זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23-28 דקות
מצרכים:
500 גרם הודו טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 גזר בינוני מגורד (לא חובה)
2-3 שיני שום כתושות
400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
4 כפות מלאות רסק עגבניות
כוס מים רותחים
תיבול: כף סילאן, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות.
-מוסיפים את בשר ההודו הטחון ומערבבים עד שהבשר משנה צבעו ללבן. שופכים למחבת את העגבניות המרוסקות, המים הרותחים ורסק העגבניות ומערבבים. מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור ומבשלים עם מכסה במשך 15-20 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.
*מגישים על פסטה מבושלת או על אורז לבן.
*אם מכינים לילדים – ניתן לטחון או לגרד דק את הבצל.
הצעה למתכון דומה- מתכון לספגטי בולונז מבשר בקר טחון.
- בורגול עם בשר טחון |
- נודלס עם פרגיות |
- שוקיים בסיר |
- פסטה בסיר אחד |
- אורז מוקפץ עם פרגית |
- ספגטי עם חזה עוף
היי אפרת, אפשר להוסיף אבקת מרק ופפריקה?
כן:)
הכנתי ויצא מעולה!!!!!
תודה רבה!!!
שמחה מאד לשמוע!
כהמשך
במקום רסק עגבניות מה אפשר?
תודה
פחות כדאי אבל אפשר לשים עגבניות חתוכות בשימורים או עגבניות טריות.
היי אפרת
פרגית טחונה במקום הודו יתאים ?
ואותה כמות במידה שכן?
תודה מראש.
היי
יצא קצת שונה אבל אפשר, אותה כמות.
נתקעתי בלי עגבניות מרוסקות, השתמשתי בכמות גדולה יותר של רסק עגבניות
יצא מעולה ממש!!!
תודה רבה!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🩷
יצא טעים
שמחה לשמוע😊
הבת שלי לא הפסיקה לאכול. ביקשה עוד ועוד!!!
תודה רבה על המתכון!!
שמחה מאד שנהניתן מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף🌷
שלום. יש לי עגבניות מקולפות 400 גרם בשימורים האם אפשר כם להשתמש? פשוט לחתוך אותם?
היי,
אפשר להשתמש בהן ולחתוך אותן לחתיכות קטנות.
היי,
תודה על כל המתכונים.
לאחרונה הכרתי את האתר ו’גילתי את אמריקה’ אין מילים!
אני רוצה להכין את הבולנז, יש לך רעיון לתוספת ירקות שמתאימה ליד?
תודה
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
את יכולה להכין אחד מהמתכונים הבאים:
ברוקולי אפוי,
תבשיל פטריות וקולורבי,
תבשיל שעועית ואפונה,
דלעת עם ירקות בתנור.
יש עוד המון מתכונים בקטגוריית “תוספות”.
תודה ענקית.
הולכת לבדוק…
היי אפרת כתבתי בטעות את המייל שלי בשם
אם תוכלי להסיר את התגובה אודה לך מאד
תודה!
הסרתי🙂
היי
הבולונז לכמה כמות של פסטה מתאים?
היי רחלי,
הכמות מתאימה ל500 גרם פסטה🙂
יצא פ-צ-צ-ה
נראה מעולה! תודה תמר😊
צהריים טובים ומועדים לשמחה!
אפשר להכין תבשיל כזה עם חזה עוף?
היית משנה משהו?
תודה רבה!
היי דבי,
לא ניסיתי (בד”כ בולונז מכינים מבשר טחון) אבל מניחה שאפשר להכין גם מחזה עוף טחון:)
התכוונתי מחזה עוף טחון, נראה לך?
צריך לשנות משהו בתיבול או במשהו אחר?
תודה!
כן, אפשרי:) לא חושבת שצריך לשנות משהו…
שלום ותודה על האתר השימושי 🙂
אפשר לוותר על הבצל?
אפשר לוותר על הבצל אין בעיה 🙂
———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
היי אפרת
אני רוצה להכין כקילו בשר- חצי בקר וחצי הודו. יצא טעים לדעתך? אם כן, איך את ממליצה לשנות את המתכון בהתאם לכמות בשר החדשה?
תודה
קלרה
כן, זה ייצא טעים 🙂
תכפילי גם את יתר הכמויות ב-2.
תודה רבה
היי אפרת
קודם כל תודה, היה קל להכין ויצא טעים ממש
רק שאלה קטנה, זה אמור לצאת די קשה?
כי בד”כ ההודו הוא יחסית רך, והבשר עצמו יצא במרקם יותר קשה ממה שאני מכירה אותו נניח בכדורי בשר וכו’ (אפשר לקרוא לזה קצת פריך אולי…) זה אמור להיות ככה? אם לא, מה גרם לזה?
כן, הבשר של ההודו הוא קצת קשה יותר במרקם שלו.
יצא מצויין ולא הוספתי בכלל מים, מספיק דליל לטעמי. הוספתי 2 גזרים.
מעולה 🙂
תודה אורה
יש לי רסק עגבניות אבל אין עגבניות מרוסקות, אםשר לשים עוד רסק עגבניות במקום? אם כן כמה?
היי שרה,
במקום עגבניות מרוסקות את יכולה להוסיף כ-3 עגבניות טריות מגורדות.
היי, אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך 🙂 והמתכון זה יוצא טעים ביותר… שאלה: האם ניתן לעשות מבקר ולא מהודו?
בטח 🙂
אן דברים כאלה ממש ממש טעים אני שמתי כפית גדושה דבש טהור והוספתי גם פפריקה חריפה מרוקאית בשמן וכף פפריקה רגילה מרוקאית בשמן יצא סוף הדרך מעדן,דרך אני הכנתי את זה מבשר הודו טחון!ואני מתה מתה על המתכונים שלכם שתציד מוצלחים!! 🙂
נשמע מעולה! תודה שרית 🙂
ממש ממש טעים איזה אתר מוצלח!! אני כל כך נהנת כיף שיש כזה אתר!!!
תודה שירה 🙂
הי שוב תודה על עוד מתכון מוצלח!
הכנתי אתמול ונשאר לי הרבה מהתערובת של ההודו המוקפץ. הקפאתי והשאלה שלי האם ניתן להכין ממנו מילוי לבורקס. אם כן צריך להוסיף לו משהו.
כן, אין בעיה להשתמש כמילוי לבורקס. אם הוא טעים כמו שהוא אין צורך להוסיף לו דבר.
יש לי קופסאת עגבניות מרוסקות של 800 גרם , כמה כוסות צריך לשים?
שימי חצי קופסה. זה יוצא בסביבות כוס אני מניחה.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
האם אפשר להקפיא את הבולונז?
כן, יש להקפיא בנפרד מהפסטה.
מה אפשר לשים במקום סילאן?
כפית דבש או סוכר.
היי אפרת עוד שאלה…. הגזר הכרחי??
לא, אפשר לוותר עליו.
תודה על התשובה המהירה
היי אפרת, אני רוצה להכין את המתכון הזה לצהריים ואין לי עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים. כמה עגבניות צריך לגרד בשביל שתהיה לי אותה כמות?
היי רויטל,
בסביבות 4 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה).
יום נפלא 🙂
צהריים טובים,
אני באה מבית מרוקאי אבל אף פעם לא נכנסתי למטבח,ועכשיו כשאני נשואה טרייה אני כל פעם מחדש נכנסת לאתר המדהים ומנסה על בעלי מתכונים 🙂 והמחמאות לא מאחרות לבוא.
אז תודה רבה יוצא כל פעם מדהים וטעים !
היי הודיה,
אני ממש שמחה לשמוע.
תודה והמשך בישולים מהנים וטעימים 🙂
שבוע נפלא!
צהריים טובים
תודה רבה אשמח לדעת האם ניתן גם להכין עם בשר עוף טחון?
תודה ושבת שלום
היי מיכל,
אני מניחה שכן.
היי, אפשר להכין עם בשר בקר טחון?
כן שימרית, אפשר 🙂
המתכון מוווווושלם!
קל פשוט וטעים!
(הוספתי קצת צילי גרוס,ובמקום עגבניות מקופסת שימורים שמתי כ-4 עגבניות טריות.)
תודה רבה על המתכונים שעושים חיים קלים במטבח!!
שמחה שיצא טעים (אגב, רעיון מעולה להוסיף צ’לי גרוס 🙂 )
תודה ויום נפלא!
יצא נהדר!!! תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.