מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

רולדה ללא גלוטן

רולדה ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 21, 2018
Last modified:מרץ 21, 2018

Summary:

מתכון לרולדה במילוי קרם ללא גלוטן, כשרה לפסח (פרווה)

רולדה ללא גלוטן

מצרכים:

4 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

2 כפות (16 ג') שמן

שליש כוס (45 ג') קורנפלור

2 כפות מלאות (25 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

קרם המילוי:

מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)

3 כפות מלאות (35 ג') אינסטנט פודינג בטעם וניל/ שוקולד/ ריבת חלב

שליש כוס (80 מ"ל) חלב סויה או חלב קוקוס

ציפוי/קישוט:

40 גרם שוקולד מריר

כף (8 ג') שמן

אופן הכנה:

-מחממים מראש את התנור ל175 מעלות ומרפדים תבנית ענקית (בגודל של התנור) בנייר אפיה. משמנים היטב את הנייר באופן אחיד.

-מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן ומערבבים.

-מערבבים בכוס – קורנפלור, פודינג וניל ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד להטמעת החומרים.

-יוצקים את התערובת לנייר האפיה המשומן ומשטחים על כל התבנית בגובה אחיד ובאופן שווה.

-מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות, עד שקיסם יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר במשך כ-3 דקות. לאחר מכן מגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה. מצננים במשך כ-25 דקות.

הכנת קרם:

-מקציפים בקערה את הקצפת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר עד שהעוגה מתקררת.

הכנת הרולדה:

פותחים בזהירות את הרולדה, מורחים מעל את הקרם באופן אחיד. מגלגלים בעדינות שוב לרולדה והפעם ללא נייר האפיה. חותכים את הרולדה בשני הקצוות למראה יפה יותר.

-ממיסים במיקרוגל (כ-15 שניות) 40 גרם שוקולד מריר עם כף שמן, מערבבים לתערובת חלקה. מזליפים מעל העוגה פסים בעזרת כפית (ניתן גם למלא שקית זילוף או שקית אוכל קטנה, לגזור פתח קטנטן בקצה ולזלף).

-מכסים את הרולדה ומכניסים אותה למקרר למשך לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

רולדה ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

121 תגובות

הוסף תגובה
  1. מה את אומרת? נראה לך מתאים מילוי אחר?
    אני לא אוהבת להשתמש בריץ או שמנת מתוקה..
    נראה לך מתאים פה קצפת מרנג??
    או אולי איזו מלית גבינה או שוקולד?
    אשמח לרעיונות אם אפשר…❤❤❤

    1. העוגה יותר טעימה עם קרם אבל אני מניחה שאפשר להכין אותה עם ריבה או ממרח שוקולד או ממרח מתוק אחר.

  2. הי אפרת תודה על אתר מקסים ומתכונים מעולים!! אפיתי את העוגה והיא יצאה לי במרקם גומי כזה ולא אורירי ..ממה זה יכול להיגרם?

    1. היי אורטל,
      באיזה כוס השתמשת?
      ערבבת עם מיקסר?
      אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקורנפלור והפודינג?

  3. שאלה
    את הביצים מקציפים שלמים או את החלבונים לבד עם הסוכר ואח"כ מוסיפה את החלמונים?

  4. היי, מאוהבת באתר הזה!! אני אוהבת להכין ע8 בני בן ה-3 עוגות ועוגיות שונות, והמשפחה בטוחה שיש לי ידע במטבח, אז תודה 😁
    יש לי שאלה בנוגע למתכון, יש לי מי אגוז קוקוס. אפשר להשתמש בו במקום חלב קוקוס?

    1. היי נורית, קודם כל כיף לשמוע 🙂
      לשאלתך, אני מניחה שאפשר. תשימי רבע כוס מי אגוז קוקוס ומומלץ לקרר את זה במקרר לפני השימוש.

  5. פסח שמח, שתי רולדות נחטפו בסדר פסח הכיתתי של הילד… הכנתי עם חלב רגיל ושמנת מתוקה.
    ברולדה שתוגש הערב מרחתי על הבצק לפני הנחת הקרם, ממרח חמוציות למילוי עוגות.יצא שילוב מדהים!! תודה על המתכון שאפשר להכין כפשוטו ואפשר לאלתר עליו בהמון דרכים.

    1. להנמיך את הטמפ' ב-20 מעלות ולהמשיך לאפות.
      זה נאפה במקרה על טורבו?

    1. בסדר.
      במקום פודינג בבלילה אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות קורנפלור או קמח תפוח אדמה.
      בתערובת הקרם – יש להוסיף כמה כפות אבקת סוכר או סוכר לבן (לפי הטעם).
      חג שמח 💝

  6. אפרת שלום

    הכנתי שתי רולדות. אחת עם וניל בפנים והשנייה שוקולד. פשוט מעדן.
    הבצק ממש נמס בפה יחד עם הקרם.
    מתכון מצוין. פשוט להכנה ואין ספק שאעשה אותו בהמשך.
    חג שמח!

  7. שלום אפרת ומועדים לשמחה,
    אי לי אינסטנט פודניג
    ואני מאוד רוצה להכין את הרולדה
    האם לדעתך אפשר להכין את הבצק בלי האינסנט?

    1. היי 🙂
      במקום פודינג בבלילה אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות קורנפלור או קמח תפוח אדמה + כפית תמצית וניל.

  8. היי! הכנתי את הרולדה ללא הציפוי והיא יצאה טעימה אבל ממש לא דומה לרולדה שאת הכנת- כלומר יפה. הרולדה שלי יצאה שמנה וכל הקרם יצא מחוץ לה. אפילו לא השתמשתי בכל הקרם למילוי וציפיתי אותה בקרם שנשאר. התבנית היא כמו אמרת- 32X40. לצערי לא יכולתי לגלגל אותה מחדש כי היא הייתה "דביקה" מהקרם.
    מה אפשר לעשות לפעם הבאה שהקרם לא ייצא והרולדה תהיה יפה כמו שלך?
    תודה וחג שמח!

    1. היי דנה,
      לגבי עובי הרולדה, באיזה כוס השתמשת? שמת רק חצי כפית אבקת אפיה?
      לגבי הקרם, חשוב שהרולדה תתקרר לטמפ' החדר לפני ששמים את הקרם וחשוב שהקרם יהיה קר ויציב כשמורחים אותו על הרולדה. הקצפת לקרם יציב? אם כן, פעם הבאה כדאי להכניס את הקרם אפילו למקפיא עד שהרולדה מתקררת (שהקרם יהיה קר מאוד אבל לא קפוא).

    2. השתמשתי בכוס מדידה 240 מ"ל וכל הכמויות לפי המתכון. הרולדה כבר הייתה קרה, נתתי לה להתקרר יותר מחצי שעה.
      כשהכנתי את הקרם הוא לא היה קצפת מאוד יציבה למרות שהשמנת מתוקה הייתה מאוד קרה. לא רציתי להמשיך לערבב יותר ממה שעורבב במיקסר כדי לא לפגוע בקצפת

    3. אז זאת הסיבה חשוב שהקרם יהיה יציב אחרת.
      פעם הבאה אם הקרם לא יציב, תכניסי את הקערה למקפיא למשך כרבע שעה. אח"כ תוסיפי כף גדושה פודינג ותמשיכי להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

  9. הי,האם ניתן להמיר את כוס החלב סויה או קוקוס במשהו אחר?
    אין לי את שניהם…. ואני רוצה עוגה פרווה.
    תודה רבה:-)

    1. היי חגית,
      אפשר לשים כפית תמצית וניל ו 2-3 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם).
      חג שמח 🌷

    1. היי גלית,
      לפי התגובות אפשר להכין עם קמח תפוח אדמה.
      חג שמח 🙂

    1. יופי ב"ה 🙂 עכשיו הבעיה שאין לי אינסטנט למילוי… מה לעשות? איך להמתיק ואיך לייצב?

    2. אפשר להמתיק באבקת סוכר.
      לא נורא אם הקצפת תהיה פחות יציבה.

  10. שלום,

    מה שתפש את תשומת לבי באתר שלך זה… השפה הנקיה, הלא רחובית שלך. זה כל כך מרומם! אותו דבר לגבי התשובות שלך – הן תמיד חביבות ומכבדות, ללא סלנג זול.
    כל הכבוד!

    1. אפשר אבל זה יהיה קצת יבש. אני חושבת שעם קרם ייצא יותר מוצלח.

  11. היי ענת
    העוגה יצאה טעימה מאוד יש לך עוד מתכונים לעוגות שוות ללא גלוטן?
    תודה🎂

    1. אפשר להוסיף 3-4 כפות ריבת חלב לקרם עצמו (יש להשתמש בפודינג וניל).
      בציפוי אפשר לזלף פסים של ריבת חלב.

  12. הכנתי לכבוד שבועות ויצא מושלם!! ליקקנו את האצבעות 🙂
    נשארה לי מעט קצפת וגם ציפוי שוקולד, ותהיתי מה לעשות איתם.. אז הוספתי לקצפת בננה אחת מרוסקת וכפית תמצית וניל,שמתי בכוסיות קטנות (הזלפתי את השוקולד בתחתית) ופיזרתי מעל שברי אגוזים. אחרי כמה שעות במקפיא יצאה גלידת בננה ושוקולד נהדרת 🙂

    1. היי אילנה,
      אני יודעת שריבת חלב משתלבת מעולה.
      לגבי ריבה רגילה, לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.

  13. אז זהו אפרת שעשיתי ביום שישי את העוגה עם קמח תפוח אדמה .. וגיליתי שטעם קרם העוגה והעוגה בטעם פחזניה ממולאת בקרם טוב גיליתי שנגמר חלב הסויה ושמתי מים במקום .. אז תודה על המתכון ..

  14. שלום,
    הכנתי את הרולדה אך הבצק יצא דק ולא כמו בתמונה
    ועשיתי ממש כמו שכתוב
    מה יכול להיות???
    מחכה לתשובה

    1. היי אסתר,
      הבלילה לא תפחה באפיה?
      ערבבת את אבקת האפיה עם הקורנפלור והפודינג וניל לפני שהוספת לבלילה?

    2. אז אם ערבבת לפני והעוגה לא תפחה כנראה שהיתה בעיה עם אבקת האפיה.

    3. העלתי את זה כאפשרות כי קרה לי כבר שהשתמשתי באבקת אפיה והיא לא היתה טובה.
      נסי עם אבקת אפיה אחרת. בהצלחה 🙂

  15. תודה על המתכון אמנם לא יצא כמו תמונה לא הצלחתי לגלגל אותו באופן מלא עם זאת המילוי גם עם הבצק היה מושלם..

    תודה אשתי מאוד אהבה את הטעם והמרקם

    נתן לשים קמח תפוחי אדמה במקום? עכשיו ראיתי הרבה שואלים בעניין קמח תפו"א אני אנסה היום

    1. היי מיכאל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לא ניסיתי להכין עם קמח תפו"א אבל נראה לי אפשרי.

    1. היא לא קטנה. אולי הכנת בכוס קטנה מידי?
      הכמות אמורה להיות מספיקה כדי להתפרס על כל התבנית. זה אומנם נראה שטוח אבל זה תופח באפיה.

  16. הי
    אפשר לשים (כמו) קמח תופח של אוסם? כמויות?
    איזה מתכון מתאים ביותר לקמח תופח לפסח של אוסם?
    תודה!
    אביטל

    1. היי אביטל,
      לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תופח לפסח באותה כמות.
      אין מתכון ספציפי שמתאים אבל בגדול אני חושבת שאפשר להשתמש במתכוני עוגות במקום קמח תפו"א.
      חג שמח 🙂

  17. היי אפרת אפשר לשים את הרולדה יותר מ3 שעות במקרר אפשרי לעשות את הרולדה יום לפני?

    1. כן בטח. אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. רק כדאי לכסות אותה.
      חג שמח 🙂

  18. היי,אם אני רוצה להכין את הרולדה בצבע חום, כמה קקאו להוסיף? או מה להחליף בקקאו?
    תודה מראש!

    1. היי סהר,
      לדעתי אפשר להוסיף כף אבקת קקאו.
      חג שמח 🙂

  19. היי אפרת, הרולדה נראית מדהימה ובטח גם טעימה.
    שאלה: רשמת חלב סויה או קוקוס, אפשר חלב רגיל? זה ישנה בטעם?

    תודה לך על המתכונים המעולים.
    חג פסח שמח.

    1. אפשר לשים רבע כוס מים קרים אבל יותר טעים עם חלב סויה או קוקוס.
      חג שמח 🙂

  20. שייאאווו זה נראה מהמם!!!!!
    יש לי אינסטנט ריבת חלב. אפשר לשים אותו גם בבלילת הבצק וגם במילוי?
    פסח כשר ושמח!!!

    1. היי אילנה,
      בקרם אפשר בהחלט. לגבי הבלילה עצמה, לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשלב עם הקורנפלור. בכל מקרה לא כדאי להמיר את כל כמות הקורנפלור.
      חג שמח יקירה! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר