

מתכון קל וטעים: פשטידת ירקות ללא גלוטן, כשרה לפסח (חלבית) ללא בישול מקדים
תבנית מלבנית בגודל 30X20
800 גרם שקית ירקות קפואים (לקט נורמנדי – כרובית, ברוקולי וגזר גמדי)
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1 שן שום שמנה כתושה (או קובית שום קפוא)
3 ביצים גדולות
250 גרם גבינת קוטג'
כף שמן
חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
2 כפות קמח תפוח אדמה
תיבול: כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20X30.
-מפשירים מעט את הירקות וקוצצים גס בעזרת סכין. מניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי (הפשטידה מתייצבת לאחר צינון מוחלט).
אהבתם? שתפו
האם אפשר להחליף את הירקות בגרגרי תירס?
לא יודעת, לא ניסיתי.
הפשטידה מעולה!!!!
שמחה שאהבת 🙂
חג שמח
הי יש אפשרות להחליף את הקמח תפו"א בקמח מצות?
אני מניחה שאפשר.
חג שמח 🙂
היי אפרת האלופה ,
הבעיה שלי עם פשטידות היא שאני מרגישה שהן לא מספיק אפויות תמיד (בפנים , הלמעלה דוקא יוצא בסדר)
ומתה להכין פשטידה טעימה לתינוק שלי .. איזה מרקם אמור להיות לה בפנים ?
היי ליה,
פשטידות מתייצבות רק לאחר קירור מוחלט. אני בכלל ממליצה להכין פשטידה יום קודם להגשה ולשמור אותה במקרר. בזמן הקירור במקרר היא יותר מתייצבת.
המרקם של הפשטידה הזאת הוא רך אבל לא יותר מידי.
שלום! יש מצב לעשות פשטידה פרווה? או לא כל כך?
היי יוליה,
פחות מומלץ מבחינת טעם ומרקם.
תודה רבה על המתכון!הוא נראה מעולה!
יש אפשרות להחליף בגבינות אחרות או משהו?(קוטג'+צהובה)
תודה רבה!
במקום קוטג' אפשר לשים גבינה לבנה.
במקום צהובה אפשר לשים כשליש כוס בולגרית מפוררת.