מצרכים להכנת כיסונים במילוי פטריות
לבצק
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס מים חמים
- 1/2 כפית מלח
למילוי
- 1 בצל בינוני קצוץ
- סלסלת פטריות קצוצות
- 1 כפית אבקת מרק/פטריות, פלפל שחור
לציפוי
- חלמון של ביצה טרוף (הצהוב)
- שומשום/ קצח
איך מכינים כיסונים במילוי פטריות?
- הכנת המילוי: מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים כ-8 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם. מסירים מהאש.
- הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמן, המים החמים והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מקמחים משטח עבודה ומערוך. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה (קוטר של כ-7 ס”מ). מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת האצבעות. מעטרים את הקצוות בעזרת שיני המזלג ומניחים על נייר אפיה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום/קצח.
- אופים במשך כ-25 דקות עד להזהבה.הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל

כיסונים ממולאים – אפשרויות מילוי נוספות:פירה תפו”א עם בצל מטוגן.סלט טונה עם ביצה קשה.גבינה צהובה, בולגרית וזיתים קצוצים.רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות.חציל קצוץ מטוגן עם גבינת פטה.מילוי בשרי: בשר או עוף טחון עם בצל.גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
502 תגובות
כניסה
502 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







