שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס בורגול (רגיל עבה או גס) שטוף ומסונן

1/2 כוס עדשים שחורות/חומות שהושרו במים לפחות שעתיים (אפשר להשתמש בעדשים משקית קפואה)

2 בצלים בינוניים קצוצים או חתוכים לרצועות דקות

2 שיני שום גדולות קצוצות

1 גזר בינוני-גדול מגורד או קצוץ

2 כוסות מים רותחים

תיבול: 1 כפית מלח, 1 כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), 1 כפית גדושה כמון, 1/3 כפית פלפל שחור,




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

-מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, א.מרק, כמון ופלפל שחור. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מעט מבעבעים) ולאחר מכן מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (גם בשלב זה ניתן להוסיף מלח, אבקת מרק, פלפל שחור ולערבב היטב).

*במידה והבורגול אינו מבושל לגמרי ניתן להוסיף עוד רבע עד חצי כוס מים רותחים ולהמשיך לבשל 10-15 דקות נוספות.

בורגול מתכון, מתכון לבורגול, בורגול עם עדשים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
חזה עוף מוקפץ עם ירקותחזה עוף מוקפץ עם ירקות
עוגת שוקולד וקוקוס עוגת שוקולד וקוקוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
עינת (14:31 10.10.2024)

היי אפרת

לגבי העדשים החומות להשרות במים קרים או רותחים ?
תודה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 10.10.2024)

מים פושרים

avatar
עינת (10:40 10.10.2024)

היי אפרת
ל חצי כוס בורגול להוסיף כוס מים אחת או או שניים כמו במתכון ?
ולגבי רבע כוס גם ?
תודה מראש .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 10.10.2024)

לחצי כוס בורגול -כוס מים
רבע כוס בורגול – חצי כוס מים

avatar
יפעת (22:57 27.02.2024)

היי,
האם בשלב שהבורגול והעדשים ביחד מתבשלים, שזה אמור להיות בערך 20 דקות, האם לפתוח את המכסה ולערבב מדי פעם או לא?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:43 28.02.2024)

לא, אין לפתוח במהלך הבישול.

avatar
רויטל (15:36 31.12.2023)

שלום,
אם אני מכינה עם עדשים ירוקות, המרקם שלהם (כשהתבשיל מוכן) אמור להיות שיש טיפה קשיחות ומרגישים נגיסה או שהם רכים ולא מרגישים נגיסה? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:56 31.12.2023)

זה אמור להיות רך.
את משרה אותם לפחות שעתיים לפני?
אם כן אז אני ממליצה לבשל את העדשים במים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בהן למתכון.

avatar
מירב (20:39 19.11.2023)

היי,
מהי הסיבה ששמים קודם את העדשים ל5 דקות ואז מוסיפים את הבורגול?
מה יקרה אם אדלג על השלב הזה ואשים את העדשים והבורגול ביחד?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:08 20.11.2023)

זה כדי שהגזר יספיק להתרכך. אם את לא שמה גזר את יכולה לדלג על השלב הזה.

avatar
אושרת (12:22 2.07.2023)

היי אפרת
אשמח לדעת איך אני מבשלת בורגול עם שקית קפואה של לקט אפונה וגזר. אני רוצה ל-5 מנות, מה היחס, הכמויות והמתכון עצמו?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:43 2.07.2023)

היי
שימי כוס וחצי בורגול, כוס וחצי אפונה וגזר קפואים, 2 וחצי כוסות מים, 2 בצלים, 2 שיני שום. התיבול זהה למתכון הנוכחי רק תוסיפי מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה ללא שינוי.

avatar
עינת (12:15 16.06.2023)

היי אפרת
אפשרי לוותר על הבצל השום והשמן?

להתחיל משלב הבורגול (עם העדשים כמובן)בלי השמן?

תודה מראש על התשובה
שבת שלום ומבורך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:46 16.06.2023)

היי
לא ניתן להכין את הבורגול בשיטת הטיגון ללא שמן.
אפשר לשים כף שמן בלבד.

avatar
מיטל (22:52 12.06.2023)

מתכון מושלם, הופתעתי לגלות כמה הוא טעים. הכנתי לבעלי לעבודה ומצאתי את עצמי אוכלת לו את האוכל

בורגול עם עדשים וגזר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:18 13.06.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
עינת (14:25 3.01.2023)

היי אפרת
לא רשום לי על הבורגול בורגול גס דק או רגיל
איך מבדילים לפי גודל הגרגירים ?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 3.01.2023)

היי,
אם לא רשום עליו כלום זה אומר שמדובר בבורגול רגיל (לא דק). הוא מתאים למתכון(:

avatar
אסתר (11:03 1.11.2022)

למה יכולה להתאים התוספת הזו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:33 1.11.2022)

אפשר להכין כתוספת למנה בשרית: חזה עוף, פרגיות, עוף מבושל/בתנור, קציצות ועוד.
אפשר גם להכין דג מבושל או אפוי.

avatar
גילה (22:05 27.10.2022)

אלופה! תודה רבה. מתכון מדוייק ונפלא. הכנתי כפול ומוקסמת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:55 27.10.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
אורנה (14:42 30.09.2021)

אפרת מהממת, תודה על עוד מתכון נפלא שכבר הולכת להכין. אם אשרה את העדשים היום, אפשר לסנן בערב ולהכניס לכלי סגור במקרר? או להשאיר את המים עד מחר? תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 30.09.2021)

היי אורנה,
אם את משרה מהיום יש להחליף את המים בערב ולשמור במקרר בכלי עם מים.
בהצלחה❤

avatar
אפרתי (21:00 3.05.2021)

ערב טוב אפרת
יש לי עדשים חומות זה גם בסדר?
וגם צריך להשרות שעתיים?

avatar
אפרתי (21:32 3.05.2021)

סלעחה עדשים ירוקות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:45 3.05.2021)

היי,
כן זה גם מעולה, להשרות ולהכין באותו אופן.

avatar
אפרת (12:51 15.03.2021)

היי אפרת, אנחנו מכורים לאתר שלך:)
שאלה, אפשר להחליף את הבורגול בגריסים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:56 15.03.2021)

היי אפרת,
אפשר:)

avatar
אפרת (19:38 15.03.2021)

יצא מעדן, תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:14 15.03.2021)

שמחה שאהבת:)

avatar
גלית (10:14 4.02.2021)

זה כל כך טעים !
תודה על המתכון💜💜

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:49 4.02.2021)

שמחה שאהבת ❤️

avatar
נעמה (20:07 14.01.2021)

ואוו יצא מעדן,
הכפלתי כמויות וכמעט ולא נשאר
תודה לך אפרת!

בורגול עם עדשים וגזר
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:00 14.01.2021)

תודה לך על השיתוף ❤️

avatar
מירב (07:50 16.12.2020)

היי, נגמר לי הבורגול ): עם מה עוד אפשר להכין את המתכון? יש לי אורז בסמטי, אורז מיקס, קוסקוס, קינואה, פתיתים עגולים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:58 16.12.2020)

אפשר להכין עם קינואה 🙂

avatar
מילכה (20:29 30.09.2020)

יצא נהדר! תודה רבה אפרת 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:45 30.09.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מילכה

avatar
טל (11:23 30.09.2020)

ואוו זה מתכון טעים ברמות קשות. אי אפשר להפסיק לאכול. והכי כיף שזה בכלל לא מכביד על הבטן. אנחנו הכנו עם בטטה במקום גזר ויצא מושלם. תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:57 30.09.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
לידר (15:18 27.07.2020)

וואו!ממש טעים
תודה רבה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 27.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה לידור

avatar
רבקה (14:27 9.07.2020)

היי אפרת.
אפשר לשנות את הרכיב גזר בבטטה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:47 9.07.2020)

כן אפשר.

avatar
קארין (08:47 28.04.2020)

אפרת שלום,
אם אני רוצה לעשות עם כוס בורגול וכוס עדשים שחורות, משהו משתנה במתכון מבחינת כמות מים, תיבול? ואני לא משתמשת באבקת מרק.
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 28.04.2020)

היי קארין,
אין שינוי. יש לשים כפית מלאה מלח.

avatar
ליז (22:51 18.03.2020)

הי
מתי אז את מוסיפה את העדדים לבורגול המבושל? זה לא מצויין
תודה רבה 😍

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:04 19.03.2020)

היי ליז,
רשום בפסקה הראשונה “מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומערבבים”.
יום מקסים 🙂

avatar
מיכל (14:24 22.01.2020)

יצא מעולה!! תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 22.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
שמרית (13:14 31.10.2019)

היי אפרת צהריים נפלאים,

ראיתי שמישהו שאל אם אפשר להוסיף רצועות חזה עוף לתבשיל וענית שאפשר. אז רציתי לשאול ברשותך, במקרה כזה שאני מוסיפה חזה עוף לתבשיל (כ – 800 גרם) יחד עם הבורגול והעדשים, כמה מים צריך להוסיף? או שמא נשארת כמות המים כמו שכתוב במתכון?

תבורכי,
שמרית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:37 31.10.2019)

היי שמרית,
כמות המים לא משתנה.

avatar
שרון (10:04 28.09.2019)

אפרת המקסימה!מכינה לערב החג ורציתי לדעת אם אפשר להשרות עדשים ירוקות (של סוגת) כבר היום ולשמור בכלי סגור במקרר?מבשלת מחר בצהריים.תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:21 28.09.2019)

כן אפשר.
שנה טובה 🙂

avatar
ענבל (21:14 6.06.2019)

יצא מעולה פלוס פלוס תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 9.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ענבל

avatar
ניצן קרואני (16:50 7.04.2019)

היי,
האם אפשר להכין עם עדשים כתומות ובלי גזר?
והאם יש שינוי בכמויות מים או משהו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 7.04.2019)

היי ניצן,
לפי התגובות אפשר להשתמש בעדשים כתומות (רק צריך לקחת בחשבון שהן מתפרקות בבישול). אין שינוי בכמות המים.
אפשר לוותר על הגזר.

avatar
עדנה (13:43 25.03.2019)

שלום, האם יש צורך לשטוף את הבורגול לפני שמבשלים אותו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 25.03.2019)

כן. לשטוף ולייבש.

avatar
חן (17:44 22.11.2022)

איך מייבשים? ועדיף להשרות את העדשים ללילה או כמה שעות לפני? עדשים ירוקות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 22.11.2022)

אפשר לייבש במסננת דקה או עם נייר סופג.
לעדשים מספיקה השרייה קצרה יחסית של כמה שעות.

avatar
קרינה (10:12 3.01.2019)

היי אפרת,
קניתי בורגול דק ורוצה להכין סלט האם יש מתכון באתר לבישול בורגול דק ?וגם מתכון לסלט בורגול דק תודה רבה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:55 3.01.2019)
avatar
שיר (19:10 25.12.2018)

היי! אם אני משתמשת בעדשים אדומות אני לא צריכה להשרות??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 25.12.2018)

לא אבל חשוב לשטוף היטב.

avatar
הדס (13:27 15.12.2018)

יצא מושלם. כמו כל המתכונים. תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:21 15.12.2018)

תודה הדס, שמחה לשמוע 🙂

avatar
אמא אוהבת (11:56 20.09.2018)

הכנתי עם עדשים אדומות, יצא מושלם.
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 20.09.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🌺

avatar
ספיר (10:14 20.08.2018)

שלום,
לגבי העדשים אין צורך להרתיח אותם לפני או שמה שרשום במתכון שאפשר ישר לטגם אותם עם הבצל והגזר..?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 20.08.2018)

היי ספיר,
אם משרים את העדשים לפחות כשעתיים במים אז אין צורך לבשל אותם.

avatar
ספיר (09:18 21.08.2018)

וצריך להשרות במים רותחים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 21.08.2018)

אפשר. זה עשוי לזרז את התרככות העדשים.

avatar
ספיר (17:44 27.08.2018)

הבנתי אז גם במים פושרים אפשר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 27.08.2018)

כן.

avatar
קרן (14:13 6.07.2018)

נהנת מאד מאד מהאתר.
האם ניתן להחליף את הבורגול בקינואה?
האם יש שינוי בהוראות?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 6.07.2018)

אפשר. אין שינוי.

avatar
רותם (11:31 27.06.2018)

היי חייבת לעדכן
פעם ראשונה שהכנתי את המתכון,
לפי התגובות הכפלתי כמויות מראש.
לא היה לי גזר אז החלפתי בפטריות והשתמשתי בעדשים ירוקות.
יצא מאוד טעים.

אני משתמשת בהרבה מתכונים שלך (במיוחד של העוגת מייפל😀)
את פשוט אלופה תודה רבה

avatar
רותם (11:34 27.06.2018)

והכנתי את הקציצ ברוקולי (תמיד אני מוגנת הפעם אפיתי) טעים מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 27.06.2018)

הכל נראה מעולה!
תודה רותם 🙂

avatar
רינת (12:44 26.12.2017)

הי אכן כן

אבל לא תמיד זה קורה

גם בתבשילים אחרים .

אני משתמשת בסיר נירוסטה כי הבנתי שזה הכי בריא

יותר מסיר עם ציפוי .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 26.12.2017)

הוא אכן הכי מומלץ אבל אם את משתמשת בסיר עם ציפוי שאינו נדבק זה גם בסדר בתנאי שהתחתית שלו אינו שרוטה.

avatar
רינת (19:52 6.01.2018)

תודה רבה על ההתיחסות

לגבי כל השאלות.

avatar
רינת (20:20 23.12.2017)

היי

הכנתי את המתכון יצא טעים ומשביע .

אבל בתחילת הבישול נדבק לי התבשיל לתחתית הסיר מדוע?

avatar
רינת (20:21 23.12.2017)

והוספתי מים כנדרש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 23.12.2017)

השתמשת במקרה בסיר מנירוסטה?
כעקרון מומלץ להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק.

avatar
רינת (10:01 22.12.2017)

היי

האם לערבב תוך כדי ה20 דקות בישול לאחר שהמים רתחו

והסיר מכוסה או רק בתום 20 הדקות האלו לערבב?

תודה .

avatar
רינת (10:02 22.12.2017)

ובתום ה10 דקות .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 22.12.2017)

משאירים על אותה להבה. זה אמור להמשיך להתבשל.
אין לפתוח את המכסה. מערבבים רק בתום ה-10 דקות שהאש מכובה.

avatar
רינת (09:59 22.12.2017)

היי

האם כאשר משאירים את הסיר מכוסה 10 דקות לאחר כיבוי האש

האם להשאירו על אותה להבה שבישלתי את הבורגול

או להעבירו למקום אחר

פשוט ידוע שגם כאשר מכבים את הלהבה

המקום עדין חם ומבשל עדיין את התבשיל

avatar
רינת (08:24 22.12.2017)

היי

אני עכשיו מכינה את המתכון

הנבטתי את העדשים השחורות

השאלה היא יש לי בורגול מלא אורגני

ויש מתכון לסלט טבולה על השקית ורשום להשרות את הבורגול ל25 דקות ב3 כוסות מים פושרים

האם רשום להשרות מפני שמדובר בסלט כלומר לא מבשלים את הבורגול

ולא צריך להשרות את הבורגול המסויים הזה כי אני מבשלת אותו?

תודה רבה מראש

אשמח לתגובה בהקדם שאוכל להתקדם בבישול

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 22.12.2017)

היי רינת,
יש 2 דרכים להכין בורגול: ע”י השרייה או בישול.
בסלטים יש להשרות את הבורגול ואז לערבב עם יתר החומרים. כשמדובר בתבשילים (כמו במתכון הזה) אין צורך להשרות אלא רק לבשל.

avatar
פלופית (20:57 21.12.2017)

אז חיפשתי מה להכין הערב בשביל לחסוך לי הכנות לארוחת הצהריים מחר… ו-ואו. יצא ככ טעים שאני לא ככ בטוחה שיישאר מספיק לילדים למחר.

כלכך פשוט וכלכך טעים (מסיימת צלחת שנייה… )ף

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 21.12.2017)

שמחה שאהבת! 🙂

avatar
רוני (19:51 16.11.2017)

היי, הכנתי את זה כבר ויצא מדהים
אני רוצה להכין עכשיו שוב אבל לא השרתי את העדשים. פעם קודמת השרתי כל הלילה.
יש לי עדשים שחורות, אם אני משרה חצי שעה זה בסדר?
או לוותר כבר? (אין לי זמן לחכות שעתיים)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 16.11.2017)

זה בסדר.

avatar
מירי (23:38 26.10.2017)

יצא טעים השתמשתי בעדשים שחורות..המון תודה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 27.10.2017)

מצוין 🙂
תודה מירי.

avatar
דורית ראובני אלון (13:20 22.10.2017)

וואו, טעים, טעים!!
קל לעשייה.
השתמשתי בעדשים קפואות מוכנות ובסך הכל הבישול היה קצר יותר ממה שרשום.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 22.10.2017)

תודה דורית 🙂

avatar
שירן (23:43 14.10.2017)

מתכון מעולה!! מכינה לבני בן שנה ו8 וטורף את זה!! האמת שהשתמשתי עדשים אדומות והורדתי קצת מכמות הכמון לנו זה יותר טעים ככה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 15.10.2017)

מעולה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מורן (16:03 4.10.2017)

המתכון הזה מעולה, תמיד חוזרת אליו והוא כבר מזוהה איתי במשפחה:) כמובן שאני תמיד נותנת לך קרדיט!
אני כבר מוותרת על א. מרק ומכניסה במקום קצת כורכום ותוספת מלח.
תודה רבה לך!
חג סוכות שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:56 4.10.2017)

מעולה!
תודה מורן וחג שמח 🙂

avatar
ליאת (12:59 1.10.2017)

שלום!
האם צריך לשים במתכון גם כפית אבקת מרק וגם כפית מלח? או שזה או זה או זה?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 1.10.2017)

היי ליאת,
זה גם וגם. אם את משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים שימי כפית מלאה כי היא פחות מלוחה. אם זו אבקת מרק רגילה שימי כפית שטוחה.

avatar
ליזה (12:48 4.02.2017)

אם מכינים עם אפונה במקום עדשים שחורות, מה עושים: משרים את האפונה? כמה זמן? מבשלים?
המון תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 4.02.2017)

היי ליזה,
אם זאת אפונה יבשה יש לבשל אותה במים עד שהיא מתרככת ורק אז אפשר להשתמש בה למתכון במקום העדשים (מומלץ לשים בסביבות כוס-כוס וחצי אפונה מבושלת).
זמן הבישול של התבשיל אינו משתנה.

avatar
נטלי (15:45 31.01.2017)

היי, נראה מעולה! אם אני רוצה להוסיף גם פטריות באיזה שלב כדאי לעשות זאת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:52 31.01.2017)

היי נטלי,
את הפטריות אפשר להוסיף יחד עם הגזר, השום והעדשים.

avatar
אסתי (19:31 14.01.2017)

היי
האם מתאים להשתמש בבורגול דק?
תודה!!!

avatar
אסתי (19:38 14.01.2017)

שאלה נוספת – אפשר להחליף את העדשים השחורות בכתומות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:36 14.01.2017)

היי אסתי,
אפשר להשתמש בבורגול דק אבל עם עבה יוצא יותר מוצלח לדעתי.
פחות מומלץ להמיר בעדשים כתומות כי הן מתפרקות בבישול. עדיף עדשים שחורות או לפחות ירוקות.
שבוע טוב 🙂

avatar
אסתי (22:45 16.01.2017)

הכנתי בסוף עם עדשים כתומות ובאמת הן התפרקו אבל היה טעיםםםםםםםםםםם!!!
כל יום אני לוקחת מהאתר שלך מתכונים… בעלי טוען שנהייתי שפית:)
תודה רבה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:45 17.01.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים

avatar
נועה (22:44 1.01.2017)

האם ניתן להשרות את העדשים השחורות למשך לילה לפני השימוש?
או אם אשתמש בעדשים ירוקות זה יפחית את משך ההשרייה?

ותודה רבה על ההשקעה האתר מדהים ואני משתמשת בו כל הזמן!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 1.01.2017)

היי נועה,
אפשר להשרות עדשים שחורות או ירוקות כל הלילה. לגבי השריית העדשים הירוקות זה לא משנה כל כך מבחינת זמן השרייה.
הייתי הולכת דווקא על העדשים השחורות.
שבוע נפלא 🙂

avatar
שרון (12:44 8.12.2016)

יצא ממש טעים! במקום גזר, שלא היה לי…, שמתי בטטה וכמובן הכפלתי כמויות! תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 8.12.2016)

מעולה 🙂
תודה שרון

avatar
אפרת (12:03 14.11.2016)

הכנתי עם אפונה והחלפתי אבקת מרק בכורכום
יצא מעדןןןן מעט מתוק ופשוט רך וטעיםםםםםםםם
תודה ענקית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 14.11.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אפרת (13:11 13.11.2016)

האם ניתן להחליף את העדשים בתירס או באפונה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 13.11.2016)

כן אפרת, אפשר להמיר בתירס או אפונה משקית קפואה או מקופסת שימורים (אפשר גם לשלב בניהם).
שבוע נפלא 🙂

avatar
סשה (22:16 9.11.2016)

תודה רבה, יצא מעולה! אפילו בעלי שלא אוהב בורגול התלהב 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:41 9.11.2016)

שמחה לשמוע!
תודה סשה והמשך ערב נעים 🙂

avatar
ניצן (08:53 1.11.2016)

תודה על המתכון הפשוט והכל כך טעים.האם אפשר להוסיף לתבשיל גם נתחי חזה עוף שבושלו קודם או לבשל אותם יחד עם התבשיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:57 1.11.2016)

היי ניצן,
אפשר להוסיף קוביות של חזה עוף ולטגן אותן כחצי דקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. אח”כ להוסיף שום, גזר ועדשים ולהמשיך כרגיל.
יום מקסים 🙂

avatar
יפית (20:16 27.09.2016)

במקום עדשים שחורות השתמשתי בעדשים כתומות בלי להשרות וגם במקום מרק עוף שמתי קצת כורכום וכמון…יצא מושלם!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 27.09.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂

avatar
הילה (06:35 31.08.2016)

בס”ד

עשיתי אתמול ויצא מדהים!
כמובן שלא שמתי אבקת מרק כי זה לא בריא, ובמקום שמתי חצי כפית כורכום ומעט סלרי ויצא פשוט מעדן!!!

תודה רבה על כל המתכונים המדהימים שלך, שידרגת לי את המטבח לגמרי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:08 31.08.2016)

מעולה, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ויום נפלא!

avatar
שריתה (15:17 21.08.2016)

תודה על המתכונים הקלים והנפלאים!
יש סיכוי שבורגול עם עדשים לא יחזיקו יותר מיומיים, אפילו אם הם במקרר? בישלתי ביום שישי בורגול עם עדשים ונראה לי שכבר התקלקל (היום יום ראשון)
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:35 21.08.2016)

היי שריתה,
זה מוזר כי התבשיל אמור להשמר במקרר 3-4 ימים. הטעם לא טוב?

avatar
ציפי (12:03 11.08.2016)

שאלתי האם צריך לבשל לפני כן את העדשים או להוסיף לתבשיל אחרי ההשריהבלבד. תודה חמה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:45 11.08.2016)

היי ציפי,
אם השרת את העדשים השחורות לפני במים לפחות שעתיים אין צורך לבשל לפני. הן יתרככו בזמן הבישול עם הבורגול.
אם מדובר בעדשים ירוקות, לוקח להן יותר זמן להתרכך ולכן כדאי לבשל אותן במים כ20 דקות לפני שמשתמשים בהן.

avatar
חן (16:36 7.08.2016)

אם אוותר על להוסיף אבקת מרק לתבשיל, זה יהיה קריטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:44 7.08.2016)

היי חן,
אין ספק שאבקת המרק מוסיפה טעם אבל אני מאמינה שזה ייצא טעים גם בלי (יש לשים כפית גדושה מלח).
בהצלחה 🙂

avatar
לנה (19:31 26.07.2016)

היי, נראה טוב 🙂
אפשר להשרות את העדשים כל הלילה ולהכין בבוקר?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:48 26.07.2016)

כן לנה, אפשר.

avatar
לנה (22:25 27.07.2016)

תודה. הכנתי ויצא מעולה.הילדים חיסלו את הסיר…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 27.07.2016)

תודה לנה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מורן (11:14 18.03.2016)

היי אפרת,
הכנתי כבר מס’ פעמים את הבורגול הזה, טעים טעים! היום, גיליתי שאין ברשותי עדשים אז הכנתי בלי (והוספתי עגבניה חתוכה לקוביות במקום) יצא מצויין גם!
(עם זאת, מעט חמצמץ אז הוספתי עוד מלח)
תודה רבה לך!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 18.03.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!

avatar
יעל (07:59 27.08.2016)

יצא לך חמצמץ בגלל העגבניות. את החמיצות מבטלים ע”י הוספת רבע כפית סוכר

avatar
מירי (15:59 25.02.2016)

הי אפרת. קיבלתי המלצה חמה על המתכון. העניין שלא שמתי לב וקניתי עדשים ירוקים. מה ואיך לנהוג איתם? האמת שהכלל לא ראיתי עדשים שחורים רק ירוק וכתום.
אודה לתשובתך
מירי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:37 25.02.2016)

היי מירי,
נכון. עדשים שחורות לא תמיד יש בכל סופר אבל כשמוצאים אותם שווה לקנות 🙂 הן הרבה יותר טעימות מעדשים ירוקות.
מומלץ לבשל את העדשים הירוקות במים רותחים במשך כחצי שעה, לסנן ורק אז להכין לפי המתכון.
בהצלחה 😉

avatar
ליאת (13:53 22.09.2017)

היי אם אני משתמשת בעדשים ירוקות , אז אין צורך להשרות אותן קודם במים שעתיים??
מספיק לשטוף לסנן ואז לבשל אותן במשך חצי שעה במים רותחים וזהו?
(מעולם לא בישלתי עדשים😕)
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 22.09.2017)

היי ליאת,
אם הן משקית קפואה אז אין צורך. אם לא אז כדאי להשרות אותן במים כשעתיים ואז לבשל כחצי שעה.

avatar
ליאת (13:21 26.09.2017)

היי, תודה על המענה המהיר,
אם אני לחוצה בזמן, מספיקה שעה אחת של השרייה במים, ואז בישול של חצי שעה לעדשים??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:33 26.09.2017)

כן, תבשלי 35 דקות.

avatar
מירב (11:09 20.11.2023)

היי,
אם אני מכינה עם עדשים ירוקות ללא השריה ועושה כפי שכתבת (לבשל 35 דקות), אז אני עושה את זה בסיר נפרד או שמטגנת בצל ושום, שמה בסיר, מבשלת 35 דקות, ואז מוסיפה את הבורגול?
ושאלה שניה – יוצא בעצם סך הכל שהעדשים מתבשלות במשך 35 + 20 דקות = 55 דקות. זה לא יהפוך את העדשים להיות עיסתיים יותר מדי?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:11 20.11.2023)

יש לבשל את העדשים בנפרד.
ולגבי שאלתך השניה – זה בסדר, הם לא יהיו עיסתיים🙂

avatar
מירב (15:24 20.11.2023)

תודה רבה על התשובות!
יש בכל זאת איזשהי דרך להכין את שניהם (העדשים והבורגול) באותו סיר כדי לחסוך עוד סיר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:24 20.11.2023)

הדרך היא להשתמש בעדשים משקית קפואה או להשרות את העדשים כשעתיים במים לפני ההכנה.

avatar
קרן (13:41 5.02.2016)

היי אפרת. הכנתי את הבורגול ע”פ המתכון שלך. יצא מעולה!
חייבת לציין כי אני מבקרת המון באתר שלך והמתכונים ברורים,פשוטים להכנה וטעימים מאוד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:00 5.02.2016)

תודה קרן! שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

avatar
מאי (10:52 4.02.2016)

היי!
יש צורך להשרות את הבורגול כמה שעות במים לפני שמשתמשים בו, או שזה בסדר גם בלי?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:27 4.02.2016)

היי מאי,
את הבורגול אין להשרות. רק לשטוף ולסנן.
יום נפלא!

avatar
נועה (19:18 30.11.2015)

שלום 🙂
אני ממש לא חזקה בבישול אז רציתי לשאול אם אפשרי להכין את המתכון עם עדשים כתומות?
אחרי שהן הושרו לילה שלם במים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:07 30.11.2015)

היי נועה,
אני לא בטוחה מאחר ועדשים כתומות סופחות כמות שונה של מים והמרקם שלהן משתנה לאחר בישול, הן מתרככות ומאבדות את צורתן.

avatar
קרן (09:53 20.11.2015)

שלום רב,
לכמה מנות מספיק המתכון?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:00 20.11.2015)

היי קרן,
כ-3 מנות.
שבת שלום 🙂

avatar
שרון (18:13 4.10.2015)

צריכה תשובה דחוף!אפשר להשרות במים עדשים ירוקות למשך הלילה ולהכין רק מחר באמצע הבוקר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:46 4.10.2015)

סורי, ראיתי עכשיו..
אפשר.

avatar
שרון (18:58 4.10.2015)

תודה!מתכוונת להשרות בקערת פלסטיק על השיש ולהכין מחר ב10:00 בבוקר.העדשים לא יהיו רכות מדי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:18 4.10.2015)

אם אלה עדשים ירוקות אני לא חושבת שהן יהיו רכות מידי.
אפשרות נוספת ומומלצת היא להשרות את העדשים שעתיים ולבשל במים רותחים 20-30 דקות.
את יכולה להכין את העדשים מראש, אפילו היום אם יש לך זמן ומחר בבוקר תכיני את התבשיל.

avatar
רחלי (01:37 25.09.2015)

הכנתי ללא העדשים יצא מעולה!! תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:40 25.09.2015)

שמחה שחזרת לעדכן 🙂
תודה רחלי ושבת שלום

avatar
רחלי (23:19 24.09.2015)

שלום אפרת, אפשר להכין את המתכון ללא העדשים והגזר? כבר הכנתי תוספת של ירקות ואני מחפשת מתכון לבורגול “נקי”. בנוסף, אם יש לך מתכון טוב לפלפל ממולא פרווה ובשרי אשמח מאוד מאוד!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:28 25.09.2015)

היי רחלי,
את יכולה לוותר על העדשים והגזר, למרות שלדעתי זה מאוד מוסיף. אם הכנת ירקות את יכולה לפחות להשאיר את העדשים שהן קטניות אבל זה כמובן לשיקולך 🙂
לגבי מתכון לפלפלים ממולאים – לצערי אין לי מתכון. עדיין.. 🙂

avatar
קריסטינה (23:09 9.09.2015)

תשמעי אפרת…. אין מלים בפי!!! אליפות!!! טעים ובריא ביותר! אפילו הסרבן אכל. את אלופה!
ובכלל לקראת השנה החדשה רציתי להודות לך מכל הלב! המתכונים שלך תמיד, אבל תמיד טעימים עד טעימים מאוד. אף פעם לא אכזבת. לא במתכונים ולא ביחס שלך! את מגיבה תמיד מהר , ענייני ואף פעם לא שוכחת להודות, אפילו שיש כאלה ותמיד יהיו שמעזים לבקר! היה חשוב לי לכתוב לך את כל זה, תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:32 9.09.2015)

תודה רבה רבה קריסטינה!
איזה כיף לקרוא את מה שרשמת, ממש גורם לסיפוק גדול 🙂
מאחלת לך ולמשפחתך שנה טובה ומלאת שמחה!

avatar
קריסטינה (00:53 10.09.2015)

שנה טובה גם לך ולמשפחתך!!!

avatar
מיטל (16:02 4.09.2015)

יצא מעולה!! פעלתי בדיוק לפי המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 4.09.2015)

שמחה לשמוע מיטל 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

avatar
יהודית (12:16 18.04.2015)

מתכון מעולה מחר אני מכינה!! רק רציתי לשאול בהתחלה שרשמת לטגן ואז לבשל 5 דקות לא רשמת אם מוסיפים מיים אחרי הטיגון ואז מבשלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:41 18.04.2015)

היי יהודית,
מטגנים בהתחלה את הבצל עד להזהבה. אח”כ מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומבשלים כ-5 דקות ללא מים. אח”כ מוסיפים את הבורגול והתבלינים ואז את המים הרותחים.
בהצלחה 😉

avatar
נופר (21:55 12.04.2015)

מתכון מושלםםם!!! סוף סוף ארוחת צהריים טעימה בריאה והכי חשוב משביעה לאורך זמן לקחת לעבודה!:)תודה אתם אלופים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:57 12.04.2015)

היי נופר,
אני שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂

avatar
מזל (13:51 12.03.2015)

שלום..בישלתי את הבורגול כחצי שעה ,לאחר סינון יצא לי עיסתי
היכן טעיתי??
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 12.03.2015)

הי מזל,
בישלת את הבורגול בנפרד או לפי המתכון?

avatar
דרור (14:50 4.03.2015)

מה אפשר לשים במקום בצל? יש לי מקרה של חרדת בצל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:55 4.03.2015)

הי דרור,
במקרה כזה תוותר על הבצל ופשוט תכין בלי 😉

avatar
עדי (16:37 8.02.2015)

עוד מתכון שווה ביותר!
אשמח אם יעלו מתכונים טבעונים ודיאטטיים חדשים:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:58 8.02.2015)

תודה עדי! וכמובן, יעלו בהמשך מתכונים נוספים 😉

avatar
ניצה ליבוביץ (08:19 26.01.2015)

ניתן להחליף את הבורגול בפתיתים או איטריות דקות ואת הכמון להחליף בסילאן, בטטה במקום גזר. יוצא מושלם והילדים ממש מתחברים לטעם בזכות הפתיתים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:30 26.01.2015)

נשמע מעולה! תודה ניצה 🙂

avatar
טזה (03:25 18.01.2015)

בגלל שלא היה גזר הוספתי בטטה ויצא טעים מאוד!!!
אשריך:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:32 18.01.2015)

מצוין! תודה ושבוע מקסים 🙂

avatar
שרון סופר (10:13 16.01.2015)

תודה רבה ושבת שלום!

avatar
שרון סופר (07:53 16.01.2015)

בוקר טוב,
עשיתי את פשטידת הפטריות הדיאטטית ויצא מושלם!!!
אני מארחת היום בערב ורציתי לדעת לכמה מנות זה מספיק.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:16 16.01.2015)

היי שרון,
שמחה לשמוע שאהבת את הפשטידה 🙂
מנת הבורגול מספיקה לכ 3 מנות (כמנה בפני עצמה) אבל אם את מכינה את זה בנוסף לעוד כמה מנות זה יכול להספיק ליותר.
אירוח נעים ושבת שלום 🙂

avatar
איה (19:49 6.01.2015)

הי, נראה מתכון מעולה! יש לי רק שאלה, האם הכוונה לעדשים ירוקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 6.01.2015)

הי איה,
הכוונה לעדשים שחורות (הן מתרככות במהירות) אבל אפשר להכין גם עם ירוקות, רק חשוב להשרות את העדשים לפני במים פושרים כשעה-שעתיים כדי שיתרככו מעט או שאפשר להשתמש בעדשים ירוקות משקית קפואה.

avatar
לאה ס. (20:36 1.01.2015)

תודה על המתכון. האם אוכלים את התבשיל קר או חם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:56 1.01.2015)

היי לאה,
אוכלים את התבשיל חם.
סופשבוע נעים 🙂

avatar
שמרית (14:17 28.12.2014)

מתכון מעולה! טעים מאוד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 28.12.2014)

תודה שמרית 🙂

avatar
אירית (14:09 23.12.2014)

את קוראת מחשבות? בדיוק מה שחיפשתי. אני מתכוונת להכין למחר לארוחת הצהריים. תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 23.12.2014)

מסתבר שכן 😉
המשך יום נפלא!

avatar
אירית (09:28 29.12.2014)

יצא כל כך טוב שהכנתי כבר פעמיים. הילדים נהנים מטעם ומבריאות. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:54 29.12.2014)

היי אירית, איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים!

לקריאת כל התגובות