מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת

פסטה ברוטב ברוקולי ושמנתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 15, 2018
Last modified:מאי 23, 2018

Summary:

מתכון לפסטה ברוטב ברוקולי ושמנת – קל להכנה וטעים!

פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת

מצרכים (כ-3 מנות):

250 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים (חצי חבילה)

400 גרם פרחי ברוקולי טריים או משקית קפואה

1 מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)

חצי בצל בינוני קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

2 כפות גבינת פרמז'ן

שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

*גבינת פרמז'ן לפיזור מעל

אופן הכנה:

הכנת הפסטה:

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים.

הכנת רוטב ברוקולי ושמנת:

מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

אם משתמשים בברוקולי טרי – קוצצים את הברוקולי לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מוזגים כחצי כוס מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות עד לריכוך (יש לערבב מידי פעם).

אם משתמשים בברוקולי משקית קפואה – מפשירים את הברוקולי (ניתן לזרז את ההפשרה על ידי חליטה במים רותחים וסינון). קוצצים לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.

-לאחר שהברוקולי התבשל, מוסיפים למחבת שום כתוש, שמנת לבישול ו2 כפות גבינת פרמזן. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים 4-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

-מניחים פסטה בצלחת הגשה ושופכים מעל את רוטב הברוקולי. מפזרים גבינת פרמז'ן ומגישים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


6 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי,
    במצרכים למתכון מצוין 2 כפות פרמזן, ועוד פרמזן לפיזור מעל.
    במתכון עצמו מוזכר רק לפזר מעל בהגשה.
    האם את 2 הכפות יש לשלב בשלב אחר במתכון?

    תודה רבה על המתכונים הנפלאים ועל כל התשובות!

    1. 2 כפות הפרמזן יש להוסיף לשמנת וחוץ מזה יש את הפרמזן לפיזור מעל.
      תיקנתי במתכון 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme