מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

רולדה ללא גלוטן

רולדה ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 21, 2018
Last modified:מרץ 21, 2018

Summary:

מתכון לרולדה במילוי קרם ללא גלוטן, כשרה לפסח (פרווה)

רולדה ללא גלוטן

מצרכים:

4 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

2 כפות (16 ג') שמן

שליש כוס (45 ג') קורנפלור

2 כפות מלאות (25 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

קרם המילוי:

מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)

3 כפות מלאות (35 ג') אינסטנט פודינג בטעם וניל/ שוקולד/ ריבת חלב

שליש כוס (80 מ"ל) חלב סויה או חלב קוקוס

ציפוי/קישוט:

40 גרם שוקולד מריר

כף (8 ג') שמן

אופן הכנה:

-מחממים מראש את התנור ל175 מעלות ומרפדים תבנית ענקית (בגודל של התנור) בנייר אפיה. משמנים היטב את הנייר באופן אחיד.

-מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן ומערבבים.

-מערבבים בכוס – קורנפלור, פודינג וניל ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד להטמעת החומרים.

-יוצקים את התערובת לנייר האפיה המשומן ומשטחים על כל התבנית בגובה אחיד ובאופן שווה.

-מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות, עד שקיסם יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר במשך כ-3 דקות. לאחר מכן מגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה. מצננים במשך כ-25 דקות.

הכנת קרם:

-מקציפים בקערה את הקצפת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר עד שהעוגה מתקררת.

הכנת הרולדה:

פותחים בזהירות את הרולדה, מורחים מעל את הקרם באופן אחיד. מגלגלים בעדינות שוב לרולדה והפעם ללא נייר האפיה. חותכים את הרולדה בשני הקצוות למראה יפה יותר.

-ממיסים במיקרוגל (כ-15 שניות) 40 גרם שוקולד מריר עם כף שמן, מערבבים לתערובת חלקה. מזליפים מעל העוגה פסים בעזרת כפית (ניתן גם למלא שקית זילוף או שקית אוכל קטנה, לגזור פתח קטנטן בקצה ולזלף).

-מכסים את הרולדה ומכניסים אותה למקרר למשך לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

רולדה ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

62 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להוסיף 3-4 כפות ריבת חלב לקרם עצמו (יש להשתמש בפודינג וניל).
      בציפוי אפשר לזלף פסים של ריבת חלב.

  1. הכנתי לכבוד שבועות ויצא מושלם!! ליקקנו את האצבעות 🙂
    נשארה לי מעט קצפת וגם ציפוי שוקולד, ותהיתי מה לעשות איתם.. אז הוספתי לקצפת בננה אחת מרוסקת וכפית תמצית וניל,שמתי בכוסיות קטנות (הזלפתי את השוקולד בתחתית) ופיזרתי מעל שברי אגוזים. אחרי כמה שעות במקפיא יצאה גלידת בננה ושוקולד נהדרת 🙂

    1. היי אילנה,
      אני יודעת שריבת חלב משתלבת מעולה.
      לגבי ריבה רגילה, לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.

  2. אז זהו אפרת שעשיתי ביום שישי את העוגה עם קמח תפוח אדמה .. וגיליתי שטעם קרם העוגה והעוגה בטעם פחזניה ממולאת בקרם טוב גיליתי שנגמר חלב הסויה ושמתי מים במקום .. אז תודה על המתכון ..

  3. שלום,
    הכנתי את הרולדה אך הבצק יצא דק ולא כמו בתמונה
    ועשיתי ממש כמו שכתוב
    מה יכול להיות???
    מחכה לתשובה

    1. היי אסתר,
      הבלילה לא תפחה באפיה?
      ערבבת את אבקת האפיה עם הקורנפלור והפודינג וניל לפני שהוספת לבלילה?

    2. אז אם ערבבת לפני והעוגה לא תפחה כנראה שהיתה בעיה עם אבקת האפיה.

    3. העלתי את זה כאפשרות כי קרה לי כבר שהשתמשתי באבקת אפיה והיא לא היתה טובה.
      נסי עם אבקת אפיה אחרת. בהצלחה 🙂

  4. תודה על המתכון אמנם לא יצא כמו תמונה לא הצלחתי לגלגל אותו באופן מלא עם זאת המילוי גם עם הבצק היה מושלם..

    תודה אשתי מאוד אהבה את הטעם והמרקם

    נתן לשים קמח תפוחי אדמה במקום? עכשיו ראיתי הרבה שואלים בעניין קמח תפו"א אני אנסה היום

    1. היי מיכאל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לא ניסיתי להכין עם קמח תפו"א אבל נראה לי אפשרי.

    1. היא לא קטנה. אולי הכנת בכוס קטנה מידי?
      הכמות אמורה להיות מספיקה כדי להתפרס על כל התבנית. זה אומנם נראה שטוח אבל זה תופח באפיה.

  5. הי
    אפשר לשים (כמו) קמח תופח של אוסם? כמויות?
    איזה מתכון מתאים ביותר לקמח תופח לפסח של אוסם?
    תודה!
    אביטל

    1. היי אביטל,
      לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תופח לפסח באותה כמות.
      אין מתכון ספציפי שמתאים אבל בגדול אני חושבת שאפשר להשתמש במתכוני עוגות במקום קמח תפו"א.
      חג שמח 🙂

  6. היי אפרת אפשר לשים את הרולדה יותר מ3 שעות במקרר אפשרי לעשות את הרולדה יום לפני?

    1. כן בטח. אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. רק כדאי לכסות אותה.
      חג שמח 🙂

  7. היי,אם אני רוצה להכין את הרולדה בצבע חום, כמה קקאו להוסיף? או מה להחליף בקקאו?
    תודה מראש!

    1. היי סהר,
      לדעתי אפשר להוסיף כף אבקת קקאו.
      חג שמח 🙂

  8. היי אפרת, הרולדה נראית מדהימה ובטח גם טעימה.
    שאלה: רשמת חלב סויה או קוקוס, אפשר חלב רגיל? זה ישנה בטעם?

    תודה לך על המתכונים המעולים.
    חג פסח שמח.

    1. אפשר לשים רבע כוס מים קרים אבל יותר טעים עם חלב סויה או קוקוס.
      חג שמח 🙂

  9. שייאאווו זה נראה מהמם!!!!!
    יש לי אינסטנט ריבת חלב. אפשר לשים אותו גם בבלילת הבצק וגם במילוי?
    פסח כשר ושמח!!!

    1. היי אילנה,
      בקרם אפשר בהחלט. לגבי הבלילה עצמה, לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשלב עם הקורנפלור. בכל מקרה לא כדאי להמיר את כל כמות הקורנפלור.
      חג שמח יקירה! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר