זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 בטטות גדולות
3 כפות שמן זית
2 כפות עלי טימין (בלי הגבעולים)
3 כפות פירורי לחם
מלח, קורט פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים את הבטטות לרצועות בעובי של עד כס”מ (כמו צ’יפס עבה) ומייבשים משאריות נוזלים בעזרת מגבת נקייה.
-מניחים את הבטטות בתבנית על נייר אפיה ומתבלים בשמן, מלח ופלפל שחור. מוסיפים פירורי לחם ומערבבים. מפזרים מעל עלי טימין.
-אופים בתנור ב190 מעלות כ-45 דקות עד שהבטטות רכות מבפנים אך פריכות מבחוץ. (הערה: מומלץ להפוך את הבטטות צד לאחר כחצי שעה של אפיה).
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון מהמם!
אני מכינה ללא הטימין..
הילדים שלי מתים על זה וקוראים לזה צ’יפס בטטה.
שמחה לשמוע❤️
היי אפרת
משהו לא ברור כאן במתכון מקווה שלא התפשל לי
הבנתי שצריך לערבב את כל החומרים יחד ואז ליצוק אותם לבטטות
ואחרי כן ראיתי כאן בתגובות שכתבת למישהי שקודם צריך לערבב את בטטה עם השמן והתבלינים ורק אז עם הפרורי לחם
אני ערבבתי הכל יחד ואז שמתי עם הבטטות וזה באמת יצא קצת מוזר, זה לא נדבק לבטטות
מה לעשות? להכניס ככה לתנור?
היי שני,
קודם כל את צודקת, המתכון לא היה מנוסח באופן ברור. תיקנתי.
בכל מקרה פירורי הלחם לא נדבקים מאוד לבטטות (כמו בשניצל למשל) וזה בסדר.
יצא לי מושלם זה כזה טעים הוספתי זיתים מלמטה
נראה מעולה😊
תודה ואת מצילה אותי עם כל המתכונים שלך ממש אוהבת את האתר
אפשר להוסיף זיתים
אני נגה בת שמונה וחצי
היי
זיתים לא כל כך מתאימים כאן(:
האם חייבים את העלים?
לא(:
יצא מעולה! תמיד מצילה אותי עם מתכונים פשוטים וטעימים!! תודה! 😊
איזה כיף לשמוע❤
תודה שחזרת לשתף😊
יצא מושלםםםםםםםםם
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף❤
כמה ימים זה מחזיק במקרר ונשמר טוב?
היי מיה,
כדאי לשמור עד 3 ימים במקרר.
מה אפשר להחליף בטימין? אין לי את התבלין הזה
היי חנה,
אפשר לוותר על הטימין או לשים עשבי תיבול אחרים (טריים או יבשים) כמו בזיליקום, פטרוזיליה או רוזמרין.
תודה! יצא מעולה
איזה כיף שאהבת❤
היי אפרת
אשמח לדעת אם יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום פרורי לחם שיהיה כשר לפסח?
תודה על כל המתכונים השימושיים כלכך והטעימים אששששש!!!
היי תהילה,
את יכולה להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן כשרים לפסח, או בקמח מצה (לא ניסיתי).
חג שמח:)
שלום
כמה מנות יוצא מזה בערך?
תודה על המתכונים המצוינים
3-4 מנות (בהנחה ומגישים את זה כתוספת).
חייבת להבין למה בטטות תמיד מצטצקות בתנור? שמה ערימה של חתיכות בטטה ולא נשאר בסוף כלום 🤔
היי סיון,
באיזה גודל את חותכת אותן? גם כשאת חותכת גדול?
הן לא אמורות להצטמק עד כדי כך.
היה טילללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל
שמחה לשמוע 🙂
מתכון מושלם יצא פצצהההה
תודה רבה!!!
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת האם אפשר להשים במקום הטימין משהו אחר ?
אפשר לוותר על הטימין.
היי אפרת, חשבתי לבשל מעט את הבטטות לפני ההכנה . מה דעתך ?
אפשר, זה עשוי לקצר את זמן האפיה.
אין בעיה להכין את זה עם צ’יפס בטטה קפוא כזה( כמו תפוגן) נכון?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.
היי
האם לאחר שיצקתי מעל הבטטה את התערובת ופירורי הלחם האם לערבב ביחד עם הבטטה הוא להניח כך בנייר האפייה ללא ערבוב ?
יש לערבב עם הבטטות.
היי אפרת
עכשיו ברגע זה אני מכינה את המתכון
אבל לא בדיוק הבנתי האם לערבב את השמן מלח פלפל וליצוק על הבטטה ואחר כך לפזר את פירורי הלחם גם על הבטטה ואחר כך להניח על תבנית האפייה?
פשוט רשמת לערבב את כל החומרים אז האם לערבב ואז ליצוק מעל הבטטה ואם לערבב אז לערבב גם את פירורי הלחם?
והאם יש צורך לשמן את נייר האפייה גם או שלא חייבים?
ןהאם יש צורך להפוך אותה אפילו שאני שמה על חימום קו עליון וקו תחתון
הרבה תודה לך מעריכה מאוד את העזרה וההתייחסות שלך .
אין צורך לשמן את הנייר.
מערבבים את השמן עם פירורי הלחם, טימין, מלח ופלפל ואז מערבבים עם הבטטה.
כן, מומלץ להפוך אחרי חצי שעה גם אם מפעילים על חימום עליון ותחתון.
האם ניתן להקפיא?
נראה לי שכן אבל צריך לקחת בחשבון שהפריכות תפגע.
שלום אפרת,
צריך לכסות את התבנית או להשאיר גלוי?
תודה רבה
היי לאה,
אין לכסות.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום פירורי לחם? או ציפוי אחר שמתאים לפסח?
היי ענבר,
אני חושבת שאפשר. זה יהיה פחות פריך.
אפשר גם לטגן?
אפשר לטגן בשמן עמוק רק מומלץ לחתוך לרצועות דקות.
היי חגית,
אפשר אבל זה פשוט יהיה פחות פריך.
האם אפשר להשתמש בפנקו? אין פירורי לחם בטוחים לאלרגיות לשומשום.
תודה!
כן אפשר. יכול להיות שזה פחות יידבק לבטטה אבל זה לא נורא.
חייבים עלי טימין???
לא חייב.
שלום!
לצערי, אין לי פירורי לחם בבית ואני מאוד רוצה להכין את המתכון לערב. האם אפשר להמיר במשהו אחר כמו קמח, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה?
היי ריבי,
פירורי הלחם הם שנותנים את המרקם הפריך בחלק החיצוני. אני לא חושבת שאחד הקמחים יכול לתת את אותו אפקט.
בכל מקרה את יכולה להכין בלי פירורי הלחם.
עשיתי את המתכון וב״ה יצא מאוד טעים!! תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה מלכה ויום מקסים
היי אפרת
ראשית האתר הכי מדהים ושימושי מהרבה אתרי אוכל אחרים!!!
המתכונים מאד ישימים ופרקטים ואת תמיד עונה במהירות !! יישר כח!!!
לשאלתי- איך אפשר לשלב גבינה במתכון הזה? (אולי אפשר גבינה צהובה מגוררת?)
תודה
תודה רעות 🙂
לקראת סוף האפיה אפשר לפזר גבינה צהובה או פרמזן מגורדות (או שילוב שלהן) ולאפות עד שהגבינה מותכת.
שבת שלום
מתכון פצצה כייפי וטעים בטרוף:)
הכנתי כמות כפולה והתחסל בשניות-הזוי
מומלץ בחום לנסות !!
מה דעתך להתאים כמה מתכונים לארוחה?
ישבתי הרבה וניסתי להתאים מתכונים לארוחה (בסוף יצא ממש מוצלח)
אבל את בטוח יכלה להתאים כמה מתכונים שישתלבו ביחד
אני אופה פווווווווווווול וכל היום על האתר
תודה לך…………………………
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הרכבת ארוחה עם כמה מתכונים, זה רעיון טוב. אאמץ אותו בהמשך.
תודה ושבת שלום!
הי,
מקלפים את הבטטות לפני או שמכינים אותן עם הקליפה?
תודה!
היי ישראל,
עדיף לקלף.
יום נפלא 🙂
היי לא הבנתי האם אני צריכה לטבול את הבטטה בתוך התערובת רו לשפוך את התערובת לתבנית?
היי דורין,
את מניחה את הבטטה בקערה ומתבלת בשמן זית, מלח ופלפל ואח”כ בפירורי לחם. אח”כ מעבירה לתבנית על נייר אפיה, מפזרת מעל טימין ומכניסה לתנור.
שבת שלום 🙂
היי,
אפשר במקרה להשתמש בביצה שתדביק את הפירורי לחם?
כן עדן, אפשר.
פירורי הלחם לא נדבקו.
לא היה שום דבר קריספי בבטטות.
המקום היחיד שסטיתי מהמתכון היה ששכחתי לנגב את הבטטות, אבל הן היו די יבשות ממילא.
מה עוד היה יכול להתפספס ?
היי גלעד,
הקריספיות היא מהציפוי ואם פירורי הלחם לא נדבקו בכלל לבטטות אז לא היה בעצם ציפוי.
חשוב היה לנגב את הבטטות כדי שהשמן יידבק אליהן.
צריך למרוח את הבטטות בשמן ואח”כ לפזר את פירורי הלחם. הפירורים לא אמורים לצפות לגמרי את הבטטות אבל כן אמורים להדבק חלק מהפירורים.
שבוע טוב 🙂
כמה בדיוק מלח לשים?
ואם אין לי עלי טימין אפשר לוותר?
היי דור,
שים רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות).
אפשר להכין גם בלי טימין.
בהצלחה 😉
יצא מדהים! פשוט וקל להכנה והילדים מאוד אוהבים
תודה
שמחה שנהנתם מהמתכון ותודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי את המתכון יצא טעים מאד! השילוב של הפירורי לחם והקריספיות נדיר ממש!
רק הייתה לי בעיה אחת, עשיתי בדיוק לפי המתכון והפירורי לחם לא הצליחו להידבק ממש לבטטה.
דווקא עירבבתי ממש טוב לפני כן, כי חשבתי שזה מה שעלול לקרות.
אז מה אפשר לעשות? תודה רבה 🙂
היי אוריה,
שמחה שיצא טעים!
לגבי פירורי הלחם שלא נדבקו זה בסדר גמור. מאחר ואין ביצה במתכון, פירורי הלחם לא נדבקים בצורה מלאה ואחידה לבטטה, פשוט מפזרים את פירורי הלחם לבטטות ומערבבים ומה שנדבק- נדבק 🙂
ב”ה
חייב לשים טימין? יש משהו יותר זמין חילופי? כמון? ארגנו?
היי,
אפשר לשים עשבי תיבול אחרים (טריים או יבשים) כמו בזיליקום, פטרוזיליה או רוזמרין.
אפשר גם לוותר בכלל על עשבי התיבול.
שבת שלום 🙂
טימין יבש, באותה כמות? תודה 🙂
היי ענת,
כף גדושה מספיקה.
שבוע נפלא 🙂
אפשר לעשות אותו דבר גם עם תפוחי אדמה? זה יוצא טוב?
היי נויה,
כן אפשר אבל מאחר ותפוחי האדמה קשים יותר רצוי לרכך אותם מעט במיקרוגל או בבישול במים רותחים לפני שמכינים מהם את המתכון.
הי, נראה נהדר וינוסה עוד היום.
כמה נורא זה יהיה אם אשתמש בטימין יבש?
תודה 🙂
היי רונה,
אין שום בעיה להשתמש בטימין יבש.
יום נפלא 🙂
תודה רבה.
אתר מקסים . פשוט כיפי ובדיוק
מה שהייתי צריכה.
תודה רונה, כיף לשמוע 😉
שלום , רצתי לומר לכם מדוע אי אפשר להעביר את המתכון הזה לחברים לשיתוף בפייסבוק , גם כדי שיהיה לחברים שלי וגם זה נותן לפרסם את המתכונים שלכם ברבים וזה גם לטובתכם , המתכון הזה טעים ולא משמין , עשיתי את זה פעם
היי אביב,
יש לחצן שיתוף מעל תמונת המתכון- לחיצה עליו עושה את הפעולה של שיתוף המתכון בפייסבוק.
יום נפלא 🙂