זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים
1 בצל קטן קצוץ
4 שיני שום כתושות
300 גרם טופו
2 כפות סילאן
400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
4 כפות מלאות רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
תיבול: כפית שטוחה מלח, חצי כפית תבלין בזיליקום (ניתן להשתמש בעלי בזיליקום טריים), מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה (מצורף דף הסבר – איך מכינים פסטה). מעבירים למסננת, שוטפים מעט מתחת לברז, מזליפים שמן זית ומערבבים קלות עם מזלג.
-מפוררים את הטופו בעזרת הידיים לחתיכות קטנות. מוסיפים 2 כפות סילאן, מערבבים היטב ומניחים בצד 10 דקות לפחות.
-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והטופו המפורר ומערבבים כ-3 דקות.
-מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים ומבשלים כ-7 דקות. מוסיפים זיתים קצוצים ומתבלים במלח, בזיליקום ומעט פלפל שחור. מבשלים 5-10 דקות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
-מגישים את הפסטה ומעל את רוטב הבולונז.
בולונז צמחוני
היי אפרת
אנחנו לא משתמשים בסילאן ובכלל ברטבים,מה אפשר לשים במקום?
היי,
אפשר להשתמש בדבש או או להמיס כפית סוכר בכף מים.
איזה טופו כדאי לרכוש ?
אשמח לדעת .
היי,
מומלץ להשתמש בטופו במרקם רך על מנת שיתפורר בקלות, אבל אפשר גם טופו קשה.
אפרת שלום,
יש לי בבית מוצר של B&D שנקרא גולש סויה, זה מיוצר מקמח סויה נטול שומן, האם זה זהה לטופו?
ואם לא האם ניתן להכין את זה בפסטה?
וכן האם זה בריא?
אשמח לתשובה מהירה…. על מנת להכין ארוחת צהריים מהירה.
תודה!
היי,
מדובר במוצר דומה לטופו- תחליף בשר על בסיס סויה. ידוע שסויה בריאה, בייחוד בהשוואה לבשר…
כדי להכין את הסויה עם פסטה, קודם יש לבשל את הסויה במשך כ-12 דקות במים רותחים עד שהיא מתרככת, לסנן ולסחוט.
לאחר מכן אפשר להוסיף את הסויה לרוטב פסטה ולבשל עוד כמה דקות, ואז להוסיף פסטה מבושלת.
מתכון מדהים. למדתי ממך שוב עוד דרך לבשל טופו.
הזיתים הוסיפו המון טעם.
מאד אהבתי, תודה.
שמחה שאהבת 🙂
תודה שרית
היי רציתי לדעת אם אפשר להקפיא עם הרוטב ?
עדיף להקפיא בנפרד.
האם אפשר להשתמש עם סימון במקום טופו?
היי דבורה,
מה הכוונה סימון?
סליחה. התכוונתי לסייטן.
תודה
אפשר אבל אני חושבת שעם טופו או פתיתי סויה זה יותר מוצלח.
היי 🙂
האם אפשר להחליף כף סילאן במולסה/סירופ אגבה? אין לי מספיק בבית… תודה 🙂
כן. מספיק לשים כף סילאן וחצי כף סירופ אגבה.
שלום אפרת,
משנה טופו קשה או טופו רך?
לא חושבת שמשנה כל עוד אפשר לפורר אותו.
היי אפרת,
הכנתי ויצא מעולה.
נשאר לי מהרוטב.
כמה זמן אפשר לשמור במקרר ועל מה עוד אפשר לשים את הרוטב הזה חוץ מפסטה?
תודה רבה,
אסנת.
היי אסנת,
הרוטב הולך גם עם פירה תפו”א או אורז לבן.
נשמר במקרר כ-4 ימים.
הי אפרת,
יש לך רעיון למשהו אחר במקום הזיתים? הילדים שלי לא אוהבים (גם) זיתים…
אפשר לוותר? יפגע משמעותית בטעם?
תודה,
גילת
אפשר להכין גם בלי.
השתמשתי בעגבניות קצוצות דק במקום מרוסקות,הוספתי אורגנו ובזיליקום ושמתי מעל פסטה מחיטה מלאה- ויצא מדהים!
תודה אפרת 🙂
מעולה 🙂
תודה לאה
היי, ניתן לעשות בלי בזיליקום בכלל? אין לי ואם כן מה במקום?
אפשר להכין בלי.
הי אפרת, האם ייצא טעים לאחר הקפאה והפשרה?
תודה.
אני חושבת שכן. יש להקפיא עד שבועיים, לאחר מכן הטעם מתחיל להפגע.
יצא מאד טעים!! במקום בזיליקום שמתי אורגנו כי זה מה שהיה לי ושמתי פחות מים רותחים. תודה אפרת על עוד מתכון טעים!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🌷
שלום אפרת.
האם אפשר להחליף את רסק העגבניות, בעגבניות טריות שאני מרסק?
האם זה לא יהיה דליל מידי?
זה ייצא דליל יותר אבל עם טעם מודגש יותר של עגבניות. יהיה כדאי לבשל אותן קצת יותר זמן ולאזן את החמיצות בתוספת של קצת סילאן.
וואו יצא ממש טעים!! האמת היא שדאגתי קצת מהריח של הטופו כשפתחתי את החבילה, אבל לא היה לי מה לדאוג, יצא מושלם!! מתכוונת להכין עוד פעם בשבוע הבא בע”ה עקב “תשעת הימים”. תודה רבה אפרת וערב מקסים 🙂
תודה לך וערב נפלא 🙂
היי אפרת! אז סוף סוף יש טופו בד”צ של תנובה 🙂 רוצה להכין היום, ויש לי רק קוביות בזיליקום קפואות. הולך? ואם כן, מספיק קוביה אחת? תודה רבה!
מעולה 🙂
שימי קוביה אחת.
יום מקסים 🌷
היי אפרת! תמיד אוהבת למצוא מתכונים צמחוניים (הכי טעים לי למרות שאני לא צמחונית 🙂 ). אני לא מצליחה למצוא טופו בכשרות מתאימה למשפחתי. את חושבת שאפשר להכין גם עם סויה טחון (מהסוג שמגיע כבר מבושל אך ללא תיבול)? ואם כן, צריך לשנות משהו במתכון? תודה רבה!!
היי אודליה,
אני חושבת שאפשר ואז יהיה כדאי להוסיף את הטופו הטחון לקראת סוף הבישול (בזמן שמוסיפים את הזיתים הקצוצים והתיבול).
יום מקסים 🙂