מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת

פסטה ברוטב ברוקולי ושמנתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 15, 2018
Last modified:מאי 31, 2018

Summary:

מתכון לפסטה ברוטב ברוקולי ושמנת – קל להכנה וטעים!

פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת

מצרכים (5-6 מנות):

500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים

800 גרם פרחי ברוקולי טריים או משקית קפואה

2 מיכלי שמנת לבישול 15% (סה"כ 500 מ"ל)

בצל בינוני קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

4 כפות גבינת פרמז'ן

שני שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

*גבינת פרמז'ן לפיזור מעל

אופן הכנה:

הכנת הפסטה:

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים.

הכנת רוטב ברוקולי ושמנת:

מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

אם משתמשים בברוקולי טרי – קוצצים את הברוקולי לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מוזגים כחצי כוס מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות עד לריכוך (יש לערבב מידי פעם).

אם משתמשים בברוקולי משקית קפואה – מפשירים את הברוקולי (ניתן לזרז את ההפשרה על ידי חליטה במים רותחים וסינון). קוצצים לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.

-לאחר שהברוקולי התבשל, מוסיפים למחבת שום כתוש, שמנת לבישול ו4 כפות גבינת פרמזן. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים 4-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

-מניחים פסטה בצלחת הגשה ושופכים מעל את רוטב הברוקולי. מפזרים גבינת פרמז'ן ומגישים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


15 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי איך אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
    האם אפשר להשתמש בשמנת סויה צמחית אלפרו?
    ולגבי הפרמזן איזה תחליף?

  2. היוש. רוצה לנסות בלי נדר היום. אחרי שהברוקולי מסיים להתבשל, צריך לנקז המים שלו, או פשוט להוסיף לתוכם יתר המצרכים? תודה על מתכון מדהים ועל מענה! 🙂

    1. היי שרון,
      הנוזלים בדר"כ מתאדים במהלך הבישול. אם נשארים נוזלים כדאי לשפוך אותם ורק אז להוסיף את יתר המצרכים.
      יום מקסים 🙂

  3. היי אפרת,

    יש לך מושג למה אי אפשר להדפיס מתכון כשמתרגמים לשפה זרה?
    פעם כן הייתי מצליחה
    תודה על התשובה ותודה על מתכונים קלים וטעימיםםם

    1. היי בטי,
      אני באמת רואה שלא ניתן להדפיס טקסט מתורגם.
      אבדוק את זה..
      שבוע נפלא 🙂

  4. הי,
    במצרכים למתכון מצוין 4 כפות פרמזן, ועוד פרמזן לפיזור מעל.
    במתכון עצמו מוזכר רק לפזר מעל בהגשה.
    האם את 4 הכפות יש לשלב בשלב אחר במתכון?

    תודה רבה על המתכונים הנפלאים ועל כל התשובות!

    1. 4 כפות הפרמזן יש להוסיף לשמנת וחוץ מזה יש את הפרמזן לפיזור מעל.
      תיקנתי במתכון 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר