מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת בטטה ובצל

פשטידת בטטה ובצלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 7, 2013
Last modified:דצמבר 8, 2015

Summary:

פשטידת בטטה ובצל שניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה.

פשטידת בטטה ובצל

(תבנית שקעים/מאפינס, כמות: 10-12 פשטידות אישיות)

מצרכים:

1 בטטה גדולה מקולפת בעזרת קולפן לרצועות דקות

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

1/2 כוס קמח מלא/רגיל

1 כפית גדושה אבקת אפייה

4 כפות שמן קנולה

3 כפות גבינת קוטג' (לפשטידה פרווה- אפשר לוותר)

מלח, פלפל

לקישוט: גבינה צהובה מגורדת (אפשר לוותר)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את רצועות הבטטה ומכסים כ-7 דקות עד שהבטטה מתרככת. מעבירים לקערה ומצננים.

-מוספים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית שקעים משומנת ואופים כ 30-35 דקות.

פשטידת בצל ובטטה, פשטידת בטטה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


450 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת . ראשית האתר שלך נפלא המתכונים מעולים . תודה רבה !!! שנית -האם ניתן להחליף את הקמח בכמו קמח תופח לפסח של אסם ?

  2. אפרת שלום,
    רוצה להכין לפסח. מה עדיף שיחליף את הקמח, קמח מצה או קמח תפוח אדמה?
    תודה רבה וחג שמח
    פנינה

    1. היי פנינה,
      לדעתי קמח מצה. קחי בחשבון שהטעם יהיה קצת שונה.
      חג שמח 🙂

  3. פשטידת הבטטה ובצל אומצה והפכה להיות אחד ממאכלי החובה בבית. לפחות פעם בשבוע. ממש ממש טעים
    תודה
    נעמי

  4. היי, אתר מעולה ואת מקסימה ועונה תמיד בסבלנות כל הכבוד,אני מעוניינת להכין בתבנית מרובעת בגודל הסטנדרט של עוגות, מה הכמות???תודה ויום נפלא

    1. היי ספיר,
      קודם כל תודה 🙂
      בגדול אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 אבל אני חוששת שאפיה בתבנית גדולה יותר תגרום לכך שהפשטידה לא תאפה כמו שצריך במרכז (גם ככה המרקם של הפשטידה הוא די רך) לכן ההמלצה שלי היא להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק גם אם מכפילים כמויות או בתבניות מאפינס.
      בכל מקרה חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי כי רק לאחר קירור מוחלט היה מתייצבת.
      יום מקסים 🌺

  5. הי רציתי לומר שאת פשוט אלופה אני משתמשת המווון במתכונים שלך והם כל כך קלילים וטעימים,
    תודה רבה!!!!!

  6. היי אני רוצה להכין 24 מאפינס אישיים
    להכפיל את הכמויות של המתכון פשוט? { או להוסיף יותר קמח או משהו נוסף}
    אשמח לתשובך המהירה !

    1. היי,
      כדאי להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבניות מאפינס מסליקון או לפחות בגודל הזה.

  7. היי,
    את הפשטידה הספציפית עוד לא הכנתי אבל אני ממש בדרך לעשות זאת 🙂
    חייבת לציין שהמתכונים פשוט מדהימים. אם אני צריכה להכין משהו אני קודם כל מתחילה מפה.
    מתכונים ממש קלילים ופשוטים להכנה! והטעם? מעולה! תודה רבה!

  8. היי אפרת, אין על המתכונים שלך!!!
    האתר שלך הכי טוב בעולם, תמיד אני נכנסת לאתר שלך כשרוצה להכין מאכל, (אין לי ניסיון רב במטבח, והאתר שלך עוזר לי מאוד)
    תודה!

  9. היי!
    כמה פשטידיות קטנות מתקבלות?
    ואפשר להמיר את גבינת הקוטג' בגבינה צהובה כלשהי?
    אולי מוצרלה?

    1. היי אלינה,
      אם מכינים בתבנית שקעים מסיליקון אמורות לצאת 10-12 פשטידות קטנות.
      את גבינת הקוטג' אפשר להמיר בגבינה לבנה או שמנת חמוצה. בלי קשר, אפשר להוסיף גם גבינה צהובה קצוצה/מגורדת לתערובת.

  10. היי , אני רוצה להכין את הפשטידה רציתי לדעת אם אפשר להכין אותה במכשיר המולטקייק?? בתבניות של המאפינס , וכמה זמן אם זה אפשרי?

    1. היי רעות,
      לדעתי אפשר להכין במכשיר מולטקייק. לא יודעת בדיוק כמה זמן זה ייקח.
      בהצלחה 🙂

  11. היי
    יש אפשרות להקפיא לשבוע ימים ולחמם בתנור בעת הצורך, מבחינת המרקם ישאר טוב וטעים?
    המתכונים באתר קלים וטעימים.
    תודה שרה

  12. היי!
    קילפתי את הבטטה כמו שצויין בהוראות הכנה והקילופים ארוכים ורחבים אך דקים. בכל מקרה, טיגנתי אותם ככה עם הבצל..
    האם תיהיה בעיה בחיתוך הפשטידה כשתיהיה מוכנה? או שהבטטה מתרככת..? החתיכות באמת גדולות :/

  13. היי
    הכנתי את הפשטידה בגירסת הפרווה שלה והיא יצאה מעולה מעולה!!
    רוצה עכשיו להכין בגירסה חלבית ורואה שאין לי פטרוזילה… כמה זה נורא?
    תודה רבה

  14. הופעתי כמה שזה טעים!! רק יש לי שאלה- האם במהלך הערבוב רצועות הבטטה אמורות להישאר כפי שהן? מה שקרה לי שתוך כדי הערבוב הן נשברו והפכו לחתיכות קטנות..זה בגלל שטיגנתי את הבטטה יותר מידי?

    1. היי אושר,
      רצועות הבטטה לא אמורות להשבר. יכול להיות שהן התרככו יותר מידי כתוצאה מטיגון יתר ולכן נחתכו.
      בכל מקרה שמחה שיצא טעים 🙂

  15. היי נהנית להשתמש במתכוני האתר

    אני רוצה להכין את הפשטידה הזו אבל בלי אבקת אפייה

    ובלי קמח תופח במקום

    מה תיהיה התוצאה האם א]שר לוותר על אבקת אפייה ?

    והאם אפשר טחינה במקום 2 ביצים ואם כן אז כמה כפות כדאי

    וכקמח האם אפשר קמח עדשים?

    1. היי רינת,
      את יכולה לוותר על אבקת האפיה ולשים חצי כוס קמח רגיל.
      לגבי קמח עדשים, לא ניסיתי כך שאין לי מושג.
      לגבי תחליפי ביצים, לדעתי טחינה לא תחזיק מספיק את התערובת. אני ממליצה לבחור בתחליף אחר שמתאים לפשטידות. ראי מדריך בנושא תחליפי ביצים.

  16. היי.
    במידה ואני מכינה את זה בתבנית אינגליש קייק כמה תבניות זה יוצא עם הכמויות שמופיעות במתכון?
    האם זה משנה עד איזה גובה אני ממלאת את התבנית , אם כן , עד איזה גובה אני ממלאת ?
    תודה מראש וחג שמח ☺

    1. היי מלכה,
      הכמות במתכון אמורה להספיק לתבנית אינגליש קייק אחת. לדעתי זה יוצא עד גובה 3/4 מהתבנית או כמעט גובה מלא.
      חג שמח 🙂

  17. היי, אני עושה את הפשטידה הזו בתבנית אינגליש קייק והיא תמיד יוצאת מעולה!! אם אני רוצה לעשות בתבנית גדולה יותר כמו שני אינגלייש קיק איך לעשות מבחינת כמויות?

    1. היי עדי,
      בגדול אפשר להכפיל את כל הכמויות אבל אני חוששת שאפיה בתבנית גדולה יותר תגרום לכך שהפשטידה לא תאפה כמו שצריך במרכז לכן ההמלצה שלי היא להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק גם אם מכפילים כמויות.

  18. שלום אפרת. אין לי סבלנות לקלף את הבטטה לרצועות… האם אפשר לטחון אותה, וגם את הבצל, במעבד מזון?

  19. היי אפרת,

    האם ניתן להכין פשטידה ללא קמח? אם כן, מה התחליף אם בכלל?

    אם אני רוצה להכין בתבנית של פאי, או אינגליש קייק, המתכון משתנה? אם כן, כיצד?

    תודה.

    1. היי חן,
      הקמח סופח את הנוזלים ומייצב את הפשטידה. לא ממליצה לוותר לגמרי על הקמח.
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.

        1. היי חן,
          אפשר להכין את אותה כמות באינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל45 דקות.
          יש לשים קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
          *הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט.

  20. אולי אפשר להמיר פטרוזיליה במשהו אחר.. אין לי כרגע סוג של עלים אחרים????????????

    אם אי אפשר איזה סוג של פשטידות בסגנון את ממליצה לי לעשות?
    *פשטידת בצל עם תירס
    *פשטידת בצל
    *פשטידת פטריות
    או משהו כזה..

    1. היי נטע,
      אפשר לטגן עם 2 כפות שמן ולהוסיף עוד 2 כפות שמן לתערובת עצמה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מתן,
      נראה לי שכן. כדאי לשים כמות קטנה כדי שלא ישתלט על הטעם (כ-2 כפות עלים קצוצים).

    1. היי טל,
      הייתי ממליצה לשלב עם קמח ולשים חצי כמות קמח (אפשר מלא) וחצי קוואקר.

  21. שלום,
    האם ניתן להחליף את הפטרוזיליה בעלי בזיליקום טריים? אין לי פטרוזיליה כרגע…
    והאם ניתן להחליף את הקוטג' בריקוטה או ביוגורט?

    תודה רבה!

    1. היי נופר,
      פחות מומלץ. עדיף אולי לוותר בכלל על העלים.
      אפשר להמיר את הקוטג' בריקוטה.

      1. היי, תודה על המענה! חזרתי להגיד שהן יצאו מדהימות! החלפתי בריקוטה כמו שאמרת, והוספתי גם קצת בולגרית. יצא מעדן! המתכונים שלך מדהימים!
        שוב תודה 🙂

  22. שלום וברכה.
    דעי לך שאני ישר ניגשת למתכונים שלך והם תמיד מוצלחים ועל כך רציתי להודות לך.
    לגבי הפשטידה הנ"ל אני מוסיפה קוואקר במקום קמת.וכך לגבי כל הפשטידות..

    1. היי חני,
      אפשר למרות שזה יוצא יותר טעים עם טיגון מקדים.
      אם את מוותרת על הטיגון אני ממליצה לגרד את הבצל והבטטה בפומפיה גסה ולסחוט את הבצל מנוזלים. אם יש לך מיקרוגל מומלץ לחמם את הבטטה המגורדת כמה דקות עד שהיא מעט מתרככת.

  23. הכנתי אתמול לארוחת ערב,
    התחסל במהרה ע"י השותפות שלי בדירה.

    תודה רבה על האתר הנפלא 🙂

  24. הי
    אם אני רוצה לעשות את הפשטידה יום לפני ההגשה. האם זה משנה אם מאחסנים במקרר
    או מחוץ למקרר? (גם פרווה וגם חלבי)
    תודה..

    1. היי לימור,
      יש לשמור במקרר עטוף בניילון נצמד או בתוך קופסה אטומה.
      להוציא מהמקרר כשעתיים לפחות לפני ההגשה. לאחר מכן להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל 5-10 דקות.
      יום מקסים 🙂

  25. אני די חדשה באתר שלך התרשמתי מה מתכונים ומה היצע המגוון שלך יש לי שאלה למתכון הנל אפשר להכפיל כמויות לקבל כמות גדולה ??

    1. היי,
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      גם אם את מכפילה אני ממליצה להכין בתבנית שקעים (הכי מומלץ) או ב-2 תבניות אינגליש קייק. פחות מומלץ לאפות בתבנית אחת גדולה מאחר ולעיתים הפשטידה לא נאפת כמו שצריך במרכז.
      בהצלחה 🙂

  26. שלום לך,
    חייבת לומר לך כמה אני נהנית מהמתכונים שלך, ממש העשרת לי את המטבח 🙂
    מתכונים קלים ומחומרים נגישים, פשוט נפלא!!
    עשיתי את הפשטידה הזו ויצא מקסים, שאלתי היא האם אפשר לעשות זאת עם קמח תפו"א? אני רוצה לעשות זאת למשהי רגישה לגלוטן.

    שוב תודה!!

    1. היי,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      לגבי הפשטידה, לא ניסיתי אבל יכול להיות שקמח אורז ייתן תוצאה יותר מוצלחת.
      בהצלחה:)

  27. היי אפרת,
    אם ברצוני להוריד את הבצל (מטעמי בריאות), האם ניתן להוסיף מרכיב אחר או כמה כמות של בטטה להוסיף? ובנוסף האם ניתן לעשות מקמח כוסמין מלא ? תודה רבה 🙂

    1. היי חן,
      חבל כי הבצל מוסיף טעם. בכל מקרה, אפשר להוסיף חצי בטטה במקום (אגב אם זה בגלל טיגון הבצל אז אפשר לגרד חצי בצל חי בפומפיה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף ישירות לתערובת. בכל מקרה יהיה כדאי להוסיף קצת יותר בטטה).
      אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא.
      יום נפלא 🙂

      1. סליחה הכוונה הייתה רגישות לבצל לא משום שזה לא בריא או טעים 🙂
        בכל מקרה תודה על התשובה
        יום מקסים

  28. היי אפרת יקרה!אני רוצה להכפיל את הכמות ב2 באיזה תבנית כדאי לאפות?
    והאם צריך להוסיף עוד קמח לתערובת עם אני מכינה פרווה?

    1. היי הודיה,
      גם אם את מכפילה כמויות אני ממליצה להכין את הפשטידה ב-2 תבניות אינגליש קייק ולא בתבנית אחת גדולה. כך הפשטידה תאפה בצורה יותר טובה ואחידה. ממליצה להוסיף כוס ושליש קמח (במקום כוס אחת אם את מכפילה).
      בהצלחה 🙂

    1. היי נדיה,
      אני מניחה שאפשר אבל קחי בחשבון שהשמנת הצמחית היא קצת נוזלית אז זה לא ייתן ממש את האפקט של קוטג'.

  29. שאלה, צריך לחכות שהמאפינס יתקררו לפני שמוציאים אותם מהשקעים? כי כשאני מוציאה אותם כשהם חמים הם מתפרקים.

    1. היי שמרית,
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק. קחי בחשבון שזמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.

  30. גרה בקנדה.
    הכנתי למסיבת הקיץ של השכונה. והיום על פי בקשת השכנים מכינה אותה למסיבת הכריסמס השכונתית שתיערך מחר.

  31. הכנתי את הפשטידה לאורחים ויצאה מעולה . פיזרתי למעלה שומשום .גם טעים וגם מרשים . תודה על מתכון מושלם.

  32. היי
    חייבת לשתף שהאתר שלך הפך ל "ספר " חובה אצלי בבית,
    את הפשטידה הזו מכינה כבר בפעם השלישית .
    תמיד מוצלחת
    תודה (:
    פנינה

  33. פעם ראשונה שהכנתי פשטידה ויצא פשוט מושלם! כולם אהבו! תודה רבה לך 🙂
    במקום הקוטג שמתי אשל שזה מה שהיה לי (והשתמשתי בקמח מלא)

  34. היי,
    האם ניתן להכין את הפשטידה ביום שישי ולחממה בתנור לפני ההגשה בשבת? ואם כן – כמה זמן כדאי לחמם על מנת שהפשטידה תשמור על מרקמה וטעמייה ותישאר קריספית?
    תודה על תשובתך. 🙂

    1. היי רויטל,
      אפשר להכין את הפשטידה יום לפני ולשמור במקרר.
      מומלץ להוציא אותה מהמקרר כשעה-שעה וחצי לפני החימום בתנור (כדי שתהיה בטמפ' החדר) ורק אח"כ להכניס לתנור מחומם על 180 מעלות במשך 15-20 דקות.
      חג שמח 🙂

    1. היי עופרה,
      אני מניחה שאפשר להוסיף פטריות קצוצות ולטגן אותן יחד עם הבצל והבטטה. אם מכינים בגרסה החלבית מומלץ להוסיף 2 כפות קוטג' (סה"כ 5 כפות מלאות).
      אני מניחה שהכמות תספיק לתבנית עגולה 22 אלא אם כן תכפילי כמויות ואז זה יתאים לתבנית 24 או לתבנית מלבנית 22X31.
      חג שמח 🙂

  35. אפרת, את יודעת שאת פשוט מקסימה?
    אני קוראת את התגובות שלך, כל כך הרבה סבלנות ואהבה! כיף שכמוך
    רציתי לאחל לך שנה טובה וגם להודות לך, תודה רבה רבה רבה על כל המתכונים המושלמים מושלמים שלך, כולם יוצאים להיט! מומלץ בחום!
    חגים שמחים ושוב תודה!

  36. היי:)
    אני רוצה להכין את הפשטידה המטריפה הזו בכמות גדולה יותר.. את ממליצה פשוט להכפיל את הכמויות? כמה זמן לאפות?

    תודה תודה ואיזה כיף שיש אותך! 🙂

    1. היי רני,
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      אם משתמשים בתבנית שקעים/מאפינס (מומלץ יותר) זמן האפיה נשאר כ-35 דקות.
      אם אופים ב-2 תבניות אינגליש קייק זמן האפיה מתארך לכ- 45 דקות.
      פחות מומלץ לאפות בתבנית אחת גדולה מאחר ולפעמים במרכז זה לא נאפה כמו שצריך.
      בהצלחה! 🙂

    1. היי לירי,
      עדיף להוסיף לחצי כוס קמח רגיל כפית אבקת אפיה ורק אם אין- להשתמש בחצי כוס קמח תופח.

  37. הי,

    אני אחת שלא אוהבת כל פשטידה ובד"כ מסננת פשטידות רק מקריאה ראשונית של המתכון.
    המתכון הזה היה נראה לי מוצלח, הכנתי ויצא מ-ע-ד-ן!!! (הכנתי בתבנית ולא כמאפינס והמרקם היה מצוין, לא רך מדי)

    הכנתי גם להורים שלי והם גרדו את התבנית…

    1. היי חן,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק אבל צריך לאפות יותר זמן (40-45 דקות). אגב, אם הפשטידה יוצאת קצת נמוכה זה בסדר.
      הפשטידה מתייצבת לאחר קירור לטמפ' החדר.
      חג שמח 🙂

  38. בס"ד
    מתכון ממש ממש מוצלח!! המשפחה התמכרה גם מי שלא אוהבת פשטידות התקשרה לדעת מאיפה המתכון..
    רב תודות!

  39. היי, האם יש אופציה לחתוך את הבטטות לקוביות במקום לפרוסות עם הקולפן?
    זה משהו שישפיע על הטיגון/האפייה?

    תודה!!! המתכון נשמע מדהים!

    1. היי חן,
      עצם הקילוף בקולפן מוסיף למרקם של הפשטידה ועושה אותה יותר מעניינת לכן זאת האפשרות העדיפה.
      במקום זה אפשר לגרד את הבטטה בפומפיה גסה. חיתוך לקוביות פחות מומלץ כי זה ישפיע על המרקם.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  40. היי
    אני רוצה להכין בתבנית גדולה ושטוחה פשטידת תפו"א ועליה פשטידת בטטה ולגלגל יחד לרולדה (כשמתקרר לפרוס ויוצאות פרוסות יפות בשני צבעים). האם לדעתך,המתכון מתאים לאפיה יחד עם פשטידת תפו"א או להפריד ביניהם ולאפות קודם את פשטידת התפו"א?
    אשמח לתשובה בהקדם, יש לי אורחים לצהריים…
    תודה רבה

    1. היי מלי,
      הרעיון נשמע מיוחד אבל האם ניסית את זה בעבר? כי אני לא יודעת כמה הפשטידות האלה יציבות מספיק כדי לעבור בשלום גלגול לרולדה.
      בכל אופן אם את בכל זאת רוצה להכין, אני ממליצה להפריד בין הפשטידות ולאפות כל אחת בנפרד. חשוב גם להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שמנסים לגלגל אותה כדי שלא תתפרק.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  41. הכנתי עם שתי בטטות בינוניות+. יצא ממש טעים, אבל משתי בטטות יצאו לי רק 12 מיני-פשטידות… 🙁

    1. היי דנה,
      באיזו תבנית שקעים השתמשת? יכול להיות שהנפח שלהם גדול יותר מתבנית שקעים סיליקון רגילה.
      בכל אופן, אני שמחה שיצא טעים. זה הכי חשוב 🙂

    1. היי שרה,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא מבחינת טעם ומרקם. צריך לנסות 🙂 (ואם מנסים ממליצה להכין מחצית מהכמויות)
      בהצלחה 🙂

        1. היי אפרת,
          הכוונה להכין חצי מהכמויות הרשומות במתכון (לדוג' חצי בטטה גדולה, בצל אחד, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה, חצי ביצה טרופה). הסיבה היא שאם זה בסוף לא ייצא מוצלח עם קמח תפו"א, לא יתבזבזו הרבה מצרכים.

  42. היי, תודה על המתכונים!
    האם חייבים לקלוף את בטטה, או שאפשר לגרד בפומפיה או אפילו למעוך במזלג? אני לא בטוחה שהבת שלי תאהב את המרקם..
    תודה!

    1. היי נטע,
      אם זו תבנית שקעים מסיליקון שהיא בדר"כ נמוכה יותר יש למלא כמעט עד הסוף. אם זו תבנית שקעים אחרת (לדוג' מקרטון וכו') יש למלא עד 3/4 מהשקע.

  43. וואי ממש טעים ! הכנתי בדיוק כמו במתכון רק ששמתי את כל הבלילה על בצק מוכן מלוח (יש בכל סופר) ובבלילה שמתי חצי מכמות הסוכר. נותנים לבצק אפיה בתנור על 180 מעלות בערך 30 דקות עד שהוא מזהיב ואז מוסיפים לו את הבלילה ומכניסים לעוד 30 דקות בערך עד שהכל מתבשל ויצא מעדן ! האם אפשר לעשות את אותו דבר עם עוד ירקות? או שמבחינת נוזלים יכולה להיות בעיה?

    1. מעולה! אגב יש באתר מתכון דומה עם גבינות ועירית – קיש גבינות מבצק מלוואח.
      אפשר להכין את זה עם ירקות נוספים (אפשר להכין את הבלילה ממתכוני פשטידות נוספים). כל עוד הבלילה אינה נוזלית ודלילה אין שום בעיה 🙂

    1. היי הילה,
      לאחר שיוצקים את התערובת לתבנית מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור.

  44. ואאווווו… טעים בטירוף!!!!!!
    המתכון הזה כל כך נכנס למחברת המתכונים שלי..:)
    תודה רבה על השיתוף.

    1. היי שרה,
      הפשטידה היא חלבית אבל עם אופציה לפרווה- אפשר להכין גם בלי הגבינות.
      שבת שלום 🙂

  45. היי אפרת
    כמה שאלות : מה עדיף , להכין בתבנית שקעים או באינגליש קייק ? יוצא אותו מרקם ?
    האם הקוטג תורם לטעם או למרקם ? (כי ראיתי שהמלצתי שאפשר לוותר?)
    זמן האפייה בתבניות אישיות זהה לזמן האפייה בתבנית אינגליש ?
    אפשרי לוותר על שלב הטיגון ופשוט רק לקצוץ ולצרף ליתר התערובת ?
    תודה מראש

    1. היי יעל,
      הכי מומלץ להכין את הפשטידה בתבניות שקעים, כך הפשטידה נאפת יותר טוב (מאחר והיא קטנה).
      אפשר לוותר על הקוטג' אבל הוא תורם למרקם ולנפח ולכן יותר מומלץ להכין עם קוטג'.
      זמן האפיה בתבניות שקעים הוא כמו שרשום 30-35 דקות. תבנית אינגליש קייק אולי קצת יותר, כ-40 דקות.
      לא מומלץ לוותר על שלב הטיגון של הבצל והבטטה, זה יפגע במרקם ובטעם.
      בהצלחה 😉

  46. הי,
    אני ממש מוקסמת מהמתכונים המיוחדים – תודה !
    רציתי לדעת האם אפשר להמיר את הקמח חיטה בקמח קונדיטור ללא גלוטן? או לשלב כמה סוגים?
    תודה מראש

    1. תודה דבורה, כיף לשמוע 🙂
      לגבי הפשטידה, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. לדעתי יהיה עדיף לשלב קמח קונדיטור עם קמח אורז ולשים סה"כ שליש כוס (במקום חצי כוס).
      בהצלחה 😉

    1. הי איה,
      הפשטידה לא אמורה להיות קשה. היא צריכה להיות רכה אבל אפויה. לזה התכוונת? שהיא לא נאפת?
      אגב, באיזה תבנית את מכינה אותה?

      1. עשיתי פעם אחת בתבנית מרובעת גדולה יחסית ופעם אחת באינגליש קייק.
        הפשטידה רכה מדי גם אחרי אפייה ולא ניתן לאכול אותה
        כ finger food היא כמו מחית

        1. היי איה,
          הפשטידה הזאת ספציפית היא רכה יותר ביחס לפשטידות אחרות.
          בגלל שהפשטידה רכה מומלץ להכין אותה בתבניות שקעים מאשר בתבנית אחת והיא עדיין יוצאת רכה אך יציבה אבל לא כמו מחית. האם את קולפת אותה לפני באמצעות קולפן או שאת מגרדת אותה בפומפיה? אולי את מבשלת אותה יותר מידי לפי האפיה? אני מנסה להבין מדוע היא יוצאת כמו מחית. יכול להיות גם שאת פחות אוהבת פשטידות רכות וזה בסדר גמור. יש המון פשטידות טעימות אחרות 🙂

        2. אם הפשטידה רכה מדי אפשר להוסיף עוד רבע כוס קמח (אני משתמשת בטף)
          או לאפות עוד חצי שעה בחום נמוך (130 מעלות).
          חשוב להתחיל בחום גבוה כדי לקבל קרום פריך לפשטידה.

          תודה על המתכון, יצא מעולה. גם אצלי בפעם הראשונה הן יצאו רכות מדי,
          פעם שניה הוספתי קמח בפעם השניה הוספתי אגוזים טחונים.
          בשתי הפעמים לא הוספתי גבינות.

    1. היי שרית,
      ראיתי עכשיו..
      אם כבר ערבבת את כל החומרים כולל הביצים והקמח אז מה שנשאר זה לאפות את זה. אני מניחה שהבצל וחתיכות הבטטה יהיו מורגשות מעט.
      תעדכני איך יצא בסוף.. 🙂

    1. היי חגית,
      אפשר לשים במקום הפטרוזיליה רבע כוס כוסברה קצוצה, רק בתנאי שאת אוהבת את הטעם. אם לא, אפשר לוותר בכלל.
      בהצלחה 😉

  47. שונאת להכין פשטידות אבל ארחתי חברות לארוחה חלבית וחפשתי משהו מהיר וקל…
    הכנתי כפשטידה , יצא מעולה!!! קצר מלא מחמאות!!! תודה תודה תודה

  48. תודה רבה על מתכונים מעולים שתמיד מצליחים!
    אם אין לי אבקת אפיה בבית , ניתן להחליף את הקמח בקמח תופח פשוט?

    1. היי דנה,
      תלוי מה גודל התבנית. אם זו תבנית בקוטר 24 אז צריך להכפיל כמויות ב-2.
      שבוע טוב 🙂

  49. הי חיפשתי מתכון למאכל שלא מורכב מהרבה חומרים פשוט שאני יוכל להכין משהו טעים מחומרים שיש לי בבית ולהפתעתי הגעתי למתכון המהמם הזה והכנתי אותו ויצא כל כך טעים והתחסל בשתי דקות תודה רבה

    1. כן מור, צריך להנמיך את האש ולבשל עם מכסה במשך כ-7 דקות, עד שהבטטה מעט מתרככת. מידי פעם אפשר להרים את המכסה ולערבב.
      בהצלחה 😉

    1. היי קרן,
      יכול להיות שהטעם של בצל יורגש בפשטידה (כשמטגנים את הבצל לפני הטעם שלו הופך להיות מתקתק ועדין). מקווה שאת הבטטה טיגנת לפני 🙂

    1. היי אהובה,
      לפרווה את יכולה לוותר על הקוטג' ואין צורך לשים במקומו דבר.
      שבת שלום 🙂

    1. כן שירה, אפשר להקפיא אבל חשוב לאחסן בקופסה אטומה או לעטוף היטב בניילון נצמד.

    1. היי לי,
      תפקיד הביצים הוא גם לאחד ולהדביק את המרכיבים וגם לתרום לאווריריות הפשטידה. תחליפים אחרים לביצים כמו שציינת אכן מדביקים את החומרים אך לצערי במקרה הזה אין לי רעיון לתחליף שיגרום לפשטידה להיות מעט יותר אוורירית.

  50. שאלת תבנית – על התבניות שלי אין מידות… אלא כתוב ״גדולה״ ״בינונית״ או ״קטנה״, וכמובן תבנית אינגלישקייק. באיזו מהן מומלץ להשתמש אם אין לי תבנית שקעים? תודה

  51. הי,

    אני מעוניינת להכין את השפטידה הערב לילדים.
    1. לאיזו תבנית זה מתאים? לאינגליש קייק הארוכה?
    2. זה יוצא גבוה בתבנית?
    3. הפטרוזיליה חובה? או אפשר כוזברה? (ביום ראשון קשה להשיג דברים כאלו)

    תודה ויום נפלא!

    1. היי שפרה,
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק רגילה (10X31). מבחינת גובה זה יוצא בגובה בינוני (יותר גבוה מזה הפשטידה לא תאפה כמו שצריך מבפנים). אפשר לוותר על הפטרוזיליה ולגבי כוסברה במקום- רק אם אין לכם בעיה עם הטעם ובכל מקרה כדאי לשים לא יותר מ- 3 כפות כוסברה קצוצה מאחר ולכוסברה יש טעם דומיננטי.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי ברכה, אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
      הכמויות בכל המתכונים הם לפי כוס סטנדרטית רגילה (לא חד פעמית).
      המשך יום נפלא!

        1. כוס סטנדרטית הכוונה לכוס רגילה (זכוכית עם ידית), בדר"כ בנפח 230-240 מ"ל. כוס חד פעמית לשתיה קרה מפלסטיק היא קטנה מידי (170 מ"ל).
          את יכולה להשתמש בכוס מדידה אם היא בנפח של 240 מ"ל.

          1. תודה רבה לך שאת עונה לי ממש ברחל בתך הקטנה
            האמת שעד עכשיו עשיתי בכוס חד פעמית רגילה את כל המתכונים ויצא לי מטריף
            אני חייבת לנסות בכוס הנכונה.
            תודה רבה על האתר הזה אני מספרת עליו בכל מקום כל מי שנכנס אליו מתמקר
            יש לך אולי אפליקציה שאפר להוריד לאייפון…

          2. בשמחה ברכה!
            אני שמחה שאת נהנת מהאתר ותודה שאת ממליצה עליו לאחרים 🙂
            אין עדיין אפליקציה לאתר, אבל זה בתוכנית. מקווה שתהיה בהמשך. כמובן שאעדכן כשזה יקרה.
            ערב נעים 🙂

  52. יצא עולמי.
    הפשטידה הכי טובה שטעמתי בחיי
    רק אני ובעלי אכלנו ונעלמו בשניות כל הפשטידות… ועוד בעלי לא אוהב פשטידות…
    רק שאלה כל הכמויות הם לפי כוס חד פעמית או כוסרגילה

  53. ואוו אחת הפשטידות אם לא ה-!!! היא כיכבה אצלינו במשלוחי מנות בפורים ועכשיו גם כמעט כל שבת! טעימה ביותר!!

  54. הי,
    יש לפשטידה טעם חזק של פטרוזיליה?
    והאם אפשר להחליף בפורוזיליה יבשה
    תודה רבה על האתר המדהים!

    1. היי חני,
      בכלל לא אבל אפשר לשים פחות פטרוזליה טריה או להשתמש בתבלין יבש ולשים כחצי כפית.
      המשך יום נעים 🙂

  55. פשטידה נהדרת! חוץ מהעובדה שהיא לא מושכת לעין (הבצל יצא לי ירוק משום מה חח) היא ממש טעימה!

  56. שלום וברכה
    פשטידה מעולה שהתקבלה במשפחתי בהצלחה רבה. לפעמים מחליפה בטטה בדלורית (בעונתה)
    ומשתמשת בקמח מלא/ קמח כוסמין ו…בצל סגול מאוד מעדן את טעמה.
    תודה

  57. היי אני מתה על המתכון הזה, מכינה אותו המון פעמים וכל פעם מחדש מקבלת מחמאות גורפות
    יש לך אולי רעיון איך אפשר להכשיר אותו לפסח?! ואשמח לעוד מתכונים חלביים כמו פשטידות וכד'

    1. הי שרה,
      שמחה לשמוע שאת אוהבת את הפשטידה 🙂
      אפשר לשים במקום חצי כוס קמח כרבע כוס קמח מצה (קמח המצה סופח יותר נוזלים לכן מומלץ לשים רק רבע כוס). טיפ מאוד חשוב כשמשתמשים בקמח מצה בפשטידות- ככל שהקמח טחון יותר דק, כך זה יוצא יותר טעים לכן מומלץ לקנות קמח מצות לעוגות שהוא דק יותר מקמח המצות הרגיל או אם יש לך מטחנת קפה פשוט לטחון את קמח המצה עד לאבקה.
      בימים הקרובים אעלה מתכונים נוספים כשרים לפסח, כולל פשטידות.
      שבת שלום!

  58. היי,
    האם אפשרי וכדאי לעשות לכל הבלילה לפני האפייה עם מיקסר כזה שהופך את זה לכמו דייסה, או כמו שעושים במרק ירקות ואז עם מיקסר כזה שמועך הכל והופך את זה לבלילה אחידה? אשמח לתשובה מהירה שבת שלום

    1. הי יהודה,
      לא מומלץ כי המרקם של הפשטידה יהפוך לעיסתי ודחוס. עדיף להכין לפי המתכון 🙂
      שבת שלום!

  59. פשטידה טובה, אני מוסיפה גם שמנת מתוקה ואגוז מוסקט ומעל מפזרת פירורי לחם קצת לקארצ'

    1. היי מיטל,
      כדי שהפשטידה תהיה פרווה פשוט תוותרי על הקוטג' ועל הגבינה הצהובה. אין צורך לשים במקומם דבר.
      יום נפלא 🙂

  60. שלום לך,

    אני רוצה להכין כמות גדולה ולכן מעדיפה לא לגרד את הבטטה עם קולפן. במעבד מזון יש לי רק אפשרות של פומפיה – גדול או קטן. באיזה כדאי להשתמש לדעתך?

    תודה רבה!

  61. עכשיו זה הפעם השניה אני מכינה, הכנתי את זה לאורחים וזה יצא סופר מרשים וטעים.
    האם אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה?

  62. יצא נהדר וטעים מאד! החלפתי את הקוטג' ב-2 כפות טחינה גולמית. מכיון שהיה לי בטטה בינונית הוספתי 2 תפו'א קטנים וכן הכנסתי קוביית בזיליקום קפואה. אפיתי בתבניות קיש אישיות כ-33-35 דק'. תודה רבה!

  63. הכנתי את הפשטידה בתוספת גבינה צהובה ואת הבטטה גירדתי בפומפיה. יצא מעולה! תודה רבה על מתכון קל וטעים!

    דרך אגב- האם יש מתכון קליל לפשטידת פלפלים קלויים?

    1. מצוין 🙂 תודה שחזרת לעדכן.
      אין כרגע באתר מתכון לפשטידת פלפלים קלויים. מקווה שבהמשך אפרסם מתכון 😉

    1. הי נעמה,
      אפשר אבל ממליצה לא לוותר על הבצל הלבן כי הטעם שלו הוא אחר.
      את יכולה להוסיף עד 2 גבעולים קצוצים כדי שזה לא ישתלט על הטעם.

  64. לקראת הכנת המתכון שנראה פשוט ביותר (איזה כיף) רציתי לשאול:
    1. האם ניתן את הבטטה לגרד בפומפייה במקום לחתוך באמצעות קולפן? במידה וכן, האם לבשל אותה במחבת באותו אופן שציינת לבשל את הבטטה המקולפת ע״י הקולפן?
    2. האם ניתן להוסיף גבינה צהובה מגורדת לתערובת ולא כקישוט? איך זה משפיע על הנפח ועל הטעם?
    תודה

    1. היי הדס,
      1. כן, אפשר לגרד את הבטטה בפומפיה ולבשל אותה במחבת באותו האופן. בהזדמנות אחרת כשייצא לך אני ממליצה לך לנסות גם את שיטת הקולפן- יוצא מעולה מבחינת המרקם 🙂
      2. אפשר בהחלט להוסיף גבינה צהובה לתערובת עצמה. זה לא משפיע על הנפח, זה רק מוסיף עוד טעם.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

    1. כן ענבל, אפשר. ממליצה לשים רק רבע כוס בזיליקום קצוץ כדי שזה לא ישתלט על הטעם.

  65. הי, מתכון פשוט מעולה!!
    הכנתי ללא גלוטן לכל המעוניין. המרתי את הקמח הרגיל בקמח קונדיטור (חצי כוס).
    תודה רבה

    1. היי אירן,
      אם יש לך קוטג' או גבינה לבנה אז עדיף להשתמש בהם ואם לא אז אפשר לשים 3 כפות שמנת לבישול או לוותר בכלל.

  66. חזרתי לעדכן..
    יצא טעים מאוד!! ממש אהבנו! יצא מעולה, גם מההקפאה 🙂

    רק לקח מלא זמן לקלף את הבטטות (הכנתי ישר כמות כפולה..)
    נראה לי בפעם הבאה אני אעשה את זה בפודפרוססור שלי..

  67. נראה מעולה, וגם יש כאן תגובות מצוינות! פתאום גיליתי את האתר הזה…
    חושבת להכין את הפשטידה לשבת, האם ניתן להקפיא אותה?

    1. היי יעל,
      ברוכה הבאה לאתר 🙂
      לדעתי לא צריכה להיות בעיה להקפיא את הפשטידה בקופסה אטומה כמובן (רק כשמדובר בתפו"א לא מומלץ להקפיא וזה לא המקרה).
      סופשבוע נעים:)

      1. זהו, זכרתי את הקטע של התפוחי אדמה ולא הייתי בטוחה לגבי הבטטה. תודה!
        אני עושה בגרסה הפרווה, אעדכן איך יצא 🙂
        זה כמות שמתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת?

  68. הי מכינה עכשיו את הפשטידה…
    חתכתי את הבצל לעיגולים, ואת הבטטה עם קולפן אבל יצא רצועות גדולות. האם עדין מתאים להכניס לתבנית מאפינס?

  69. היי, אם אני משתמש בקמח תופח מה הכמות שעליי לשים? הבנתי שיש איזשהו יחס של קמח + אבקת אפיה… תודה מראש!

    1. היי איגי,
      נכון, 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפיה.
      לכן אם אתה משתמש בחצי כוס קמח תופח אתר אמור לשים בנוסף עוד חצי כפית אבקת אפיה אבל אם אין לך אבקת אפיה זה לא קריטי ואפשר לוותר במקרה הזה.

  70. היי קודם כל תודה רבה!המתכון נראה ממש מוצלח! השאלה שלי אם אפשר להשליש את הכמות ולשים רק 4 ביצים במקום 6 ? כי חסרות לי ביצים 🙁

    1. היי הדס,
      אם יש לך 4 ביצים אז אני ממליצה לך להכפיל כמויות ולא לשלש כי בפשטידה הזאת הביצים חשובות.
      אם את אופה בתבנית מאלומיניום (חד פעמית) עגולה 26/מלבנית, הפשטידה תצא פשוט מעט יותר נמוכה וזה לא נורא בכלל 🙂 (ככה היא גם נאפת יותר טוב מבפנים).
      בהצלחה וסופשבוע נעים 🙂

    1. היי רותם,
      אפשר להכין בלי בצל (אפשר לשים במקומו עוד חצי בטטה בינונית) אבל חבל כי הוא מוסיף המון טעם. אם לא אוהבים להרגיש את הבצל בפשטידה אפשר לגרד או לטחון בצל אחד קטן (במקום 2 בצלים גדולים קצוצים).

  71. היי,
    האם ניתן להחליף את הביצים בטחינה גולמית ? אני מעוניינת בפשטידה טבעונית.
    אם כן – מה הכמות שהיית ממליצה ?

    1. היי טלי,
      אין תחליף לפשטידה עם ביצים מבחינת הטעם והמרקם כי בנוסף לזה שהן מאחדות את המרכיבים הן תורמות לאווריריות הפשטידה. לא ניסיתי להכין עם טחינה גולמית, אבל אפשר לנסות לשים 2-4 כפות טחינה (אני ממליצה להוסיף לתערובת בסוף ולפי הצורך).
      אם החלטת לנסות, אשמח לקבל עדכון איך יצא 🙂
      שבת שלום!

  72. היי עשיתי את הפשטידה והטעם מעולה השאלה היא אם מבפנים הפשטידה אמורה לצאת רכה מאוד בצורה מושית אבל עדיין עשויה או שהיא צריכה לצאת ברמת קושי מסויימת מבפנים? כמו כל פשטידה בעצם שיוצאת כמו חתיכת עוגה מוצקה קצת?

    1. היי לילך,
      הפשטידה צריכה לצאת רכה מבפנים אבל לא יותר מידי רכה.
      כשמכינים את הפשטידה בתבנית אחת גדולה היא יוצאת יותר רכה מבפנים מאשר אם מכינים אותה בתבניות מאפינס קטנות.

    1. היי גל,
      כן, שניהם מתאימים אז לפי טעמך האישי, רק אני ממליצה לשים כרבע כוס שמיר או בצל ירוק קצוצים (ולא חצי כוס כמו שרשום) כדי שלא זה ישתלט על הטעם של הפשטידה.

  73. מ צ ו י י נ ת

    אני עסוקה בלהעביר את המתכון הלאה לבקשת המתארחים.

    ישר כח! ממתינה לעוד ועוד רעיונות ומתכונים

    1. היי טלי,
      פחות מומלץ אבל מה שאני מציעה לעשות כדי לחסוך זמן עבודה זה לטגן את הבצל והבטטות היום, לצנן מעט ולשמור בקופסה סגורה בתוך המקרר עד למחר. מחר פשוט לערבב עם כל יתר החומרים (זה באמת לוקח דקות בודדות) ולהכניס לתנור.
      שבת שלום 🙂

  74. הי,
    זו הפשטידה השנייה שאני מנסה מהאתר (הראשונה היתה ברוקולי וכרובית ויצאה מעולה), אין לי תנור אלא טוסטר-אובן אז האפייה אורכת הרבה יותר זמן, אבל גם לי קרה עם זו שהיא נאפתה היטב מלמעלה ומלמטה, ובפנים יש לה מרקם של פירה (גם אני דייקתי בכמויות, רק במקום עם צהובה כהקרמה למעלה השתמשתי בגבינה בולגרית).

    הטעם טוב מאד אבל קצת קשה לאכול אותה ככה…החזרתי לתנור ל-160 מעלות, אשמח לשמוע אם יש פתרון אחר…תודה רבה:)

    1. הי חני,
      יש כמה אפשרויות שחשבתי עליהן:
      -אם הפשטידה לא הייתה אפויה מבפנים כנראה שהטמפרטורה הייתה גבוהה לכן מומלץ בפעם הבאה לאפות מהתחלה בטמפרטורה נמוכה יותר ולכסות את הפשטידה בנייר כסף ורק לקראת הסוף להסיר את הנייר. אני מאמינה שזה יאריך את זמן האפיה אך לפחות הפשטידה תהיה אפויה מבפנים 🙂
      -אפשרות נוספת היא להכין בתבניות שקעים מאלומיניום/מאפינס וכך זה גם יקצר את זמן האפיה.
      -אפשרות אחרונה היא להכין את אותה כמות בתבנית גדולה יותר כדי שהפשטידה תצא נמוכה יותר וכך תאפה טוב יותר מבפנים.
      מקווה שהפעם הבאה תהיה מוצלחת יותר 😉
      שנה טובה ומתוקה!

  75. הייי אפשר לשחק עם הבטטה למשל לשים דלעת במקום ? או תפוח אדמה?
    איזה ירקות יכולים להשתלב או שאני הורסת את הפואנטה של הטעם ?
    – אין לי בטטה עכשיו בבית וכבר הייתי פעמיים במכולת 🙂

    1. היי רעות,
      האמת שלא ניסיתי להשתמש בירק אחר במתכון הזה אבל זה יכול להיות דווקא מעניין 😉
      הייתי מנסה שילוב של תפוח אדמה עם דלעת או גזר (באותה כמות של בטטה גדולה) ומכינה באותו אופן – חותכת עם קולפן ומבשלת במחבת עם הבצל כ-7 דקות עד שהירקות מעט מתרככים.
      אם תנסי אשמח מאוד לקבל עדכון 🙂

  76. היי,
    בגלל שאני עצלנית וסוף סוף העזתי לגעת במעבד מזון שלי בפעם הראשונה מזה שנתיים…
    השתמשתי בדיסק הקוצץ לרצועות במעבד וקצצתי ככה גם את הבצל ביחד עם הבטטה.
    אחר כך טיגנתי את הבטטה והבצל ביחד במחבת גדולה בערך 7-8 דקות עד שהבטטה קיבלה גוון צהוב והתרככה. לגבי הבצל אין לי מושג, הוא נעלם לי בתוך הבטטה וכניראה גם טוגן תוך כדי.

    בכל אופן, רציתי לומר שגם עצלנים מצליחים להכין פשטידות טובות ממתכונים מעולים.
    יצא טעים. תודה 🙂

  77. היי,
    \רציתי לשאול האם צריך לטגן גם את הבטטה יחד עם הבצל או רק להוסיף לבצל ולכסות למשך שבע דקות?
    אשמח לשתןבה מהירה. תודה !

    1. הי ניקול,
      מטגנים את הבצל לבד עד שהוא מתחיל להזהיב ואז מוסיפים למחבת את הבטטה ומבשלים (את הבטטה והבצל יחד) עם מכסה במשך 7 דקות.

  78. היי
    השארתי את זה עוד המון המון זמן בתנור. אבל זה לא נאפה. מלמעלה ומלמטה כן, אבל בפנים עדיין מרקם של פירה.
    דייקתי מאוד בכמויות אז אני לא יודעת למה זה קרה. אולי בכל זאת יותר קמח?
    אבל הטעם יצא טוב, למרות הכל.. 😉

    1. היי,
      מוזר, האמת שלא ברור לי למה.
      אולי בפעם הבאה עדיף להכין כפשטידות אישיות בתבנית מאפינס או בתבנית אחת מעט יותר גדולה, כדי שהפשטידה תהיה נמוכה יותר ותאפה כמו שצריך גם מבפנים.
      בכל אופן, תודה שחזרת לעדכן ושיהיה ערב נעים 🙂

  79. היי
    אשמח לתשובה מהירה..
    הפשטידה בתוך התנור כבר 40 דקות בתוך תבנית אינגליש קייק אבלנראה שהיא מתחילה להאפות רק מלמעלה ואני מפחדת שמלמעלה יתחיל להישרף עוד מעט. הורדתי את החום ל160 מעלות. האם צריך גם נייר כסף?
    לכמה זמן עוד להשאיר בתנור?
    תודה!

    1. הי לי,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה, עשית נכון כשהנמכת את המעלות ורצוי היה לכסות בנייר כסף אם למעלה זה נראה כבר אפוי מידי.
      אשמח לעדכון כמה זמן בסוף השארת את זה ואיך זה יצא 🙂

  80. הי,
    אני רוצה להכפיל כמויות ולאפות בתבנית יותר גדולה, האם זה משפיע גם על זמני האפיה?
    תודה מראש, הפשטידה נראית מצוינת!

    1. הי לי,
      כן, זמן האפיה יתארך בערך ל45-50 דקות, אבל זה כמובן משתנה מתנור לתנור.
      שבת שלום 🙂

    1. הי עדי,
      אפשר אם יש לטוסטר גוף חימום עליון+תחתון, בדר"כ ב180 מעלות. אם כן, מומלץ לעטוף את הפשטידה בנייר כסף ב-25 דקות הראשונות ואח"כ להסיר את הנייר. לגבי משך האפיה, אני מניחה שבערך 40 דקות אבל זה משתנה בכל טוסטר אובן. ברגע שהפשטידה מקבלת צבע זהוב יפה בחלק העליון סימן שהיא מוכנה.

  81. הי! אני רוצה להכין את הפשטידה ושגם תינוק בן שנה יהנה ממנה. האם כדאי לגרר בפומפיה במקום, או שהבטטה אמורה לצאת מספיק רכה באופן הנ"ל? תודה רבה (:,

    1. הי רות,
      הבטטה אמורה לצאת רכה מבפנים אבל לתינוק בן שנה (וליתר בטחון) הייתי ממליצה לגרד בפומפיה 🙂

    1. הי מאי,
      הבצל מוסיף טעם.
      אם את לא אוהבת להרגיש את הבצל אפשר להשתמש בבצל אחד בלבד ולטחון אותו אבל אם את לא אוהבת בכלל תכיני בלי בצל.

  82. למה הפשטידה למעלה אפתה ממש טוב ובפנים נראית כאילו לא עשויה? נוזלית :/
    עשיתי בדיוק לפי המתכון

    1. הי לירי,
      דבר כזה יכול לקרות בתנורים חזקים (בתנאי שהפשטידה הייתה במרכז התנור בתוכנית רגילה של למעלה ולמטה). במקרה כזה צריך להנמיך את התנור ל160 מעלות ולהשאיר את הפשטידה עד שתאפה גם מבפנים.

    1. הי אביב,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שמתוך הקמחים שציינת קמח אורז רגיל יכול הכי להשתלב.
      אם כוונתך היא להפוך את המתכון ללא גלוטן, אפשר לשים במקום קמח גם פירורי לחם ללא גלוטן.

  83. אני רוצה לטחון הכל עם מעבד ידני על מנת להגיע למצב של קרם. ולעשות מזה כדורים במכשיר הקייק פופס. האם להוסיף א. אפיה על מנת שיתפח קצת וייוצר עיגול?

  84. אהלן.
    לאחרונה שמעתי שאפשר להמיר את הקמח בשיבולת שועל- או אינסטנט או רגילה…
    את יודעת איך זה יוצא ובכמה אני יכולה להמיר במתכון הזה?
    תודה

    1. הי שחר, רצוי לשלב 1/4 כוס קמח מלא/לבן ו-1/4 כוס שיבולת שועל (עדיף אינסטנט). זה ייצא טעים.

  85. סליחה על הבורות, אבל אף פעם לא הכנתי פשטידה (או שום דבר מתוחכם אחר..)
    כמה מלח ופלפל שמים בערך? לא רוצה שיצא לי מלוח מדי

    1. הי שיר, אם את לא אוהבת מלוח מידי שימי בערך 1/3 כפית מלח וקורט פלפל (קמצוץ שלוקחים עם האצבעות).
      בהצלחה 🙂

      1. היי אריאלה,
        הפשטידה הכי טעימה סמוך לאפייה אך אפשר גם להכין יום לפני ולשמור את הפשטידה כשהיא עטופה היטב במקרר. אח"כ ניתן לחמם את הפשטידה בתנור, רק חשוב לוודא שהפשטידה מתחממת גם מבפנים.

  86. היי ניתן לעשות את הפשטידה בתבניות אפייה אישיות מנייר? ואם כן באיזה גודל? תודה!

    1. הי בת שבע,
      אפשר, רק תבדקי שרשום על תבניות הנייר/ מנג'טים שהן מיועדות לאפיה (כי יש כאלה שלא) ומומלץ לשמן מעט את התבניות לפני שיוצקים לתוכן את התערובת.
      לגבי הגודל, בגודל הסטנדרטי (בדר"כ בקוטר 5-7 ס"מ)

  87. היי מה ההבדל בין הקמח המלא לרגיל?
    מה יותר מומלץ
    ועוד שאלה לאחר טיגון הבצל האם להוסיף את הבטטות ולטגן עוד או רק לכסות ולסגור את האש?
    תודה

    1. הי, במקרה הזה ממש לא משנה איזה קמח שמים. זה יוצא טעים בכל מקרה. פשוט בקמח מלא יש ערך תזונתי גבוה יותר לכן יש המעדיפים אותו מטעמי בריאות.
      לאחר טיגון הבצל יש להוסיף את הבטטות ולהמשיך לבשל עוד 7 דקות עם מכסה עד שהבטטה מתרככת.
      ערב נעים 🙂

  88. אם אני רוצה להכין את הפשטידה במנות אישיות (בתבנית סיליקון) כמה מנות יצאו לי לדעתכם?

  89. ניסיתי, יצא מעולה… אהבתי.. רק לקח לי שעה להכין, השתמשתי בשמן זית וקמח רגיל בפעם הבאה אשתמש בקמח מלא, תודה רבה..

  90. שלום
    וואןוו כמה מחמאות על פשטידה בקלי קלות..:לא הבנתי במתכון כתוב שניתן לוותר על הקןטג ובאחת התגובות שלא ניתן. מה התשובה? והאם ניתן במקום קוטג לשים יוגורט ?
    הרבה תודה ושבת שלוםםם

    1. הי ענבל, ניתן לוותר על הקוטג' לגמרי או להמיר ביוגורט.
      *לגבי אחת התגובות שהמלצתי שלא לוותר על הקוטג' זה היה במקרה של הכנת המתכון ללא קמח כדי להפוך את המתכון ללא גלוטן.
      שבת שלום!

  91. הי, אני בד"כ לא רושמת תגובות אבל הפעם הרגשתי צורך לעשות כן. נכנסתי עכשיו למתכון ואגב זאת הפעם הרביעית שאני מכינה את המתכון הזה (וכן, עדיין לא למדתי אותו בע"פ). הכנתי הרבה פשטידות בחיי אבל זו אחת הפשטידות הטובות ביותר שהכרתי. תודה רבה על מתכון מצוין!!

    1. היי הודיה, היות וחותכים את הבטטה בעזרת קולפן לרצועות דקות, הבטטה מתרככת מהר במהלך האפייה בתנור ואין צורך במים.

  92. הקלדתי ״פשטידת בצל ״ ולהפתעתי המתכון הזה הנראה מעט ״פושטי״ תפס את עיניי. ניסיתי אותו ולו רק בגלל ההשקעה המועטה, שהוא דורש. השתמשתי בגביעי נייר (זה מה שהיה לי). הרגע חברותיי עזבו את ביתי והרגשתי חובה לשתף. יצא כל כך טעים, בזמן הכנה כה קצר. המתכון הולך להיות מופץ בין חברותיי ואין מה לומר, בכל הזמנה לאירוח, בה אצטרך להביא כיבוד, הפשטידה תהיה הבחירה המועדפת. תודה רבה!!!!

    1. היי אורית, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת להגיד איך ייצא, במיוחד שהמרקם של הקמח הוא שונה. מה שכן, אפשר לוותר בכלל על הקמח אבל לא לוותר על הקוטג' ואז הפשטידה תצא מעט יותר נמוכה אבל טעימה.

    1. הי, הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה קטנה בסביבות גודל 20-22.
      אפשר לוותר על הפטרוזיליה. יום נפלא 🙂

    1. היי לינה, אני ממליצה לך להכין בתבנית 22*32 (בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק) ואז את יכולה לעשות כמות כפולה ותצא לך פשטידה גבוהה.
      את יכולה להכין גם בתבנית 27*32 אך קחי בחשבון שיכולה לצאת לך פשטידה מעט נמוכה.

  93. היי, רציתי להכין את הפשטידה הערב ויש לי שאלה…
    במתכון מצויין 4 כפות שמן. האם זה השמן לטיגון הבצל והבטטה או שזה שמן נוסף שנכנס לבלילה?
    תודה מראש

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme