שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 32 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

150 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס

2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים

¼3 (שלוש ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: כפית כמון, כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק (לא חובה), רבע כפית שטוחה פלפל שחור




אופן הכנה:

-משרים את גרגירי החומוס הקפואים במים רותחים במשך כ-10 דקות.

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה נוספת.

-מוסיפים עלי תרד וגרגירי חומוס, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-4 דקות, עד שהעלים מצטמצמים ומאבדים מנפחם (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את האורז ומתבלים בכמון, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים במשך כדקה.

-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 22 דקות.

הפעל טיימר (22 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.

הערה: ניתן להשתמש גם בגרגירי חומוס מקופסת שימורים. יש לסנן אותם מנוזלי השימורים ואין צורך להשרות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פילה סלמון ברוטב עגבניותפילה סלמון ברוטב עגבניות
ברוקולי מוקרם ברוקולי מוקרם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
תחיה (11:02 25.11.2022)

כבר פעמיים הכנתי עם תרד קפוא (5 גושים, שקלתי סביב 170 גרם) וקופסת שימורים אחת של חומוס. יוצא מדהים! ממליצה להחליף את האבקת מרק במעט תבלין קארי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:06 25.11.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
שרית (18:59 19.09.2022)

אפשר להמיר את עלי התרד בשעועית ירוקה קפואה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:30 20.09.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
טל (13:55 3.01.2021)

עשיתי עם אורז מלא
יצא מושלם!
אפילו הילדים אהבו
פעם הבאה אכפיל כמויות.
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 3.01.2021)

שמחה לקרוא שאהבת טל 🙂
שבוע נפלא❤️

avatar
ורד (11:35 31.05.2020)

איך תהיה ההכנה עם אורז מלא? האם זמן ההכנה משתנה?
תודה מראש 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:43 31.05.2020)

היי ורד,
במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא ו-3 כוסות מים. יתר הכמויות אינן משתנות.
זמן בישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

avatar
ורד (12:40 31.05.2020)

תודה רבה על המענה המהיר. אני אכין היום ואעדכן 🙂

avatar
ורד (13:38 8.06.2020)

הכנתי ויצא ממש ממש טעים! אחד המתכונים הטובים, שבטוח עוד אכין שוב.
תודה על המתכון המעולה הזה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 8.06.2020)

תודה שחזרת לעדכן ❣️

avatar
מירב (21:14 25.05.2020)

היי אפרת, תודה על מתכונים מעולים!! הכנתי את המתכון הזה ויצא מעדן ממש. תודה רבה לך!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 25.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מירב

avatar
דורית (09:40 4.11.2019)

אפשר להחליף את התרד בעליי מנגולד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:12 4.11.2019)

כן אפשר.

avatar
רחלי (20:08 3.04.2019)

במה אפשר להחליף את התרד ? כוסברה או פטרוזיליה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:31 3.04.2019)

אפשר לשלב בין כוסברה לפטרוזיליה.

avatar
שרה (14:28 15.01.2019)

היי
אפשר להכין מתרד קפוא במקום טרי?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 15.01.2019)

כן.

avatar
אופק (08:59 3.01.2019)

היי אפרת
תודה על אתר נפלא
האם אני יכול לבשל 2 כוסות חומוס לאחר השריה בלילה ולהשתמש למתכון?
כמו כן אילו עוד אופציות ניתן להשתמש חוץ מתרד? מנגולד? או לא מומלץ לשנות?
תודה ויום נפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 3.01.2019)

כן בטח. כנראה שתצא לך כמות גדולה יותר לאחר בישול. תשתמש ב-2 כוסות לאחר בישול ואת היתר אפשר להקפיא.
אפשר להכין גם עם מנגולד.
יום מעולה 🙂

avatar
אביגיל (08:32 3.01.2019)

האם אפשר להשתמש באורז מלא (שיושרה קודם, כמובן)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 3.01.2019)

כן. במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא ו-3 כוסות מים. יתר הכמויות אינן משתנות.

avatar
אלה (21:51 1.01.2019)

היי אפרת, תודה על עוד מתכון מעניין
ברשותך שלוש שאלות
1. האם אפשר להשתמש בשום כתוש מהמקרר או שעדיף שלא?
2. איזה גודל סיר צריך?
3. לא ממש הבנתי את עניין עלי בתרד. מה זאת אומרת לקצוץ גס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 2.01.2019)

1. כן אפשר.
2. סיר בינוני, עם ציפוי שאינו נדבק
3. לחתוך עם סכין בצורה גסה. אין צורך לקצוץ דק.

לקריאת כל התגובות