מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות קולורבי וגזר

קציצות קולורבי וגזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 3, 2018
Last modified:אפריל 8, 2018

Summary:

קציצות קולורבי וגזר טעימות כשרות לפסח, עם קמח מצות. אפשר לטגן או לאפות.

קציצות קולורבי וגזר

מצרכים (12-14 קציצות):

קולורבי בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

גזר גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה

חצי בצל בינוני קלוף מגורד בפומפיה

רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

2 ביצים

3 כפות מלאות קמח מצות (*שלא בפסח אפשר להמיר בפירורי לחם)

כף שמן

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ, עובי 1 ס"מ.

-אפשר לטגן או לאפות בתנור:

טיגון הקציצות: משמנים מחבת בנדיבות, מחממים על אש גבוהה. כשהשמן חם, מטגנים את הקציצות על אש בינונית-נמוכה כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.

אפיה בתנור: מחממים תנור מראש ל-190 מעלות. משמנים היטב נייר אפיה ומניחים את הקציצות. מכניסים לתנור למשך 20 דקות. הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.

קציצות קולורבי וגזר

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

61 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת!
    חזרתי לעדכן שיצא טעים ביותר!!
    החלפתי את הביצים בתפו"א-פירה כמו שכתבת
    ואת פירורי הלחם בשיבולת שועל שטחנתי במטחנת קפה.

    תודה רבה ושבת שלום (:

  2. היי.
    ממש ממש טעימטת, מתחסלות.
    היום כבר הכפלתי כמויות.
    הורדתי מלח ל 1/2 כפית.
    תודה לך על המתכון הכ"כ טעים זה.

  3. הי אפרת,
    הכנתי את הקציצות ויש להן ריח קצת מוזר ולא נעים, אני לא יודעת ממה זה נובע. אני אופה הרבה בתנור הזה כך שזה לא מהתנור.
    יש לך רעיון ממה זה עשוי לנבוע? אולי זה הריח של הקולורבי כשהוא נאפה?

    1. היי מיכל,
      מוזר. קולורבי לא אמור לגרום לריח כזה. יצא לך לאפות עם קולורבי לפני?

  4. היי

    הרגע סיימתי להכין את הקציצות

    והן שחומות שרופות ככה זה אמור להיות?
    או שייתכן שהתנור חזק מידי ואז להנמיך את הטמפרטורה ל170 בערך?
    תודה .

    1. הן צריכות להיות כמו בתמונה. נראה לי שהתנור שלך חזק מידי וכדאי לאפות בטמפ' נמוכה יותר.

    1. היי אושרית,
      יש מתכון ללביבות תפוחי אדמה (ראי מתכון שני בעמוד).
      לדעתי אפשר לנסות להמיר את הביצים במתכוני הלביבות בתפו"א בינוני מבושל מגורד בפומפיה גסה.

    1. תודה על המענה במהירות הבזק, יצא טעים.
      הוספנו פירורי לחם לציפוי.
      בפעם הבאה אולי גם נעבה בעוד תפו"א.

  5. עשיתי אתמול בערב ויצא מהמם!
    באותו טעם של לביבות תפו"א אבל הרבה יותר בריא!!
    המון תודות!

  6. שלום וברכה!
    קפצתי על המכון הזה כי לא ידעתי איפה לשאול.
    יש לי המון גזר בבית ואני מחפשת לעשות איתו משהו לארוחת צהרים. על מה להסתכל?
    שיהיה בריא ומזין, וכמובן, שיכיל המון גזר…
    תודה!

    1. תודה, לא ידעתי שיש אופציה של חיפוש לפח מרכיבים. איפה זה בדף?
      אנסה אי"ה היום ומחר כמה דברים כדי לגמור את כל הכמויות ואעדכן אי"ה
      תודה על הכל!

    2. זה נמצא בעמודה שמאלית ב"מתכונים מיוחדים". נקרא "מתכונים לפי מצרכים".

    3. תודה.
      עשיתי בינתיים את הקישוטים מבושלים עם גזר ואת העוגות גזר ויצא מצוין
      תודה ושבת שלום!

    1. היי סמדר,
      דווקא לא השתדלתי כל כך 🙂
      הכנת אותן? איך הן יצאו לך?

  7. היי,

    האם ניתן להמיר את קמח המצה בקמחים כגון: עדשים אדומות, סויה, חומוס? מה האופציה העדיפה ובאיזה כמות?

    המון תודה וחג שמח

    1. היי אורי,
      לדעתי עדיף קמח חומוס. אותה כמות – 3 כפות או שאפשר לשלב 2 כפות קמח חומוס + כף קמח עדשים אדומות.
      חג שמח 🙂

    1. היי שירי,
      אפשר להמיר ב 3-4 כפות אך זה לא יהיה כשר לפסח.
      לדעתי לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

    1. היי הודיה,
      לא ניסיתי אבל אולי בתפו"א בינוני מבושל מעוך לפירה. רצוי להמתין שהפירה יתקרר לפני שמערבבים אותו עם יתר החומרים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר