אולי התכוונת למתכון הזה- בייגלה?
היי , תודה על המענה !
לא, באמת התכוונתי לאתר אחר , שם טובלים את הבצק לאחר שעושים את הצורה במים ואז ישר בשומשום ומכניסים לתנור 250 מעלות ל15 דק..
עשיתי את המתכון שלך , עם הטיפ מאתר אחר של המים
יצא מדהים !!!! תודה !!
מעולה 🙂
היי אפרת,
את יכולה בבקשה לשלוח לי קישור למתכונים לבר מצווה?!
היי חני,
מתנצלת אבל אין לי ריכוז של מתכונים לבר מצווה.
את מכינה חלבי/בשרי?
לא לא ! טעים ברמות שלא הכרתי…… תודה תודה תודה !
שמחה שאהבת 🙂
היי, בעניין השמרים…קודם כל תודה על מתכון מעולה, עכשיו בעניין הכמויות מדובר על שלוש כפות “רזות” של שמרים יבשים על ק”ג קמח. תודה .
לא נורא.
תודה
היי. שמתי בלי כוונה יותר מידי שמרים , בבקשה, מה המשמעויות ? לזרוק ?
כמה יותר? זה תלוי
האם אפשר להוסיף זעתר במקום שומשום
נראה מעולה 🙂
כן אפשר.
מברכים על זה המוציא?? מישהי יודעת? אם כן איך להפוך למזונות?
למה שלא יברכו על זה המוציא?
עניין של מתיקות, של כמות שמן… בגדול מאוד- בודקים האם מורגש בטעם. אין מידה מדוייקת. תלוי במתכון ואיך הכל מתקבל בעיסת הבצק. וכמובן תלוי האם הולכים לפי הלכות של אשכנזים או ספרדים. מקווה שלא תצא תקלה על ידי.
יצא טעים
נראה מעולה! 🙂
תודה לאה
כמה כמות לחמניות זה יוצא?
7-8 יחידות.
יצא טעים בטרוףףףף
מושלם 😍
אני רוצה לומר לך שיצא פשוט מושלם!
הזמנו גם את הספרים שלך…
את מהממת!!!
תודה רבה!
יש לציין שהכפלתי את הכמות ועשיתי צורה של בייגלה שמונה ויצא באמת מושלם!🥨🤩
שמחה שיצא טעים!
תודה 💖
תודה רבה, מתכון מעולה!
טבלתי במים במקום הביצה ויצא ממש כמו במאפיה.
שמחה שיצא טעים 🙂
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מאוד טעים! (מצרפת תמונה)
תודה רבה!
מהמם 😍
תודה על השיתוף!
תודה על המתכון, יצא טעים מאוד….
איך ניתן לעשות את המרקם החיצוני קראנצ\’י כמו במאפייה?
אם את רוצה אותם קרנצ\’ים, אז לא שמים ביצה מעל, אלא טובלים במים ואז בשומשום ומכניסים לתנור
אפרת שלום,
נגמרו לי השמרים מה לדעתך אפשר לשים במקום (אבקת אפיה וכמה)?
והאם זה מתאים גם ללחמניות המתוקות שלך התחליף? ולכל סוג לחם אחר?
תודה רבה נעמי
היי נעמי,
אי אפשר להכין את הלחמניות האלה בלי שמרים. אבקת אפיה לא מתאימה במקרה הזה. המרקם ייצא אחר לגמרי.
כנ”ל לגבי הלחמניות המתוקות או כל מאפה עם שמרים.
תודה
אני מכינה עכשיו את הבייגל, והבצק (לאחר התפיחה) יצא קשה. ככה זה צריך להיות? יש סיכוי שהבייגלים יצאו בסדר לאחר האפיה?
הוא לא אמור לצאת קשה. אולי חסרים לו נוזלים? הוא אמור לצאת רך אבל יציב ונוח לעבודה.
היי, הכנתי ויצא מעולה. תודה רבה רבה על כל המתכונים.
1. כמה כפיות שמרים יבשים שמים לק\”ג קמח?
2. כמה זמן ניתן לשמור לאחר ההכנה (בלי להקפיא)?
1. 4 כפיות.
2. זה נשמר בחוץ בשקית אטומה כיומיים. אם רוצים לשמור ליותר זמן מומלץ להקפיא.
קודם כל, תודה על אתר מלא במתכונים נהדרים! עוקבת קבועה שלך 😉
רציתי לשאול אם לדעתך אפשר לשלב בביגלה גבינה צהובה? ואם כן, איך? באיזה שלב? יש לי כמות גבינהבמקרר שאני צריכה לסיים…
היי מזל,
אפשר לעשות צורה של גליל ואז לרדד עם מערוך. לשים גבינה צהובה מגורדת או פרוסות גבינה צהובה חתוכות לרצועות ואז לקפל את הבצק לשניים ושוב ליצור צורה של גליל ואז להתפיח התפחה שניה.
בוקר טוב
איך שומרים על הביגלה במקפיא בלי שיהפך לקשה למחרת או לכמה ימים?
אני לא משתמשת בביצה ושמה רסק תפוחים במקום השמן אותה כמות
ויוצא מעולה וטעים
השאלה לגבי הטריות או המרקם הרך גם למחרת או לכמה ימים
וגם לגבישאר הבייגלה שבאתר שיצא מוצלח מבחינת טעם ומרקם לאותו יום .
תודה
היי עינת,
כשאת מקפיאה ומפשירה זה יוצא קשה?
את מקפיאה רק לאחר שהבייגלה התקרר נכון?
ניסית לחמם בתנור קצת?
יצא רך וטעים, הכנתי ביום צום לא נשאר כלום.
ואו מהמם 😍
שלום אפרת
דבר ראשון תודה רבה על המתכונים המדהימים שתמיד מצליחים וטעימים!!
שאלה לגבי המתכון הזה אני רוצה להכין כמות גדולה יותר של קילו
איך אפשר להכפיל את הכמות לכמות של קילו קמח
תודה רבה
כמויות לקילו קמח:
2 שקיות שמרים יבשים (22 גרם)
6 כפות סוכר
ביצה
2 כוסות מים חמימים (480 מ”ל)
6 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
לציפוי: ביצה טרופה, שומשום
היי אפרת
אז לא כדאי להכין מחצי קמח כוסמין לבן וחצי קמח כוסמין מלא?
(מניסיון יוצא בצק לא נוח לעבודה )
אפשרי מקמח כוסמין מלא כולו? (קראתי באחת מתשובתייך שאם הבצק כולו מקמח כוסמין מלא ולא קמח רגיל מלא אפשר רק קמח כוסמין מלא בלי לשלב קמח לבן או קמח כוסמין מלא הבנתי נכון?
תודות .
אפשר להכין מקמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא אבל את המים כדאי להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
אם הבצק כולו מקמח כוסמין לבן אז אין בעיה. אם זה קמח כוסמין מלא אז כדאי לשלב 2.5 כוסות קמח כוסמין + 1 כוס קמח לבן.
היי
במידה ומשתמשת בשמרים טריים משקית האם צריך גם להכין באותה דרך שהצעת למישהי לערבב עם סוכר (הכונה לקוביית שמרים ) ולהניח בצד ?
האם אפשר להפחית מהשמן או להמנע בכלל?
בעבר ניסיתי מתכונים עם 70 אחוז קמח כוסמין ושמרים טריים משקית ושמן זית והטעם טעם לוואי יצא מדוע?
תודה וחג שמח .
אם אלה שמרים טריים בגרגירים אז תשתמשי בהם כמו בשמרים יבשים ופשוט תוסיפי אותם ישירות לקמח (יש לשים 25 גרם).
מניחה שאפשר להפחית לכף וחצי שמן זית.
לא אמור להיות לזה טעם לוואי. אולי שמן הזית שהשתמשת בו היה עם טעם חזק? או ששמת יותר מידי שמרים?
היי אפרת,
ניתן להשתמש בקובית שמרים טריה?
כמה להשתמש לכמות הזו?
תודה🙏
כן. אפשר לשים חצי קוביה (25 גרם).
את השמרים יש לפורר בעזרת כף/מזלג עם כף סוכר עד שהעיסה הופכת למרקם משחתי. לאחר מכן להוסיף חצי כוס מים חמימים, לערבב ולהניח בצד. לאחר 10-15 דקות התערובת אמורה לתסוס ואמור להווצר מן קצף עדין (אם אין קצף- השמרים לא תקינים ואין להשתמש בהם).
את תערובת השמרים שתססה יש לערבב עם 3.5 כוסות קמח ו-2 כפות סוכר (כף סוכר אחת כבר השתמשת לערבוב עם השמרים). מוסיפים ביצה, חצי כוס מים חמימים וממשיכים כרגיל לפי המתכון.
תודה רבה
על הקוביה רשום 25 קניתי כזה מארז כפול שעל כל 1 רשום 25 אז לשים קוביה או חצי קוביה.
ועוד שאלה זה יכול להיות טוב עם קמח כוסמין גם?
מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא מפסיקה לאפות הכל תמיד טעים ומוצלח🙏
אם קוביה = 25 ג’ אז שימי קוביה.
אם זה קמח כוסמין לבן אין בעיה.
אם זה קמח כוסמין מלא אז כדאי לשים 2.5 כוסות קמח כוסמין + 1 כוס קמח רגיל.
מאחר וקמח כוסמין סופח מים אחרת ממליצה להתחיל בשני שליש כוס מים ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך.
שלום. האם אפשר להכין את הבצק מראש? ואם כן- איך את ממליצה לאחסן.
אני רוצה שיהיה לי מוכן ולהכניס לתנור כל פעם שצריך.
תודה
אפשר להכין את הבצק, להתפיח אותו התפחה ראשונה ולעצב צורה. לאחר מכן ניתן להקפיא (יש לכסות היטב).
לפני האפיה יש להוציא להפשרה בחוץ ולהתפיח התפחה שנייה.
לאחר מכן אפשר לאפות.
אפשר גם להקפיא את זה אפוי. זה נשמר עד 3 שבועות עטוף היטב.
היי,אפרת.
תודה כמה כוסות שוות 600 גרם?
המון תודה🤗
4 ורבע כוסות.
*מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
היי אפרת,
תודה על המתכונים.
כמה זה 11 גרם?
אשמח עם תוכלי לעזור לי בהמרה של 600 גרם קמח לכוסות.
תודה ושבת שלום
11 גרם = כף מלאה שמרים יבשים.
600 גרם קמח לבן
כף גדושה שמרים (13 גרם)
3.5 כפות סוכר
חצי ביצה טרופה
כוס מים חמימים + 5 כפות מים (290 מ”ל)
4 כפות שמן זית
כפית מלאה מלח
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
כמה זמן אפשר לשמוע אותן במקפיא? ואיך אפשר לשמור אותן? האם יש שקיות מיוחדות או כלי אחר מתאים?
תודה! 🙂
אפשר להשתמש בשקיות הקפאה או לעטוף בשקית כפולה ולסגור היטב.
ההמלצה להקפיא עד 3 שבועות. יכול להישמר גם יותר אבל אח”כ כבר הטעם מתחיל להיפגע.
אפרת, תודה רבה רבה על מתכונים מאלפים.
הבייגלים יצאו מעולים. אני מבשלת המון מהמתכונים שלך ותמיד התוצאות משובחות ביותר.
את משמחת אותי ואת כל משפחתי, אשרייך!
לילך
שמחה לשמוע ❤️
תודה לילך
ניסיתי הרבה מתכונים והם לא יצאו משהו.
אבל כשהכנתי את הבייגל יצא טעים ממש.
תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
הוספתי בטעות יותר ביצים.. אחרי זה תיקנתי את זה עם קמח, זה יפגע בטעם?
ראיתי רק עכשיו.. איך יצא? 🙂
כמה כפיות שמרים זה 11 גרם?
יש לי את השקית הגדולה
זה יוצא 2 כפיות או כף מלאה.
אפשר לעשות הכל במיקסר?
כן, במיקסר עם וו לישה.
מתכון שלישי של שמרים שאני מנסה מהמתכונים שלך, והכל יוצא מעולה!
נראה מעולה!!
תודה ברק
היי,
האם צריך שהתנור יהיה על טורבו?
תודה!
לא. תוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון.
ערב טוב,
הכנתי היום, יצא פשוט מעולה!
תודה על מתכון קל ופשוט 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
כרגע מכניסה לתנור מקמח כרגיל! הוספתי עוד קצת מים כדי שלא יהיה יבש ודחוס…יצא בצק מעולה. תכף נראה מה יצא..
יצא מושלם!!! טעים ברמות ונראה ממש כמו המקור! חבל שלא הכנתי כמות כפולה. 🙂
נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!
בוקר טוב אפרת
מחר אכין את המתכון הזה
השאלה אם לא אשתמש בשומשום האם זה ישפיע על המרקם יצא פחות רך?
ודבר להכין רק לשניים האם להכין אותו דבר רק העל בחצי כמות (מים קמח וכדומה ) ?
תודה לך וחג שמח
השומשום לא משפיע על המרקם, רק מוסיף לטעם.
וכן, אפשר להכין מחצית מכל הכמויות.
פורים שמח 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ? האם באותה כמות?
כן אותה כמות.
היי, מעוניינת להכין לאימי שנמנעת מסוכר. את מאמינה שיש אפשרות ? ואם לא, אז מתכון למאפה אחר ?
תכיני בלי הסוכר.
מה זה חצי ביצה
תטרפי ביצה בקערית ותשתמשי רק במחצית מהבלילה.
טורפים ביצה ומוזגים חצי מהנוזל.
אם רוצה להכפיל כמות אז שמה 4 כפות שמרים יבשים?
ויש לי קמח של שטיבל “קמח לחלה” – עדיף להשתמש בלבן רגיל או שזה בסדר?
כן.
קמח לחלה מצוין.
היי אפרת, יש לי חבילה גדולה של שמרים ולא שקית קטנה, כמה כפיות/כפות לשים?
כף מלאה או 2 כפיות.
הי
כשמשתמשים בקמח אוסם זה אותם כמויות כמו בקמח לבן?
אלה אותן כמויות אבל מה רשום עליו?
אם זה קמח שמרים אז יש לוותר על השמרים.
מי ניסתה עם קמח כרגיל ללא גלוטן??
מעולה 🙂
הי אפרת, הכנתי מקמח כוסמין ויצא מעולה.
איך כדאי לאחסן את הבייגלה כדי לשמור על הטריות לכמה ימים? במקפיא?
שמחה שיצא טעים 🙂
כדאי להקפיא.
היי אפרת
מה אפשר במקום הסוכר האם סוכר חום הולך
והאם חייב שמן
ולסיום האם מספיק להשתמש ב9 גרם שמרים יבשים יש לי בקופסא אחת במקום 11 גרם
תודות לך
אפשר לשים סוכר חום.
כדאי לשים עם שמן אבל אפשר גם להכין בלי.
לגבי השמרים, תשתמשי במה שיש לך.
בוקר טוב אפרת
מה ניתן לשים במקום סוכר? אולי מייפל מה עוד אפשרי וכמה?
תודה .
הסוכר טוב לפעולת השמרים לכן כדאי להוסיף לפחות כפית.
אפשר להמתיק במייפל טבעי או דבש ולשים 2 כפות או 3 כפות אם את רוצה שזה יהיה מתקתק יותר.
שלום.האם אפשר להוסיף שוקולד ציפס לפני ההכנסה לתנור? תודה והמשך יום מקסים
כן אבל כדאי לערבב אותם עם הבצק.
יום מקסים 🙂
שלום, רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בקמח שמרים של אסם לפיצה ופוקאצ’ות במרום קמח לבן ושמרים.?
תודה:)
כן אפשר.
הי אפרת, זה ייצא טוב עם קמח כוסמין? האם לשנות משהו בכמויות? תודה רבה! חייבת לציין שהאפשרןת לכתוב תגובות ולשאול שאלות, מאוד מועילה! מיכל
כן אפשר. מאחר וקמח כוסמין סופח מים אחרת אני ממליצה להתחיל בשני שליש כוס מים ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך.
הי,כמה כפות זה 11 גרם שמרים?
כף מלאה.
יצא מאלףףף….. שתיזכי להכין למלך המשיח👑
תודה איילת 🙂
יצא מדההיםםם!!!!!!!!!!!
הכנתי בשבוע שעבר כמות די גדולה ונגמר בשנייה!
אגב, הגשתי עם גבינות מתובלות – כל החבר’ה נהנו ושיבחו את המתכון ולכן פה זו הזדמנות מצויינת להוקיר לך תודה, אפרת המקסימה!
יום מקסים!!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי
אפשר לשים דבש במקום סוכר פשוט נגמר הסוכר…
ואם עם מתי לשים אותו?
תודה. האתר מושלם!!
כן, אפשר לשים 3 כפות דבש לאחר שמוסיפים את השמן.
תודה מעומק הלב.
יצא אליפות כל כך מדוייק!!!
תודה ניר, שמחה לשמוע 🙂
תודה רבה על המתכון!
אפשר לקבל את המתכון לפי קילו קמח?
תודה רבה!
היי,
קילו קמח לבן
2 שקיות שמרים יבשים (22 גרם)
6 כפות סוכר
ביצה
2 כוסות מים חמימים (480 מ”ל)
6 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
לציפוי: ביצה טרופה, שומשום
יום מקסים 🌷
כל כך נראה טוב!!!
איך מומלץ לשמור אותם?להקפיא? זה מתאים גם לצורות אחרות?לחמניות?
אפשר להכין קילו מזה? זמן ההתפחה יתארך?
תודה 🙂
היי שיר,
אפשר להכין צורות אחרות, גם לחמניות.
זה נשמר בחוץ בשקית אטומה כיומיים. אם רוצים לשמור ליותר זמן מומלץ להקפיא.
אפשר להכפיל כמויות. זמן ההתפחה לא משתנה.
הכנתי ובמקום סוכר שמתי סילאן והתוצאה ברוך השם הייתה מעולה! יצא מ ד ה י ם !
כולם נדלקו ואני פשוט מרוצה!
תודה רבה רבה!!
שמחה שיצא טעים!
תודה שיר ויום מקסים 🌷
היי אפרת,
אם אני רוצה להכין במתכון הזה באגט/לחמנית אצבע ארוכה כמו בתמונה
איך עושים את הצורה הזאת הכוונה יהיה צורך בלרדד את הבצק לעלה לקפל ולגלגל או רק לשחק עם הבצק
עד לקבלת הצורה הרצויה?
תודה סימה
היי סימה,
אין צורך לרדד את הבצק. מספיק לקחת ממנו חתיכה ולעצב צורה שרוצים.
הי יצא מצוין!!! תודה רבה על האתר
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אני משתמשת בשמרים יבשים האם את יכולה לציין כמה כפיות זה 11 גר שמרים
11 גרם שמרים יבשים = 1 כף.
יצא מושלם!!למה מצאתי את האתר הזה רק עכשיו!הבייגלה יצא מושלם.היה אמור להיות לחג אבל נגמר היום:)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
תודה על המתכון.
אפשר לוותר על הסוכר?
כדאי לשים לפחות כף סוכר אחת. זה גם מאזן את הטעם וגם מסייע לפעולת השמרים.
שלום אפרת. המתכונים שלך הם מעולים ממש ועוזרים לי (בתור עצלנית מטבח אבל אוהבת לאכול ולהגיד שהכנתי…)😉 אני מחפשת מתכון ללחמניות או פיתות או בגטים עם חמאה. יש כזה דבר? תודה רבה על הכל! תבורכי מפי עליון.
היי אדל,
קודם כל תודה, אני שמחה לשמוע 🙂
יש מתכון ללחמניות טעימות ופיתות שאפשר להמיר בהן את השמן לחמאה. זאת הכוונה?
לחמניות מתוקות
פיתות בתנור
מתכון לחלה (אפשר להכין מהבצק לחמניות)
בכל אחד מהמתכונים שצירפתי אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת במקום השמן.
תודה רבה! כן זה בערך הכוונה. אני רוצה שיהיה לזה טעם של חמאה קצת… ובביגלה, גם אפשר? זה נראה שיוצא הרבה מכמות קטנה והם נראות טעימות ודורשות אכילה…
כן בטח. בבייגלה מספיק לשים 30 גרם חמאה מומסת ואחרי שהבייגלה יוצאים מהתנור (בעודם חמים) אפשר למרוח מעל חמאה מומסת.
יצא מדהים, ריח משגע, הילדים טורפים ואני בדרך…
נראה מעולה!
שמחה שנהניתם 🙂
שלום אפרת
אני רוצה להכין בכמות של הפרשת חלה, כלומר בערך 2.5 קילו. אם אכפיל הכל בחמש זה יצא טוב?
כן. אני רק ממליצה לרשום קודם על דף את הכמויות למניעת בלבול.
בגלל שזאת כמות גדולה חשוב ללוש את הבצק כמה שיותר. ככל שתלושי את הבצק יותר כך התוצאה תצא יותר מוצלחת.
היי אפרת, הכוונה בשקית שמרים יבשים זה לכף מלאה שמרים? תודה! 🙂
כן 🙂
הכנתי כבר פעמיים. אני מפזרת גם מלח גס, קצח וזעתר. מתכון מוצלח ביותר!
מעולה 🙂
תודה ציפי ושבוע טוב!
וואו יצא מדהים! איזה כיף הכל חוסל 🙂
תודה רבה
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
היי,
תודה על המתכונים. הם מעולים!!
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא 80 אחוז?
אני חושבת שכן אבל בתור התחלה הייתי משלבת ושמה 2.5 כוסות קמח מלא וכוס קמח לבן. אם יוצא מוצלח, פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות הקמח המלא.
שבוע נפלא 🙂
איך יצא לך עם קמח 80%? ועירבבת עם קמח לבן?
תודה על המתכון, יצא מאוד טעים👍
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
עוד לא ניסיתי (בהחלט מחכה להזדמנות) אבל נראה לי שלפזר מעל השומשום קצת מלח גס יכול לשדרג ממש!!
מסכימה איתך 🙂
יוצא מן הכלל!
הכנתי עםם קמח כוסמין ויצא קריספי וטעים!
בכלל אני נהנית מה”עשר דקות” האלה, גם כשזה לוקח יותר זמן 😉
תודה מלכה 🙂
יום נעים!
מתכון מצוין. ערבבתי חצי קמח מלא וחצי לבן. הבצק נוח מאוד לעבודה. מוצלח מאוד.
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה על העדכון.
היי הכנתי היום את הביגלה הירושלמי,לחם מקמח מלא ושקשוקה. הכל יצא מושלם . תודה לך 💟
תודה רעות, כיף לשמוע 🙂
יצא פצצה
תודה דני 🙂
נראה לך שיצא מוצלח גם עם קמח מלא (100%) ?
היי בתיה,
אני חוששת שעם קמח מלא 100% זה ייצא קצת דחוס. אני חושבת שכדאי לשלב לפחות שליש כמות קמח לבן.
שלום
הכנתי את אותו המתכון רק עם קמח כוסמין ויצא מהמם…
למי שלא יכול לאכול קמח לבן…
תודה דסי 🙂
חנוכה שמח 💛
איך מחלקים את הביצה לחצי?
היי חני,
שוברים את הביצה לקערית או כוס וטורפים עם מזלג. משתמשים רק במחצית מהבלילה ומחצית שניה שומרים לציפוי.
היי ..מה מספר הכפות של שמרים היבשים?
כף מלאה שמרים = 11 גרם.
נראה מעולהההה
אנסה בקרוב ואעדכן איך יצא.
בזכותך התחלתי לאפות חלות מדהימות!
תודה לך!
תודה ענבל, כיף לשמוע 🙂
וואוו נראה מעולההה. ושאלה שלא קקשורה למתכון: היכן רצוי לאחסן את השמרים? עד עכשיו אחסנתי במקרר בצנצנת זכוכית.רואה שיש כאלה רושמות שצריך בארן ולא במקרר כי השמרים סופגים לחות במקרר.אשמח לדעתךץתודה
היי ענתי,
שמרים יבשים רצוי לאחסן במקום קריר ומוצל (בתוך מגירה או ארון במטבח) אבל לא במקרר.
תודה רבה. ושבוע מבורך
ואחרי הפתיחה?
גם אחרי הפתיחה. כמובן שיש לסגור היטב.
היי, נראה לי שאנסה לארוחת בוקר!
האם אפשר להכין את הצק נגיד בערב ולשמור במקרר ורק בבוקר לאפות?
היי עדי,
אפשר להכין את הבצק יום לפני, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יום למחרת. ואז למחרת יישאר רק להכין צורה, להתפיח חצי שעה ולאפות.
יש סיכוי להפוך אותם ללא גלוטן???
היי נחמי,
יכול להיות שאפשר להשתמש בתערובת קמח ללחם ללא גלוטן (כמו “כרגיל” וכו’).
פשוט מעולה. אציין שנגשתי לזה קצת סקפטית אבל נצמדתי להוראות ויצא מעולה!
תודה רבה.
תודה מלכה, שמחה שיצא מוצלח 🙂
וואו! נראה מדהים!! אפשר למלא אותם כמו סנדוויצ’ים? אפשר לשלב גם קמח מלא? תודה!!
היי אודליה,
כן, אפשר לחתוך אותם באמצע ולמלא.
אפשר לשלב גם קמח מלא אבל אני ממליצה עד חצי מהכמות.
ערב נעים 🙂
בסוף השתמשתי רק בקמח לבן ויצאו מעולים!! תודה רבה!! 🙂
נראה מעולה!!
תודה אודליה.
ניראה מגרה בטרוף אפשר להכין אותם מקמח כוסמין ?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. בתור התחלה הייתי שמה 2.5 כוסות קמח כוסמין + 1 כוס קמח רגיל.
מאחר וקמח כוסמין סופח מים אחרת ממליצה להתחיל בשני שליש כוס מים ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך.
בהצלחה 🙂