מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות ספירלה

עוגיות ספירלהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 29, 2017
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

מתכון לעוגיות ספירלה בטעם שוקולד וניל, פריכות וטעימות

עוגיות ספירלה

מצרכים (כ-50 עוגיות בקוטר של כ-5 ס"מ):

בצק בטעם וניל:

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה

6 כפות (75 ג') סוכר

25 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ' בחדר (מומלץ להוציא אותה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה)

4 כפות (32 ג') שמן

כפית (5 ג') תמצית וניל

1 ביצה

2-5 כפות מים (יש להוסיף בסוף בהדרגה)

בצק בטעם שוקולד:

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה

2 כפות (20 ג') אבקת שוקולית

כף שטוחה (7 ג') אבקת קקאו

6 כפות (75 ג') סוכר

25 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ' בחדר (מומלץ להוציא אותה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה)

4 כפות (32 ג') שמן

1 ביצה

2-5 כפות מים (יש להוסיף בסוף בהדרגה)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את חומרי בצק הוניל עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (מתחילים לערבב בעזרת כף ואח"כ לשים מעט בעזרת הידיים).

-חוזרים על הפעולה בקערה נפרדת עם חומרי הבצק בטעם השוקולד.

-פורסים שני ניירות אפיה על משטח עבודה ובעזרת מערוך משומן, מרדדים עליהם את הבצקים, כל אחד בנפרד, למלבן בעובי של כחצי ס"מ (אם הבצק נדבק למערוך כדאי לפרוס מעל הבצק נייר אפיה נוסף ולרדד מעליו את הבצק).

-הופכים את הבצק הבהיר על הכהה ומסירים את נייר האפיה. מגלגלים בעדינות את שני הבצקים לרולדה (יש לגלגל מהחלק הקצר יותר של המלבן).

-עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות או למקפיא למשך כחצי שעה.

-לאחר שהרולדה התייצבה בקירור, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים בעזרת סכין לעוגיות דקות בעובי של חצי ס"מ.

-מניחים את העוגיות על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות בקצוות. מוצאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות ממשיכות להתקשות לאחר קירור).

*ניתן להכין את הרולדה יום לפני, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. לפני האפיה- להסיר את הניילון הנצמד, לחתוך לעוגיות ולאפות.

עוגיות ספירלה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


54 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    דבר ראשון האתר שלך מושלם משתמשת בו הרבה!!
    רציתי לדעת אם יש מצב לשים שמן במקום החמאה?
    תודה.

    1. תודה דבורה 🙂
      החמאה מעניקה לעוגיות את המרקם הפריך. אני מניחה שאפשר לשים כרבע כוס שמן סה"כ בכל בצק (במקום 25 ג' חמאה ו-4 כפות שמן) אבל אז העוגיות ייצאו יותר קשות.

      1. תודה,
        אני רק רציתי לראות שזה לא יצא מידי דביק, כי ראיתי בתגובות שזה יצא דביק אז רק רציתי לוודא שזה לא בגלל זה.
        שבת שלום!!
        תודה על הכל!!

    1. פחות מומלץ. המרגרינה דווקא משפרת את המרקם.
      אפשר לשים כף שמן קוקוס במצבו המוצק במקום 25 גרם מרגרינה.

  2. הבצק יצא דביק למרות שהוספתי רק 2 כפות מים, הטעם משהו לא בדיוק ספירלה חצי שוקו חצי לבן לא רע נחמד
    מה לעשות שלא יצא דביק? לא יכולתי לגלגל יש מצב שעשיתי את הבצק דק מדי?

    1. היי סימה,
      אם הבצק יצא דביק היה כדאי לוותר על המים בכלל. זה יכול לנבוע משימוש בביצה גדולה או שימוש בכוס קטנה. השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל? אם היה לך קשה לגלגל אז יכול להיות שהבצק היה דק מידי.

  3. יצא מעולה!
    במקום סוכרת שמתי סירופ מייפל (אמיתי) וכך לא היה צורך להוסיף מים. בנוסף וויתרתי על השוקולית והוספתי כף נוספת של קקאו.
    שווה ביותר!
    מצרפת תמונות של לפני ואחרי האפייה.

  4. היי
    התאכזבתי מאוד מהמתכון
    תוך כדי עבודה הבצק יצא לי דביק ורך מאוד הוספתי מעט קמח בידיים מספר פעמים
    לאחר מכן כשהתחלתי לרדד הבצק נדבק למערוך אבל עוד איכשו הסתדרתי עם 2 ניירות אפיה ושימנתי את המערוך
    אבל כשרציתי להרים את הבצק הלבן ולהניח על השחור זה היה בלתי אפשרי וכן להיפך,נאלצתי לעשות את זה בחתיכות קנטות עד שהצלחתי לייצר רולדה.
    עכשיו הרולדה בפריזר והבצק מאוד עדין ורך מידי
    אולי אחרי שזה יתקשה בפריזר זה יהיה יותר טוב? מה את אומרת יש לי למה לצפות?
    איך הבצק אמור לצאת בדרך כלל וממה ניראה לך שזה נבע?
    אציין שלא הוספתי 5 כפות מים אלא 3 כפות בבצק הלבן ו4 בבצק החום
    אשמח לתגובה מהירה
    תודה

    1. היי ענת,
      המידות הן מדויקות. השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל? כי לפי מה שאת מתארת השתמשת בכוס קטנה יותר או שהוספת יותר מידי מים. שימי לב שההמלצה היא לשים בין 2-5 כפות מים לכל בצק (הסיבה היא שבכל ביצה יש כמות נוזלים שונה). לדעתי היית צריכה לשים 2 כפות מים בלבד בכל בצק.
      ציינתי גם שאם הבצק נדבק למעוך כדאי לרדד אותו בין 2 ניירות אפיה.
      את הבצק הלבן שמים על השחור בעזרת נייר האפיה כי עם הידיים הוא מתפרק. אם השתמשת בנייר אפיה והוא עדיין התפרק אז יכול להיות שרידדת אותו דק מידי או שהוא היה מאוד דביק.
      בכל מקרה בפריזר זה יתקשה ותוכלי לחתוך לעוגיות ולאפות.
      מקווה שהתוצאה תהיה טובה ותהיי מרוצה.
      אשמח לעדכון איך יצא אחרי האפיה.

  5. תודה על המתונים המקסימים,
    המכון יצא אלוף!! והבצק יצא פריך ונהננו מאוד לאכול את העוגיות,
    רציתי לשאול,כשאפיתי הבצק נפתח לשתיים והעוגיה לא יצאה עגולה שלמה,והיה חתך כזה לאורך כל פס העוגיות,
    מה צריך לעשות כדי שכל פס העוגיות יצא שלם

    1. היי רחל,
      צריך להוסיף כפית שטוחה אבקת אפיה. לגבי השוקולד צ'יפס נראה לי שיכול להוסיף.

    1. היי גלית,
      שמחה שיצא מוצלח 🙂
      אפשר לשלב חצי כוסמין מלא וחצי קמח רגיל, ואם יוצא מוצלח אפשר בפעם הבאה להגדיל את כמות קמח הכוסמין לכמות מלאה.
      במקום 25 גרם חמאה אפשר לשים כף מלאה שמן קוקוס במצבו המוצק (אין להמיס אותו).
      בהצלחה!

  6. תקשיבי….המתכון מדוייק יצאו ספירלות מעלפותתתת…היום מכינה שוב עם שמן קוקוס וקמח כוסמין…מעניין איך ייצא.האם רק קמח כוסמין לשים או חצי כוסמין חצי לבן??

  7. הי אפרת
    לא יצאו לי יפים כ"כ כמו בתמונה איפה טעיתי ?
    ניסיתי לדקק את הבצק כמה שיותר יצאו פחות סיבובים

      1. האמת שאני בעבודה (בין הפסקה להפסקה משוטטת באתר)
        בכל מקרה יצא פחות עיגולים והבצק מעט התפרק לי אז גם לא יצא סימטרי
        קניתי כוס מדידה ועשיתי הכול בדיוק לפי הכמויות..
        בטעם יצא מעולה חייבת לציין.

        1. אם הבעיה היא במראה ובכמות אז יכול להיות שמשהו בגלגול לא היה לגמרי טוב.
          זה דווקא בסדר שיש המון גלגולים, זה מה שעושה את הצורה של הספירלה.
          דרך אגב אם הבצק התפרק לך כנראה שהיה חסר לו עוד קצת נוזלים.
          רידדת את הבצק וגלגלת אותו בצורה שאני עשיתי? (כמו בתמונות המתחלפות בתחתית המתכון)

          1. השתדלתי מאוד..
            הוא באמת היה קצת יבש אבל חששתי מלהוסיף נוזלים אדע לפעם הבאה
            בכל מקרה תודה רבה רבה לך פעם הבאה שאעשה אחזור לעדכן שיצא טוב בע"ה:)
            דרך אגב הכנתי את הרולדת בצק פריך ויצא אליפות ממליצה בחום לכולם!!
            אין כמוך, תודה רבה על הכול!

  8. אפרת האם התכוונת במקרה להוריד הניילון הנצמד כשמוציאים מהמקרר ולא נייר האפייה?
    יום נעים

  9. אפרת, תודה רבה על כל המתכונים הפשוט מושלמים!! התחלתי לאפות בחודשים האחרונים והכל ממך. פשוט יוצא מוצלח!
    עכשיו הוצאתי את העוגיות מהתנור, והן כבר עומדות להיגמר. מתכננת להכין שוב לשבת:)
    תודה רבה ושבת שלום!

    1. אפשר להשתמש בקמח כוסמין. יכול להיות שיהיה צורך בפחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בסוף ורק לפי הצורך עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.

  10. אפרת יקרה, תודה על המתכונים המהממים, כיף גדול להכין אותם!
    האם אפשר לוותא על תמצית הווניל? מה אוכל לשים במקום אם אין לי?

    1. היי שרה,
      אם יש לך שקית סוכר וניל את יכולה לשים במקום ולהפחית כף מכמות הסוכר. אם לא, פשוט תכיני בלי. זה עדיין ייצא טעים 🙂

    1. היי שלי,
      באיזה קוטר יצאו העוגיות? לאיזה עובי חתכת אותן?
      השתמשת בכוס של 240 מ"ל?

    1. היי מירב,
      אם יש לך קמח רגיל אז עדיף להוסיף לו אבקת אפיה כי בקמח התופח יש כמות כמעט כפולה של אבקת אפיה.

  11. בוקר טוב

    האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קנולה והשוקולית בקקאו ומהן הכמויות ?
    תודה על התשובה

    1. בוקר טוב אלייה,
      החמאה מעניקה לעוגיות את המרקם הפריך. אני מניחה שאפשר לשים כרבע כוס שמן במקום אבל אז העוגיות ייצאו יותר קשות.
      במקום קקאו אפשר לשים כף מלאה שוקולית.
      יום מקסים 🙂

      1. תודה על התשובה
        אינני מעוניינת השוקולית אזי מהי הכמות של הקקאו בסך הכל ?
        ומהי הכמות בסך הכל של השמי בעוגיות ?
        תודה על התשובה

        1. במקום שוקולית אפשר לשים כף שטוחה נוספת של קקאו (סה"כ 2 כפות שטוחות) אבל צריך לקחת בחשבון שהשוקולית דווקא מעדנת את הטעם.
          סה"כ שליש כוס שמן בכל בצק.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme