מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות בורגול והודו

קציצות בורגול והודוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 9, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון לקציצות בורגול והודו טחון אפויות בתנור

קציצות בורגול והודו

מצרכים (כמות 13-15 קציצות):

250 גרם בשר הודו טחון

חצי כוס בורגול שהושרה במים פושרים לפחות שעה וסונן (אין צורך לבשל)

גזר בינוני מגורד

בצל קטן מגורד

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

שליש כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)

כף שמן זית/קנולה

תיבול: כפית מלח, חצי כפית כמון, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות. משמנים את נייר האפיה ומניחים את הקציצות. מברישים את הקציצות במעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות. הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

49 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי
    באיזו קטניה ניתן להחליף את הבורגול?
    יש לי עדשים אדומות, ירוקות, חומוס, קוואקר, כוסמת

    1. היי איריס,
      אפשר להכין אותן ברוטב צהוב כמו הרוטב שבמתכון הזה- קציצות ברוטב צהוב.
      יהיה צורך לאפות אותן לפני כ-10 דקות מכל צד רק כדי שיתייצבו ורק אז להוסיף לרוטב.

  2. חוזרת לעדכן שיצא מעולה!! עשיתי בצד את הרוטב האדום שלך ממתכון אחר, אבל הקציצות מעולות גם ללא רוטב. תודה!

  3. הי אפרת, האם זה משנה אם מדובר בבשר טרי או קפוא? פעם ראשונה שאני מכינה קציצות בשר…
    תודה רבה על מתכונים קלים!
    מיכל

    1. האם אחרי האפיה ניתן להכניס את הקציצות לרוטב עגבניות?אפשר בלי הביצה? פחות אוהבת ביצה בקציצות…

    1. היי קארין,
      אפשר להוסיף קישוא קטן בינוני מגורד. לא מומלץ יותר מקישוא אחד מאחר ויש בו המון נוזלים.

    1. בורגול גס. למרות שבמקרה הזה אפשר להשתמש בכל סוג של בורגול.

    1. היי עדי,
      800 גרם הודו טחון
      כוס וחצי בורגול
      3 גזרים
      בצל גדול
      5 שיני שום
      3 ביצים
      כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה
      3 כפות שמן
      תיבול: 3 כפיות מלח, כפית וחצי כמון, שליש כפית פלפל שחור

    1. כן שירן, אפשר.
      אם את מוותרת על הבשר את יכולה להוסיף אפילו עוד גזר קטן.
      בהצלחה 😉

  4. הקציצות פשוט נחטפות! כדי להכין מנה כפולה אני פשוט מכפילה את הכמויות? תודה רבה רבה!

    1. תודה רבה על התגובה המהירה:)סופשבוע נפלא!
      חייבת לציין שעד כה ניסיתי לא מעט מהמתכונים שלכם והם עברו בהצלחה מרובה אפילו אצל הקטנטנים!המשיכו לעדכן!ממש כיף:)

    1. יצא מעולה! כל הארוחה של שישי השבוע היתה מהמתכונים שלך! תודה רבה לך על כל השיתוף!

    1. היי רחל,
      אם התערובת לא מתפרקת אין בעיה לטגן. פשוט לחמם מחבת עם כחצי כוס שמן וכשהשמן חם לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. במהלך הטיגון מומלץ להנמיך לאש בינונית.
      אם התערובת מתפרקת מומלץ להכניס אותה למקרר למשך כשעה כדי שתתייצב.
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר