זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 32 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
150 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס
2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים
¼3 (שלוש ורבע) כוסות מים רותחים
תיבול: כפית כמון, כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק (לא חובה), רבע כפית שטוחה פלפל שחור
אופן הכנה:
-משרים את גרגירי החומוס הקפואים במים רותחים במשך כ-10 דקות.
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
-מוסיפים עלי תרד וגרגירי חומוס, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-4 דקות, עד שהעלים מצטמצמים ומאבדים מנפחם (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים את האורז ומתבלים בכמון, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים במשך כדקה.
-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 22 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
הערה: ניתן להשתמש גם בגרגירי חומוס מקופסת שימורים. יש לסנן אותם מנוזלי השימורים ואין צורך להשרות.
- חומוס ירוק |
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- אורז עם בצל ירוק |
- סמבוסק חומוס |
- אורז עם קישואים
כבר פעמיים הכנתי עם תרד קפוא (5 גושים, שקלתי סביב 170 גרם) וקופסת שימורים אחת של חומוס. יוצא מדהים! ממליצה להחליף את האבקת מרק במעט תבלין קארי
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
אפשר להמיר את עלי התרד בשעועית ירוקה קפואה ?
היי,
אפשר(:
עשיתי עם אורז מלא
יצא מושלם!
אפילו הילדים אהבו
פעם הבאה אכפיל כמויות.
תודה!!
שמחה לקרוא שאהבת טל 🙂
שבוע נפלא❤️
איך תהיה ההכנה עם אורז מלא? האם זמן ההכנה משתנה?
תודה מראש 🙂
היי ורד,
במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא ו-3 כוסות מים. יתר הכמויות אינן משתנות.
זמן בישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
תודה רבה על המענה המהיר. אני אכין היום ואעדכן 🙂
הכנתי ויצא ממש ממש טעים! אחד המתכונים הטובים, שבטוח עוד אכין שוב.
תודה על המתכון המעולה הזה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ❣️
היי אפרת, תודה על מתכונים מעולים!! הכנתי את המתכון הזה ויצא מעדן ממש. תודה רבה לך!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מירב
אפשר להחליף את התרד בעליי מנגולד?
כן אפשר.
במה אפשר להחליף את התרד ? כוסברה או פטרוזיליה?
אפשר לשלב בין כוסברה לפטרוזיליה.
היי
אפשר להכין מתרד קפוא במקום טרי?
תודה!
כן.
היי אפרת
תודה על אתר נפלא
האם אני יכול לבשל 2 כוסות חומוס לאחר השריה בלילה ולהשתמש למתכון?
כמו כן אילו עוד אופציות ניתן להשתמש חוץ מתרד? מנגולד? או לא מומלץ לשנות?
תודה ויום נפלא
כן בטח. כנראה שתצא לך כמות גדולה יותר לאחר בישול. תשתמש ב-2 כוסות לאחר בישול ואת היתר אפשר להקפיא.
אפשר להכין גם עם מנגולד.
יום מעולה 🙂
האם אפשר להשתמש באורז מלא (שיושרה קודם, כמובן)
כן. במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא ו-3 כוסות מים. יתר הכמויות אינן משתנות.
היי אפרת, תודה על עוד מתכון מעניין
ברשותך שלוש שאלות
1. האם אפשר להשתמש בשום כתוש מהמקרר או שעדיף שלא?
2. איזה גודל סיר צריך?
3. לא ממש הבנתי את עניין עלי בתרד. מה זאת אומרת לקצוץ גס?
1. כן אפשר.
2. סיר בינוני, עם ציפוי שאינו נדבק
3. לחתוך עם סכין בצורה גסה. אין צורך לקצוץ דק.