מצרכים להכנת אורז עם פלפלים וחזה עוף
- 2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
- בצל בינוני קצוץ
- פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנטנות
- פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנטנות
- 250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות (כ 1.5 ס”מ)
- כף קורנפלור, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
- 3 כוסות מים רותחים
תיבול:
- 3 כפות רוטב סויה, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים אורז עם פלפלים וחזה עוף?
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק). מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הפלפלים הקצוצים ומטגנים עד אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות (יש לכסות את הסיר ולערבב מידי פעם).
- מתבלים את קוביות חזה העוף בשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים בכף קורנפלור. מזיזים את הפלפלים לצד הסיר ומוסיפים את קוביות חזה העוף. מטגנים כדקה מכל צד, עד שהם מתבשלים מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מבושלים לגמרי (יש לכסות את הסיר).
- מוסיפים את האורז ומתבלים ב-3 כפות רוטב סויה, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור. מערבבים כדקה.
- מוסיפים 3 כוסות רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
64 תגובות
כניסה
64 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














