מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות פריכות עם שוקולד צ'יפס

עוגיות פריכות עם שוקולד צ'יפסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 18, 2017
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

עוגיות פריכות על בסיס שמן עם שוקולד צי'פס – קלות להכנה וממכרות!

עוגיות פריכות עם שוקולד צ'יפס

מצרכים (25-30 עוגיות):

1 ביצה

4 כפות גדושות (70 ג') סוכר

שליש כוס (65 ג') שמן

חצי כפית (3 ג') תמצית וניל

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

2 כפות גדושות (20 ג') קוקוס טחון (לא חובה)

רבע כוס (50 ג') שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) ביצה עם סוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה וקוקוס. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ונוחה לעבודה (לאחר הוספת כל החומרים מומלץ ללוש מעט את הבצק עם הידיים). הערה: אם הבצק יבש/מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות שמן ולהמשיך ללוש. אם עדיין יבש- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים. אם הבצק יוצא דביק- יש להוסיף בהדרגה כמה כפות של קמח.

-מחממים תנור ל175 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק שנמצא בין שני ניירות האפיה לעובי של כחצי ס"מ לפחות. קורצים צורות ומניחים במרווחים קלים בתבנית על ניר אפיה.

-אופים בתנור שחומם מראש למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).

-העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך 6-7 ימים.

*הערה: ניתן לחלק את הבצק לשני חלקים ולהוסיף לחלק אחד כף שטוחה אבקת שוקולית.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

111 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, תודה על המתכונים. הבצק יצא ממש דביק – אפילו אחרי שהוספתי כמעט חצי כוס קמח. מה יכולה להיות הסיבה?

    1. אז זאת הסיבה.
      יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

  2. איך אפשר להכין בכמות גדולה [עבור 30 ילדים] בלי שהמתכון ייהרס? בעבר בצקים פריכים בכמויות גדולות לא יצאו לי טוב… תודה על המתכונים המעולים!!!

  3. ערב טוב אפרת,

    אפשר לשטח כדורים או מה? העיקר לו לרדד ולצור צורות!

    יוצאות פריך פריך?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      אפשר לשטח כדורים רק כדאי שיהיו בעובי עד חצי ס"מ כדי שייצאו במרקם פריך.
      אם את רוצה להכין עוגיות חומות אז אפשר להוסיף כפית קקאו (לא מלאה). כדאי יהיה להוסיף כפית סוכר (בגלל המרירות של הקקאו).

  4. היי אפרת העוגיות יצאו מאוד שומניות אבל גם מתפוררות שמתי מלא קמח והעוגיות נהיו מאוד מתפוררות

    1. אם הכוונה לעוגות ששמים מעל מלית, כמו עוגות גבינה אז אני מניחה שכן.

  5. שלום אפרת.
    העוגיות נהדרות!! הטעם והמרקם – נפלא!
    תודה על עוד מתכון מוצלח בכלום עבודה!
    פנינה

  6. תודה רבה!
    אני מעוניינת גם איכשהו לקשר את זה להלווין אבל לא מצאתי צורות מתאימות בחנויות.
    את יכולה אולי להציע משהו?
    תודה מראש

    1. היי ניקה,
      אין לי רעיון אבל את יכולה לחפש בגוגל רעיונות לעוגיות ולנסות להכין משהו דומה.

  7. שלום!
    אני חוגגת הלווין זה חג שלא ממש חוגגים בישראל.
    אני מעוניינת להכין עוגיות וניל טעימןת בסגנון האם את יכולה להציע לי משהו?
    תודה

    1. היי ניקה,
      את יכולה להכין את העוגיות האלה ולהגדיל את כמות תמצית הוניל לכפית (במקום חצי כפית). לא חייבים להוסיף שוקולד צ'יפס.

  8. שלום,אני קצת בורה בנושא עוגיות…
    איך מוסיפים את החמאה כך שתתערבב עם הביצים? יש צורך להמיס אותה קודם?
    תודה!

    1. היי תחיה,
      במקרה הזה אין חמאה במתכון אבל אם את שואלת באופן כללי אז תלוי מה רשום במתכון. אם רשום חמאה מומסת אז מערבבים את החמאה המומסת עם הביצים. אם רשום חמאה קרה או בטמפ' החדר אז בדר"כ מערבבים קודם עם הקמח.

  9. איך??? איך כל פעם המתכונים המושלמים שלך מצליחים להכניס אותי למטבח??!!
    נס נס נס!!!!! שהכפלתי כמויות מראש, כי העוגיות הפריחות והטעימות האלה התחסלו!!!!!!
    אגב הכנתי עם חמאה במקום השמן כמו שכתבת בתגובות וזה מושלם!
    תודה תודה תודה!!!

  10. היי אפרת
    דבר ראשון ת6דה על המתכונים הנפלאים שלך בזכותך יש לי סיכוי לאפות אפי שאין זמן…
    אני רוצה לדעת אם אפשר לשים שמן במקום חמאה ואם כן כמה.
    ובכללי כמה שמן שמים על 200 גר'חמאה?

    1. היי חיה,
      במתכון הזה יש רק שמן.
      באופן כללי אפשר להמיר 200 גרם חמאה בכוס שמן אבל צריך לקחת בחשבון שיש מתכונים שבהם זה עלול לשנות את המרקם, במיוחד אם מדובר בעוגיות.

  11. פשוט תסתכלו על השם שלי…
    עוגיות ממש קלות להכנה וטעימות בטירוף!!!
    לעוגיה יש ממש קרנצ'יות בביס הראשון ואחרי כמה שניות היא פשוט נמסה בפה… 😋
    ממליץ לכולם!!!!!!

  12. העוגיות יצאו ריחניות וטעימות בטרוףףףף יש לי כמה מתכונים של שוקולד ציפס וזה מכניס את כולם בכיס הקטן.
    תודה רבה.

  13. תודה על המתכון. הילדים ממש נהנו… רק ש… הבצק התפורר המון והיה מאוד קשה לעבוד איתו אבל עדיין נהנינו. אני מניחה שטעיתי איפשהו… 🙄?!

    1. היי אסתר,
      נראה שהיו חסרים נוזלים בבצק. השתמשת במקרה בביצה קטנה או בכוס גדולה?
      הוספת 2 כפות שמן ואח"כ מים?

    1. אפשר. לפני ההכנה כדאי לתת לבצק להתרכך מעט בחוץ לפני שעובדים איתו.

  14. היי אפרת, הכנתי אתמול ויצאו טעימות אבל קצת קשות. כפי שאת רואה, העדפתי לפזר את השוקולד צ'יפס מלמעלה (וגם השתמשתי בקמח כוסמין מלא – ללא שוקולית). מה עלי לעשות בפעם הבאה (ובכלל בכל מתכון של עוגיות) כך שיצאו יותר "נמס בפה" כמו שאנחנו אוהבים? תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂

    1. היי אודליה,
      קודם כל העוגיות נראות מעולה 🙂
      עוגיות שהן על בסיס שמן יותר קשות מעוגיות שהן על בסיס חמאה. אם את לא רוצה להמיר את השמן בחמאה/מרגרינה אז אפשר לאפות אותן פחות זמן בתנור (3-5 דקות פחות ממה שאפית) וגם להוסיף 2 כפות קורנפלור לתערובת ולהפחית את כמות הקמח בהתאם.
      שבוע טוב ומבורך 🌺

    2. תודה רבה על התשובה המהירה!! ואם אין לי בעיה להשתמש במחמאה/תחליף מרגרינה של שמרית/שמן קוקוס, כמה לשים? גם 65ג'? ושמים אותו מומס? שוב תודה!

  15. היי אפרת חוזרת לעדכן.
    יצא טעים טעים. הילדים התלהבו.
    הכפלנו כמויות ויצא מספיק לכולם, את הנותרים גם חילקנו לילדים המצטיינים בגן;-)
    הסייעת שלי גם לקחה את המתכון:-)

    ואגב-
    מצאתי שוקולד צ'יפס מיני בסופר. ממש קטנטנים – שהיה קל לצרף אותם לבצק ולרדד! ממש נוח.
    תודה רבה

  16. הי אפרת, מה שלומך?

    אני יודעת שהמרכיב העיקרי כאן זה שוקולד צ'יפס, אבל בהנחה שהחלטתי להכין את זה בגן ילדים, כמות כפולה כמובן, אפשר לוותר על השוקולד צ'יפס? נראה לך שזה ממש יחסיר מהטעם?

    תודה

    1. היי 🙂
      אפשר להכין בלי אבל לדעתי ילדים יעדיפו הרבה יותר עם שוקולד צ'יפס. אפשר להכפיל כמויות אבל את כמות השוקולד צ'יפס להשאיר כמו שהיא (רבע כוס).

  17. הי אפרת,
    מתכון מצויין אני מקווה. אשתי אמרה לי להכין לירב כי באים חברים של הילדים.
    עכשיו זה בתנור. אם לא יצא טעים אני אשלם בראשי….
    אדווח בהמשך

  18. היי אתר מעולה,תודה רבה על מתכונים נפלאים ומהירים 🙂
    רציתי לדעת איך אפשר ,אם,להפוך את העוגיות לטיבעוניות,במה להחליף את הביצה?
    תודה רבה ושבת שלום

    1. היי,
      אני חושבת שאם תשימי סירופ מייפל במקום הסוכר זה ידביק את החומרים ואז יהיה אפשר לוותר על הביצה.
      שבת שלום 🙂

    1. נראה לי שכן. יש לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד.
      לפני האפיה יש להניח לו כמה דקות להתרכך בחוץ ואז אפשר להכין עוגיות ולאפות.

  19. הי אפרת יקרה,
    בדיוק לפני שבוע שעה לפני שבת החלטתי להכין את העוגיות האלו!
    שמתי חצי סוכר חום, וגילגלתי כדורים קטנים עם ידיים רטובות ושמתי במנגטים קטנים.
    שמתי גם שוקו ציפס לבן וחום .
    בקיצור העוגיות לא נמרחו לי בתנור כמו תמיד , ויצא מדהים!!!! הכל נגמר כמובן ומיד במוצש הכנו שוב. ועכשיו אנחנו שוב מכינים לשבת….
    תודה רבה !!!

    1. השוקולית מעניקה טעם יותר מעודן אבל אם אין לך אפשר לשים קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר (בגלל המרירות של הקקאו).
      אם את מחלקת את הבצק לשני חלקים, שימי בחלק אחד כף שטוחה קקאו + 2 כפות סוכר מלאות (בנוסף למה שרשום במתכון).

    1. היי מעיין,
      אם רוצים להכין את כל הכמות שבמתכון כעוגיות בטעם שוקולד עם שוקולד צ'יפס לבן יש להוסיף לתערובת הבצק 2 כפות שטוחות אבקת שוקולית ורבע כוס שוקולד צ'יפס לבן.

  20. העוגיות האלה פשוט אליפות אין על האתר הזה כל פעם שמתחשק משהוא מיוחד אני נכנסת לאתר המדהים הזה ומוצאת דברים מאלפים תודה רבה רבה 🙂

  21. אלופה,מהממת של החיים,איזה מתכונים מעלפים יש לך ובקלי קלות,מתאים גם לעצלניות שבנינו 🙂
    שליחת אור מהממת שאת.
    הודייה מקרב הלב <3

  22. הי, מעדכנת: עכשיו יצא מהתנור!!! כמובן שטעמתי כשזה עדיין חם…(וגם כשיתקרר:-))טעים טעים! ניסיתי גם בקמח כוסמין כמו שאחת הגולשות כאן המליצה (זה מתכון ראשון שלי עם כוסמין) ויצא באמת טעים, הילדים יתלהבו!

  23. ביום שישי הבת שלי בת 10 הכינה, כמות כפולה מקמח כוסמין ומיני שוקולד ציפב'ס יצא מעולה בייתי צריכה להחביא לשבת בבוקר כדי שלא יגמרו הכל ביום שישי…

    תודה רבה!!!

  24. היי

    מתכון מעולה. יופי של עוגיות. טעימות להפליא. בהחלט כדאי לשבץ את השוקולד ציפס על העוגיות לאחר רידוד הבצק ויצירת הצורות. פשוט נוח יותר לעבודה.

    1. אפשר להכין כדורים ולשטח לעובי של לפחות חצי ס"מ.
      את השוקולד צ'יפס שמים בתוך התערובת אלא אם כן את מעדיפה להדביק אותם לאחר יצירת העוגיות.

  25. וואו אפרת תודה רבה! נראה לי שאנסה את זה.
    הקטנצ'יק נם לו את שנת הבוקר, ואני מתלבטת כבר שעה (!) מול המחשב מה להכין לילדים כשיחזרו מהגן, וגם לשבת..כל כך הרבה אפשרויות פרקטיות כבר לא יודעת מה להחליט..חחח..למזלי זמן ההכנה קצר, כשאחליט -אריץ את זה.

    אגב, הכנתי את המאפינס גזר , כי היה לי גזר רך כזה, אז ניצלתי זאת – ויצא ממש ממש טעים! הילדים ממש אהבו! וגם אנחנו:-)

    תבורכי, את מצילה אותנו:-)

    1. לפעמים ההתלבטות לוקחת הכי הרבה זמן, מכירה את זה 🙂
      שמחה שאהבתם את המאפינס גזר.
      תודה יקירה! ❤

  26. אתם מטריפים אותי עם המתקונים שלכם רוצה לעשות הכל תודה לכם על ההסברים הפשוטים ומתכונים קצרים ומהירים מאוהבת

  27. הי,
    תודה לך על כל המתכונים המעולים.
    אני ממש נהנית לבקר באתר, (וכמובן להתנסות..)
    שלבי ההכנה מוסברים היטב!, ובעיקר מתכונים קלים להכנה.

    לגבי הקוקוס- יש אפשרות לקוקוס לא טחון?
    שאלה נוספת- יש אפשרות את הפיצפוצי שוקולד להוסיף אחרי קריצת העוגיות? כי לרדד את הבצק עם הפצפוצים לא יתקבל בצק דק (הפצפוצים מפריעים), וגם הפצפוצים ישברו.
    אשמח למענה.
    יום טוב.

    1. היי מרים,
      קודם כל תודה, אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      מה הכוונה לקוקוס לא טחון? אפשר בכלל לוותר על הקוקוס.
      אפשר להוסיף את השוקולד צ'יפס לאחר קריצת הצורות. יש להדק אותם היטב בחלק העליון. מומלץ לרדד לעובי של חצי ס"מ לפחות ולא דק יותר כי אז העוגיות יכולות להשחים במהירות.
      יום מקסים

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר