זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
אטריות אורז רחבות מבושלות ( 150-200 גרם לפני בישול)
כף שמן זית (לטיגון)
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות
1/2 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות
1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
תיבול: 5 כפות רוטב סויה, 1 כף דבש/סילאן, 1 כף רוטב צ’ילי מתוק, מלח ופלפל.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את השום, הגזר, הכרוב והפלפלים, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה עד שהירקות מעט מתרככים אך לא מידי.
-מוסיפים למחבת את אטריות האורז המבושלות והבצל הירוק ומתבלים. מערבבים היטב לספיגת הטעמים במשך כ-2 דקות ומגישים.
אטריות אורז מתכון, אטריות אורז מוקפצות עם ירקות
היי ,
רציתי לדעת מה אפשר להשים במקום כרוב לבן או שלא חייב ?
תודה רבה על המתכונים ממש מוצלחים וטעימים !!!
אפשר לוותר על הכרוב.
הבנתי, עוד שאלה יש לי אטריות מהירות להכנה זה הכוונה למבושלות או שאני צריכה להכין אותן ואז להוסיף אותן לבישול ?
ואם אני רוצה להוסיף חזה עוף של קילו מה הכמות שאני צריכה לעשות ?
תודה רבה .
לגבי האטריות – צריך לקרוא מה רשום על האריזה.
אם את מכינה קילו חזה עוף את יכולה להכפיל כמויות.
אפשר להוסיף תירס ופטריות משמורים?
אם כן כמה ומתי?
היי,
אפשר להוסיף כחצי כוס מכל תוספת, יחד עם שאר הירקות.
האם מתאים להכין עם איטריות האורז הדקיקות?
היי מירי,
יותר מתאים במתכון הזה אטריות עבות.
בהצלחה!
רציתי לשאול האם זו באמת נחשבת מנה דיאטטית, בגלל הרטבים אני שואלת.. אני חייבת לדעת תודה 🙏🏻
היי קרן,
זו אכן מנה יחסית דיאטטית. את יכולה לוותר על הדבש ורוטב צ’ילי כדי להפוך אותה לעוד יותר דיאטטית😊
קל ופשוט. עשיתי בלי בצל ירוק. גם הילדים אהבו.
שמחה שאהבתם:) תודה על השיתוף🌺
היי, נשמע מעולה.
בחיים לא הכנתי מוקפץ ולכן אני לא מבינה בתיבול כזה.
רציתי לדעת אם עדיף דבש או סילאן? או שאפשר לוותר? והרוטב צילי מתוק נשמע לי מוזר במוקפץ אבל אולי אני לא מבינה בזה.
אשמח לתשובה 🥰
היי קרן,
דבש /סילאן שניהם טובים. את יכולה לוותר אבל המתיקות כאן מאד מוסיפה.
אם לא אוהבים אצלכם רוטב צ’ילי את יכולה לשים רוטב טריאקי במקום או עוד כף דבש/סילאן.
תודה על המתכונים המדהימים שמככבים בכל ארוחה!!!
רציתי לשאול, אפשר להוסיף גם קישואים?
בטח 🙂
היי, נראה לך שאפשר להחליף את האטריות אורז באטריות בטטה/תרד?
כן.
היי , רציתי לדעת כמה קלוריות יש במנה?
היי תמי,
זה יוצא כ900 קלוריות לכל הכמות במתכון.
שלום,
אשמח לדעת אם הולך טוב עם ספגטי במקום אטריות אורז
תודה רבה!!!
כן 🙂
הי, אם אני שמה כרוב משקית להכפיל כמויות? ב-2 או ב-4? תודה!
כמה גרם יש בשקית אחת? רבע כרוב קצוץ יוצא בערך 200-250 גרם.
מתי להוסיף את הרוטב? לפני האטריות?
אחרי שמוסיפים את האטריות.
היי!
אם אני מעוניינת להמיר את הרוטב לחלב קוקוס וקארי אדום או ירוק, את יודעת להגיד לי כמויות?
זה יצא טעים?
היי ליאת,
זה אמור לצאת טעים אבל אין לי כמויות ואני לא רוצה להטעות אותך.
היי אפרת,
א. אני מבשלת אך ורק ממתכונים שלך אז ממש תודה, הם פרקטיים ופשוטים, ופשוט טעימים…
ב. המתכון הזה יצא לי טעים במיוחד…
תודה!
תודה ראשית ❤️
היי, האם ניתן להוסיף קרם קוקוס? ואם כן באיזה שלב?
כן, אפשר להוסיף יחד עם התיבול. לאחר שמוסיפים את אטריות האורז המבושלות והבצל הירוק.
הי אם אני רוצה להוסיף קוביות חזה עוף, באיזה שלב להוסיף?
תודה רבה
היי נורית,
כדאי לטגן את קוביות העוף קודם בנפרד במשך כ-2 דקות מכל צד ולהעביר לצלחת.
להוסיף לתבשיל יחד עם האטריות המבושלות והבצל הירוק ולתבל. לבשל תוך ערבוב במשך 3-5 דקות.
הכנתי לללא האיטריות אורז. יצא מעולה. תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
ואוו יצא נדירר
פעם ראשונה שמכינה פסטת אורז.
וזה פשוט מושלם
תודה
שמחה שאהבת 🙂
אם אין לי רוטב סויה מה אפשר לשים במקום?
היי לימור,
הסויה הוא די דומיננטי בטעם ולא מומלץ לוותר עליו. אם יש לך טריאקי גם אפשר לשים במקום.
היי, האטריות עצמן יצאו לי אל דנטה מידי לטעמי.
יש לדרך לתקן לאחר שכבר הוספתי לירקות עם התיבול?
תושרהדה!
היי שרה,
אני לא בטוחה אבל יכול להיות שאפשר להכין כמות נוספת של אותו תיבול ולהוסיף מעט מים כדי ליצור רוטב ואז לבשל את האטריות עם הרוטב על אש נמוכה עם מכסה (יחד עם הירקות). המטרה היא שהאטריות יספחו מנוזלי הרוטב ובכך יתבשלו יותר.
זה אכן עבד! המון תודה, מאוד טעים, כרגיל עם המתכונים שלך 🙂
שמחה לשמוע!
תודה שרה 🙂
היי,
המתכון נראה מאוד מפתה אבל לצערי אין לי רוטב צילי מתוק, האם זה קריטי, או שיש לזה תחליף? ובנוסף תהיתי אם ניתן להוסיף כאן כרובית….?
תודה רבה!! 😊
היי אניה,
אפשר לוותר על הצ’ילי ולשים עוד כף דבש/סילאן במקום.
אפשר להוסיף כרובית.
יום מקסים 🙂
יצא מעולה! פעם ראשונה שאני עושה נודלס, ויצא מדהים (:
מאמצת
תודה קורל, שמחה שאהבת 🙂
מהיר קליל טעים
תודה !
תודה מיטל 🙂
תקשיבי… עשיתי בדיוק כמו שכתבת… כמובן שהכפלתי כמויות.
יצא מעדן !!!
טעים מאוד והכי כיף – רק כף שמן זית !!!!
תודה רבה על עוד מתכון מושלם שיגוון לי את הארוחות.
ענבר
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענבר ויום נפלא
ואם מדובר על איטריות אורז דקות, כמה גרם לשים? ואיך להשרות נכון את איטריות האורז?
היי,
אפשר לשים 150-200 גרם גם אם אלה אטריות דקות.
לגבי ההשריה, בדר”כ משרים אותן במים רותחים אבל כדאי לבדוק מה רשום על גבי האריזה.
תודה רבה. יצא מעולה.
שמחה לשמוע 🙂
מתי מוסיפים את הרטבים ?
תודה רבה!
היי אסף,
מוסיפים את הרטבים לאחר הוספת אטריות האורז המבושלות והבצל הירוק.
מעולה וקל להכנה. הוספתי פלפל חריף פטריות וברוקולי.
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מעולה! מתכון קל וטעים מאוד! פעם הבאה אוסיף יותר ירקות.
שמחה לשמוע לבנת!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה על התגובה המהירה!
האם ניתן להכין את המתכון הנ”ל גם עם אטריות רחבות מקמח חיטה ולא מאטריות אורז?
כן בטח 🙂
טוב אז קצת באיחור 🙂 הכנתי היום בפעם הראשונה עם הטופו לפי השיטה הראשונה שלך, המנה יצאה מעולה טעים מאוד, הבעיה היתה שבישלתי את כל החבילה של המקלוני אורז, את יודעת כמה זמן המקלוני אורז יישמרו במקרר?
תודה
שירי
הי שירי,
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
אני מניחה שניתן לשמור את מקלוני האורז במקרר בתוך קופסה סגורה כ-4 ימים.
היי אני רוצה להוסיף קוביות של טופו, באיזה שלב להוסיף?
תודה!
היי שירי,
מומלץ להוסיף לאחר טיגון הבצל. ממליצה לטגן את הטופו כדקה מכל צד לפני שאת מוסיפה את הירקות.
אפשרות נוספת היא לטגן קודם את הטופו כדקה מכל צד עם כף שמן ולהוציא לצלחת נפרדת. לנגב את המחבת ולהכין את המתכון לפי מה שרשום (טיגון בצל, אח”כ ירקות וכו’) ולהחזיר את הטופו למחבת כשמוסיפים את האטריות ולתבל.
יום נפלא 🙂
הכנתי ויצא פצצה
מעולה! תודה על העדכון 🙂