מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפוקצ'ה

מתכון לפוקצ'הFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 6, 2018
Last modified:יוני 21, 2018

Summary:

פוקצ'ה משמרים טעימה בטירוף כמו במאפיות

מתכון לפוקצ'ה

מצרכים (4 פוקצ'ות):

500 גרם קמח לחם או קמח לבן

כף ושליש שמרים יבשים (13 גרם)

כפית סוכר

כוס ורבע מים חמימים (300 מ"ל)

3 כפות שמן זית (30 מ"ל)

כפית מלח

*לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס

תוספות לפוקצ'ה (לפי הטעם):

פרוסות דקיקות של בצל סגול, פרוסות דקות של פטריות, זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות שרי חתוכות, עגבניות מיובשות, גמבה קצוצה, שום כתוש.

קוביות בולגרית, גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת, גבינת פרמז'ן מפוררת, כדורי מוצרלה חתוכים (הערה: גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת כדאי לפזר לאחר 10 דקות אפיה אחרת הן נאפות יותר מידי).

עלי טריים או מיובשים של טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר, אורגנו.

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים כשעה.

-מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן מעוגל (אליפסה) בגודל 30X9 ס"מ.

-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, משמנים מעט את הנייר ומניחים את הבצקים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 15 דקות.

-מחממים תנור ל-200 מעלות (בתנורים חזקים כדאי לחמם ל-190 מעלות).

-יוצרים בבצק שקעים/גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף וחצי שמן זית ומפזרים קמצוץ של מלח גס. מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את התבנית!).

-לאחר הפוקצ'ות מוכנות ובעודן חמות מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף שמן זית.

מתכון לפוקצ'ה

אלה הפוקצ'ות שאני הכנתי:

פוקצ'ה עם זיתים ירוקים, גבינת פרמז'ן ועלי טימין.

פוקצ'ה עם גמבה קצוצה, זיתים ירוקים, קוביות גבינה בולגרית ועלי טימין.

פוקצ'ה עם כפית שום כתושה, מוצרלה מגורדת, פרמז'ן מגורדת ועלי טימין.

פוקצ'ה עם עגבניות שרי, כדורי מוצרלה חתוכים ורבע כפית בזיליקום מיובש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

173 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי זו חיה…בהמשך לשאלתי על האירוע ל50 בנות..
    תודה על תשובתך.
    אני מתכננת גם סלט חי מתבל או שניים ופסטה אולי גם פשטידות. אני שליחה של חבד בחו"ל כך שהאפשרויות די מוגבלות.. אין חלבי…

    1. היי חיה,
      אם כך אז לדעתי מספיק להכין כמות של 2.5 קילו:
      2.5 קילו קמח לחם או קמח לבן
      6.5 כפות מלאות שמרים יבשים (65 גרם)
      2 כפות גדושות סוכר
      6 ורבע כוסות מים חמימים (1.5 ליטר)
      שני שליש כוס שמן (150 מ"ל)
      5 כפיות מלח
      *לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס

  2. הי שלום,
    רציתי לשאול:
    אני מתכוננת לאירוע של 50 בנות+ בעוד שבועיים בעזרת השם.
    אשמח אם תוכלי לעזור לי בהכפלת הכמויות שיהיה מספיק פוקצה לכולן..אכין אותן עיגולים אישיים..
    ואני רוצה להקפיא את זה. אז צריך להפשיר ואז לחמם? או שאפשר להכניס לתנור יש מההקפאה?
    תודה רבה רבה!!

    1. היי חיה,
      הכמות במתכון אמורה להספיק ל-10 פוקצ'ות אישיות. אם מוגש אוכל נוסף באירוע אני חושבת ש2.5 קילו יספיקו. אם לא, אפשר להכין 3 קילו. תגידי לי מה את חושבת וארשום לך כמויות.
      את רוצה להקפיא את הבצק לפני האפיה או לאחר האפיה?

  3. הי קהילת המבשלות "מתכונים בעשר דקות. המנה יצא אוד טעימה רק בתהליך ההכנה הבצק לא היה הכי קל לעבוד איתו (היה דביק לכן הייתי חייבת להוסיף עוד קמח וגם אז הבצק היה רך והיה קושי לרדד אותו) אבל בסוף איכשהו הצלחתי.

    ועוד הערה, לשתי את הבצק בידיים ולא במיקסר אז אולי זו הסיבה לכך!??

    תודה ושבת נעימה!

  4. היי אפרת,
    אני עושה עכשיו את הפוקאצ'ות סיימתי להתפיח את הבצק, אני רק מוציאה את המגבת ומול העיניים שלי כל הנפח יורד בחזרה למה שהוא היה…
    למה זה קרה?
    ומה אני עושה עכשיו?

    1. הפוקצ'ות צנחו לאחר ההתפחה השניה (לאחר עיצוב צורה?) או לאחר התפחה ראשונה?
      באיזה קמח השתמשת? כמה זמן לשת את הבצק? השתמשת במיקסר או לשת ידנית?

    1. כן. לשים את הבצק בקערה גדולה, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. זה אמור לתפוח עד הבוקר.

  5. הי לכולם,
    ללא ציפוי בשמן המוצר יצא עם מרקם יותר אוורירי. אם כבר, אז שימון מינימלי בריסוס ולא במריחה.
    בהצלחה

    1. היי ליזה,
      כמות ל-2 פוקצ'ות:
      250 גרם קמח לחם או קמח לבן
      שני שליש כף שמרים יבשים (6.5 גרם)
      חצי כפית סוכר
      בין חצי לשני שליש כוס מים חמימים (150 מ"ל)
      כף וחצי שמן זית
      חצי כפית מלח
      *לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס

  6. היי אפרת,
    רציתי לדעת איך את ממליצה להכין את הרוטב בו טובלים את הפוקצ'ה כמו במסעדות?
    ואיזה צירוף של תוספות מלמעלה את הכי ממליצה?

    1. היי,
      את מתכוונת למטבלים או לרוטב עם שמן זית וחומץ הבלסמי?
      זה באמת יוצא טעים עם כל התוספות. כדאי לשים מה שהכי אוהבים. כדאי להוסיף גם גבינות כמו כדורי מוצרלה, פרמזן או מוצרלה מגורדת. עלי טימין מאוד מוסיפים.

  7. הכנתי את המתכון והוא נראה נהדר.
    כרגע אני מתפיחה את הצבק אך הוא יצא דביק. הוספתי עוד שמן וקמח ועדיין יוצא דביק. למה זה יצא דביק ואיך אפשר להימנע מזה? תודה

    1. היי הדר,
      באיזה כוס השתמשת?
      אם הבצק ממש דביק אז תוסיפי עוד קמח. אם הבצק דביק מעט זה בסדר.

  8. היי,
    קודם כל רציתי להגיד תודה על האתר המדהים שלך!
    הכנתי עכשיו את הבצק, אחרי שהנחתי בצד להתפחה – בדקתי את התאריך של השמרים 17/07/2019..
    והיום אנחנו ב11/08..
    רציתי לדעת,
    מה הסיכוי שהבצק אכן יתפח?
    תודה
    ציפי

  9. היי אפרת

    הרגע הכנתי בצק במיקסר
    יצא מעט יבש ולא כ"כ רך
    תקין? או שצריך להוסיף משהו

    תודה רבה

    1. כדי שהמאפה לא ייצא דחוס מידי מומלץ לשלב חצי כמות קמח מלא עם חצי כמות קמח לבן.
      אפשר להוסיף גבינה/יוגורט במקום חלק מכמות המים.

  10. נשמע טעים במיוחד….
    מנסיון בעבר הכנתי כמה בצקים מהאתר ויצא מושלם!!!
    יש לי שאלה-אם אני רוצה להוסיף ירקות כמו חציל, בטטה,בצל, עגבניה ועוד… האם אני צריכה לטגן אותם קודם?
    תודה!!!

  11. הכנתי ויצא מושלם כמו כל המתכונים שלך…

    אם אני הכנתי היום וצריכה את זה למחר בבוקר איך ניתן לשמור את זה???

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר לשמור במקרר בתוך שקית סגורה ולחמם לפני ההגשה.

  12. מתכון קליל ונראה מעולה.
    לא הייתה לי שעה להתפחה ובכל זאת יצא נהדר!
    הכנתי עם בולגרית ובזיליקום, גבינה צהובה ושום, בצל מטוגן ואחת רק עם שמן זית ומלח.
    תודה!

  13. הלכתי לפי כול השלבים , פעלתי לפי כול ההוראות ( אפילו השמרים היבשים הגיעו מאריזה חדשה ) ו… כלום .
    הבצק לא תפח בכלל . לא אחרי שעה ולא אחרי שעתיים. נשאר כמו שהוא מונח בקערה מתחת למגבת . מה יכול להיות שעשיתי לא נכון ?

    1. היי אבי,
      מה התאריך שרשום על השמרים?
      לשת את הבצק ידנית או במיקסר? כמה זמן?

  14. מתכון מעולה הכנתי לחג לשבועות
    ממליצה בחום, חשוב להכין בדיוק לפי ההוראות
    יצא מושלם!!

    1. ההמלצה שלי עד שבועיים. מעבר לזה הטעם כבר מתחיל להיפגע.

  15. היי אפרת
    הכנתי היום את הפוקצ'ה ואני פשוט חייבת לחזור ולעדכן שיצא מדהיםםם!!!!
    ההוראות שלך ברורות ומפורטות, בצק מושלם שתפח והיה נוח כל כך לעבודה, טעם נפלא ומראה מגרה! ממש כמו במסעדות.
    ואולי זה הזמן לווידוי קטן באופן כללי, שתמיד כשמחפשת מתכון למאכל מסויים, אני עושה סבב קצר בין האתרים ותמיד בסוף איכשהו אני אקח את שלך ואהיה מרוצה מהתוצאה!

    אז רק אגיד מילה אחת אחרונה,
    תודה!!

    1. כדי שהמאפה לא ייצא דחוס מידי מומלץ לשלב חצי כמות קמח מלא עם חצי כמות קמח לבן.

  16. הכנתי לארוחת ערב והחלפתי חלק מהקמח בקמח כוסמין מלא (כוס וחצי קמח כוסמין מסך כל כמות הקמח) ויצא מעולה!! תודה רבה על המתכון המצויין וממש קל להכנה! האתר שלך מעולה וכל המתכונים יוצאים מושלמים, תודה!:)

    1. אפשר להכין את הבצק בערב והתפיח כל הלילה במקרר. יש לשמור בקערה גדולה ולעטוף אותה בניילון נצמד.

  17. הי אפרת,
    רוצה להכין את זה למלשוח מנות. אבל לא רוצה להכין באותו יום. אם אכין את הופצקות עם היקרות, כשזה יפשיר זה לא ירטב מהירקות על זה? או שעדיף לאפות 3/4 אפיה ולהוסיף?

    1. היי שרה,
      הירקות לא אמורים להרטיב את הבצק בהפשרה כי הם כבר אפויים ודי יבשים.
      בכל מקרה אם מקפיאים כדאי להכין תוספות כמו גבינות, זיתים פטריות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. יכול להיות שירקות טריים אחרים ייראו קצת "סמרטוטיים" לאחר הפשרה.

  18. הי, תודה על המתכון!
    אני רוצה להכין ולהקפיא,
    איזה תוספות לדעתך יהיו מוצלחות בהקפאה?
    תודה!

    1. היי מירי,
      כעקרון אפשר להקפיא הכל. תוספות הכי מוצלחת בהקפאה – גבינות, זיתים פטריות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול.

  19. אפרת שלום, המתכונים שלך נפלאים!
    האם את אופה בתנור בטורבו? חום עליון+תחתון בלי טורבו?
    תודה! יפעת

  20. שלום אפרת,
    הכנתי כמות כפולה של בצק- מחלק עשיתי את הפוקצ'ות הטעימות וחלק רידדתי לעיגול ומרחתי שמן זיתולה, אבקת שום ועלי שמיר, חתכתי למשולשים וגלגלתי לקוראסונים טעימים…
    כולם אהבו! הבצק יוצא רך וטעים שכל מה שנדחוף בו ישתלב נפלא… כמו כל המתכונים המושלמים שלך;)
    מצרפת תמונות.
    תודה על הכל!!
    אפרת

  21. אפרת שלום,
    עשיתי בדיוק לפי ההוראות עם משקל והבצק יצא כל כך רך ועסיסי, הפוקאצ׳ות יצאו מושלמות! (יצאו לי 4 גדולות מאוד)
    תודה רבה על המתכון, מדויק כמו שאר המתכונים שלך באתר. 🙂

  22. אפשר להכין את הבצק ולהשאיר אותו להתפחה בלילה במקרר ולמחרת בבוקר לאפות את הפוקצ'ות?

    בנוסף, איזה מטבלים אפשר להגיש ליד הפוקצ'ות?

    1. אפשר. יש להניח את הבצק בקערה גדולה ולעטוף בניילון נצמד.
      אפשר להגיש עם שמן זית ובלסמי, ממרח פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או טפנד (ממרח זיתים). מצרפת לינק למטבלים.

  23. מתכון פשוט אליפות!!!! הילדים ובעלי אכלו ואמרו:"ואוווו", הבצק יצא מעולה,מתכון מדוייק וקל מאוד.כל המתכונים שחך מצויינים.תודה רבה😊👌

  24. היי אפרת,

    יש לי קמח שמרים של אוסם תוכלי לומר לי מה צריך להוסיף לו?

    יש לי גמבה אדומה,עגבניות שרי, קישוא וחלומי האם מתאים יחד?

    1. היי רותם,
      כמות הקמח אינה משתנה. ההבדל היחיד הוא שיש לוותר על השמרים.
      וכן, יכול לעבוד יחד.

    2. תודה על התשובה..
      לא הצלחתי לראות את התגובה שלי או מענה כל היום.

      בסוף הכנתי עם מה שיש בבית ויצא מושלם כיאה למתכונים שלך,תודה רבה.
      גם הבת שלי בת 3.8 הצטרפה והכינה גם חח (האמצעי שלה)

  25. יצא פשוט מושלם!! חברים שבאו להתארח פשוט חיסלו הכל! פעם ראשונה שאני עושה משהו עם שמרים, ואין ספק שבזכותך זה יצא מוצלח. תודה רבה!!

  26. היי אפרת, שנה טובה. כמנהגי בקודש, כשרוצה להכין משהו חדש – בודקת קודם אם יש לך המתכון… האם אפשר להמיר חלק מכמות הקמח לקוואקר או לשיבולת שועל עבה?

    1. היי פנינה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשלב כוס קוואקר עם 2.5 כוסות קמח. כמות המים עשויה להשתנות מעט לכן את המים מומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
      גמר חתימה טובה 🌺

  27. אני הכנתי רק עם ירקות בלי גבינה וזה טעים ברמות.
    בחנות כל יחידה עולה 17 ש"ח.
    ובמתכון הזה זה גרושים.
    תודה רבה.
    נ.ב. כדאי לקחת בחשבון הזמן את ההתפחה והאפייה לכל הממהרים

  28. יצא טעים בטירוף!
    הכנתי עם עגבניות+זיתים וגבינת מוצרלה! יצא מוושלם!
    מאוד מומלץ!!!
    תודה רבה ויום נהדר!

  29. הי אפרת
    אני רוצה להכין היום את הפוקצו'ת לסוף הצום 🙂
    ורציתי לדעת אם אפר להכין אותם גם מקמח 70 אחוז? (זה מה שיש לי)
    תודה רבה!

    1. כן. אפשר לשים רק שמן זית ומלח גס. זה טעים גם ככה.
      אם רוצים לגוון אפשר להוסיף גם שום כתוש ועלי רוזמרין או תבלינים מיובשים של אורגנו וביזליקום.

  30. היי!
    הכנתי את הפוקצ'ות ויצא טעים בטירוף!
    אם אני רוצה להכפיל את כמות הפוקצ'ות (ל-8) מה היחס של המצרכים?
    תודה!

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      לכמות של 8 פוקצ'ות יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

  31. האם ניתן ללוש היום את הבצק להתפיח אותו ולהקפיא אותו.
    ומחר להפשיר אותו ולאפות אותו?

    1. כמה זמן יקח לבצק להפשיר לאחר הקפאה והאם צריך להתפיח אותו אחרי הפשרה כדי שיהיה אפשר ליצור צורה של פוקאצ׳ה? תודה

    2. לבצק לוקח כשעה להפשיר.
      אני מניחה שהתפחת אותו כבר התפחה ראשונה לפני ההקפאה? אם כן, יש להתפיח כחצי שעה-שעה ואז ליצור צורה.

    3. היי אפרת,
      תודה על המענה המהיר. כן התפחתי התפחה ראשונה ואז הקפאתי (חילקתי את הבצק לשניים). תודה רבה אנסה אחזור לעדכן 🙂

    4. הייי אפרת.. ראשית אני כל הזמן עושה את המתכונים שלך והם יוצאים מעולה אז תודה לך… שנית הבנתי שאפשר להקפיא את הבצק.. אני עכשיו בשלב שנותנת לו לתפוח שעה.. לאחר, שעה שהוא כבר תפח אפשר להשאיר בקערה ולשים אותו במקרר עד מוצאי שבת ולהכין אותו אז או שזה יהרוס אותו וצריכים להקפיא ?

    5. היי רוזלין,
      אם זה מיועד להכנה במוצאי שבת אז כדאי לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולהקפיא (לאחר שהוא תפח והכפיל את נפחו, מוציאים לו את האויר על ידי לישה קצרה).
      מומלץ להוציא אותו להפשרה בחוץ כשעה-שעתיים לפני ההכנה.

    1. בכוס חד פעמית לשתיה קרה יש 110 גרם. את צריכה לשים בערך 4.5 כוסות.

  32. היי אפרת
    ראשית, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך הוראות ברורות, קל לעשיה והכי חשוב טעים
    שנית, רציתי לדעת מה המרקם שצריך לצאת, עשיתי והפוקצ'ה יצא מאוד קשה, למה? במה טעיתי?
    אשמח לשמוע ממך תשובה
    תודה סימה

    1. היי סימה,
      המרקם צריך להיות פריך מבחוץ אבל די רך מבפנים.
      אם התפחת את הבצקים כמו שצריך אז אולי התנור שלך חזק יחסית או שאפית על טורבו?

    1. היי איילת,
      היחס הוא קוביית שמרים טריים (50 גרם) או שקית שמרים טריים גרגירים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)

    1. נראה לי שכן. יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.

  33. וואוו וואוו וואו עשיתי עם שמן זית רוזמרין ומלח גס ויצא פשוט אליפות!תודה רבה וחג שמח!!

  34. אפרת שלום וברכה!
    כהרגלי לא מתחילה בישולים לי לפשפש באתר שלך,תודה!מכינה בדיוק את הבצק..
    איך יעבור הקפאה?במידה ואחרי האפיה מיד מכניסה למקפיא..החג רק במוצאי השבת..רוצה שיהיה כמה שאיפשר טרי..

    1. היי יעל,
      אין בעיה להקפיא. חשוב רק לצנן לפני את הפוקצ'ה לטמפ' החדר.

    1. אפשר להקפיא לאחר שהפוקצ'ה מוכנה (יש להמתין שתתקרר לטמפ' החדר).

  35. היי אפרת. נראה טעים. מה ההבדל בין בצק פיצה לבצק פוקצה? נראה לי שזה אותם מרכיבים, לא?

    1. אין הרבה הבדל בבצק מבחינת החומרים אבל אופן ההכנה קצת שונה.

  36. היי אפרת
    רוצה לשים בטטה מעל עם מה היית ממליצה לשים אותה והאם צריך לבשל אותה לפני
    והאם ניתן להקפיא אחרי הכנה

    1. אפשר לשים בטטה קלופה ופרוסה דק. זה יכול ללכת עם בצל סגול, גבינת פרמז'ן/בולגרית.

    1. אני חושבת שכן. לדעתי כדאי להשתמש בקמח מלא 70% או לשלב כשליש כמות קמח לבן כדי שהבצק ייצא מוצלח יותר.
      אין שינוי במתכון למעט אולי קצת יותר מים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר