מצרכים להכנת תפוח אדמה מוקרם
- 5 תפו”א בינוניים מבושלים (ניתן לבשל במים או לרכך במיקרוגל)
- 2 כפות שמן זית/ 50 גרם חמאה
- 2 שיני שום כתושות
- חצי חבילת פטריות טריות קצוצות
- מיכל שמנת לבישול/מתוקה (250 מ”ל)
- 4 כפות חלב
תיבול:
- כפית גדושה אבקת מרק/ פטריות (פרווה), חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
- מוצרלה / גבינה צהובה מגורדת
איך מכינים תפוח אדמה מוקרם?
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מחממים מחבת עם שמן זית או חמאה ומטגנים כדקה את השום הכתוש (לשים לב שלא יישרף).
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים. מטגנים 2-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
- שופכים למחבת את השמנת והחלב ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב כ-2 דקות ומסירים מהאש.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים בתבנית פיירקס או אלומיניום
- יוצקים מעל את רוטב השמנת והפטריות באופן שווה. מפזרים גבינה צהובה ואופים בתנור במשך כ-25 דקות עד להזהבה.הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת מתכון תפוח אדמה מוקרם
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
664 תגובות
כניסה
664 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














