שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 54 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 כוס אורז מלא ארוך (שטוף ומסונן)

1/4 + 2 כוסות מים רותחים

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

1/2 גמבה אדומה גדולה קצוצה

1/2 פלפל צהוב גדול קצוץ

1/2 פלפל ירוק קטן קצוץ

תיבול: 1 כפית גדושה אבקת מרק, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית כמון, מלח ופלפל

אופן הכנה:

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והפלפלים, ממליחים מעט ומערבבים. מבשלים עם מכסה כ-5 דקות עד שהפלפלים מעט מתרככים (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים את האורז, מתבלים ומערבבים במשך 3-4 דקות. לאחר מכן מוזגים את המים הרותחים ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 15 דקות נוספות.

 

 מתכון לאורז מלא, אורז מלא מתכון, אורז מלא עם ירקות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת קישואים
מתכון לטופו מוקפץ

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
ענתי (12:34 27.06.2018)

היי אפרת.יצא טעים ולא אחד אחד כמו אורז רגיל.האם ככה צריך להיות? יצא לי קצת דביק כאילו הייתי צריכה לבשל את האורז עוד קצת זמן. לפעם הבאה יש אפשרות לאחר 40 דקות לפתוח מכסה ולבדוק?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 27.06.2018)

אורז מלא לא אמור לצאת אחד אחד, בעיקר לא כשהוא מתבשל עם ירקות. האורז היה מבושל עד הסוף? כל המים נספגו באורז?
השתמשת באורז מלא ארוך? השרית את האורז לפני?

Avatar
ענתי (09:24 26.06.2018)

היי אפרת .יש צורך להשרות את האורז במים חמים לחצי שעה ואז להתחיל בבישול? קראתי קצת עלאורז מלא ובכמה מקומות היה רשום כך.תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 26.06.2018)

אני משרה את האורז שעה-שעתיים במי ברז רגילים.

Avatar
ספיר (13:16 27.01.2018)

היי ,מתכון מעולה!במקום אבקת מרק שמתי קצת קארי והשתמשתי באורז בסמטי מלא ויצא מאוד טעים! האמת שאני כבר תקופה מבשלת איתך והמתכונים שלך נפלאים, פשוט תענוג!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 27.01.2018)

נשמע מצוין 🙂
תודה ספיר.

Avatar
רויטל (13:40 9.08.2017)

היי. רשמת שופכים את המים הרותחים ומבשלים 40 דק . לבשל 40 דק ללא מים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 9.08.2017)

היי רויטל,
הכוונה למוסיפים את המים הרותחים ומבשלים 40 דקות.

Avatar
רויטל (05:20 11.08.2017)

תודה רבה 🙂

Avatar
מיכל (20:26 16.01.2017)

היי, לכמות כפולה להכפיל את כל המרכיבים? ובנוסף מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:50 17.01.2017)

כן, לכמות כפולה יש להכפיל את כל המרכיבים.
אפשר לתבל רק במלח. אם את מכפילה כמויות יש לשים בסביבות 2 כפות שטוחות מלח.

Avatar
מיכל (12:08 18.01.2017)

תודה, האם המתכון ילך טוב גם עם אורז בסמטי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:20 18.01.2017)

כן, רק שאם זה אורז בסמטי רגיל ולא מלא יש לשים כוס וחצי אורז. כמות המים נשארת 2 כוסות ורבע.

Avatar
דנה (21:07 3.09.2015)

תודה תודה תודה על מתכון מושלם ☺☺

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:01 3.09.2015)

שמחה שאהבת! 🙂

Avatar
קריסטינה (23:29 31.08.2015)

טוב….שוב לא הפתעת…כרגיל טעים!!!!! האורז מלא בטעמי פלפלים ! תודה לך אפרת!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:48 31.08.2015)

איזה כיף לשמוע!! תודה קריסטינה 🙂

Avatar
קריסטינה (13:27 31.08.2015)

שבוע טוב לך אפרת! אז ככה: בתפריט היומי אורז מלא עם פלפלים וקציצות הודו(שאני השתמשתי בחצי עוף חצי הודו). אעדכן בהמשך.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:29 31.08.2015)

מעולה!
מחכה לעדכון.. 😉
שבוע נפלא

Avatar
רבקה (07:38 26.06.2014)

תודה על המתכונים.
אפשר לעשות את המתכון גם עם אורז פרסי פשוט?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:02 26.06.2014)

הי רבקה,
אפשר בהחלט, רק כמות המים משתנה: על כל כוס אורז שמים כוס וחצי מים רותחים.
יום מצוין 🙂

Avatar
אלי (22:59 18.06.2014)

מתכון מעולה אבל לפני הבישול ממליץ להשרות את האורז כחצי שעה, ולהוסיף גזר מגורד שמוסיף טעם, ניתן גם לתבל בקארי, אני נגד השימוש באבקת מרק

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:01 18.06.2014)

היי אלי,
תודה על הטיפים והשיתוף 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.