זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)
כוס וחצי עדשים ירוקות (חומות) משקית קפואה
100 גרם ערמונים קלופים קלויים ומוכנים לאכילה, קצוצים
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית שטוחה כמון, כפית אבקת מרק, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
-מוסיפים את האורז, העדשים והערמונים, מתבלים בכמון, מלח, אבקת מרק, פלפל שחור ומערבבים היטב.
-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
*ניתן להשתמש ב-⅔ כוס עדשים ירוקות יבשות. יש לבשל אותן במים רותחים במשך כחצי שעה ולסנן ואז להשתמש בהן למתכון.
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- אורז עם בצל ירוק |
- קינואה עם עדשים |
- אורז עם קישואים |
- מרק כתום עם עדשים
הי אפרת, את העדשים שמים קפואים ישר מהשקית?
היי
כן(:
היי זה יצא מעולה
הוספתי קצת מים כי ליבי לא נתן לי להכין אורז בכלכך קצת נוזלים – אני בדרך כלל מכינה עם יותר אבל באמת יצא טוב
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
איך מכינים את האורז אם יש לי עדשים ירוקות בשקית ולא מהקפאה
ניתן להשתמש ב-⅔ כוס עדשים ירוקות יבשות (בשקית וואקום). יש לבשל אותן במים רותחים במשך כחצי שעה ולסנן ואז להשתמש בהן למתכון.
אם אני משתמשת באורז פרסי קלאסי הכמויות הם גם 2 כוסות אורז ל3 כוסות מים?
כי בדרכ אני מכינה על כל כוס אורז =2 כוסות מים
היי רבקה,
כן זה היחס- 2 כוסות אורז על 3 כוסות מים.
בהצלחה!
הי בוקר טוב אפרת
האם אפשר לוותר על הערמונים ולהחליף בגריגרי חומוס או משהו כזה?
תודה
היי צופיה,
בוודאי שאפשר, מצרפת לך מתכון לאורז עם חומוס.
איזה מושלללללללם אימלה הכול פשוט נטרףףףף.
תודה!!!
איזה כיף לשמוע!🙂
יש שינוי בהוראות אם משתמשים עם אורז בסמטי מלא במקום אורז לבן?
הערה: לא ניתן לסמן בחירה ב checkButton
היי לילי,
אין שינוי בכמויות, אך זמן הבישול שונה: כ- 40 דקות ולאחר מכן מומלץ לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
לאיזו בחירה התכוונת? במחברת המתכונים?
תודה, הכנתי כרגיל ויצא מעולה. אני משתמשת באורז בסמטי חום מלא של DAAWAT (מהיר הכנה) וזמן הבישול שלו הוא רגיל.
מאוד מומלץ. פחות טעים לבשל אותו לבד אבל בתוספת עדשים וערמוניםמזה מושלם.
הכוונה שלי היא לבחירות ב”הוספת תגובה”.
מעולה, שמחה שיצא מוצלח!
לגבי התגובות- אני בודקת את העניין😊