שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23-28 דקות

מצרכים:

500 גרם הודו טחון

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 גזר בינוני מגורד (לא חובה)

2-3 שיני שום כתושות

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

4 כפות מלאות רסק עגבניות

כוס מים רותחים

תיבול: כף סילאן, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות.

-מוסיפים את בשר ההודו הטחון ומערבבים עד שהבשר משנה צבעו ללבן. שופכים למחבת את העגבניות המרוסקות, המים הרותחים ורסק העגבניות ומערבבים. מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור ומבשלים עם מכסה במשך 15-20 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*מגישים על פסטה מבושלת או על אורז לבן.

*אם מכינים לילדים – ניתן לטחון או לגרד דק את הבצל.

 

הצעה למתכון דומה- מתכון לספגטי בולונז מבשר בקר טחון. 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט שעועית לבנה
קאפקייקס שוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
תמר (17:13 13.05.2021)

יצא פ-צ-צ-ה

מתכונים ב-10 דקות (17:19 13.05.2021)

נראה מעולה! תודה תמר😊

דבי (12:56 30.03.2021)

צהריים טובים ומועדים לשמחה!
אפשר להכין תבשיל כזה עם חזה עוף?
היית משנה משהו?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (13:55 30.03.2021)

היי דבי,
לא ניסיתי (בד”כ בולונז מכינים מבשר טחון) אבל מניחה שאפשר להכין גם מחזה עוף טחון:)

דבי (08:06 31.03.2021)

התכוונתי מחזה עוף טחון, נראה לך?
צריך לשנות משהו בתיבול או במשהו אחר?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:03 31.03.2021)

כן, אפשרי:) לא חושבת שצריך לשנות משהו…

הודיה (10:53 3.11.2020)

שלום ותודה על האתר השימושי 🙂
אפשר לוותר על הבצל?

מתכונים ב-10 דקות (11:14 3.11.2020)

אפשר לוותר על הבצל אין בעיה 🙂

———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

קלרה רומנוב (19:54 9.09.2020)

היי אפרת
אני רוצה להכין כקילו בשר- חצי בקר וחצי הודו. יצא טעים לדעתך? אם כן, איך את ממליצה לשנות את המתכון בהתאם לכמות בשר החדשה?
תודה
קלרה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:20 9.09.2020)

כן, זה ייצא טעים 🙂
תכפילי גם את יתר הכמויות ב-2.

קלרה (20:47 9.09.2020)

תודה רבה

יעלי (21:42 30.10.2019)

היי אפרת
קודם כל תודה, היה קל להכין ויצא טעים ממש
רק שאלה קטנה, זה אמור לצאת די קשה?
כי בד”כ ההודו הוא יחסית רך, והבשר עצמו יצא במרקם יותר קשה ממה שאני מכירה אותו נניח בכדורי בשר וכו’ (אפשר לקרוא לזה קצת פריך אולי…) זה אמור להיות ככה? אם לא, מה גרם לזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 31.10.2019)

כן, הבשר של ההודו הוא קצת קשה יותר במרקם שלו.

אורה (14:34 19.03.2019)

יצא מצויין ולא הוספתי בכלל מים, מספיק דליל לטעמי. הוספתי 2 גזרים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 19.03.2019)

מעולה 🙂
תודה אורה

שרה (11:44 11.04.2018)

יש לי רסק עגבניות אבל אין עגבניות מרוסקות, אםשר לשים עוד רסק עגבניות במקום? אם כן כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:59 11.04.2018)

היי שרה,
במקום עגבניות מרוסקות את יכולה להוסיף כ-3 עגבניות טריות מגורדות.

מילה (20:51 11.09.2017)

היי, אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך 🙂 והמתכון זה יוצא טעים ביותר… שאלה: האם ניתן לעשות מבקר ולא מהודו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 11.09.2017)

בטח 🙂

שרית (16:09 4.09.2017)

אן דברים כאלה ממש ממש טעים אני שמתי כפית גדושה דבש טהור והוספתי גם פפריקה חריפה מרוקאית בשמן וכף פפריקה רגילה מרוקאית בשמן יצא סוף הדרך מעדן,דרך אני הכנתי את זה מבשר הודו טחון!ואני מתה מתה על המתכונים שלכם שתציד מוצלחים!! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:05 4.09.2017)

נשמע מעולה! תודה שרית 🙂

שירה (16:01 11.05.2017)

ממש ממש טעים איזה אתר מוצלח!! אני כל כך נהנת כיף שיש כזה אתר!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:19 11.05.2017)

תודה שירה 🙂

YAEL (17:33 16.02.2017)

הי שוב תודה על עוד מתכון מוצלח!
הכנתי אתמול ונשאר לי הרבה מהתערובת של ההודו המוקפץ. הקפאתי והשאלה שלי האם ניתן להכין ממנו מילוי לבורקס. אם כן צריך להוסיף לו משהו.

מתכונים ב-10 דקות (19:32 16.02.2017)

כן, אין בעיה להשתמש כמילוי לבורקס. אם הוא טעים כמו שהוא אין צורך להוסיף לו דבר.

חגית כהנא (11:08 16.02.2017)

יש לי קופסאת עגבניות מרוסקות של 800 גרם , כמה כוסות צריך לשים?

מתכונים ב-10 דקות (11:14 16.02.2017)

שימי חצי קופסה. זה יוצא בסביבות כוס אני מניחה.

אורית (13:49 3.01.2017)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
האם אפשר להקפיא את הבולונז?

מתכונים ב-10 דקות (13:58 3.01.2017)

כן, יש להקפיא בנפרד מהפסטה.

שיר (13:40 1.11.2016)

מה אפשר לשים במקום סילאן?

מתכונים ב-10 דקות (13:45 1.11.2016)

כפית דבש או סוכר.

רויטל (13:42 25.10.2016)

היי אפרת עוד שאלה…. הגזר הכרחי??

מתכונים ב-10 דקות (13:59 25.10.2016)

לא, אפשר לוותר עליו.

רויטל (12:55 25.10.2016)

תודה על התשובה המהירה

רויטל (12:39 25.10.2016)

היי אפרת, אני רוצה להכין את המתכון הזה לצהריים ואין לי עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים. כמה עגבניות צריך לגרד בשביל שתהיה לי אותה כמות?

מתכונים ב-10 דקות (12:44 25.10.2016)

היי רויטל,
בסביבות 4 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה).
יום נפלא 🙂

הודיה (12:26 25.09.2016)

צהריים טובים,
אני באה מבית מרוקאי אבל אף פעם לא נכנסתי למטבח,ועכשיו כשאני נשואה טרייה אני כל פעם מחדש נכנסת לאתר המדהים ומנסה על בעלי מתכונים 🙂 והמחמאות לא מאחרות לבוא.
אז תודה רבה יוצא כל פעם מדהים וטעים !

מתכונים ב-10 דקות (12:39 25.09.2016)

היי הודיה,
אני ממש שמחה לשמוע.
תודה והמשך בישולים מהנים וטעימים 🙂
שבוע נפלא!

מיכל (13:13 3.09.2016)

צהריים טובים
תודה רבה אשמח לדעת האם ניתן גם להכין עם בשר עוף טחון?
תודה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (15:45 3.09.2016)

היי מיכל,
אני מניחה שכן.

שימרית (16:02 24.08.2016)

היי, אפשר להכין עם בשר בקר טחון?

מתכונים ב-10 דקות (16:26 24.08.2016)

כן שימרית, אפשר 🙂

chana (09:22 11.07.2016)

המתכון מוווווושלם!
קל פשוט וטעים!
(הוספתי קצת צילי גרוס,ובמקום עגבניות מקופסת שימורים שמתי כ-4 עגבניות טריות.)
תודה רבה על המתכונים שעושים חיים קלים במטבח!!

מתכונים ב-10 דקות (10:12 11.07.2016)

שמחה שיצא טעים (אגב, רעיון מעולה להוסיף צ’לי גרוס 🙂 )
תודה ויום נפלא!

דליה (22:41 7.07.2016)

יצא נהדר!!! תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (23:11 7.07.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.