מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה ברוטב שמנת ובולגרית

פסטה ברוטב שמנת ובולגריתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 3, 2014
Last modified:אוגוסט 3, 2015

Summary:

פסטה ברוטב שמנת ובולגרית

מצרכים (2-3 מנות):

חצי חבילת פסטה (250 גרם) מבושלת לפי ההוראות על גבי השקית (במתכון זה השתמשתי בפסטה צבעונית "פרפלה טריקולור")

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום כתושות

150 גרם גבינה בולגרית קצוצה/מפוררת (עדיף רכה)

1 מיכל שמנת לבישול (250 מ"ל)

פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל במחבת עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את הגבינה הבולגרית ומערבבים. מבשלים 2-3 דקות עד שהגבינה מתחילה להינמס. שופכים את השמנת, מפלפלים ומבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מעט מסמיך.

הגשה: מוזגים את הרוטב על צלחת הגשה. מעליו מניחים את הפסטה ומגישים. (כשאוכלים- מערבבים את הרוטב היטב עם הפסטה).

*מומלץ לפזר מעל גבינת פרמז'ן.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני המצאתי מתכון של פסטה עליה מוזגים שמן זית,מפזרים מעט זעתר ומגררים פרמג'ן.ללקק את האצבעות!

  2. הכנתי אתמול לי ולבעלי לט"ו באב ויצא מדהים!נהנינו מאוד ותודה על עוד מתכון פשוט ומנצח!שיהיה שבוע טוב לכולנן!

    1. היי שרון,
      בהתחלה הרוטב הוא נוזלי ודליל וככל שמבשלים אותו הוא הופך להיות סמיך יותר. הוא לא צריך להיות סמיך מידי אלא פשוט פחות דליל.

  3. מתכוונת להכין לט"ו באב לי ולבעלי ורציתי לדעת:מה הכוונה לבולגרית רכה?אם אני מגישה כשתי מנות כמה פרמז'ן צריך?כמה פלפל שחור לשים?

    1. היי שרון,
      יש גבינה בולגרית קשה ויש רכה. זה פשוט סוג שונה של גבינה. הרכה גם מגיעה כריבוע פשוט היא במרקם יותר רך.
      פלפל שחור תשימי קמצוץ עם האצבעות ופרמזן מפזרים על המנה לפי הטעם. לדעתי כמות של כרבע כוס תספיק לשניכם.
      תהנו 🙂

  4. וכמה זה יוצא 150 גרם גבינה בולגרית ?

    שמתי לב שהשמנת לבישול חלבית חחח
    אז ככה שלא משנה לגבי הפרווה

  5. היי
    יש אופציה להכין פרווה ?
    כי נישאר לי פסטה נקיה שהיא בשרית ..
    מתכון נהדר לארוחת צהריים של שישי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר