שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 בטטות גדולות

3 כפות שמן זית

2 כפות עלי טימין (בלי הגבעולים)

3 כפות פירורי לחם

מלח, קורט פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הבטטות לרצועות בעובי של עד כס”מ (כמו צ’יפס עבה) ומייבשים משאריות נוזלים בעזרת מגבת נקייה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים על נייר אפיה.

-אופים בתנור ב190 מעלות כ-45 דקות עד שהבטטות רכות מבפנים אך פריכות מבחוץ. (הערה: מומלץ להפוך את הבטטות צד לאחר כחצי שעה של אפיה).

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות סנדוויץ
אורז אדום עם עוף

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חנה (13:15 19.08.2021)

מה אפשר להחליף בטימין? אין לי את התבלין הזה

מתכונים ב-10 דקות (13:34 19.08.2021)

היי חנה,
אפשר לוותר על הטימין או לשים עשבי תיבול אחרים (טריים או יבשים) כמו בזיליקום, פטרוזיליה או רוזמרין.

גל (19:32 26.07.2021)

תודה! יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (20:00 26.07.2021)

איזה כיף שאהבת❤

תהילה (12:14 25.03.2021)

היי אפרת
אשמח לדעת אם יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום פרורי לחם שיהיה כשר לפסח?
תודה על כל המתכונים השימושיים כלכך והטעימים אששששש!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:23 25.03.2021)

היי תהילה,
את יכולה להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן כשרים לפסח, או בקמח מצה (לא ניסיתי).
חג שמח:)

נוילי (12:50 22.09.2020)

שלום
כמה מנות יוצא מזה בערך?
תודה על המתכונים המצוינים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:00 22.09.2020)

3-4 מנות (בהנחה ומגישים את זה כתוספת).

Sivan Zarankin (13:24 19.05.2020)

חייבת להבין למה בטטות תמיד מצטצקות בתנור? שמה ערימה של חתיכות בטטה ולא נשאר בסוף כלום 🤔

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 19.05.2020)

היי סיון,
באיזה גודל את חותכת אותן? גם כשאת חותכת גדול?
הן לא אמורות להצטמק עד כדי כך.

גוני (17:30 30.04.2020)

היה טילללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:33 30.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

טליה (15:19 24.03.2020)

מתכון מושלם יצא פצצהההה
תודה רבה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:57 24.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂

ליטל (14:53 16.01.2020)

היי אפרת האם אפשר להשים במקום הטימין משהו אחר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 16.01.2020)

אפשר לוותר על הטימין.

רותי (12:36 24.05.2019)

היי אפרת, חשבתי לבשל מעט את הבטטות לפני ההכנה . מה דעתך ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 24.05.2019)

אפשר, זה עשוי לקצר את זמן האפיה.

מיכל (21:36 1.11.2018)

אין בעיה להכין את זה עם צ’יפס בטטה קפוא כזה( כמו תפוגן) נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 1.11.2018)

לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.

עינת (14:30 20.06.2018)

היי

האם לאחר שיצקתי מעל הבטטה את התערובת ופירורי הלחם האם לערבב ביחד עם הבטטה הוא להניח כך בנייר האפייה ללא ערבוב ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 20.06.2018)

יש לערבב עם הבטטות.

עינת (14:27 20.06.2018)

היי אפרת

עכשיו ברגע זה אני מכינה את המתכון

אבל לא בדיוק הבנתי האם לערבב את השמן מלח פלפל וליצוק על הבטטה ואחר כך לפזר את פירורי הלחם גם על הבטטה ואחר כך להניח על תבנית האפייה?

פשוט רשמת לערבב את כל החומרים אז האם לערבב ואז ליצוק מעל הבטטה ואם לערבב אז לערבב גם את פירורי הלחם?
והאם יש צורך לשמן את נייר האפייה גם או שלא חייבים?

ןהאם יש צורך להפוך אותה אפילו שאני שמה על חימום קו עליון וקו תחתון

הרבה תודה לך מעריכה מאוד את העזרה וההתייחסות שלך .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:31 20.06.2018)

אין צורך לשמן את הנייר.
מערבבים את השמן עם פירורי הלחם, טימין, מלח ופלפל ואז מערבבים עם הבטטה.
כן, מומלץ להפוך אחרי חצי שעה גם אם מפעילים על חימום עליון ותחתון.

C. H. (23:01 18.06.2018)

האם ניתן להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 19.06.2018)

נראה לי שכן אבל צריך לקחת בחשבון שהפריכות תפגע.

לאה (11:06 27.05.2018)

שלום אפרת,
צריך לכסות את התבנית או להשאיר גלוי?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 27.05.2018)

היי לאה,
אין לכסות.
שבוע נפלא 🙂

ענבר (14:43 4.04.2018)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום פירורי לחם? או ציפוי אחר שמתאים לפסח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 4.04.2018)

היי ענבר,
אני חושבת שאפשר. זה יהיה פחות פריך.

שרה (15:31 4.12.2017)

אפשר גם לטגן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 4.12.2017)

אפשר לטגן בשמן עמוק רק מומלץ לחתוך לרצועות דקות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 26.10.2017)

היי חגית,
אפשר אבל זה פשוט יהיה פחות פריך.

דנית (19:29 25.09.2017)

האם אפשר להשתמש בפנקו? אין פירורי לחם בטוחים לאלרגיות לשומשום.

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 25.09.2017)

כן אפשר. יכול להיות שזה פחות יידבק לבטטה אבל זה לא נורא.

לילי (22:00 8.08.2017)

חייבים עלי טימין???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 8.08.2017)

לא חייב.

ריבי (13:44 28.07.2017)

שלום!
לצערי, אין לי פירורי לחם בבית ואני מאוד רוצה להכין את המתכון לערב. האם אפשר להמיר במשהו אחר כמו קמח, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 28.07.2017)

היי ריבי,
פירורי הלחם הם שנותנים את המרקם הפריך בחלק החיצוני. אני לא חושבת שאחד הקמחים יכול לתת את אותו אפקט.
בכל מקרה את יכולה להכין בלי פירורי הלחם.

מלכה (03:08 20.07.2017)

עשיתי את המתכון וב״ה יצא מאוד טעים!! תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:14 20.07.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מלכה ויום מקסים

רעות (22:51 15.06.2017)

היי אפרת
ראשית האתר הכי מדהים ושימושי מהרבה אתרי אוכל אחרים!!!
המתכונים מאד ישימים ופרקטים ואת תמיד עונה במהירות !! יישר כח!!!
לשאלתי- איך אפשר לשלב גבינה במתכון הזה? (אולי אפשר גבינה צהובה מגוררת?)

תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:28 16.06.2017)

תודה רעות 🙂
לקראת סוף האפיה אפשר לפזר גבינה צהובה או פרמזן מגורדות (או שילוב שלהן) ולאפות עד שהגבינה מותכת.
שבת שלום

גלי (23:33 19.01.2017)

מתכון פצצה כייפי וטעים בטרוף:)
הכנתי כמות כפולה והתחסל בשניות-הזוי
מומלץ בחום לנסות !!

מה דעתך להתאים כמה מתכונים לארוחה?
ישבתי הרבה וניסתי להתאים מתכונים לארוחה (בסוף יצא ממש מוצלח)
אבל את בטוח יכלה להתאים כמה מתכונים שישתלבו ביחד
אני אופה פווווווווווווול וכל היום על האתר
תודה לך…………………………

מתכונים ב-10 דקות (08:18 20.01.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הרכבת ארוחה עם כמה מתכונים, זה רעיון טוב. אאמץ אותו בהמשך.
תודה ושבת שלום!

ישראל (11:57 9.06.2016)

הי,
מקלפים את הבטטות לפני או שמכינים אותן עם הקליפה?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:59 9.06.2016)

היי ישראל,
עדיף לקלף.
יום נפלא 🙂

דורין (14:03 2.10.2015)

היי לא הבנתי האם אני צריכה לטבול את הבטטה בתוך התערובת רו לשפוך את התערובת לתבנית?

מתכונים ב-10 דקות (14:29 2.10.2015)

היי דורין,
את מניחה את הבטטה בקערה ומתבלת בשמן זית, מלח ופלפל ואח”כ בפירורי לחם. אח”כ מעבירה לתבנית על נייר אפיה, מפזרת מעל טימין ומכניסה לתנור.
שבת שלום 🙂

עדן (15:03 21.09.2015)

היי,
אפשר במקרה להשתמש בביצה שתדביק את הפירורי לחם?

מתכונים ב-10 דקות (15:21 21.09.2015)

כן עדן, אפשר.

גלעד (14:58 19.09.2015)

פירורי הלחם לא נדבקו.
לא היה שום דבר קריספי בבטטות.
המקום היחיד שסטיתי מהמתכון היה ששכחתי לנגב את הבטטות, אבל הן היו די יבשות ממילא.

מה עוד היה יכול להתפספס ?

מתכונים ב-10 דקות (18:54 19.09.2015)

היי גלעד,
הקריספיות היא מהציפוי ואם פירורי הלחם לא נדבקו בכלל לבטטות אז לא היה בעצם ציפוי.
חשוב היה לנגב את הבטטות כדי שהשמן יידבק אליהן.
צריך למרוח את הבטטות בשמן ואח”כ לפזר את פירורי הלחם. הפירורים לא אמורים לצפות לגמרי את הבטטות אבל כן אמורים להדבק חלק מהפירורים.
שבוע טוב 🙂

דור (09:50 21.08.2015)

כמה בדיוק מלח לשים?
ואם אין לי עלי טימין אפשר לוותר?

מתכונים ב-10 דקות (09:57 21.08.2015)

היי דור,
שים רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות).
אפשר להכין גם בלי טימין.
בהצלחה 😉

גל (15:16 25.07.2015)

יצא מדהים! פשוט וקל להכנה והילדים מאוד אוהבים
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:57 25.07.2015)

שמחה שנהנתם מהמתכון ותודה שחזרת לעדכן 🙂

אוריה (16:45 22.07.2015)

הכנתי את המתכון יצא טעים מאד! השילוב של הפירורי לחם והקריספיות נדיר ממש!

רק הייתה לי בעיה אחת, עשיתי בדיוק לפי המתכון והפירורי לחם לא הצליחו להידבק ממש לבטטה.

דווקא עירבבתי ממש טוב לפני כן, כי חשבתי שזה מה שעלול לקרות.

אז מה אפשר לעשות? תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:22 22.07.2015)

היי אוריה,
שמחה שיצא טעים!
לגבי פירורי הלחם שלא נדבקו זה בסדר גמור. מאחר ואין ביצה במתכון, פירורי הלחם לא נדבקים בצורה מלאה ואחידה לבטטה, פשוט מפזרים את פירורי הלחם לבטטות ומערבבים ומה שנדבק- נדבק 🙂

mushky (16:27 19.06.2015)

ב”ה

חייב לשים טימין? יש משהו יותר זמין חילופי? כמון? ארגנו?

מתכונים ב-10 דקות (17:46 19.06.2015)

היי,
אפשר לשים עשבי תיבול אחרים (טריים או יבשים) כמו בזיליקום, פטרוזיליה או רוזמרין.
אפשר גם לוותר בכלל על עשבי התיבול.
שבת שלום 🙂

ענת (12:56 7.12.2014)

טימין יבש, באותה כמות? תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:58 7.12.2014)

היי ענת,
כף גדושה מספיקה.
שבוע נפלא 🙂

נויה (18:07 1.12.2014)

אפשר לעשות אותו דבר גם עם תפוחי אדמה? זה יוצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות (18:50 1.12.2014)

היי נויה,
כן אפשר אבל מאחר ותפוחי האדמה קשים יותר רצוי לרכך אותם מעט במיקרוגל או בבישול במים רותחים לפני שמכינים מהם את המתכון.

רונה (09:49 1.12.2014)

הי, נראה נהדר וינוסה עוד היום.
כמה נורא זה יהיה אם אשתמש בטימין יבש?

תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:02 1.12.2014)

היי רונה,
אין שום בעיה להשתמש בטימין יבש.
יום נפלא 🙂

רונה (12:29 1.12.2014)

תודה רבה.
אתר מקסים . פשוט כיפי ובדיוק
מה שהייתי צריכה.

מתכונים ב-10 דקות (14:40 1.12.2014)

תודה רונה, כיף לשמוע 😉

אביב שמש (09:49 10.11.2014)

שלום , רצתי לומר לכם מדוע אי אפשר להעביר את המתכון הזה לחברים לשיתוף בפייסבוק , גם כדי שיהיה לחברים שלי וגם זה נותן לפרסם את המתכונים שלכם ברבים וזה גם לטובתכם , המתכון הזה טעים ולא משמין , עשיתי את זה פעם

מתכונים ב-10 דקות (10:05 10.11.2014)

היי אביב,
יש לחצן שיתוף מעל תמונת המתכון- לחיצה עליו עושה את הפעולה של שיתוף המתכון בפייסבוק.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.