מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות קצח

עוגיות קצחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 30, 2014
Last modified:מרץ 18, 2015

Summary:

עוגיות קצח

עוגיות קצח

מצרכים (25 יחידות):

2 כוסות קמח לבן (ניתן לשלב במקום כוס קמח לבן + כוס קמח מלא)

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

2 כפות קצח

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

2 כפות סוכר

1 ביצה

1/3 כוס שמן קנולה/ זית

20 גרם חמאה/מחמאה מומסת

2-4 כפות מים קרים (להוסיף בהדרגה לפי הצורך)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום. מתחילים את הערבוב עם כף ובסוף עם הידיים עד לקבלת תערובת בצק אחידה.

-מקמחים מערוך ומרדדים את הבצק על נייר אפיה בעובי של כחצי ס"מ. חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ ומסדרים במרווחים.

-אופים בתנור במשך 20-25 דקות עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

69 תגובות

הוסף תגובה
    1. לעוגיות מלוחות כדאי לוותר על הסוכר ועל סוכר הוניל ותשימי כפית מלח.
      *שלחתי למייל.

  1. אוהבת את האתר, יש מתכונים מדהימים וקלים….תודה.
    שאלה-אם כתוב לערבב בכף ואח"כ בידיים, אז אי אפשר לערבב במיקסר?

    1. היי אור,
      אפשר לשים כ-2 כפות שמן במקום החמאה למרות שמומלץ יותר להשתמש בחמאה או מרגרינה כי זה משפר את המרקם.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מיכל,
      החמאה מוסיפה לעוגיות פריכות מסוימת. אפשר לשים במקום החמאה 2 כפות שמן. לא ניסיתי אבל מהתגובות נראה שיוצא טעים גם בלי החמאה 🙂

    1. היי לילי,
      כנראה שהיה חסר נוזלים בבצק. היה צריך להוסיף עוד מים בהדרגה עד שבצק מתגבש.

    1. היי מאי,
      העוגיות מתקתקות (מתוקות במקצת).
      אם את רוצה שהעוגיות יהיו מלוחות תוותרי על הסוכר ועל סוכר הוניל ותשימי כפית מלח.

    1. הי שיראל,
      קצח זה סוג של תבלין שנראה כמו שומשום שחור.
      הקצח מוסיף טעם מיוחד לעוגיות אבל אפשר לשים במקום גם שומשום רגיל.

    2. הי שיראל,
      קצח זה סוג של תבלין שנראה כמו שומשום שחור.
      הקצח מוסיף טעם מיוחד לעוגיות אבל אפשר לשים במקום גם שומשום רגיל או אבקת קינמון.

  2. תשמעי, אני לא חברה טובה של קצח (שמתבטא בזה, שכל מאכל שיש בו קצח אני מוציאה כל גרגיר) אבל העוגיות האלה- כמעט חיסלתי לבד את כל התבנית…!
    טוב שצריך להשאיר גם לבעל;)
    *ואגב, עשיתי 2 כוסות קמח מלא ויצאו ליגה!
    תודה רבה על האתר המתוק.
    שבת שלום! 🙂

  3. תודה רבה על המתכון המצוין (:
    אני גולשת די הרבה באתרי מתכונים בחיפוש מתכונים טעימים ועם זאת פשוטים להכנה ואז מצאתי אתכם…(:
    המתכונים מעולים, פשוטים ומזמינים!!!
    בזכותכם אני הופכת לבשלנית מוצלחת לבני ביתי היקרים!!!
    יישר כח!!!

  4. אני שמחה לציין שעשיתי את העוגיות אלו אך שמתי רסק תפוחים במקום ביצה ,וקמח מלא המקום לבן ,יצאו טעימים מאוד
    תודה
    שולי

  5. תודה רבה!עוגיות נהדרות וקלות להכנה!ויתרתי על החמאה ועדיין נהדר, טיפ לעצלנים, רידדתי לעלה דק, על נייר אפייה ובעזרת סכין עגולה לחיתוך פיצה סימנתי פסים לאורך ולרוחב, משבצות מעויינים וכו, אין צורך להפריד זה מתפרק בקלות אחרי האפייה. ואם רוצים לגוון אפשר לוותר על הסוכר ולהוסיף מלח כדי שיצאו מלוחות?

    1. היי סיגל,
      שמחה לשמוע שיצא טעים ותודה על הטיפ 😉
      אפשר לוותר על הסוכר ולהכין את העוגיות מלוחות אבל לדעתי הכי טעים (ומתאים עם הקצח) זה הגרסה המתקתקה.
      שיהיה שבוע נפלא 🙂

    1. בתגובות מישהי רשמה שהיא שמה אניס ושיצא טעים. אפשר לשים גם שומשום רגיל אבל לדעתי אם עדיין לא ניסית את את העוגיות עם הקצח, אני ממליצה בחום לנסות 😉

  6. מרדדים את הבצק וחותכים לריבועים… לפני שאופים צריך להפריד את הריבועים אחד מהשני או שזה לא נידבק?

    1. הי שלומית,
      כן, לפני האפיה יש להפריד את הריבועים זה מזה ולסדר במרווחים קלים על נייר האפיה.
      יום מקסים 🙂

    1. הי רחל,
      הביצה נועדה לאחד בין החומרים ולתרום לאווריריות העוגיות.
      לא ניסיתי להכין בלי ביצה אבל אני מניחה שאפשר להוסיף במקום 1-2 כפות טחינה גולמית כדי שהתערובת תהיה אחידה ולא תתפרק.
      אם תכיני אשמח לעדכון איך יצא 🙂

  7. המתכון נראה מפתה ומהתגובות נראה שגם טעים 🙂 רק שאלה… אין בכלל מלח במתכון, העוגיות לא יוצאות מתקתקות מדי?

  8. היי אפרת,
    עשיתי בדיוק אותו מרשם, חוץ מהחמאה כי לא היה לי בבית. יצא טעים, אך עם חמאה בטוח שהיה טעים יותר..
    שמתי שתי כפיות אניס וזה מאוד טעים בעיני. עוגיות אניס הן עוגיות מרוקאיות שנקראות ריפעת ויש מתכונים רבים באינטרנט.

  9. העוגיות האלו עם הקצח מאוד מאוד טעימות. הכנתי אותם והם פשוט נגמרו מהר.
    בטעות קניתי אניס במקום קצח, אומנם תקנתי את הטעות, אך יש לי אניס, שאלה לי האם אפשר להחליף את הקצח באניס, שיהיה עוד טעם אחר..את חושבת שזה יהיה טעים? או האם יש לך מתכון עם אניס?

    1. הי אסתר,
      לא, אין כרגע באתר מתכון עם אניס. לגבי שילוב אניס בעוגיות האלה, זה יכול להיות מעניין למי שאוהב את הטעם של האניס. חשוב לקחת בחשבון שלאניס יש טעם מאוד דומיננטי ולכן אם משתמשים בו מומלץ לשים ממש מעט (בתור התחלה הייתי ממליצה לא לשים יותר מכפית אחת).
      אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא 🙂

    1. הי אלומה,
      אם למרות שאת לא אוהבת קצח העוגיות היו לך טעימות אז זאת באמת הצלחה 😉
      תודה על העדכון ושבוע נפלא!

  10. שלום לכולם!

    האם יש דרך להוריד את החמאה כדי ליצור עוגיות פרווה?

    אוי להוסיף במקום החמאה שמן / מרגרינה?

    תודה ושבת שלום!

  11. מה שיש לי להגיד זה ואווווו אחד גדול. עוגיות מעולות, פריכות ובאמת ממכרות. משאירות טעם ארומטי של קצח בפה ועושות חשק לעוד. מתכון מנצח.

    1. הי אסתי,
      אפשר אבל פחות מומלץ לוותר על הטעם המיוחד שיש בקצח שמוסיף המון.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר