מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות מייפל

עוגיות מייפלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 7, 2016
Last modified:ספטמבר 8, 2016

Summary:

עוגיות מייפל טבעוניות פריכות ונימוחות מ-5 מצרכים בלבד, ללא תוספת סוכר

עוגיות מייפל

מצרכים (30-35 עוגיות):

כוס וחצי קמח רגיל

כפית שטוחה אבקת אפיה

חצי כפית אבקת קינמון

4-5 כפות מלאות סירופ מייפל (מומלץ טבעי ללא תוספת סוכר)

חצי כוס שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בעזרת כף את הקמח עם אבקת האפיה ואבקת הקינמון. מוסיפים שמן וסירופ מייפל ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דביקה (אם הבצק יבש או מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות שמן וללוש את הבצק. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות קמח ולערבב).

-פורסים נייר אפיה על משטח עבודה. מניחים מעליו את הבצק ומעל פורסים נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים לבצק בעובי של כחצי ס"מ (מומלץ לא לרדד דק מידי). קורצים צורות בעזרת קורצן או כוס הפוכה בקוטר 4-5 ס"מ. לחלופין, ניתן גם ליצור כדורים קטנים עם הידיים ולשטח לעוגיות בעובי כחצי ס"מ. מסדרים על נייר אפיה במרווחים קלים ואופים במשך כ-12 דקות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר קירור).

עוגיות מייפל

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


139 תגובות

הוסף תגובה
  1. החלפתי את חצי מכמות השמן עם 1/3 בננה. היה כייף להכין עם הבנות וגם יצא מאוד טעים! מן הסתם הטעם קצת שונה מהמקור כי מרגישים את הטעם של הבננה דיי חזק. אני חושבת שהבצק היה יותר נוח לעבודה מאשר אם הביתי משתמשת בכל כמות השמן…

  2. יצא מעולה!!! קצת הסבכתי עם הבצק והוספתי שמן במקום מים אבל היה שווה את ההתעסקות!תודה!איך אני מאחסנת בכדי שישמור על םריכות?

    1. היי אורית,
      שמחה שבסופו של דבר יצא טעים 😉
      את העוגיות מומלץ לאחסן בקופסה אטומה מחוץ למקרר, במקום מוצל וקריר על השיש.

  3. יצאו ממש טעימות. תודה ששיתפת את המתכון.
    אחרי שהכנתי את הבצק ושיטחתי, הכנסתי אותו למקרר לשעה וככה לא התפרקו לי הצורות

  4. הי אפרת. יש לי שאלה כללית. הרבה מהעוגיות צריך להוציא אותן כשהן עדיין רכות והן מתקשות אח"כ. איך אני יודעת מתי להוציא? לפעמים הן לא מתקשות לי, כנראה כי הוצאתי מוקדם מדי.. (אני צריכה יותר מעשר דקות תמיד)

    1. היי רבקה,
      ברגע שאת רואה שהעוגיות מתחילות להשחים מעט בקצוות מומלץ להוציא אותן מהתנור.
      הזמן משתנה בין כל תנור. שימי לב גם לגודל שאת מכינה אותן ולעובי. רצוי להכין אותן קטנות ובעובי כחצי ס"מ.

  5. היי הכני את העוגיות והם יצאו נורא כבדות..
    מצד שני ניסיתילהוריד את הכמות של הזמן אבל הבצק היה נורא םירורי
    יש משהו שאפשר להחליף את השמן בו אבל שזה יחזיק את העיסה?
    תודה רבה 🙂

    1. היי,
      לא מומלץ לוותר על השמן אבל אם התערובת יוצאת פירורית אז אפשר להוסיף לתערובת ביצה.
      אם אינך מעונינת/יכולה להשתמש בביצה אז אפשר להוסיף מים בהדרגה עד שהתערובת מתייצבת.

    1. היי מירב,
      לא אמור להיות טעם חמצמץ לעוגיות. אני מניחה שזה נובע מאחד המצרכים שאולי לא טרי.
      שבוע טוב 🙂

  6. שלום,

    חשבתי לעשות את העוגיות האלה כמו קערית כדי למלא בפנים גלידה או משהו…
    זה מתאים לאפיה בצורת כוס?

  7. תודה על המון מתכונים נפלאים 🙂
    מה אפשר לשים במקום קינמון ? או שפשוט ניתן לוותר עליו ?

  8. לצערי פחות הצליח… הבצק יצא שומני מאוד (ברמה שיכולתי לסחוט שמן לכיור ) והעוגיות יצאו מרות מאוד, מניחה שבגלל עודף השמן:|

    1. היי רבקה,
      ככל שהבצק חם הוא הופך לשומני יותר לכן כדאי לעבוד איתו כמה שפחות זמן.
      באיזה שמן השתמשת?

      1. שמן קנולה רגיל.
        בקושי עבדתי עם הבצק, כבר שסיימתי לערבב את כל המצרכים הוא היה שומני מאוד (ואפילו שמתי טיפה פחות מחצי כוס)

        1. ואני מניחה שהשתמשת באותה כוס למדידת הקמח והשמן (כוס של 240 מ"ל)? בכל מקרה הבצק אמור לצאת שומני אבל לא עד כדי כך.

  9. גם אני הכנתי עם קמח כוסמין מלא במקום רגיל, שמן קוקוס במקום קנולה, ודבש במקום חצי מכמות המייפל, ויצא מעולה! כל בני הבית שבדרך כלל לא תמימי דעים בענייני הטעם הזמינו כבר מנה כפולה. העוגיות הוכרזו בתור העוגיות הבריאות הטעימות ביותר! תודה!

  10. הכנתי את העוגיות פעם אחת יצא באמת מדהים מתכון מעולה!האם אפשר במקום השמן לשים חמאה ??

    1. סוכר פחות מתאים כי אז העוגיות ייצאו מתפוררות. אני מניחה שאפשר להכין עם דבש במקום המייפל.

  11. שלום אפרת,

    אם אני מכפיל כמות של המתכון, לא יקרה כלום לבצק שימתין על השיש בזמן שנגלה אחת בתוך התנור? אני מתאר לעצמי שאם אכפיל כמות ואני אופה על תבנית אחת זה ייצא לי איזה 4 נגלות בערך.
    בזמן הזה לבצק לא יקרה כלום על השיש?

    דבר נוסף – אני יכול לשים קמח תופח במקום קמח רגיל ובמקום כפית שטוחה של אבקת אפיה.

    ואני מתכוון לשים סירופ מייפל לא טבעי הוא גם ככה מתוק.
    העוגיות יצאו מתוקות סבבה?
    (כי שמתי לב שבמתכון אין סוכר)
    תודה.

    1. היי טל,
      זה בסדר שהבצק ימתין על השיש. לדעתי כדאי להכין בפעמיים מאשר להכפיל כמויות מהסיבה שככל ומכינים כמות גדולה יותר של בצק כך הוא יוצא פחות מוצלח וזה נכון כמעט לכל מאפה, גם לעוגות. ההכנה כאן היא גם מאוד קצרה ופשוטה, עניין של כמה דקות. לשיקולך 🙂
      אפשר לשים קמח תופח באותה כמות ולוותר על אבקת האפיה.
      אם אתה משתמש בסירופ מייפל עם תוספת סוכר אין שום בעיה כי במתכון הנוכחי העוגיות במתיקות מעודנת.
      בהצלחה ויום נפלא!

  12. עוגיות קלילות ומצוינות! ובהזדמנות זו, האתר שלך מ-ע-ו-ל-ה! הוא הפך ליעד מספר אחד שלי בכל פעם שאני זקוקה למתכון. תודה!!

  13. היי, אשמח איזה סוג עוגיות לדעתך מתאימות לבת מווצה????
    אשמח לתשובה מהירה (עוגיות פרווה)

  14. היוש
    מניש
    אחלה עוגיות
    את לא מבינה
    היום זללתי טונות בשיעור חשבון
    והמורה לא קלתה אותי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  15. העוגיות בתנור, לא אפיתי בטורבו אלא ברגיל. האם הייתי צריכה לאפור בטורבו? בכללי, איך יודעים במתכונים שלך אם זה חום פלוס טורבו או לא?

    1. היי עינת,
      אפיה של עוגיות ועוגות היא תמיד בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) אלא אם כן רשום במפורש לאפות בטורבו.
      שבת שלום 🙂

  16. יצא מעולה!!
    יש לך מתכון לעוגיות עד 5 מרכיבים עם חומרים שיש כמעט בכל בית? {כגון קמח ביצים סוכר}
    תודה מחכה לתשובה מהירה
    מור

  17. העוגיות יצאו פריכות וטעימות אבל יש מן טעם לוואי בסוף כל ביס, אולי בגלל השמן. יש אפשרות שהשמן יהיה שמן קוקוס?

  18. היוששש
    מנישש
    אחלוש העוגיותתתתתתתתתתתתתת
    בבביוששששששששששששששששש
    גליה פרסוף המלכה והמושלמת בעולם

  19. המתכון מעולה!! והריח מטריף… השתמשתי בפעם הראשונה במייפל אמיתי ויצא מדהים. הפעם הכפלתי כמויות ועשיתי עם סירופ מייפל רגיל וגם יצא מעולה. אגב, אם יוצא פירורי אפשר גם להוסיף מעט מים וזה יוצא נהדר.

    1. אני מניחה שאפשר לשים חצי כפית אבקת סודה לשתיה. במקרה הזה כדאי לשים כ-5 כפות מייפל.

  20. חייבת לפרגן!!!

    אני ממש לא אופה הרבה ונדלקתי על המתכון כי היה נראה לי קל יחסית להכנה ובלי הרבה רגשות מצפון 🙂
    הבצק ממש נח לעבודה… אגב לא הכרתי את השיטה של לרדד בין 2 דפי אפייה וכשכן אופה מידי פעם תמיד מקמחת קמת וזה סתם עוד לכלוך ובלאגן.

    בכל מקרה, פשוט מאוד להכנה וטעים.

    אגב בהתאם לתגובה אחרת שראיתי פה הפחתתי כמות שמן לטיפה יותר משליש ויצר מעולה. לגבי השאר שמרתי על כמויות.

    תודה!

    מעין

    1. היי נטלי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      השמן מעניק פריכות לעוגיות. אני מניחה שאפשר להפחית לשליש כוס אבל לא מומלץ פחות מזה.

  21. היי, השתמשתי בקמח כוסמין מלא,שמן קוקוס,ערבבתי מייפל ודבש,וגירדתי כמה קוביות שוקולד ללא סוכר…יצא טעים! 🙂
    מתכון שבא אחרי ניסיונות להכין עוגיות "בריאות" יחסית ללא סוכר וטעימות:)…..תודה על מתכון מוצלח:)

  22. היי, לא היה לי אבקת אפייה אז השתמשתי בקמח תופח. שמתי קינמון, שמן קוקוס ומייפל טבעי ויצא נפלא 🙂
    תודה

  23. הייי, קודם כל המתכונים שלך אלייייייפות
    אשמח לדעת האם ניתן לעשות את המתכון הזה בטוסטר אובן?, ומה המדיניות הכללית לשימוש בטוסטר אובן בנוגע לעוגיות ועוגות?
    תודה מאמי

    1. תודה רבקה 🙂
      אפשר להכין בטוסטר אובן כמעט כל דבר.
      טמפרטורת האפיה ומשך זמן האפיה תלויים בטוסטר, בסוג שלו, בנפח שלו.
      בגדול כדאי לאפות 10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון ולעקוב אחרי האפיה. אם העוגיות/העוגה משחימים מהר אז יש להנמיך מיד את הטמפ' ב 10-20 מעלות ולהמשיך לאפות.
      כדאי לנסות פעם אחת כדי להכיר את הטוסטר ואז כבר יהיה קל בפעמים הבאות (כך תדעי באיזה טמפ' לאפות וכמה זמן אפיה ביחס למה שרשום במתכון).
      בהצלחה ויום מקסים

  24. אך יש לציין שאבא שלי מאוד התלהב
    ולדעתו הטעות שלי היא שאפיתי על מצב (בתנור) לא מתאים
    אני רק בת 13 יש לי עוד מה ללמוד
    אבל אין ספק שאפילו שקצת התאכזבתי(ראו תגובה קודמת)למדתי המון מזה

    1. היי שיר,
      לפי מה שאת מתארת (טעם של קמח, בצק מתפורר ולא נוח) שמת יותר מידי קמח. באיזה כוס השתמשת?
      אם חלק נשרפו, זה אומר שהתנור שלך חזק מידי או שבאמת אפית בתוכנית אפיה לא נכונה או שהעוגיות היו דקות מידי או שזה היה יותר מידי זמן בתנור.
      לגלות לך משהו? אני עד גיל 20 לא הצלחתי להכין עוגיות. פשוט לא הלך לי כל פעם שניסיתי. אני יכולה לומר לך שחשוב לטעות כי רק ככה לומדים 🙂

        1. האמת שאם את יודעת להפעיל תנור, את יכולה להכין כמעט כל דבר.
          את התנור חשוב לחמם מראש ולהפעיל על תוכנית האפיה הרגילה (שזה ציור של קו עליון וקו תחתון).
          חשוב גם שתשתמשי בכוס נכונה כי זה יכול להשפיע על התוצאה הסופית. בכל המתכונים השימוש הוא בכוס בנפח של 240 מ"ל שזה אומר כוס זכוכית רגילה עם ידית -ראי בלינק המצורף את התמונה של הכוס. חשוב להשתמש באותה כוס לכל המצרכים במתכון (הכוונה לא להשתמש בכוס הזאת לקמח ובכוס אחרת לשמן, כי אז היחס לא נשמר).
          תבחרי בהתחלה עוגיות שמערבבים את כל החומרים ויוצרים עוגיות (רוב המתכונים הם כאלה).
          גם עוגות את יכולה להכין: עוגת מיץ, מאפינס השחר העולה, עוגת שוקולד פשוטה.
          אם את במקרה מסתבכת בזמן הכנת המתכון רשמי תגובה באתר ואשתדל לענות בהקדם כדי לעזור לך בזמן אמת.
          בהצלחה 🙂

  25. לא ממליצה
    יצא טעים אבל יש לזה טעם של קמח
    המון נשרפו
    ויצאה כמות הרבה יותר קטנה ממה שאמרת
    חבל הייתה לי ציפיה

  26. כרגע בתנור
    הכנה כייפית וקלילה
    רק יצא לי בצק מאוד פירורי שדרש המון התעסקות
    אכתוב בהמשך אם היה שווה את זה
    בנתיים הריח ממלא את הבית בטוב

  27. נפלאות!!
    כל כך פשוטות להכנה, הריח שמתפשט בבית כשהן בתנור נהדר, והטעם פשוט ממכר!
    הפכו להיות קבועות אצלנו, תודה 🙂

  28. מאכזב! זרקתי את כל הבצק, לא משנה כמה שמן שהוספתי לבצק הוא לא התגבש נשאר פירורים, לא הצלחתי לרדד במצב כזה.

    1. היי תהל,
      באיזה כוס השתמשת? נראה שהיה יותר מידי קמח בתערובת. יכול להיות שהיה צריך להוסיף גם עוד סירופ מייפל ביחס לכמות הקמח וזה היה מייצב את הבצק.
      ניסית לרדד בין 2 ניירות אפיה?

  29. עוגיות מהממות!!! תודה רבה על המתכון הפשוט והמוצלח הזה!
    הכנתי כרגע פעם רביעית ביממה האחרונה כי הילדים והבעל פשוט התנפלו עליהן… 🙂

    1. היי תומר,
      אתה יכול להכין מחצית מהכמויות: 3/4 כוס קמח, חצי כפית שטוחה אבקת אפיה, רבע כפית קינמון, 2-3 כפות סירופ מייפל, רבע כוס שמן.
      שבת שלום 🙂

  30. אפיתי פעמים בודדות בחייי .
    הכנתי עכשיו את העוגיות עם עוד 2 כפות שמן ושליש מכמות הקמח היתה קמח מלא.
    יצאה טעים ומדהים ופריך ☺. בעלי שנותן תמיד חוות דעת אמיתית כבר זלל כמה.
    וגם הבן שאלרגי לביצים יכול לאכול.
    תודה וחג שמח

    1. כן אורית, אפשר. אם במקרה הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.

  31. מתכון מעולה!! אני פיזרתי אבקת סוכר מעל אחרי שהתקררו יצא ממש טעים, תודה על המתכונים הנהדרים 🙂

    1. היי מיה,
      העוגיות אכן במתיקות מאוד עדינה. מי שאוהב יותר מתוק אפשר להוסיף לתערובת 1-2 כפות סוכר.
      תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂

  32. חחחחחחחחחחחח
    את לא מבינה איזה קטע!!!
    הכנתי אתמול והבאתי היום לכיתה כמות כדי לחלק לכל הבנות והמורה אמרה שיש לזה אחלה ריח והיא גם רוצה ולא ידענו מה לומר לה כי מהזה לא התחשק לי לתת למעצבנת משהו שהיכנתי ושתהנה אז אמרנו לה שנגמר!!!!
    באמת לא יפה מצידנו אבל גם לא יפה מצידה שהיא באה!!!!
    טוב, זה סתם סיפור שמתאים לבנות בנות 16 שעוד לא בוגרות אז אל תצחקי עלי (בכיתה זה היה הרבה יותר מצחיק……אם את זוכרת איך זה שם……) רק רציתי להחמיא לך שתדעי שהצלחת לגרות גם א המורה שלי

    1. שמחה שבסופו של דבר העוגיות גרמו לך לחייך ולצחוק 🙂
      תודה שחזרת לשתף ושבת שלום!

    1. היי יקירה 🙂
      לא ניסיתי להכין עם סירופ עם שוקולד אבל מה עם דבש? הוא הכי קרוב למרקם של המייפל ונראה לי שייצא איתו מוצלח.

      1. סבבההההההההה
        סיום מוצלח ליום לימודים מטומטם!!!!!!!!!!
        אולי אני אביא קצת למורות לשחד אותן……….סתאאאאאאא……….לא מגיע להם!!!!!!!!!!!!
        יום חמישי אחלה!!!!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »