מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפוקצ'ה

מתכון לפוקצ'הFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 6, 2018
Last modified:יוני 21, 2018

Summary:

פוקצ'ה משמרים טעימה בטירוף כמו במאפיות

מתכון לפוקצ'ה

מצרכים (4 פוקצ'ות):

500 גרם קמח לחם או קמח לבן

כף ושליש שמרים יבשים (13 גרם)

כפית סוכר

כוס ורבע מים חמימים (300 מ"ל)

3 כפות שמן זית (30 מ"ל)

כפית מלח

*לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס

תוספות לפוקצ'ה (לפי הטעם):

פרוסות דקיקות של בצל סגול, פרוסות דקות של פטריות, זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות שרי חתוכות, עגבניות מיובשות, גמבה קצוצה, שום כתוש.

קוביות בולגרית, גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת, גבינת פרמז'ן מפוררת, כדורי מוצרלה חתוכים (הערה: גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת כדאי לפזר לאחר 10 דקות אפיה אחרת הן נאפות יותר מידי).

עלי טריים או מיובשים של טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר, אורגנו.

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים כשעה.

-מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן מעוגל (אליפסה) בגודל 30X9 ס"מ.

-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, משמנים מעט את הנייר ומניחים את הבצקים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 15 דקות.

-מחממים תנור ל-200 מעלות (בתנורים חזקים כדאי לחמם ל-190 מעלות).

-יוצרים בבצק שקעים/גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף וחצי שמן זית ומפזרים קמצוץ של מלח גס. מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את התבנית!).

-לאחר הפוקצ'ות מוכנות ובעודן חמות מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף שמן זית.

מתכון לפוקצ'ה

אלה הפוקצ'ות שאני הכנתי:

פוקצ'ה עם זיתים ירוקים, גבינת פרמז'ן ועלי טימין.

פוקצ'ה עם גמבה קצוצה, זיתים ירוקים, קוביות גבינה בולגרית ועלי טימין.

פוקצ'ה עם כפית שום כתושה, מוצרלה מגורדת, פרמז'ן מגורדת ועלי טימין.

פוקצ'ה עם עגבניות שרי, כדורי מוצרלה חתוכים ורבע כפית בזיליקום מיובש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


42 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן. אפשר לשים רק שמן זית ומלח גס. זה טעים גם ככה.
      אם רוצים לגוון אפשר להוסיף גם שום כתוש ועלי רוזמרין או תבלינים מיובשים של אורגנו וביזליקום.

  1. היי!
    הכנתי את הפוקצ'ות ויצא טעים בטירוף!
    אם אני רוצה להכפיל את כמות הפוקצ'ות (ל-8) מה היחס של המצרכים?
    תודה!

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      לכמות של 8 פוקצ'ות יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

  2. האם ניתן ללוש היום את הבצק להתפיח אותו ולהקפיא אותו.
    ומחר להפשיר אותו ולאפות אותו?

  3. היי אפרת
    ראשית, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך הוראות ברורות, קל לעשיה והכי חשוב טעים
    שנית, רציתי לדעת מה המרקם שצריך לצאת, עשיתי והפוקצ'ה יצא מאוד קשה, למה? במה טעיתי?
    אשמח לשמוע ממך תשובה
    תודה סימה

    1. היי סימה,
      המרקם צריך להיות פריך מבחוץ אבל די רך מבפנים.
      אם התפחת את הבצקים כמו שצריך אז אולי התנור שלך חזק יחסית או שאפית על טורבו?

    1. היי איילת,
      היחס הוא קוביית שמרים טריים (50 גרם) או שקית שמרים טריים גרגירים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)

    1. נראה לי שכן. יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.

  4. וואוו וואוו וואו עשיתי עם שמן זית רוזמרין ומלח גס ויצא פשוט אליפות!תודה רבה וחג שמח!!

  5. אפרת שלום וברכה!
    כהרגלי לא מתחילה בישולים לי לפשפש באתר שלך,תודה!מכינה בדיוק את הבצק..
    איך יעבור הקפאה?במידה ואחרי האפיה מיד מכניסה למקפיא..החג רק במוצאי השבת..רוצה שיהיה כמה שאיפשר טרי..

    1. היי יעל,
      אין בעיה להקפיא. חשוב רק לצנן לפני את הפוקצ'ה לטמפ' החדר.

  6. היי אפרת. נראה טעים. מה ההבדל בין בצק פיצה לבצק פוקצה? נראה לי שזה אותם מרכיבים, לא?

  7. היי אפרת
    רוצה לשים בטטה מעל עם מה היית ממליצה לשים אותה והאם צריך לבשל אותה לפני
    והאם ניתן להקפיא אחרי הכנה

    1. אפשר לשים בטטה קלופה ופרוסה דק. זה יכול ללכת עם בצל סגול, גבינת פרמז'ן/בולגרית.

    1. אני חושבת שכן. לדעתי כדאי להשתמש בקמח מלא 70% או לשלב כשליש כמות קמח לבן כדי שהבצק ייצא מוצלח יותר.
      אין שינוי במתכון למעט אולי קצת יותר מים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר