זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
מצרכים:
כוס אורז לבן
כוס רוטב עגבניות עם חתיכות פלפלים של פרפקטו (אסם)
כוס מים רותחים
כף שמן
חצי כפית מלח
אופן הכנה:
-מחממים בסיר כף שמן, מוסיפים את האורז וחצי כפית מלח ומערבבים כדקה.
-מוסיפים כוס רוטב עגבניות מוכן ומערבבים. מוזגים כוס מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה, מערבבים מעט ומגישים.
ראו גם
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- אורז עם בצל ירוק |
- אורז עם קישואים |
- אורז עם דלעת |
- אורז עם עדשים וערמונים
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים חצי עבודה
אפשר לעשות את האורז עם רוטב לפסטה?
אפשר, אבל הטעם יהיה שונה, פחות מוצלח לטעמי.
האם אפשר להוסיף חצי או כוס שלמה של אפונה קפואה של סנפרוסט?
היי אורנית,
חושבת שלהוסיף כחצי כוס (או יותר, תלוי עד כמה אוהבים) יהיה ממש טעים😊
תוסיפי את האפונה יחד עם רוטב העגבניות ותבשלי כמו שכתוב במתכון…
זה משנה באיזה סוג אורז משתמשים בין אם זה בסיטי, תאילנדי, פרסי, או יסמין?
היי שלומית,
אפשר להשתמש בכל סוג אורז שאוהבים:) הכמויות נשארות ללא שינוי.
שבוע טוב😊
חייב להיות כוס מלאה של רוטב או שאפשר לשים 2 3 כפות?
היי דניאלה😊
עדיף כוס בשביל הטעם והמראה האדום:) אם לא אוהבים ניתן לשים גם 3 כפות, ולהגדיל את כמות המים לכוס וחצי בערך…
יצא מאוד טעים! אחלה מתכון
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורית
אפשר עם רסק עגבניות?
אפשר להכין את המתכון הזה- אורז אדום.
ממש אהבו אצלי.
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שמתי שתי כפות יצא מעולה🙏
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת אפשר להשתמש בממרח עגבניות מיובשות?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר. במקום רוטב עגבניות הייתי שמה 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות. את כמות המים יש להגדיל לכוס וחצי.
הכנתי ויצא ממש טעים. תודה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן🌷
היי אפרת, אם עושים עם אורז בסמטי, איזו כמות צריך? תודה רבה 🙂
היי ויקי,
אם זה אורז בסמטי רגיל (לא מלא) אין שינוי.
אפשר להישתמש ברוטב עגבניות רגיל?
היי רוני,
הכוונה לעגבניות מרוסקות?
בכל מקרה מצרפת מתכון לאורז ברוטב אדום.
אוי 🙁
באיזה סיר השתמשת? בישלת על אש גבוהה במקרה?
יצא מדהים!!!
תודה הדס, שמחה לשמוע 🙂
שלום
איך אפשר להכין את רוטב העגבניות כדי שיהיה יותר בריא?
היי אלינור,
אפשר לטגן קצת בצל קצוץ, לגרד כ-2 עגבניות טריות ולהוסיף כף שטוחה רסק.
ממליצה לבשל לפני את העגבניות כמה דקות בסיר עם הבצל ורק אז להוסיף את יתר החומרים.