שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס בורגול (רגיל עבה או גס) שטוף ומסונן

1/2 כוס עדשים שחורות/חומות שהושרו במים לפחות שעתיים (אפשר להשתמש בעדשים משקית קפואה)

2 בצלים בינוניים קצוצים או חתוכים לרצועות דקות

2 שיני שום גדולות קצוצות

1 גזר בינוני-גדול מגורד או קצוץ

2 כוסות מים רותחים

תיבול: 1 כפית מלח, 1 כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), 1 כפית גדושה כמון, 1/3 כפית פלפל שחור,

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

-מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, א.מרק, כמון ופלפל שחור. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מעט מבעבעים) ולאחר מכן מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (גם בשלב זה ניתן להוסיף מלח, אבקת מרק, פלפל שחור ולערבב היטב).

*במידה והבורגול אינו מבושל לגמרי ניתן להוסיף עוד רבע עד חצי כוס מים רותחים ולהמשיך לבשל 10-15 דקות נוספות.

בורגול מתכון, מתכון לבורגול, בורגול עם עדשים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חזה עוף מוקפץ עם ירקות
עוגת שוקולד וקוקוס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אפרתי (21:00 3.05.2021)

ערב טוב אפרת
יש לי עדשים חומות זה גם בסדר?
וגם צריך להשרות שעתיים?

אפרתי (21:32 3.05.2021)

סלעחה עדשים ירוקות

מתכונים ב-10 דקות (22:45 3.05.2021)

היי,
כן זה גם מעולה, להשרות ולהכין באותו אופן.

אפרת (12:51 15.03.2021)

היי אפרת, אנחנו מכורים לאתר שלך:)
שאלה, אפשר להחליף את הבורגול בגריסים?

מתכונים ב-10 דקות (13:56 15.03.2021)

היי אפרת,
אפשר:)

אפרת (19:38 15.03.2021)

יצא מעדן, תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:14 15.03.2021)

שמחה שאהבת:)

גלית (10:14 4.02.2021)

זה כל כך טעים !
תודה על המתכון💜💜

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:49 4.02.2021)

שמחה שאהבת ❤️

נעמה (20:07 14.01.2021)

ואוו יצא מעדן,
הכפלתי כמויות וכמעט ולא נשאר
תודה לך אפרת!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:00 14.01.2021)

תודה לך על השיתוף ❤️

מירב (07:50 16.12.2020)

היי, נגמר לי הבורגול ): עם מה עוד אפשר להכין את המתכון? יש לי אורז בסמטי, אורז מיקס, קוסקוס, קינואה, פתיתים עגולים

מתכונים ב-10 דקות (10:58 16.12.2020)

אפשר להכין עם קינואה 🙂

מילכה (20:29 30.09.2020)

יצא נהדר! תודה רבה אפרת 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:45 30.09.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מילכה

טל (11:23 30.09.2020)

ואוו זה מתכון טעים ברמות קשות. אי אפשר להפסיק לאכול. והכי כיף שזה בכלל לא מכביד על הבטן. אנחנו הכנו עם בטטה במקום גזר ויצא מושלם. תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:57 30.09.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

לידר (15:18 27.07.2020)

וואו!ממש טעים
תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 27.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה לידור

רבקה (14:27 9.07.2020)

היי אפרת.
אפשר לשנות את הרכיב גזר בבטטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:47 9.07.2020)

כן אפשר.

קארין (08:47 28.04.2020)

אפרת שלום,
אם אני רוצה לעשות עם כוס בורגול וכוס עדשים שחורות, משהו משתנה במתכון מבחינת כמות מים, תיבול? ואני לא משתמשת באבקת מרק.
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 28.04.2020)

היי קארין,
אין שינוי. יש לשים כפית מלאה מלח.

ליז (22:51 18.03.2020)

הי
מתי אז את מוסיפה את העדדים לבורגול המבושל? זה לא מצויין
תודה רבה 😍

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:04 19.03.2020)

היי ליז,
רשום בפסקה הראשונה “מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומערבבים”.
יום מקסים 🙂

מיכל (14:24 22.01.2020)

יצא מעולה!! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 22.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂

שמרית (13:14 31.10.2019)

היי אפרת צהריים נפלאים,

ראיתי שמישהו שאל אם אפשר להוסיף רצועות חזה עוף לתבשיל וענית שאפשר. אז רציתי לשאול ברשותך, במקרה כזה שאני מוסיפה חזה עוף לתבשיל (כ – 800 גרם) יחד עם הבורגול והעדשים, כמה מים צריך להוסיף? או שמא נשארת כמות המים כמו שכתוב במתכון?

תבורכי,
שמרית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:37 31.10.2019)

היי שמרית,
כמות המים לא משתנה.

שרון (10:04 28.09.2019)

אפרת המקסימה!מכינה לערב החג ורציתי לדעת אם אפשר להשרות עדשים ירוקות (של סוגת) כבר היום ולשמור בכלי סגור במקרר?מבשלת מחר בצהריים.תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:21 28.09.2019)

כן אפשר.
שנה טובה 🙂

ענבל (21:14 6.06.2019)

יצא מעולה פלוס פלוס תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 9.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ענבל

ניצן קרואני (16:50 7.04.2019)

היי,
האם אפשר להכין עם עדשים כתומות ובלי גזר?
והאם יש שינוי בכמויות מים או משהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 7.04.2019)

היי ניצן,
לפי התגובות אפשר להשתמש בעדשים כתומות (רק צריך לקחת בחשבון שהן מתפרקות בבישול). אין שינוי בכמות המים.
אפשר לוותר על הגזר.

עדנה (13:43 25.03.2019)

שלום, האם יש צורך לשטוף את הבורגול לפני שמבשלים אותו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 25.03.2019)

כן. לשטוף ולייבש.

קרינה (10:12 3.01.2019)

היי אפרת,
קניתי בורגול דק ורוצה להכין סלט האם יש מתכון באתר לבישול בורגול דק ?וגם מתכון לסלט בורגול דק תודה רבה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:55 3.01.2019)
שיר (19:10 25.12.2018)

היי! אם אני משתמשת בעדשים אדומות אני לא צריכה להשרות??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 25.12.2018)

לא אבל חשוב לשטוף היטב.

הדס (13:27 15.12.2018)

יצא מושלם. כמו כל המתכונים. תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:21 15.12.2018)

תודה הדס, שמחה לשמוע 🙂

אמא אוהבת (11:56 20.09.2018)

הכנתי עם עדשים אדומות, יצא מושלם.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 20.09.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🌺

ספיר (10:14 20.08.2018)

שלום,
לגבי העדשים אין צורך להרתיח אותם לפני או שמה שרשום במתכון שאפשר ישר לטגם אותם עם הבצל והגזר..?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 20.08.2018)

היי ספיר,
אם משרים את העדשים לפחות כשעתיים במים אז אין צורך לבשל אותם.

ספיר (09:18 21.08.2018)

וצריך להשרות במים רותחים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 21.08.2018)

אפשר. זה עשוי לזרז את התרככות העדשים.

ספיר (17:44 27.08.2018)

הבנתי אז גם במים פושרים אפשר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 27.08.2018)

כן.

קרן (14:13 6.07.2018)

נהנת מאד מאד מהאתר.
האם ניתן להחליף את הבורגול בקינואה?
האם יש שינוי בהוראות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 6.07.2018)

אפשר. אין שינוי.

רותם (11:31 27.06.2018)

היי חייבת לעדכן
פעם ראשונה שהכנתי את המתכון,
לפי התגובות הכפלתי כמויות מראש.
לא היה לי גזר אז החלפתי בפטריות והשתמשתי בעדשים ירוקות.
יצא מאוד טעים.

אני משתמשת בהרבה מתכונים שלך (במיוחד של העוגת מייפל😀)
את פשוט אלופה תודה רבה

רותם (11:34 27.06.2018)

והכנתי את הקציצ ברוקולי (תמיד אני מוגנת הפעם אפיתי) טעים מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 27.06.2018)

הכל נראה מעולה!
תודה רותם 🙂

רינת (12:44 26.12.2017)

הי אכן כן

אבל לא תמיד זה קורה

גם בתבשילים אחרים .

אני משתמשת בסיר נירוסטה כי הבנתי שזה הכי בריא

יותר מסיר עם ציפוי .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 26.12.2017)

הוא אכן הכי מומלץ אבל אם את משתמשת בסיר עם ציפוי שאינו נדבק זה גם בסדר בתנאי שהתחתית שלו אינו שרוטה.

רינת (19:52 6.01.2018)

תודה רבה על ההתיחסות

לגבי כל השאלות.

רינת (20:20 23.12.2017)

היי

הכנתי את המתכון יצא טעים ומשביע .

אבל בתחילת הבישול נדבק לי התבשיל לתחתית הסיר מדוע?

רינת (20:21 23.12.2017)

והוספתי מים כנדרש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 23.12.2017)

השתמשת במקרה בסיר מנירוסטה?
כעקרון מומלץ להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק.

רינת (10:01 22.12.2017)

היי

האם לערבב תוך כדי ה20 דקות בישול לאחר שהמים רתחו

והסיר מכוסה או רק בתום 20 הדקות האלו לערבב?

תודה .

רינת (10:02 22.12.2017)

ובתום ה10 דקות .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 22.12.2017)

משאירים על אותה להבה. זה אמור להמשיך להתבשל.
אין לפתוח את המכסה. מערבבים רק בתום ה-10 דקות שהאש מכובה.

רינת (09:59 22.12.2017)

היי

האם כאשר משאירים את הסיר מכוסה 10 דקות לאחר כיבוי האש

האם להשאירו על אותה להבה שבישלתי את הבורגול

או להעבירו למקום אחר

פשוט ידוע שגם כאשר מכבים את הלהבה

המקום עדין חם ומבשל עדיין את התבשיל

רינת (08:24 22.12.2017)

היי

אני עכשיו מכינה את המתכון

הנבטתי את העדשים השחורות

השאלה היא יש לי בורגול מלא אורגני

ויש מתכון לסלט טבולה על השקית ורשום להשרות את הבורגול ל25 דקות ב3 כוסות מים פושרים

האם רשום להשרות מפני שמדובר בסלט כלומר לא מבשלים את הבורגול

ולא צריך להשרות את הבורגול המסויים הזה כי אני מבשלת אותו?

תודה רבה מראש

אשמח לתגובה בהקדם שאוכל להתקדם בבישול

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 22.12.2017)

היי רינת,
יש 2 דרכים להכין בורגול: ע”י השרייה או בישול.
בסלטים יש להשרות את הבורגול ואז לערבב עם יתר החומרים. כשמדובר בתבשילים (כמו במתכון הזה) אין צורך להשרות אלא רק לבשל.

פלופית (20:57 21.12.2017)

אז חיפשתי מה להכין הערב בשביל לחסוך לי הכנות לארוחת הצהריים מחר… ו-ואו. יצא ככ טעים שאני לא ככ בטוחה שיישאר מספיק לילדים למחר.

כלכך פשוט וכלכך טעים (מסיימת צלחת שנייה… )ף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 21.12.2017)

שמחה שאהבת! 🙂

רוני (19:51 16.11.2017)

היי, הכנתי את זה כבר ויצא מדהים
אני רוצה להכין עכשיו שוב אבל לא השרתי את העדשים. פעם קודמת השרתי כל הלילה.
יש לי עדשים שחורות, אם אני משרה חצי שעה זה בסדר?
או לוותר כבר? (אין לי זמן לחכות שעתיים)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 16.11.2017)

זה בסדר.

מירי (23:38 26.10.2017)

יצא טעים השתמשתי בעדשים שחורות..המון תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 27.10.2017)

מצוין 🙂
תודה מירי.

דורית ראובני אלון (13:20 22.10.2017)

וואו, טעים, טעים!!
קל לעשייה.
השתמשתי בעדשים קפואות מוכנות ובסך הכל הבישול היה קצר יותר ממה שרשום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 22.10.2017)

תודה דורית 🙂

שירן (23:43 14.10.2017)

מתכון מעולה!! מכינה לבני בן שנה ו8 וטורף את זה!! האמת שהשתמשתי עדשים אדומות והורדתי קצת מכמות הכמון לנו זה יותר טעים ככה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 15.10.2017)

מעולה, שמחה לשמוע 🙂

מורן (16:03 4.10.2017)

המתכון הזה מעולה, תמיד חוזרת אליו והוא כבר מזוהה איתי במשפחה:) כמובן שאני תמיד נותנת לך קרדיט!
אני כבר מוותרת על א. מרק ומכניסה במקום קצת כורכום ותוספת מלח.
תודה רבה לך!
חג סוכות שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:56 4.10.2017)

מעולה!
תודה מורן וחג שמח 🙂

ליאת (12:59 1.10.2017)

שלום!
האם צריך לשים במתכון גם כפית אבקת מרק וגם כפית מלח? או שזה או זה או זה?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 1.10.2017)

היי ליאת,
זה גם וגם. אם את משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים שימי כפית מלאה כי היא פחות מלוחה. אם זו אבקת מרק רגילה שימי כפית שטוחה.

ליזה (12:48 4.02.2017)

אם מכינים עם אפונה במקום עדשים שחורות, מה עושים: משרים את האפונה? כמה זמן? מבשלים?
המון תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (13:43 4.02.2017)

היי ליזה,
אם זאת אפונה יבשה יש לבשל אותה במים עד שהיא מתרככת ורק אז אפשר להשתמש בה למתכון במקום העדשים (מומלץ לשים בסביבות כוס-כוס וחצי אפונה מבושלת).
זמן הבישול של התבשיל אינו משתנה.

נטלי (15:45 31.01.2017)

היי, נראה מעולה! אם אני רוצה להוסיף גם פטריות באיזה שלב כדאי לעשות זאת?

מתכונים ב-10 דקות (15:52 31.01.2017)

היי נטלי,
את הפטריות אפשר להוסיף יחד עם הגזר, השום והעדשים.

אסתי (19:31 14.01.2017)

היי
האם מתאים להשתמש בבורגול דק?
תודה!!!

אסתי (19:38 14.01.2017)

שאלה נוספת – אפשר להחליף את העדשים השחורות בכתומות?

מתכונים ב-10 דקות (23:36 14.01.2017)

היי אסתי,
אפשר להשתמש בבורגול דק אבל עם עבה יוצא יותר מוצלח לדעתי.
פחות מומלץ להמיר בעדשים כתומות כי הן מתפרקות בבישול. עדיף עדשים שחורות או לפחות ירוקות.
שבוע טוב 🙂

אסתי (22:45 16.01.2017)

הכנתי בסוף עם עדשים כתומות ובאמת הן התפרקו אבל היה טעיםםםםםםםםםםם!!!
כל יום אני לוקחת מהאתר שלך מתכונים… בעלי טוען שנהייתי שפית:)
תודה רבה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:45 17.01.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים

נועה (22:44 1.01.2017)

האם ניתן להשרות את העדשים השחורות למשך לילה לפני השימוש?
או אם אשתמש בעדשים ירוקות זה יפחית את משך ההשרייה?

ותודה רבה על ההשקעה האתר מדהים ואני משתמשת בו כל הזמן!

מתכונים ב-10 דקות (23:26 1.01.2017)

היי נועה,
אפשר להשרות עדשים שחורות או ירוקות כל הלילה. לגבי השריית העדשים הירוקות זה לא משנה כל כך מבחינת זמן השרייה.
הייתי הולכת דווקא על העדשים השחורות.
שבוע נפלא 🙂

שרון (12:44 8.12.2016)

יצא ממש טעים! במקום גזר, שלא היה לי…, שמתי בטטה וכמובן הכפלתי כמויות! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:24 8.12.2016)

מעולה 🙂
תודה שרון

אפרת (12:03 14.11.2016)

הכנתי עם אפונה והחלפתי אבקת מרק בכורכום
יצא מעדןןןן מעט מתוק ופשוט רך וטעיםםםםםםםם
תודה ענקית

מתכונים ב-10 דקות (13:17 14.11.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

אפרת (13:11 13.11.2016)

האם ניתן להחליף את העדשים בתירס או באפונה?

מתכונים ב-10 דקות (13:47 13.11.2016)

כן אפרת, אפשר להמיר בתירס או אפונה משקית קפואה או מקופסת שימורים (אפשר גם לשלב בניהם).
שבוע נפלא 🙂

סשה (22:16 9.11.2016)

תודה רבה, יצא מעולה! אפילו בעלי שלא אוהב בורגול התלהב 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:41 9.11.2016)

שמחה לשמוע!
תודה סשה והמשך ערב נעים 🙂

ניצן (08:53 1.11.2016)

תודה על המתכון הפשוט והכל כך טעים.האם אפשר להוסיף לתבשיל גם נתחי חזה עוף שבושלו קודם או לבשל אותם יחד עם התבשיל?

מתכונים ב-10 דקות (08:57 1.11.2016)

היי ניצן,
אפשר להוסיף קוביות של חזה עוף ולטגן אותן כחצי דקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. אח”כ להוסיף שום, גזר ועדשים ולהמשיך כרגיל.
יום מקסים 🙂

יפית (20:16 27.09.2016)

במקום עדשים שחורות השתמשתי בעדשים כתומות בלי להשרות וגם במקום מרק עוף שמתי קצת כורכום וכמון…יצא מושלם!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:08 27.09.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂

הילה (06:35 31.08.2016)

בס”ד

עשיתי אתמול ויצא מדהים!
כמובן שלא שמתי אבקת מרק כי זה לא בריא, ובמקום שמתי חצי כפית כורכום ומעט סלרי ויצא פשוט מעדן!!!

תודה רבה על כל המתכונים המדהימים שלך, שידרגת לי את המטבח לגמרי.

מתכונים ב-10 דקות (08:08 31.08.2016)

מעולה, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ויום נפלא!

שריתה (15:17 21.08.2016)

תודה על המתכונים הקלים והנפלאים!
יש סיכוי שבורגול עם עדשים לא יחזיקו יותר מיומיים, אפילו אם הם במקרר? בישלתי ביום שישי בורגול עם עדשים ונראה לי שכבר התקלקל (היום יום ראשון)
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:35 21.08.2016)

היי שריתה,
זה מוזר כי התבשיל אמור להשמר במקרר 3-4 ימים. הטעם לא טוב?

ציפי (12:03 11.08.2016)

שאלתי האם צריך לבשל לפני כן את העדשים או להוסיף לתבשיל אחרי ההשריהבלבד. תודה חמה

מתכונים ב-10 דקות (12:45 11.08.2016)

היי ציפי,
אם השרת את העדשים השחורות לפני במים לפחות שעתיים אין צורך לבשל לפני. הן יתרככו בזמן הבישול עם הבורגול.
אם מדובר בעדשים ירוקות, לוקח להן יותר זמן להתרכך ולכן כדאי לבשל אותן במים כ20 דקות לפני שמשתמשים בהן.

חן (16:36 7.08.2016)

אם אוותר על להוסיף אבקת מרק לתבשיל, זה יהיה קריטי?

מתכונים ב-10 דקות (17:44 7.08.2016)

היי חן,
אין ספק שאבקת המרק מוסיפה טעם אבל אני מאמינה שזה ייצא טעים גם בלי (יש לשים כפית גדושה מלח).
בהצלחה 🙂

לנה (19:31 26.07.2016)

היי, נראה טוב 🙂
אפשר להשרות את העדשים כל הלילה ולהכין בבוקר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:48 26.07.2016)

כן לנה, אפשר.

לנה (22:25 27.07.2016)

תודה. הכנתי ויצא מעולה.הילדים חיסלו את הסיר…

מתכונים ב-10 דקות (22:27 27.07.2016)

תודה לנה, שמחה לשמוע 🙂

מורן (11:14 18.03.2016)

היי אפרת,
הכנתי כבר מס’ פעמים את הבורגול הזה, טעים טעים! היום, גיליתי שאין ברשותי עדשים אז הכנתי בלי (והוספתי עגבניה חתוכה לקוביות במקום) יצא מצויין גם!
(עם זאת, מעט חמצמץ אז הוספתי עוד מלח)
תודה רבה לך!!

מתכונים ב-10 דקות (11:23 18.03.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!

יעל (07:59 27.08.2016)

יצא לך חמצמץ בגלל העגבניות. את החמיצות מבטלים ע”י הוספת רבע כפית סוכר

מירי (15:59 25.02.2016)

הי אפרת. קיבלתי המלצה חמה על המתכון. העניין שלא שמתי לב וקניתי עדשים ירוקים. מה ואיך לנהוג איתם? האמת שהכלל לא ראיתי עדשים שחורים רק ירוק וכתום.
אודה לתשובתך
מירי

מתכונים ב-10 דקות (17:37 25.02.2016)

היי מירי,
נכון. עדשים שחורות לא תמיד יש בכל סופר אבל כשמוצאים אותם שווה לקנות 🙂 הן הרבה יותר טעימות מעדשים ירוקות.
מומלץ לבשל את העדשים הירוקות במים רותחים במשך כחצי שעה, לסנן ורק אז להכין לפי המתכון.
בהצלחה 😉

ליאת (13:53 22.09.2017)

היי אם אני משתמשת בעדשים ירוקות , אז אין צורך להשרות אותן קודם במים שעתיים??
מספיק לשטוף לסנן ואז לבשל אותן במשך חצי שעה במים רותחים וזהו?
(מעולם לא בישלתי עדשים😕)
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 22.09.2017)

היי ליאת,
אם הן משקית קפואה אז אין צורך. אם לא אז כדאי להשרות אותן במים כשעתיים ואז לבשל כחצי שעה.

ליאת (13:21 26.09.2017)

היי, תודה על המענה המהיר,
אם אני לחוצה בזמן, מספיקה שעה אחת של השרייה במים, ואז בישול של חצי שעה לעדשים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:33 26.09.2017)

כן, תבשלי 35 דקות.

קרן (13:41 5.02.2016)

היי אפרת. הכנתי את הבורגול ע”פ המתכון שלך. יצא מעולה!
חייבת לציין כי אני מבקרת המון באתר שלך והמתכונים ברורים,פשוטים להכנה וטעימים מאוד.

מתכונים ב-10 דקות (14:00 5.02.2016)

תודה קרן! שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

מאי (10:52 4.02.2016)

היי!
יש צורך להשרות את הבורגול כמה שעות במים לפני שמשתמשים בו, או שזה בסדר גם בלי?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:27 4.02.2016)

היי מאי,
את הבורגול אין להשרות. רק לשטוף ולסנן.
יום נפלא!

נועה (19:18 30.11.2015)

שלום 🙂
אני ממש לא חזקה בבישול אז רציתי לשאול אם אפשרי להכין את המתכון עם עדשים כתומות?
אחרי שהן הושרו לילה שלם במים.

מתכונים ב-10 דקות (21:07 30.11.2015)

היי נועה,
אני לא בטוחה מאחר ועדשים כתומות סופחות כמות שונה של מים והמרקם שלהן משתנה לאחר בישול, הן מתרככות ומאבדות את צורתן.

קרן (09:53 20.11.2015)

שלום רב,
לכמה מנות מספיק המתכון?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:00 20.11.2015)

היי קרן,
כ-3 מנות.
שבת שלום 🙂

שרון (18:13 4.10.2015)

צריכה תשובה דחוף!אפשר להשרות במים עדשים ירוקות למשך הלילה ולהכין רק מחר באמצע הבוקר?

מתכונים ב-10 דקות (18:46 4.10.2015)

סורי, ראיתי עכשיו..
אפשר.

שרון (18:58 4.10.2015)

תודה!מתכוונת להשרות בקערת פלסטיק על השיש ולהכין מחר ב10:00 בבוקר.העדשים לא יהיו רכות מדי?

מתכונים ב-10 דקות (19:18 4.10.2015)

אם אלה עדשים ירוקות אני לא חושבת שהן יהיו רכות מידי.
אפשרות נוספת ומומלצת היא להשרות את העדשים שעתיים ולבשל במים רותחים 20-30 דקות.
את יכולה להכין את העדשים מראש, אפילו היום אם יש לך זמן ומחר בבוקר תכיני את התבשיל.

רחלי (01:37 25.09.2015)

הכנתי ללא העדשים יצא מעולה!! תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (08:40 25.09.2015)

שמחה שחזרת לעדכן 🙂
תודה רחלי ושבת שלום

רחלי (23:19 24.09.2015)

שלום אפרת, אפשר להכין את המתכון ללא העדשים והגזר? כבר הכנתי תוספת של ירקות ואני מחפשת מתכון לבורגול “נקי”. בנוסף, אם יש לך מתכון טוב לפלפל ממולא פרווה ובשרי אשמח מאוד מאוד!!!

מתכונים ב-10 דקות (00:28 25.09.2015)

היי רחלי,
את יכולה לוותר על העדשים והגזר, למרות שלדעתי זה מאוד מוסיף. אם הכנת ירקות את יכולה לפחות להשאיר את העדשים שהן קטניות אבל זה כמובן לשיקולך 🙂
לגבי מתכון לפלפלים ממולאים – לצערי אין לי מתכון. עדיין.. 🙂

קריסטינה (23:09 9.09.2015)

תשמעי אפרת…. אין מלים בפי!!! אליפות!!! טעים ובריא ביותר! אפילו הסרבן אכל. את אלופה!
ובכלל לקראת השנה החדשה רציתי להודות לך מכל הלב! המתכונים שלך תמיד, אבל תמיד טעימים עד טעימים מאוד. אף פעם לא אכזבת. לא במתכונים ולא ביחס שלך! את מגיבה תמיד מהר , ענייני ואף פעם לא שוכחת להודות, אפילו שיש כאלה ותמיד יהיו שמעזים לבקר! היה חשוב לי לכתוב לך את כל זה, תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:32 9.09.2015)

תודה רבה רבה קריסטינה!
איזה כיף לקרוא את מה שרשמת, ממש גורם לסיפוק גדול 🙂
מאחלת לך ולמשפחתך שנה טובה ומלאת שמחה!

קריסטינה (00:53 10.09.2015)

שנה טובה גם לך ולמשפחתך!!!

מיטל (16:02 4.09.2015)

יצא מעולה!! פעלתי בדיוק לפי המתכון

מתכונים ב-10 דקות (16:58 4.09.2015)

שמחה לשמוע מיטל 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

יהודית (12:16 18.04.2015)

מתכון מעולה מחר אני מכינה!! רק רציתי לשאול בהתחלה שרשמת לטגן ואז לבשל 5 דקות לא רשמת אם מוסיפים מיים אחרי הטיגון ואז מבשלים?

מתכונים ב-10 דקות (15:41 18.04.2015)

היי יהודית,
מטגנים בהתחלה את הבצל עד להזהבה. אח”כ מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומבשלים כ-5 דקות ללא מים. אח”כ מוסיפים את הבורגול והתבלינים ואז את המים הרותחים.
בהצלחה 😉

נופר (21:55 12.04.2015)

מתכון מושלםםם!!! סוף סוף ארוחת צהריים טעימה בריאה והכי חשוב משביעה לאורך זמן לקחת לעבודה!:)תודה אתם אלופים!

מתכונים ב-10 דקות (21:57 12.04.2015)

היי נופר,
אני שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂

מזל (13:51 12.03.2015)

שלום..בישלתי את הבורגול כחצי שעה ,לאחר סינון יצא לי עיסתי
היכן טעיתי??
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:01 12.03.2015)

הי מזל,
בישלת את הבורגול בנפרד או לפי המתכון?

דרור (14:50 4.03.2015)

מה אפשר לשים במקום בצל? יש לי מקרה של חרדת בצל

מתכונים ב-10 דקות (14:55 4.03.2015)

הי דרור,
במקרה כזה תוותר על הבצל ופשוט תכין בלי 😉

עדי (16:37 8.02.2015)

עוד מתכון שווה ביותר!
אשמח אם יעלו מתכונים טבעונים ודיאטטיים חדשים:)

מתכונים ב-10 דקות (17:58 8.02.2015)

תודה עדי! וכמובן, יעלו בהמשך מתכונים נוספים 😉

ניצה ליבוביץ (08:19 26.01.2015)

ניתן להחליף את הבורגול בפתיתים או איטריות דקות ואת הכמון להחליף בסילאן, בטטה במקום גזר. יוצא מושלם והילדים ממש מתחברים לטעם בזכות הפתיתים.

מתכונים ב-10 דקות (09:30 26.01.2015)

נשמע מעולה! תודה ניצה 🙂

טזה (03:25 18.01.2015)

בגלל שלא היה גזר הוספתי בטטה ויצא טעים מאוד!!!
אשריך:)

מתכונים ב-10 דקות (09:32 18.01.2015)

מצוין! תודה ושבוע מקסים 🙂

שרון סופר (10:13 16.01.2015)

תודה רבה ושבת שלום!

שרון סופר (07:53 16.01.2015)

בוקר טוב,
עשיתי את פשטידת הפטריות הדיאטטית ויצא מושלם!!!
אני מארחת היום בערב ורציתי לדעת לכמה מנות זה מספיק.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:16 16.01.2015)

היי שרון,
שמחה לשמוע שאהבת את הפשטידה 🙂
מנת הבורגול מספיקה לכ 3 מנות (כמנה בפני עצמה) אבל אם את מכינה את זה בנוסף לעוד כמה מנות זה יכול להספיק ליותר.
אירוח נעים ושבת שלום 🙂

איה (19:49 6.01.2015)

הי, נראה מתכון מעולה! יש לי רק שאלה, האם הכוונה לעדשים ירוקות?

מתכונים ב-10 דקות (20:25 6.01.2015)

הי איה,
הכוונה לעדשים שחורות (הן מתרככות במהירות) אבל אפשר להכין גם עם ירוקות, רק חשוב להשרות את העדשים לפני במים פושרים כשעה-שעתיים כדי שיתרככו מעט או שאפשר להשתמש בעדשים ירוקות משקית קפואה.

לאה ס. (20:36 1.01.2015)

תודה על המתכון. האם אוכלים את התבשיל קר או חם?

מתכונים ב-10 דקות (21:56 1.01.2015)

היי לאה,
אוכלים את התבשיל חם.
סופשבוע נעים 🙂

שמרית (14:17 28.12.2014)

מתכון מעולה! טעים מאוד

מתכונים ב-10 דקות (14:26 28.12.2014)

תודה שמרית 🙂

אירית (14:09 23.12.2014)

את קוראת מחשבות? בדיוק מה שחיפשתי. אני מתכוונת להכין למחר לארוחת הצהריים. תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (14:39 23.12.2014)

מסתבר שכן 😉
המשך יום נפלא!

אירית (09:28 29.12.2014)

יצא כל כך טוב שהכנתי כבר פעמיים. הילדים נהנים מטעם ומבריאות. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:54 29.12.2014)

היי אירית, איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.