זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס בורגול (רגיל עבה או גס) שטוף ומסונן
1/2 כוס עדשים שחורות/חומות שהושרו במים לפחות שעתיים (אפשר להשתמש בעדשים משקית קפואה)
2 בצלים בינוניים קצוצים או חתוכים לרצועות דקות
2 שיני שום גדולות קצוצות
1 גזר בינוני-גדול מגורד או קצוץ
2 כוסות מים רותחים
תיבול: 1 כפית מלח, 1 כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), 1 כפית גדושה כמון, 1/3 כפית פלפל שחור,
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
-מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, א.מרק, כמון ופלפל שחור. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מעט מבעבעים) ולאחר מכן מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (גם בשלב זה ניתן להוסיף מלח, אבקת מרק, פלפל שחור ולערבב היטב).
*במידה והבורגול אינו מבושל לגמרי ניתן להוסיף עוד רבע עד חצי כוס מים רותחים ולהמשיך לבשל 10-15 דקות נוספות.
בורגול מתכון, מתכון לבורגול, בורגול עם עדשים
היי אפרת
לגבי העדשים החומות להשרות במים קרים או רותחים ?
תודה .
מים פושרים
היי אפרת
ל חצי כוס בורגול להוסיף כוס מים אחת או או שניים כמו במתכון ?
ולגבי רבע כוס גם ?
תודה מראש .
לחצי כוס בורגול -כוס מים
רבע כוס בורגול – חצי כוס מים
היי,
האם בשלב שהבורגול והעדשים ביחד מתבשלים, שזה אמור להיות בערך 20 דקות, האם לפתוח את המכסה ולערבב מדי פעם או לא?
תודה
לא, אין לפתוח במהלך הבישול.
שלום,
אם אני מכינה עם עדשים ירוקות, המרקם שלהם (כשהתבשיל מוכן) אמור להיות שיש טיפה קשיחות ומרגישים נגיסה או שהם רכים ולא מרגישים נגיסה? תודה
זה אמור להיות רך.
את משרה אותם לפחות שעתיים לפני?
אם כן אז אני ממליצה לבשל את העדשים במים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בהן למתכון.
היי,
מהי הסיבה ששמים קודם את העדשים ל5 דקות ואז מוסיפים את הבורגול?
מה יקרה אם אדלג על השלב הזה ואשים את העדשים והבורגול ביחד?
תודה
זה כדי שהגזר יספיק להתרכך. אם את לא שמה גזר את יכולה לדלג על השלב הזה.
היי אפרת
אשמח לדעת איך אני מבשלת בורגול עם שקית קפואה של לקט אפונה וגזר. אני רוצה ל-5 מנות, מה היחס, הכמויות והמתכון עצמו?
תודה רבה!
היי
שימי כוס וחצי בורגול, כוס וחצי אפונה וגזר קפואים, 2 וחצי כוסות מים, 2 בצלים, 2 שיני שום. התיבול זהה למתכון הנוכחי רק תוסיפי מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה ללא שינוי.
היי אפרת
אפשרי לוותר על הבצל השום והשמן?
להתחיל משלב הבורגול (עם העדשים כמובן)בלי השמן?
תודה מראש על התשובה
שבת שלום ומבורך
היי
לא ניתן להכין את הבורגול בשיטת הטיגון ללא שמן.
אפשר לשים כף שמן בלבד.
מתכון מושלם, הופתעתי לגלות כמה הוא טעים. הכנתי לבעלי לעבודה ומצאתי את עצמי אוכלת לו את האוכל
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת
לא רשום לי על הבורגול בורגול גס דק או רגיל
איך מבדילים לפי גודל הגרגירים ?
תודה מראש.
היי,
אם לא רשום עליו כלום זה אומר שמדובר בבורגול רגיל (לא דק). הוא מתאים למתכון(:
למה יכולה להתאים התוספת הזו?
אפשר להכין כתוספת למנה בשרית: חזה עוף, פרגיות, עוף מבושל/בתנור, קציצות ועוד.
אפשר גם להכין דג מבושל או אפוי.
אלופה! תודה רבה. מתכון מדוייק ונפלא. הכנתי כפול ומוקסמת.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
אפרת מהממת, תודה על עוד מתכון נפלא שכבר הולכת להכין. אם אשרה את העדשים היום, אפשר לסנן בערב ולהכניס לכלי סגור במקרר? או להשאיר את המים עד מחר? תודה 🙂
היי אורנה,
אם את משרה מהיום יש להחליף את המים בערב ולשמור במקרר בכלי עם מים.
בהצלחה❤
ערב טוב אפרת
יש לי עדשים חומות זה גם בסדר?
וגם צריך להשרות שעתיים?
סלעחה עדשים ירוקות
היי,
כן זה גם מעולה, להשרות ולהכין באותו אופן.
היי אפרת, אנחנו מכורים לאתר שלך:)
שאלה, אפשר להחליף את הבורגול בגריסים?
היי אפרת,
אפשר:)
יצא מעדן, תודה!
שמחה שאהבת:)
זה כל כך טעים !
תודה על המתכון💜💜
שמחה שאהבת ❤️
ואוו יצא מעדן,
הכפלתי כמויות וכמעט ולא נשאר
תודה לך אפרת!
תודה לך על השיתוף ❤️
היי, נגמר לי הבורגול ): עם מה עוד אפשר להכין את המתכון? יש לי אורז בסמטי, אורז מיקס, קוסקוס, קינואה, פתיתים עגולים
אפשר להכין עם קינואה 🙂
יצא נהדר! תודה רבה אפרת 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מילכה
ואוו זה מתכון טעים ברמות קשות. אי אפשר להפסיק לאכול. והכי כיף שזה בכלל לא מכביד על הבטן. אנחנו הכנו עם בטטה במקום גזר ויצא מושלם. תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
וואו!ממש טעים
תודה רבה 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה לידור
היי אפרת.
אפשר לשנות את הרכיב גזר בבטטה?
כן אפשר.
אפרת שלום,
אם אני רוצה לעשות עם כוס בורגול וכוס עדשים שחורות, משהו משתנה במתכון מבחינת כמות מים, תיבול? ואני לא משתמשת באבקת מרק.
תודה רבה
היי קארין,
אין שינוי. יש לשים כפית מלאה מלח.
הי
מתי אז את מוסיפה את העדדים לבורגול המבושל? זה לא מצויין
תודה רבה 😍
היי ליז,
רשום בפסקה הראשונה “מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומערבבים”.
יום מקסים 🙂
יצא מעולה!! תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת צהריים נפלאים,
ראיתי שמישהו שאל אם אפשר להוסיף רצועות חזה עוף לתבשיל וענית שאפשר. אז רציתי לשאול ברשותך, במקרה כזה שאני מוסיפה חזה עוף לתבשיל (כ – 800 גרם) יחד עם הבורגול והעדשים, כמה מים צריך להוסיף? או שמא נשארת כמות המים כמו שכתוב במתכון?
תבורכי,
שמרית
היי שמרית,
כמות המים לא משתנה.
אפרת המקסימה!מכינה לערב החג ורציתי לדעת אם אפשר להשרות עדשים ירוקות (של סוגת) כבר היום ולשמור בכלי סגור במקרר?מבשלת מחר בצהריים.תודה רבה!
כן אפשר.
שנה טובה 🙂
יצא מעולה פלוס פלוס תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ענבל
היי,
האם אפשר להכין עם עדשים כתומות ובלי גזר?
והאם יש שינוי בכמויות מים או משהו?
היי ניצן,
לפי התגובות אפשר להשתמש בעדשים כתומות (רק צריך לקחת בחשבון שהן מתפרקות בבישול). אין שינוי בכמות המים.
אפשר לוותר על הגזר.
שלום, האם יש צורך לשטוף את הבורגול לפני שמבשלים אותו?
כן. לשטוף ולייבש.
איך מייבשים? ועדיף להשרות את העדשים ללילה או כמה שעות לפני? עדשים ירוקות
אפשר לייבש במסננת דקה או עם נייר סופג.
לעדשים מספיקה השרייה קצרה יחסית של כמה שעות.
היי אפרת,
קניתי בורגול דק ורוצה להכין סלט האם יש מתכון באתר לבישול בורגול דק ?וגם מתכון לסלט בורגול דק תודה רבה:)
היי קרינה,
אפשר להכין את כל המתכונים האלה גם עם בורגול דק:
סלט בורגול ועגבניות
סלט בורגול עם פירות יבשים
סלט בורגול וסלק
בורגול עם פטריות
בורגול עם ירקות
היי! אם אני משתמשת בעדשים אדומות אני לא צריכה להשרות??
לא אבל חשוב לשטוף היטב.
יצא מושלם. כמו כל המתכונים. תודה!!
תודה הדס, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי עם עדשים אדומות, יצא מושלם.
תודה רבה
תודה שחזרת לעדכן 🌺
שלום,
לגבי העדשים אין צורך להרתיח אותם לפני או שמה שרשום במתכון שאפשר ישר לטגם אותם עם הבצל והגזר..?
היי ספיר,
אם משרים את העדשים לפחות כשעתיים במים אז אין צורך לבשל אותם.
וצריך להשרות במים רותחים?
אפשר. זה עשוי לזרז את התרככות העדשים.
הבנתי אז גם במים פושרים אפשר?
כן.
נהנת מאד מאד מהאתר.
האם ניתן להחליף את הבורגול בקינואה?
האם יש שינוי בהוראות?
תודה
אפשר. אין שינוי.
היי חייבת לעדכן
פעם ראשונה שהכנתי את המתכון,
לפי התגובות הכפלתי כמויות מראש.
לא היה לי גזר אז החלפתי בפטריות והשתמשתי בעדשים ירוקות.
יצא מאוד טעים.
אני משתמשת בהרבה מתכונים שלך (במיוחד של העוגת מייפל😀)
את פשוט אלופה תודה רבה
והכנתי את הקציצ ברוקולי (תמיד אני מוגנת הפעם אפיתי) טעים מאוד
הכל נראה מעולה!
תודה רותם 🙂
הי אכן כן
אבל לא תמיד זה קורה
גם בתבשילים אחרים .
אני משתמשת בסיר נירוסטה כי הבנתי שזה הכי בריא
יותר מסיר עם ציפוי .
הוא אכן הכי מומלץ אבל אם את משתמשת בסיר עם ציפוי שאינו נדבק זה גם בסדר בתנאי שהתחתית שלו אינו שרוטה.
תודה רבה על ההתיחסות
לגבי כל השאלות.
היי
הכנתי את המתכון יצא טעים ומשביע .
אבל בתחילת הבישול נדבק לי התבשיל לתחתית הסיר מדוע?
והוספתי מים כנדרש
השתמשת במקרה בסיר מנירוסטה?
כעקרון מומלץ להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק.
היי
האם לערבב תוך כדי ה20 דקות בישול לאחר שהמים רתחו
והסיר מכוסה או רק בתום 20 הדקות האלו לערבב?
תודה .
ובתום ה10 דקות .
משאירים על אותה להבה. זה אמור להמשיך להתבשל.
אין לפתוח את המכסה. מערבבים רק בתום ה-10 דקות שהאש מכובה.
היי
האם כאשר משאירים את הסיר מכוסה 10 דקות לאחר כיבוי האש
האם להשאירו על אותה להבה שבישלתי את הבורגול
או להעבירו למקום אחר
פשוט ידוע שגם כאשר מכבים את הלהבה
המקום עדין חם ומבשל עדיין את התבשיל
היי
אני עכשיו מכינה את המתכון
הנבטתי את העדשים השחורות
השאלה היא יש לי בורגול מלא אורגני
ויש מתכון לסלט טבולה על השקית ורשום להשרות את הבורגול ל25 דקות ב3 כוסות מים פושרים
האם רשום להשרות מפני שמדובר בסלט כלומר לא מבשלים את הבורגול
ולא צריך להשרות את הבורגול המסויים הזה כי אני מבשלת אותו?
תודה רבה מראש
אשמח לתגובה בהקדם שאוכל להתקדם בבישול
היי רינת,
יש 2 דרכים להכין בורגול: ע”י השרייה או בישול.
בסלטים יש להשרות את הבורגול ואז לערבב עם יתר החומרים. כשמדובר בתבשילים (כמו במתכון הזה) אין צורך להשרות אלא רק לבשל.
אז חיפשתי מה להכין הערב בשביל לחסוך לי הכנות לארוחת הצהריים מחר… ו-ואו. יצא ככ טעים שאני לא ככ בטוחה שיישאר מספיק לילדים למחר.
כלכך פשוט וכלכך טעים (מסיימת צלחת שנייה… )ף
שמחה שאהבת! 🙂
היי, הכנתי את זה כבר ויצא מדהים
אני רוצה להכין עכשיו שוב אבל לא השרתי את העדשים. פעם קודמת השרתי כל הלילה.
יש לי עדשים שחורות, אם אני משרה חצי שעה זה בסדר?
או לוותר כבר? (אין לי זמן לחכות שעתיים)
זה בסדר.
יצא טעים השתמשתי בעדשים שחורות..המון תודה על המתכון
מצוין 🙂
תודה מירי.
וואו, טעים, טעים!!
קל לעשייה.
השתמשתי בעדשים קפואות מוכנות ובסך הכל הבישול היה קצר יותר ממה שרשום.
תודה דורית 🙂
מתכון מעולה!! מכינה לבני בן שנה ו8 וטורף את זה!! האמת שהשתמשתי עדשים אדומות והורדתי קצת מכמות הכמון לנו זה יותר טעים ככה
מעולה, שמחה לשמוע 🙂
המתכון הזה מעולה, תמיד חוזרת אליו והוא כבר מזוהה איתי במשפחה:) כמובן שאני תמיד נותנת לך קרדיט!
אני כבר מוותרת על א. מרק ומכניסה במקום קצת כורכום ותוספת מלח.
תודה רבה לך!
חג סוכות שמח!
מעולה!
תודה מורן וחג שמח 🙂
שלום!
האם צריך לשים במתכון גם כפית אבקת מרק וגם כפית מלח? או שזה או זה או זה?
תודה רבה!
היי ליאת,
זה גם וגם. אם את משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים שימי כפית מלאה כי היא פחות מלוחה. אם זו אבקת מרק רגילה שימי כפית שטוחה.
אם מכינים עם אפונה במקום עדשים שחורות, מה עושים: משרים את האפונה? כמה זמן? מבשלים?
המון תודה מראש.
היי ליזה,
אם זאת אפונה יבשה יש לבשל אותה במים עד שהיא מתרככת ורק אז אפשר להשתמש בה למתכון במקום העדשים (מומלץ לשים בסביבות כוס-כוס וחצי אפונה מבושלת).
זמן הבישול של התבשיל אינו משתנה.
היי, נראה מעולה! אם אני רוצה להוסיף גם פטריות באיזה שלב כדאי לעשות זאת?
היי נטלי,
את הפטריות אפשר להוסיף יחד עם הגזר, השום והעדשים.
היי
האם מתאים להשתמש בבורגול דק?
תודה!!!
שאלה נוספת – אפשר להחליף את העדשים השחורות בכתומות?
היי אסתי,
אפשר להשתמש בבורגול דק אבל עם עבה יוצא יותר מוצלח לדעתי.
פחות מומלץ להמיר בעדשים כתומות כי הן מתפרקות בבישול. עדיף עדשים שחורות או לפחות ירוקות.
שבוע טוב 🙂
הכנתי בסוף עם עדשים כתומות ובאמת הן התפרקו אבל היה טעיםםםםםםםםםםם!!!
כל יום אני לוקחת מהאתר שלך מתכונים… בעלי טוען שנהייתי שפית:)
תודה רבה רבה!!!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
האם ניתן להשרות את העדשים השחורות למשך לילה לפני השימוש?
או אם אשתמש בעדשים ירוקות זה יפחית את משך ההשרייה?
ותודה רבה על ההשקעה האתר מדהים ואני משתמשת בו כל הזמן!
היי נועה,
אפשר להשרות עדשים שחורות או ירוקות כל הלילה. לגבי השריית העדשים הירוקות זה לא משנה כל כך מבחינת זמן השרייה.
הייתי הולכת דווקא על העדשים השחורות.
שבוע נפלא 🙂
יצא ממש טעים! במקום גזר, שלא היה לי…, שמתי בטטה וכמובן הכפלתי כמויות! תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה שרון
הכנתי עם אפונה והחלפתי אבקת מרק בכורכום
יצא מעדןןןן מעט מתוק ופשוט רך וטעיםםםםםםםם
תודה ענקית
שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
האם ניתן להחליף את העדשים בתירס או באפונה?
כן אפרת, אפשר להמיר בתירס או אפונה משקית קפואה או מקופסת שימורים (אפשר גם לשלב בניהם).
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה, יצא מעולה! אפילו בעלי שלא אוהב בורגול התלהב 🙂
שמחה לשמוע!
תודה סשה והמשך ערב נעים 🙂
תודה על המתכון הפשוט והכל כך טעים.האם אפשר להוסיף לתבשיל גם נתחי חזה עוף שבושלו קודם או לבשל אותם יחד עם התבשיל?
היי ניצן,
אפשר להוסיף קוביות של חזה עוף ולטגן אותן כחצי דקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. אח”כ להוסיף שום, גזר ועדשים ולהמשיך כרגיל.
יום מקסים 🙂
במקום עדשים שחורות השתמשתי בעדשים כתומות בלי להשרות וגם במקום מרק עוף שמתי קצת כורכום וכמון…יצא מושלם!!!!!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂
בס”ד
עשיתי אתמול ויצא מדהים!
כמובן שלא שמתי אבקת מרק כי זה לא בריא, ובמקום שמתי חצי כפית כורכום ומעט סלרי ויצא פשוט מעדן!!!
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים שלך, שידרגת לי את המטבח לגמרי.
מעולה, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ויום נפלא!
תודה על המתכונים הקלים והנפלאים!
יש סיכוי שבורגול עם עדשים לא יחזיקו יותר מיומיים, אפילו אם הם במקרר? בישלתי ביום שישי בורגול עם עדשים ונראה לי שכבר התקלקל (היום יום ראשון)
תודה!
היי שריתה,
זה מוזר כי התבשיל אמור להשמר במקרר 3-4 ימים. הטעם לא טוב?
שאלתי האם צריך לבשל לפני כן את העדשים או להוסיף לתבשיל אחרי ההשריהבלבד. תודה חמה
היי ציפי,
אם השרת את העדשים השחורות לפני במים לפחות שעתיים אין צורך לבשל לפני. הן יתרככו בזמן הבישול עם הבורגול.
אם מדובר בעדשים ירוקות, לוקח להן יותר זמן להתרכך ולכן כדאי לבשל אותן במים כ20 דקות לפני שמשתמשים בהן.
אם אוותר על להוסיף אבקת מרק לתבשיל, זה יהיה קריטי?
היי חן,
אין ספק שאבקת המרק מוסיפה טעם אבל אני מאמינה שזה ייצא טעים גם בלי (יש לשים כפית גדושה מלח).
בהצלחה 🙂
היי, נראה טוב 🙂
אפשר להשרות את העדשים כל הלילה ולהכין בבוקר?
תודה
כן לנה, אפשר.
תודה. הכנתי ויצא מעולה.הילדים חיסלו את הסיר…
תודה לנה, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
הכנתי כבר מס’ פעמים את הבורגול הזה, טעים טעים! היום, גיליתי שאין ברשותי עדשים אז הכנתי בלי (והוספתי עגבניה חתוכה לקוביות במקום) יצא מצויין גם!
(עם זאת, מעט חמצמץ אז הוספתי עוד מלח)
תודה רבה לך!!
נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!
יצא לך חמצמץ בגלל העגבניות. את החמיצות מבטלים ע”י הוספת רבע כפית סוכר
הי אפרת. קיבלתי המלצה חמה על המתכון. העניין שלא שמתי לב וקניתי עדשים ירוקים. מה ואיך לנהוג איתם? האמת שהכלל לא ראיתי עדשים שחורים רק ירוק וכתום.
אודה לתשובתך
מירי
היי מירי,
נכון. עדשים שחורות לא תמיד יש בכל סופר אבל כשמוצאים אותם שווה לקנות 🙂 הן הרבה יותר טעימות מעדשים ירוקות.
מומלץ לבשל את העדשים הירוקות במים רותחים במשך כחצי שעה, לסנן ורק אז להכין לפי המתכון.
בהצלחה 😉
היי אם אני משתמשת בעדשים ירוקות , אז אין צורך להשרות אותן קודם במים שעתיים??
מספיק לשטוף לסנן ואז לבשל אותן במשך חצי שעה במים רותחים וזהו?
(מעולם לא בישלתי עדשים😕)
תודה
היי ליאת,
אם הן משקית קפואה אז אין צורך. אם לא אז כדאי להשרות אותן במים כשעתיים ואז לבשל כחצי שעה.
היי, תודה על המענה המהיר,
אם אני לחוצה בזמן, מספיקה שעה אחת של השרייה במים, ואז בישול של חצי שעה לעדשים??
כן, תבשלי 35 דקות.
היי,
אם אני מכינה עם עדשים ירוקות ללא השריה ועושה כפי שכתבת (לבשל 35 דקות), אז אני עושה את זה בסיר נפרד או שמטגנת בצל ושום, שמה בסיר, מבשלת 35 דקות, ואז מוסיפה את הבורגול?
ושאלה שניה – יוצא בעצם סך הכל שהעדשים מתבשלות במשך 35 + 20 דקות = 55 דקות. זה לא יהפוך את העדשים להיות עיסתיים יותר מדי?
תודה רבה!
יש לבשל את העדשים בנפרד.
ולגבי שאלתך השניה – זה בסדר, הם לא יהיו עיסתיים🙂
תודה רבה על התשובות!
יש בכל זאת איזשהי דרך להכין את שניהם (העדשים והבורגול) באותו סיר כדי לחסוך עוד סיר?
הדרך היא להשתמש בעדשים משקית קפואה או להשרות את העדשים כשעתיים במים לפני ההכנה.
היי אפרת. הכנתי את הבורגול ע”פ המתכון שלך. יצא מעולה!
חייבת לציין כי אני מבקרת המון באתר שלך והמתכונים ברורים,פשוטים להכנה וטעימים מאוד.
תודה קרן! שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
היי!
יש צורך להשרות את הבורגול כמה שעות במים לפני שמשתמשים בו, או שזה בסדר גם בלי?
תודה
היי מאי,
את הבורגול אין להשרות. רק לשטוף ולסנן.
יום נפלא!
שלום 🙂
אני ממש לא חזקה בבישול אז רציתי לשאול אם אפשרי להכין את המתכון עם עדשים כתומות?
אחרי שהן הושרו לילה שלם במים.
היי נועה,
אני לא בטוחה מאחר ועדשים כתומות סופחות כמות שונה של מים והמרקם שלהן משתנה לאחר בישול, הן מתרככות ומאבדות את צורתן.
שלום רב,
לכמה מנות מספיק המתכון?
תודה רבה
היי קרן,
כ-3 מנות.
שבת שלום 🙂
צריכה תשובה דחוף!אפשר להשרות במים עדשים ירוקות למשך הלילה ולהכין רק מחר באמצע הבוקר?
סורי, ראיתי עכשיו..
אפשר.
תודה!מתכוונת להשרות בקערת פלסטיק על השיש ולהכין מחר ב10:00 בבוקר.העדשים לא יהיו רכות מדי?
אם אלה עדשים ירוקות אני לא חושבת שהן יהיו רכות מידי.
אפשרות נוספת ומומלצת היא להשרות את העדשים שעתיים ולבשל במים רותחים 20-30 דקות.
את יכולה להכין את העדשים מראש, אפילו היום אם יש לך זמן ומחר בבוקר תכיני את התבשיל.
הכנתי ללא העדשים יצא מעולה!! תודה!!
שמחה שחזרת לעדכן 🙂
תודה רחלי ושבת שלום
שלום אפרת, אפשר להכין את המתכון ללא העדשים והגזר? כבר הכנתי תוספת של ירקות ואני מחפשת מתכון לבורגול “נקי”. בנוסף, אם יש לך מתכון טוב לפלפל ממולא פרווה ובשרי אשמח מאוד מאוד!!!
היי רחלי,
את יכולה לוותר על העדשים והגזר, למרות שלדעתי זה מאוד מוסיף. אם הכנת ירקות את יכולה לפחות להשאיר את העדשים שהן קטניות אבל זה כמובן לשיקולך 🙂
לגבי מתכון לפלפלים ממולאים – לצערי אין לי מתכון. עדיין.. 🙂
תשמעי אפרת…. אין מלים בפי!!! אליפות!!! טעים ובריא ביותר! אפילו הסרבן אכל. את אלופה!
