www.10dakot.co.il

אלפחורס

אמנם זהו לא מתכון של 10 דקות עבודה אך בעקבות בקשות רבות שקיבלתי בזמן האחרון החלטתי לפרסם מתכון לאלפחורס קל להכנה וטעים במיוחד. מבטיחה לכם שהתוצאה שווה את הזמן :-)למי שלא מכיר, אלפחורס אלו עוגיות סנדוויץ' נימוחות (דרום אמריקאיות) במילוי ריבת חלב ומעטפת של קוקוס.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
אלפחורס
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

9-10 דקות

מס׳ מנות

20-25 עוגיות כפולות

כשר מסוג

מצרכים להכנת אלפחורס

  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות/ מרגרינה (יש להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה)
  • שליש כוס (65 ג’) סוכר
  • 2 חלמונים (הצהוב של הביצה)
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 2 כפות (20 מ”ל) חלב
  • כוס (140 ג’) קמח תופח
  • 3/4 כוס (105 ג’) קורנפלור
  • ממרח ריבת חלב
  • כשליש כוס (30 ג’) קוקוס לציפוי

איך מכינים אלפחורס?

  1. מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל וחלב ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים עם המיקסר. לאחר מכן לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (אם הבצק יוצא דביק – יש להוסיף מעט קמח תופח. אם הבצק יבש – יש להוסיף כמה כפות חלב בהדרגה ולפי הצורך).
  3. מחממים תנור מראש ל175 מעלות.
  4. פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס”מ (בעזרת קורצן עוגיות או כוס קטנה הפוכה). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את העוגיות במרווחים קלים (ייתכן ותצטרכו לאפות בפעמיים מאחר ולא כל העוגיות נכנסות בתבנית אחת).
  5. אופים בתנור במשך 9-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות (העוגיות נותרות בהירות). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
  6. לאחר שהעוגיות התקררו הופכים את מחציתן ומניחים על כל עוגיה כחצי כפית ממרח ריבת חלב. סוגרים עם עוגיה נוספת (בדומה לסנדוויץ’) ולוחצים קלות מה שגורם לממרח לצאת לשוליים (זה מה שבעצם מסייע להדבקת הקוקוס). מגלגלים כל עוגיה בקוקוס.
הערות:-לא ניתן להמיר את החמאה בשמן. זה לא ייצא אותו הדבר.-רצוי להשתמש בממרח ריבת חלב שהוא מוצק ולא נוזלי אחרת כל המילוי עלול לנזול ולגלוש מהעוגיה. אם הממרח נוזלי מומלץ לאחסן אותו לילה לפני במקרר.-אם אין זמן ניתן לחלק את העבודה. להכין את העוגיות, לצנן לגמרי ולשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר. למחרת למלא בריבת חלב ולצפות בקוקוס.-העוגיות נשמרות בטמפ’ החדר בקופסה אטומה כ-5 ימים.-לגבי החלבונים שנותרו מומלץ לקרוא – מה עושים עם חלבונים מיותרים?אלפחורס
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
1,089 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

‫1.1K תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות