מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק קינואה ועדשים כתומות

מרק קינואה ועדשים כתומותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 5, 2017
Last modified:דצמבר 7, 2017

Summary:

מרק קינואה, עדשים כתומות וגזר – בריא, משביע וטעים.

מרק קינואה ועדשים כתומות

מצרכים (6-7 מנות):

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות דק

1 גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות

כוס עדשים כתומות שטופות היטב ומסוננות

חצי כוס קינואה לבנה שטופה ומסוננת

כף גדושה רסק עגבניות

7 כוסות מים רותחים

רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

רבע כוס עלי כוסברה קצוצים

תיבול: כפית כמון, כפית וחצי מלח, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את קוביות הגזר והשום ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות.

-מוסיפים עדשים כתומות, קינואה ומים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות, כמון, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים את המרק לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 25 דקות. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומבשלים כ-20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

103 תגובות

הוסף תגובה
    1. מרק מצוין מזין בריא וטעים !!!
      ממליץ להוסיף גם שמיר ולאוהבי החמיצות שבינינו גם מעט סלרי שורש + עלים ולימון סחוט

  1. היי אפרת

    האם רסק עגבניות הכרחי למרקם ולטעם?

    או שיכול להיות קרוב לזה גם שתי עגבניות מבושלות בפפריקה במקום הרסק?
    או אפשרי רוטב עגבניות קנוי ?
    תודה .

  2. יצא מדהים מדהים מדהים!
    החלפתי את הגזר בבטטה ויש מצב שטיפה הגזמתי עם הטיבול והכוסברה, אבל יצא טעים כל כך שפשוט חיסלנו את כל הסיר.
    תודה רבה על המתכון!

    1. היי,
      העדשים הכתומות מתפרקות במרק אז הן מסמיכות אותו אבל אני חושבת שאפשר לשלב כחצי כוס גריסי פנינה עם כוס אפונה משקית קפואה.

  3. הי אפרת האלופה.
    אין לי פטרוזיליה טרייה, רק יבשה או קוביות פטרוזיליה קפואה- כמה כדאי לשים?
    ותודה על כל המטעמים שאת מביאה לשולחן האוכל שלנו 🙂

  4. הי מספר שאלות… 🙂
    אפשר להוסיף יותר מהעלים?סלרי קשור?ניתן לשים יותר גזר?אפשר להוסיף קישוא?
    זה בסדר לוותר על רסק העגבניות ואולי במקום לטחון גמבה ולהוסיף?
    חחחחח מקווה ששרדת את מבול השאלות, או שכבר התרגלת אליי 🙂

  5. היי אפרת,
    תודה על כל המתכונים הנפלאים!
    מתאים להוסיף למרק תפו"א וקולורבי?
    אם כן, מתי? האם לבשל לפני את התפו"א?
    אפשרי להוסיף עוד קינואה או שזה ישפיע מדי על המרקם??
    תודה

    1. כן אפשר. כדאי לחתוך לקוביות ולהוסיף יחד עם הגזר. אין צורך לבשל לפני.
      אפשר להוסיף יותר קינואה ואם במקרה המרק ייצא סמיך מידי אפשר להוסיף עוד מים.

  6. אחד המרקים הטעימים שהכנתי.
    הוספתי גם סלרי שורש ועלים.
    פשוט מושלם!!!
    אחלה אתר ואחלה מתכונים

  7. היי, שאלה של צעירים =\..האם למדוד רבע כוס כוסברה ופטרוזיליה אחרי שקוצצים או לפני.
    והאם הכוסברה מורגשת ממש? אפשר לוותר?

    1. היי קטי,
      המדידה היא לאחר שקוצצים. הכוסברה מוסיפה טעם, מורגשת אבל לא מאוד. בכל מקרה אם את פחות אוהבת שימי רק פטרוזיליה.

    1. אפשר אם אוהבים את השילוב. מומלץ להוסיף לקראת סוף הבישול (כ-10 דקות לפני סיום) בהדרגה ולפי הטעם.

  8. היי אפרת, ביום רביעי הכנתי את המרק ופשוט הוספתי גם תפוח אדמה ובעלי מאוד אהב הוא בדרך כלל לא אוהב את האוכל הזה אבל הוא אמר שממש יצא טעים באותו היום שתינו פירקנו את הסיר תודה לך על המתכונים באמת שהמתכונים כל כך טעימים 😍

  9. שלום
    שאלה האם נראה לך שיהיה אפשרי להכין את המרק קרוב לשבת
    לשים הרבה נוזלים
    ולהשאיר על הפלטה עד הבוקר?
    ובמקרה הצורך להוסיף בבוקר מעט מים חמים מהמיחם

    יעבוד?

    1. היי איתי,
      לא יצא לי לנסות אבל כל עוד שמים את זה על חום הכי נמוך אני חושבת שזה אמור להיות בסדר.
      אני ממליצה מראש לשים 1-2 כוסות מים יותר (סה"כ 8-9 כוסות). לבדוק לפני שהולכים לישון וישר על הבוקר.

  10. היי אפרת
    האם את הקינואה צריכים להשרות? האם את העדשים צריכים? יש תחליף לאבקת מרק?
    תודה!

    1. מספיק לשטוף ולסנן את הקינואה והעדשים הכתומות, אין צורך להשרות.
      במקום אבקת מרק אפשר להוסיף כפית שטוחה חוואיג' למרק או פשוט לוותר ולהמליח יותר לפי הטעם.

  11. שלום אפרת
    אני נאלצת להכין בלי רסק עגבניות ובצל מטוגן האם להוסיף עגבניה מגורדת במקום?
    תודה

    1. את יכולה להוסיף עגבניה מגורדת. אם במקרה המרק חמצמץ אפשר להוסיף כפית סילאן.

  12. חיפשתי בערב שישי מתכון קל להכנה עם דברים בסיסיים שהיו לי בבית..
    הכנתי את המרק והתענגתי על כל ביס!
    טעים.. מנחם.. חורפי ולא כבד מדיי כמו שאר הקטניות.
    נכנס לספר המתכונים הביתי.. וכבר הועבר לכמה חברים.

    1. היי ענת,
      אני חושבת שאת יכולה. כדאי לטגן אותו קודם מכל הכיוונים כדי "לסגור" אותו ואז להוסיף עליו מים.
      ממליצה לטעום את המרק לקראת הסוף ולשפר תיבול לפי הטעם.

  13. שלום אפרת,
    המרק מעולה גם בלי אבקת מרק. התבלינים הטבעיים עושים את העבודה.
    יישר כוח על האתר.

  14. אני כ"כ אוהבת את המתכונים שלך ,
    והמרק הזה נשמע טוב,
    יש לך רעיון במה אפשר להחליף את העדשים?

  15. אפרת היקרה !

    ניסיתי המון המון מתכונים שלך וכל דבר יצא פיצוץ!
    את ממש שפית מקצועית והכי כייף שהמתכונים לא גוזלים שעות וגם האוכל יוצא מעולה.
    תודה רבה מאד מאד !

  16. בוקר טוב אפרת,
    למה הכוונה בקינואה לבנה שטוחה? אני מכירה סוג אחד של קינואה והיא עגולה. תודה

    1. בוקר אור,
      בטעות במקום שטופה יצא לי שטוחה 🙂 בכל מקרה, תיקנתי.
      יום מקסים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר