שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים

1 בצל קטן קצוץ

4 שיני שום כתושות

300 גרם טופו

2 כפות סילאן

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

4 כפות מלאות רסק עגבניות

2 כוסות מים רותחים

חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

תיבול: כפית שטוחה מלח, חצי כפית תבלין בזיליקום (ניתן להשתמש בעלי בזיליקום טריים), מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה (מצורף דף הסבר – איך מכינים פסטה). מעבירים למסננת, שוטפים מעט מתחת לברז, מזליפים שמן זית ומערבבים קלות עם מזלג.

-מפוררים את הטופו בעזרת הידיים לחתיכות קטנות. מוסיפים 2 כפות סילאן, מערבבים היטב ומניחים בצד 10 דקות לפחות.

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והטופו המפורר ומערבבים כ-3 דקות.

-מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים ומבשלים כ-7 דקות. מוסיפים זיתים קצוצים ומתבלים במלח, בזיליקום ומעט פלפל שחור. מבשלים 5-10 דקות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

-מגישים את הפסטה ומעל את רוטב הבולונז.

בולונז צמחוני

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כדורי כרובית
עוגיות פריכות עם שוקולד צ’יפס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אלישבע (12:13 24.05.2021)

אפרת שלום,
יש לי בבית מוצר של B&D שנקרא גולש סויה, זה מיוצר מקמח סויה נטול שומן, האם זה זהה לטופו?
ואם לא האם ניתן להכין את זה בפסטה?
וכן האם זה בריא?
אשמח לתשובה מהירה…. על מנת להכין ארוחת צהריים מהירה.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:24 24.05.2021)

היי,
מדובר במוצר דומה לטופו- תחליף בשר על בסיס סויה. ידוע שסויה בריאה, בייחוד בהשוואה לבשר…
כדי להכין את הסויה עם פסטה, קודם יש לבשל את הסויה במשך כ-12 דקות במים רותחים עד שהיא מתרככת, לסנן ולסחוט.
לאחר מכן אפשר להוסיף את הסויה לרוטב פסטה ולבשל עוד כמה דקות, ואז להוסיף פסטה מבושלת.

שרית (17:51 10.02.2021)

מתכון מדהים. למדתי ממך שוב עוד דרך לבשל טופו.

הזיתים הוסיפו המון טעם.
מאד אהבתי, תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:57 10.02.2021)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שרית

אתי (18:43 19.10.2020)

היי רציתי לדעת אם אפשר להקפיא עם הרוטב ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:15 20.10.2020)

עדיף להקפיא בנפרד.

דבורה (07:23 24.07.2020)

האם אפשר להשתמש עם סימון במקום טופו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 24.07.2020)

היי דבורה,
מה הכוונה סימון?

דבורה (14:41 30.07.2020)

סליחה. התכוונתי לסייטן.
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 30.07.2020)

אפשר אבל אני חושבת שעם טופו או פתיתי סויה זה יותר מוצלח.

דריה (13:25 5.04.2020)

היי 🙂
האם אפשר להחליף כף סילאן במולסה/סירופ אגבה? אין לי מספיק בבית… תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:54 5.04.2020)

כן. מספיק לשים כף סילאן וחצי כף סירופ אגבה.

עינת (12:02 9.09.2019)

שלום אפרת,
משנה טופו קשה או טופו רך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 9.09.2019)

לא חושבת שמשנה כל עוד אפשר לפורר אותו.

אסנת (15:52 16.08.2019)

היי אפרת,
הכנתי ויצא מעולה.
נשאר לי מהרוטב.
כמה זמן אפשר לשמור במקרר ועל מה עוד אפשר לשים את הרוטב הזה חוץ מפסטה?
תודה רבה,
אסנת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 16.08.2019)

היי אסנת,
הרוטב הולך גם עם פירה תפו”א או אורז לבן.
נשמר במקרר כ-4 ימים.

גילת (11:58 13.08.2019)

הי אפרת,
יש לך רעיון למשהו אחר במקום הזיתים? הילדים שלי לא אוהבים (גם) זיתים…
אפשר לוותר? יפגע משמעותית בטעם?
תודה,
גילת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:16 13.08.2019)

אפשר להכין גם בלי.

לאה (12:53 12.05.2019)

השתמשתי בעגבניות קצוצות דק במקום מרוסקות,הוספתי אורגנו ובזיליקום ושמתי מעל פסטה מחיטה מלאה- ויצא מדהים!
תודה אפרת 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 12.05.2019)

מעולה 🙂
תודה לאה

שרון אלון (20:49 19.03.2019)

היי, ניתן לעשות בלי בזיליקום בכלל? אין לי ואם כן מה במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 19.03.2019)

אפשר להכין בלי.

מיכל (18:37 22.01.2019)

הי אפרת, האם ייצא טעים לאחר הקפאה והפשרה?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 22.01.2019)

אני חושבת שכן. יש להקפיא עד שבועיים, לאחר מכן הטעם מתחיל להפגע.

אורה (15:01 5.12.2018)

יצא מאד טעים!! במקום בזיליקום שמתי אורגנו כי זה מה שהיה לי ושמתי פחות מים רותחים. תודה אפרת על עוד מתכון טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 5.12.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🌷

שחר (11:41 23.08.2018)

שלום אפרת.
האם אפשר להחליף את רסק העגבניות, בעגבניות טריות שאני מרסק?
האם זה לא יהיה דליל מידי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 23.08.2018)

זה ייצא דליל יותר אבל עם טעם מודגש יותר של עגבניות. יהיה כדאי לבשל אותן קצת יותר זמן ולאזן את החמיצות בתוספת של קצת סילאן.

אודליה (21:11 10.07.2018)

וואו יצא ממש טעים!! האמת היא שדאגתי קצת מהריח של הטופו כשפתחתי את החבילה, אבל לא היה לי מה לדאוג, יצא מושלם!! מתכוונת להכין עוד פעם בשבוע הבא בע”ה עקב “תשעת הימים”. תודה רבה אפרת וערב מקסים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 10.07.2018)

תודה לך וערב נפלא 🙂

אודליה (11:06 9.07.2018)

היי אפרת! אז סוף סוף יש טופו בד”צ של תנובה 🙂 רוצה להכין היום, ויש לי רק קוביות בזיליקום קפואות. הולך? ואם כן, מספיק קוביה אחת? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 9.07.2018)

מעולה 🙂
שימי קוביה אחת.
יום מקסים 🌷

אודליה (11:01 19.10.2017)

היי אפרת! תמיד אוהבת למצוא מתכונים צמחוניים (הכי טעים לי למרות שאני לא צמחונית 🙂 ). אני לא מצליחה למצוא טופו בכשרות מתאימה למשפחתי. את חושבת שאפשר להכין גם עם סויה טחון (מהסוג שמגיע כבר מבושל אך ללא תיבול)? ואם כן, צריך לשנות משהו במתכון? תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 19.10.2017)

היי אודליה,
אני חושבת שאפשר ואז יהיה כדאי להוסיף את הטופו הטחון לקראת סוף הבישול (בזמן שמוסיפים את הזיתים הקצוצים והתיבול).
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.