זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 54 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס אורז מלא ארוך (שטוף ומסונן)
1/4 + 2 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 גמבה אדומה גדולה קצוצה
1/2 פלפל צהוב גדול קצוץ
1/2 פלפל ירוק קטן קצוץ
תיבול: 1 כפית גדושה אבקת מרק, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית כמון, מלח ופלפל
אופן הכנה:
-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והפלפלים, ממליחים מעט ומערבבים. מבשלים עם מכסה כ-5 דקות עד שהפלפלים מעט מתרככים (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים את האורז, מתבלים ומערבבים במשך 3-4 דקות. לאחר מכן מוזגים את המים הרותחים ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 15 דקות נוספות.
מתכון לאורז מלא, אורז מלא מתכון, אורז מלא עם ירקות
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
אפשר לוותר על אבקת מרק, אם את אוהבת מאכלים מלוחים יחסית יתכן ויהיה צורך להוסיף עוד קצת מלח.
תודה על המתכון.בדיוק מכין והריח של הפלפלים והשום המטוגנים משגע….רק לא ברור כמה מלח/פלפל צריך. אני משער שלכמות אורז שכזו צריך לפחות כפית מלח וכרבע כפית פלפל (או לפי הטעם)
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
יש לתבל במלח ופלפל לפי הטעם האישי, אבל אתה צודק שהכמות הסבירה היא בערך כפית מלח ורבע כפית פלפל.
תודה רבה על התגובה. זו הכמות ששמתי ויצא טעים מ א ו ד ! תבורכי !
האם ניתן לעשות עם קינואה במקום?
בהחלט(:
מצרפת לך מתכון לקינואה עם פלפל ותירס (אפשר לוותר על התירס אם רוצים).
היי אפרת.יצא טעים ולא אחד אחד כמו אורז רגיל.האם ככה צריך להיות? יצא לי קצת דביק כאילו הייתי צריכה לבשל את האורז עוד קצת זמן. לפעם הבאה יש אפשרות לאחר 40 דקות לפתוח מכסה ולבדוק?תודה
אורז מלא לא אמור לצאת אחד אחד, בעיקר לא כשהוא מתבשל עם ירקות. האורז היה מבושל עד הסוף? כל המים נספגו באורז?
השתמשת באורז מלא ארוך? השרית את האורז לפני?
היי אפרת .יש צורך להשרות את האורז במים חמים לחצי שעה ואז להתחיל בבישול? קראתי קצת עלאורז מלא ובכמה מקומות היה רשום כך.תודה
אני משרה את האורז שעה-שעתיים במי ברז רגילים.
היי ,מתכון מעולה!במקום אבקת מרק שמתי קצת קארי והשתמשתי באורז בסמטי מלא ויצא מאוד טעים! האמת שאני כבר תקופה מבשלת איתך והמתכונים שלך נפלאים, פשוט תענוג!
נשמע מצוין 🙂
תודה ספיר.
היי. רשמת שופכים את המים הרותחים ומבשלים 40 דק . לבשל 40 דק ללא מים?
היי רויטל,
הכוונה למוסיפים את המים הרותחים ומבשלים 40 דקות.
תודה רבה 🙂
היי, לכמות כפולה להכפיל את כל המרכיבים? ובנוסף מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
כן, לכמות כפולה יש להכפיל את כל המרכיבים.
אפשר לתבל רק במלח. אם את מכפילה כמויות יש לשים בסביבות 2 כפות שטוחות מלח.
תודה, האם המתכון ילך טוב גם עם אורז בסמטי?
כן, רק שאם זה אורז בסמטי רגיל ולא מלא יש לשים כוס וחצי אורז. כמות המים נשארת 2 כוסות ורבע.
תודה תודה תודה על מתכון מושלם ☺☺
שמחה שאהבת! 🙂
טוב….שוב לא הפתעת…כרגיל טעים!!!!! האורז מלא בטעמי פלפלים ! תודה לך אפרת!
איזה כיף לשמוע!! תודה קריסטינה 🙂
שבוע טוב לך אפרת! אז ככה: בתפריט היומי אורז מלא עם פלפלים וקציצות הודו(שאני השתמשתי בחצי עוף חצי הודו). אעדכן בהמשך.
מעולה!
מחכה לעדכון.. 😉
שבוע נפלא
תודה על המתכונים.
אפשר לעשות את המתכון גם עם אורז פרסי פשוט?
הי רבקה,
אפשר בהחלט, רק כמות המים משתנה: על כל כוס אורז שמים כוס וחצי מים רותחים.
יום מצוין 🙂
מתכון מעולה אבל לפני הבישול ממליץ להשרות את האורז כחצי שעה, ולהוסיף גזר מגורד שמוסיף טעם, ניתן גם לתבל בקארי, אני נגד השימוש באבקת מרק
היי אלי,
תודה על הטיפים והשיתוף 😉
גם אם זה מחומרים טבעיים בלבד ?
היי יצחק,
אם זה מחומרים טבעיים אין בעיה 🙂