מצרכים להכנת קציצות דגים בתנור
- 500-600 גרם פילה נסיכת הנילוס טרי (בלי העור ועצמות)
- 1 גזר גדול קלוף חתוך גס
- 1 תפו”א בינוני קלוף חתוך גס
- 3 שיני שום קצוצות גס
- חצי בצל בינוני קצוץ גס
- חצי כוס עלי פטרוזיליה
- חצי כוס עלי כוסברה
- 1 ביצה
- שליש כוס פירורי לחם
תיבול:
- כפית מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור
- פירורי לחם לציפוי (לא חובה)
איך מכינים קציצות דגים בתנור?
- משרים את נתחי הדג עם 3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח למשך כרבע שעה לפחות (עדיף להשרות אפילו כמה שעות במקרר).
- מניחים במעבד מזון את הדג, הגזר, תפו”א, השום, הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה וטוחנים לתערובת אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה, פירורי לחם ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מערבבים היטב.
- מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את התבנית.
- יוצרים קציצות בקוטר של 4-5 ס”מ, עובי – ס”מ וחצי ומניחים על נייר האפיה המשומן. ניתן (לא חובה) לצפות את הקציצות בפירורי לחם משני הצדדים.
- מכניסים לתנור במשך 15-20 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב.הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
- הופכים בזהירות צד ואופים 5-10 דקות נוספות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
54 תגובות
כניסה
54 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