ובכלל לקראת השנה החדשה רציתי להודות לך מכל הלב! המתכונים שלך תמיד, אבל תמיד טעימים עד טעימים מאוד. אף פעם לא אכזבת. לא במתכונים ולא ביחס שלך! את מגיבה תמיד מהר , ענייני ואף פעם לא שוכחת להודות, אפילו שיש כאלה ותמיד יהיו שמעזים לבקר! היה חשוב לי לכתוב לך את כל זה, תודה!
תודה רבה רבה קריסטינה!
איזה כיף לקרוא את מה שרשמת, ממש גורם לסיפוק גדול 🙂
מאחלת לך ולמשפחתך שנה טובה ומלאת שמחה!
שנה טובה גם לך ולמשפחתך!!!
יצא מעולה!! פעלתי בדיוק לפי המתכון
שמחה לשמוע מיטל 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
מתכון מעולה מחר אני מכינה!! רק רציתי לשאול בהתחלה שרשמת לטגן ואז לבשל 5 דקות לא רשמת אם מוסיפים מיים אחרי הטיגון ואז מבשלים?
היי יהודית,
מטגנים בהתחלה את הבצל עד להזהבה. אח”כ מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומבשלים כ-5 דקות ללא מים. אח”כ מוסיפים את הבורגול והתבלינים ואז את המים הרותחים.
בהצלחה 😉
מתכון מושלםםם!!! סוף סוף ארוחת צהריים טעימה בריאה והכי חשוב משביעה לאורך זמן לקחת לעבודה!:)תודה אתם אלופים!
היי נופר,
אני שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
שלום..בישלתי את הבורגול כחצי שעה ,לאחר סינון יצא לי עיסתי
היכן טעיתי??
תודה
הי מזל,
בישלת את הבורגול בנפרד או לפי המתכון?
מה אפשר לשים במקום בצל? יש לי מקרה של חרדת בצל
הי דרור,
במקרה כזה תוותר על הבצל ופשוט תכין בלי 😉
עוד מתכון שווה ביותר!
אשמח אם יעלו מתכונים טבעונים ודיאטטיים חדשים:)
תודה עדי! וכמובן, יעלו בהמשך מתכונים נוספים 😉
ניתן להחליף את הבורגול בפתיתים או איטריות דקות ואת הכמון להחליף בסילאן, בטטה במקום גזר. יוצא מושלם והילדים ממש מתחברים לטעם בזכות הפתיתים.
נשמע מעולה! תודה ניצה 🙂
בגלל שלא היה גזר הוספתי בטטה ויצא טעים מאוד!!!
אשריך:)
מצוין! תודה ושבוע מקסים 🙂
תודה רבה ושבת שלום!
בוקר טוב,
עשיתי את פשטידת הפטריות הדיאטטית ויצא מושלם!!!
אני מארחת היום בערב ורציתי לדעת לכמה מנות זה מספיק.
תודה
היי שרון,
שמחה לשמוע שאהבת את הפשטידה 🙂
מנת הבורגול מספיקה לכ 3 מנות (כמנה בפני עצמה) אבל אם את מכינה את זה בנוסף לעוד כמה מנות זה יכול להספיק ליותר.
אירוח נעים ושבת שלום 🙂
הי, נראה מתכון מעולה! יש לי רק שאלה, האם הכוונה לעדשים ירוקות?
הי איה,
הכוונה לעדשים שחורות (הן מתרככות במהירות) אבל אפשר להכין גם עם ירוקות, רק חשוב להשרות את העדשים לפני במים פושרים כשעה-שעתיים כדי שיתרככו מעט או שאפשר להשתמש בעדשים ירוקות משקית קפואה.
תודה על המתכון. האם אוכלים את התבשיל קר או חם?
היי לאה,
אוכלים את התבשיל חם.
סופשבוע נעים 🙂
מתכון מעולה! טעים מאוד
תודה שמרית 🙂
את קוראת מחשבות? בדיוק מה שחיפשתי. אני מתכוונת להכין למחר לארוחת הצהריים. תודה!!!
מסתבר שכן 😉
המשך יום נפלא!
יצא כל כך טוב שהכנתי כבר פעמיים. הילדים נהנים מטעם ומבריאות. תודה!
היי אירית, איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים!