שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 בטטות גדולות

3 כפות שמן זית

2 כפות עלי טימין (בלי הגבעולים)

3 כפות פירורי לחם

מלח, קורט פלפל שחור




אופן הכנה:

-חותכים את הבטטות לרצועות בעובי של עד כס”מ (כמו צ’יפס עבה) ומייבשים משאריות נוזלים בעזרת מגבת נקייה.

-מניחים את הבטטות בתבנית על נייר אפיה ומתבלים בשמן, מלח ופלפל שחור. מוסיפים פירורי לחם  ומערבבים. מפזרים מעל עלי טימין.

-אופים בתנור ב190 מעלות כ-45 דקות עד שהבטטות רכות מבפנים אך פריכות מבחוץ. (הערה: מומלץ להפוך את הבטטות צד לאחר כחצי שעה של אפיה).

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות סנדוויץעוגיות סנדוויץ
אורז אדום עם עוף אורז אדום עם עוף
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ענבר (18:45 6.09.2024)

מתכון מהמם!
אני מכינה ללא הטימין..
הילדים שלי מתים על זה וקוראים לזה צ’יפס בטטה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 7.09.2024)

שמחה לשמוע❤️

avatar
שני (18:10 20.02.2024)

היי אפרת
משהו לא ברור כאן במתכון מקווה שלא התפשל לי

הבנתי שצריך לערבב את כל החומרים יחד ואז ליצוק אותם לבטטות
ואחרי כן ראיתי כאן בתגובות שכתבת למישהי שקודם צריך לערבב את בטטה עם השמן והתבלינים ורק אז עם הפרורי לחם

אני ערבבתי הכל יחד ואז שמתי עם הבטטות וזה באמת יצא קצת מוזר, זה לא נדבק לבטטות
מה לעשות? להכניס ככה לתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:35 20.02.2024)

היי שני,
קודם כל את צודקת, המתכון לא היה מנוסח באופן ברור. תיקנתי.
בכל מקרה פירורי הלחם לא נדבקים מאוד לבטטות (כמו בשניצל למשל) וזה בסדר.

avatar
נגה ניניו (16:10 15.10.2023)

יצא לי מושלם זה כזה טעים הוספתי זיתים מלמטה

אצבעות בטטה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 15.10.2023)

נראה מעולה😊

avatar
נגה ניניו (12:07 8.12.2023)

תודה ואת מצילה אותי עם כל המתכונים שלך ממש אוהבת את האתר

avatar
נגה ניניו (08:30 15.10.2023)

אפשר להוסיף זיתים
אני נגה בת שמונה וחצי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 15.10.2023)

היי
זיתים לא כל כך מתאימים כאן(:

avatar
רבקה (17:59 27.07.2023)

האם חייבים את העלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:34 28.07.2023)

לא(:

avatar
מעיין (20:04 30.08.2022)

יצא מעולה! תמיד מצילה אותי עם מתכונים פשוטים וטעימים!! תודה! 😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:14 30.08.2022)

איזה כיף לשמוע❤
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
לידור (11:05 24.02.2022)

יצא מושלםםםםםםםםם

אצבעות בטטה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:50 24.02.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף❤

avatar
מיה (20:36 13.10.2021)

כמה ימים זה מחזיק במקרר ונשמר טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:54 13.10.2021)

היי מיה,
כדאי לשמור עד 3 ימים במקרר.

avatar
חנה (13:15 19.08.2021)

מה אפשר להחליף בטימין? אין לי את התבלין הזה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:34 19.08.2021)

היי חנה,
אפשר לוותר על הטימין או לשים עשבי תיבול אחרים (טריים או יבשים) כמו בזיליקום, פטרוזיליה או רוזמרין.

avatar
גל (19:32 26.07.2021)

תודה! יצא מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:00 26.07.2021)

איזה כיף שאהבת❤

avatar
תהילה (12:14 25.03.2021)

היי אפרת
אשמח לדעת אם יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום פרורי לחם שיהיה כשר לפסח?
תודה על כל המתכונים השימושיים כלכך והטעימים אששששש!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 25.03.2021)

היי תהילה,
את יכולה להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן כשרים לפסח, או בקמח מצה (לא ניסיתי).
חג שמח:)

avatar
נוילי (12:50 22.09.2020)

שלום
כמה מנות יוצא מזה בערך?
תודה על המתכונים המצוינים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:00 22.09.2020)

3-4 מנות (בהנחה ומגישים את זה כתוספת).

avatar
Sivan Zarankin (13:24 19.05.2020)

חייבת להבין למה בטטות תמיד מצטצקות בתנור? שמה ערימה של חתיכות בטטה ולא נשאר בסוף כלום 🤔

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 19.05.2020)

היי סיון,
באיזה גודל את חותכת אותן? גם כשאת חותכת גדול?
הן לא אמורות להצטמק עד כדי כך.

avatar
גוני (17:30 30.04.2020)

היה טילללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:33 30.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
טליה (15:19 24.03.2020)

מתכון מושלם יצא פצצהההה
תודה רבה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:57 24.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ליטל (14:53 16.01.2020)

היי אפרת האם אפשר להשים במקום הטימין משהו אחר ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 16.01.2020)

אפשר לוותר על הטימין.

avatar
רותי (12:36 24.05.2019)

היי אפרת, חשבתי לבשל מעט את הבטטות לפני ההכנה . מה דעתך ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 24.05.2019)

אפשר, זה עשוי לקצר את זמן האפיה.

avatar
מיכל (21:36 1.11.2018)

אין בעיה להכין את זה עם צ’יפס בטטה קפוא כזה( כמו תפוגן) נכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 1.11.2018)

לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.

avatar
עינת (14:30 20.06.2018)

היי

האם לאחר שיצקתי מעל הבטטה את התערובת ופירורי הלחם האם לערבב ביחד עם הבטטה הוא להניח כך בנייר האפייה ללא ערבוב ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 20.06.2018)

יש לערבב עם הבטטות.

avatar
עינת (14:27 20.06.2018)

היי אפרת

עכשיו ברגע זה אני מכינה את המתכון

אבל לא בדיוק הבנתי האם לערבב את השמן מלח פלפל וליצוק על הבטטה ואחר כך לפזר את פירורי הלחם גם על הבטטה ואחר כך להניח על תבנית האפייה?

פשוט רשמת לערבב את כל החומרים אז האם לערבב ואז ליצוק מעל הבטטה ואם לערבב אז לערבב גם את פירורי הלחם?
והאם יש צורך לשמן את נייר האפייה גם או שלא חייבים?

ןהאם יש צורך להפוך אותה אפילו שאני שמה על חימום קו עליון וקו תחתון

הרבה תודה לך מעריכה מאוד את העזרה וההתייחסות שלך .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:31 20.06.2018)

אין צורך לשמן את הנייר.
מערבבים את השמן עם פירורי הלחם, טימין, מלח ופלפל ואז מערבבים עם הבטטה.
כן, מומלץ להפוך אחרי חצי שעה גם אם מפעילים על חימום עליון ותחתון.

avatar
C. H. (23:01 18.06.2018)

האם ניתן להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 19.06.2018)

נראה לי שכן אבל צריך לקחת בחשבון שהפריכות תפגע.

avatar
לאה (11:06 27.05.2018)

שלום אפרת,
צריך לכסות את התבנית או להשאיר גלוי?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 27.05.2018)

היי לאה,
אין לכסות.
שבוע נפלא 🙂

avatar
ענבר (14:43 4.04.2018)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום פירורי לחם? או ציפוי אחר שמתאים לפסח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 4.04.2018)

היי ענבר,
אני חושבת שאפשר. זה יהיה פחות פריך.

avatar
שרה (15:31 4.12.2017)

אפשר גם לטגן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 4.12.2017)

אפשר לטגן בשמן עמוק רק מומלץ לחתוך לרצועות דקות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 26.10.2017)

היי חגית,
אפשר אבל זה פשוט יהיה פחות פריך.

avatar
דנית (19:29 25.09.2017)

האם אפשר להשתמש בפנקו? אין פירורי לחם בטוחים לאלרגיות לשומשום.

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 25.09.2017)

כן אפשר. יכול להיות שזה פחות יידבק לבטטה אבל זה לא נורא.

avatar
לילי (22:00 8.08.2017)

חייבים עלי טימין???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 8.08.2017)

לא חייב.

avatar
ריבי (13:44 28.07.2017)

שלום!
לצערי, אין לי פירורי לחם בבית ואני מאוד רוצה להכין את המתכון לערב. האם אפשר להמיר במשהו אחר כמו קמח, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 28.07.2017)

היי ריבי,
פירורי הלחם הם שנותנים את המרקם הפריך בחלק החיצוני. אני לא חושבת שאחד הקמחים יכול לתת את אותו אפקט.
בכל מקרה את יכולה להכין בלי פירורי הלחם.

avatar
מלכה (03:08 20.07.2017)

עשיתי את המתכון וב״ה יצא מאוד טעים!! תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:14 20.07.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מלכה ויום מקסים

avatar
רעות (22:51 15.06.2017)

היי אפרת
ראשית האתר הכי מדהים ושימושי מהרבה אתרי אוכל אחרים!!!
המתכונים מאד ישימים ופרקטים ואת תמיד עונה במהירות !! יישר כח!!!
לשאלתי- איך אפשר לשלב גבינה במתכון הזה? (אולי אפשר גבינה צהובה מגוררת?)

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:28 16.06.2017)

תודה רעות 🙂
לקראת סוף האפיה אפשר לפזר גבינה צהובה או פרמזן מגורדות (או שילוב שלהן) ולאפות עד שהגבינה מותכת.
שבת שלום

avatar
גלי (23:33 19.01.2017)

מתכון פצצה כייפי וטעים בטרוף:)
הכנתי כמות כפולה והתחסל בשניות-הזוי
מומלץ בחום לנסות !!

מה דעתך להתאים כמה מתכונים לארוחה?
ישבתי הרבה וניסתי להתאים מתכונים לארוחה (בסוף יצא ממש מוצלח)
אבל את בטוח יכלה להתאים כמה מתכונים שישתלבו ביחד
אני אופה פווווווווווווול וכל היום על האתר
תודה לך…………………………

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:18 20.01.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הרכבת ארוחה עם כמה מתכונים, זה רעיון טוב. אאמץ אותו בהמשך.
תודה ושבת שלום!

avatar
ישראל (11:57 9.06.2016)

הי,
מקלפים את הבטטות לפני או שמכינים אותן עם הקליפה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 9.06.2016)

היי ישראל,
עדיף לקלף.
יום נפלא 🙂

avatar
דורין (14:03 2.10.2015)

היי לא הבנתי האם אני צריכה לטבול את הבטטה בתוך התערובת רו לשפוך את התערובת לתבנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:29 2.10.2015)

היי דורין,
את מניחה את הבטטה בקערה ומתבלת בשמן זית, מלח ופלפל ואח”כ בפירורי לחם. אח”כ מעבירה לתבנית על נייר אפיה, מפזרת מעל טימין ומכניסה לתנור.
שבת שלום 🙂

avatar
עדן (15:03 21.09.2015)

היי,
אפשר במקרה להשתמש בביצה שתדביק את הפירורי לחם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 21.09.2015)

כן עדן, אפשר.

avatar
גלעד (14:58 19.09.2015)

פירורי הלחם לא נדבקו.
לא היה שום דבר קריספי בבטטות.
המקום היחיד שסטיתי מהמתכון היה ששכחתי לנגב את הבטטות, אבל הן היו די יבשות ממילא.

מה עוד היה יכול להתפספס ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:54 19.09.2015)

היי גלעד,
הקריספיות היא מהציפוי ואם פירורי הלחם לא נדבקו בכלל לבטטות אז לא היה בעצם ציפוי.
חשוב היה לנגב את הבטטות כדי שהשמן יידבק אליהן.
צריך למרוח את הבטטות בשמן ואח”כ לפזר את פירורי הלחם. הפירורים לא אמורים לצפות לגמרי את הבטטות אבל כן אמורים להדבק חלק מהפירורים.
שבוע טוב 🙂

avatar
דור (09:50 21.08.2015)

כמה בדיוק מלח לשים?
ואם אין לי עלי טימין אפשר לוותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 21.08.2015)

היי דור,
שים רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות).
אפשר להכין גם בלי טימין.
בהצלחה 😉

avatar
גל (15:16 25.07.2015)

יצא מדהים! פשוט וקל להכנה והילדים מאוד אוהבים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 25.07.2015)

שמחה שנהנתם מהמתכון ותודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אוריה (16:45 22.07.2015)

הכנתי את המתכון יצא טעים מאד! השילוב של הפירורי לחם והקריספיות נדיר ממש!

רק הייתה לי בעיה אחת, עשיתי בדיוק לפי המתכון והפירורי לחם לא הצליחו להידבק ממש לבטטה.

דווקא עירבבתי ממש טוב לפני כן, כי חשבתי שזה מה שעלול לקרות.

אז מה אפשר לעשות? תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:22 22.07.2015)

היי אוריה,
שמחה שיצא טעים!
לגבי פירורי הלחם שלא נדבקו זה בסדר גמור. מאחר ואין ביצה במתכון, פירורי הלחם לא נדבקים בצורה מלאה ואחידה לבטטה, פשוט מפזרים את פירורי הלחם לבטטות ומערבבים ומה שנדבק- נדבק 🙂

avatar
mushky (16:27 19.06.2015)

ב”ה

חייב לשים טימין? יש משהו יותר זמין חילופי? כמון? ארגנו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 19.06.2015)

היי,
אפשר לשים עשבי תיבול אחרים (טריים או יבשים) כמו בזיליקום, פטרוזיליה או רוזמרין.
אפשר גם לוותר בכלל על עשבי התיבול.
שבת שלום 🙂

avatar
ענת (12:56 7.12.2014)

טימין יבש, באותה כמות? תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 7.12.2014)

היי ענת,
כף גדושה מספיקה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
נויה (18:07 1.12.2014)

אפשר לעשות אותו דבר גם עם תפוחי אדמה? זה יוצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:50 1.12.2014)

היי נויה,
כן אפשר אבל מאחר ותפוחי האדמה קשים יותר רצוי לרכך אותם מעט במיקרוגל או בבישול במים רותחים לפני שמכינים מהם את המתכון.

avatar
רונה (09:49 1.12.2014)

הי, נראה נהדר וינוסה עוד היום.
כמה נורא זה יהיה אם אשתמש בטימין יבש?

תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 1.12.2014)

היי רונה,
אין שום בעיה להשתמש בטימין יבש.
יום נפלא 🙂

avatar
רונה (12:29 1.12.2014)

תודה רבה.
אתר מקסים . פשוט כיפי ובדיוק
מה שהייתי צריכה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:40 1.12.2014)

תודה רונה, כיף לשמוע 😉

avatar
אביב שמש (09:49 10.11.2014)

שלום , רצתי לומר לכם מדוע אי אפשר להעביר את המתכון הזה לחברים לשיתוף בפייסבוק , גם כדי שיהיה לחברים שלי וגם זה נותן לפרסם את המתכונים שלכם ברבים וזה גם לטובתכם , המתכון הזה טעים ולא משמין , עשיתי את זה פעם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:05 10.11.2014)

היי אביב,
יש לחצן שיתוף מעל תמונת המתכון- לחיצה עליו עושה את הפעולה של שיתוף המתכון בפייסבוק.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות